#FROGNER, Odins gate 3C
5 300 000,-
Moderne 3-R selveier i klassisk bygård I Vesentlig oppusset i 2021 I Vender mot rolig gårdsrom I Svært lave felleskostn.

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 300 000,-
 • Omkostninger: 144 639,-
 • Totalpris: 5 550 590,-
 • Fellesutgifter 2 663,-
Beregnet totalkostnad:
5 300 000,- (Prisantydning) 105 951,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 405 951,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 405 951,-)) 500,- (Flyttegebyr kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 144 639,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 550 590,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 59 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1900
 • Gårdsnummer: 212
 • Bruksnummer: 693
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 214506007
 • Sist endret: 22.11.22 14:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 64%
  eier sin egen bolig
 • 22%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 30%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er gift

 

Beskrivelse

Lys og moderne 3-roms selveierleilighet med god standard. Leiligheten ligger i byggets høye første etasje og vender i sin helhet mot rolig gårdsrom. Leiligheten er vesentlig oppusset i 2021 med blant annet ny enstavs parkett på gulv, glatte lysmalte overflater og et moderne kjøkken fra Strai. Klassiske vindusflater og god takhøyde opptil 3m bidrar til en god og luftig romfølelse. Her kan du flytte rett inn!

Meget attraktiv og sentral beliggenhet i hjertet av Frogner. Her bor du i et pulserende nærmiljø med umiddelbar nærhet til hyggelige utekaféer og til alt Oslo kan tilby.

• Klassisk bygård på beste Frogner
• Vesentlig oppusset 2021
• Nytt og moderne Strai-kjøkken
• Varme i gulv på bad, kjøkken, stue og soverom1
• 2 soverom av god størrelse
• Romslig flislagt bad fra 2007
• Lave f.utg. inkl. kabel-TV/bredbånd

Innhold

Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje og vender i sin helhet mot gårdsrom.

Innhold:
Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med flislagt gulv. I entréen har du plass til sko og yttertøy i skoskap, hyller og oppheng.

Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stue I Lys og fin stue med moderne standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God og moderne standard fra 2021 med lys enstavs eikeparkett på gulv, lysmalte glatte overflater og downlights i himlingen. Stilrent med listefritt rundt vindu og mot tak.

Den klassiske vindusflaten slipper inn naturlig lys, og den brede vinduskarmen er perfekt for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,82 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Både kabel-TV og bredbånd fra Telia er inkludert i de lave felleskostnadene.

Kjøkken I Moderne og tidløst Strai-kjøkken fra 2021

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Moderne og tidløst Strai-kjøkken som var nytt i 2021.

Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med plater i benkeryggen og belysning under overskapene.

Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og lekkasjestopper under kjøkkenbenk.

FRA TILSTANDSRAPPORT:
TG3: Ingen

TG2:
*Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med garderobe

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig gårdsrom. God standard med lyse tregulv og glatte lysmalte overflater.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Oppbevaringsplass i medfølgende åpen garderobeløsning på 1 meter.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2 mot rolig gårdsrom

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse som vender ut mot rolig gårdsrom. Samme gode og moderne standard fra 2021 med lys enstavs eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Romslig og moderne baderom fra 2007

Leiligheten har et moderne flislagt baderom som ble pusset opp i 2007. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, blå mosaikkfliser på veggene og downlights i himlingen.

Baderommet er oppgradert i 2021 med moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, og speilskap med belysning over.

Romslig dusjnisje med både hånd- og regnfallsdusj. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

FRA TILSTANDSRAPPORT:
TG3: Ingen

TG2:
*Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann bør etableres.
*Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
*Overflater vegger: Veggoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det registreres riss/sprekker i veggfliser. Misfarging påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres.
*Overflater gulv: Gulvoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Gulvoverflate bør fornyes. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
*Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
*Avløpsrør (ink. sluk): Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

Informasjon:
*Fukt i tilliggendekonstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS),
i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 48,2 %, temperatur 20,8 grader C og duggpunkt 9,5 grader C.
*Fallforhold (gulv) Lokalfall i dusjsonen er vurdert til å være tilfredsstillende.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.

