#LØRENSKOG / SKÅRER, Bjarne Haugens gate 3
5 350 000,-
Stor, lys og moderne 3-R selveier I Inkl. garasje I Solrik sydvendt balkong på 18,5m² I 7. etg m/heis I "Alt" inkludert

VISNING:

26. mars søndag kl. 11:30 - 12:30 28. mars tirsdag kl. 17:30 - 18:30
 • Prisantydning: 5 350 000,-
 • Omkostninger: 142 769,-
 • Totalpris: 5 492 769,-
 • Fellesutgifter 6 212,-
Beregnet totalkostnad:
5 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 350 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 142 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 492 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 78 m²
 • Bruksareal: 82 m²
 • Etasje: 7
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2019
 • Gårdsnummer: 100
 • Bruksnummer: 803
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 279000710
 • Sist endret: 21.03.23 11:48
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 89%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 59%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 83%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 41%
  er gift
 • 27%
  har høyskoleutdanning

 

Beskrivelse

Velkommen til Skårer og Bjarne Haugens gate 3!
Stor, lys og moderne 3-roms selveierleilighet i nyere og moderne bygg fra 2019. Leiligheten ligger i byggets 7. etasje (heisadkomst), og har en god planløsning med store rom. Både fra stuen og hovedsoverommet har du utgang til en stor og solrik sydvendt balkong på ca. 18,5m² som er perfekt på varme sommerdager!

Etablert og barnevennlig beliggenhet på Skårer med umiddelbar nærhet til flotte turområder i Østmarka. Kort vei til Benterud skole, barnehage, busstopp og Triaden senter med det meste av butikker og servicetilbud.

HØYDEPUNKTER:
• Nyere og moderne bygg fra 2019
• 7. etasje med heis
• Solrik sydvendt balkong på ca. 18,5m²
• Moderne kjøkken og baderom fra 2019
• Oppvarming (fjernvarme), varmtvann og TV/Bredbånd inkl.
• Medfølgende garasjeplass med elbil-lader i kjelleren
• 3 store og solrike felles takterrasser

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, baderom, to soverom og innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m².
Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 86) i felles garasjeanlegg med elbil-lader i kjeller. Heisadkomst.

Som beboer har du også tilgang til hele tre felles takterrasser!

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 7. etasje via felles trapperom med heisadkomst. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré.

Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra 2019 med hvitpigmentert eikeparkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører. Entréen er romslig med ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg.

Fra entréen har du også adkomst til en svært praktisk innvendig bod med ytterligere gode oppbevaringsmuligheter. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i boden.

Stue I Stor, lys og fin stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard fra 2019 med hvitpigmentert eikeparkett på gulv, glatte lysmalte overflater og skjult elektrisk anlegg.

Beliggenheten i byggets 7. etasje og med store vindusflater mot syd sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2018, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann og TV/Bredbånd fra Viken Fiber/Altibox er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I Solrik sydvendt balkong på ca. 18,5m²

Både fra stuen og hovedsoverommet har du utgang til en flott og solrik sydvendt balkong på ca. 18,5m². Balkongen er overbygget, har mørke fliser på gulv og rekkverk i aluminium med glassfelter. Det er også montert belysning, varmelampe og stikkontakt.

Beliggenheten i byggets 7. etasje og mot syd sørger for gode solforhold. Den gode størrelsen gir plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov. Her sitter du høyt og solrikt med nydelig utsyn.

Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.
TG2: Ingen.

Kjøkken I Stilrent og moderne kjøkken fra 2019

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen.

Et stilrent og moderne kjøkken fra 2019. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med underlimt oppvaskkum. Praktisk med hvite fliser i benkeryggen og takhøye overskap med LED-belysning under.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn i høyskap, nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også komfyrvakt integrert i ventilatoren og montert aquastop/lekkasjevarsler i benkeskap.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.
TG2: Ingen.

