#ILADALEN / ALEXANDER KIELLANDS PLASS, Claus Riis` gate 4
Solgt
Pen og luftig toppleilighet I Heis I Gulvvarme I Takterrasse med meget gode solforhold I Svært lave felleskost.
 • Prisantydning: 4 200 000,-
 • Omkostninger: 17 960,-
 • Totalpris: 4 402 449,-
 • Ligningsverdi: 936 764,-
Beregnet totalkostnad:
4 200 000,- (Prisantydning) 184 489,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 384 489,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 2 980,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 130,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 17 960,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 402 449,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Aksje
 • Primærrom: 42 m²
 • Bruksareal: 42 m²
 • Bruttoareal: 46 m²
 • Etasje: 6
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1948
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 4
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 234750535
 • Sist endret: 21.10.21 12:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 64%
  eier sin egen bolig
 • 92%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 88%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

En lys og luftig 2-roms toppleilighet med heis, med solrik sydvendt terrasse (11 kvm). Leiligheten er gjennomgående og har god standard og planløsning.

Leiligheten ligger i et ettertraktet og rolig nabolag, rett vest for Akerselva. Idylliske Ilaparken er nærmeste nabo. Kort gangavstand til alt hva byen har å tilby.

•  Toppleilighet i 6. etasje (heis).
•  Enstavs eikeparkett og gulvvarme fra 2020
•  Moderne kjøkken fra 2013/14, oppgradert i 2021
•  Malte vegger/tak i 2020-21
•  Flislagt bad oppusset i 2008 (regi av aksjelaget) med opplegg for vaskemaskin
•  Svært lave felleskost. inkl. TV/bredbånd (Godt drevet sameie)
•  2 store boder
•  Matbutikk i u.etasje (søndagsåpent)
•  Elektriske oppgraderinger i 2020-2021
•  Sykkelbod og vaskeri/tørkerom

Innhold

Leiligheten ligger i byggets toppetasje (6. etasje med heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med utgang til takterrasse, kjøkken, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,8m² med plassbygde hyller, samt en loftsbod med gulvareal på ca. 8,8m², kun en trapp opp.

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets toppetasje via felles trapperom med heis. Du ønskes så velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Enkel adkomst fra heis og til loftsbod.

Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og pene leiligheten med sin gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard enstavs parkett fra 2020 med gulvvarme og lysmalte overflater.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i plassbygget garderobeskap på ca. 1,54 meter, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap og kommoder.

Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom. I trapperommet har du også fungerende søppelsjakt fra 6. etasje - svært praktisk!

Stue I Lys, fin og luftig stue med store vindusflater

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst, fint og luftig rom. God standard med enstavs parkett fra 2020 med gulvvarme og lysmalte overflater. I stuen har du plass til sofa med salongbord, mediemøblement og et lite spisebord om ønskelig.

Beliggenheten i byggets toppetasje og med stor vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2017, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,63 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Takterrasse I Stor og solrik sydvendt takterrasse på ca. 11m²

Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik sydvendt takterrasse på ca. 11m². Terrassen ble utbedret i regi av aksjeselskapet i 2013 og er oppgradert i september 2021 med nytt terrassebord på gulv.

Beliggenheten på toppen i byggets 6. etasje og mot syd sørger for gode solforhold og flott utsikt over Oslos tak. Den gode størrelsen gir plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov. Skjermet med lite innsyn.

Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager og -kvelder! Godt egnet for gode lag og hygge.

Kjøkken I Lyst separat kjøkken med moderne innredning

Leiligheten har et lyst og fint separat kjøkken med tilpasset spiseplass. God standard med lys enstavs parkett fra 2020 med gulvvarme og lysmalte overflater.

Moderne og tidløst Faktum-kjøkken som var nytt i 2013/14, senere oppgradert i 2021. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse glatte fronter og laminerte benkeplater (nye i 2021) med nedsenket oppvaskkum. Både fint og praktisk med lekre fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning.

Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp (ny i 2021), oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med avtrekk ut av bygget. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Ny komfyrvakt i 2021, samt at det elektriske på kjøkkenet oppgradert med nye kurser av sertifisert elektrikerfirma 2021.

Soverom I Lyst og innbydende soverom mot rolig gate

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolig gate. Samme gode standard som resten av leiligheten med enstavs parkett fra 2020 med gulvvarme og lysmalte overflater.

Soverommets størrelse og utforming gir mange innredningsmuligheter, med dobbelseng, store garderobeskap eller kontoravdeling hvis ønskelig. I gangen retten utenfor soverommet er det stort plassbygget garderobeskap med god oppbevaringsplass.

Baderom I Lyst flislagt baderom oppusset i 2008 i regi av aksjelaget

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2008. Baderommet har lyseblå fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.

Tidløs baderomsinnredning med ovenpåliggende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjkabinett fra 2018, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Her bor du med idylliske Ilaparken som nærmeste nabo! Ilaparken er en stor, flott, tilbaketrukket, grønn oase skjermet for biltrafikk og bystøy. Nabolaget inkluderer, foruten Ilaparken og Akerselva, også en meget velholdt og pen historisk trehusbebyggelse. En perfekt plass for lange og late sommerdager, grilling, soling og avslapning.

Populære Alexander Kiellands plass ligger rett nedi gaten og her har du tilgang til alt av fasiliteter du trenger i hverdagen. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.

Kort gangavstand (et par minutter) til Kiellands Hus som er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet, blomsterbutikk, skredder og bokhandel. Med langtids- og søndagsåpen Joker i underetasjen på bygården der man bor, så er ved behov fersk mat og kald drikke kun en svært kort heistur unna.

En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.

Fra leiligheten er det gangavstand til Sagene og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er også kort gangavstand til Grünerløkka med sitt yrende folkeliv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Kort gange unna finner du også Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.

For den treningsglade er det gangavstand til både SATS Elixia, Gym Ila, Sagene Squash, Fresh Fitness og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. Der er også flere fine turmuligheter langs Akerselva, samt at du har idylliske Mølleparken og Kubaparken like ved. I umiddelbar nærhet ligger flotte Ilaparken. Det er også kort vei til grønne lunger som St. Hanshaugen, Birkelunden, Sofienbergparken, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 34- og 54-bussen like fra Alexander Kiellands plass, samt  28-bussen fra Vøyenbrua. Her bor du i et fint knutepunkt hvor du enkelt kommer deg rundt i byen eller til marka. Flybussen har adgang både fra Vøyenbrua og Alexander Kiellands plass.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blindern. Flere barnehager og skoler i nabolaget.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne og rolige omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Felleskostnader

Kr. 2 047,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV/bredbånd fra Telia (Get), vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 1 116,- Felleskostnader
Kr. 609,- Avdrag lån
Kr. 322,- Renter lån

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til aksjelagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.07.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober.

Andel fellesgjeld

Kr. 184 489,- per 24.06.2021.

Andel formue

Kr. 27 843,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12132643510, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.06.2021: 2,1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 82
Saldo per 24.06.2021: Kr. 4 058 759,-
Andel av saldo per 24.06.2021: Kr. 184 489,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2018 (siste termin 30.09.2041)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Aksjelaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Aksjelaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av
finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en aksjeeier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er
gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 936 764 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 372 349 pr. 31.12.20

Det gjøres oppmerksom på at Skatteetatens formueskalkulator er benyttet for utregning og avvik kan forekomme.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue, kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 268 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2046

