#GAMLE OSLO, Norbygata 17
3 800 000,-
Stor og arealeffektiv 1-roms selveier | Fransk balk. | 7.etg m heis | Attraktiv og sentral beliggenhet | Varmtvann inkl.

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 800 000,-
 • Omkostninger: 105 939,-
 • Totalpris: 3 983 620,-
 • Fellesutgifter 2 632,-
Beregnet totalkostnad:
3 800 000,- (Prisantydning) 77 681,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 877 681,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 920,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 877 681,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 939,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 983 620,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 35 m²
 • Bruksareal: 35 m²
 • Etasje: 7
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1989
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 415
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 281060302
 • Sist endret: 17.11.22 12:17
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 42%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 74%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en stor og unik 1-roms selveier, beliggende høyt og fritt i byggets 7. etasje (med heisadkomst). Her bor du svært sentralt og attraktivt til mellom Grønland iog Tøyen, med flere fasiliteter i umiddelbar nærhet. Boligen har en meget arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom, god takhøyde, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.

- Fransk balkong med herlig utsikt
- Stor og herlig stue med flere møbleringsmuligheter
- Godt arbeidskjøkken i praktisk løsning mot stuen
- Gode muligheter for skjermede løsninger i oppholdsrom
- Romslig baderom med badekar og opplegg for vaskemaskin
- Disponibel kjellerbod på ca. 2 m²
- Varmtvann inkl.
- Sentral beliggenhet med nærhet til "alt"

Innhold

Leiliheten ligger i byggets 7.etasje og består av: Entré, bad og stue/kjøkken.
Utgang til Nord-vendt fransk balkong fra stue/kjøkken.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 2 m² ihht. selger.

Entré

Velkommen inn! Entreen har lysmalte vegger og er meget romslig, med mange muligheter for avheng av yttertøy og sko. Her kan man dekorere etter eget ønske og behov med diverse hyller, knagger, kommode etc. Dørcalling med porttelefon og videoskjerm er plassert på vegg.

Stue

Stuen har en svært arealeffektiv planløsning, med flere ulike møbleringsmuligheter. Her er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Leiligheten har en super beliggenhet i høyden, med store vindusflater som sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.

Her kan du åpne de brede vinduene og nyte utsikten over byen fra den herlige, nord-vendte balkongen!

God plass til seng i naturlig del av stuen.

Kjøkken

Kjøkken i en praktisk åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med slette fronter fra byggeår, samt benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Frittstående kjøleskap. Komfyr med keramisk platetopp. Ventilator tilkoblet avtrekk plassert i overskap. Stoppekraner for kjøkken plassert under oppvaskkum i kjøkkenbenk. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Bad

Flislagt baderom fra byggeår med deilig gulvvarme. Himling i lys, malt flate. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant med ettgreps
armatur. Speil og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Herlig og sjarmerende badekar, samt dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Mekanisk avtrekksventil på vegg. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Det er opplegg for vaskemaskin.

Overflater

Gulv: Gulvflate belagt med gulvbelegg i entré. Parkett i stue/kjøkken.
Vegger: Vegger i malte flater.
Himling: Himling i malte flater. Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt fra 1. 09 meter til ca. 2,58 meter takhøyde i bad. Fra ca. 2,24 meter til ca. 2,63 meter i entré. Fra ca. 1,38 meter til ca. 2,87 meter i stue/kjøkken.

Deler av stue/kjøkken og bad er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Etasjen har et måleverdig areal på 35 m2 og gulvflate på ca. 39
m2.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Jenssens have på Grønland, en av de mest attraktive bygårdene i området.

Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Restaurant Magemål med sine tre stjerner i Michelin guiden, Ekeberg restauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.

For den aktive finner man en rekke treningssenteret i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Ikke langt unna ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværner byen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekeberg parken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekeberg parken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.

For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek er allerede blitt en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.

Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.

