#SAGENE, Stockfleths gate 53 C
5 700 000,-
Lys, pen og gjennomgående 4-R selveierleilighet I Fjernvarme I Á-konto oppvarming, v.v. og fiber inkl. I Ingen forkjøp!

VISNING:

8. august mandag kl. 16:00 - 16:30 9. august tirsdag kl. 16:00 - 16:30
 • Prisantydning: 5 700 000,-
 • Omkostninger: 151 519,-
 • Totalpris: 5 851 519,-
 • Fellesutgifter 4 617,-
Beregnet totalkostnad:
5 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 851 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 66 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1941
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 56
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 267302561
 • Sist endret: 07.08.22 20:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 62%
  eier sin egen bolig
 • 44%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 46%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

En lys og pen 4-roms selveierleilighet med god standard. Leiligheten har en gjennomgående og god planløsning som utnytter hver kvadratmeter til det fulle. Store vindusflater og god takhøyde på ca. 2,66 meter bidrar til en luftig romfølelse.

Dersom du ønsker å bo sentralt, men samtidig avskjermet fra byens støy, er dette den perfekte leiligheten for deg. I nærområdet har du alt du trenger i det daglige, og et særdeles godt kollektivtilbud.

HØYDEPUNKTER:
• Gjennomgående planløsning
• Store vindusflater
• God takhøyde på ca. 2,66 meter
• Praktisk separat kjøkken med hvitevarer
• 3 soverom av god størrelse
• Lyst baderom med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin
• Oppvarming med fjernvarme
• Á-konto fyring, varmtvann og kabel-TV inkl. i felleskostnadene
• Utleie tillatt
• Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom og tre soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 7m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré av god størrelse. Entréen har mørke fliser på gulv og lysmalte overflater.

I entréen har du plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning, samt ytterligere plass til oppheng eller skoskap. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin stue med god takhøyde

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. God standard med eikeparkett på gulv og lysmalte overflater. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden bidrar til en god og luftig romfølelse.

Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både á-konto oppvarming, varmtvann og fibernett (1000/1000 Mbps) fra OpenNet er inkludert i felleskostnadene.

Kjøkken I Praktisk separat kjøkken med pen innredning

Leiligheten har et lyst og praktisk separat kjøkken. Kjøkkenet har mørke fliser på gulv, lysmalte overflater og en stor vindusflate som vender ut mot gårdsrommet.

Et pent og tidløst kjøkken fra IKEA med god skap- og benkeplass. Innredningen har lyse profilerte fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med plater og fliser i benkeryggen, samt belysning under overskapene.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som medfølger i handelen. Hvitevarer som integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel, samt mekanisk ventilator med kullfilter.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3: Ingen.

TG2:
* Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Vannrør: Vannrørene er i hovedsak av eldre dato. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
* Overflater vegger: Bom i fliser er registrert på vegg over benkeplate. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom mot rolig gårdsrom

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig gårdsrom uten biltrafikk. God standard med eikeparkett på gulv og overflater malt i en fin varm farge.

På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Soverom 2 og 3

Leiligheten inneholder totalt tre soverom. De to andre soverommene er også lyse og fine rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor.

Samme standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og lysmalte overflater. På soverommene har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst baderom med dusjkabinett

Leiligheten har et lyst baderom med gulvbelegg og lysmalte overflater. Også på baderommet har du et stort vindu som slipper inn deilig dagslys.

Baderommet er utstyrt med servantskap med speil og belysning over, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin, samt tørketrommel over om ønskelig.


