#LØREN, Lørenveien 61
5 500 000,-
Lys, arealeffektiv og moderne 3-roms fra 2019 | Stor solrik sydbalkong | Garasjeplass m/ EL-billader | Tv/Bredbånd inkl.

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 500 000,-
 • Omkostninger: 146 519,-
 • Totalpris: 5 646 519,-
 • Fellesutgifter 2 088,-
Beregnet totalkostnad:
5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 646 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2019
 • Gårdsnummer: 124
 • Bruksnummer: 270
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 280866961
 • Sist endret: 28.11.22 10:28
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 52%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 95%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 83%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 30%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en meget tiltalende 3-roms, beliggende i 5. etasje (med heisadkomst), i et populært og familievennlig område på Løren. Bygget er fra 2019 og boligen holder en generelt høy standard. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Her kan du flytte rett inn!

- Herlig balkong på ca. 8,5 m² med fin utsikt
- Lys og pen stue
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lekkert, flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin
- To gode soverom
- Egen parkeringsplass m/elbillader i felles garasjeanlegg
- Tv/Bredbånd inkl.
- Moderne boligblokk fra 2019
- Pene fellesarealer
- Attraktiv beliggenhet for store og små

Innhold

Selveierleilighet som ligger i byggets 5. etasje. Leiligheten består av: Entré, 2 soverom, bad/wc og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til
balkong.

Det følger med en bod i kjeller. Ikke fremvist av leietaker.

Entré

Velkommen inn! Entreen er lys og fresh og gir et meget godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til ulike løsninger for avheng av yttertøy og sko, samt knagger, hyller etc. Callinganlegg med portåpner og videoskjerm er plassert ved inngangsdøren.

Stue

Romslig og arealeffektiv stue, malt i lyse og behagelige farger. Her er det store vindusflater, samt balkongdør som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. God plass til både sofagruppe, spisebord, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Stuen ligger i en praktisk åpen løsning til kjøkkenet og gjør dette til en naturlig sosial og hyggelig sone.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen løsning mot stuen, med pen og stilren kjøkkeninnredning fra Norema. Innredning med hvite, slette fronter og laminert benkeplate. Glass og belysning over benkeplate med nedfelt oppvaskkum og 1- greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap/frys, komfyr og oppvaskmaskin. Det er montert aquastopper i oppvaskbenkeskap og integrert komfyrvakt i ventilator. Ventilator med mekanisk avtrekk over keramisk koketopp fra Røros Hetta. Interne og synlig avløpsrør i plast.

Bad

Pent, flislagt baderom med god standard fra byggeår, med mørkere vegg-og gulvfliser som gir et moderne og stilrent preg. Senket himling med downlights. Dusjhjørne med veggmontert dusjdør og blandebatteri. Veggmontert toalett med utenpåliggende sisterne. Innredning med heldekkende servant, samt overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Rør i rør til sanitærinstallasjoner.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en stor og herlig overbygd balkong på ca. 8,5 m². Her er det god plass til sittegruppe, grill (elektrisk- eller gassgrill er tillatt), samt diverse beplantning. Her kan man trekke seg tilbake og nyte utsikten over pene, opparbeidede fellesareaeler. Det er monternt både lys og stikkkontakt på vegg.  Balkongkonstruksjon av betong.

Soverom 1

Stort og fint soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. Veggene er malt i en behagelig tone og skaper en ekstra deilig og lun atmosfære i rommet. God plass til klær og diverse i stort og herlig walk-in-closet med skyvedører.

Soverom 2

Dette er også et pent og praktisk soverom med plass til seng, kommode, pult og øvrig møblement. Egner seg perfekt som barnerom, gjesteværelse eller kontor - alt etter ønske og behov!