Aksjelaget fester tomten av Alma Alexandra Hedegaard. Festetiden er 99 år fra 30.12.1947. I følge regnskap for 2020 utgjorde festeavgiften kr. 1 520,- i 2020 og kr. 12 160,- i 2019. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene. Festeavtalen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt/bakgård opparbeidet med betong og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 6.etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med spekket teglstein. Valmet takkonstruksjon belagt med takstein/takplater(Ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 40db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på rehabilitering av 13 våtrom + 2 rørstammer. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme i alle rom. Varmematter i oppholdsrom som kan justeres med APP, varmekabler på baderom.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig energiforbruk på ca. 4 500 kWh per år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Claus Riis' gate 2 - Bruksendring av tannlegekontor til bolig
Saksnummer: 201917918 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.11.2019
Status: Rammetillatelse gitt 29.04.2020

Claus Riis' gate 7 C - Bruksendring av bod og oppføring av balkong - Seksjon 1
Saksnummer: 201816826 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.11.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 27.09.2021

Sagveien 24 - Ombygging og bruksendring fra kontor til leiligheter
Saksnummer: 201909873 - Byggesak             
Mottatt sak: 20.06.2019
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse

Søren Jaabæks gate 1 - Håndtering av overvann - Etablering av vannrenner og grunne rør - Ilaparken
Saksnummer: 201921003 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.12.2019
Status: Endret tillatelse gitt 19.08.2021

Søren Jaabæks gate 1 - Bruksendring fra barnepark til Iladalen parkøkologisk senter
Saksnummer: 202010023 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2020
Status: Rammetillatelse gitt 08.01.2021

Kingos gate 11 A - Oppføring av boligbygg
Saksnummer: 201905886 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.05.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 23.03.2021

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Festekontrakt, tinglyst den 31.12.1947, dagboknummer 304485. Festetid: 99 år. Årlig avgift NOK 1,520. Bestemmelser om forkjøpsrett. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.07.1950, dagboknummer 301792. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Obligasjon, tinglyst den 08.06.1949, dagboknummer 301825. Beløp: NOK 136.000. Panthaver: Boligselskapet Claus Riis` Gate 4.
* Pantedokument, tinglyst den 02.10.2003, dagboknummer 63178. Beløp: NOK 550.000. Panthaver: Aksjonærene I Boligaksjeselskapet Claus Riisgt.4.
* Pantedokument ved bytte av bank, tinglyst den 13.12.2010, dagboknummer 984766. Beløp: NOK 2.800.000. Panthaver: DNB BANK ASA.
* Pantedokument, tinglyst den 12.09.2016, dagboknummer 826063. Beløp: NOK 4.700.000. Panthaver: DNB BANK ASA.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Boligaksjeselskapet Claus Riis gt 4 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 934 504 852, og består av 15 boliger og 2 næringslokaler. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 804 596,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 574 780,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 134 149,-.

Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 612 083,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

* Leieboere som har balkong eller takterrasse, plikter å holde disse rene for snø og is. Sluket på balkongen skal renses for blader om høsten.
* Varighet av framleie er begrenset til 2 - to - år. Eventuell forlengelse av framleieperioden skal godkjennes av styret på årlig basis senest 3 - tre - måneder før forlengelsen trer i kraft.
* Aksjer og leieboerobligasjon kan bare overdras i forbindelse med overdragelse av leiligheten. Overdragelse må godkjennes av styret.
* Aksjene kan ikke pantsettes uten styrets godkjennelse. Aksjonærene må ha hjemstavnsrett i Oslo.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Beslag på tak mot naboeiendom Claus Riis gate 2 er i dårlig forfatning og bør utbedres snarlig. I tillegg er noe takstein løs samt deler av fasade (inkl balkonger) bør tilstandsvurderes. er i dårlig forfatning og bør utbedres snarlig. I tillegg er noe takstein løs samt deler av fasade (inkl balkonger) bør tilstandsvurderes.

Styret kontakter USBL teknisk avdeling (eller tilsvarende) med hensikt å få vurdert tilstand på tak og fasade (inkl balkonger) og evaluere behov for utbedringer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Claus Riis` gate 4, 0457, Oslo, Gnr. 219 bnr. 4, aksjebrevnr. 37-38 i Boligaksjeselskapet Claus Riis Gt 4 med orgnr. 934504852 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-21-0169

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.