I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Felleskostnader

2 632 pr. mnd. Drift og vedklikehold, varmtvann, forretningsførsel, kommunale avgifter, vaktmester, felles forsikring m.m.

* Fjernvarme inneholder kun varmt vann. Dette er inkludert i felleskostnadene. Oppvarming betales av den enkelte eier.

Den enkelte seksjonseier skal forskuddsvis betale et akontobeløp som fastsettes på årsmøtet, eller av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Se vedtektenes punkt. 6-2 om Betaling av felleskostnader for ytterligere bestemmelser.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

77 681,- pr. 01.11.2022

Andel formue

6 710,- pr. 31.21.2021

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207832928
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.308.684,-
Restløpetid: 24 år 5 mnd.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (07.11.22): 5,10%
Andel restsaldo: 77.681,-
Kapitalkostnader: 465,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det er ingen eiendomsskatt på boligen ihht. Eiendomsskatteliste for 2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 766 511 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 759 439 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Bad - Med adkomst fra entré - Helhetsvurdering: TG 2 helhetsvurdering er valgt grunnet rommets alder og enkelte avvik. Eventuell membran/tettesjikt på gulv og vegger, samt vannrør av kobber, sluk/avløpsrør av plast er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Det er
registrert sprekk på elastisk fug mellom gulv- og veggflis. Avskaling på emaljen på veggflis. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes. Servant er utilfredsstillende festet. Manglende elastisk fug mellom servant og vegg. Det er utført fuktmåling med egnet instrument, i inspeksjonsluke i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 45,9 %, temperatur 22,0 grader C og duggpunkt 9,8 grader C. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert.
- Kjøkken - Vannrør: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, som er 1989. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Kjøkken - Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom - Overflater vegger: Vegger har behov for overflatebehandling.
- Øvrige rom - Overflater himling: Himling har behov for overflatebehandling.
- Øvrige rom - Overflater gulv: Parkettgulv bærer preg av alder og slitasje.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
- Brann - Brannslokkingsutstyr: Det er ikke brannslukkingsutstyr iht gjeldene forskrift i boligen. Brannslukkingsutstyr må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU:
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Andre forhold - Annet: Henviser til punkt 29 i egenerklæringsskjema. Forholdet er ikke nærmere undersøkt av bygningssakkyndig. Egenerklæringsskjema ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? SVAR: Nei. Kjenner ikke til slike skader i leiligheten.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? SVAR: Nei. Ikke for denne leiligheten, men det har forekommet ellers i bygget.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, kun faglært. Det har for kort tid siden vært foretatt takarbeider i sameiets regi. Vet ikke av hvem.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun av faglært. Skifte til automatsikring 2018 i sameiets regi. Vet ikke av hvem.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Vet ikke. Har ikke foretatt egne arbeider. Antar det må foreligge i sameiets arkiv.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja. Styret har fått utført kontroller på alarm og ventilasjon. Kjenner ikke tidspunkt eller status pt. Ventilasjonsavtrekket er mekanisk og kan påvirkes av bruk i bygget for øvrig.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? SVAR. Nei. Andre leiligheter på samme plan har bygget ut loft.
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? SVAR: Nei. Leiligheten ligger i 7. etg og det er derfor lite sannsynlig med høyt radonnivå.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? SVAR: Nei. Gården har hatt noen utfordringer med felles røropplegg. Jeg kjenner ikke til status pt.
- Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? SVAR: Vet ikke. De har hatt tvist med en sameier om utbygging av loft.
Ellers kjenner jeg ikke til tvister, men legger til grunn at forretningsfører gir beskjed om det skulle være noe.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? SVAR: Vet ikke. Jeg antar noe slikt vil fremkomme i informasjon fra forretningsfører.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? SVAR: Nei. Jeg antar noe slikt vil fremkomme i informasjon fra forretningsfører.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? SVAR: Vet ikke. Det er mulig det har vært påvist i andre deler av bygget som består av 61 seksjoner. Dette må Anticimex sjekke ut med forretningsfører.