Overflater

Gulv: 1-stavs eikeparkett. Flislagte gulvflater med vannbåren gulvvarme på bad.
Vegger: Malte slette overflater på gips og mur.
Tak: Nedsenket gipshimling i entré, ellers malte betongdekker med synlig vfas. Takhøyde i stue/kjøkken er på ca. 2,55 m. (+-)

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Løren. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud, fasiliteter og godt kollektivtilbud. Det er også verdt å nevne at på Løren arrangeres det flere ulike kulturbegivenheter året gjennom som utekino bak Peppes Pizza, tenning av julegran på Løren Torg, julemarked og juletrefest - en drøm for barnefamilier.

Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Nydelige turveier langs Hovinbekken. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde ikke langt unna leiligheten. Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og matimport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy. For den turglade er det heller ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden.

Løren er et spennende område med stor utvikling. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den lekre og unike interiørbutikken Houz og den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. hos Hy's Street food & Juice bar, Lunar, Baker Hansen, Umai Sushi, Fryd Løren, Peppes pizza, Dominos m. fl. Butikker som Meny og Rema 1000, Kiwi og søndagsåpen Joker finnes også alle på Løren. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri og Aker legevakt rett i nærheten. Nærmeste vinmonopol ligger på Hasle Torg. Kort vei til Handelssenteret Vinslottet med butikker, serveringssteder og helseklinikk. Her finner du blant annet 8Fish sushi, Samson bakeri og pizza, Hasle Linie Gastropub, Sugar&Spice, Houz (interiørbutiken), Kitch´n, Apotek 1, Auster Salon, Kutt Frisør, Claire, Synsam og Spar nevnes.

I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren. På STERK kan du trene i topp moderne lokaler med det beste utstyret markedet kan tilby. I tillegg tilbyr STERK behandling av muskel- og skjelettsystemet i form av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopat og muskelterapeut.

Økern Portal er bygget rett i nærheten og er et unikt og spennende næringsbygg med kontorlokaler, stort serveringstilbud og grønne fellesområder. Økern bad finner du også i nærheten.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, og det er få minutters gange til T-banestasjonen på Løren (nærmeste) eller Økern. Herfra går linje 4 til sentrum via Nydalen og fra Økern T-bane kan du ta både linje 4 og linje 5 som går via Tøyen til sentrum.  Det er også kort vei til flere bussholdeplasser. Det er også verdt å nevne at det er bysykkel-stativ rett i nærheten som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

I 2020 stod Oslos mest fremtidsrettede bygg klart på Økern. Her skapes et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø i et næringsbygg som tilbyr alt fra fleksible kontorlokaler til restaurant- og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området.

Økern bad er sammensatt av to hovedkonstruksjoner. Servicebygget er et containerbygg i to etasjer, hvor man finner inngangsparti med resepsjon, samt damegarderobe, herregarderobe og familiegarderobe. Fra servicebygget sluses man inn i svømmehallen, som har store vindusflater mot syd og en takhøyde på ti meter. Stålbassenget er på 12,5 x 25 meter, og har skrå bunn med varierende dybde opp til 1,6 meter.

Felleskostnader

2 088 pr. mnd. TV/Bredbånd, Drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renholdstjenester, snørydding, gressklipping m.m. Herav: Felleskostnader 1.638,- Bredbånd 200,- TV 250,-

Den enkelte seksjonseier betaler akontobeløp fastsatt av årsmøtet eller styret til dekning av sin andel av felleskostnadene. Akontobeløpet skal også dekke avsetning til fremtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen.

Ihht. mail fra styret (09.11.22) ble det nylig sendt ut varsel til beboerne på Vibbo, hvor de har blitt informert om at felleskostnadene vil øke med 5% og internett/bredbånd med 3,5%.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm, fjernvarme, varmt forbruksvann evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 31.12.2021

Andel formue

6 500,- pr. 31.12.2021

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskapet.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2022 iht. eiendomsskattelisten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 252 345 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 508 442 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU:
- Dørtelefon med tale- og videofunksjon:  Ikke funkjonstestet.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner på kjøkken og rørføringer. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltakning.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ja. Husker ikke hvilket merke, men det er ladeboks.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? SVAR: Ja. Boligsalgsrapport foreligger fra 2021.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, Bad/wc, 2 soverom, Stue/kjøkken

