#TOPPLEILIGHET PÅ TORSHOV TORG, Sandakerveien 22 H
Solgt
Fantastiske terrasser på totalt 71m² I Skjermet beliggende på toppen I 3 sov, 2 bad, 3 gard. I Garasje m/elbil-lader
 • Prisantydning: 15 800 000,-
 • Omkostninger: 392 019,-
 • Totalpris: 16 192 019,-
 • Ligningsverdi: 1 927 174,-
Beregnet totalkostnad:
15 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 383 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 392 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 16 192 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 119 m²
 • Bruksareal: 123 m²
 • Bruttoareal: 136 m²
 • Etasje: 7
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2012
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 241
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 231633257
 • Sist endret: 20.10.21 12:17
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 64%
  eier sin egen bolig
 • 48%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 65%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 71%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

En stor og fantastisk flott 4-roms toppleilighet på populære Torshov Torg!

Leiligheten ligger i byggets toppetasje (7. etasje med heis), og har en god og innholdsrik planløsning. Mastersuite med eget baderom, omkledningsrom og utgang til en solrik takterrasse på ca. 59m²  med slående utsikt over byen og fjorden. God intern beliggenhet, leiligheten ligger skjermet og privat, samtidig så har man lysinnslipp og utsikt i flere himmelretninger.

• Toppleilighet med god intern beliggenhet og utsikt i flere himmelretninger
• Uteplasser på totalt 71m² med fantastisk utsikt over by og fjord
• Påkostet og lekkert Schmidt-kjøkken fra 2017
• Mastersuite med eget baderom, omkledningsrom og utgang til terrassen
• To moderne baderom fra 2012
• God oppbevaring i totalt 3 garderoberom
• Garasjeplass med elbil-lader
• Fjernvarme

Innhold

Leiligheten ligger i byggets toppetasje (7. etasje med heis) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til både balkong og takterrasse, tre soverom hvorav to med tilknytning til eget omkledningsrom, to baderom og innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass med elbil-lader og en bod på ca. 5,9m² i fellesarealer i kjelleren. Heisadkomst.

Entré I Innbydende entré med garderoberom

Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den fine leiligheten med sin høye standard.

Entréen har lekre historiske fliser på gulv og glatte overflater malt i en nydelig mørk blåfarge. Fra entréen har du adkomst til et praktisk garderoberom med god oppbevaringsplass.

Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer på vegg i garderoberom.

Stue I Stor og fin stue med nydelige lys- og utsiktsforhold

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lys enstavs laminat fra 2017 på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin kontrastvegg i dempet sort.

Beliggenheten i byggets toppetasje med gjennomgående planløsning og store vindusflater på begge sider sørger for rikelig med naturlig lys. Her bor du fint med nydelig utsikt over byen og samtidig ingen innsyn.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et stort spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telia er inkludert i felleskostnadene.

Kjøkken I Påkostet og lekkert Schmidt-kjøkken fra 2017

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Et påkostet og lekkert kjøkken fra Schmidt som var nytt i 2017. En fin kjøkkenøy deler naturlig av mot spisestuen og gir ekstra god skap- og benkeplass.

Stilren kjøkkeninnredning med glatte mørke fronter og lys laminert benkeplate med underlimt oppvaskkum av kompositt. Praktisk med plater i benkeryggen og takhøye overskap med touch åpner og belysning under. Fin detalj med dekorative åpne hyller for oppbevaring og dekor.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som bred induksjonstopp, stekeovn, dampovn, oppvaskmaskin, vinskap, kjøleskap og fryseskap. Det er også montert lekkasjevarsler i benkeskap.

Takterrasse I Solrik takterrasse på ca. 59m² med fantastisk utsikt

Fra spisestuen har du utgang til en fantastisk flott, stor og solrik takterrasse på ca. 59m². Takterrassen har en fin beliggenhet på hjørnet mot syd og øst som sørger for gode solforhold. Beliggenheten på toppen sørger for nydelig utsikt over byen og Oslofjorden.

Den gode størrelsen gir plass til flere ulike soner og sittegrupper etter eget ønske og behov. Spiseplassen mot syd som har fantastisk utsikt har også elektrisk pergola som dekker ca. 14m².

Takterrassen har terrassebord på gulv, rekkverk av malt trepanel samt håndrekker av metall. Det er også montert utebelysning og stikkontakt. Det er også utgang til terrassen fra hovedsoverommet.

Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager og -kvelder!

Balkong I Flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 12m²

Fra stuen har du også utgang til en flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 12m². Balkongen har betong på gulv, rekkverk av metall og glass, samt utebelysning og stikkontakt.

Beliggenheten i byggets 7. etasje og mot sydvest sørger for gode solforhold til sent på kveld. Her sitter du høyt, fritt og solrik med nydelig utsikt over byen.

