#TORSHOV, Bentsebrugata 16 A
5 700 000,-
Attraktiv 3-R endeleil. med 2 solrike balkonger I "Alt" inkl. I Originale tregulv I Lekkert kjøkken fra 2017

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 700 000,-
 • Omkostninger: 15 653,-
 • Totalpris: 6 043 088,-
 • Fellesutgifter 7 341,-
Beregnet totalkostnad:
5 700 000,- (Prisantydning) 327 435,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 027 435,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 653,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 043 088,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 65 m²
 • Bruksareal: 65 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1938
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 27
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 276289893
 • Sist endret: 29.11.22 14:07
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 64%
  eier sin egen bolig
 • 48%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 65%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 71%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

En lys og hyggelig 3-roms endeleilighet med to solrike balkonger. Leiligheten har en god intern beliggenhet på enden i byggets 3. etasje, som sørger for rikelig med naturlig lys fra flere store vindusflater. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden bidrar til en luftig romfølelse.

Her bor du tilbaketrukket og rolig i et svært hyggelig og grønt område på Torshov, samtidig som du har alt av byens fasiliteter og et utbredt kollektivtilbud rett rundt hjørnet.

HØYDEPUNKTER:
• Endeleilighet med flere store vindusflater
• 2 balkonger med optimale solforhold
• God takhøyde på ca. 2,66m
• Originale tregulv
• Lyst separat kjøkken med stilren innredning fra 2017
• Lyst flislagt baderom oppusset i regi av brl. i 2005
• Fyring/VV og TV/bredbånd inkl.
• IN-ordning: Innfrielse av kr. 85 988,- vil redusere felleskostnadene med ca. kr. 693,-

Innhold

Leiligheten ligger på enden i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til to balkonger, kjøkken, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,2m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 11,8m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré.

Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og hyggelige leiligheten med sin gode standard og sjarm. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med originale tregulv og overflater malt i nydelige farger.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i romslig innebygget garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stue I Stor, lys og fin hjørnestue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med originale tregulv og overflater malt i en innbydende farge.

Beliggenheten på hjørnet og i høyden med to store vindusflater mot to ulike himmelretninger, sørger for rikelig med naturlig lys. Her bor du høyt og fritt med flott utsyn, samtidig som det er minimalt med innsyn. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,66 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann og grunnpakke kabel-TV/bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I 2 balkonger med optimale solforhold

Fra stuen har du utgang til en til to flotte og solrike balkong på ca. 4,7m² og ca. 3m². Begge balkongene er overbygde, har terrassebord på gulv og plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.

Den største balkongen vender mot sydøst og har sol fra tidlig morgen og utover dagen. Den andre balkongen vender mot sydvest og har gode solforhold til sent på kveld. Her har du med andre ord optimale solforhold!


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Kjøkken I Stilrent og moderne kjøkken fra 2017

Leiligheten har et lyst og koselig separat kjøkken. En stor og flott vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys, som sammen med takhøyden på ca. 2,66 meter gir en god romfølelse. Ved vindusflaten har du plass til et hyggelig frokostbord, som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom.

Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra 2017 med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite glatte fronter og lekker laminert benkeplate i fiskebensmønster. Både fint og praktisk med stilige fliser i benkeryggen, og takhøye overskap med belysning under.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
* Overflater vegger: Enkelte løse fliser/bom registrert på vegg over benkeplate.

Hovedsoverom I Stort hovedsoverom med god oppbevaring

Leiligheten har et innbydende hovedsoverom av god størrelse. God standard med originale tregulv og glatte overflater malt i en fin mørk blåfarge. Stor vindusflate og god takhøyde på va. 2,68 meter gir en god og luftig romfølelse.

På soverommet har du plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommode. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. God standard med originale tregulv og overflater malt i en fin farge.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst flislagt baderom oppusset i regi av brl. i 2005

Leiligheten har et lyst flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2005. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.

Moderne baderomsinnredning med heldekkende servant, speil med integrert belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. 


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet må utbedres. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade må utbedres.
* Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.
* Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.

Informasjon:
* Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er på tilfeldig sted målt til ca 20 mm. Fallet er vurdert til å være tilfredsstillende. Krav på 1:50 i en avstand på 80 cm.
* Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstandsgrad er ikke satt.

Felleskostnader

Kr. 7 341,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV/bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 6 648,- Felleskostnader
Kr. 693,- Kapitalkost. lån OBOS03

Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån OBOS03. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 85 988,- per 05.09.2022), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 693,-, som vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 6 648,-/mnd.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.04.2022.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Lån OBOS05 er avdragsfritt tom. 01.07.2027. Estimert endring etter avdragsfri periode er + kr. 820,-. Nye totale felleskostnader fra 01.07.2027 vil da bli ca. kr. 8 161,-/mnd.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 327 435,- per 05.09.2022.