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Omkledningsrom er byggemeldt som bod (ref. Tek10), men omtales etter dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 9 280 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent og parkmessig opparbeidet med variert beplantning, lekeplass og sitteplasser. Asfalterte internveier og steinsatte arealer.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg (nr. 83) og følges ved salg. Det er installert ladeboks på plassen. Felleskostnader for p-plass kommer i tillegg.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere og yttervegger i stålkonstruksjon med trebindingsverk, dekket med tegl og
kledd med fasade/ elementer. Flatt støpt tak med membran/takpapp. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Vinduer i trerammer med isolerglass fra 2017/2018 (Produksjonsår). Brann- og lydklassifisert entrédør, type Ei30/40dB.

Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.05.2021 for eiendommen. Dokumentet følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Se for øvrig vedtektenes §3 for ytterligere informasjon. Vedtektene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet og varmt forbruksvann fra fjernvarmeanlegg.
Fjernvarme innkreves og avregnes via BKK. Se hjemmesiden til sameiet ved avregning/utflyttning. http://web1.herborvi.no/7637

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4835 av 10.06.2015. Området rundt er regulert til bolig/forretning/barnehage/bevertning, park, vei, fortau, gang/sykkelvei, annen offentlig eller privat tjenesteyting (bevertning, virksomhet med allmennyttig formål, kultur/idrettsanelgg/park, bolig/forretning, forretning/undervisning/institusjon (kultur) / forsamlingslokale/annen off. eller. priv. tjenesteyting (treningssenter, helse) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Lørenveien 51 - Riving av bygninger. Mottatt sak: 20.12.2020. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202013056. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202013056
- Lørenveien 51 og Lørenvangen 14 - Oppføring av seks boligblokker, bygg A-F, med barnehage på fire avdelinger, næringslokaler og parkeringskjeller ,Gregers kvartal. Mottatt sak: 08.05.2020. Status: Endret tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202001096. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202001096
- Lørenveien 51, Lørenvangen 14 og Peter Møllers vei 1 - Etablering av offentlig fortau, Lørenvangen torg (offentlig) og offentlig sykkelvei med fortau. Mottatt sak: 08.05.2020. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202007530. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202007530
- Leyrins gate - Oppføring av portal ved inngang til parkeringshus. Mottatt sak: 18.12.2015. Status: Mottatt søknad om ferdigattest. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201517887. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201517887
- Lørenvangen 22 - Riving av kontor - og lagerbygg. Mottatt sak: 15.01.2018. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201800839. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201800839
- Lørenfaret 3 - Oppføring av fasadeskilt og frittstående pylonskilt - Radisson Red. Mottatt sak: 11.02.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202202316. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202202316
- Lørenfaret 3 - Riving av hovedbygg - Rivearbeidene i innvendig eksisterende bygg tas ut - Godkjent i sak 201818406. Mottatt sak: 19.10.2018. Status: Mottatt søknad om ferdigattest. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201814950. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201814950
- Lørenfaret 3 - Henvisningsskilt - Radisson Red. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202207975. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207975
- Økernveien 119 - Bruksendring til lager for nettbasert dagligvarebutikk. Mottatt sak: 01.07.2022: Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202210216. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202210216
- Lørenvangen 14 - Riving av bygninger. Mottatt sak: 20.12.2020. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202020450. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202020450
- Lørenveien 71 C - Bruksendring til gatekjøkken - Seksjon 167. Mottatt sak: 08.11.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202113480. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113480
- Lørenveien 64 - Etablering av aktivitetspark og flerbrukshall. Mottatt sak: 04.03.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202203613. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202203613
- Lørenveien 58 - Bruksendring av næringslokale til tannlegekontor. Mottatt sak: 01.11.2019. Status: Tilsyn avsluttet. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer. 201917963. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201917963
- Lørenveien - Oppgradering av Lørenveien fra Lørenvangen til Økernveien. Mottatt sak: 11.11.2021. Status: Mottatt søknad om endring. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202117852. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202117852
- Karvesvingen 7 - Fasadeskilt - AstraZeneca. Mottatt sak: 01.06.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202208333 . Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202208333
- Karvesvingen 7 - Skiltplan. Mottatt sak: 19.02.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202102808. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102808
- Karvesvingen 7 - Oppføring av tre skilt. Mottatt sak: 21.04.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202106703. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202106703
- Bøkkerveien 10 A - Oppføring av pergola. Mottatt sak: 01.09.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202212654. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202212654
- Karvesvingen 1 - Fasadeskilt og pylonskilt - Aller media AS. Mottatt sak: 02.02.2015. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201501285. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201501285
- Karvesvingen 1 - Oppføring av takskilt - Aller Media AS. Mottatt sak: 24.07.2015. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201510540. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201510540
- Bøkkerveien 12 C - Oppføring av pergola. Mottatt sak: 06.07.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202210422. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202210422
- Bøkkerveien 4 - Oppføring av fasadeskilt - Hasle Linje Bygg 01 Næring AS. Mottatt sak: 16.10.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201916881. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201916881

