#CARL BERNER, Christian Michelsens gate 3C
3 650 000,-
Lys, gjennomgående 2-roms | Godt utleieobjekt | Mulighet for p-leie | Vv/fyring & tv/internett inkl | Kort vei til "alt"

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 650 000,-
 • Omkostninger: 104 439,-
 • Totalpris: 3 922 365,-
 • Fellesutgifter 4 349,-
Beregnet totalkostnad:
3 650 000,- (Prisantydning) 167 926,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 817 926,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 420,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 817 926,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 104 439,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 922 365,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 39 m²
 • Bruksareal: 40 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1936
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 16
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 294925478
 • Sist endret: 21.03.23 19:13
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 56%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 79%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 79%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Christian Michelsens gate 3C - en lys og tiltalende 2-roms beliggende i et hyggelig og attraktivt boligområde på Carl Berner. Leiligheten har en sentral beliggenhet med flere parkanlegg og fine turmuligheter like utenfor døren. Man finner også alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet, og man har det urbane bylivet innen rekkevidde.

- Gjennomgående og arealeffektiv planløsning
- Overflateoppusset i 2020
- Delikate og tidsriktige fargevalg
- Varmtvann og fyring inkl.
- TV/internett (Fibernett fra Telia) inkl.
- Høy 1. etasje - ca. 3,5 m fra vindu til bakkeplan
- Hvitevarer kjøkken og vaskemaskin medfølger
- Kjellerbod på ca. 4,7 m²
- Egner seg ypperlig som utleieobjekt (leieprisvurdering på kr. 14.500,-)
- Sameiet leier ut p-plasser etter venteliste (også ladeplasser)
- Veldrevet sameie
- Kort vei til "alt"

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje, og består av entré/gang, bad, soverom, stue/kjøkken og kott.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 4,7 m², markert med nr. 105.

Entré

Velkommen inn! Lysmalt og hyggelig entré med fliser på gulv, som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Dørcallinganlegg med portåpner er plassert ved inngangsdøren. Fra entreen har man videre tilgang til et kott på ca. 1 m², som gir godt med oppbevaringsplass.

Stue

Lys og flott stue i åpen løsning mot kjøkkenet. Den åpne løsningen sikrer en god utnyttelse av arealet og skaper et hyggelig og sosialt oppholdsrom. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys, og sørger for en god atmosfære. God plass til både sofagruppe med tilhørende møblement og spiseplass. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje med ca. 3,5 m fra vindu ned til bakkeplan, og leiligheten oppleves som høyt beliggende uten sjenerende innsyn.

Kjøkken

Leiligheten har et delikat og flott kjøkken fra 2014. Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra Nettoline med lyse, slette fronter i høyglans og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og 1-greps armatur. Frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er montert waterguard og komfyrvakt på kjøkkenet. Hvitevarer kjøkken medfølger.

Bad

Pent, flislagt baderom fra 2009/2010. Varmekabler i gulv. Vegghengt servantinnredning med helstøpt servant og speilskap med belysning. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Gulvstående toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin som medfølger.

Soverom

Soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og annen møblering. Innredet med to skyvedørsgarderober.

Overflater

Gulv: 1 - og 3 stavs parkett i oppholdsrom. Fliser i entré.
Vegger: Malte overflater på plater og mur.
Himling: Malte originale overflater. Takhøyde i stue/kjøkken er på +/- 2,6 m. 2,2 m. på badet.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv og populær beliggenhet på Carl Berner med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren.

Det er flere idylliske parkanlegg i nærområdet, som bl.a. Torshovdalen, Torshovparken, Sofienbergparken, Botanisk Hage, Ola Narr og Tøyenparken, som kan benyttes til både soling, grilling og annen lek og aktivitet, samt aking vinterstid. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Her ligger også Tøyenbadet, som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2024. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på våren og sommeren. For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva nedover til Vaterlandsparken, Bjørvika og Operaen i sør og til Maridalsvannet i nord, samt til Nydalen og Frysja med bademuligheter. For den treningsglade finner man både Fresh Fitness, SATS Carl Berner og Fagerheimen Tennisklubb i kort gangavstand fra leiligheten.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar, Coop Extra og Coop Mega, samt døgnåpen Joker. For øvrig finner man 7-Eleven, Narvesen, W.B. Samson bakeri og café, Backstube, apotek, Vinmonopol m.m. like i nærheten. Både Torshov og Grünerløkka ligger kun et par minutters gange fra leiligheten, hvor man finner både cafeer, barer, restauranter, spennende butikker, gallerier, vinmonopol, dagligvare og andre servicetilbud. En rask spasertur tar en også til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar m.m.

