# BJØLSEN / SAGENE, Brochmanns gate 10 D
4 950 000,-
Lys og pen 3-R endeleil. med god standard I Solrik vestvendt balkong I Fjernvarme I Rolig beliggenhet I Stort potensiale

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 950 000,-
 • Omkostninger: 15 653,-
 • Totalpris: 5 074 931,-
 • Fellesutgifter 4 857,-
Beregnet totalkostnad:
4 950 000,- (Prisantydning) 109 278,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 059 278,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 653,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 074 931,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 61 m²
 • Bruksareal: 61 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1941
 • Gårdsnummer: 222
 • Bruksnummer: 63
 • Finnkode: 273459799
 • Sist endret: 13.11.22 09:23
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 67%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 14%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 78%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

En lys og pen 3-roms endeleilighet med god standard. Leiligheten har en god intern beliggenhet på enden i byggets 2. etasje, og har en god planløsning med store rom. Fra stuen har du utgang til en solrik vestvendt balkong som er perfekt på varme sommerdager. På vinterstid holdes leiligheten god og lun med fjernvarme til radiatorer.

Fin beliggenhet i en rolig enveiskjørt gate på Bjølsen, godt tilbaketrukket fra trafikk og bystøy. Gangavstand til alt av servicetilbud, grønne parker, Akerselva og kollektivtilbud.

HØYDEPUNKTER:
• Endeleilighet med god intern beliggenhet
• Hyggelig og solrik vestvendt balkong
• God takhøyde på ca. 2,63m
• Moderne kjøkken fra 2013
• 2 soverom av god størrelse mot rolige fellesarealer
• Lyst flislagt baderom oppusset i regi av brl. i 2004
• Á-konto fyring, varmtvann og internett (1000 Mbps) inkl.

Innhold

Leiligheten ligger på enden i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 7m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Entréen har enstavs parkett på gulv og glatte lysmalte overflater.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i romslig plassbygget skap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg.

Stue I Stor, lys og fin hjørnestue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med enstavs parkett på gulv og glatte lysmalte overflater. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Beliggenheten på hjørnet med to vindusflater mot ulike himmelretninger sørger for et fint lysinnslipp. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,63 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både á-konto oppvarming, varmtvann og internett fra NextGenTel (1000/1000 Mbps) er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I Hyggelig og solrik vestvendt balkong

Fra stuen har du utgang til en hyggelig og solrik vestvendt balkong på ca. 3m². Balkongen er overbygget og har plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.

Beliggenheten mot vest sørger for gode solforhold ettermiddag og kveld. Hyggelig utsyn over borettslagets grønne fellesarealer. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyden på balkongen er målt til 96cm. Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde
A) minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m
B) minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Kjøkken I Moderne og tidløst kjøkken fra 2013

Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen. God standard med enstavs parkett og glatte lysmalte overflater. Ved den store vindusflaten er det laget en koselig spiseplass som også gir ekstra benkeplass.

Moderne og tidløs kjøkkeninnredning som var ny i 2013. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har glatte hvite fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.

Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn (ny i 2021), induksjonstopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående hvitevarer følger i utgangspunktet ikke (kan avtales med selger).


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Vurdering av avvik: Avtrekksluken til kjøkkenet er bygget inn og kan ikke åpnes.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med stor garderobe

Leiligheten har et romslig hovedsoverom som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. God standard med enstavs parkett på gulv og glatte malte overflater. Stor vindusflate og god takhøyde gir en luftig romfølelse.

På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor medfølgende skyvedørsgarderobe.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2 av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. God standard med enstavs parkett på gulv og lysmalte overflater.

Også her en stor vindusflate mot rolige fellesarealer og god takhøyde på ca. 2,63 meter. På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst flislagt baderom oppusset i regi av brl. i 2004

Leiligheten har et lyst og tidløst flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2004. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.

Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speil og belysning over, dusjhjørne og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. 


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
Våtrom > Ventilasjon > Bad
Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Da dette er et borettslag og det er felles ventilasjon så skal det ikke monteres elektrisk styrt avtrekksvifte på ventil. Det henvises ellers til borettslagets vedtekter og husordensregler.

Felleskostnader

Kr. 4 857,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto oppvarming og varmtvann (kr. 1 270,-), internett fra NextGenTel (1000/1000 Mbps), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 271,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 109 278,- per 01.08.2022.

Andel formue

Kr. 13 018,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11342466
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 49 124,-
Andel restsaldo: Kr. 630,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 23,-
Rest løpetid: 2år 5mnd
Term. per år: 2
Type rente: Flyt
Rente: 1,22%

Lånenummer: HUS602-11433598 7
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 134 092,-
Andel restsaldo: Kr. 27 549,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 828,-
Rest løpetid: 2år 11mnd
Term. per år: 2
Type rente: Flyt
Rente: 1,07%

Lånenummer: NORDEA-60308105620
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 6 281 132,-
Andel restsaldo: Kr. 81 099,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 420,-
Rest løpetid: 25år
Term. per år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 2,3%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 213 928 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 370 142 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Utvendig > Vinduer
Vurdering av avvik: Det påpekes at de fleste vinduer er over 20 år gamle og innenfor intervallet av forventet levetid. Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon. TG 2 er gitt som en påpekelse da vinduer har høy alder med høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye vinduer.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon, men utskifting må påregnes på sikt.