I gangavstand fra boligen ligger alle typer servicetilbud med blant annet offentlig kommunikasjon, apotek, nærbutikk og blomsterbutikk. I nærområdet finner du også Kaffebrenneriet, populære kaféer og restauranter, interiørforretninger, legevakt, kirke, kino, museum, vinmonopol, post, delikatesseforretninger, skoler (ungdomsskole og videregående skole), barnehager m.m.

Gimle kino er en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39 og er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får du god service og komfort, med øl og vinservering i foajeen.

Fra boligen er det også gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater med f.eks. Bogstadveien eller Karl Johan. I tillegg finner du flotte tur- og grøntområder med Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Du kan gå hyggelige turer langs promenaden ved Frognerkilen, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter. Vestkanttorget, som også ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Det er kort vei til Aker brygges rike utvalg av butikker, serveringssteder og underholdning. Videre byr Tjuvholmen på spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for soling og flott skulpturpark.
Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk, eller en av de flotte øyene i fjorden.

I umiddelbar nærhet finner du også offentlige kommunikasjonsmidler med hyppige avganger som bussforbindelser både fra Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate, samt trikkforbindelse i Frognerveien og på Solli plass. Nærmeste holdeplass for t-bane finner du på Nationaltheatret, hvor du også har vanlig tog og flytog.

Felleskostnader

Kr. 2 663,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 1 440,- Felleskostnader
Kr. 795,- Renter og avdrag
Kr. 428,- Kabel-TV-avgift

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 105 951,- per 02.11.2022.

Andel formue

Kr. 15 514,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 94927031315, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 02.11.2022: 5,49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 193
Saldo per 02.11.2022: Kr. 3 168 552,-
Andel av saldo: Kr. 105 952,-
Første termin/første avdrag: 01.01.2019 (siste termin 01.12.2038)

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 212 204 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 363 935 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Selgers egenerklæringsskjema

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader? Ja 
Kommentar Dårlige fuger på gulv i dusj
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Kommentar: Ove Kåseth oktober 2022
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nei
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?Ja
Kommentar:Foto av gulv der det vises gamle fliser
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært
Firmanavn: Ukjent. Kontakt sameiet om ønskelig
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygård er pusset opp utvendig. Vinduer malt utvendig mot bakgård i oktober 2022
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært
Firmanavn Tømrerfirma Helge Haneborg AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:Utført av Tømrerfirma Helge Haneborg AS på vegne av Gjensidige
Tilleggskommentar: Det var en vannlekkasje i leiligheten i 3. etasje som har medført at vår leilighet har blitt pusset opp av Tømrerfirma Helge Hanebo rg AS på vegne av Gjensidige. Tak i stue er skiftet. Gulv i stue, kjøkken og soverom til høyre for entre er skiftet ut. Kjøkkenet ble byttet ut og er helt nytt i forbindelse med denne oppussingen. Vegger i stue og nevnte soverom er malt. Varmekabel i nevnte soverom og stue / kjøkken er lagt under parkett.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

TBaderom:
TG2:
*Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann bør etableres.
*Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
*Overflater vegger: Veggoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det registreres riss/sprekker i veggfliser. Misfarging påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres.
*Overflater gulv: Gulvoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Gulvoverflate bør fornyes. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
*Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
*Avløpsrør (ink. sluk): Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.

