# TORSHOV, Hegermanns gate 6B
5 150 000,-
SOLGT VISNING AVLYST! Nydelig 3-roms topp- og hjørneleilighet i klassisk Torshovgård | balkong | vedovn | tregulv
 • Prisantydning: 5 150 000,-
 • Fellesgjeld: 117 000,-
 • Omkostninger: 13 009,-
 • Totalpris: 5 280 009,-
 • Ligningsverdi: 1 073 942,-
 • Fellesutgifter: 3142,-

  Inkludert er Lynet Internett (50/50 Mbit) og kabel-TV, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Beregnet totalkostnad:
5 150 000,- (Prisantydning) 117 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 267 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 000,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 280 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 60 m²
 • Bruttoareal: 66 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1926
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 99
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 194554523
 • Sist endret: 29.10.20 13:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 54%
  eier sin egen bolig
 • 21%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 48%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0235

Adresse og matrikkel

Hegermanns gate 6B, 0478, Oslo, Gnr. 225 bnr. 99, andelsnr. 41 i Torshov kv 4 borettslaget med orgnr. 941299563 i Oslo kommune

Eier

Tore Hellan Sandnes Cecilie Skage Høysæter

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøp for de øvrige andelseierne er avklart og ikke benyttet.

BRA/PROM

60 / 59 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1926

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgere som er en småbarnsfamilie har hatt totalt strømforbruk på ca. 9.500 kWh per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Tomt

Areal: 419 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2025, Festeavgift: 73266

Tomten er fellesareal.

Borettslaget fester (leier) tomt av Oslo kommune. Leien reguleres hvert 10. år. I 2002 ble leieavgiften øket fra ca. 50.000 til 70.000 i året. I 2019 var den på 73 266 Styret følger med på debatt og ny lovgivning om festeavgift, herunder retten til innløsning til en gunstig pris.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Beskrivelse

Vi har for salg en kjempefin topp- og endeleilighet i klassisk Torshovgård.

Leiligheten har en gjennomgående god standard med moderne finish som bla. kjøkken fra 2015 og oppgradert bad fra 2016. Vinduene var nye i 2011. Klassiske elementer som originale tregulv og en generøs takhøyde er likevel bevart og gir fin karakter til dette hjemmet.

Nå som høsten er her varmer den innbygde vedovnen godt. Den idylliske balkongen er plassen å sitte om sommeren.

Lave omkostninger ved kjøp. Intern forkjøpsrett er allerede avklart og ikke benyttet.

•Kabel-TV og internett (fiber) ink.
•Kjøkken 2015
•Bad 2006 (oppgradert i 2016)
•Vinduer 2011
•Fasader og tak rehabilitert i 2019

På Torshov er det godt tilbud av offentlig transport og det er en rekke fantastiske parker rett i nærheten.

Her er det høy trivselsfaktor!

Innhold

Leiligheten inneholder entre, stue med åpen løsning mot kjøkkenet og utgang til takterrasse, 2 soverom og baderom.

Leiligheten disponerer i tillegg en bod på loft med skråtak målt til ca. 6,3 m2 i gulvareal og en bod i kjeller målt til ca. 7,5 m2 og har tilgang på felles søppelskur og sykkel/barnevognskur. Fellesvaskeri finnes i Hegermannsgate 4 og Trøndergata 4.

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på Torshov, en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo!

Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig og grønt område, samtidig som du har alt du behøver av hovedstadens fasiliteter rundt deg. Rett i nærheten har du blant annet Albatross, Brun Larsen, Lazaret, Trikkestallen, Grisen, Nieu og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger 5-10 minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Rett i nærheten ligger idylliske Lilleborg- hvor populære Villa Paradisio åpnet i år.

Kiwi er kanskje den aller nærmeste matbutikken, men du har også Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor et par minutter unna. Søndagshandelen kan gjøres på Bunnpris. Koselige kafeer har du også rett i nærheten. For å nevne noen har du Kaffebrenneriet, Backstube og Caminito. I tillegg finner man koselige nisjebutikker som Mary Indiana og Konstabel som tilbyr mote og interiør i populær skandinavisk stil. Man må heller ikke glemme Strøm Larsen, en av hovedstadens siste gjenlevende slakter og Mustang Sally som tilbyr klær og et nydelig utvalg av blomster.

