#SKØYEN/FROGNER, Drammensveien 116F
7 650 000,-
Pen, moderne og arealeffektiv 3(4) -roms hjørnel. | Stor balkong | Garasjeplass | Attraktiv beliggenhet | Bredbånd

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 7 650 000,-
 • Omkostninger: 203 039,-
 • Totalpris: 7 964 199,-
 • Fellesutgifter 5 923,-
Beregnet totalkostnad:
7 650 000,- (Prisantydning) 111 160,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 761 160,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 194 020,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 761 160,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 203 039,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 964 199,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 81 m²
 • Bruksareal: 81 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1935
 • Gårdsnummer: 212
 • Bruksnummer: 194
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 281619188
 • Sist endret: 29.11.22 09:17
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 72%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 34%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 88%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en meget pen og moderne 3(4) -roms selveier, beliggende høyt og fritt i byggets 4. etasje. Her bor du svært sentralt og attraktivt til på Skøyen, i en av byens mest populære adresser med flere fasiliteter i umiddelbar nærhet. Boligen er gjennomgående og har en arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom, god takhøyde, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.

- Herlig balkong med utsikt
- Romslig og pen stue/spisestue
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lyst og stilrent baderom med opplegg for vaskemaskin
- 2 gode soverom
- Egen garasjeplass med automatisk portåpner
- 2 disponible boder samt en vedbod.
- Internett/Bredbånd, samt felles varmtvann inkl.
- Lavt energiforbruk - Bergvarme
- Attraktiv beliggenhet i ambassadestrøk

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og består av: Entré/gang, Bad, 2 soverom, Stue, Kjøkken.
Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 6,2 m².

Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller på ca. 13 m² (merket 4 oppg. 4H), 1 bod på loft med gulvareal på ca. 17 m² (merket seksjon 26), samt en liten vedbod på ca. 1,4 m².

Entré

Velkommen inn! Entréen er meget romslig, med lysmalte vegger og pene fliser på gulv - og gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til avheng av yttertøy og sko i stort garderobeskap med malte fronter. Dørtelefonanlegg med døråpner er plassert ved inngangsdøren.

Stue

Det er delvis åpen løsning mellom stue/spisestue, noe som gjør dette til en naturlig sosial og hyggelig sone. Rommene er meget arealeffektive og har mange ulike møbleringsmuligheter. God plass til sofagruppe, spisebord, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Her er det store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Fra stuen er det også utgang til den herlige, nordvendte balkongen med fin utsikt.

Kjøkken

Moderne og stilrent kjøkken i en praktisk og delvis åpen løsning mot spisestuen. Kvik kjøkkeninnredning fra 2020 med integrerte hvitevarer; Induksjonsplatetopp, stekeovn (med pyrolysefunksjon), mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, vinskap, fullhøyde kjøleskap og fryseskap. Gode arbeidsflater med lysarmaturer på vegg over benk. Benkeplate i komposittstein med planlimt kum i kompositt/plast. Skap i glatte, folierte fronter. Komfyrvakt samt aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert. Ventilatorhette i stål over stekesone med avtrekk ført ut på yttervegg. Blandebatteri med uttrekkbar kran.

Bad

Lyst og pent baderom med flislagt gulv med termostyrte varmekabler og flislagte vegger. Baderommet holder en funksjonell standard, men er modent for modernisering. Glatte, malte himlingsflater (plater), med downlights. Underskap og overskap med glatte, folierte fronter og downlights. Servantbolle på benkeplate i heltre. Speil på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører, regnfallsdusj og termostatstyrt blandebatteri. Veggmontert klosett med blandebatteri lavt montert på vegg. Det er opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Utgang fra stue til overbygd, nordvestvendt balkong (ca. 6,2 m²)  i stål- og betongkonstruksjoner. God plass til sittegruppe, beplantning og øvrig møblement. Her kan man trekke seg tilbake i skjermede omgivelser og nyte utsikten over flotte grøntarealer og nabolaget. Det er lagt tremmefliser i plast på betongdekke. Rekkverk i malt stål med glassfelter. Lysarmatur på vegg. Det er montert motorisert markise med fjernkontroll.

