#SINSEN, Bjørn Stallares vei 39
3 850 000,-
Lys, fin og luftig 2(3)-R med god standard I Originale tregulv I Fyring, varmtvann og TV inkl. I Ingen forkjøpsrett!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 850 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 971 481,-
 • Fellesutgifter 4 261,-
Beregnet totalkostnad:
3 850 000,- (Prisantydning) 113 472,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 963 472,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 971 481,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 49 m²
 • Bruksareal: 49 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1935
 • Gårdsnummer: 83
 • Bruksnummer: 142
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 267315823
 • Sist endret: 08.08.22 08:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 66%
  eier sin egen bolig
 • 89%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 24%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 87%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er gift

 

Beskrivelse

En lys og fin 2(3)-roms leilighet med god standard. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje, og har en gjennomgående god planløsning med store rom. Flere naboer har flyttet kjøkkenet til stuen for å få to soverom. Leiligheten holder en god standard med lyse originale tregulv som ble slipt, oljet og hardvoksbehandlet i 2019 og glatte overflater malt i fine farger.

Leiligheten ligger tilbaketrukket i attraktive og høytliggende omgivelser på Sinsen/Carl Berner. Det meste av uteliv, serveringssteder og forretninger omkring Torshov og Grünerløkka er innenfor kort avstand og er lett tilgjengelig i hverdagen.

Kaffebrenneriet, W.B. Samson, SATS, Fresh Fitness, Rema 1000 og Kiwi er alt fra 4-10 minutter unna i gangavstand. I tillegg finnes Bunnpris og Nærbutikken i umiddelbar nærhet til leiligheten.

•Gjennomgående god planløsning med store vindusflater
•God takhøyde
•Mulighet for 3-roms
•Moderne baderom oppusset i regi av brl i 2007
•Oppvarming, varmtvann og TV inkludert
•Veldrevet borettslag

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,6m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré.

Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard og hyggelige atmosfære. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lyse originale tregulv og glatte overflater malt i innbydende farger.

I entréen har du plass til sko og yttertøy i innebygd garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng og skoskap. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin stue med originale tregulv

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lyse originale tregulv og glatte overflater malt i en fin lys farge.

Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,66 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann og TV-service fra Telia er inkludert i felleskostnadene.

Kjøkken I Koselig separat kjøkken med tidløs innredning

Leiligheten har et koselig separat kjøkken av god størrelse. Kjøkkenet har lyse tregulv og glatte overflater malt i en delikat farge som står i fin kontrast til den lyse innredningen.

Pen og tidløs kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og lys benkeplate av tre med nedsenket oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.
TG2: Ingen.

Informasjon:
* Ventilasjon: Kullfilter i tillegg til separat naturlig avtrekkskanal ut av bygget.
* Det er ikke etablert komfyrvakt eller automatisk lekkasjesikring på kjøkkenet. Etablering av komfyrvakt og automatisk lekkasjesikring anbefales.

Soverom I Innbydende soverom mot rolige fellesarealer

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot grønne fellesarealer uten biltrafikk.
Samme gode standard som resten av leiligheten med lyse originale tregulv og glatte overflater malt i en fin lys farge.

Også her har du en stor vindusflate og god takhøyde som bidrar til en luftig romfølelse. På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Alternativ planløsning I Behov for 2 soverom?

Behov for 2 soverom? Flere naboer har flyttet kjøkkenet ut til stuen via rør fra bad eller pumpeløsning.

Se alternativ plantegning.

Baderom I Lyst og moderne baderom fra 2007

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2007. Baderommet har blå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.

Baderommet er utstyrt med servantskap med speilskap over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
* Sanitærutstyr / innredning: Servantskap har noe svelling i skapsider.
* Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Informasjon:
* Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 21 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
* Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstandsgrad er ikke satt.

Felleskostnader

Kr. 4 261,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming og varmtvann, TV-service fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 735,-).

Herav:
Kr. 3 477,- Felleskostnader
Kr. 500,- Oppvarming
Kr. 284,- Tv-Service

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 113 472,- per 01.06.2022.