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm

7. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad og stue/kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 971 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeomeråde og sittegruppe.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av
betong. Utvendige fasader kledd med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har slett entrédør fra Swedoor
med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass i stue/kjøkken fra byggeår. Vindu og
takvindu med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra ukjent årstall i bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.7.90 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger også ferdigattest for innsetting av 3 nye takvinduer, datert 11.11.2016.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Se vedtektenes punkt 2. om Rettslig disposisjonsrett for ytterligere bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger (Felt A) 6et. + innredet loft U.maks. 2,0 358/85(S-2859). Området rundt er regulert til friområde (park), lett industri (sentrumvedtekt), spesialom.-bevarig (bolig), felles areal (lek, opphold, gangadkomst), byggeområde for kontor og bygg, byggeområde for boliger, byggeområde for allmennyttig formål (kultursenter for religionsutøvelse, byggeområde for off.bygning/allmennyttig formål (barnehage), kjørevei m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Norbygata 17 - Bruksendring av loft - Innsetting av takvinduer. Mottatt sak: 02.03.2018. Status: Mottatt søknad om endring. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201803272. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201803272
- Motzfeldts gate 7 - Utskifting av vinduer. Mottatt sak: 09.03.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202104168. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202104168
- Urtegata 9 - Innvendig riving av kontorbygg. Mottatt sak: 11.09.2018. Status: Endret tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201812657. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201812657
- Urtegata 9 - Oppføring av bygg - Veksthuset. Mottatt sak: 27.03.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202105537. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105537
- Urtegata 9 - Fasadeskilt - Høyskolen Kristiania. Mottatt sak: 07.06.2021. Status: Mottatt søknad om endring. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202109522. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202109522
- Urtegata 9 - Norbygata 12 - Innvendig riving av kontorbygg. Mottatt sak: 26.11.2018. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201816873. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201816873
- Urtegata 9 - Oppføring av lyskasse - Høyskolen Kristiania. Mottatt sak: 11.02.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202202390. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202202390
- Urtegata 9 - Riving av del av bygg - Parkeringshus. Mottatt sak: 10.12.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202019780. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202019780
- Urtegata 9 - Fasadeendring, rehabilitering, tilbygg og bruksendring - Lavblokka kontor. Mottatt sak: 15.06.2020. Status: Endret tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202008886. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202008886
- Urtegata 9 - Riving av bunnplate og oppføring av sikringsspunt. Mottatt sak: 02.03.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202103782. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202103782
- Norbygata 12 og Urtegata 9 - Riving av parkeringshus med ramper. Mottatt sak: 01.02.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201901824. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201901824
- Nordbygata 3, 9 og 13 - Etablering av solcellepanel på tak. Mottatt sak: 27.12.2017. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201719314. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201719314
- Breigata 18 - 20 - Innvendig endring i næringslokaler. Mottatt sak: 10.05.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202108096. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202108096
- Breigata 12 - 20 - Oppføring av sykkelskur. Mottatt sak: 21.03.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202105011. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105011
- Lakkegata 15 - Fasadeendring og rehabilitering av bygård. Mottatt sak: 31.07.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202211119. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202211119
- Lakkegata 17 - Bruksendring av forretningslokale i 1. etasje til forsamlingslokale. Mottatt sak: 20.05.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201908199. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201908199
- Lakkegata 23 - Fasadeskilt - Skolelederforbundet. Mottatt sak: 24.04.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202206153. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202206153
- Lakkegata 23 - Oppføring av fasadeskilt - Yrkestrafikkforbundet, Parat, Negotia og Avyo. Mottatt sak: 24.05.2019. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201908297. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201908297
- Breigata 9 - Skifte av sluk med brudd på brannskille. Mottatt sak: 06.07.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202011099. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202011099
- Urtegata 32 A - Etablering av dør til bakgård. Mottatt sak: 21.11.2019. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201919204. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201919204
- Urtegata 36 A - Rehabilitering av bad. Mottatt sak: 30.08.2019. Status: Mottatt søknad om ferdigattest. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201913840. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201913840