Soverom

Romslig og pent soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. God plass til klær og diverse i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Veggene er malt i en behagelig og lun grønntone og gir rommet en ekstra god atmosfære.

Soverom 2

Dette er også et ypperlig soverom med plass til seng, nattbord, kommode og pult. Egner seg godt til blant annet barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter ønske og behov! Garderobeskap med folierte fronter og lysmalte vegger.

Overflater

Gulv: Slitesterkt herdet tregulv. Fliser på bad, samt i entré/gang.
Vegger: Glatte, malte veggflater. Malt strie på soverom 2. Fliser på bad.
Himling: Glatte, malte himlingsflater (plater og betonghimlinger). Downlights (led) i entré/gang. Downlights (halogen) på bad. Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,59 m.

Beliggenhet

På Skøyen i bydel Frogner finner man denne flotte leiligheten i en av byens mest populære adresser. Dette er et etablert, attraktivt og sentralt boligområde i Oslo. Bebyggelsen på Skøyen og mot Frogneromrde er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger mange av ambassaderesidensene her. I gangavstand fra boligen ligger alle typer servicetilbud med blant annet offentlig kommunikasjon, matbutikk, kaféer, interiøtforretninger og ytterligere servicetilbud.

Fra boligen er det fine spaserturer til noen av hovedstadens mest populære handlegater som f.eks. Bogstadveien. I tillegg finner du flotte turområder med både Skarpsnoparken og vakre Frognerparken ikke så langt fra boligen. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Du kan gå hyggelige turer langs promenaden ved Frognerkilen, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter.

Gimle kino er en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39 og er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får du service og komfort, med øl og vinservering i foajeen.

Det er ca. 30 minutters gange til Aker brygges rike utvalg av butikker, serveringssteder og underholdning. Videre byr Tjuvholmen på spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for soling og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk, eller en av de flotte øyene i fjorden.

I umiddelbar nærhet finner du også offentlige kommunikasjonsmidler med hyppige avganger som f.eks. bussholdeplass for buss nr. 31 (Thune) like ved boligen, samt diverse bussforbindelser fra Bygdøy Allé og trikk- og bussforbindelser på Solli plass. Nærmeste holdeplass for t-bane finner du på Nationaltheatret, i tillegg til Skøyen stasjon hvor du også har vanlig tog og flytog.

Felleskostnader

5 923 pr. mnd. Drift og vedlikehold, bredbånd, internett, felles varmtvann, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 5624,- Bredbånd 299,-

Det er ihht. megleropplysninger mottatt 09.11.22 opplyst om en økning av felleskostnadene fra 01.03.2023.

Den enkelte seksjonseier skal månedlig forskuddsvis betale et akontobeløp som fastsettes av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Endring av akontobeløp kan tidligst tre i kraft etter en måneds varsel. Se vedtektenes punkt. 6.2 om Betaling av felleskostnader for ytterligere bestemmelser.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

111 160,- pr. 01.11.2022

Andel formue

11 085,- pr. 31.12.2021

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS02-98207884200
Type: Annuitet
Restsaldo: 4.310.683,-
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (09.11.22): 5,65%
Andel restsaldo: 111.160,-
Kapitalkostnader: 727,-