Andel formue

Kr. 37 370,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207686611
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 5 446 455,-
Andel restsaldo: Kr. 113 472,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 735,-
Rest løpetid: 15år 10mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,65%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 005 956 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 621 442 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
* Baderom: Sanitærutstyr / innredning: Servantskap har noe svelling i skapsider.
* Baderom: Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Vannbåren varme: Eldre anlegg uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Informasjon fra tilstandsrapport:
* Baderom: Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 21 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
* Baderom: Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstandsgrad er ikke satt.
* Kjøkken: Ventilasjon: Kullfilter i tillegg til separat naturlig avtrekkskanal ut av bygget.
* Kjøkken: Det er ikke etablert komfyrvakt eller automatisk lekkasjesikring på kjøkkenet. Etablering av komfyrvakt og automatisk lekkasjesikring anbefales.
* Skjevhetsmåling: Det er kun registrert mindre målbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2 meter er målt til ca. 10 mm i stue og ca. 8 mm i soverom.
* Stakeluke: Stakeluke er lokalisert i byggets kjeller.
*Hovedstoppekran: Stoppekraner plassert i bad og kjøkken.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
* Vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Harry Martinsen AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Baderommet gjennomgikk våtromsrehabilitering i 2007 i regi av borettslaget, firmaet var Harry Martinsen AS. Vi byttet i 2022 en flis med skår i på baderomsgulvet, skiftet og malte dørlistene. Byttet silikon på gulv der toalettet grenser mot flisene. Har lagt i ny fugemasse der det var ujevnheter.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja.
Firmanavn: Harry Martinsen AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Full oppgradering.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Ja, framvist dokumentasjon til takstmann.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Svar: Ja. Arbeidet er byggemeldt.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Steinbakken entreprenør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rør ble skiftet i 2007 i sammenheng med rehabilitering av bad. Utskiftning av stikkledning fra blokk til va-ledning i gate utført vinter/vår 2018.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Svar: Nei. Drenering og masseutskiftning rundt blokk ble utført i 2018 i regi av borettslaget.

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Svar: Nei. Har observert sølvkre ved dørlist på bad et par ganger.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Malercompagniet AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppussing av fasade ble gjort sommer 2018. Uteområder renovert 2020.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: BB Elektro, Fixel og Elektrikergruppen.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgradering av sikringsskap til alle leilighet med jordfeilautomat og overspenningsvern utført i regi av borettslaget i 2015. Utført av BB Elektro. Da vi flyttet inn i 2019 fikk vi flyttet og byttet stikkontakter samt ledninger i stue i forbindelse med oppussing av stuen. Dette arbeidet ble utført av Fixel. I 2022 fikk vi installert to lamper i stue og tilhørende dimmere. Dimmer, bryter og termostat tilhørende badet ble modernisert. På kjøkkenet ble dimmer og to stikkontakter over kjøkkenbenk byttet. Dette arbeidet ble utført av Elektrikergruppen.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Ja. Borettslaget mottok denne siden arbeidet ble utført i regi av borettslaget i 2015. Vi har ellers papirer på arbeid fra Fixel og Elektrikergruppen.

Tilleggskommentar: Baderomsskapet har bruksslitasje på kanter. Speilskapet ser ikke ut til å ha samme bruksslitasje. Dørlister på bad hadde bruksslitasje. Vi tok derfor bort knagger til håndduker som tidligere hang på baderomsdøren og byttet listene. Siden har vi syntes det har holdt seg pent. Vi har opplevd at det kan sive noe lukt inn i kjøkkenskapet som ligger nederst til venstre fra naboens leilighet. I forbindelse med planlagt omgjøring til en treroms eller en oppgradering av kjøkkenet ville vi ha tettet dette. Sameiet har parkering utenfor blokken, med venteliste. Parkeringsplass nr. 13 på baksiden er reservert gjester og andre midlertidige parkeringsbehov. Nye benker og utemøblement oppgradert i 2021 og 2022. Sameiet har en lukket Facebook-gruppe som heter Beboere i Bjørn Stallares vei 31-41. Her gjøres det meste av kommunikasjonen fra beboere og styret, i tillegg til booking av gjesteplassen.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, kjøkken, stue og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Felles tomt for borettslaget opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser, sykkelbod, benker, gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Borettslaget har totalt 18 parkeringsplasser som leies ut til beboerne etter venteliste. Venteliste hos styret. Parkeringsplass nr. 13 på baksiden er reservert gjester og andre midlertidige parkeringsbehov.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjoner. Utvendige fasader i malte, slette flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35 db. Vinduer med to-lags glass fra 1997.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1936 på oppføring av boligblokk, samt ferdigattest fra 2008 på rehabilitering av 48 våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selger har fra november 2021 tom juni 2022 hatt en gjennomsnittlig strømkostnad på kr. 378,-/mnd.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sinsenterrassen 11 - 21 med flere (Sinsenbyen) - Midlertidig forbud mot tiltak
Saksnummer: 201813816 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 02.10.2018