- Urtegata 46 - Installasjon av varmepumpe. Mottatt sak: 18.06.2018. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201808696. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201808696
- Urtegata 39 - Bruksendring og ombygging av loft til bolig for underliggende leilighet og fasadeendring. Mottatt sak: 02.07.2021. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202111494. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111494
- Urtegata 43 - Oppføring av støyskjerm. Mottatt sak: 05.09.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201914163. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201914163
- Norbygata 52 - Dispensasjon fra reguleringsformål - Etablering av parkeringsplasser. Mottatt sak: 09.03.2017. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201704277. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201704277
- Urtegata 48 - Bruksendring fra næringslokale til servering. Mottatt sak: 10.06.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202208873. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202208873
- Urtegata 45 - Bruksendring av loft og fasadeendringer. Mottatt sak: 22.09.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202213766. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202213766
- Grønland 26 - Oppføring av fasadeskilt - Al-Khidmat Begravelsesbyrå. Mottatt sak: 19.10.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201917130. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201917130
- Motzfeldts Gate 1 - Fasadeendring. Mottatt sak: 28.09.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202015225. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015225
- Motzfeldts gate 1 - Fasadeendring - Erstatte takvinduer med takoppstikk. Mottatt sak: 07.09.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202212933. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202212933
- Tøyenbekken 5 - Fasadeskilt - Oslo Museum. Mottatt sak: 04.02.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201901958. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201901958
- Tøyenbekken 7 B - Bruksendring til bakeri. Mottatt sak: 25.10.2022. Status: Mottatt søknad. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202215527. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202215527
- Grønland 28 - Fasadeendring - Etablering av utvendig rømningstrapp - Asylet. Mottatt sak: 29.10.2022. Status: Mottatt søknad. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202215862. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202215862
- Grønland 18 - Innvendig ombygging av bygg regulert til riving til flere mindre butikker, fasadeendring. Mottatt sak: 18.11.2020. Status: Søknad om ferdigattest under behandling.  Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202018424. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202018424
- Grønland 16 - Bruksendring av kontorbygg til hotell. Mottatt sak: 06.03.2018. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201803492. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201803492
- Grønland 12 - Bruksendring av del av 3 etasje fra kontor til appartementshotell. Mottatt sak: 08.03.2019. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201903807. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201903807
- Grønland 14 - Bruksendring fra restaurant til dagligvarebutikk. Mottatt sak: 23.07.2020. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202011885. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202011885
- Grønland 14 - Etablering av ny inngang og innvendige arbeider. Mottatt sak: 19.06.2018. Status: Endret tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201808773. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201808773
- Grønland 12 og 12 B - Bruksendring av 2.-4. etasje til hotell. Mottatt sak: 28.09.2016: Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201613898. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201613898
- Grønland 24 - Oppføring av påbygg. Mottatt sak: 29.09.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202214227. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202214227
- Grønland 24 - Tilbygg og påbygg. Mottatt sak: 01.06.2022. Status: Søknad avslått. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202208398. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202208398
- Grønland - Bylivstiltak. Mottatt sak: 01.06.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202208381. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202208381
- Olafiagangen - Midlertidig møblering. Mottatt sak: 08.06.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202208664. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202208664
- Olafiagangen - Trafikkreduserende tiltak. Mottatt sak: 01.07.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202210213. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202210213
- Grønlands torg - Plassering av semi-permanent teststasjon - Korona / COVID-19. Mottatt sak: 25.01.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202201213. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202201213
- Grønland 24 - Oppføring av nytt bygg - Rammetillatelse utgått. Mottatt sak: 29.11.2017. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201718006. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201718006
- Ved Olafiagangen - Midlertidig oppføring av skøytebane og container. Mottatt sak: 13.01.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202100740. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202100740
- Olafiagangen - Midlertidig plassering av konstruksjoner, infopunkt og maling på bakken. Mottatt sak: 05.03.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202004009. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202004009