Som nærmeste holdeplass for kollektivtransport finner man Carl Berners plass, som regnes som et knutepunkt for offentlig kommunikasjon, like utenfor døren. Herfra går trikkelinje 17, og t-banelinjer og busslinjer med forbindelser til hele byen, samt flybussen. Tøyen togstasjon ligger opp bakken gjennom Ola Narr-parken, hvor Gjøvikbanen gir enkel tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon).

Felleskostnader

4 349 pr. mnd. Drift og vedlikehold, tv, internett, varmtvann, fyring, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.832,- TV/internett 517,-

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

167 926 per 17.02.2023.

Andel formue

54 465 per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: OBOS01-98207935875
Type: Annuitet
Restsaldo: 4.442.445,-
Restløpetid: 17 år 1 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 6,10%

Det gjøres oppmerksom på at det kan være mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt pr. dags dato.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatt for 2023 utgjør kr. 0,- pr. år.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 946 960 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 409 054 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Krakkelering av overflater rundt vindusfelt.
- Utvendig > Dører: Det er registrert noen merker på karm og dørblad.
- Innvendig > Overflater > Gulv: Er registrert merker og riper på overflater, samt ujevnheter på parkett. Stedvis glipper i skjøter, og svai og knirk. Vegger/Himling: Overflater har en normal funksjon, men det er registrert stedvis riss/tørkesprekker og ujevnheter på overflater. Noe synlig strié under sparklet overflater.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noe nivåforskjeller/ujevnheter ved nivellering av stue og kjøkken, der det er registrerte avvik iht. forskriftene ved punktvis kontroll. Det er registrert variasjoner på +- 15 mm. på gjennomgående mål og på 2 meter er det +- 8 mm. i høydeforskjell. Det er registrert søkk og svanker kan forekomme.
- Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig > Innvendige dører: Dørene har sin sjarm og er malt i 2020, men bærer preg av elde og merker på karm og dørblad.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Noe svakt fall rundt sluk/dusjhjørne iht. teknisk forskrift 1997-2010. Grunnet størrelsen på badet må det forventes noe vann utenfor dusjhjørne.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig avtrekk.
- Kjøkken > Avtrekk > Stue/Kjøkken: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
- Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er redusert vannmengde/trykk ved samtidig tapping i kraner. Vanntilførsel i sjakt uten flomsikring til badet.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles oppgang. Blanding av jordet og ujordet stikk i leiligheten. For El- anlegget er dette kun en enkel beskrivelse, ingen tilstandsbeskrivelse. Takstmann er ikke el takstmann og det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget, heller ikke visuelle feil kommenteres hvis ikke dette fremgår. På generelt grunnlag anbefales det derfor en gjennomgang av en EL fagmann. Teknisk utstyr som er noen år er alltid forbundet med risiko, og forventningene i forhold til levetid må derfor ses på i sammenheng med garantitid for produktet. Anlegg/ komponenter er ikke funksjonsprøvde ved befaring.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU:
- Utvendig > Utvendige trapper: Vedlikehold er sameiets ansvar og er derfor ikke tilstandsvurdert.
- Utvendig > Andre utvendige forhold: Vedlikehold er sameies ansvar og er derfor ikke tilstandsvurdert.
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Se for øvrig tilstandsrapport vedlagt i prospekt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun faglært. Firma: KAMA Rørlegger AS. 2020: Demontering av gammel lekkasjesikring og montering av ny WaterGuard.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun faglært. Firma: Takråd, Nortrekk AS og Maskinbygg. 2020: Omtekking av tak på bygning. Gjort i regi av sameiet.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun faglært. Firma: Fixel AS. 2020: Gjennomgang og oppgradering av det elektriske anlegget til leilighet. Montering av nye jordfeilbrytere, ny hovedsikring, nye kabler i sikringsskap, ny effektregulator til varmekabler bad og egen kurs til kjøkken og komfyr. Ny kurs lagt åpent langs lister, da de ikke kunne bruke gammelt oppsett. Testet og funnet i orden. 2020: Installert felles brannvarslingsanlegg i regi av sameiet.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. Bekreftelse på arbeid ifm. elektrisk anlegg utført i 2020, og at status er i henhold til forskrifter.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Se punkt 13 og 13.1.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Svar: Ja. Sameiet disponerer 8 parkeringsplasser med lademuligheter for el-bil. Kan leies.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 40 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, Bad, Soverom, Stue/Kjøkken.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 248 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Sameiet har parkeringsplasser på egen tomt, som leies ut til beboere. Kr. 1.000,- per mnd. for elbil (strømkonsum betales til Mer). Kr. 700,- per mnd. for fossilbil.