Ferskvaredisk og vinmonopol ligger på Sandaker senter rett oppi bakken og en kort gåtur eller trikketur tar deg til Storo storsenter med alt man behøver av forretninger og servicetilbud.

Leiligheten og bygården ligger rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen og Sats Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.

Det er et godt kollektivtilbud på Torshov med flere buss- og trikkeforbindelser. Nærmeste bussmuligheter er 20 til Galgeberg/Skøyen fra busstoppet Torshov, 30 til Nydalen/Bygdøy gjennom sentrum fra busstoppet Torshovparken, 21 til Aker Brygge/Helsfyr gjennom St.Hanshaugen og Bislett fra Sannergata, og 28 til Fornebu/Helsfyr fra Vogts gate. Trikk 11, 12 og 13 går alle like utenfor fra trikkestoppet Torshov og ned til Oslo S. Det er flere bysykkelstativ i nærheten hvor man kan leie sykler om våren og sparkesykler finner du på ethvert hjørne. Flybussekspressen går til Gardermoen hver halvtime fra busstoppet Vogts gate.

Entré | Med innvendig bod

Tiltalende entre som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Malt teglstein og den innbygde bokhyllen gir fin karakter til rommet. Bak speilet i entreen ligger den innvendige boden. Denne gir smart lagringsplass og har i tillegg opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Ytterligere lagringsplass finnes i de to bodene leiligheten disponerer. Boden på loftet er 6,3 kvm mens kjellerboden er målt opp til 7,5 kvm.

Stue | Innbygget vedovn

Veldig hyggelig stue med flere store vindusflater og utgang til balkong som slipper lyset inn. Vinduene var nye i 2011 og isolerer godt. Nå som høsten er her er det ekstra koselig å fyre i den flotte innbygde vedovnen. Stuen har en åpen løsning mot kjøkkenet og det er god plass til å innrede med både sittegruppe og spiseplass. De slipte originale tregulvene går igjen i alle rom.

Kjøkken | Tidløst og pent

Tidløst IKEA kjøkken fra 2015. Kjøkkeninnredning har slette fronter i hvit høyglans utførelse og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i kompositt. Det er flislagt mellom benkeplate og overskap. Alle hvitevarer som komfyr, keramisk induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap med frys og mikro er elegant integrert og medfølger salget. Kjøkkenet har kullfilter og komfyrvakt varmtvannsbereder på 30 liter er i hjørnet under kjøkkenbenk.

Bad | Oppgradert 2016

Bad rehabilitert i 2006, med overflate-oppgraderinger fra 2016 ifølge tidligere takst. Badet har tidløse fliser med varmekabler i gulv og moderne innredning med sorte detaljer. Vegghengt toalett, dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og hånddusj og servant med speil og underskap. Varmtvannsbereder på 110 liter fra 2006 er plassert innenfor inspeksjonsluke i innebygget kasse i himling. Naturlig avtrekksventiler plassert på vegg.

Balkong | Nydelig utsyn

Fra stuen er det utgang til den sydvendte balkongen på 6 kvm. Balkongen har manuell uttrekkbar markise og tregulv. Her er det plass til å sette ut utemøbler og er en fantastisk plass å sitte om sommeren. Fra uteplassen ser man ut mot de flotte klassiske gårdene på Torshov. I følge selgere har man solen på balkongen fra tidlig morgen til ca. kl. 15.00 om sommeren.

Soverom | Mye garderobeplass

Stort og delikat hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Flere doble garderobeskap gir mer enn nok oppbevaringsplass på soverommet. I tillegg finnes en åpen hylle for lagring. Hovedsoverommet har inngang fra entreen.

Soverom | Ulike bruks- og møbleringsmuligheter

Nok et pent soverom, dette med inngang fra stuen. Soverommet har plass til seng og garderobeskap om ønskelig. Størrelsen på rommet åpnet opp for ulike bruksmuligheter, alt fra gjesterom, barnerom, kontor eller tv-rom.

