#SAGENE, Ålesundgata 3 B
Solgt
Stor, lys og moderne 3-R med god standard I Sydøstvendt balkong på 8m² med fritt utsyn I Vedovn I Veldrevet og pop. brl.
 • Prisantydning: 5 750 000,-
 • Omkostninger: 15 503,-
 • Totalpris: 5 975 550,-
 • Ligningsverdi: 1 346 192,-
Beregnet totalkostnad:
5 750 000,- (Prisantydning) 210 047,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 960 047,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 975 550,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 75 m²
 • Bruttoareal: 83 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1950
 • Gårdsnummer: 222
 • Bruksnummer: 3
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 234753005
 • Sist endret: 22.10.21 08:52
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 71%
  eier sin egen bolig
 • 6%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier
 • 15%
  er gift

 

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 7m² og ca. 1,7m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 19m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré av god størrelse.

I entréen har du plass til sko og yttertøy i garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin stue med moderne vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med parkett på gulv og lysmalte overflater med en fin kontrastvegg.

Beliggenheten i byggets 3. etasje og med en stor vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2011, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,67 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Både kabel-TV og bredbånd fra Telenor og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

I hjørnet av stuen har du en moderne vedovn med glassdør som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Pipeløpet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2013.

Balkong I Stor og flott sydøstvendt balkong på ca. 8m²

Fra stuen har du utgang til en stor og fin balkong på ca. 8m². Beliggenheten i front og i høyden gjør at du sitter usjenert til, og med fritt fint utsyn over den frodige vegetasjonen rundt Akerselva mot øst. Sydover har du fritt utsyn nedover byen. 

Den gode størrelsen gir plass til en stor sittegruppe etter eget ønske, og grill (tillatt med gass eller elektrisk grill). Beliggenheten mot sydøst sørger for gode solforhold fra tidlig morgen til ca. klokken 14/15 på sommerstid.

Dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Moderne og tidløst Kvik-kjøkken fra 2009

Leiligheten har et lyst og fint separat kjøkken med stor vindusflate hvor du har en koselig sitteplass.

Moderne og tidløst Kvik-kjøkken som var nytt i 2009. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med integrerte downlights under.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, mikrobølgeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med god oppbevaring

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom av god størrelse. Stor og fin vindusflate som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. God standard med parkett på gulv og overflater malt i en lys og fin farge.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2 av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og lysmalte overflater. Stor vindusflate mot grønne fellesarealer sørger for masse lys, samtidig som det er minimalt med innsyn.

Soverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Moderne baderom oppgradert i 2020/21

Baderommet er som resten av leiligheten moderne og romslig. Baderommet ble pusset opp i regi av brl. i 2001 i forbindelse med rehabilitering av soilrørene. Baderommet er ytterligere oppgradert i 2020/21 med flis-på-flis på gulv og mikrosement på veggene. Deilig gulvvarme og downlights i himlingen.

Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med innmurt badekar med dusjarmatur og vegghengt toalett. Både fint og praktisk med egen nisje med plass og opplegg for vaskemaskin, samt nisje med hyller for god oppbevaringsplass.

Felleskostnader

Kr. 4 336,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 897,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 210 047,- per 01.09.2021.

Andel formue

Kr. 53 652,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: EIKA1-152074726
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 502 662,-
Andel restsaldo: Kr. 210 047,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 897,-
Rest løpetid: 24år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,9%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 346 192 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 846 291 pr. 31.12.19

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 83 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten og bakgården er spesielt pent opparbeidet og beplantet med grønne plener, planter, felles plantekasser, sittegrupper, griller og felles gangvei samt flere lekeapparater for barn. Den idylliske bakgården oppleves som en oase av borettslagets beboere.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og pussede/malte flater. Valmet yttertak utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre forblendet med metall, og to-lags glass fra 2011.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 1997 på fasaderehabilitering + balkonger m.m., samt ferdigattest fra 2002 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 19.09.2019

Ålesundgata 3 A - Endring av utvendig kjellertrapp
Saksnummer: 201807959 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.06.2018
Status: Tillatelse gitt 21.08.2018

Treschows gate 15-17 - Etablering av brønnpark
Saksnummer: 201910264 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.06.2019
Status: Tillatelse gitt 15.08.2019

Treschows gate 16 - Oppføring av ungdomsskole - Bentsebrua skole
Saksnummer: 202102425 - Byggesak             
Mottatt sak: 25.03.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Treschows gate 16 - Miljøsanering av forurenset grunn som følge av riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak             
Mottatt sak: 13.01.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 07.06.2021

Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring av bygg F4 og del av F3 til barnehage og barneskole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.10.2019
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.05.1950, dagboknummer 301124. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.11.1950, dagboknummer 303237. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 21.02.1951, dagboknummer 300569. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 20.04.1955, dagboknummer 303257. Best. pm lekeplass m.v. Rettighetshaver Frescgows gt. 19 og 21.
* Obligasjon, tinglyst den 17.04.1980, dagboknummer 507246. Beløp: NOK 173.000. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget.
* Pantedokument, tinglyst den 27.01.2014, dagboknummer 72856. Beløp: NOK 10.400.000. Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Ålesundgata 3 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 848 427 802, og består av 40 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.aalesundgata3.no
* Lukket Facebook-gruppe for informasjonsflyt mellom styret og beboerne.
* Ålesundgata 3 Borettslag har avtale om vaktmester og renholdstjeneste med VBR.
* Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* Hobbyrommet er åpent og til fri benyttelse for beboerne. Her er det blant annet tilgang på blant annet bordtennisbord. Ved private arrangement som barnebursdager o.l reserveres rommet ved å gi beskjed til Styret.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 2 055 782,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 1 383 076,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 471 464,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 2 076 234,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Sykkelbod.
2018-2019: Ny kjellertrapp og nye lamper i kjeller.
2017: Nye lamper i alle oppganger.
2016: Oppgradering av hobbyrom.
2016: Oppgradering av lekeplasser/utearealet.
2013: Rehabilitering av pipene.
2012 - 2013: Oppgradert hagen. Brannvarslingsanlegg i fellesarealene.
2011: Utskifting av tak. Utskifting av vinduer/balkongdører i alle leiligheter, og vinduer i trappeoppganger.
2010: Oppgradering av skråning mot sør og fjerning av gammel asfalt fra tidligere barnehage/tørkestativ omgjort til plenområdet.
2009: Nye branndører kjeller og loft, oppussing av oppganger.
2006: Nytt callinganlegg.
2001: Rehabilitering av soilrør / våtrom samt satt inn ny varmtvannsbereder.
1998: Prosjekt utenomhus.
1997: Nye kjellervinduer.
1996: Totalrehab. av fasader og nye balkonger.
1990: Rehabilitering av elektrisk anlegg.

Husdyrhold

Hund eller katt må ikke holdes uten samtykke fra styret og naboer. Det er kun tillatt å ha ett (1) dyr per husstand. Det er utarbeidet eget søknadsskjema for dyrehold som skal fylles ut og sendes styret. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ålesundgata 3 B, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 3, andelsnr. 19 i Ålesundgata 3 Borettslag med orgnr. 848427802 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-21-0245

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.