Festet tomt av Oslo kommune, i 80 år regnet fra 01.08.1985. Festeavgiften reguleres hvert 10. år. Festetomt utgjør 18 064 kr av andel gjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten for 2022 er kr 3 009,-, iht. eiendomsskattelistene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 786 876 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 432 753 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig - Vinduer: Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder da bygningsdelene har oversteget mer enn halvparten av forventet levetid. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon men utskiftning må påregnes på sikt.
- Utvendig - Dører: Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder da bygningsdelene har oversteget mer enn halvparten av forventet levetid. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon men utskiftning må påregnes på sikt.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Utdrag fra Tek17 vedrørende rekkverkshøyde: Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
- Våtrom - Bad - Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder på overflater og underliggende konstruksjoner i tillegg til nevnte avvik. Våtrommet fungerer med dette avviket, men oppgradering samt utbedring av fallforhold vil være naturlig ved evt. modernisering.
- Våtrom - Bad - Sluk, membran og tettesjikt: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres.
- Våtrom - Bad - Sanitærutstyr og innredning: Det mangler drenering fra innebygget sisterne. Det må foretaes lokal utbedring. Lekkasjespalte i innkassing ved gulv bør etableres. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Våtrom - Bad - Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Dette var vanlig løsning da bygningen ble oppført, men er dårligere enn dagens krav.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen
ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden. Det er pr. idag ikke behov for tiltak da løsningen fungerer som tiltenkt.
- Tekniske installasjoner - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er
oppbrukt. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden VVS-installasjonen(e) fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre
VVS-installasjoner.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? SVAR: Ja. Det var en lekkasje fra stigeledningen til sameiet. Mitt bad ble berørt, forsikringsselskapet til sameiet har tatt seg av saken og Polygon har rettet feilen.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun faglært. Polygon i forbindelse med lekkasjen beskrevet over. JR Rørservice AS. Fra rørleggeren: Koblet kjøkken. Nytt rør fra stoppekrana. Levere og montere automatiske vannstopper. Montert kjøkkenkran som kunden har levert. Oppvaskmaskin er ikke levert, kunden monterer selv. Montert waterguard med vannsensor. også. Levert og montert dusjkabinett. Vann- og avløpsopplegg til vaskemaskin.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? SVAR: Ja. Det foreligger papirer på arbeidet.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? SVAR: Ja, kun faglært. JR Rørservice AS. Fra rørleggeren: Koblet kjøkken. Nytt rør fra stoppekrana. Levere og montere automatiske vannstopper. Montert kjøkkenkran som kunden har levert. Oppvaskmaskin er ikke levert, kunden monterer selv. Montert waterguard med vannsensor. også. Levert og montert dusjkabinett. Vann- og avløpsopplegg til vaskemaskin.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? SVAR: Nei. Det har vært skjeggkre i bygget men ikke i min leilighet. Det ble likevel sanert (lagt ut gift-åte i leiligheten min også).
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun
faglært. Meltek AS. Meltek AS - De la varmekabler i gangen og koblet det til en termostat. Skiftet ut 4 downlights i gangen med Istre LED- downlights. Det ble også byttet kabler til downlights og bygget om til 230V. Trukket direkte strøm ned til varmekabel i gang. Borret gjennom til 2 kurser til kjøkken. Montering av trådløs dimmeaktuator. Satt opp stikk for vifte. Div. trekking av kabler på kjøkken.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Ja. Jeg har fått samsvarserklæring for arbeidene.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Nei. Det har ikke blitt utført kontroll på anlegget. Men det blir gjort en kontroll 23.11. av Eltilsynet, kontrollen skal utføres av Rejlers Elsikkerhet AS.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? SVAR: Ja. Det har vært skjeggkre i bygget men ikke i min leilighet. Det har blitt sanert med gift-åte i alle leilighetene.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom, stue, kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Festet tomt

Garasje / Parkering

Boligen disponerer fast garasjeplass (ca. 19 m²) med automatisk portåpner med fjernkontroll.

Garasjeplassen kan fritt selges innad i sameiet.