Trondheimsveien 197 C med flere - Kart- og bestemmelsesmøte - Bevaring kulturmiljø H 570 - Sinsenbyen bevaringsplan
Saksnummer: 202100768 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 13.01.2021

Sinsenterrassen 23, 25, 27 - Utvidelse og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201716949 - Byggesak             
Mottatt sak: 08.11.2017
Status: Tillatelse gitt 15.12.2017

Knut Alvssons vei 33 - 43 - Utskifting av vann- og avløpsrør i alle boligseksjoner
Saksnummer: 202201199 - Byggesak             
Mottatt sak: 25.01.2022
Status: Tillatelse gitt 07.02.2022

Sinsenterrassen 11 - 21 - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 201812025 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.09.2018
Status: Tillatelse gitt 18.03.2020

Sinsenterrassen 1-9 - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 202118740 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.11.2021
Status: Tillatelse gitt 05.07.2022

Sinsenterrassen 9 - Bruksendring fra bolig til tannlegekontor - Innvendig ombygging
Saksnummer: 201920737 - Byggesak             
Mottatt sak: 15.12.2019
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Obligasjon, tinglyst den 10.02.1986, dagboknummer 9414. Beløp: NOK 2.784.000. Panthaver: Obos Eiendomsforvaltning A/S.
* Pantedokument, tinglyst den 09.04.2018, dagboknummer 626398. Beløp: NOK 6.565.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Bjørn Stallaresv. 31/41 B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850 004 412, og består av 48 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Fellesvaskeri i kjelleren
* Telia (Get) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Sameiet er positive til plantekasser på framsiden av vår blokk hvis noen skulle ønske det, det er bare ikke blitt satt i gang enda i følge selgere.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 2 494 060,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 1 606 896,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 775 293,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 1 553 655,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Oppgradering av uteområde
2018: Drenering rundt blokka
2018: Nye stikkledninger fra gata og inn til blokka. (vann)
2018: Oppussing av fasaden
2016: Rens av ventilasjonskanaler på kjøkken og bad
2015: Modernisering sikkringskap. Demontering av eksisterende kurssikringer og jordfeilrele i sikringskap. Montering av jordfeilautomat 2 pol 10A-25A 30 Ma,type x-digital. Det ble også montert overspenningsvern i alle sikringskap.
2012: Malerarbeider (utvendig og innvendig)
2010: Utskifting av ytterdører
2010: Nytt callinganlegg
2010: Maling av vinduer
2010: Brannsikring
2009: Maling av vinduer
2008: Påkobling til fjernvarme
2007: Våtromsrehabiliering
2002 - 2004: Oppussing av fasaden
2002 - 2004: Nytt tak
2002 - 2004: 7 nye parkeringsplasser på baksiden av huset
2002 - 2004: Oppussing av oppganger inkl. nye postkasser
2002 - 2004: Byttet lås til alle boenheter i gården
2000 - 2001: Utskifting av gamle vinduer
2000 - 2001: Utskifting av varmtvannsbereder og elektrisk kjele i fyrghus (nr.33)
2000 - 2001: Nye kjellerdører og vinduer
1997 - 1999: Nye dører og universallåser med nøkkelsystem
1997 - 1999: Fullstendig rehabilitering av vaskeriet
1997 - 1999: Nytt ringeanlegg

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen:
* Alt av hvitevarer både på kjøkken og bad medfølger.
* Alt av fastmonterte lamper, knagger og hyller medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjørn Stallares vei 39, 0560, Oslo, Gnr. 83 bnr. 142, andelsnr. 38 i Bjørn Stallaresv 31/41 Borettslag med orgnr. 850004412 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-22-0121

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.