#TORSHOV, Erika Nissens gate 7
6 400 000,-
Stor, lys og fin 4-roms i klassisk bygård I Moderne kjøkken og bad fra 2014 I Originale tregulv I Peis I Flott bakgård
 • Prisantydning: 6 400 000,-
 • Fellesgjeld: 102 174,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 6 517 508,-
 • Ligningsverdi: 1 338 215,-
 • Fellesutgifter: 3461,-

  Bredbånd (kr. 367,-), trappevask, vaktmestertjenester, dugnadsbidrag (kr. 50,- refunderes ved oppmøte), felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 582,-).
Beregnet totalkostnad:
6 400 000,- (Prisantydning) 102 174,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 502 174,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 517 508,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 78 m²
 • Bruksareal: 78 m²
 • Bruttoareal: 86 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1921
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 133
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 193676887
 • Sist endret: 28.10.20 08:38
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 53%
  eier sin egen bolig
 • 4%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 44%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 30%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0241

Adresse og matrikkel

Erika Nissens gate 7, 0480, Oslo, Gnr. 224 bnr. 133, andelsnr. 27 i Borettslaget Torshov Kv Xvii med orgnr. 958461798 i Oslo kommune

Eier

Magnhild Freuchen Mustapha Er-rachidi

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

78 / 78 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1921

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk har vært ca. 7 000 kWh per år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 834 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten festes av Oslo kommune. Festetiden er 70 år regnet fra 1951. Årlig festeavgift dekkes av felleskostnadene. Festeavtalen ligger vedlagt. Ved festetidens utløp forlenges festekontrakten automatisk jf. tomtefesteloven § 33. Det gjøres særlig oppmerksom på tomtefesteloven § 15 fjerde ledd som bestemmer at grunneier ved forlengelse kan kreve festeavgiften oppjustert til to prosent av markedsverdien av tomten med fradrag for verditilførsel fester har gjort. Under enhver omstendighet er det ikke adgang til å sette avgiften høyere enn kr. 9 000,- justert for endringer i konsumprisindeksen fra 01.01.2002.

Tomten er fellesareal. Stor bakgård med flere koselige og avskjermede sittegrupper. Eple- og pæretrær, rips- og solbærbusker. Flott beplantning. Stor gressplen, fotballmål, bordtennisbord, lekeplass og stor felles grill. Alle som ønsker får en egen dyrkekasse.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom, gang og tre soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m², samt en loftsbod på ca. 3m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på Torshov, en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo!

Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig og grønt område, samtidig som du har alt du behøver av hovedstadens fasiliteter rundt deg. Rett i nærheten har du blant annet Albatross, Brun Larsen, Lazaret, Trikkestallen, Grisen, Nieu og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger 5-10 minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Rett i nærheten ligger idylliske Lilleborg- hvor populære Villa Paradisio åpnet nå.

Kiwi og Coop Mega på Sandaker senteret er kanskje de aller nærmeste matbutikkene, men du har også Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor få minutter unna. Søndagshandelen kan gjøres på Bunnpris. Koselige kafeer har du også rett i nærheten. For å nevne noen har du Kaffebrenneriet, Backstube og Caminito. I tillegg finner man koselige nisjebutikker som Mary Indiana og Konstabel som tilbyr mote og interiør i populær skandinavisk stil. Man må heller ikke glemme Strøm Larsen, en av hovedstadens siste gjenlevende slakter og Mustang Sally som tilbyr klær og et nydelig utvalg av blomster.

Ferskvaredisk og vinmonopol ligger på Sandaker senter rett oppi bakken og en kort gåtur eller trikketur tar deg til Storo storsenter med alt man behøver av forretninger og servicetilbud.

Leiligheten og bygården ligger rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen og Sats Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.

Det er et godt kollektivtilbud på Torshov med flere buss- og trikkeforbindelser. Nærmeste bussmuligheter er 20 til Galgeberg/Skøyen fra busstoppet Torshov, 30 til Nydalen/Bygdøy gjennom sentrum fra busstoppet Torshovparken, 21 til Aker Brygge/Helsfyr gjennom St.Hanshaugen og Bislett fra Sannergata, og 28 til Fornebu/Helsfyr fra Vogts gate. Trikk 11, 12 og 13 går alle like utenfor fra trikkestoppet Torshov og ned til Oslo S. Det er flere bysykkelstativ i nærheten hvor man kan leie sykler om våren og sparkesykler finner du på ethvert hjørne. Flybussekspressen går til Gardermoen hver halvtime fra busstoppet Vogts gate.