Kjøkken:
TG2:
*Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom:
TG2:
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
TG2:
*Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i at det ikke foreligger samsvarserklæring på hele det elektriske anlegget bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 556 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles bakgård opparbeidet med blandt annet belegningsstein, sykkelstativer, sittebenker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger utvendig pusset og malt. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1980. Ett glass byttet i 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2007 på ny boenhet i kjeller og oppdeling av leilighet 1. etasje til 2 leiligheter. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret skal underrettes om utleieforhold. Seksjonseier skal opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn og om egen adresse i utleieperioden. Seksjonseiere vil bli avkrevd for ut- og innflyttingsgebyr - kr.500,- per flytting, dette gjelder også ved fremleie.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom, kjøkken, stue og soverom1.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bygdøy allé 63 C - Utvidelse av uteservering
Saksnummer: 201609091 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.06.2016
Status: Igangsettingstillatelse gitt 28.06.2018

Thomas Heftyes Gate 39A - Oppføring av tre balkonger
Saksnummer: 202104869 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.03.2021
Status: Mottatt søknad

Thomas Heftyes gate 46 C - Etablering av takterrasse
Saksnummer: 202104747 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.03.2021
Status: Søknad avslått 31.03.2021

Erling Skjalgssons gate 19 C - Utbygging og bruksendring fra loft til leilighet, tre arker og et takoppløft
Saksnummer: 201711894 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.08.2017
Status: Igangsettingstillatelse gitt 16.07.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 02.08.1898, dagboknummer 903212. Bestemmelse om benyttelse.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.06.1959, dagboknummer 510374. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Pantsettelseserklæring, tinglyst den 14.10.1994, dagboknummer 58241. Beløp: NOK 50.000. Panthaver: Sameiet. Prioritet etter 80% av lånetakst til enhver tid.
* Resek/deling av seksjon, tinglyst den 10.07.2008, dagboknummer 569513. Oppdelt seksjoner: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 285/1815. Seksjonsameieandeler: Snr: 18. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 65/1815.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Odins gate 1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 991 966 862, og består av 22 seksjoner. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS/OBF Regnskap AS.

* Sameiet har avtale med Bygård Vaktmesteren AS. Avtalen omfatter også trappevask/renhold og matteleie.
* Sameiet har avtale med Telia som inkluderer kabel-tv- og bredbåndtjenester.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 910 996,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 681 820,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 229 176,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 345 635,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2021: Rensing av luftekanaler, tømming av sandfang
2020: Nytt callinganlegg
2019: Fasadeoppussing mot bakgården utført av Wettergren - april 2019. Oppgradering av GET fellesanlegg - februar 2019.
2018: Fasade oppussing mot gaten utført av Wettergren
2016: Utbedring av bakgården: legging av steinheller, sykkelstativer, ny tre gjerde, maling av nedre del av murveggen. Spyling av rørsystemet.
2015: Totalrehabilitering av taket og 4 skorsteiner. Utbedring av gulv i oppgangene (baktrappen). Installert video overvåkningssystem.
2014: Reparasjon takopplett og følgeskader leilighet ifm utett tak. Reparasjon av utvendig mur og innvendig mur. Rehabilitering av nedre del av fasade. Rehabilitering av mur i kjelleren.
2013: Bygging av balkonger mot bakgården. Ingen større vedlikehold i2013.
2012: Oppussing av trappeoppgangene.
2011: Nytt gulv i hovedoppgangen samt maling av porten. Nytt callinganlegg. Nye tak over dørene i bakgården. Maling av postkassene samt nye skilt.
2010: Isolering av veggene ved blomsterbed i bakgården.
2009: Installasjon av dørpumper på branndørene i fellesarealer. Ny branndør i 5 etasje. Oppgradering av bakgården.
2008: Gjennomgang/utbedring av taket. Utskifting av to vinduer i taket. 5 nye postkasser. Venstre baktrappen er utbedret etter fuktskader.
2007: Nye inngangsdører i hovedtrappen.
2006: Nytt brannsikringssystem. Utskifting av jordfeilvarslere.
2005: Fuktsikring av kjeller.

Husdyrhold

Iht. husordensreglene er det ikke tillatt å lufte husdyr i bakgården.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Odins gate 3C, 0266, Oslo, Gnr. 212 bnr. 693 snr. 18 orgnr. 991966862 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-21-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.