Pågående plansaker:
- Økernveien 145 med flere (Økern sentrum) - Flerfunksjonelt bysentrum med høy andel bolig. Mottatt sak: 29.05.2019. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201908559. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201908559
- Bøkkerveien 4 - 12 - Mindre endring av reguleringsplan for Hasle Linje felt 01 - Til politisk behandling. Mottatt sak             25.05.2018. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201807232. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201807232
- Økernveien 119 - 121 - Eikenga 31 - 33 - Bestilling av oppstartsmøte - Næringsutbygging. Mottatt sak: 16.04.2019. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201906192. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201906192
- Økernveien 115 - Planforslag til offentlig ettersyn - Oppføring av boliger. Mottatt sak: 24.10.2016. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201615880. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201615880
- Lørenvangen 25 - Planforslag til offentlig ettersyn - Boligblokker. Mottatt sak: 06.06.2019. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201909046. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201909046
- Lørenvangen 22 - Peter Møllers vei 13 - Detaljregulering for boliger. Mottatt sak: 01.07.2015. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201509417. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201509417
- Økern torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien - Boliger, næring, torg, skole med flerbrukshall, barnehager og park - Merknadsbehandling etter offentlig ettersyn nr. 2. Mottatt sak: 25.05.2016.  Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201607804. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201607804

Det rives, rehabiliteres og bygges i området, og området er i stor vekst. For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Andel i realsameie
2019/784779-1/200 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
05.07.2019 21:00
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
KNR:0301 GNR:124 BNR:270 SNR:287 1/159

Heftelser
Eventuelle heftelser som kan ha betydning for denne matrikkelenheten, som er tinglyst på avgivereiendommen før en arealoverføring, er ikke overført. Det samme gjelder servitutter som ikke er overført ved tidligere fradelinger. Informasjon om disse finner du på grunnboksutskriftene til de respektive avgivereiendommene.

