# ILA / SAGENE, Uelands gate 61 D
4 000 000,-
Stor, lys og luftig 2(3)-R selveier I Oppussingsobjekt i klassisk bygård I Vedkamin I Svært lave felleskost. inkl. fiber

VISNING:

14. august søndag kl. 14:00 - 15:00 16. august tirsdag kl. 17:00 - 17:30
 • Prisantydning: 4 000 000,-
 • Omkostninger: 109 689,-
 • Totalpris: 4 137 255,-
 • Fellesutgifter 1 955,-
Beregnet totalkostnad:
4 000 000,- (Prisantydning) 27 566,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 027 566,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 670,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 027 566,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 109 689,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 137 255,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 52 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1931
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 232
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 267874779
 • Sist endret: 05.08.22 10:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 89%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 53%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 11%
  er gift

 

Beskrivelse

En stor, lys og klassisk 2(3)-roms selveierleilighet med behov for oppussing og modernisering. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje, og har en gjennomgående planløsning med store rom. Flere tilsvarende leiligheter har flyttet kjøkkenet i stuen, og leiligheten vil da få to soverom mot rolig bakgård uten biltrafikk.

Leiligheten ligger på toppen av Iladalen, "midt mellom" områdene Sagene, St. Hanshaugen, Alexander Kiellands plass og Ila. Her bor du sentralt med god kollektivtransport rett utenfor døren og idylliske Ilaparken som nærmeste nabo.

HØYDEPUNKTER:
• Oppussingsobjekt med stort potensial
• Gjennomgående planløsning
• Store klassiske vindusflater
• God takhøyde på ca. 2,68 meter
• Klassisk vedkamin i stuen
• God oppbevaring i leiligheten + 2 boder
• Svært lave felleskostnader inkl. fiber (1000/1000)
• Utleie tillatt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom, baderom og kott.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,6m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 7,5m².

Entré I Lys og praktisk entré med god oppbevaring

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré av god størrelse. Entréen har parkett på gulv og lysmalt tapet på veggene. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i plassbygget skap, skoskap og frittstående skap. I tillegg har du et svært praktisk og romslig kott med ytterligere gode oppbevaringsmuligheter.

Stue I Stor og luftig stue med klassisk vedkamin

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og luftig rom. Standard med parkett på gulv og lysmalt tapet på veggene.

De to store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,68 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. I hjørnet av stuen har du en klassisk vedkamin som varmer godt på kalde høst- og vinterdager.

Kjøkken I Lyst og praktisk separat kjøkken

Leiligheten har et lyst separat kjøkken med plass til et hyggelig frokostbord. Kjøkkenet har parkett på gulv og glatte lysmalte overflater. Stor klassisk vindusflate som vender mot rolig bakgård og god takhøyde som gir en luftig romfølelse.

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i heltre og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene.

Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende hvitevarer som komfyr og kjøleskap. Det er også plass og opplegg for vaskemaskin (følger i utgangspunktet ikke med i handelen). Aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert.


FRA TILSTANDSRAPPORT:
TG3: Ingen.
TG2: Ingen.

Soverom I Lyst og romslig soverom mot rolig bakgård

Leiligheten har et lyst soverom som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk. Soverommet har lys laminat på gulv og malt tapet på veggene. Også her har du en stor klassisk vindusflate og god takhøyde på ca. 2,68 meter som gir en luftig romfølelse.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende skyvedørsgarderobe.

Baderom I Eldre baderom med moderniseringsbehov

Leiligheten har et noe enkelt og eldre, men funksjonelt baderom med velholdt standard. Baderommet har eldre støpejernsluk, flislagte gulvflater, delvis flissatte veggflater og ellers glatte malte overflater.

Baderommet er utstyrt med servantskap med ovenpåliggende servant og speil med belysning over, dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG 3:
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. For videre bruk anbefales det å installere et tett dusjkabinett.
Kostnadsestimat : Over 300 000

Felleskostnader

Kr. 1 955,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fiber (1000/1000) fra Homenet (kr. 209,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 199,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2022.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 27 566,- per 01.07.2022.

