#Majorstuen, Hammerstads gate 3A
3 750 000,-
Lys, gjennomgående og arealeffektiv 2-roms loftsleilighet | Gulvareal på 30 m²! | Attraktiv og sentral beliggenhet

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 750 000,-
 • Omkostninger: 103 539,-
 • Totalpris: 3 884 722,-
 • Fellesutgifter 2 062,-
Beregnet totalkostnad:
3 750 000,- (Prisantydning) 31 183,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 781 183,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 520,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 781 183,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 539,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 884 722,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 19 m²
 • Bruksareal: 19 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1892
 • Modernisert: 2007
 • Gårdsnummer: 215
 • Bruksnummer: 80
 • Finnkode: 294757227
 • Sist endret: 21.03.23 22:11
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 52%
  eier sin egen bolig
 • 42%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 25%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 88%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Hammerstads gate 3A!

Dette er en lys og gjennomgående 2-roms loftsleilighet med gulvareal på 30 kvm! Kombinasjonen av flotte takvinduer, arealeffektiv planløsning og lysmalte vegger, sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære.

Her bor du meget sentralt og attraktivt til på Majorstuen. En perfekt beliggenhet for deg som ønsker alt av dagligvarer, treningssentre, restauranter, kafeer, shopping, kino, kollektiv transport, urbant byliv og flere parkanlegg rett utenfor døren.

- Gulvareal målt til ca. 30 m²!
- Høyt og fritt i byggets 4. etasje
- Herlig loftsleilighet med store og fine takvinduer
- Åpen stue- og kjøkkenløsning
- Bad med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin
- Kott for ekstra oppbevaring på soveromet
- Kjellerbod på ca. 3,4 m²
- Tv/internett inkl.
- Klassisk bygård

Entré

Velkommen inn!

Entré beliggende fint og praktisk til som et bindeledd og sørger for et meget godt førsteinntrykk av boligen. Plass til ulike løsninger for avheng av yttertøy og sko med bl.a. hyller, knagger og reoler.

Leiligheten disponerer i tillegg et innvendig kott i praktisk tilknytning til soverommet med plass til ytterligere oppbevaring. Det er også en kjellerbod på ca. 3,4 m² til disposisjon.

Stue

Koselig stuekrok med fin plass til sofagruppe, tv-seksjon og annet ønskelig møblement. Store og herlige takvinduer sørger for rikelig med naturlig sollys og en luftig atmosfære. Hyggelig sone for et lite spisebord i en praktisk løsning mellom stue og kjøkken.

Leiligheten har en gjennomgående og arealeffektiv planløsning. Her kan det fristes med bl.a lysmalte vegger, en pen 3-stavsparkett og et gulvareal på hele 30 m². Stuen ligger ellers i en fin og åpen løsning til kjøkkenet som gjør dette til en meget sosial og hyggelig sone.

Kjøkken

Lyst og pent kjøkken i en åpen løsning mot stuen, med glatte fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkeninnredning bestående av integrert stekeovn og nedsenket platetopp. Her er det også nedsenktet oppvaskkum med ett-greps armatur, samt frittstående kjøleskap med fryser. Vegghengt ventilator med kullfilter som blender godt inn med resten av innredning.

Bad

Lyst og flislagt baderom med deilig varme i gulv og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredning bestående av dusjkabinett med skyvedører, gulvstående toalett, samt vegghengt servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Himlingsflate/skråtak med malt flate, med avtrekksventil plassert i himling. Baderommet er vurdert til å være fra ombyggingsår i 2007.

Soverom

Lyst og luftig soverom med plass til både seng og øvrig møblement. Her kan du innrede etter eget ønske og behov med kommode, hyller og andre dekorative elementer. Store takvindu sørger for mye naturlig sollys og gir rommet en ekstra god og behagelig atmosfære. Fin plass til avheng av klær og diverse, samt tilgang til kott for ekstra oppbevarigsplass.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med tre-stavs parkett.  Gulvflaten er målt til ca. 30 m².
Vegger: Malte veggflater.
Tak: Himlinger/skråtak av malte flater.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og meget populært boligområde på Majorstuen i Oslo. Her har du har nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Bogstadveien har den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting.

Det er få minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og Frognerbadet. Det er også gangavstand til Slottsparken, samt tur- og bademuligheter på Bygdøy. På Vestkanttorvet holdes koselig marked hver lørdag med basarer og yrende liv, samt juletreutsalg i desember.

Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen. Colosseum kino  ligger også en liten spasertur unna. 

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Kiwi, Coop eller Rema 1000. Det er også kort vei til Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt Karl Johan og øvrige handlegater i sentrum. Bislett, med flere tilbud av serveringssteder, ligger i gangavstand fra leiligheten.