Felleskostnader

Kr 3.142,- pr. mnd. Inkludert er Lynet Internett (50/50 Mbit) og kabel-TV, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Kapitalkostnader utgjør kr 443,- av månedlige felleskostnader.

Lynet (kabel-TV og internett) utgjør ca. kr 179,- pr. mnd.

Etasje

4 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 073 942 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 866 190 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsakelig av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av
trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i malt og pusset mur.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hegermanns gate 6 B - Åpning bærevegg mellom kjøkken og stue - Ferdigattest - 2009  
Hegermanns gate 6 B - Skifte sluk - Ferdigattest - 2007 
Hegermanns gate 6 B - Bruksendring av kjeller til rom for varig opphold H0101 - Ferdigattest - 2018
Hegermanns gate 6 A-B - Vinduer - Ferdigattest - 1980
Hegermanns gate 6 A-B - Installasjon av brannalarm - Ferdigattest - 2019   Annet ü Åpne 22.09.20 10:24 AB
Hegermanns gate 2-4-6 Trøndergata 2-6 - Nye vinduer og balkongdører - Ferdigattest - 2012
Hegermanns gate 2-4-6 - Vinduer m.m. - Ferdigattest - 1983 
Hegermanns gate 2-4-6 - Våningshus - Exdok (uattestert) - 1919

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I utgangspunktet er det boplikt i borettslagsleiligheter. Dersom en andelseier (eller vedkommendes ektefelle, barn eller foreldre) har bodd i sin leilighet minst 1 av de siste 2 år, kan vedkommende søke borettslaget om å fremleie/bruksoverlate boligen til noen andre i inntil 3 år. Godkjenning av ny bruker kan bare nektes dersom borettslaget kan fremlegge saklig grunn til det. Ved registrering av framleie påløper et gebyr hos OBOS på ca. kr 900. Alle søknader skal gå gjennom styret via OBOS' standardskjema. Ved framleie på mindre enn 6 måneder slipper man gebyr, men framleien skal likevel meldes inn til styret. Framleie uten godkjenning fra styret er et brudd på leiekontrakten med
borettslaget. Pr 1. januar 2020 er det ett registrert fremleieforhold i gården.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, vedfyrt peis i stue og gulvvarme på bad.

Utstyr

* Leiligheten har profilert entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB
* Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 2011
* OSO varmtvannsbereder på 30 liter fra 1996 plassert innebygget på kjøkken
* Høiax varmtvannsbereder på 110 liter plassert i innebygget kasse på bad
* Leiligheten har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i felles trappeoppgang
* Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles varslingssystem. Brannslukkingsapperat med 6 kilo pulver fra 2020

Adkomst

Enkel adkomst fra Trøndergata og via felles gårdsrom. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger:
Rettighetshavere til eiendomsrett
1921/900524-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
06.09.1921 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
 
Rettighetshavere til festerett
1955/401321-6/105  Hjemmel til festerett  
26.01.1955 
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Torshov Kv 4 Borettslaget  
Org.nr: 941299563

Heftelser:
Pengeheftelser i eiendomsrett
1924/993690-1/105  Erklæring/avtale  
16.12.1924 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
 
1955/401321-17/105  Festekontrakt - vilkår  
26.01.1955 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 870
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1963/504323-3/105   ** Nye vilkår  
19.03.1963 
1963/504323-4/105   ** Diverse påtegning  
19.03.1963 
PANT FRAFALT I 63.1 M2
Pengeheftelser i festerett

1955/401321-17/105  Festekontrakt - vilkår  
26.01.1955 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 870
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
 
1963/504323-3/105   ** Nye vilkår  
19.03.1963 
1963/504323-4/105   ** Diverse påtegning  
19.03.1963 
PANT FRAFALT I 63.1 M2
1997/12564-1/105  Erklæring/avtale  

27.02.1997 
Bruk av gårdsrom
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om garasje/parkering
Plikt til å utarbeide eiendommen etter komm. krav (30 år).
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune veddirektør foe eiendom og utbygging

Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/839719-1/200  Pantedokument  
18.10.2007 
BELØP: NOK 13.400
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere, Jf. § 2-11, 1. Ledd  
Lnr: 10011511
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/482818-1/200  Pantedokument  
29.04.2019 12:34 
BELØP: NOK 8.410.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Torshov Kvartal IV B/L

Borettslaget består av 71 andelsleiligheter.