FRA TILSTANDSRAPPORT:

TG3:
* Overflater vegger Våtromstapet har omfattende slitasje og manglende vedheft. Overflater må fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

TG2:
* Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
* Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Sanitærutstyr / innredning: Servantskap har fuktskader.
* Overflater gulv: Gulvoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvbelegg har sprekker og utettheter utenfor våtsone. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Avløpsrør (ink. sluk): Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Informasjon:
* Fallforhold (gulv) Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 55 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
* Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstanden inni i konstruksjonen er ikke kjent men det er utført et overflate søk med fuktindikatorinstrument av typen Protimeter MMS 3. Det ble ikke oppdaget avvikende forhold som det kan tolkes til fuktskader. Tilstandsgrad er ikke satt.

Felleskostnader

Kr. 4 617,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto oppvarming og varmtvann, fibernett (1000/1000 Mbps) fra OpenNet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.07.2022.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- per 01.06.2022.

Andel formue

Kr. 30 660,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207468495
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 438 890,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Rest løpetid: 8år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 22.06.22: 4,5%

Sameiet har søkt lån 01.06.22 pålydende kr. 6.200.000,- til rehabilitering av tak og piper. Dersom dette fordeles etter sameiebrøken tilsvarer et lån på kr. 6,2 mill. en andel fellesgjeld for denne leiligheten på kr. 126 530,-.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 440 789 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 186 841 pr. 31.12.21

Det gjøres oppmerksom på at Skatteetatens formueskalkulator er benyttet for utregning og avvik kan forekomme.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
* Baderom: Overflater vegger Våtromstapet har omfattende slitasje og manglende vedheft. Overflater må fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
* Baderom: Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Baderom: Sanitærutstyr / innredning: Servantskap har fuktskader.
* Baderom: Overflater gulv: Gulvoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvbelegg har sprekker og utettheter utenfor våtsone. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Baderom: Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Baderom: Avløpsrør (ink. sluk): Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Kjøkken: Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Kjøkken: Vannrør: Vannrørene er i hovedsak av eldre dato. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
* Kjøkken: Overflater vegger: Bom i fliser er registrert på vegg over benkeplate. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Kjøkken: Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Kjøkken: Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Overflater vegger: Vegger bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling. Overflater må fornyes.
* Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Innebygget stoppekran og vannrør har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
* Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet

Informasjon fra tilstandsrapport:
* Baderom: Fallforhold (gulv) Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 55 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
* Baderom: Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstanden inni i konstruksjonen er ikke kjent men det er utført et overflate søk med fuktindikatorinstrument av typen Protimeter MMS 3. Det ble ikke oppdaget avvikende forhold som det kan tolkes til fuktskader. Tilstandsgrad er ikke satt.
* Skjevhetsmåling: Det er kun målt mindre skjevheter. Skjevhetsmåling utført i stue viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 10 mm. Skjevhetsmåling utført i soverom 1 viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 10 mm.
* Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. Tilstandsgrad er ikke satt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn:
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Toalettet ble byttet ut av familie i 2014

Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, tre soverom, kjøkken, stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 718 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte internveier, trær og diverse beplantning. Sittegrupper og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner, yttervegger, samt skillende dekker av betong/murkonkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget. Boligen har entrédør av tre med brannklasse B-30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også sluttnotat (henleggese) fra 2013 på rehabilitering av vann- og avløpsopplegg. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt med styrets forhåndsgodkjennelse som ikke kan nektes uten saklig grunn. Eier av leilighet skal påse at eventuell leier er kjent med sameiets husordensregler før kontrakt for utleie opprettes. Eventuelle skader som påføres oppganger ved inn- og utflytting er eier av leiligheten ansvarlig for.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Á-konto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Varmtvannsregnskap avregnes per brenselssår, fra 01.05. - 30.04 hvert år. Avregning vil bli sendt eier per faktureringstidspunkt, så fremt ikke annet avtales og meddeles forretningsfører.