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon. Majorstuen (ca. 5 min gange) er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Du finner også bussholdeplasset Homansbyen i nærheten. Med bil tar det ca. 2 min til Majorstuen, 5 min til Skøyen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn. Det er også nærhet til bysykkelstativ som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

2 062 pr. mnd. Kabel-tv/internett, drift og vedlikehold, trappevask, kommunale avgifter, forsikring, styrehonorar, renter og avdrag, forretningsførsel m.m. Herav: Felleskostnader 1597,- Kabel-tv/internett 465,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

31 183

Andel formue

31 260,- 31.12.2022

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet hadde per 28.02.2023 et langsiktig lån på kr. 966.666,-. Det ble tatt opp et lån i desember 2022 på 1 mill i forbindelse med arbeid vedr brannsikkerheten i sameie. Dette lånet skal være nedbetalt i 2032 ihht. nedbatalingsplan som er mottatt av Eiendomsnøkkelen.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er medtatt i de månedlige felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 774 546 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 788 367 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Bad - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Bad - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Bad - Sanitærutstyr/innredning: TG2 er satt på servantskap som har løsnet fra vegg.
- Bad - Overflater himling: Himling/skråtak bærer preg av slitasje og har behov for overflatebehandling.
- Bad - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2.
- Bad - Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett/badekar.
- Kjøkken - Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - Innredning: Det registreres noe slitasje på skapfronter.
- Loft (innredet) - Ventilasjon (gjelder kun p-rom): Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Fare for kondensering. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
- Loft (innredet) - Overflater vegger: Enkelte veggflater bærer preg av slitasje og har behov for overflatebehandling.
- Loft (innredet) - Overflater himling/undertak: Himlingsflater/skråtak bærer preg av slitasje og har behov for overflatebehandling.
- Loft (innredet) - Overflater gulv: Gulvflater bærer preg av slitasje.
- Loft (innredet) - Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Dører og vinduer - Vinduer: Det ble registrert noe svertesopp på enkelte vinduer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Dører og vinduer - Takvinduer: Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader.
Det er registrert kondensering på vinduer og svertesopp på karmer. Fare for fuktskader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det ble utført overflate søk med fuktindikasjonsinstrument rundt vinduer, ingen forhøyede fuktverdier ble registrert på befaringtidspunktet.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Brann - Rømningsveier: Det er ikke etablert to uavhengige rømningsveier eller rømningsvei til planert terreng fra boligens etasje. Forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag:
kr 0 - 10 000

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU:
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Selgers egenerklæringsskjema

Det er ingen bemerkninger iht. selgers egenerklæringsskjema. Skjemaet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 19 kvm, Bruksareal: 19 kvm

Deler av leiligheten er ikke måleverdig grunnet skråtak med lav takhøyde. Gulvflaten er målt til ca. 30 m². Det gjøres oppmerksom på at pipeløp er medregnet i arealet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 419 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesområdet opparbeidet med blandt annet internstier, sykkelstativer og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger med pussede og malte flater samt. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor profilerte entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 30db. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2010 og 2011. Velux takvinduer fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger også følgende dokumenter tilknyttet eiendommen:
- Bygningsanmeldelse, våningshus, datert 23.04.1891.
- Ferdigattest, Hammerstads gate 3 A-B. Ombygging av leiligheter i hovedbygning, datert 28.05.2008.
- Ferdigattest, Hammerstads gate 3 A-B-C. Ombygging av leiligheter i bakgårdsbygning, datert 28.05.2008.
- Ferdigattest: Installering av brannalarm og nødlys, datert 10.11.2022.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er i all hovedsak regulert til byggeområde for boliger, samt byggeområde for kontorer, friområde, lek/park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Schultz' gate 25 - Bruksendring fra næring til bolig. Mottatt sak: 02.07.2019. Status: Tilsyn gjennomført. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 201910733. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201910733
- Schønings gate 14 C - Bruksendring fra næringslokaler til serveringssted. Mottatt sak: 13.06.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202208778. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202208778
- Schønings gate 14 A - C - Innredning 4 nye loftsleiligheter, bruksendring av fellesareal/ boder og fasadeendring. Mottatt sak: 19.04.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202206021. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202206021
- Schønings gate 14 B - Utskifting av rør - Brudd på brannskille. Mottatt sak: 13.01.2023. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202300645. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202300645
- Schønings gate 14 A - Oppføring av 12 balkonger. Mottatt sak: 07.11.2022. Status: Søknad avslått. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202216289. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202216289
- Industrigata 56 A - Oppdeling av boenhet - Seksjon 3. Mottatt sak: 08.07.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202210411. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202210411
- Industrigata 56 A - Oppdeling av boenhet - Seksjon 2. Mottatt sak: 11.07.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202210452. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202210452
- Industrigata 61 - Rehabilitering av etasjeskille etter brann - H0302. Mottatt sak: 28.10.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202116928. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202116928
- Schønings gate 9 A - Rehabilitering av fem piper. Mottatt sak: 01.11.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202216000. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202216000
- Fauchalds gate 7 - Installasjon av brannvarslingsanlegg. Mottatt sak: 24.02.2023. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202302927. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202302927
- Schultz' gate 18 A - Fasadeendring - Bruksendring. Mottatt sak: 13.01.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202200680. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200680
- Schultz' gate 18 A og B - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendringer. Mottatt sak: 21.03.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202204458. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202204458
- Schultz' gate 18 A og B - Oppføring av balkonger. Mottatt sak: 09.02.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnr: 202202156. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202202156