Ifbm. tak- og piperehabiliteringen ble det vedtatt en budsjettramme på inntil kr 12 700 000 som lånefinansieres i sin helhet. Lånet ble refinansiert sammen med eksisterende lån. 1. delutbetaling ble tatt ut den 01.07.22 pålydende kr 5 740 000,61. Summen er fordelt pr.leilighet. Resterende utbetaling av lånet vil bli fordelt pr leilighet når lånet utbetales.

Andel formue

Kr. 19 576,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS03-98207694983
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 11 751 987,-
Andel restsaldo: Kr. 85 988,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 693,-
Rest løpetid: 12år 6mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,1%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.

Lånenummer: OBOS06-98207998648
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 34 285 398,-
Andel restsaldo: Kr. 241 447,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 615,-
Rest løpetid: 23år 3mnd
Term. per år: 12
Avdragsfrihet til og med: 01.07.2027
Estimert endring etter avdragsfrihet: + kr. 820,-
Type rente: Flyt
Rente: 3,1%
IN-ordning: Nei

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lånet OBOS03. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.06 og 30.12 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 286 630 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 631 869 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet må utbedres. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade må utbedres.
* Baderom: Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.
* Baderom: Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
* Kjøkken: Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Kjøkken: Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
* Kjøkken: Overflater vegger: Enkelte løse fliser/bom registrert på vegg over benkeplate.
* Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes.
* Innerdører: Dørbladet til innerdører til begge soverom samt kjøkken har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
* Balkonger: Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Informasjon fra tilstandsrapport:
* Baderom: Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er på tilfeldig sted målt til ca 20 mm. Fallet er vurdert til å være tilfredsstillende. Krav på 1:50 i en avstand på 80 cm.
* Baderom: Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstandsgrad er ikke satt.
* Skjevhetsmåling: Det er kun registrert målbare skjevheter. Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble på tilfeldige plasser oppmålt til ca 4 mm på soverom 1 og 5 mm på soverom 2.
* Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. Tilstandsgrad er ikke satt.
* Vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: 2022: Rørlegge Teknikk AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bad totalrenovert i regi av borettslaget i 2005. Soilrør ble skiftet. Servant og speil skiftet 2022.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. 2022: Kvittering fra Rørlegge Teknikk AS

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Svar: Ja. Noe fukt på yttervegg kjellerbod.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: I regi av borettslaget
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tak skiftet i hele borettslag 2022. Dører, inngangsparti og calling-system skiftet 2021.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, kjøkken, stue, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 894 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt opparbeidet med blant annet: Asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer. Grunnmur og skillende dekker av mur/tre. Bærende konstruksjoner I hovedsak av mur/tre. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Yttertak av saltaksform som er utvendig tekket med takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1987 og 2010. Balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1987 og 2010.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2005 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med bergvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bentsebrugata 16 A-J, 18 A-F - Etablering av bergvarmeanlegg
Saksnummer: 201817335 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.12.2018
Status: Endret tillatelse gitt 04.03.2019

Bentsebrugata 13 F-J - Ombygging av eksisterende bygg, bruksendring, påbygg, fasadeendring og etablering av takhager
Saksnummer: 201707307 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.05.2017
Status: Tilsyn gjennomført

Bentsebrugata 13 A-B - Bruksendring fra næring til bolig
Saksnummer: 202208869 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.06.2022
Status: Tillatelse gitt 30.08.2022

Bentsebrugata 13 - 19 - Sandakerveien 46 - Endring av felles tilknytningspunkt for spillvann, plugging/omlegging/tilkobling

Saksnummer       202204347 - Byggesak       
Mottatt sak             21.03.2022
Status    Tillatelse gitt 27.06.2022

Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring av bygg F4 og del av F3 til barnehage og barneskole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.10.2019
Status: Mottatt søknad om brukstillatelse

Bentsebrugata 20 - Nye tørrkjølere på eksisterende tak
Saksnummer: 202112793 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.08.2021
Status: Mottatt søknad om ferdigattest

Treschows gate - Utvendig vann- og avløp med hovedledning
Saksnummer: 202119265 - Byggesak            
Mottatt sak: 10.12.2021
Status: Tillatelse gitt 17.12.2021

Treschows gate 16 - Miljøsanering av forurenset grunn som følge av riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak             
Mottatt sak: 13.01.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 07.06.2021