Andel formue

Kr. 8 664,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS02-98207765465
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 3 215 613,-
Andel restsaldo: Kr. 27 566,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 199,-
Rest løpetid: 22år
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 01.08.22: 4,65%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter / Eiendomsskatt

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner (boligverdi på inntil 5,71 mill.). Eiendomsskatt faktureres direkte til eier. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 078 708 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 883 347 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

TG 3 - Store eller alvorlige avvik:
Våtrom > Generell > Bad
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. For videre bruk anbefales det å installere et tett dusjkabinett.
Kostnadsestimat : Over 300 000

TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Utvendig > Vinduer
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Vindusglass er hele og det ble ikke observert punkteringer. Ved befaringen ble det ikke foretatt kontroll på åpneoglukkemekanismer av alle vinduer. Ingen unormale avvik registrert sett ut fra bygningsdelenes alder. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder da bygningsdelene har oversteget mer enn halvparten av forventet levetid.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon, men byte må påregnes på sikt.

Utvendig > Dører
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ingen unormale avvik registrert sett ut fra bygningsdelenes alder. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder da bygningsdelene har oversteget mer enn halvparten av forventet levetid.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon, men bytte må påregnes på sikt.

Innvendig > Overflater
Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe bobler i tapet. Tørrsprekker i parketten. Flassing av maling på gulvlistene.
Tiltak: Overflatene fungerer fint med disse avvikene.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt en høydeforskjell på etasjeskille i stuen på 26mm. Gulvavvik over 15mm i eldre bygninger er relativt normalt, selv om det ikke tilfredsstiller kravene i forskriften.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist andre avvik: Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden. Kapasitet og mengde luftutskiftning er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og det hører ikke inn under en nivå 1 undersøkelse.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
Det er pr. idag ikke behov for tiltak da løsningen fungerer som tiltenkt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tilstandsgrad er satt ut fra alder.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Oppgradering vil være naturlig på sikt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Sanitær og Varmevakte
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt blandebatteri bad, tilkobling vaskemaskin og vannsperre.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Kvittering

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Usikker
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt sikringsskap i 2013. Leitager har opplevd at sikring kan slå ut ved mye bruk.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Vet ikke.

Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 52 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang , Bad , Soverom, kjøkken , Stue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 645 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Sameiet fester tomten av Oslo kommune iht. festeavtale av 01.10.1981. Avtalen løper frem til 01.11.2021. Regulering hvert 10 år. Regulering av festeavgiften pr. 01.10.21. Festavgiften utgjør kr. 140 962,- per år. Festeavgiften dekkes av felleskostnadene.

Fellesområder består av asfaltert bakgård med sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Yttervegger i mur/betong. Pussede og malte fasader. Flate takkonstruksjoner, tekket med papp/shingel. Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 1980. Noe eldre brannklassifisert entrédør (B30).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Ved fremleie skal sameier registrere leietaker på www.vibbo.no med fullt navn og telefonnummer.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med kamin i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Uelands gate 61 - Oppgradering av eksisterende basestasjon
Saksnummer: 202115146 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.09.2021
Status: Tillatelse gitt 07.10.2021

Lovisenberggata 19 A - Bruksendring til feberklinikk i sammenheng med Korona / COVID-19
Saksnummer: 202100025 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.01.2021
Status: Tillatelse gitt 08.01.2021

Lovisenberggata 21 F-J - Riving av blokk
Saksnummer: 201503679 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.03.2015
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Lovisenberggata 21 F-G - Påbygg i én etasje og forbindelse mellom byggene - LDPS
Saksnummer: 202115647 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.10.2021
Status: Igangsettingstillatelse gitt 13.07.2022

Lovisenberggata 21 F-J - Bruksendring fra lager til parkering - Korona / COVID-19
Saksnummer: 202005553 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.04.2020
Status: Endret tillatelse gitt 29.11.2021

Søren Jaabæks gate 1 - Bruksendring fra barnepark til Iladalen parkøkologisk senter
Saksnummer: 202010023 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2020
Status: Søknad om igangsettingstillatelse under behandling