Sameiet har i tillegg et oblatsystem som gjør at man kan parkere for opptil 1 år på en av sameiets parkeringsplasser (fri parkering, ingen faste plasser), mot et gebyr på kr. 3000,- (pris pr. 2022). Dette oblatet varer frem til Mai 2023, hvor sameiet i April vil begynne å selge nye oblater for neste periode, Mai 2023-Mai 2024. Oblat selges og utstedes av styret til de eiere som ønsker parkeringsmulighet, men kun 1 oblat per seksjon. Det er til sammen 20 parkeringsplasser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygningen stod ferdig i 1935 og er oppført etter byggetidens byggeforskrifter. Bygning oppført i betongkonstruksjoner med yttervegger i betong, utvendig pusset og malt. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med plater. Flere vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 1988 (soverom og deler av stue). Noen vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2012 (kjøkken og spisestue).  Balkongdør med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 1984. Trapper og reposer i betong med terrazzo.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest for bruksendring og fasadeendring, datert 04.02.2013, ferdigattest for rehabilitering av bad, datert 07.10.2013, ferdigattest for pigging og utskiftning av sluk, datert 30.12.2004, samt ferdigattest for bruksendring fra bod til oppholdsrom, datert 26.04.2016.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Varmtvann og fyring via sentralvarmeanlegg (radiatorer).

Energiforbruk

Strømforbruk på ca. 2974 kWh i året.

Ihht. selger er energiforbruket svært lavt i og med at det er bergvarme i bygget.
Felles varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til friområde (turvei), byggeområde for bolig og kontor, kollektivfelt, parkering, annet veiareal, byggeområde for industri, spesialomr.- bevaring (bolig, kontor og off.bygning/allmennyttig formål, galleri) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Drammensveien 118 - Oppføring av midlertidig brakkerigg. Mottatt sak: 07.12.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202019572. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202019572
- Drammensveien 120 og 130 - Oppføring av reklame - Eker Werks. Mottatt sak: 07.04.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202205615. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202205615
- Drammensveien 120 - Fasadeendringer, mindre påbygg på tak og ombygging - kontor. Mottatt sak: 10.06.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202109833. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202109833
- Drammensveien 120 - Påbygg, aggregater på tak. Mottatt sak: 19.07.2019. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201911710. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201911710
- Drammensveien 126 A - Oppføring av skilt. Mottatt sak: 16.09.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202213459. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202213459
- Drammensveien 123 - Etablering av basestasjon og teknisk skap. Mottatt sak: 12.03.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202104496. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202104496
- Drammensveien 126 og 130 - Riving av del av paviljong og sidebygning til portnerbolig som ligger over eiendom 3/430. Mottatt sak: 10.02.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202102374. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102374
- Drammensveien 126 - Oppføring av forretningsbygg. Mottatt sak: 18.06.2020. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202007150. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202007150
- Drammensveien 114 - Boring av energibrønn. Mottatt sak: 12.06.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202009495. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202009495
- Drammensveien 114 - Bruksendring av butikklokale til minilager. Mottatt sak: 27.09.2021. Status: Mottatt søknad om ferdigattest. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202115042. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202115042
- Bygdøy Allé 127 A - Rehabilitering av våtrom i H0703. Mottatt sak: 02.07.2014. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201409204. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201409204
- Bygdøy allé 115 B - Utsparinger i bærevegg - Seksjon 4. Mottatt sak: 17.10.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202116213
- Ingar Nilsens vei 5 A - Rehabilitering av bad med brudd på brannskille - H0202. Mottatt sak: 19.10.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202016532. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016532
- Halvdan Svartes gate 4 A - Bruksendring fra kontor til bolig. Mottatt sak: 05.01.2022. Status: Søknad avslått. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202200278. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200278
- Halvdan Svartes gate 4 A - Hulltaking i bærevegg for ventilasjonskanal. Mottatt sak: 28.06.2020. Status: Tillatelse gitt.  Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202010504. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202010504
- Drammensveien 113 - Etablering av brønnpark. Mottatt sak: 02.07.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201910655. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201910655
- Bygdøy allé 103 - Etablering av takterrasse. Mottatt sak: 15.12.2021. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202119596. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202119596
- Drammensveien 110 - Etablering av takterrasse. Mottatt sak: 05.10.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202015691. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015691
- Karenslyst allé mot Bygdøylokket - Oppføring av leskur - ID 288. Mottatt sak: 30.10.2017. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201716258. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201716258
- Bygdøy allé 123 A - Utvidelse av åpning i bærevegg mellom stue og gang. Mottatt sak: 06.01.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202100233. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=
- Karenslyst allé 1 A - Innglassing av balkong. Mottatt sak: 25.03.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202005070. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202005070
- Madserud allé 5 - Bruksendring av bod på loft til bad. Mottatt sak: 31.08.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202212621. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202212621
- Madserud allé 6 - Bruksendring av kjeller. Mottatt sak: 28.03.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202204779. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202204779
- Drammensveien 130 - Etablering av nytt dekke og mindre fasadeendringer. Mottatt sak: 14.06.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202209002. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209002
- Drammensveien 130 - Oppføring av stige på tak. Mottatt sak: 05.03.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202103930. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202103930
- Drammensveien 130 - Reetablering av bygningsskall - Portnerbolig. Mottatt sak: 04.07.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202210161. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202210161
- Drammensveien 130 - Bruksendring fra kontor og showroom til kontor, showroom, verksted, bevertning, kulturformål og scene. Mottatt sak: 13.12.2021. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202119461. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202119461
- Drammensveien 130 - Oppgradering av ventilasjonsanlegg. Mottatt sak: 27.06.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202209749. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209749
- Drammensveien 130 - Oppføring av fasadeskilt - Skin city. Mottatt sak                : 15.08.2018. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201811169. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201811169