Treschows gate 16 - Oppføring av ungdomsskole - Bentsebrua skole
Saksnummer: 202102425 - Byggesak             
Mottatt sak: 25.03.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Sandakerveien 33 C - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202111877 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.07.2021
Status: Igangsettingstillatelse gitt 23.08.2022

Sandakerveien 33 C - Oppføring boligblokk
Saksnummer: 202011292 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.07.2020
Status: Rammetillatelse gitt 11.06.2021

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om vann/kloakkledn, tinglyst den 08.09.1937, dagboknummer 405316. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.09.1961, dagboknummer 513758. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 11.02.1965, dagboknummer 502309. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. frysebokssentral.
* Obl. ny tgl etter fristen, tinglyst den 11.06.1979, dagboknummer 510008. Beløp: NOK 97.650. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43074. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 25.08.1993, dagboknummer 39278. Rettighetshaver: Gnr: 225, bnr: 259, snr: 1-21 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett.
* Felles pantedok bor.innsk, tinglyst den 19.02.2003, dagboknummer 10476. Beløp: NOK 439.450. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag. Mortifikasjonssak pågår, sak 04-053765TVI.
  ** Diverse påtegning, tinglyst den 07.12.2005, dagboknummer 84380. Mortifisert iht lov av 23.okt 1959 prf 1, 1.ledd, jfr prf 2. Sak nr: 04-53765. Nytt originaldokument utstedt den 03.01.2005.
* Pantedokument, tinglyst den 11.05.2018, dagboknummer 758169. Beløp: NOK 23.830.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.
* Pantedokument, tinglyst den 31.01.2022, dagboknummer 115194. Beløp: NOK 41.543.113. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Myrahagen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 376 457, og består av 180 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Vaktmester
Vaktmester Andersen er Myrahagens vaktmester og befinner seg i borettslaget fast 3 dager i uken og ellers ved behov. Brøyting og gressplenklipping blir utført av profesjonelle underleverandører av Vaktmester Andersen.

Vasking
I 2021 ble trappeoppgangene samt trappen ned til kjelleren vasket hver uke i vinterhalvåret og hver 14. dag i sommerhalvåret.

Barnevognsbod
Da det er forbudt å oppbevare barnevogner i oppgangene på grunn av brannsikkerheten, har styret tilrettelagt for at barnevogner kan oppbevares i en bod utenfor bakblokken (16J). Koden til låsen fås ved henvendelse til styret.

Securitas
Da borettslaget var plaget med innbrudd, inngikk styret en avtale med Securitas vaktselskap i 2014. De patruljerer området i uniform, samt går gjennom kjellerne til ulike tidspunkt. Beboere kan bli stilt spørsmål av vekterne om å dokumentere at de har nøkler ned til kjelleren. Securitas kan også kontaktes av hver enkelt beboer, om det skulle være husbråk eller aktiviteter i borettslaget som vekker grunn til bekymring.

Kabel-TV
Telia/Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål så kontakt Telia/Gets kundetjeneste på telefon 21545454, eller se på deres hjemmeside www.get.no. Ny avtale ble inngått i 2020 for 3 år.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 10 115 337,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 10 568 830,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. -1 174 833,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 2 753 606,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Pågående vedlikehold:
* Takene på 16 A-C, D-F, G-J samt 18 A-F byttes ut. Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling i desember 2021 hvor styret fikk mandat til å inngå avtale ifm. tak- og piperehabilitering med en budsjettramme på inntil kr 12 700 000 som lånefinansieres i sin helhet. Lånet ble refinansiert sammen med eksisterende lån. 1. delutbetaling ble tatt ut den 01.07.22 pålydende kr 5 740 000,61. Summen er fordelt pr.leilighet.
* Ventiler i kjeller: Ventiler i radiatorrørene i kjellerne skiftes ut. Det ble funnet "Hvitasbest (krysotil)" i isolasjonen, som medfører at ved skifte av ventiler må et firma som driver med asbest også kutte ca 20-30 cm av rørene mot ventiler og skifte isolasjon. Arbeidet er igang og planen er at dette sluttføres ila uke 37.

