#SAGENE, Mogata 16 C
4 000 000,-
Lys, fin og gjennomgående 3-R I Solrik vestvendt balkong I Klassisk vedkamin I 2 sov av god størrelse I Lave felleskost.
 • Prisantydning: 4 000 000,-
 • Fellesgjeld: 66 015,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 4 081 349,-
 • Ligningsverdi: 933 148,-
 • Fellesutgifter: 2308,-

  Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 377,-).
Beregnet totalkostnad:
4 000 000,- (Prisantydning) 66 015,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 066 015,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 081 349,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 59 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1958
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 173
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 194476920
 • Sist endret: 22.10.20 09:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 79%
  eier sin egen bolig
 • 21%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 20%
  er barnefamilier
 • 13%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0218

Adresse og matrikkel

Mogata 16 C, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 173, andelsnr. 34 i Mogaten borettslag med orgnr. 948472813 i Oslo kommune

Eier

Kine Bjørkdahl

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

54 / 52 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Mogaten Borettslag har 38 private parkeringsplasser langs Mogata. Disse er alle nummererte, og er kun til bruk for de som har fått tildelt parkeringsplass (pr. 1.8 er det 13 på venteliste). Leie av parkeringsplass er kr 225,- pr. mnd. fra 01.03.20. Ved evnt. internt bytte av p-plass, vil det tilkomme et behandlingsgebyr på, for tiden kr 715,-.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 2 648 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten og bakgården er spesielt pent opparbeidet og beplantet med grønne plener, planter, flere felles sittegrupper, lekeapparater for barn og felles gangvei. Den idylliske bakgården oppleves som en oase av borettslagets beboere. Oppgradert i 2010 og fremstår som representativ og ryddig samtidig som den er barnevennlig. Egen vaktmester som tar seg av den daglige driften og løpende vedlikehold i borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).
 

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, baderom, to soverom og innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten tre kjellerboder på ca. 3m², 2m² og 1,5m².

Beliggenhet

Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk og apotek. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.

Fra bakgården er det to utganger. Hvis du velger utgangen mot nord, befinner du deg praktisk talt i Bjølsenparken i det du kommer ut av gården. Det samme med Bjølsen skole. Hvis du velger utgangen mot sør, rusler du til Kaffebrenneriet på 2-3 minutter. Eller til bussholdeplass for en rekke sentrale bussruter, og du kan legge byen for dine føtter. 5 min unna kan du jogge rundt Voldsløkka, spille sandvolleyball, skate i en av Oslos nyeste skatehaller, eller vinterstid gå på skøyter på den nye flotte skøytebanen. Vil du til skogs ligger både Sognsvann og Maridalen ikke langt unna -30 min. på sykkel og du befinner deg på Hammeren.

Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.

Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Når man bor på Sagene, bor man sentralt, men samtidig så fredelig og med det "landsbypreget" Sagene har har å by på med blant annet lokal bokhandel, Sagene kirke, koselige kaféer og små nærbutikker!

Entré I Lys og innbydende med praktisk bod

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lys enstavs eikeparkett på gulv og overflater malt i stilrene farger.

I entréen har du plass til oppheng av yttertøy og plass til skoskap eller kommoder. Fra entréen har du også adkomst til en svært praktisk innvendig bod med god plass til både sko og yttertøy i åpen garderobeløsning, samt ytterligere oppbevaringsplass til støvsuger osv.

Stue I Lys og fin med klassisk vedkamin

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God standard med lys enstavs eikeparkett på gulv og overflater malt i en fin farge. Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys som bidrar til en god romfølelse.

I stuen har du plass til både sofagruppe med salongbord og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Og i hjørnet av stuen har du en klassisk vedkamin som er et lekkert møbel i seg selv, men som også gir en god og lun varme på kalde høst- og vinterdager.

Balkong I Hyggelig og solrik vestvendt balkong

Fra stuen har du utgang til en solrik, vestvendt balkong på ca. XXm². Balkongen er overbygget og plass til sittegruppe etter eget ønske. Beliggenheten mot vest sørger for deilig sol fra ca. klokken 14.30-20.30 på sommerstid. Hyggelig utsyn over borettslagets fine fellesarealer.

Kjøkken I Moderne og stilrent kjøkken fra 2011

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Moderne og tidløst kjøkken fra IKEA som var nytt i 2011.

Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum i porselen. Praktisk med lyse flisimitasjonsplater i benkeryggen og belysning under overskapene.

Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene medfølger i handelen.