Entré I Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten åpnes døren til en lys og romslig gang med god plass til både klær og sko. Det er god belysning i gangen i form av dimbare downlights, og på veggen henger en porttelefon. Du får med en gang et godt inntrykk av leiligheten og den gode standarden som fortsetter gjennom hele boligen. Her vil både store og små trives godt!

Stue I Stor, lys og fin med originale tregulv og peis

Den store, romslige og lyse stuen med originale tregulv er leilighetens naturlige oppholdsrom. Her er det god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord om ønskelig. Den fine peisovnen i hjørnet bidrar til ekstra hygge og varmer godt på kalde høst- og vinterdager.

Stuen har glatte overflater malt i 2019, downlightskasser i himlingen med dimmer, samt lyspunkt for lampe. Den store klassiske vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,7 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Kjøkken I Moderne og fullt utstyrt HTH-kjøkken fra 2014

Stort kjøkken i naturlig tilknytning til stuen. Lyse originale tregulv, glatte overflater malt i 2019 og LED-downlights med dimmer i himlingen. Moderne, tidløst og fullt utstyrt HTH-kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer fra Siemens: Stekeovn, platetopp, mikrobølgeovn, avtrekksvifte, oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarer medfølger.

Innredning med hvite glatte fronter og mye lagringsplass i skap og skuffer. God plass på benkeplaten i grå laminat (3 cm tykkelse) med underlimt oppvaskkum. Lekre mosaikkfliser i benkeryggen og overskap helt opp til taket med belysning under. God plass til spisebord. Den plassbygde sofabenken fra HTH med 3 store skuffer gir ekstra oppbevaring og sitteplasser, og den fine utsikten mot bakgården gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom.

Hovedsoverom I Innbydende og med smarte løsninger

Leiligheten har totalt tre soverom i god størrelse. Hovedsoverommet har plass til stor dobbeltseng. Meget romslige og praktiske plassbygde skap fra 2020 over sengen med downlights under. Rommet har originale lyse tregulv og glatte overflater malt i 2019. Her finner du også et vegghengt skrivebord som en svært praktisk kontorplass på hjemmekontoret, og det følger med.

Gang I Svært praktisk med god oppbevaring

I gangen som leder til de to andre soverommene har du meget god plass for oppbevaring i skyvedørsgarderobene på begge sider. Skapene har speildører som gir en luftig følelse i gangen, og gjør at du slipper å ha mye skap på soverommene.

Soverom 2 og 3 I Barnerom, gjesterom eller kontor

De to andre rommene er også lyse og romslige og passer perfekt som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor. De har samme gode standard som resten av leiligheten, med lyse originale tregulv og glatte malte overflater. I disse rommene er det i tillegg til seng også plass til kontorpult og garderobeløsninger.

Baderom I Svært delikat flislagt fra 2014 med Våtromsbevis

Leiligheten har et meget lyst og lekkert, flislagt baderom som ble pusset opp i 2014. Det har elegante italienske fliser på gulv og vegger, gulvvvarme og downlights med dimmer i himlingen.

Praktiske og lekre flislagte hyller for oppbevaring, ovenpåliggende servant, og speil med belysning over. Romslig (nedsenket) dusjnisje med glassdør, mosaikkfliser, innebygget hylle (for såper) og både hånd- og regnfallsdusj. Badet har vegghengt toalett med plassbygget hylle over. Gode oppbevaringsmuligheter i vegghengt høyskap som var nytt i august 2020.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 3 461,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Bredbånd (kr. 367,-), trappevask, vaktmestertjenester, dugnadsbidrag, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 582,-).