Hovedsoverom I Stort hovedsoverom med god oppbevaring

Leiligheten har et stort, lyst og innbydende hovedsoverom med utgang til balkongen. God og moderne standard med hvitpigmentert eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i en fin og behagelig mørk blåfarge.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med lyse glatte dører.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med hvitpigmentert eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i en fin lys farge.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Stort, lyst og moderne baderom fra 2019

Leiligheten har et stort, lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår 2019. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.

Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett.

Praktisk med egen nisje med plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate, samt god oppbevaringsplass i vegghengte skap over. Avtrekksventil i himling tilkoblet balansert ventilasjon.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.
TG2: Ingen.

Felleskostnader

Kr. 6212,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming (fjernvarme), varmtvann, TV/Bredbånd fra Viken Fiber/Altibox, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:
Kr. 3854,- Felleskostnader
Kr. 1 552,- Fjernvarme
Kr. 399,- TV/Bredbånd
Kr. 227,- Leietillegg vedlikeholdsfond
kr. 180,- Garasjeplass

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den XX.01.2023.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- per 17.10.2022.

Andel formue

Kr. 21 504,- per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligsameiet er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Boligsameiet er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en seksjonseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 315 289 pr. 13.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 735 040 pr. 13.12.21

Det gjøres oppmerksom på at Skatteetatens formueskalkulator er benyttet for utregning og avvik kan forekomme.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er det ingen elementer med tilstandsgrad 2 eller 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Svar: Ja. Sommeren 2019 var det oversvømmelse i kjelleren pga dårlig vannbrems fra avløpet på taket

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Østfold rør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Service i vannskap/fordelingskap. Rep på vannbrems i kjeller.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja. Rundt avløpsrør i garasjen

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: JM
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Avrettet terassen ved overtagelse og lagt flis på terrassen

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Svar: Ja. Movel

26. Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
Svar: Ja. Sameiet/utbygger har kranglet med kommunen om søppelanlegget

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 82 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, Bad , 2 soverom , Stue/kjøkken

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 379 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesarealene er parkmessig opparbeidet med steinheller, bed, lekeplass, variert beplantning og gressplener.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 86) i felles garasjeanlegg med elbil-lader i kjeller. Heisadkomst.

Felleskostnader for garasjen faktureres sammen med felleskostnader for boligen. Felleskostnadene for garasjen er pt. kr. 180,-/mnd.

Garasjeplasser i U2 er organisert i egen næringsseksjon med tilleggsdeler (seksjon 134). Bruksrett til garasjeplassene kan eies av både seksjonseiere i eierseksjonssameiet og eksterne eiere. Bruksrettene til garasjeplassene er fritt omsettelige og kan leies ut. Seksjonseiere i eierseksjonssameiet har fortrinnsrett for kjøp og leie av garasjeplasser. Se vedtekter for mer informasjon

Garasjeplassene i U1 er tilleggsdeler til seksjon 132. Garasjeplassene i U2 er organisert i egen næringsseksjon med tilleggsdeler (seksjon 134). Bruksrett til garasjeplassene (seksjon 134) som eies av seksjonseiere i boligsameiene Entreen 1 og Entreen 2 kan kun selges til seksjonseiere i boligsameiene og leies ut til private seksjonseiere eller leietagere i boligsameiene. Enhver rettslig disponering av garasjeplass skal uten ugrunnet opphold meldes skriftlig til styret. Hvis overdragelsen er i samsvar med vedtektene, skal parkeringsplanen oppdateres av styret.

Byggemåte

Grunnmur i betong og støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn (fjell) eller faste komprimerte masser. Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Yttervegger i betong forblendet med spekkmurt teglstein. Utfyllende bindingsverk med utvendig liggende kledning. Flate takkonstruksjoner i armert betong, antas tekket med papp/membran. Felles takterrasser på bygningene. Vinduer med trerammer og isolerglass fra byggeårene, merket med produksjonsår 2018. Balkongdører med trerammer og isolerglass fra byggeårene, merket med produksjonsår 2018. Brann- og lydklassifisert entrédør (B30/Db35) fra byggeårene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2020 på oppføring av boligblokker med parkeringskjeller. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. I forbindelse med utleie skal det straks gis skriftlig melding til styret v/forretningsfører om ny leietakers navn, samt melding om ny adresse på eier, eller navn og adresse på eiers kontaktperson. Det påløper et registreringsgebyr som utstedes av Usbl hver gang leiligheten leies ut. Gebyret er i dag på kroner 750,-.