Hovedsoverom I Hovedsoverom med stor garderobe og eget baderom

Leiligheten har et fantastisk flott hovedsoverom med eget omkledningsrom, baderom og utgang til den store takterrassen. God og moderne standard med enstavs laminat på gulv og glatte overflater malt i en behagelig mørk blåfarge.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Bak skyvedørene har du et romslig og praktisk omkledningsrom med god oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning.

Baderom 1 I Stort, lyst og deilig baderom med badekar

Fra hovedsoverommet har du adkomst til et stort, lyst og deilig baderom fra 2012. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen. To vindusflater sørger for flott naturlig dagslys.

Tidløs baderomsinnredning med hvite fronter og heldekkende dobbel servant, stort innfelt speil med belysning over. Ved det ene vinduet har du et flott badekar hvor utsikten kan nytes. Baderommet er også utstyrt med dusjnisje med glassdør og vegghengt toalett.

Soverom 2 I Romslig soverom 2 med eget omkledningsrom

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse og med eget omkledningsrom. God standard med lys enstavs laminat på gulv og glatte overflater malt i en innbydende farge.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. Også her har du et praktisk omkledningsrom bak skyvedørene. Her har du rikelig med oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning.

Soverom 3 I Innbydende soverom 3

Det tredje soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys enstavs laminat på gulv og glatte overflater malt i en nydelig grønnfarge.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom 2 I Lyst og moderne baderom 2 fra 2012

Leilighetens andre baderom er også et lyst og moderne baderom fra 2012. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.

Baderommet er utstyrt med servantinnredning med speil og belysning over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Torshov, rett på oversiden av Akerselva og Myhrens verksted. Torshov Torg er et moderne boligprosjekt fra 2012 med 216 seksjoner i karré-bebyggelse. Mellom husene ligger torget, som er beplantet og er det naturlige samlingspunktet i Torshov Torg. Her er det fokusert på trygghet og lett tilgjengelighet for alle beboerne.

Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig område samtidig som du har alt du trenger rundt deg. Rett i nærheten har du Trikkestallen, Grisen, Hva skjer og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger ti minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Her har du Ringen Kino som er et av Oslos beste kinoanlegg.

Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor i kjelleretasje. Koselige kafeer i nærheten som Kaffebrenneriet og Åpent Bakeri. Alt av servicetilbud; Hudpleie, Deli de Luca, små interiør og klesbutikker, slakter Strøm-Larsen også kun noen få minutter unna. Blomsterbutikker, samt vinmonopol og bibliotek 5 min unna på Sandaker senter. I gangavstand finner du Storo Storsenter med alt du trenger av servicetilbud og BI Nydalen.

Leiligheten og bygården ligger dessuten rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen, Elixia og Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.

Godt kollektivtilbud:
Meget god bussforbindelse (nr. 20 til Majorstua/Skøyen, 30 til Nydalen og Bygdøy gjennom sentrum (med busstopp på Torshov ca. 2 min unna leiligheten). Buss nr. 21 (Aker Brygge/Helsfyr) fra Chr.Michelsens gt. Det går nattbuss (20 bussen fra sentrum) og trikk nr. 12 ikke mange minutter fra leiligheten. Det er sykkelstativ hvor man kan leie sykler om sommeren rett ved ring 2. Trikk (nr. 11, 12 og 13) går like i nærheten med nærmeste stopp på Torshov og Biermannsgate, begge 2 min unna. Nærmeste T-bane er Storo (ca. 15 min gangavstand eller to busstopp). Flybussekspressen går til Gardermoen i Christian Michelsens gate - busstopp Vogts gate (2 min unna), hver halvtime. Buss 28 går også fra holdeplassen i Vogts gate til Fornebu/Helsfyr.

Felleskostnader

Kr. 5 740,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring med fjernvarme, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telia (kr. 359,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Felleskostnader for garasjen kommer i tillegg til overnevnte felleskostnader og utgjør pt. kr. 300,-/mnd.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

Ligningsposter per 31.12.2020:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 27 940,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten faktureres direkte til eier av leiligheten og utgjør kr. 4 188,- for 2021.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 927 174 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 937 826 pr. 31.12.19

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 123 kvm, Bruttoareal: 136 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, to baderom, kjøkken/spisestue, stue, tre soverom og to omkledningsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 6 340 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for sameiet, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, sykkelparkering, steinbelagte arealer og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje samt gangveier. Sameiet har i tillegg felles sportsbod for sykler o.l.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger bruksrett til en garasjeplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjelleren (heisadkomst). Garasjesameiet er organisert som et tingsrettslig sameie, der det til hver sameieandel er knyttet eksklusiv og varig bruksrett. Felleskostnader for garasjen er pt. kr. 300,-/mnd. Vet utleie av garasjeplassen har sameierne i Sameiet fortrinnsrett. Se også vedlagt vedtekter for utfyllende informasjon/bestemmelser.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er forblendet med teglstein og har innslag med malt trepanel. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/ membran (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra 2012 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdører fra 2012 med to og tre-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2017 på kvartalsbebyggelse med boliger m.m. (Sandakerveien 22 A-H). Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold med informasjon om ny leietakers navn og kontaktinformasjon.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24 og sameiets vedtekter. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.  Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig strømforbruk på ca. 2 800 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger og forretning etter bestemmelsene i S-3997 av 24.09.2003. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 34 B - Takoppløft og taktekking
Saksnummer: 202005408 - Byggesak             
Mottatt sak: 31.03.2020
Status: Tillatelse gitt 30.03.2020