Dugnadsbidrag på kr. 50,-/mnd vil bli refundert ved oppmøte og deltagelse på dugnad høst/vår.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 338 215 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 817 574 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av treverk og murkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein og malte murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 2004.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, baderom og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peis i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak

Nordkappgata 11 - Endring av skur - redusering av størrelse
Saksnummer: 202005468 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 29.05.2020

Nordkappgata 11 - 19 - Etablering av energibrønner
Saksnummer: 201915729 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 28.11.2019

Agathe Grøndahls gate 22 - Bruksendring av kjeller til bolig, fra tilleggsdel til hoveddel og fasadeendring
Saksnummer: 202009767 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 08.07.2020

Åsengata 17 - Bruksendring av kjeller til bolig
Saksnummer: 202011814 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 11.08.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.05.1924, dagboknummer 993570. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 25.07.1925, dagboknummer 993689. Med flere bestemmelser.
* Festekontrakt, tinglyst den 05.11.1951, dagboknummer 414024. Festetid: 70 år. Årlig avgift NOK 3,003. Pant for forfalt festeavgift. Kontrakten kan pantsettes. Bestemmelser om forkjøpsrett. Med flere bestemmelser. Tinglyst med nye vilkår den 23.09.1954, dagboknummer 417286.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.05.1999, dagboknummer 24424. Rett til bruk av utearealet på del av eiendommene. Rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 31.08.2012, dagboknummer 712714. Beløp: NOK 15.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Borettslaget har følgende tinglyste rettigheter på andre eiendommer:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.06.1999, dagboknummer 27722.
Rettighetsgivere: Gnr: 224, bnr: 264, 289, 295 og 362 i Oslo kommune. Gårdsromsavtale. Bestemmelse om parkering. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Plikt til å utbedring etter kommunens minstekrav.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 24.08.2020, dagboknummer 2910204. Rettighetsgiver: Gnr: 224, bnr: 289, 295 og 362 i Oslo kommune. Adkomstrett for henting av avfall.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Torshov Kv. XVII er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 958 461 798, og består av 117 andelsleiligheter fodelt på 16 oppganger. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.torshovkvartal17.no
* Borettslaget har avtale om vaktmestertjenester med Bygårdsservice. Vaktmesterselskapet utfører rengjøring av oppgangene, klipping av plenarealet snømåking og strøing.
* Borettslaget har avtale med Get som leverer kabel-TV og bredbåndstjenester.
* Borettslaget har fellesvaskeri i Erika Nissens gate 1, som kan benyttes iht. oppsatte regler. Andelseiere har fri bruk av vaskeriet mot et tillegg til felleskostnadene på kr 150,- pr. måned. Ta kontakt med styret for abonnement, dette løper inntil det blir sagt opp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 83987175446, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2020: 2,1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 234
Saldo per 01.10.2020: Kr. 12 195 683,-
Andel av saldo: Kr. 102 174,-
Første termin/første avdrag: 15.01.2018 (siste termin 15.03.2040)

Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Andel fellesgjeld

Kr. 102 174,- per 01.10.2020.

Andel formue

Kr. 44 622,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 5 108 608,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 3 827 539,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 1 086 658,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 3 407 955,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslagets bygningsmasse er fra 1923 og krever stadig nøye vedlikehold. Bygningene står på Byantikvarens gule liste over verneverdige områder, og det legger en del begrensninger på hva borettslaget kan gjøre av forandringer. Vedlikeholdsarbeidet pågår kontinuerlig i regi av styret. For å bidra til forebyggende og akutt vedlikehold er det viktig at beboerne melder fra om feil og mangler.

2019: Utvidelse av løsning for overvann i nedre gård. Ny uteplass i nedre gård. Rehabilitering av «tårnet» i øvre gård. Full gjennomgang og utbedring av tak på hele gården. Reparasjon av mindre skader på nedre del av fasaden rundt hele gården.
2018: Drenering langs fasade og oppgradering av utebelysning samt montering av bom
2017: Drenering langs fasade
2016: Montert brannalarmanlegg, brannsikret internvindu i oppganger, renovert to takterrasser.
2014: Alle avløpsrør spylt og kontrollert.
2012: Rehabilitert piper og montert nye dørtelefoner.
2006: Skiftet vinduer og stoppekraner

Husdyrhold

Iht. vedtektene er det ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen. Skulle det oppstå sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen kan godkjenningen trekkes tilbake.

Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser vedrørende dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Taklampe i stue
- TV-benk i stue
- Hyller over skrivebord på barnerom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Tørkedelen i vask- tørketrommel trenger service og fungerer i dag ikke.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.