Ingen pågående plansaker i nærliggende område.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1875/927221-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  24.06.1875 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-215/80/0/17
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/123955-1/200  Pantedokument  01.02.2021 12:00 
BELØP: NOK 4.000.000
Panthaver:DNB BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 985621551
Elektronisk innsendt
 
Grunndata

2010/212206-1/200  Resek/deling av seksjon  22.03.2010 
oppdelt seksjoner:
snr: 17
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 138/802
seksjonsameieandeler:
snr: 19
formål: Bolig
sameiebrøk: 25/802
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet er stiftet 25.05.2009 og registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund den 05.05.2010 med organisasjonsnummer 995 415 321. Sameiet består av 20 seksjoner; 19 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen Forvaltning as. Sameiet er forsikret i Gjensidige.

- Styreleder er Sindre Halvorsen v/mailadr: sindre_halvorsen@hotmail.com
- Sameiet har felles oppstillingsplass for sykler i bakgården.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82793488

Regnskap

Rettvisende bilde av økonomi, stilling og drift:
Styret mener at årsregnskapet viser et rettvisende bilde av sameiets økonomiske stilling ved utgangen av regnskapsåret. Regnskapet stemmer svært godt med det budsjettet som ble laget for 2021. Dette viser også at underskuddet er i nærheten av det en budsjetterte med; kr. 96 210,- i regnskapet mot kr. 82 460,- i budsjettet. «Disponible midler» har dermed gått ned fra kr. 301 658,- ved forrige årsskifte til kr. 205 448,- pr. 31.12.2021. Det betyr at «bufferen» i banken begynner å nærme seg en nedre grense for å møte uforutsette kostnader.

Vedtekter / husordensregler

Den enkelte sameier rår som eier over sin seksjon og har enerett til bruk av denne. Se vedtekter for bestemmelser om ro og orden, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene følger som vedlegg.

Sameiet har ikke husordensregler.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid siste periode:
De største postene på vedlikeholdsposten er montering av dørlukkere og montering av brannvinduer i oppgang C. Ellers har styrets arbeid i hovedsak bestått i å drifte sameiet. I tillegg til en del småting kan det nevnes at styret har arbeidet med følgende saker i perioden:
- Besvart henvendelser fra beboerne.
- Arbeid knyttet til rotter i B-oppgangen
- Arbeid med brannoppgradering
- Skaffet nytt byrå for trappevask

Iht. mail fra styret, mottatt 10.03.23, er det et generelt økende prisnivå i sving, hvor ny vedlikeholdsplan og låneopptak vil føre til økte felleskostnader i løpet av 2023. Dette besluttes på årsmøte som finner sted 29.03.2023.

Husdyrhold

Iht. styreleder er det tillatt å ha husdyr, men beboere plikter å påse at husdyret ikke er til sjenanse for naboene. Bakgården skal ikke brukes som luftegård, og ekskrementer må fjernes umiddlbart. Ved berettiget klage på husdyrhold, kan styret kreve husdyret fjernet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Hyller på kjøkkenet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

* Til info er ikke bod i kjelleren tømt, og vil mest sannsynlig ikke bli tømt før selger er tilbake i Norge i midten av Juli. Om dette er prekært vil det utarbeides en løsning for å få boden tømt.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og hovedsikring er plassert i entré.
- Strømmåler er plassert i fellestavle utenfor leiligheten.
- Leiligheten har røykvarslere.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Hammerstads gate 3A, 0363, Oslo, Gnr. 215 bnr. 80 snr. 19 orgnr. 995415321 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 25/802

Oppdragsnummer

17-23-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.