#MAJORSTUEN/ FRØEN, Thaulows vei 2H
5 190 000,-
Lys og luftig selveier | Toppleilighet | Endeleilighet | Stor balkong | Generøs takhøyde | Garasjeplass m/lader

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 190 000,-
 • Omkostninger: 138 789,-
 • Totalpris: 5 330 383,-
 • Fellesutgifter 3 170,-
Beregnet totalkostnad:
5 190 000,- (Prisantydning) 1 594,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 191 594,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 129 770,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 191 594,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 789,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 330 383,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 58 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1999
 • Gårdsnummer: 37
 • Bruksnummer: 34
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 281888203
 • Sist endret: 24.11.22 14:23
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 54%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 18%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 90%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms, topp/endeleilighet,  beliggende i byggets 3. etasje. Her bor du meget sentralt og attraktivt til på Majorstuen, med flere av byens mest populære fasiliteter og handlegater i umiddelbar nærhet. Boligen har en svært arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom, god takhøyde (opptil 3,36 m), samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.

- Herlig solrik balkong på ca. 9,4 m².
- Lys og romslig stue
- Kjøkken med gode arbeidsflater og integrerte hvitevarer
- Stort baderom med opplegg for vaskemaskin
- God oppbevaringsplass i innvendig garderobe på ca. 3 m², samt en bod i kjeller på ca. 3,7  m².
- Egen garasjeplass med ladepunkt for El-bil
- Hyggelig og veldrevet sameie
- Svært attraktiv beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av: Entrésone, stue/kjøkken, bad og soverom.
Utgang fra stue/kjøkken til sydvendt balkong på ca. 9,4 m².

Leiligheten disponerer en innvendig garderobe på ca. 3 m², samt en bod i kjeller på ca. 3,7  m².

Entré

Velkommen inn! Entreen er meget romslig, med god plass til avheng av yttertøy og sko i diverse oppbevaringsløsninger som f.eks. hyller, knagger, kommode, skap etc.

Stue

Stuen er lys og fin, og har en arealeffektiv planløsning med flere ulike møbleringsmuligheter. Her er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, samt annet ønsket møblement. Hyggelig peisovn er plassert i hjørnet og varmer godt på kaldere dager. Fra stuen er det utgang til en herlig, solrik balkong.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning i stue med Norema innredning fra byggeårene. Integrerte hvitevarer; Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Profilerte fronter i lys bjørk. Laminat benkeplate med underlimt kum i rustfritt stål. Stålplate og speilplate på vegg over benk. Lysstoffrør under overskap. Brannslange (formstabil) er montert i servantskap. Vannførende rør i plast (rør i rør opplegg).

Bad

Lyst og flislagt baderom med standard fra byggeår. Baderommet holder en funksjonell standard, men er modent for modernisering. Servantskap med profilerte, finerte fronter. Servant nedfelt i laminat benkeplate. Speil og lysarmatur (downlights - halogen) på vegg over servant, samt downlights led i tak. Opplegg for vaskemaskin. Gulvmontert klosett. Dusjhjørne med svingdører, sluk, regnfallsdusj og termostatstyrt blandebatteri.

Baderommet har oversteget forventet levetid på 20 år. Oppgradering må påregnes på sikt.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en stor og herlig balkong på ca. 9,4 m², med gode solforhold. Balkongen er sydvendt, med flott utsyn til nærområdet. Her er det god plass til sittegruppe, beplantning og diverse utemøblement. Bygd  i stål og betongkonstruksjoner. Skiferheller på betongdekke. Rekkverk i stål, oppmålt til ca. 95 cm. Lysarmatur og stikkkontakt på vegg.

Overflater

Gulv: Flislagt gulv på bad med gulvvarme (kabler). Ellers 3-stavs parkett. Gulvvarme (folie) i entré samt i stue og kjøkken (opplyst å være lagt i 2005 i regi av tidligere eiere).

Vegger: Flissatte vegger på bad. Ellers glatte, malte veggflater.