Pågående plansaker:
- Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering - Kontor- og næringsbygg. Mottatt sak: 29.09.2017. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201714751. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201714751
- Kolstadgata m.fl. - Detaljregulering til politisk behandling - Møteplass ved Tøyen skole. Mottatt sak: 06.07.2018. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201809736. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201809736
- Landbrukskvartalet - Schweigaards gate 34 A-F - Planforslag med konsekvensutredning til politisk behandling. Mottatt sak      02.09.2016. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201613090. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201613090
- Schweigaards gate 10 med flere (Galleri Oslo) - planforslag. Mottatt sak: 22.02.2021. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202103235. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202103235
- Lilletorget 1 - Dialogfase - Nybygg - Vaterlandsparken - FutureBuilt. Mottatt sak                : 16.03.2016. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201603972. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201603972
- Oslo Spektrum - Sonja Henies plass 2 - Planforslag til politisk behandling. Mottatt sak: 18.09.2017. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201714028. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201714028
- Guneriuskvartalet (Brugata 6 - 14, Lybekkergata 2, Stenersgata 16 - 24, Storgata 32) - Planforslag - Forretning, hotell og bolig. Mottatt sak: 27.05.2015. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201507250. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201507250
- Jernbanetorget 1 - Nye Oslo S - Ny stasjon med mer (Christian Frederiks plass, Norsdisk lys hotel/næring) - Detaljregulering. Mottatt sak: 16.07.2015. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201510215. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201510215

Det rives, rehabiliteres og bygges i området, og området er i stor vekst. For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1991/38573-2/105  Pantsettelseserklæring  26.07.1991 
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1126197
 
2008/49930-2/200  Pantedokument  18.01.2008 
BELØP: NOK 1.840.000
Panthaver:STOREBRAND BANK ASA  
Org.nr: 953299216
Feilakig slettet
Rettet etter tingl. §18
11.04.2018 Arkivref. 18/12583-5
 
Grunndata
1989/77688-2/105  Seksjonering  08.11.1989 
opprettet seksjoner:
snr: 55
formål: Bolig
sameiebrøk: 41/4604
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 61 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-230/61/0/1-13
Rettigheter i eiendomsrett
2000/52874-1/105  Bruksrett  12.09.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:23  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:412 Snr:1-67
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:413 Snr:1-40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:414 Snr:1-73
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:415 Snr:1-61
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:426  
Bestemmelse om bebyggelse
Rett til å anlegge og vedlikeholde tegkn. ledninger m.v.
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktøren for Bolig-
og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 61 seksjoner, og er et kombinert sameie fordelt på 57 boligseksjoner, 1 garasjeseksjon og 3 næringsseksjoner.
Norbygata 17/Motzfeldtsgt 7 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971279397, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Motzfeldtsgt 7, Norbygt 17. Gårds- og bruksnummer: 230, 415.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er Alpha Revisjon AS.

- Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no (https://vibbo.no/norbygata-17motzfeldtsgt-7/om). Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.
- Styrets mail: norbygt17@styrerommet.no
- Telenor Norge AS er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Vaktmester Rune Johansen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.
- OBOS Eiendomsforvaltning AS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios på vegne av selskapene. Norbygata 17/Motzfeldtsgt 7 er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg.