Energiforbruk

Selger opplyser om følgende energiforbruk:
Per måned: ca forbruk 151,26 kWh á 220,33 øre/kWh

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kristiansands gate ved nummer 12 C - Oppføring av midlertidig sykkelgarasje
Saksnummer: 202005489 - Byggesak            
Mottatt sak: 31.03.2020
Status: Tillatelse gitt 29.06.2020

Stockfleths gate 51 A-B - Sammenslåing av to næringsenheter - H0104 og H0105
Saksnummer: 202018440 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.11.2020
Status: Tillatelse gitt 05.03.2021

Dannevigsveien 7 A-L - Rehabilitering av tak og fasader
Saksnummer: 202118109 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.11.2021
Status: Tillatelse gitt 12.01.2022

Maridalsveien 144 - Bruksendring av loft til bolig, innsetting av takvinduer og rehabilitering av alle bad
Saksnummer: 202117853 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.11.2021
Status: Tillatelse gitt 24.02.2022

Maridalsveien 144 B-C - Bruksendring av loft til to boliger
Saksnummer: 201718150 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.12.2017
Status: Igangsettingstillatelse gitt 11.01.2021

Dannevigsveien 2 - Fasadeendringer på tak
Saksnummer: 201707906 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.05.2017
Status: Mottatt søknad om ferdigattest 11.07.2022

Kristiansands gate 1 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202112293 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.07.2021
Status: Tillatelse gitt 14.01.2022

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 17.11.1917, dagboknummer 912564.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 05.09.1941, dagboknummer 303261. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser. Rettighetshaver: Pontoppidansgt. 8.
* Bestemmelse om vannledn., tinglyst den 03.11.1941, dagboknummer 303987. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser. Rettighetshaver: Dannevigsvn. 18 og Stockflethsgt. 53.
* Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 07.11.2001, dagboknummer 68866. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser.
* Seksjonering, tinglyst den 04.10.2006, dagboknummer 471886. Opprettet seksjoner: Snr: 45. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 69/3381.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Danstock er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990 639 108, og består av 51 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: http://web5.herborvi.no/7193
* Sameiet har to vaskerier. Vaskerikort kan kjøpes.
* Kollektiv fibernettavtale (1000/1000 Mbps) fra OpenNet

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 1 813 041,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 2 090 387,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. 250 364,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 1 481 542,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner, bortsett fra staten, fylkeskommune og kommune, som kan erverve inntil 10 % av boligseksjonene.

Alle overdragelser/salg av seksjoner skal godkjennes av sameiets styre som ikke kan nekte uten saklig grunn.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

VEDLIKEHOLDSPLAN:

Tak og piper
Styret er i gang med å innhente anbud for bytte av taktekke og beslag, samt utskifting av piper over tak. Vi har engasjert OBOS Prosjekt til å bistå oss med dette.

Bytte av tak er et stort økonomisk løft. Vi vil komme tilbake til hvordan dette kan finansieres på gunstigst mulig måte. Sameiet har søkt lån 01.06.22 pålydende kr. 6.200.000,- til rehabilitering av tak og piper. Dersom dette fordeles etter sameiebrøken tilsvarer et lån på kr. 6,2 mill. en andel fellesgjeld for denne leiligheten på kr. 126 530,-. Kontakt styret for mer informasjon.

I forbindelse med takprosjektet har vi fått utredet mulighetene av å bygge ut loftene for å finansiere vedlikehold. Fordi det mangler muligheter for heis og andre krav ved en slik utbygging er konklusjonen at dette er lite realistisk i dag. Vi har også vurdert om vi burde installere solceller på noen av takene. Konklusjonen er at dette ikke er gunstig nå. Vi holder muligheten for fremtidig installasjon åpen, og forsøker å ta hensyn til dette i prosjektet.

Ved rehabilitering av takene vil det bli stillaser på begge gårder, og annet vedlikehold som vask gården mv. vurderes (vinduene til leilighetene er den enkelte seksjonseiers ansvar).

Bredbånd og fjernsyn
Vi har i dag en avtale med Telia om TV-Strømming og 50 poeng og kollektiv BB 10/5 Mbps og betaler kr 452,- per mnd. per husstand.