Himlinger: Glatte, malte himlingsflater. Da det er pulttak (skråtak) i boligen så er takhøyden varierende. I stue ble laveste høyde målt til ca. 2,43 m og høyeste høyde målt til ca. 3,36 m.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i Thaulows vei på Majorstuen i Oslo. Her har du har nærhet til alle tenkelige fasiliteter!

Det er få minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og Frognerbadet. Det er også gangavstand til Slottsparken, samt tur- og bademuligheter på Bygdøy. På Vestkanttorvet holdes koselig marked hver lørdag med basarer og yrende liv, samt juletreutsalg i desember.

Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen. Colosseum kino  ligger også en liten spasertur unna.

Bogstadveien har den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Kiwi, Coop eller Rema 1000. Det er også kort vei til Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt Karl Johan og øvrige handlegater i sentrum. Bislett, med flere tilbud av serveringssteder, ligger i gangavstand fra leiligheten.

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste holdeplass for buss er nr. 45 fra Volvat, kun 2 minutters gange fra boligen. Frøen T-banestasjon ligger i 4 minutters gange fra boligen. Majorstuen (ca. 6 min gange) er også et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil tar det ca.  5 min til Skøyen, 15 min til Oslo S og 40 min til Oslo Lufthavn. Det er også nærhet til bysykkelstativ som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

3 170 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, internett & kabel-tv, forretningsførsel, kommunale avgifter, vaktmestertjenester m.m.

Ihht. megleropplysninger mottatt 14.11.2022 er det planlagt en økning av fellesutfitene med 12% fra 2023.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

1 594,- pr. 31.12.2021

Andel formue

5 336,- pr. 31.12.2021

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Ingen eiendomsskatt på eiendommen i henhold til eiendomsskattelisten 2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 135 836 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 089 009 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Utdrag fra Tek17 vedrørende rekkverkshøyde: Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal
være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
- Våtrom (Bad) - Overflater vegger og himling: Noe moderat oppsprekking av flisfuger på yttervegg i dusjsone. Tilstandsgrad er satt ut fra bygningsdelenes og overflatenes alder samt underliggende konstruksjoner. Oppgradering vil være naturlig ved evt. modernisering.
- Våtrom (Bad) - Overflater gulv: Høydeforskjell mellom topp flis ved dør og overkant sluk, målt til 15 mm. Dette er under dagens krav. I henhold til dagens krav skal det være en høydeforskjell på 25 mm mellom topp slukrist og topp membran ved terskel. Om membran ikke er synlig ved terskel, måles høydeforskjellen mellom topp slukrist og topp flis ved terskel (der evt. vann kan renne ut i tilstøtende rom). Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sprekk i noen fliser. Tilstandsgrad er satt ut fra alder på overflater og underliggende konstruksjoner i tillegg til nevnte avvik. Våtrommet fungerer med dette avviket. Oppgradering vil være naturlig ved evt. modernisering. Det anbefales at det dusjes i dusjkabinett med kontrollert rørføring til sluk, inntil baderommet moderniseres.
- Våtrom (Bad) - Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Tilstandsgrad er satt ut fra alder på overflater og underliggende konstruksjoner.
- Våtrom (Bad) - Sanitærutstyr og innredning: Det er lagt en kant på gulv rundt dusjsone, for å hindre vannsøl ved dusjing. Evt. lekkasjevann utenfor dusjsone vil derfor ikke gå uhindret til sluk. Kanten er noen millimeter høy. Tilstandsgrad er satt ut fra alder. Oppgradering vil være naturlig ved evt. modernisering.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Det anbefales på generelt grunnlagt at det gjennomføres en ELkontroll i boligen. I henhold til gjeldende forskrift og standard må alle avvik, store og små, utbedres for å oppnå TG1 på det elektriske anlegget. Dette er bakgrunnen til at det er gitt TG2. Se fullkommen tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsppgaven for ytterlig informasjon.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? SVAR: Ja. Sprekk/riss i en gulvflis i dusjsone. Stedvis noe sprekk-/rissdannelser i fugemasse i dusjsone.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? SVAR: Sameiet har hatt service på og byttet defekte pipevifter fra exodraft i 2021 for å forbedre trekk i ovner.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja. Sameiet utbedret råteskader i byggets gesims i sommeren i 2021.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, kun av faglært. Andreas Og Sønn Express AS. Selskapet reparerte gesims og la nytt takdekke over gesimsen. De skiftet og noen bord på bakk enivå og malte hele fasaden i 2021 og 2022.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun av faglært. Norelco AS. Norelco monterte infrastruktur for elbillader i sameiet i 2019. De monterte også et eget lade punkt på leilighetens garasjeplass.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Ja. AMS måler fikk samsvarserklæring da den ble installert i 2017.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja. Power Clean AS utførte rensing av sameiets ventilasjonssystem og avløpsrør i 2019.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ja. Egen lade boks som eies av seksjonen på dedikert garasjeplass.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? SVAR: Ja. Sameiets styre har foreslått å øke fellesutgiftene, i budsjettet for 2023, med 12%. Dette grunnet forhold som økte kommunale avgifter og høy strømpris.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrésone, Stue/kjøkken, Bad, Soverom.