Pågående plansaker:
- Skøyen - Områderegulering. Mottatt sak: 24.04.2017. Status: Planforslag. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201414412. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201414412
- Drammensveien 118 - Detaljregulering. Mottatt sak: 20.05.2010. Status: Planforslag. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201005792. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201005792
- Drammensveien 110 med flere - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 17.02.2021. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202102822. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102822
- Frognerbekken, Solheimgata, Kristinelundveien med flere - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 31.03.2022. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202206218. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202206218
- Bygdøylokket - Bestilling av oppstartsmøte - Undergang for fotgjengere og syklister. Mottatt sak: 07.01.2022. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202200337. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200337
- Fjordbyplanen - Program for planarbeid. Mottatt sak: 13.04.2005. Avsluttet: 18.01.2022. Status: Saken er avsluttet. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 200504456. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200504456
- Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 25.03.2022. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202204703. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202204703
- Elisenbergløkken - Detaljregulering. Mottatt sak: 10.09.2021. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202114191. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202114191

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1935/990651-1/105  Erklæring/avtale  25.07.1935 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-212/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/990652-1/105  Erklæring/avtale  25.07.1935 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-212/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/990653-1/105  Erklæring/avtale  25.07.1935 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-212/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/909092-69/105  Festekontrakt - vilkår  03.08.1935 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,959
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1994/42358-1/105   ** Diverse påtegning  03.08.1994 
Nye vilkår
LEIETID: 80 ÅR FRA 01 08 85
FESTEAVGIFT: KR 61 720.- PR ÅR.
Med flere bestemmelser
 
1935/990654-1/105  Erklæring/avtale  22.08.1935 
ang drennerng
Overført fra: 0301-212/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/990655-1/105  Erklæring/avtale  15.10.1935 
Bestemmelse om benyttelse
ang attelier
Overført fra: 0301-212/194
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett
1935/909092-69/105  Festekontrakt - vilkår  03.08.1935 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,959
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
 
1994/42358-1/105   ** Diverse påtegning  03.08.1994 
Nye vilkår
LEIETID: 80 ÅR FRA 01 08 85
FESTEAVGIFT: KR 61 720.- PR ÅR.
Med flere bestemmelser
 
1975/507338-3/105  Erklæring/avtale  18.04.1975 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 2,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE TINGLYSTE KJØPESUM
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3217335-1/200  Pantedokument  22.10.2020 21:00 
BELØP: NOK 6.150.000
Panthaver:NORDEA EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 971227222
Gjelder feste
 