Utvendig > Dører
Vurdering av avvik: Det påpekes at balkongdøren er over 20 år gammel og innenfor intervallet av forventet levetid. Balkongdøren er noe treg. Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon. TG 2 er gitt som en påpekelse da døren har høy alder med høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye dører.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyden på balkongen er målt til 96cm. Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde
A) minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m
B) minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m.
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Baderomsdøren subber i karm.
Tiltak: Enkelte dører må justeres.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tiltak: Da dette er et borettslag og det er felles ventilasjon så skal det ikke monteres elektrisk styrt avtrekksvifte på ventil. Det henvises ellers til borettslagets vedtekter og husordensregler.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Vurdering av avvik: Avtrekksluken til kjøkkenet er bygget inn og kan ikke åpnes.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Vurdering av avvik: Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er pr. idag ikke behov for tiltak da løsningen fungerer som tiltenkt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: M-Tec.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: I 2014 ble tre fliser byttet og varmekabel i gulv på badet ble reparert.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Kontoutskrift fra 2014.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Styret har gjennomført noen arbeider i kjeller beskrevet i tilstandsrapport. Gjelder ikke leiligheten.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tettet en liten lekkasje i kjeller i 2022.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja. Noen veggedyr ble funnet i februar 2022 og styret sørget for at skadedyrfirma satte i gang tiltak. I midten av juni ble leiligheten "friskemeldt" og det er ikke sett noen siden da.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja. Taket er skiftet for 2 år siden.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Husker ikke firmanavnet.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bytte tak og rehabilitere ventilasjon og piper på taket.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Fortum
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: For noen år siden ble boligen tilknyttet fjernvarmenettet.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja. Vi har fått automatisk avlesning av strømmåler for noen år siden.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Svar: Ja. Det har blitt enveiskjørt gate med sykkelfelt for to til tre år siden

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Svar: Ja. Boligsalgsrapport da jeg kjøpte i 2014.

28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja. Leilighet i første hadde veggedyr og noen av disse kom inn i leiligheten. Utryddet av skadedyrselskap.

Tilleggskommentar: Lampe over speil på bad er ny. Spotter under kjøkkenskap bør byttes ut. De var der når jeg flyttet inn. Ellers rolig og fint borettslag med et godt styre.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Skapet i entréen er opprinnelig byggemeldt og godkjent som bod. Grunnet dagens innredning og bruk er rommet medtatt som P-rom i arealoppstillingen. Dette er i henhold til "Takstbransjens retningslinjer for arealmåling". Rommet er ikke godkjent for varig opphold.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 775 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellestomten er flott beplantet med sykkelparkering, lekeapparater for de små og sittegrupper for de voksne. Borettslaget har kjøpt inn flere plantekasser til bruk for beboerne. Fellesarealene fungerer som et samlingspunkt for beboerne.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Saltak i trekonstruksjon som er tekket med betongstein. Støpte dekker som etasjeskillere. Yttervegger av teglstein. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser. Grunnmur i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2003 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Á-konto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Radiatorene skrus av før 17. mai og på igjen i midten av september.

Det betales inn á-kontobeløp hver måned for kategori 4 brensel. Dersom andelen bruker mer enn det de betaler inn i á-konto får de ved avregning en faktura på det de er skyldige. Dersom de har betalt for mye får de tilbake penger. Hver andel har egen måler som måler forbruk. Avregning skjer 1 gang i året, 31. mai.

Ved utflytting blir det gjort avregning fra den første i måneden etter overtakelse. Den som selger leiligheten får krav for hele november selv om det er overtakelse til ny eier i november. Oppgjøret skjer kun en gang i året selv om man flytter, og faktura eller tilbakebetalt blir ettersendt. Resultatet av avregningen legges på eller trekkes fra felleskostnadene for de som eier leilighet når oppgjøret blir gjennomført, mest sannsynlig i desember måned hvert år, men kan skje senere.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Maridalsveien 177 B - Bruksendring av H0102 fra kontor til bolig, godkjenne etablering av felles inngang direkte fra Maridalsveien
Saksnummer: 202019439 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.12.2020
Status: Rammetillatelse gitt 03.09.2021

Maridalsveien 188 - Montering av brannalarm og nødlys
Saksnummer: 201918411 - Byggesak             
Mottatt sak: 08.11.2019
Status: Tillatelse gitt 28.11.2019

Maridalsveien 196 - Bruksendring av kjellerlokale fra blomsterforretning til bilforretning
Saksnummer: 202208765 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.06.2022
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Ålesundgata 2 - 4 - Etablering av avfallsbrønner
Saksnummer: 202202479 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.02.2022
Status: Tillatelse gitt 27.04.2022