Sameiet har ingen gjesteparkering, men 4 offentlige ladeplasser hvor det selges strøm via Mer. Maks 16 timer parkering. Krever at man lader, men ingen parkeringsavgift.

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Hovedkonstruksjonen er fra byggeår og er oppført i betongkonstruksjoner og teglstein. Antatt etasjeskillere i armert betong. Saltak tekket med takstein. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest for modernisering av våtrom, datert 06.05.2010. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest for anlegg av vei, datert 15.03.2012. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest for bruksendring av loft til fire leiligheter, datert 29.06.2012. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest for montering av vann varmepumpe med energibrønner, datert 10.02.2015. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest for installasjon av brannalarmanlegg, datert 25.11.2022. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er gjort endringer i leiligheten. Kjøkkenet er flyttet ut i stue og opprinnelig kjøkken benyttes som soverom. Det er ikke søkt om bruksendring for dagens bruk hos Plan og Bygg, og kjøper bærer eventuell risiko. Det bemerkes at dagslysflate i stue/kjøkken mindre enn 10 % av bruksarealet av rommet. Takhøyden på badet er 2,2 m. som er under dagens krav på 2,4 m. Gulvet er støpt opp på det opprinnelige etasjeskille.

Adgang til utleie

Utleie av seksjon skal meldes til styret eller sameiets forretningsfører for registrering.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Se vedtektenes punkt 3 for nærmere bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med originale radiatorer i stue og på soverom. For øvrig elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Selger informerer om et strømfobruk på ca. 300-500kr per måned, avhengig av årstid.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger og friområde (S-2255). Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger vedlagt i prospekt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Christian Michelsens gate 35 - Riving av brannbalkonger. Mottatt sak: 14.12.2017. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201718803. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201718803
- Christian Michelsens gate 17 B - Brudd på brannskille i forbindelse med rehabilitering av bad - H0203. Mottatt sak: 30.11.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202217518. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202217518
- Christian Michelsens gate 17 B - Flytting av kjøkken og bryting av brannskille - H0102. Mottatt sak: 25.03.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202105233. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105233
- Christian Michelsens gate 9 A-B - Bruksendring av loft til bolig, etablering av én ny bolig og utvidelse av 4 underliggende boliger til loft, fasadeendringer. Mottatt sak: 15.11.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202117944. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202117944
- Christian Michelsens gate 9 A - Rehabilitering av bad - H0103. Mottatt sak: 29.12.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202120018. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202120018
- Christian Michelsens gate 18 - Hulltaking i bærevegg. Mottatt sak: 06.04.2017. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201705694. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201705694
- Christian Michelsens gate 20-40 - Montering av brannalarmanlegg. Mottatt sak: 03.03.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202203458. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202203458
- Dælenenggata 33 C-D - Riving av garasjer og oppføring av tomannsbolig. Mottatt sak: 02.07.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202111797. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111797
- Københavngata 21 A - Endring i bærekonstruksjon - Leilighetsnummer H0401. Mottatt sak: 22.06.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202209446. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209446
- Dælenenggata 37, 39 og 41 - Fasadeendringer, installasjon av sprinkleranlegg og utskifting av varmeanlegg. Mottatt sak: 22.11.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202118313. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202118313
- Københavngata 20 - Permanent uteservering. Mottatt sak: 22.12.2022. Status: Mottatt søknad. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202218704. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202218704
- Dælenenggata 23, 25 og 27 B - Installasjon av brannalarmanlegg. Mottatt sak: 02.03.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202203396. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202203396
- Stockholmgata 27 - 33 - Installasjon av brannalarmanlegg. Mottatt sak: 02.03.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202203393. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202203393
- Stockholmgata 23 - Riving av bakgårdsbygg. Mottatt sak: 16.12.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202119611. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202119611
- Stockholmgata 25 - Gøteborggata 42 - 44 - Bruksendring fra undervisningslokale til boliger - Oppføring av infill-bygg og balkonger - Tidligere adersse: Dælenenggata 26. Mottatt sak: 23.06.2020. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202009465. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202009465
- Københavngata 18 - Bruksendring av næringslokale. Mottatt sak: 29.02.2020. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202003813. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202003813
- Københavngata 13 - Tilbygg/infill med ny enebolig. Mottatt sak: 04.08.2017. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201711765. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201711765
- Marstrandgata 9 - 11 - Stockholmgata 20 - Oppføring av boligbygg og riving av eksisterende bygninger. Mottatt sak: 08.04.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202205720. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202205720
- Marstrandgata 6 - Tilbygg og påbygg kontor. Mottatt sak: 29.10.2018. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201814758. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201814758
- Københavngata 17 - Installasjon av brannalarmanlegg. Mottatt sak: 10.11.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202017909. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202017909
- Jørgen Løvlands gate 9 - Demontering av Villa Sorgenfri. Mottatt sak: 12.01.2022. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202200570. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200570
- Østgaards gate 44 - Oppføring av leilighetsbygg. Mottatt sak: 28.05.20212. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202108855. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202108855
- Christian Michelsens gate 9 A-B - Bruksendring av loft til bolig, etablering av én ny bolig og utvidelse av 4 underliggende boliger til loft, fasadeendringer. Mottatt sak: 15.11.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202117944. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202117944
- Rosenhoffgata 6 A - Rehabilitering av skorstein. Mottatt sak: 06.09.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202212895. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202212895
- Rosenhoffgata 8 - Oppføring av midlertidig paviljongbarnehage. Mottatt sak: 31.03.2022. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202205135. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202205135