Følgende ble vedtatt på generalforsamling 2022:
* Forslag om bygging av sykkelbod. Det er et uttrykt ønske fra mange beboere at borettslaget skal legge til rette for trygg sykkelparkering utendørs. Behovet gjelder ikke bare for elsykler og lastesykler, hvis bruk øker i omfang, men også for vanlige sykler.
Vedtak: Generalforsamlingen i Myrahagen vedtar at det bygges én sykkelbod i tråd med vedlagte tilbud fra Tronslien, inkl opsjon 01 og 02. Boden plasseres på dagens sykkelparkeringsområde mellom 16 G-J og 16 D-F. Totalkostnad (inkl. fradrag for tilskudd fra OBOS og Oslo kommune, samt sylinderkostnader): opp til 390 000 kr.
* Utvide til kjeller. Forslagsstiller fremmer ønske om å kunne bygge leiligheten i 18 C, leil 138, ned i kjelleren.
Vedtak: Styret får mandat til å utrede retningslinjer for at leilighetene i første etasje kan kjøpe underliggende (rett under) fellesareal for utvidelse av andel og presenterer dette i en senere generalforsamling.

Utført vedlikehold og rehabilitering:
2021: Inngangsdører, låssystem og callinganlegg
2021: Nye ledlamper på loft
2020: Ny kjellertrapp i fyrrommet
2020: Ny asfalt og ny kum ved 16 G
2020: Isolering av varmtvann- og sirkulasjonledninger i alle kjellerne
2020: Nye ledlamper i oppganger, fyrrom, vaskeri og utelamper over inngangene
2019-2020: Ny varmeløsning, bergvarme med tørrkjele og bioolje
2019: Nedgravd avfallsløsning
2019: Større utskiftninger av rør, ventiler etc i fyrrommet
2019: Nye kulverter mellom alle blokkene ut fra fyrrommet
2017-2018: Utvending drenering og omlegging av vann-og kloakkledninger
2017: Utskifting av gamle varmtvannsrør, samt blandeventil til varmtvannet i fyrhus
2017: Byttet elkjele i fyrhus
2017: Byttet sirkulasjonspumpe i fyrhus
2017: Bytte av underfordeler, målerskap og nytt sikringsskap fyrhus
2016: Innstallert brannslanger alle leiligheter, bytte av brannslukkere i fellesareal
2015: Skifte av overvannsrør i bakken grunnet lekkasje, utenfor fyrhuset
2015: Nye rør i gulvet i 16 D-F og 16 G-J og nye grener
2014: Ca 60 meter store og små rør skiftet i fyrhuset, samt bytte alle stoppekraner
2014: Nye rør i gulvet i 16 A-C og nye grener
2014: Skifte av flere kloakk- og overvannsrør i bakken grunnet vannlekkasje
2013: Oppgradering inngangspartier i 16 blokkene
2012: Bytte av ekspansjonsrør i fyrhuset
2012: Maling av samtlige vinduer, samt dører på endebalkonger
2011: Utskifting av varmt- og kaldtvannsledninger kjeller i alle blokker
2011: Utskifting av sirkulasjonsledninger kjeller i alle blokker
2011: Utskifting av sirkulasjonspumper i fyrhuset
2011: Rens og kontroll av glassfiberoljetank
2010: Nytt brannalarmanlegg samt nye branndører i kjeller i 18 blokka
2010: Skiftet brenner til fyrkjeler
2010: Bygging av balkonger samt rehabilitering av eksisterende
2006: Oppussing av oppganger
2006: Bytte av inngangsdører til leilighetene
2004: Våtromsrehabilitering
2001: Nytt dørtelefonanlegg
2001: Rehabilitering av to vaskerier og fellesrom
2000-2001: Skiftet brennere og fyrkjeler
1999: Nytt kabelanlegg m/internett fra UPC
1998: Styrerom i 16A til hybelleilighet
1998: Nytt lysanlegg
1998: Butikk i 16A til kontor
1997: Utbedring av vaskeriene
1996: Nytt el. anlegg i hele borettslaget
1996: Beising av vinduer utvendig
1995-1996: Oppussing av brannbalkonger
1994: Oppussing av trappeoppgang
1991: Nye baderoms- og trappegangsvinduer. Påbudt brannsikringsutstyr til leilighetene
1988-1989: Skiftet inngangsdører og vindfang. Nye tak, takrenner og nedløp
1987: Skiftet vinduer og balkongdører
1986: Kjøp av tomt

Husdyrhold

Iht. borettslagets vedtekter:
Vanlig husdyrhold er tillatt såfremt det er meldt skriftlig til styret og dyreholdet ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen. Med ulempe menes også at dyr med ulike eiere sammen medfører plager for andre brukere som dyrene ikke ville ha forårsaket hver for seg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bentsebrugata 16 A, 0476, Oslo, Gnr. 225 bnr. 27, andelsnr. 95 i Myrahagen borettslag med orgnr. 950376457 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-22-0183

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.