2016/609781-8/200 BRUKSRETT TINGLYST 05.07.2016
Eiendommene skal ha en gjensidig bruksrett til hverandres utearealer
Utearealene til barnehagen som ligger på gnr. 124 bnr. 269 skal være tilgjengelig for boligene på gnr. 124 bnr. 268, 269 og 270 utenom barnehagens åpningstider
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/609781-11/200 BRUKSRETT TINGLYST 05.07.2016
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reprasjon og vedlikehold av byggninger/anlegg
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/609781-12/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 05.07.2016
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:268
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269
:Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/609781-13/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 05.07.2016
Eiendommene anlegger / har liggende felles stikkledninger for vann fra hovedledningen i Lørenveien
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/974505-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 24.10.2016
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:32
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:72
Bestemmelse om tilknytning til offentlig nett for spillvann og overvann via privat stikkledning til eiendommene.
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/561632-1/200 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING TINGLYST 29.05.2017
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:268 Snr:1 -28
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 Snr:1 -122
:Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om adkomst
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/810036-1/200 UTBYGGINGSAVTALE TINGLYST 26.07.2017
RETTIGHETSHAVER:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
Bestemmelser om varighet
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/715704-1/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT TINGLYST 02.05.2018
Rettighetshaver allmennheten
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1029266-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 16.07.2018
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:292
Gjensidig bruksrett til areal
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1029266-4/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT TINGLYST 16.07.2018
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:291
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1029266-6/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 16.07.2018
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:291
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:292
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikhehold av bygning/garasjeanlegg
OVERFØRT FRA: 0301-124/270
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2018/1253320-1/200 SEKSJONERING TINGLYST 11.09.2018
SNR: 181
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 53/17827
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-124/288
i eiendomsrett
2018/1346446-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 02.10.2018
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:34
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:268 Snr:1 -28
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 Snr:1 -123
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 Snr:1 - 323
Areal regulert til torg skal være felles for gnr 124 bnr. 34, 268, 269 og 270
Kan ikke selttes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune

Rettigheter på 0301-124/291
Rettigheter på 0301-124/291, 0301-124/292/0/1-167
i eiendomsrett

2020/2893027-1/200 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKK TINGLYST 19.08.2020
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 Snr:1-323
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-124/291
i eiendomsrett

2020/2893160-7/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT TINGLYST 19.08.2020
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 Snr:1 -323
Rettigheter på 0301-124/288
i eiendomsrett

2020/2918121-4/200 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 25.08.2020
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 Snr:1 -323
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:292 Snr:1 -167
Bestemmelse om støyskjerm
Adkomstrett for vedlikehold og reparasjon av støyskjerm
Rettigheter på 0301-124/288
i eiendomsrett

2020/2918121-5/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 25.08.2020
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:32
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:268 Snr:1 -28
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 Snr:1 - 123
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 Snr:1 -323
:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:292 Snr:1 -167
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:72
Rett til å ha liggende felles private stikkledninger for avløp og overvann
Adkomstrett for reparasjon og vedlikehold av stikkledninger

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 323 seksjoner, hvorav 286 er boligseksjoner, én garasjeseksjon, samt parseller og boder. Lørenporten 1 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921594321, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Lørenveien 57-63.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no (https://vibbo.no/lorenporten-1/om)
- Styrets mail: lorenporten1@styrerommet.no
- Se Vibbo.no for info om adgangskontrollsystem, nøkler, brikker, skiltbestilling og portåpner
- Lørenporten 1 Sameie har avtale om vaktmestertjeneste med Norsk Eiendomsforvaltning
- Sameiet har avtale med Norsk Eiendomsforvaltning om renhold av fellesarealene
- Ekstra boder er seksjonert som næringsseksjoner (28 stk) har Vedtektsfestet leie kr 50,- pr mnd. som kreves inn med egen kategori
- Private takterrasser er seksjonert som næringsseksjoner (8 stk) har Vedtektsfestet leie kr 100,- pr mnd, kreves inn som egen kategori
- Fjernvarme innkreves og avregnes via BKK. Se hjemmesiden til sameiet ved avregning/utflyttning. http://web1.herborvi.no/7637
- Telenor/Canal Digital er leverandør av internett og TV

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6865345

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 8 139 827. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak innkreving av strøm for el-billading.
Andre inntekter består i hovedsak av oppslagskjermer Selvaag og dekning av andel kostnader for feiing i garasje.

Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 7 941 195. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak økte kostnader strøm fellesarealer.