Sandakerveien 24 C - Bygg A1 - Tilbygg, fasadeendring, og bruksendring av parkeringshus til trykkeri og lager
Saksnummer: 201807614 - Byggesak             
Mottatt sak: 30.05.2018
Status: Rammetillatelse gitt 09.08.2018

Sandakerveien 29 D - Bruksendring av kjeller til bolig
Saksnummer: 202017767 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.11.2020
Status: Rammetillatelse gitt 30.08.2021

Torshovgata 2 C - Bruksendring, etablering av rampe og ventilasjonsanlegg
Saksnummer: 202002976 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.02.2020
Status: Søknad avslått 22.01.2021

Torshovgata 3 A - Bruksendring fra bolig til kontor
Saksnummer: 202111093 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.06.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Torshovgata 1 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202020072 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.12.2020
Status: Tillatelse gitt 08.01.2021

Torshovgata 3 A-C - Bruksendring resten av loftsetasjen med to nye boenheter med tilhørende fasadeendringer, etablering av bad i underliggende, eksisterende leiligheter og endring av brannskillene enkelte steder - Riving av carport
Saksnummer: 202019207 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.12.2020
Status: Rammetillatelse gitt 09.04.2021

Torshovgata 1 - Fasadeendringer
Saksnummer: 202014812 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.09.2020
Status: Søknad avslått 24.02.2021

Sandakerveien 23 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202101741 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.02.2021
Status: Tillatelse gitt 09.04.2021

Sandakerveien 20 G-L - Glassoverdekking av svalgang, dispensasjon fra reguleringsplanen
Saksnummer: 201913875 - Byggesak             
Mottatt sak: 02.09.2019
Status: Rammetillatelse gitt 25.11.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:

Servitutter / Heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 03.02.1936, dagboknummer 400982. best om skur.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.07.1990, dagboknummer 41039. Best. vedr. bruk,vegetasjon og vedlikehold m.v.. Rett for OK til å legge ledn. over d.e.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.09.2010, dagboknummer 681222. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Sandakerveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.04.2012, dagboknummer 317304. Rettighetshaver: ELVIA AS, Org.nr: 980489698. Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr: 2203 i bygg, 1. etg.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 26.06.2015, dagboknummer 580799. Rettighetshaver: Gnr: 225, bnr: 232 i Oslo kommune. Gjelder kjørbar atkomst.

Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 31.07.2012, dagboknummer 618402. Opprettet seksjoner: Snr: 212. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 1228/207865.

Rettigheter på andre eiendommer:
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 27.03.2020, dagboknummer 2275924. Rettigheter på gnr: 225, bnr: 480 i Oslo kommune. Bruksrett til kjørbar adkomst i parkeringskjeller.
* Bestemmelse om parkering, tinglyst den 27.03.2020, dagboknummer 2275924. Rettigheter på gnr: 225, bnr: 480 i Oslo kommune. Bruksrett til 6 bilparkeringsplasser.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Torshov Torg Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 999 298 311, og består av 217 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.sameiettorshovtorg.no
* Torshov Torg Sameie har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdreform AS.
* Sameiet har avtale med Gårdreform AS om renhold av fellesarealene.
* Telia er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i CODAN. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 8 953 382,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 8 433 850,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 530 443,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 3 421 388,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Med de begrensninger og unntak som følger av eierseksjonsloven § 23, kan ingen erverve mer enn to Boligseksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På årsmøte i 2021 ble det gjort noen oppdateringer av vedtekter iht. eierseksjonsloven (oppdaterte vedtekter vedlagt i salgsoppgaven), samt vedtatt at styre skal utrede muligheten for wifi i garasje for å bedre dekning. Det ble også vedtatt at sameiet skal bedre belysning i bakgården, samt etablere flere utemøbler og mer variert beplantning i bakgården. Se nærmere info om de vedtatte planene i årsberetningen.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler må dyreeiere ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold slik at sjenansen for øvrige sameiere minimeres. Med dette menes at det kan forventes ro innenfor et normalt tidsrom. Hund skal alltid føres i kort line på sameiets område, og det er forbudt å lufte hund på fellesområdene samt la hund bruke plener eller andre fellesområder som toalett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Stringhyller
- Garderobeskapet på barnerommet
- Opphengte lamper.
- Fastmonterte knagger på soverom, gang og ved kjøleskapet på kjøkkenet.
- Lyslenker på uteområdet

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 22 H, 0473, Oslo, Gnr. 225 bnr. 241 snr. 212 orgnr. 999298311 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-21-0220

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.