Brochmanns gate ved nummer 12 A - Oppføring av midlertidig sykkelgarasje for lastesykkel (inntil 2 år)
Saksnummer: 202005456 - Byggesak            
Mottatt sak: 31.03.2020
Status: Tillatelse gitt 14.07.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.11.1941, dagboknummer 304337. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.11.1941, dagboknummer 304338. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Obligasjon, tinglyst den 29.08.1942, dagboknummer 302797. Beløp: NOK 78.200. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
  ** Forhøyelse, tinglyst den 22.02.2006, dagboknummer 13147. Forhøyet til NOK 79,000.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 10.03.1943, dagboknummer 300805. Best. om felles gårdsplass m.v.
* Bestemmelse om vannledn., tinglyst den 29.04.1948, dagboknummer 301364.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.08.1948, dagboknummer 302671. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43067. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.02.1993, dagboknummer 7695. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Pantedokument, tinglyst den 23.10.2002, dagboknummer 69218. Beløp: NOK 1.500.000. Panthaver: Husbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 20.09.2004, dagboknummer 63998. Beløp: NOK 11.000.000. Panthaver: Husbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 30.07.2019, dagboknummer 874801. Beløp: NOK 7.000.000. Panthaver: Nordea Bank ABP Filial i Norge.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Bøkkerløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 315 319, og består av 80 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hjemmeside: www.bokkerlokka.no

Fasiliteter:
* Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Oslo Renhold og Vedlikehold.
* Borettslaget har avtale med 2 clean AS om renhold av fellesarealene.
* Det er inngått ny avtale med NextGentel hvor alle beboerne får 1000/1000 Mbps internett inkludert i felleskostnadene. Også blir til opp til hver beboer om man ønsker å tegne eget TV-abonnement.
* Fellesvaskeriet finnes i kjellerne i begge blokkene og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
* Felles tørkeloft som alle kan bruke. Disse finnes på loftet i enden av begge byggene, altså i 8A, 8D, 10A og 10D.
* Sykler kan parkeres i avmerkede rom i kjeller, samt ute i sykkelstativene.
* Velferdslokale (kjellerstue med kjøkken, tilknyttet toalett og plass til ca. 30 gjester) i Brochmanns gate 10 C, som kan lånes gratis av beboerne.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 3 350 657,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 2 017 168,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 1 182 218,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 979 590,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold/rehabilitering:
2021: Bytte av sirkulasjonspumpe og hovedstoppekraner. Rehabilitering av kulvert.
2019-2020: Tak- og betongrehabilitering. Prosjektet omfatter utskifting av takstein, lekter, takpapp, snøfangere, takrenner/nedløp, utskifting av soilrør, tekking av piper, utskifting av takluker. Betongrehabilitering av gesims og takutstikk, betongrehabilitering av balkonger og brannbalkonger med nye nedløp og sluk.
2018: Kontroll av el-anlegg
2018: Installert nye branndører i kjellerne
2017: Installasjon av vannbehandlingsanlegg for varmeanlegg
2017: Maling vinduer
2017: Rørfornying, spill- og overvannsrør
2016: Oppgradering søppelskur
2016: Rensing av ventilasjonsanlegg
2016: Utvidet uteplatting
2015: Skiftet låser i ytterdører og fellesanlegg
2014: Tilkobling fjernvarme
2014: Oppgradering fyrrom
2013: Nye brannslukkerer i leilighetene
2013: Punkterte vinduer ble byttet
2013: El-kjel ble byttet
2012: Montering av individuelle varmefordelingsmålere i leilighetene og ny ekspansjonskar i fyrrommet
2011: Nye porttelefoner og beslag på kjellerdører
2011: Ny vaskemaskin i nr. 8
2007-2011: Punkterte vinduer ble byttet vinteren 2010/11, sommeren 2009 og april 2007
2006: Oppussing av trappeoppgangene
2004: Våtromsprosjektet ferdigstilt
2003: Utskiftning av punkterte vinduer
2002: Utomhusrehabilitering ferdigstilt
2002: Igangsetting av våtromsprosjekt
2000: Oppussing av vaskeriene
1999: Utskiftning av punkterte vinduer
1999: Nye porttelefoner er montert på alle inngangene
1999: UPC har installert nytt kabeltv-anlegg
1998: Rehabilitering av balkonger og maling av vinduer
1997: Nye tørketromler, VVS-arbeide, skiftet glass
1996: Nye varmtvannsberedere
1994-1995: Nye vaskemaskiner
1992: Utskiftning av inngangsdører
1990: Utskiftning av vannrør og stigeledninger

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller katt med mindre man har fått skriftlig godkjenning fra styret og godkjenning fra alle beboere i samme oppgang. Dette gjøres for at styret skal ha oversikt over hvor mange husdyr som befinner seg i borettslaget, og for eventuelt folk som er allergiske.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brochmanns gate 10 D, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 63, andelsnr. 31 i Bøkkerløkka Borettslag med orgnr. 948315319 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-22-0161

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.