Styret foreslår at det installeres høyhastighets fibernett i sameiet med mulighet for individuelt valg av fjernsynspakker, se egen sak om dette. Tiltaket vil redusere felleskostnadene i forhold til i dag. Kollektiv fibernettavtale 1000/1000 Mbps vil koste kr 229,- pr. måned eks. fjernsynspakker.

Det ble på generalforsamlingen enstemmig vedtatt å gå over fra Telia til OpenNet.

Utgangsdører
Vi har innhentet forskjellige tilbud på bytte av utgangsdører, med automatikk mv. Fordi taket har prioritet, ser vi her på rimeligere løsninger med rehabilitering etter at takene er tatt.

Bakgård
Også bakgården er det et stekt ønske om å fornye. Også dette er prioritert etter takvedlikehold, men nødvendige reparasjoner vil bli utført løpende.

Soilrør
Ved oppussing av bad skal styret informeres. Se nærmere om dette på Vibbo. Det kan gis et tilskudd der soilrøret på badet bør byttes.

STØRRE VEDLIKEHOLD OG REHABILITERING:
2021-2022: Prosjektering av nytt taktekke, piper over tak, mulig vask og vedlikehold av utvendige vegger
2021: Nytt LED-lys med nødlys i oppganger og lys i kjellere
2020-2021: Kjellere: Dører og ganggulv malt
2020: Alle takluker skiftet
2019: I 2019 gikk sameiet over fra søppelsjakt til søppelskap i bakgården, grunnet hygieniske årsaker. De nye skapene betjenes av låsbrikker.
2019: Brannvarslere skal skiftes hvert 10. år og alle røykvarslere på loftet har blitt byttet i 2019. Batteriene byttes årlig. Sameiet har også gjennomført kontroll av beboernes brannslukkere.
2019: Skiftet ut en del defekte takstein, og lagt ekstra foring rundt noen av takvinduene. Utført årlig av Gamlebyen Blikk.
2018: I løpet av 2018 har det blitt gjennomført følgende arbeider i fyrrommet i Dannevigsveien: - Montert nytt ekspansjonskar og vannautomat. - Plugge ut gammel fyrkjele. - Installert automatisk vannpåfylling (tidligere utført manuelt av vaktmester/rørlegger). - Lagt nye rørføringer, og fjernet gamle rør som ikke var dimensjonert for anlegget. Dette var et nødvendig arbeid for å sikre et godt varmtvannssystem, samt bli mindre avhengig av manuelle prosesser.
2018: Skifte av varmekabler i takrenner
2018-2019: Tilbud på utskifting av vinduer i bakgården fra Takst og Vindu AS. Beboere som ønsket å benytte seg av tilbudet ga beskjed og arbeidet ble igangsatt mars 2019.
2016: Inngangsdørene i Dannevigsveien ble malt høsten 2016, utført av Malermester Widar M. Lund.
2012-2013: Callinganlegg ble byttet ut til et nytt Siedle-Vario anlegg av Mortens Låsservice as. Det ble montert nytt ringetablå på utsiden, nytt svarapparat inne i leilighetene og ringeknapp ved entrédør.
2012-2013: Oppussing av oppganger
Alle oppganger ble pusset opp høsten 2012. Arbeidet ble utført av AS Regnbuen Malermesterbedrift. Gamle veggstrier ble fjernet og vegger helsparklet. Vegger, tak og trappegelender ble malt, vinduskarmer lakkert. Nye postkasser og navneskilt er montert.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler er dyrehold ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret. Hunder må ikke luftes på selskapets område.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen:
* Skap på hovedsoverom og skap i gang.
* Alt av hvitevarer i leiligheten medfølger, dvs: kjøleskap og fryser, komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Stockfleths gate 53 C, 0461, Oslo, Gnr. 221 bnr. 56 snr. 45 orgnr. 990639108 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-22-0057

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.