Sekundærareal: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 465 kvm, Eierform: Eiet tomt

Området består i hovedsak av blokker og trehus. Bygning oppført i 1999 i betongkonstruksjoner etter datidens byggeskikk og metoder.

Garasje / Parkering

Medfølgende garasjeplass med ladepunkt for EL-kjøretøy. Garasjeplass nr. 9, målt til ca. 12 m².

Gjesteparkering er primært for gjester. Kortere parkering for beboerne kan benyttes ved spesielle behov. Ellers parkering etter områdets gjeldende regler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Vinduer med trerammer og isolerglass fra byggeårene, merket med produksjonsår 1999. Balkongdør med trerammer og isolerglass fra byggeårene, merket med produksjonsår 1999. Brannklassifiserte entrédør fra byggeårene, 1999 (B30). Adkomst via felles, utvendig trappehus og svalgang i betong, belagt med skiferheller. Etasjeskillere i betong/mur fra byggeårene. Grunnmur i betong og støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn
(fjell) eller faste komprimerte masser.

Det er ikke foretatt noen geotekniske undersøkelser og det er dermed begrensede muligheter for nøyaktig kunnskap om byggegrunn og stabilitet.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på boligen, men det er avvik fra disse. Opprinnelig vegg mellom entré/gang og stue/kjøkken er revet for å lage en åpnere løsning. Inngang til bod er flyttet fra gang til soverom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 09.03.2000 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger også ferdigattest for bruksendring fra enebolig til bofellesskap, datert 10.03.2004.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Styret og forretningsfører skal varsles om utleieforhold av utleid seksjon. Varsel skal inneholde oversikt over antall personer i husstanden som leier der minst én person er oppført som ansvarlig, og som i navnet samsvarer med skilt på dør og postkasse. Utleier skal sørge for at leietaker før innflytting underskriver på kopi av Husordensreglene og at de er forstått. Dokumentet sendes til forretningsfører.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Peisovn for vedfyring i stue.

