#SAGENE, Ålesundgata 3 A
5 200 000,-
Stor, lys og fin 3-R med god og moderne standard I Balkong på 7,7m² med fritt utsyn I Vedovn I Veldrevet og populært brl
 • Prisantydning: 5 200 000,-
 • Fellesgjeld: 211 359,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 5 426 693,-
 • Ligningsverdi: 1 273 974,-
 • Fellesutgifter: 4106,-

  Varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 883,-).
Beregnet totalkostnad:
5 200 000,- (Prisantydning) 211 359,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 411 359,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 426 693,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 74 m²
 • Bruksareal: 74 m²
 • Bruttoareal: 81 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1951
 • Gårdsnummer: 222
 • Bruksnummer: 3
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 193470913
 • Sist endret: 27.10.20 15:27
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 71%
  eier sin egen bolig
 • 6%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier
 • 15%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0239

Adresse og matrikkel

Ålesundgata 3 A, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 3, andelsnr. 18 i Ålesundgata 3 Borettslag med orgnr. 848427802 i Oslo kommune

Eier

Espen Willassen Hoel Kari-Anne Morberg Karlsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

74 / 74 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1951

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgerne hadde i 2018 et energiforbruk på 9 076 kWh, og i 2019 et forbruk på 9 660 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 187 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten og bakgården er spesielt pent opparbeidet og beplantet med grønne plener, planter, felles plantekasser, sittegrupper, griller og felles gangvei samt flere lekeapparater for barn. Den idylliske bakgården oppleves som en oase av borettslagets beboere.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på henholdsvis ca. 4,7m² og ca. 2m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 7,5m².

Beliggenhet

Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk og apotek. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.

På andre siden av Akerselva, kun få minutters gang fra leiligheten, finner du idylliske Lilleborg. Et skjermet og rolig område som fremstår som en oase i en urban bydel. Behagelig atmosfære i et område med nyere bygningsmasse og rehabiliterte fabrikkbygninger i teglstein. Inne på området Lilleborg finner du i dag restauranter som Villa Paradiso, i tillegg til kulturelle innslag på Det Andre Teateret. Hyggelige markedsdager på Lilleborg Torg hver første lørdag i måneden.

Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.

Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinær-
høyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré I Lys, romslig og praktisk med god oppbevaring

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré av god størrelse.

Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard og fine detaljer. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med parkett på gulv og glatte malte overflater. De fine originale dørene er også godt bevart og gir leiligheten en nydelig sjarm.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i originalt romslig skap, skoskap og vegghengt skap. Praktisk med mørke gulvfliser med opplegg for varmekabler (ikke tilkoblet). Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin med god standard og vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med parkett på gulv og lysmalte glatte overflater.

Beliggenheten i byggets 3. etasje og med en stor vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2011, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,66 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Både kabel-TV og bredbånd fra Telenor og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

I hjørnet av stuen har du en moderne vedovn med glassdør som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Pipeløpet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2013.

Balkong I Stor, fin og usjenert med nydelig og fritt utsyn

Fra stuen har du utgang til en stor og fin balkong på ca. 7,7m². Beliggenheten i front og i høyden gjør at du sitter usjenert til, og med fritt fint utsyn over den frodige vegetasjonen rundt Akerselva mot øst. Sydover har du fritt utsyn nedover byen. 

Balkongen er overbygget og har terrassebord på gulv som er beiset i 2020. Den gode størrelsen gir plass til en stor sittegruppe etter eget ønske, og grill (tillatt med gass eller elektrisk grill). Beliggenheten mot sydøst sørger for gode solforhold fra tidlig morgen til ca. klokken 14/15 på sommerstid.

Dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Lyst separat kjøkken med spiseplass og stilren innredning

En nydelig og godt bevart original dør med glassfelt leder deg inn til et lyst og fint separat kjøkken. Også på kjøkkenet har du en stor vindusflate som sørger for masse naturlig lys og god takhøyde. Ved vindusflaten har du plass til et spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom.

Moderne og stilren kjøkkeninnredning som var ny i 2013. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og hvit laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fine fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Hovedsoverom I Stort og innbydende med god oppbevaring

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom av god størrelse. Stor og fin vindusflate som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. Soverommet har god standard med parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin gråfarge i 2018.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter, praktisk innredet med skuffer, oppheng og belysning.

Soverom 2 I Lyst og fint av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og lysmalte glatte overflater. Stor vindusflate mot grønne fellesarealer sørger for masse lys, samtidig som det ikke er noe innsyn.

Soverommet er romslig med plass til både dobbeltseng og en kontorpult om ønskelig. Oppbevaringsplass i romslig innebygget garderobeskap med hvite glatte fronter.

Baderom I Lyst, moderne og romslig med badekar

Baderommet er som resten av leiligheten lyst, moderne og romslig. Baderommet ble pusset opp i regi av brl. i 2001 i forbindelse med rehabilitering av soilrørene. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.

