# ROSENHOFF, Dynekilgata 7A
6 900 000,-
Rålekker, klassisk og gjennomgående 4-roms i ærverdig bygård | God standard - Renovert i 2020!

VISNING:

8. august mandag kl. 18:30 - 19:30
 • Prisantydning: 6 900 000,-
 • Omkostninger: 8 509,-
 • Totalpris: 6 956 497,-
 • Fellesutgifter 4 342,-
Beregnet totalkostnad:
6 900 000,- (Prisantydning) 47 988,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 947 988,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 500,- (Innflytningsgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 956 497,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 75 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1915
 • Modernisert: 2020
 • Gårdsnummer: 226
 • Bruksnummer: 3
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 267375249
 • Sist endret: 03.08.22 13:08
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 46%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

Leiligheten ligger i en vakker, ærverdig bygård, i et populært og veldrevet borettslag med sentral beliggenhet på Rosenhoff.

Rosenhofkomplekset er oppført tidlig på 1900-tallet og består av det mange betegner som den vakreste bygården i området. Komplekset blir ofte omtalt som "Rosenhoff´s slott". Borettslaget er velholdt med pene fellesarealer og parkmessige uteområder. Her bor du sentralt, samtidig i et fredelig nabolag, like ovenfor Rodeløkkens Kolonihager og i nærhet av Torshovdalen.

Leiligheten har en fin intern beliggenhet i byggets 3.etasje. Svært god planløsning som inneholder entré/gang, stue, kjøkken, tre soverom og baderom. Leiligheten disponerer tre boder. Med store, klassiske vindusflate, god takhøyde og gjennomgående planløsning får du godt med naturlig lys og en herlig romfølelse i hele leiligheten.

Dette er en leilighet med god standard. Leiligheten er renovert i 2020. Alle dører og lister er byttet, alle vegger er sparklet og malt, himling er malt, originalt tregulv er slipt og oljet, hele det elektriske anlegget er skiftet og erstattet med nytt, badet ble revet og nytt bad ble etablert, nytt kjøkken er etablert, ny peisovn på kjøkkenet, integrert hylleløsning på stuen. Det foreligger papirer på alt av arbeider som er gjort.

Borettslaget har herlige uteområder for store og små. Det er i tillegg vedtatt utomhusplan, som tilsier at uteområdene skal oppgraderes ytterliggere.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 3. etasje. Adkomst via felles trapperom. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, kjøkken, stue og tre soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder oppmålt til henholdsvis 6,5 m2 og 6,6 m2 samt en loftsbod oppmålt til ca 5 m2 gulvflate.

Entré

Velkommen inn. Leiligheten har en fin intern beliggenhet i byggets 3.etasje. Det er dørcalling i oppgangen. Her har du lagringsplass i to-dørs skyvedørsgarderobe med speilfronter og ellers fin plass til å sette fra seg skoene og henge fra seg yttertøy. Gangen har en fin plassering i leiligheten. Fra gangen har du tilgang til to av leilighetens soverom og til det romslige kjøkkenet.

Bad

Et lekkert baderom som ble totalrehabilitert i 2020. Det delikate baderommet har flistlagte vegg- og gulvflater. Det er varmekabler på gulvet. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med slette fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning samt stikkontakt over servant. Vegghengt hyllesystem av metall. Innebygget badekar med ovenpåliggende glassdør. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Høiax varmtvannsbereder fra 2020. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system og stoppekraner plassert i vegg over toalett. Avtrekksventil med naturlig avtrekk tilknyttet felles avtrekk i bygget.

Stue/kjøkken

Leiligheten har en romslig stue og kjøkkenløsning. Tv-stuen kan lukkes via to doble skyvedører. I tv-stuen er det god plass til sofa, hvilestol og mediemøblement. Skyvedør er en trendy løsning hvis du vil oppnå en markant større fleksibilitet og en løsning som sparer verdifulle kvadratmeter gulvplass.

På det romslige kjøkkenet er det god plass til spisegruppe. Her kan du invitere familie og venner. Rommet er ideelt til sosiale lag!  Store, klassiske vindusflater og god takhøyde gir godt med naturlig lys. I enden av kjøkkenet er det installert en ny lekker klebersteinsovn. Domino klebersteinsovn fra Norsk Kleber er av massiv kleberstein og et eksklusivt møbel tatt rett fra naturen. Klebersteinsovnen har 3-underelementer og 2-toppelementer.

Kjøkkenet har kvik kjøkkeninnredning fra 2020 med profilerte og glatte fronter. Benkeplate av kompositt materiale. Underlimt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur og uttrekk/spylefunksjon. Fliser og stikkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med kullfilter. Komfyrvakt montert på ventilator. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Det er monert lekkasjestopper under oppvaskkum.

Vegg- og himlingsflater med slette veggflater. Originalt tregulv som er slipt og oljet i 2020. For elektrisk lys i rommet er det lys-skinner montert i himling.