Hovedsoverom I Lys og innbydende mot rolig bakgård

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk. God og moderne standard med lys enstavs eikeparkett på gulv og lysmalte overflater.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor medfølgende skyvedørsgarderobe, samt i romslig innebygget garderobeskap.

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys enstavs eikeparkett på gulv og overflater malt i en fin blåfarge. Også her en stor vindusflate som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Eldre sjarmerende baderom med badekar

Leiligheten har et eldre sjarmerende baderom med nyere våtromsbelegg på gulv og malte overflater. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med fliser og speil over, stort skap, badekar med forheng og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Felleskostnader

Kr. 2 308,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 377,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.03.2020.

Etasje

2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 933 148 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 359 333 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagte boligrapport utarbeidet av Anticimex AS.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 1960 og arkivkort (attestert) fra 1962. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedkamin i stuen.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990931. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990932. Bestemmelser om felles gårdsplass m.v. Bestemmelse om adkomstrett.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 06.01.1934, dagboknummer 910742.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 17.02.1934, dagboknummer 910743. Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser-
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 07.07.1959, dagboknummer 511720.
* Obligasjon, tinglyst den 17.10.1970, dagboknummer 516495. Beløp: NOK 691.300. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Nedkvittert til NOK 641.300, den 20.06.1995, dagboknummer 31913.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43064. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 05.12.2017, dagboknummer 1361510. Beløp: NOK 6.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Mogaten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 472 813, og består av 76 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.mogata.no
* Portner Ove Tommy Brenden ivaretar løpende vedlikehold i borettslaget
* Borettslaget har avtale med Mark's Renholdsservice om renhold av fellesarealene
* Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret
* Fellesvasker med god kapasitet, ligger i Mogata 16 (nabooppgangen) skal brukes i henhold til gjeldende regler
* Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207661287  
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 5 789 190,-
Andel restsaldo: Kr. 66 015,-  
Andel kapitalkostnader: Kr. 377,-  
Rest løpetid: 17år 3mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,98%

Andel fellesgjeld

Kr. 66 015,- per 01.09.2020.

Andel formue

Kr. 57 244,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 2 663 164,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 640 184,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -140 976,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 761 504,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019: Ladeanlegg for elbil på 38 plasser
2017: Rehabilitering av fasade. Kontrollert brannsikringsutstyr i alle leiligheter
2016: Kontrollert brannsikringsutstyr i alle leiligheter; røykvarslere og husbrannslanger. Renset ventilasjonskanaler. Fjernet gamle TV-signalkabler over tak mellom bygningene. Byttet styringsenheter på stor vaskemaskin i fellesvaskeri. Malt vaskerigolv. Påmontert innbruddsbeslag på hovedinngangsdører. Påbegynt vedlikeholdsplan.
2015: Maling av vaskeri. Spyling og inspeksjon av avløpsrør. Ny avtale med Canal Digital, utlevering av nye dekodere.
2014: Maling av oppganger. Asfaltering av oppstillingsplasser (ca. 10 plasser). Byttet og fuget glass i overlys i oppganger.
2013: Overflatebehandling av vinduer og dører samt vask av balkonger, montert innbruddsbeslag på ytterdører, utbedringer i vaskeri: Utbedret rundt sluk pga. utvasking av betong og underbygging under kjellergulv, byttet 3 stk. ovner samt byttet tidsbryter til tørkeromsvifte og byttet låskasse på dør til vaskeriet.
Utvendig: Tømt sandfang- og drenskummer for sand og grus, foretatt TV-kontroll av drensledninger, kjøpt inn 1 stk barnevogngarasje
2011: Nytt brannvernutsyr i alle leiligheter
2010: Oppussing/lydisolering av fellesvaskeri
2008 - 2009: Utenomhusareal, samt drenering av vasker
2003 - 2004: Calling anlegg/dører/gjerde. Nytt calling-anlegg, nye hovedinngangsdører og kjellerdører, nytt gjerde.
2000 - 2001: El anlegg/balkonger/fasade/tak. Skifting av elektrisk anlegg, nytt tak, oppussing av balkonger samt oppussing av fasade.
1998: Skifting av utvendig vann og kloakk
1995: Nye entredører
1995: Nytt søppelhus
1986: Nye vinduer og balkongdører

Husdyrhold

I tråd med den siste lov om Borettslag, som ble vedtatt i 2005, kan borettslag ikke nekte beboere å ha husdyr. For å forsikre at eier og styret har en felles forståelse for hvilke retningslinjer som skal følges, har styret vedtatt at det skal benyttes en enkel standard avtale for Mogaten Borettslag, som også benyttes av mange tilsvarende borettslag og sameier. Se også borettslagets hjemmeside www.mogata.no for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.