Moderne baderomsinnredning fra 2013 med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. To ekstra høyskap sørger for ytterligere god oppbevaringsplass. Baderommet er også utstyrt med badekar med glassvegg og hånddusj, samt vegghengt toalett.

Fin innredning i heltre med plass og opplegg for vaskemaskin under. Svært praktisk da det gir plass til stellebord, ytterligere oppbevaring eller tørketrommel over, alt etter ønske og behov.

Felleskostnader

Kr. 4 106,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 883,-).

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 273 974 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 586 306 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5. Etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasade forblendet med tegl og pusset fasade. Takkonstruksjon av saltakskonstruksjon belagt med takstein. (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2011. Stoppekraner for vann er plassert i inspeksjonsluke i himling på bad. Vannrør med rør-i-rør system og synlig avløpsrør i plast.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest på fasaderehabilitering og nye balkonger datert 1997, samt ferdigattest på rehabilitering av 40 våtrom og etablering av felles varmtvann i kjeller datert 2002. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Innebygget skap, skoskap og vegghengt skap i entré
* Vedovn i stuen
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Vegghengte hyller på kjøkken
* Skyvedørsgarderobe med innredning på hovedsoverom
* Innebygget garderobeskap på soverom II
* Gardiner på vinduer på kjøkken og soverom II, persienner på vindu i stue
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd fra Telenor inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer to kjellerboder og en loftsbod
* Felles rom i kjeller for sykler og barnevogn

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak

Treschows gate 19 - Bruksendring fra kontor til bolig
Saksnummer: 201617489 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 23.02.2017

Treschows gate 16 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 23.03.2020

Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske skole i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak

Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring av bygg F4 og del av F3 til barnehage og barneskole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak
Status: Søknad om igangsettingstillatelse under behandling

Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 17.04.2020

Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.12.2018

Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 11.02.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.05.1950, dagboknummer 301124.
   Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.11.1950, dagboknummer 303237.
   Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 21.02.1951, dagboknummer 300569.
   Bestemmelse om adkomstrett med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 20.04.1955, dagboknummer 303257.
   Best. om lekeplass m.v. Rettighetshaver Treschows gt. 19 og 21.
* Obligasjon, tinglyst den 17.04.1980, dagboknummer 507246.
   Beløp: NOK 173.000. Panthaver: Andelseierne i borettslaget.
* Pantedokument, tinglyst den 27.01.2014, dagboknummer 72856.
   Beløp: NOK 10.400.000. Panthaver: Eika Boligkreditt AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Ålesundgata 3 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 848 427 802, og består av 40 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.aalesundgata3.no
* Lukket Facebook-gruppe for informasjonsflyt mellom styret og beboerne.
* Årlig julegrantenning i samarbeid med Gjøvikgata og Treschowsgate borettslag.
* Ålesundgata 3 Borettslag har avtale om vaktmester og renholdstjeneste med VBR.
* Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* Hobbyrommet er åpent og til fri benyttelse for beboerne. Her er det blant annet tilgang på blant annet bordtennisbord. Ved private arrangement som barnebursdager o.l reserveres rommet ved å gi beskjed til Styret.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: EIKA1-152074726
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 772 761,-
Andel restsaldo: Kr. 211 359,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 883,-
Rest løpetid: 25år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,98%

Andel fellesgjeld

Kr. 211 359,- per 01.09.2020.

Andel formue

Kr. 46 762,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 2 064 729,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 1 723 370,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 107 869,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 948 965,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
* 2018-2019: Oppgradering av vaktmesterbod/fellesarealer i kjeller
* 2018: Gjennomført grundig overhaling av brannvarslingsanlegget
* 2017: Nye lamper i alle oppganger
* 2016: Oppgradering av hobbyrom
* 2016: Oppgradering av lekeplasser/utearealet
* 2013: Rehabilitering av pipene
* 2012-2013:Oppgradert hagen / Brannvarslingsanlegg i fellesarealene
* 2011: Utskifting av tak / Utskifting av vinduer/balkongdører i alle leiligheter, og vinduer i trappeoppganger.
* 2010: Oppgradering av skråning mot sør og fjerning av gammel asfalt fra tidligere barnehage/tørkestativ omgjort til plenområdet.
* 2009: Nye branndører kjeller og loft, oppussing av oppganger.
* 2006: Nytt callinganlegg
* 2001: Rehabilitering av soilrør / våtrom samt satt inn ny varmtvannsbereder.
* 1998: Prosjekt utenomhus
* 1997: Nye kjellervinduer
* 1996: Totalrehab. av fasader og nye balkonger
* 1990: Rehabilitering av elektrisk anlegg

Husdyrhold

Hund eller katt må ikke holdes uten samtykke fra styret og naboer. Det er kun tillatt å ha ett (1) dyr per husstand. Det er utarbeidet eget søknadsskjema for dyrehold som skal fylles ut og sendes styret. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Knagger på veggen i gangen
* String hyller i stua
* Vegghengt lampe i stua

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.