Grunndata
1975/507338-2/105  Seksjonering  18.04.1975 
opprettet seksjoner:
snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 925/35520
Nevner, og teller på snr 2 m/fl er rettet
iht tgl.l. § 18. 10.12.04
 
2012/852413-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 12.10.2012 
endring av formål/brøk:
snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 925/35871
 
2016/547861-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  17.06.2016 
endring av formål/brøk:
snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 925/35959
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 42 seksjoner. Sameiet Drammensveien 116 C-F er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971271396, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med følgende adresse: Drammensveien 116 C, D, E, F. Gårds- og bruksnummer: 212, 194.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.
- Styrets mail: sameiet.drammensveien116cf@gmail.com.
- Styreleder: Carl-Henrik Bastiansen, tlf: 93864139
- Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Karlsens vaktmestertjeneste AS.
- Sameiet har avtale med Maria Krzemieniecka-Kolno om renhold av fellesarealene.
- Styret bestiller systemnøkler som er knyttet til sameiet.
- Homenet er leverandør av internett og er inkludert i felleskostnadene

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 70983753

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 2 108 695 og fulgte budsjett. Andre inntekter er spesifisert i note 3 og består av inntekter for parkeringsoblater.

Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 290 843. Dette er kr. 203 829 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere kostnader til
energi/fyring enn budsjettert.

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr - 182 148 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 418 301.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Dette gjelder tilsvarende hvis et erverv av en boligseksjon eller av aksjer eller andeler i et selskap fører til at flere enn to av boligseksjonene eies av noen som har slik tilknytning til hverandre, som beskrevet i eierseksjonslovens § 23. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr.

Til 4 av seksjonene tilhører en egen garasje. Fremleie og salg av garasjeplass skal kun skje innad i sameiet. Sameiet har ytterligere 20 biloppstillingsplasser på fellesområdet. For å benytte disse plassene, må man ha et oblat. Salg av oblat gjøres i forbindelse med ordinært årsmøte på våren. Det kan kun kjøpes 1 oblat pr. enhet i sameiet.

Den enkelte seksjonseier skal månedlig forskuddsvis betale et akontobeløp som fastsettes av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Endring av akontobeløp kan tidligst tre i kraft etter en måneds varsel. Akontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til framtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning. Midlene skal settes på egen bankkonto. Avsetning til vedlikehold er en felleskostnad og innbetalingene skal følge sameiebrøk.

Vedtekter/husordenregler ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Kommende saker:
Planer om etablering av elbillading i 2022/2023. For mer informasjon, kontakt styret.

Større vedlikehold og rehabilitering:
- 2020: Rehabilitering av taket i sameiet Rehabilitering med helt nye takplater på hele taket i sameiet. Sameiets tak hadde behov for rehabilitering/fornying, da takplatene var litt over 25 år gamle, og slike takplater har en levetid på 25-30 år. Styret gjennomførte en lang og god anbudsprosess med flere tilbydere, og fikk til slutt tre tilbud alle fra seriøse aktører i markedet. Kaarud AS Blikkenslagverksted er valgt som leverandør og utfører av det nye taket, fordi de tilbød kombinasjonen av beste totalpakke inkludert pris.
- 2020: Nytt gress og lekeapparat. På grunn av oppgraving av bakhagen grunnet prosjektet med bergvarme, ble det lagt nytt gress og montert nytt
lekeapparat.
- 2019: Bergvarme Fossilt som energi ble ulovlig fra 01.01.2020. Boligenergi AS har vært totalansvarlig for prosjektet med nye energikilder i sameiet. Sameiet har også inngått en forvaltningsavtale med Boligenergi om anlegget. Prosjektet bestod i å avvikle det gamle systemet med fossil oljefyring. Det ble laget 6 luftbrønner i sameiets bakhage, hvor alle har en dybde på mellom 280-320 meter. Den gamle oljefyren ble i tillegg bygget om for å tåle bioolje, og vil forsterke varmeproduksjonen på ekstra kalde dager.
- 2018: Utskiftning av callinganlegg Utskiftning av callinganlegget i alle fire oppganger, løsning levert av Datacall.
- 2017/2018: Tilstandsrapport for bygget Styret bestilte høsten 2017 en egen tilstandsrapport (vedlikeholdsnøkkel) for bygget. Den endelige tilstandsrapporten ble ferdigstilt i 2018. Styret benytter vedlikeholdsnøkkelen aktivt i sitt arbeid med planlegging av vedlikehold i sameiet.
- 2010: Tak og gårdsplass. Taket i oppgang C ble tetthet. Gårdsplassen ble asfaltert.