* Sameiet er medlem av Samarbeidsutvalget Jensens Have. Jensens Have har egne vedtekter og husordensregler som er endel av sameiet sine regler (Disse ligger vedlagt i salgsoppgaen). Jensens Have har vaktmester Rune Johansen (tlf. 94 80 02 78) som er ansatt på heltid. Jensens Have organiserer bakhagen/ uteområdet og garasjen. Jensens Have består av 4 nabosameier med felles bakgård og garasjekjeller. Styreleder i hvert av de 4 sameieselskapene sitter i styret i Jensens Have.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87781018

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 3 281 008. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak andre inntekter. Andre inntekter består i hovedsak av ekstra innbetalinger.

Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 4 206 175. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak energi/fyring og drift og vedlikehold.

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -1 089 187 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 543 864.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Dette gjelder tilsvarende hvis et erverv av en boligseksjon i et selskap fører til at flere enn to av boligseksjonene eies av noen som har slik tilknytning til hverandre, som beskrevet i eierseksjonsloven § 23. Korttidsutleie av hele boligseksjoner i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr.

En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.

Den enkelte seksjonseier skal forskuddsvis betale et akontobeløp som fastsettes på årsmøtet, eller av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Akontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til framtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning. Midlene skal settes på egen bankkonto. Avsetning til vedlikehold er en felleskostnad og innbetalingene skal følge sameiebrøk.

Selskapet er en del av driftsselskapet Jensens Have og vedtekter og husordensregler for Jensens Have er en del av dette sameiet. Felleskostnader er kostnader som er tilknyttet driften av fellesareal, fellesanlegg og vaktmesterfunksjon. Disse innkreves gjennom det enkelte sameiet og avsettes til Jensens Have Sameiet i henhold til hvor mange seksjoner hvert sameie består av. Se vedtektenes punkt. 11-5 for ytterligere bestemmelser.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeider i 2021/2022:
- Det har vært avholdt fem protokollerte styremøter i sameiet i 2021/2022 samt et ekstraordinært digitalt sameiermøte. Sameiet praktiserer ikke dugnadsarbeid, og har således ikke gjennomført dugnader i perioden.
- I forbindelse med at vi skiftet taket i 2020, så dukket det opp noen utfordringer. Loftet er bygget som råloft og tilhører sameiet. Det står ikke noe om loftarealer i opprinnelige prospekter, men etter hvert som leilighetene i øverste etasje har blitt kjøp og solgt, så har loftarealene blitt brukt av underliggende leiligheter.
- Etter det ekstraordinære sameiermøte ble det vedtatt at seksjonseiere kan kjøpe loftarealet som ligger rett over seksjonen. I denne forbindelse har seksjon 54 kjøpt loftarealet over sin seksjon. Overdragelsen innebærer en del forpliktelser og vedlikeholdsansvar.
- Oppussing av oppganger, dører og postkasser samt nytt gulvbelegg ble utført våren 21. Gulvbelegget ble den største utgiften siden vi gikk for et ekstra slitesterkt belegg. Nå har vi fått det så fint slik at vi håper at alle bidrar til å bevare det.
- Vi har hatt ekstra utfordringer med næringsseksjonene i første etasje både i Motzfeldtsgate 7 og Norbygata 17 i denne perioden. Det har medført mange henvendelser fra beboere og utstrakt kommunikasjon med eierne av næringsseksjonene. Dette er noe vi regner med å følge opp i tiden fremover også.
- Styret jobber for å holde husleien på samme nivå som i dag. I fellesarealene har vi dessverre fått gjentagende avviksmeldinger pga. søppel utenfor leiligheter samt søppel (kofferter, bord, hyller, dekk osv.) som er hensatt i søppelrommene. Dette medfører en høyere kostnad for sameiet siden vaktselskapet sender avviksmeldinger og fjerning av avfall. Vi henstiller utleiere av leiligheter om å gå gjennom husordensreglene med leietakerne, da vi opplever at det er gjentagende atferd blant noen av disse.
- Det nærmer seg kontroll av ventilasjonsanlegget vårt, som vi bør følge opp jevnlig, rundt hvert femte år. Ved eventuelt bytte av ventilator, så må dere bytte til en ventilator uten motor av typen Flexit.
- Hvis dere oppdager skadedyr, så er det er viktig at dere varsler vaktmester eller styret så snart som mulig. Styret melder saken til forsikringsselskapet, og vi tilkaller veggdyrkontrollen, som kommer for å sjekke leilighetene.