Pågående plansaker:
- Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Mottatt sak: 04.12.2018. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201817368. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201817368
- Dælenenggata - Oppføring av omsorgsboliger. Mottatt sak: 01.02.2019. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201901778. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201901778
- Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Mottatt sak: 20.11.2020. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202018759. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202018759
- Sinsenterrassen 11 - 21 med flere (Sinsenbyen) - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 02.10.2018. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201813816. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201813816
- Vossegata 31 B med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, næring og barnehage - Torshaug. Mottatt sak: 19.08.2022. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202211939. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202211939
- Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Stoppet planinitiativ - Boliger og næring. Mottatt sak: 01.09.2021. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202113718. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113718

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygningsetatens sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1936/403847-1/105  Erklæring/avtale  
08.06.1936 
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-227/16
Gjelder denne registerenheten med flere

1937/402157-1/105  Erklæring/avtale  
09.04.1937 
Bestemmelse om benyttelse
ANG. SALG
Overført fra: 0301-227/16
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/51936-43/105  Erklæring/avtale  
27.08.1985 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV LÅNETAKST AVHOLDT AV AUTORISERT TAKTSMANN
Gjelder denne registerenheten med flere

2023/93603-1/200  Pantedokument  
26.01.2023 12:36 
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:NORDEA EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 971227222
Elektronisk innsendt

Grunndata
1985/51936-42/105  Seksjonering  
27.08.1985 
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 468/11521
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 24 SEKSJONER

2011/1032917-1/200  Resek/tilleggssek  
09.12.2011 
nye seksjoner:
snr: 25
formål: Bolig
sameiebrøk: 479/12820
nye seksjoner:
snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 820/12820
seksjonsameieandeler:
snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 468/12820

2012/769168-2/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
19.09.2012 
endring av formål/brøk:
snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 468/13023
INKURIEPÅTEGNING
Dette er ikke en reseksjonering
Nevner endres og teller endres for snr. 25 og 26
 
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Christian Michelsens gate 3, Orgnr: 984638647

Sameiene består av adressene Carl Berners plass 2, Christian Michelsens gate 1, samt Christian Michelsens gate 3 i Oslo kommune med gnr. 227, bnr. 13, 14 og 16. Sameiene består av 3 eierseksjonssameier, og har felles styre.

- Sameiet har egen hjemmeside: https://vibbo.no/christian-michelsens-gate-3/om
- Vaktmester Christopher Nielsen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse
- Kollektivavtale for TV/internett er Telia; Kollektiv Flex Premium 200, som gir eierne valgfrihet mellom TV og internett (eller en kombinasjon)
- Sameiet har felles sentralvarme, men dette gjelder ikke loftsleilighetene (de har elektrisk oppvarming)
- Vakthold utføres av Trygg Oslo AS
- Videovervåkning i bakgården iht. kravene fra Datatilsynet
- Sameiene er tilknyttet OBOS Nøkkelen
- Sameiet har felles dugnad tidlig i mai hvert år
- Fellesvaskeri i gården

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Protector AS Polisenummer: 1440865

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 1 281 091.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 1 178 207.
Årets resultat (2021) kommer frem i resultatregnskapet som et underskudd på kr 142 234 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 1 293 507.
For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Nylig utførte prosjekter ihht. sameiets hjemmeside:
Styret har de siste årene nedlagt et betydelig antall arbeidstimer, hvor hovedvekten har vært i sikre den tekniske kvaliteten på bygningsmassen, samt tiltak som hever kvaliteten på miljøet for beboerne. Særlig har styret lagt vekt på tiltak som gagner sameiet på lang sikt og sikret økonomisk forutsigbarhet de kommende årene.