Styrets arbeider i 2021:
2021 har vært et aktivt og operativt år i sameiet Drammensveien 116 C-F, til tross for at pandemien har gjort enkelte oppgaver vanskeligere å gjennomføre enn i et normalår. Styret i sameiet Drammensveien 116 C-F har avholdt 5 styremøter i kalenderåret 2021. Disse møtene har grunnet Covid-19 blitt arrangert digitalt på Teams. Styret har i tillegg hatt løpende dialog på telefon, SMS, chat og e-post hele året.

Dette er de viktigste sakene som styret har behandlet i 2021:
1. Utredning av elbillading i sameiet.
Årsmøtet i fjor gav styret fullmakt til å utrede arbeidet med å få etablert el-billadere i sameiet. Sent på våren 2021 kontaktet styret Elbilforeningen for å få konsulentbistand til å gjennomgå anlegg og potensiale for lading i sameiet. Konklusjonen var at det lå til rette for å kunne gjennomføre et prosjekt for å etablere lading i sameiet. Elbilforeningen utarbeidet i samarbeid med styret grunnlaget for en kravspesifikasjon og anbud for gjennomføringen
av prosjektet. På bakgrunn av denne runden gjennomførte Sameiet seks befaringer og intervjuer med ulike leverandører som fra sin side leverte tilbud utover høsten 2021. Styret fikk et godt inntrykk av alle leverandører, og gikk videre i dialog med tre av disse før vi valgte vår favoritt blant tilbudene.
Planen var å legge frem dette for et ekstraordinært årsmøte i januar 2022, men grunnet de ekstremt høye strømutgiftene som sameiet fikk på slutten av 2021, og den usikre økonomiske situasjonen som dette kunne medføre for sameiet, valgte styret å utsette behandlingen av saken i noen måneder til situasjonen er mer avklart. Styret er fortsatt av oppfatningen at elbillading vil være en berikelse for sameiet og kunne gi økt verdi for både de som bor her, og ved fremtidig salg. Styret kommer nok derfor til å legge frem en konkret skisse til tiltak fra leverandøren vi i utgangspunktet hadde valgt så
raskt den økonomiske situasjonen i sameiet tillater det.

2. Klager på støy.
Styret mottar også i år med jevne mellomrom klager på støy fra berørte beboere. Det dreier seg om både støy i forbindelse med oppussing av leiligheter, og festing på kveldstid/nattestid. Det er ikke et uforholdsmessig stort antall klager, men et jevnt tilsig. Styret vil minne om at det er svært lytt i sameiet, hvor bygget er fra en annen tid hvor det ikke var like strenge krav til støydemping. Vi ber derfor om at alle seksjonseiere og dere evt. leietakere er bevisst på hvilken støy som skapes, og at man etterlever husordensreglene med når oppussing og støyende arbeid ikke skal forekomme, og når det skal være ro i sameiet med tanke støy fra musikk, festing etc. Covid-19 har gjort at det har vært noe mindre festing enn tidligere år, men samtidig har smittesituasjonen gjort at langt flere av beboerne er hjemme, og da blir evt. støy ekstra plagsomt. Vi ber innstendig om at de som bor i sameiet respekterer reglene for fest, støy og oppussing. Vi ber også om at folk tar direkte kontakt med støykilden først, dersom dere sjeneres. Det er ikke styrets oppgave å banke på dører for å si fra på vegne av andre om at de må dempe musikken eller innrette seg på annen måte. Styrets oppgave og behov for involvering kommer i etterkant hvor det evt. blir en klagesak. Det er også helt essensielt at det henges opp nabovarsel i god tid før det evt. skal foregå støyende arbeid eller det skal arrangeres fest. Ikke fordi nabovarsel fritar for å måtte følge Vedlegg 1 10 av 38 Regnskap og årsrapport.pdf 3 Sameiet Drammensveien 116 C-F sameiets husordensregler, men for å vise respekt for naboene rundt seg som må finne seg
i å leve med støyet.