Varmtvann fra felles beredere i kjeller.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4986 av 31.01.2018. Området rundt er rundt er regulert til veiareal, kontor og forretning, byggeområde for boliger, byggeområde for kontor, friområde (park) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Sørkedalsveien 27 - Perimetersikring. Mottatt sak: 18.05.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202207591. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207591
- Sørkedalsveien 21 A-B - Bruksendring av fellesrom i 4. etasje til bolig. Mottatt sak: 06.04.2021. Status: Søknad om endret tillatelse avslått. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202105659. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105659
- Sørkedalsveien 23 A-B - Bruksendring av fellesrom i 4. etasje til bolig. Mottatt sak: 06.04.2021. Status: Søknad om endret tillatelse avslått. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202105661. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105661
- Sørkedalsveien 21 og 23 - Oppføring av fire balkonger. Mottatt sak: 02.03.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202203407. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202203407
- Sørkedalsveien 17 B - Utskiftning av sluk - H0102. Mottatt sak: 21.05.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202108548. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202108548
- Sørkedalsveien 17 B - Rehabilitering av bad. Mottatt sak: 24.09.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202015101. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015101
- Sørkedalsveien - Oppføring av brakkebygg - Majorstuen t-bane. Mottatt sak: 12.05.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202007673. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202007673
- Majorstua T-banestasjon - Oppføring av brakker på Majorstuen Driftsområde. Mottatt sak: 01.09.2017. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201713210. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201713210
- Majorstua T-bane driftsområde - Oppføring av midlertidig plasthall. Mottatt sak: 25.09.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201915504. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201915504
- Majorstua T-banestasjon - Oppføring av plasthall på driftsområde. Mottatt sak: 19.10.2017. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201715751. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201715751
- Fridtjof Nansens vei 17 - 19 - Påbygg - Furuholmengården. Mottatt sak: 03.10.2022. Status: Mottatt søknad. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202214402. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202214402
- Tårnveien 3 - Etablering av to energihull. Mottatt sak                : 03.07.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202010855. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202010855
- Tårnveien 3 - Bruksendring og sammenslåing av enheter. Mottatt sak                : 10.06.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202009371. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202009371
- Diakonveien 3 - Rehabilitering av pipe. Mottatt sak: 03.03.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202003867. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202003867
- Diakonveien 5 - Bruksendring av kjeller og loft til bolig. Mottatt sak: 19.10.2021. Status: Søknad avslått. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202116472. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202116472
- Diakonveien 5 - Oppføring av enebolig med parkeringskjeller. Mottatt sak: 23.10.2021. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202116826. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202116826
- Diakonveien 5 - Bruksendring og fasadeendring. Mottatt sak: 11.05.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202207227. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207227
- Borgenveien 1 - Diakonveien 2 - 4 - 6 - 8 - Riving av tomannsboliger. Mottatt sak: 06.04.2018. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201804598. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201804598          
- Borgenveien 1 - Diakonveien 2-4 - Forlengelse av tillatelse for midlertidig fortau. Mottatt sak: 14.04.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202106252. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202106252
- Borgenveien 1 og Diakonveien 2 - 4 - Oppføring av søppelskur. Mottatt sak: 03.01.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202200078. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200078
- Diakonveien 9 - Bytte vinduer. Mottatt sak: 09.10.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202016040. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016040
- Diakonveien 2 - 4 - Etablering av brønnpark. Mottatt sak: 28.09.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202015227. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015227
- Thaulows vei 10 C - Oppdeling av bolig, tilbygg og carport under terreng. Mottatt sak: 30.03.2021. Status: Søknad avslått. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202104229. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202104229
- Thaulows vei 15 A - Bruksendring og fasadeendring. Mottatt sak: 25.08.2021. Status: Mottatt søknad om ferdigattest. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202113407. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113407
- Volvat terrasse 3 - Riving av garasje - Oppføring av garasje og støttemur. Mottatt sak: 05.07.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202210359. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202210359
- Volvat terrasse 9 B - Oppføring av bod. Mottatt sak: 31.12.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202200083. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200083
- Volvat Terrasse 8 - Oppføring av balkong. Mottatt sak: 16.09.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201914776. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201914776
- Volvat terrasse 8 - Etablering av svømmebasseng. Mottatt sak: 21.10.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202016698. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016698
- Volvat terrasse 8 - Oppføring av garasje. Mottatt sak: 18.12.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202020393. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202020393
- Monolitveien 3 - Utvidelse av åpning i bærevegg og endring av kjøkken og bad - H0401. Mottatt sak: 20.02.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201902787. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201902787
- Apalveien 2 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendring. Mottatt sak: 05.05.2020. Status: Mottatt søknad om endring. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202007245. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202007245
- Apalveien 2 - Påbygg arker og fasadeendringer. Mottatt sak: 25.01.2022. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202201270. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202201270
- Sørkedalsveien 10 - Utskifting av to heiser - Løpenummer: 3591 og 3592. Mottatt sak: 16.02.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine siner, saksnummer: 202202615. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202202615
- Sørkedalsveien 10 - Støydempende tiltak fra ventilasjons- og kjøleinstallasjoner på tak. Mottatt sak: 26.08.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202013260. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202013260
- Sørkedalsveien 10 - Ombygging av deler av 4. etasje til tannlegekontorer. Mottatt sak: 17.10.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202215034. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202215034
- Sørkedalsveien 10 - Ombygging av senterinnganger, uteservering og mindre innvendige endringer - Colosseum Senter. Mottatt sak: 17.08.2016. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201612182. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201612182
- Sørkedalsveien 11 G - Etablering av bad. Mottatt sak: 21.06.2021. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202110590. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202110590
- Sørkedalsveien 11 G - Etablering av nytt bad - H0502. Mottatt sak: 08.02.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202102243. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102243