2023 - fremover:
Med bakgrunn i vedlikeholdsplanene planlegger vi utskiftning av vinduer i alle boligseksjoner. Dette gjøres når et større flertall av vinduene er moden for utskiftning. Seksjonseierne kan likevel skifte ut vinduene på eget initiativ, men kun etter styrets godkjennelse av vindustype.

2022:
- Styret tar i bruk vedlikeholdsplanene som ble kjøpt i 2021. Hensikten er å planlegge langsiktig vedlikehold og fornuftig ressursbruk. Året 2022 blir forhåpentligvis et "stille" år, der det ikke er nødvendig med større vedlikehold. Vi planlegger langsiktig vedlikehold i henhold til vedlikeholdsplanene.
- Styret utreder behov for nytt callinganlegg, da dagens løsning ser ut til å være defekt. Samtidig vurderes det utskiftning av inngangsdører til trappeoppgangene.

2021:
- OBOS Nøkkelen etableres
- Avtale med PostNord om nøkkel, slik at pakker kan leveres på døren til beboer.
- OBOS Vedlikeholdsplan utarbeides.
- Nye fartsdumper i bakgård.
- Oppdatert husordensregler
- Oppdatert tilbud med Telia
- Styret er i en fase hvor en langsiktig vedlikehold planlegges, basert på data fra OBOS Prosjekt som har utarbeidet vedlikeholdsplaner.

2020:
- Etablert ny avtale med Vaktmester Andersen Q1-2020
- Taket på Christian Michelsens gate 1-3 ble byttet, ferdigstilt Q2
- Byggherres representant: Takråd
- Utførende entreprenør: Nortekk og Maskinbygg
- Tydelig grenseskille på parkeringsplass mellom CM3 og CM9 for å sikre til våre seksjonseiere parkeringsområdet.
- Byttet fra utendørs (nedgravd) oljetank og konvertert fyringsanlegget til bioolje samt etablert innendørs oljetank, og varmeveksler på bergvarme.
- Etablering av brannalarm med kobling til Oslo brann- og redningsetat
- Rapport lagt til grunne etter gjennomgang fra Firesafe fra Q4 - 2019
- Reforhandling av avtale med forretningsfører og bank
- Etablert avtale med OBOS.
- Flytting av banklån, forhandlet frem ny renteavtale.
- To avtaler med Trygg Oslo AS
- Ambulerende vekter som kontrollerer fellesområdet hver natt. Vekter har også adgang til sameienes videoovervåkning.
- Parkeringskontroll og utstedelse av oblater til beboere.

2019:
- Sameiene på nett
- Etablert hjemmeside, Facebookside og kjøpt www.carlbernersplass.no for digital kommunikasjon.
- Etablering av ladepunkter for elbil
- Installert med tilskudd fra Oslo Kommune via Mer, tidligere GrønnKontakt

2018:
- Sameiet Carl Berners plass 2 inngikk leieavtale med NEON kommunikasjon og produksjon AS om leie av plass til takreklame på Carl Berners plass 2.

2016:
- Ny leverandøravtale fra GET for alle sameier.

2015:
- Etablering av sikringskameraer i bakgården mot hærverk.

2014:
- Etablerte energibrønner på eiendommen for å gå over til bergvarme.

2009:
- El-anlegg kontrollert
 -Baderommene i sameiet totalrenovert.
- Byggherres representant: OBOS Prosjekt
 -Utførende entreprenør: AF-Gruppen

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt ihht. sameiets hjemmesider.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken.
- Vaskemaskin baderom.
- Garderobeskap soverom.
- Taklamper i gang og soverom.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Oppgraderinger utført av nåværende eier:
- 2020: Pusset ned overflater og maling av hele leiligheten. Vegger, dører, dørkarmer, og lister.
- 2020: Montert spesialtilpassede plissegardiner på alle vinduer i leilighet.
- 2020: Oppgradering og gjennomgang av elektrisk anlegg, samt montering av komfyrvakt.
- 2020: Montert kjøkkenplate med lister på kjøkken.
- 2020: Montering av waterguard på kjøkken.
- 2020/2021: Montert nye taklamper på soverom, gang og garderoberom i gang.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Christian Michelsens gate 3C, 0568, Oslo, Gnr. 227 bnr. 16 snr. 5 orgnr. 984638647 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 468/13023

Oppdragsnummer

17-23-0028

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.