Korttidsutleie av leiligheter gjennom Airbnb eller lignende begrenses til maks 60 dager i året og maks 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Seglere hadde et energiforbruk på 2120 kWh i 2021

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Skårer syd fra 2014. Reguleringsformål for eiendommen er kombinert bebyggelse og anleggsformål (4 169m²), fortau (192m²) og gang-/sykkelveg (150m²).

Eiendommen omfattes også av Lørenskog kommuneplanens arealdel fra 2015-2026, hvor eiendommen er avsatt til nåværende sentrumsformål (4 242m²) og nåværende boligbebyggelse (270m²).

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.07.2017, dagboknummer 736102. Rettighetshavere: Gnr: 100, bnr: 80 og 796 i Lørenskog kommune. Bestemmelse om etablering og vedlikehold av underjordisk avfallssug. Bestemmelse om adkomstrett.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 06.07.2017, dagboknummer 736136. Rettighetshavere: Gnr: 100, bnr: 80 og 796 i Lørenskog kommune.
* Omnummerering ved kommuneendring, tinglyst den 01.01.2020, dagboknummer 721678.
* Seksjonering, tinglyst den 31.10.2018, dagboknummer 1482283. Opprettet seksjoner: Snr: 54. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 82/13461.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Entréen 1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921 788 452, og består av 131 boliger og 3 næringslokaler. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Hjemmeside: entreen1.no

FELLESROM
I vårt sameie har vi tilgang på et fellesrom i hus 3, i Gamleveien 97, som vil være til utleie for oss som bor i Entreen 1. Rommet ligger til høyere rett innenfor inngangspartiet. Dette er et rom som har bord og stoler til 30 personer. Det har toalett og garderobe.

Rommet er fullt innredet med komfyr, platetopp, kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, tallerkener, asjetter, kopper og glass til 30 stk. I tillegg til det som trengs for å lage mat. Rommet er mulig å leie til ulike arrangementer.

Prisen for å leie fellesrommet er 500,-. Det tilkommer et faktureringsgebyr fra vår forretningsfører Usbl som sender faktura på kr. 125,- per leie. I tillegg vil vi kreve ett depositum på kr. 500,- for å sikre at sluttrenhold er utført av leietager.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring NUF. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 6 145 754,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 6 797 903,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. -651 002,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 868 023,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ved grilling på terrasser og fellesareal er det bare tillatt å benytte elektrisk grill eller grill med gassbrenner.

For å sikre felles design i sameiet må hver seksjonseier/beboer selv bestille postkasseskilt på posten.no. Skiltet må ha hvit bakgrunn med svart skrift.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så langt dette ikke er til sjenanse for andre beboere. Dyr skal alltid føres i bånd eller holdes i bur på sameiets fellesområder. Dyr skal holdes unna sameiets grøntområder og eventuelle sandkasser og lekeplasser. Lufting av dyr må skje utenfor sameiets gårdsrom.

Styret kan nekte dyrehold, og i særlige tilfeller beslutte at dyr må fjernes, dersom styret etter en samlet avveining finner det nødvendig av hensyn til andre beboere (helsemessige hensyn overfor allergikere eller liknende), trivselen innen sameiet, eller når reglene for dyrehold ikke er fulgt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Hvitevarer bad
* Kjøkkenbenk/øy
* Alle møbler i leiligheten
* Alt av bilder

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 45 17 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Bjarne Haugens gate 3, 1475, Finstadjordet, Gnr. 100 bnr. 803 snr. 54 orgnr. 921788452 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

19-22-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.