Torshov Kvartal IV B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons- nummer 941299563, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
Hegermanns Gate 2-4-6 Trøndergata 2-4-6

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

Husleien ble ikke økt i 2019, men økte fra februar 2020, styret ønsker å holde husleien så lav som mulig men det må kunne forventes en økning på 2.5 -4% årlig. Økningen skyldes alminnelig prisstigning på den type varer og tjenester borettslaget forbruker.

Styret får stadig henvendelser om tilstanden på soilrør, særlig ved oppussing av bad. Gården er gammel og rørene likeså, styret følger opp henvendelsene og vurderer fortløpende om vi må sette i gang et fornyelses prosjekt. Et slikt prosjekt er ganske kostbart (estimert til kr 50.000,- pluss pr leilighet). Siste undersøkelse (2014) av et mindre utvalg rør (5 leiligheter) ga ingen indikasjoner på et umiddelbart behov for utskifting. Styret velger foreløpig å følge med, men det kan komme varsel i løpet av relativt kort tid om behov for å utbedre soilrørene, det vil i såfall bli en rør i eksisterende rør løsning. Styret ber om at beboerne sjekker soilrør ved oppussing av bad, dårlige soilrør må rapporteres til styret siden dette vil gjelde alle leiligheter under og over den aktuelle leiligheten. Dersom du pusser opp badet kan det være lurt å gjemme på en del ekstra fliser slik at det kan rettes pent opp etter utskifting av rør. Det er også viktig ved legging av membran å ta hensyn til at rørene senere skal skiftes.

Borettslagets vedtekter åpner for utvidelse av leiligheter mot kjeller eller loft der forholdene ligger til rette for det. Også sammenslåing av leiligheter er tillatt. Slike utvidelser er viktig for å kunne få et mer stabilt bomiljø med flere barnefamilier. For loftene på Torshov foreligger det en samlet plan fra Bygningsetaten.
Pr 1. januar 2020 er det en kjeller som planlegges utbygget. Det kan synes som det nå er svært få brukbare lofts- og kjellerarealer igjen.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Rehabilitering av brannbalkonger
2019: Utbedring av fasader, nedløp og diverse tak-reparasjoner
2017: Installert fibernett i alle leiligheter
2013: Brannsikringsarbeid
2012: Nye vinduer og balkongdører
2011: Malt oppganger, trapper og gelendere
2009: Nye ringetablå
2002: Oppgradering av gårdens strømanlegg

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBBK01-98207783412
Type: A
Restsaldo: Kr. 8.148.253,-
Restløpetid: 29 år 4 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 98 %

Andel fellesgjeld

Kr 117.000,- per 01.09.2020.

Festetomt utgjør 10.434 kr av gjeld.

Andel formue

Kr 29.548,- per 31.12.2019

Forsikring

If skadeforsikring
Polisenummer: 565694

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 713 494,-.
Dette er kr 114 494 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak inntekter i forbindelse med avklaring av forkjøpsrett.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 6 292 723.
Dette er kr 1 079 723,- høyere enn budsjettert og skyldes i at prosjektet med fasaderehabilitering ble mer omfattende enn planlagt (ny fasadepuss, nedløp, vindusbrett, takreparasjoner).

Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 3 782 754,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter følgende regler:
* Styret skal underrettes skriftlig ved anskaffelse av dyr
* Dyr må ikke være til sjenanse for andre beboere
* Ekskrementer som dyr etterlater seg på borettslagets område må fjernes umiddelbart
* Det er ikke tillatt å lufte dyr på borettslagets område
* Brudd på reglene kan føre til at vedkommende blir nektet dyrehold

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Fastmonterte lamper (ikke lame over sofabord og i stuen)
- Fastmonterte knagger
- Fastmonterte hyller
- Garderobeskap

Hvitevarer på bad medfølger ikke

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.