Årets resultat på kr 205 042 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 2 047 053. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

- Boder og hageparseller kan kun selges eller leies ut til andre seksjonseiere i Sameiet Lørenporten 1.
- I forbindelse med eventuell utleie skal det straks gis skriftlig melding til styret om leietakers navn, samt kontaktinformasjon til både leietaker og eier. Øvre grense for kortidsutleie settes til 60 dager pr. år.
- Det tas forbehold om at Utbygger på vegne av sameiet kan inngå avtale med Otovo AS («Selskapet») eller andre om levering av ferdigprodusert elektrisitet levert fra Otovo AS. Elektrisiteten produseres av Solcelleanlegg montert på sameiets tak. Selskapet skal prosjektere, bygge og installere solcelleanlegg på sameiets tak , samt koble dette til sameiets strømnett. Sameiet plikter å stille areal til rådighet for Selskapets solcelleanlegg med tilhørende installasjonsmateriell, ledninger og annet materiell som benyttes i leveringen av solenergi. Areal skal disponeres vederlagsfritt av Selskapet. Sameiet forplikter seg til å kjøpe strømmen som produseres i dette anlegget til de betingelser som er angitt i Strømkjøpsavtale. Avtaleperiode er 25 år og sameiet kan ikke si opp avtalen i avtaleperioden. Nærmere beskrivelse av leveringsforpliktelser, priser, drifts- og vedlikeholdsansvar, reklamasjon og oppsigelse mv. følger av Strømkjøpsavtale og standardvilkår til denne, som er lagt ved som Vedlegg 2 til sameiets vedtekter.
- P-plasser utgjør egen næringsseksjon - seksjon 287 (gnr.124 bnr.270). Ideelle eierandeler 1/159. Dersom selger har p-plass forutsettes det at den følger ved salg. Felleskostnader for p-plass kommer i tillegg. Dersom andelen i garasjeeiendommen ikke skal følge boligen v/salg, må partene selv besørge tinglysing av andelen til sameiers boligseksjon i Lørenporten 1 eller 2 sameie. Garasjene er tinglyst som realsameie og kan ikke selges eller overføres til andre enn eiere av boligseksjoner i Lørenporten 1 eller Lørenporten 2.  Ved eierskifte av p-plass påløper det administrasjonsgebyr iht våre prislister.

Se vedtekter/husordensregler for ytterligere bestemmelser om ro og orden, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Det følger også vedtekter for Lørenporten garasjesameie.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeider i 2022:
- Skrive månedsbrev hver måned med nyttig og generell informasjon.
- Oppdatering ukentlig av digitale plattformer, som eksempelvis: styrets infoskjermer og styrets informasjonsside vibbo. Sende ut varslinger på/gjennom vibbo.
- Følge opp vaktmester, bestille oppdrag og følge opp disse. Dette inkluderer smøring av dører, fjerning av søppel, stapping av papp-/søppelinnkast og mange andre oppgaver vi bruker vaktmesteren til.
- Oppfølging av heiser. Ved heisstans har styret vært raske hvor vi har forsøkt enten selv å fikse eller vi har bestilt service. Dette har skjedd flere ganger i løpet av året.
- Søppelhåndtering, spesielt i forbindelse med høytider og flytting, samt når det har vært mye papp i ulike områder i og rundt bygget. Vi har i 2021 montert lås på alle innkastene.
- Styret har ukentlig følgt opp klager, rapporter, både med skriftlige e-poster, møter og oppsøkende virksomhet med bl.a. leietagere, seksjonseiere, OBOS Eiendomsforvaltning, vaktmester, Selvaag Bolig, forsikring, Securitas og politi.
- Brannvern; Styret har bistått i flere tilfeller når beboere ikke har klart å avstille alarmer. Vi har også hatt tette oppfølgingsmøter med Selvaag Bolig og Lørenporten 2 Sameie, da det har vært felles varsling for anlegget frem til nå. Styret har bistått ved årlig inspeksjon av brannvarslingsanlegget. Styret har bistått med avviksretting etter feil/alarmer/inspeksjon og fulgt opp seksjoner med feil på detektorer. Videre har styret fulgt opp inspeksjon og service av brannventilasjonsanlegget i alle oppgangene.
- HMS; Styret har fulgt opp rapportering og rutiner i forbindelse med HMS-regelverk.
- Ventilasjon; Styret har fulgt opp årlige kontroller av systemet. Vi har også hatt mange timers arbeid og kommunikasjon med flere leverandøren grunnet en kald vinter. Dette har vi nå fått løst. Styret har restartet ventilasjonen i mange av byggene flere ganger.
- Adgangskontrollsystem; styret har overtatt alt arbeid med administrering, koding av brikker og bestilt nøkler til beboere. Mye tid har gått til reklamasjon av dårlige brikker. Styret har jevnt over vært raske med å opprette nye brikker når noen har ønsket dette. Vi har også fått på plass en egen utleveringsløsning som vi ser har fungert bra.
- Reklamasjoner; Styret har fulgt opp mange reklamasjoner. Mange reklamasjoner har vært på fellesdører og spotter i fellesområdene. Styret har hatt jevnlige møter med Selvaag Bolig.
- Garasjen; Vedlikehold blir fulgt opp med både drift, vask og rydding av garasje og garasjeport. Styret administrerer adgang til garasjen med telefon og/eller skiltgjenkjenning.
- Ladeløsning; Styret administrerer brukerne digitalt og følger opp driften og feilretting sammen med elektrikerfirma og ladeboksfirma. Styret har resatt sikringer gjentatte ganger.
- Fellesarealer; Styret har fulgt opp med både halvårsvask av fellesarealer, samt tatt jevne runder, utført eventuelle utbedringer og meldt inn feil.
- Vaskerom og sykkelverksted; styret har fulgt opp renhold, såpe, tørkepapir, sykkelolje og annet.
- Jevnlige møter med leverandører og andre samarbeidspartnere.
- Mange møter vedrørende Lørenporten torg (mellom Parallell og Lørenporten 2 Sameie). Her har styret spart vårt sameie for en fast årlig drifts-/ vedlikeholdsutgift. Vedlegg 1 11 av 36 7637 Årsrapport.pdf 4 Lørenporten 1 Sameie på ca. kr. 175 000.
- Svart på/styrebehandlet høringer/nabovarsler fra kommunen og andre henvendelser rettet til sameiet.