Pågående plansaker:
- Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 25.03.2022. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202204703. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202204703
- Fornebubanen (Volvat), Majorstuen - Madserud - Omregulering. Mottatt sak: 11.01.2022.  Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202200488. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200488
- Majorstuen knutepunkt og sporområde - Etter offentlig ettersyn - Knutepunktutvikling, transformasjon, styrking av grøntdrag og bekkeåpning. Mottatt sak: 26.05.2014. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201407126. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201407126
- Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 25.03.2022. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202204703. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202204703
- Slemdalsveien 35 - 37 - Planforslag til politisk behandling - Oppføring av boliger og barnehage. Mottatt sak: 21.12.2012. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201216928. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201216928
- Gydas vei 14 - Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til barnehage. Mottatt sak: 11.09.2020. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 202014312. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202014312
- Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1 (NRK Marienlyst) - Fastsatt planprogram, dialogfase 1 før offentlig ettersyn - Utnyttelse og bevaring av eiendommer. Mottatt sak: 18.12.2017. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201718902. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201718902
- Bogstadveien 76 A - Bestilling av oppstartsmøte - Permanent plassering av VM-paviljongen på Colosseum torg. Mottatt sak: 30.06.2017. Se mer på plan- og bygg sine sider, saksnummer: 201710252. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201710252

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1898/128-1/105  Bestemmelse om veg  03.06.1898 
Overført fra: 0301-37/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1907/48-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  04.10.1907 
Overført fra: 0301-37/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1922/132-1/105  Erklæring/avtale  16.06.1922 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-37/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1923/71-1/105  Erklæring/avtale  07.12.1923 
Bestemmelser om felles vannverk/ledning
Overført fra: 0301-37/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1963/8942-1/105  Skjønn  18.07.1963 
Overført fra: 0301-37/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/29550-2/105  Erklæring/avtale  25.05.2000 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2000/29550-1/105  Seksjonering  25.05.2000 
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 64/1143
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 11
 
2014/1118816-1/200  Resek/fjerning av seksjon  18.12.2014 
Seksjon 11 fradelt og gitt bnr. 293
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av totalt 10 boligseksjoner, samt garasjeseksjon. Forretningsfører er Sefbo Forvaltning AS (tidligere Solito Forvaltning AS).

Styrets leder: Kine Kjærnet, tlf: 905 69 124

- Sameiet er forsikret i Storebrand Forsikring AS, med polisenr. 6744678.
- I 2021 ble det overdratt 3 seksjoner.
- Beboerne skal holde kjellerboder, trappeoppgangene og reposene rene. Beboerne vasker turvis en gang pr. uke. Dvs. at hver enkelt leilighet vasker etasjerepoet samt trappen ned til etasjen under hver annen uke. Beboere i hver etasje blir enige seg imellom.
- Det ble inngått avtale med Bågårdsservice AS om vaktmestertjenester fra Juli 2021.

Styret skal underettes om kjøper selv skal bebo leiligheten.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 6744678

Regnskap

Årets resultat viser et underskudd på kr. 128.740,-, som føres mot egenkapital.

Ved utgangen av året var egenkapitalen på kr. 33.693,-.

Revisjonsberetning for 2021, datert 30.04.2022, av Helena F. Gaytan:
"Jeg har revidert regnskapet for boligsameiet Thaulows vei 2, 0369 Oslo, for regnskapsåret 2021. Regnskapsbilag er gjennomgått, og det er ikke funnet feil eller mangler. Bankkonto er avstemt og funnet i orden. Regnskapet er ført i samsvar med god regnskapsskikk".

Styret anbefaler derfor fortsatt drift av sameiet.