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.05.1932, dagboknummer 990844. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.05.1932, dagboknummer 990845. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Festekontrakt, tinglyst den 09.06.1932, dagboknummer 900737. Festetid: 70år. Årlig avgift NOK 12,762. Pant for forfalt festeavgift. Forkjøpsrett for grunneier. Kontrakten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier. Med flere bestemmelser.
  ** Nye vilkår, tinglyst den 27.08.1982, dagboknummer 8610.
  ** Diverse påtegning, tinglyst den 10.12.2014, dagboknummer 1090522. Gjelder: Nye vilkår tinglyst med dagboknummer 8610. Festetid 40 år fra 01.10.1981. Bestemmelse om regulering av festeavgiften. Bestemmelse om forlengelse. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om parkering. Bestemmelse om ubebygd areal. Pliktig medlemskap i fellesorgan. Kan ikke framleies uten samtykke fra grunneier. Bestemmelse om forkjøpsrett for fester. Bestemmelse om overdragelse av ubebygd tomt. Bestemmelsene var uteglemt registrert i dokumentnummer 8610 tinglyst 27.08.1982. Innført etter tinglysingsloven § 18, 09.12.2014, US.
  ** Diverse påtegning, tinglyst den 25.06.2015, dagboknummer 574837. Gjelder: Nye vilkår tinglyst med dagboknummer 8610. Vilkår tinglyst 09.06.1932 med dokumentnummer 900720 utgår i sin helhet. Bestemmelsen var uteglemt registrert i dokumentnummer 8610 tinglyst 27.08.1982. Innført etter tinglysingsloven § 18, 25.06.2015 US.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 21.06.1932, dagboknummer 990846. Best. om felles gårdsplass m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.02.1969, dagboknummer 503741. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Bestemmelser om tak-/veggreklame.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.05.1987, dagboknummer 33044. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 20,000. Med prioritet etter 80% av lånetakst.
* Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 10.12.2014, dagboknummer 1090522. Bestemmelsen var uteglemt registrert i dokumentnummer 8610 tinglyst 27.08.1982. Innført etter tinglysingsloven § 18, 09.12.2014, US.
* Best. iflg. festekontrakt, tinglyst den 10.12.2014, dagboknummer 1090522. Bestemmelse om avståelse av ubebygd grunn.
* Best. iflg. festekontrakt, tinglyst den 10.12.2014, dagboknummer 1090522. Bestemmelse om ledninger av enhver art og kummer hvor Oslo kommune er rettighetshaver. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Bestemmelsene var uteglemt registrert i dokumentnummer 8610 tinglyst 27.08.1982. Innført etter tinglysingsloven § 18, 09.12.2014, US.
* Seksjonering, tinglyst den 27.05.1987, dagboknummer 33044. Opprettet seksjoner: Snr: 18. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 505/55215. Eiendommen er oppdelt i 101 seksjoner.  Registert feil formål for snr. 73. Rettet etter tingl. §18. 30.11.2020.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Uelandsgate 61 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971 277 955, og består av 101 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hjemmeside
www.facebook.com/uelandsgate61

Vaktmester
Uelandsgate 61 Sameie har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmester Andersen. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

Renhold
Sameiet har avtale med Helblank ans om renhold av fellesarealene.

Internett
Sameiet har inngått avtale om fibernett med Homenet. Alle seksjonseiere har fibernett med 1000/1000 i felleskostnadene.

Fellesvaskeri
Det er et fellesvaskeri i bygården. Vaskeriet ligger i kjelleren under oppgangene B-C-D. I vaskeriet er det tre vaskemaskiner og tre tørketromler. Vaskeriet har god kapasitet i forhold til antall brukere av vaskeriet. Fellesvaskeriet kan benyttes av alle som har registrert seg, og som dermed betaler den månedlige kostnaden for dette. Beløpet faktureres sammen med felleskostnadene.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 3 037 436,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 2 548 771,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 380 117,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 1 005 895,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten godkjennelse fra styret. Før søknad sendes styret må alle seksjonseiere i din oppgang varsles, med mulighet til å komme med merknader til søknaden. Se mer informasjon på sameiets hjemmeside og vedlagte husordensregler.

Tilbehør

Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli gjennomført utvask av leiligheten før overtagelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Uelands gate 61 D, 0460, Oslo, Gnr. 219 bnr. 232 snr. 18 orgnr. 971277955 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-22-0151

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.