I løpet av året har styret vært i kontakt med mange leverandører, personer og gjennomført diverse møter. Styret opplever at deres leverandører og samarbeidspartnere har levert høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Dette er noe de fremdeles ønsker å jobbe med i tiden fremover.

Vedtatt på årsmøte 2022:
- Oppdaterte vedtekter for Lørenporten Garasjesameie: Vedtektene er oppdatert for å luke ut feil, gjøre vedtektene mer forståelige, presisere enkelte forhold som styret har erfart er uklare og avklare enkelte forhold som var uklare eller uregulerte. Reviderte vedtekter i Lørenporten Garasjesameie ble vedtatt.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Se for øvrig bestemmelsene i husordensreglenes §10.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Eiendommen overtas i den stand den var ved besiktigelse, dvs. uten ytterligere vasking og rydding, den vil kun bli tømt for møbler. Leiligheten ble vasket ned i forkant av foto og visning.

Diverse

- Ekstra boder er seksjonert som næringsseksjoner (28 stk). Vedtektsfestet leie kr 50,- pr mnd og kreves inn med egen kategori.
- Private takterrasser er seksjonert som næringsseksjoner (8 stk). Vedtektsfestet leie kr 100,- pr mnd og kreves inn som egen kategori.
- Strøm el-bil måles og avregnes via Meshcraft, som foretar innkreving overfor den enkelte.
- Automatsikringer er plassert i sikringsskap på hovedsoverom.
- Fordelerskap med flomsikring til bad med sluk, fordelerstokk for varme og til sprinkleranlegget, rør i rør sanitærinstallasjoner, samt stoppekran er plassert i entré.
- Det forelliger samsvarserklæring fra utbygger ifm. ferdigattest på bygget, utført av Ørnulf Wiig Installasjon AS.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Lørenveien 61, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 270 snr. 181 orgnr. 921594321 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 53/17827

Oppdragsnummer

17-22-0192

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.