Vedtekter / husordensregler

- Hver sameier har hjemmel til sin seksjon, med rett til bruk av den leilighet som er knyttet til bruksenheten, herunder pantsettelse, salg og utleie,
jfr. § 6.
- Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i sameiet, med unntak av staten, fylkeskommuner og kommuner samt selskaper som har til formål å skaffe boliger som ledes og kontrolleres av en av disse instansene, kan til sammen erverve inntil 10 prosent av sameiets boligseksjoner.
- Både utvendige og innvendige bygningsmessige forandringer eller installasjoner skal meldes til styret.
- Erverver og leier av seksjonen må meldes til styret eller forretningsfører for registrering innen 14 dager.
- Det er forbudt å kaste eller legge ut mat til fuglene.
- Gjesteparkering er primært for gjester. Kortere parkering for beboerne kan benyttes ved spesielle behov.

Vedtekter/husordensregler følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeider i 2021:
- Sagt opp avtale med "Aktiv Eiendomsdrift AS" etter vesentlig mislighold av kontrakt.
- Kjøpt inn gressklipper og kantklipper for midlertidig vedlikehold av eiendom.
- Engasjert nytt selskap for vedlikehold av eiendom og vaktmestertjenester, "Bygårdsservice AS" effetivt fra 14. Juni 2021.
- Engasjert rørlegger for reparering av frostsprengte utekraner, og krevd erstatning for kostnaden fra "Aktiv Eiendomsdrift AS".
- Undersøkt en vannlekkasje i kjelleren og funnet årssak i samarbeid med seksjonseier og leietager.
- Innhentet tilbud fra flere aktører på stillasbygging, utbedring av takråte og maling av fasade.
- Engasjert "Andres og Sønn Express AS" for tak og fasadearbeid, og fulgt opp håndverkerne under arbeidet. Organisert ekstraordinær innbetaling for å dekke kostnaden for fasadearbeidet.

Planlagte arbeid:
Sameiet planlegger å skifte til LED-belysning i garasjen. Dette vil finansieres med ekstraordinær innbetaling fra seksjonseierne. For ytterligere opplysninger vedrørende kostnader tilknyttet dette, vennligst ta kontakt med styret.

Tidligere renovasjoner/vedlikholdsarbeider:
- Det var inntil 2021 råteskade på byggets (sameiets) gesims. Skadene ble utbedret i 2021 av "Andreas og Sønn Express AS".
- Fasaden ble malt i 2021/2022.
- Det ble i 2019 lagt opp infrastruktur for montering av ladepunkter i garasje. Arbeidene ble utført av "Norelco".
- Power Clean AS utførte rens av sameiets ventilasjonssystem og avløpsrør i 2019.

Ellers føres løpende vedlikehold og oppgraderinger etter behov og vedtak. For oversikt over utførte arbeider henvises det til årsberetning og sameiets styre.

Husdyrhold

Hundehold skal ikke være til sjenanse for andre beboere, med aggressiv oppførsel mye bjeffing hverken ute eller inne. Hunder skal alltid holdes i bånd på sameiets eiendom/fellesareal.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er montert vifter på utvendige pipeløp. Ny vifte ble montert sommeren 2021. Feieluke i stue.
- Av takstmann ble det utført hulltaking i tilstøtende rom (garderobe), uten unormale avvik. Det ble i tillegg, rutinemessig søkt etter fukt i dusjsonens vegger, samt på steder som er typisk fuktutsatte (kjøkken) med fuktindikator (Protimeter SM) på befaringen, og det var ingen indikasjoner på fukt.
- Rørstokk er lokalisert i fordelerskap i vegg mellom bad og tilstøtende garderobe. Adkomst via luke i garderobe.
- Stoppekran lokalisert i garderobe.
- Sikringsskap lokalisert i garderobe. Automatsikringer, jordfeilbryter og jordfeilvarsler. 50 Amp hovedsikring og 11 fordelingskurser.
- Formstabil brannslange er montert i servantskap på kjøkken.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Thaulows vei 2H, 0369, Oslo, Gnr. 37 bnr. 34 snr. 8 orgnr. 982681286 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 64/1143

Oppdragsnummer

17-22-0258

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.