3. Dugnader.
Styret arrangerer vanligvis to dugnader i løpet av året for sameiet. Det skjedde også i år, men var frivillig initiert over to ulike datoer grunnet pandemien og det å begrense potensiell smitte. Vaktmester tok oppdraget med å gjennomføre de viktigste oppgavene som ikke ble utført av beboerne. Dette dreier seg om beskjæring av trær og fjerning av tuja-busker på baksiden av bygget knyttet til generell bekjempelse av skadedyr, etter anbefaling fra
Rentokil. Planen er å plante nye lavere busker. Vi håper det blir mulig å gjennomføre vanlige dugnader fremover. Det er både hyggeligere og blir langt rimeligere enn å måtte betale vaktmester for å utføre jobben.

Ihht. selger skal det avholdes eltilsyn i leiligheten 23.11.2022. Kontrollen skal utføres av "Rejlers ELsikkerhet AS"

Husdyrhold

Ihht. husordensreglene krever dyrehold tillatelse fra styret etter skriftlig søknad. Det er generelt båndtvang i sameiet og dyrehold skal ikke være til sjeanse for andre beboere. Det må ikke legges ut mat til fugler eller andre dyr.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Kjøkkenbord
- Bord i stuen
- Vinkjøler
- Pendel over spisebord
- Lampene på hver side av sengen
- Pendelen på det gjesterommet
- Vaskemaskinen
- Gardiner
- Speil i gangen

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap lokalisert i felles trappegang md automatsikringer og jordfeilbrytere. 40 Amp hovedbryter og 7 fordelingskurser.
- Selvavlesende strømmåler er installert.
- Brannslukkingsapparat på 6 kg. Felles brannvarslingssystem med sensor i leilighetene er installert.
- Det er pipeløp og brannmur i stue og det er opplyst at det er mulig å installere ildsted. Etablering og tilkobling av ildsted må utføres av fagfolk og kontrolleres av de rette instanser. Pipeløp er formelt ikke testet eller vurdert og det forutsettes at de branntekniske krav er kontrollert og godkjent av den stedlige brann- og redningsetaten.
- Det er noen mindre forskjeller på opprinnelige byggetegninger og dagens faktiske planløsning. Deler av vegg mellom stue og kjøkken er revet for å lage en mer åpen løsning. I tillegg er opprinnelig dør til kjøkkenet flyttet/tettet.

Følgende oppgraderinger er ihht. selger blitt gort i perioden 2020-2021:
- Diverse el-arbeider i leiligheten, hvor det blant annet ble lagt varmekabler i entré/gang, koblet til termostat.
- Montert 4 stk. downlights (led) i entré/gang.
- Lagt opp 2 nye kurser ut til kjøkken.
- Montering av trådløs dimmeaktuator, montering av stikkontakt for kjøkkenvifte samt diverse trekking av kabler på kjøkken.
- Det ble montert opplegg for vaskemaskin på baderommet.

Eier innehar samsvarserklæring på utførte arbeider.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Drammensveien 116F, 0273, Oslo, Gnr. 212 bnr. 194 snr. 26 orgnr. 982501172 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 925/35959

Oppdragsnummer

17-22-0257

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.