Protokoll fra ordinært årsmøte, 26.04.2022:
Innkomne forslag og saker:
A) Kameraovervåking.
Saksframstilling: Styret ønsker å fremme forslag om å sette opp 1 kamera i hvert søppelrom. Dette vil koste ca 20.000 (har fått et tilbud på kr. 16.000), samt noe for vakthold. Dette for å unngå at uvedkommende oppholder seg i søppelrommene og hensetning av stort avfall.
Forslag til vedtak: Sameiet kjøper inn kameraer og avtaler med Proff Security om driftig av kameraene.
Forslaget ble vedtatt.

B) Vedtaksendring fra SU.
Saksframstilling: SU ønsker å sette inn nytt vedtak for regler rundt grilling i "hagen". SU har vedtatt å foreslå følgende tillegg om grilling i ordensreglementet for utendørs fellesareal i Jensens Have. Alle endringer i vedtektene til Jensens Have må vedtas av de fire sameiene før de kan gjøres effektive. SUs forslag er som følger:
Grilling i Jensens Have
a. Skal du grille må det kun foregå på den opparbeidede asfalterte plassen i bakhagen
på nærmere angitt sted
b. Ta hensyn til naboer ang. støy (musikkanlegg etc. er ikke tillat)
c. Alt avfall, inkludert grillen, må fjernes samme dag
d. All aktivitet må være avsluttet senest 22.00, inkludert opprydding av grill og avfall
Forslag til vedtak: Vedtaket fra SU fremmes for årsmøtet i Norbygata 17/Motzfeldtsgate7.
Forslaget ble vedtatt.

C) Endring i husordensregler punkt 7.
Saksframstilling: Følgende foreslås for årsmøtet tatt inn i punkt 7 i husordensreglene for
Norbygata 17/Motzfeldtsgate 7: Ved større rehabiliteringer som medfører vedvarende støy (utpigging av bad, pigging av fliser, installasjon av kjøkkeninnredning o.l.) skal støyende arbeidet foregå hverdager (man- fredag) mellom 08.00 og 17.00. Arbeidet skal varsles med oppslag i heis og på oppslagstavle eller lignede senest 5 dager før oppstart. Varslet skal også inneholde når det støyende arbeidet vil foregå og navn og mobilnummer til den som er ansvarlig for arbeidet.
Forslag til vedtak: Endringsforslaget godkjennes av årsmøtet.
Forslaget ble vedtatt.

* Selger er ikke kjent med andre planer ut over det som er gjengitt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Ihht. husordensreglene er det ikke tillatt med dyr som er til ulempe for andre, og lufting av hund er ikke tillatt på sameiets grunn.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 21 62 22 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Loftene over 7. etasje tilhører ikke seksjonene og kan ikke bygges ut uten godkjenning.
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikring er på 35A.
- Leiligheten har skjult elektrisk anlegg og det foreligger samsvarserklæring uten påviste feil eller mangler.
- Det foreligger Samsvarserklæring på bytte til jordfeilautomater i sikringsskap utført av Norsk El- Entreprenør AS. Datert 26.09.2018.
- Leiligheten har ventilasjon med naturlig tilluft via vindusventiler kombinert med mekanisk avtrekk via bad og kjøkken.
- Inspeksjonsluke for tilførselsrør av kobber og stoppekraner til bad plassert på vegg i entré. Stoppekraner for kjøkken er plassert i kjøkken.
- Leiligheten har moderniseringsbehov.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Norbygata 17, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 415 snr. 55 orgnr. 971279397 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 41/4604

Oppdragsnummer

17-22-0255

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.