Renovering

- Renovert baderom 2020.

- Endring i planløsning ved etablering av soverom [3.

- Nytt kjøkken med integrerte hvitevarer.

- Nytt elektrisk anlegg. Plassering av nye kurser på kjøkkenet og leilighet, utskifting av sikringsskap, plassering av nye kurser på badet, installasjon av varmekabel på badet

- Ny Domino peisovn fra Norsk Kleber med 3 seksjoner bunnelement og 2 seksjoner toppelement.

- Nye dører og lister i leiligheten.

- Alle vegger er sparklet og malt, orginalt tregulv er slipt og oljet.

Soverom

Leiligheten har tre gode soverom. Soverommene ligger alle i rolige omgivelser. Store, klassiske vindusflater gir godt med naturlig lys på rommene og det er pent utsyn.

Samtlige soverom har god plass til dobbeltseng, nattbord og medfølgende garderobeskap. Innebygget hylleløsning på hovedsoverom. Malte vegg- og himlingsflater. Originale tregulv er slipt og oljet i 2020.

Beliggenhet

Usjenert og meget fin beliggenhet i populært bomiljø på Rosenhoff. Leiligheten ligger skjermet fra trafikk blant pene ærverdige bygninger. Kort vei til sentrum. Med Rodeløkkens kolonihager som nærmeste naboene gjør det bygården til et av områdets mest populære borettslag.

Leiligheten ligger i en klassisk bygård fra 1900-tallet, denne bygården blir betegnet som Rosenhoffs slott og regnes av mange som den fineste bygården på Rosenhoff. Dette er virkelig en av Oslos vakreste bygårder, og borettslaget er velholdt med flotte grøntarealer og fine fellesområder. Det ærverdige bygget i stiluttrykket nordisk nybarokk med nasjonalromantiske detaljer, ble tegnet av arkitektfirma Morgestierne & Eide på tidlig 1900-tallet.

Rosenhoff er kjent for sin sentrale, men tilbaketrukkede beliggenhet. Sør i området grenser Rosenhoff mot Rodeløkkens kolonihager. Grunnlagt i 1907, er kolonihagen den eldste i Norge.

Du ligger også i umiddelbar nærhet til Torshovdalen. En stor, flott park mellom Torshov og Sinsen med fin utsikt over hele Oslo og Oslofjorden.

Gangavstand til offentlig kommunikasjon med buss, t- bane og trikk. Det er meget gode treningstilbud i området med blant annet Elixia og Myhrens Sportssenter. Kort vei til Grünerløkka, Torshov og sentrum med alt av restauranter, butikker og nødvendige servicetilbud. Flotte tur- og rekreasjosonsmuligheter i nærområde som Torshovdalen, Torshovparken, Botanisk Hage Sofienbergparken og langs Akerselva.

Felleskostnader

4 342 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold av fellesarealer, kommunale avgifter, festeavgift, fellesforsikring, nedbetaling fellesgjeld med mer.

Løpende kostnader

Elektrisitet, innboforsikring, felleskostnader etc.

Andel fellesgjeld

47 988

Andel formue

56 730

Fellesgjeld / lånevilkår

Långiver: Lån Handelsbanken
Lånenummer: 8398.71.25880
Rest lånebeløp: 4 155 059,00
Innfrielsesdato: 03.08.2026
Gjeldende rente: 3,15%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Laget har lovbestemt panterett i andelen på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført. Pantekravet foreldes to år etter at det skulle vært betalt, og dersom dekningen ikke blir gjennomført uten unødig opphold.

Det er ingen IN-ordning på lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 370 615 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 934 214 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3: (se tilstandsrapport for utfyllende kommentar til merknad).

TG2:
Element: Bad
- Ventilasjon
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk

Element: Kjøkken
- Ventilasjon
- Overflater gulv
Øvrige rom - 3. etasje
- Overflater himling
- Overflater gulv

Element: Etasjeskiller
- Skjevhetsmåling

Element: Dører og vinduer
- Vinduer

TG3: Ingen bemerkninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Vinderen Bygg Mesterbedrift AS, Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Badet ble totalrenovert i 2020.
- 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja.
Firmanavn: Vinderen Bygg Mesterbedrift AS, Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Tettesjikt, membran, og sluk ble fornyet i forbindelse med renovering av bad i 2020.
- 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Kommentar: Har både dokumentasjon og garanti på arbeidet.
- 2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei. Kommentar: Tiltaket var ikke søknadspliktig.
- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Vinderen Bygg Mesterbedrift AS, Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Vann- og avløpsrør i leiligheten ble fornyet i forbindelse med totalrenovering av bad og nytt kjøkk
en i 2020.
- 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Nei. Kommentar: Det har ikke vært fuktproblemer i kjellerbodene våre mens vi har bodd her, men borettslaget utførte nødvendig vedlikehold og fuktsikring i den ene kjellerboden vår i februar 2022.
- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Kommentar: Noe skjeve gulv, men ikke noe utover hva som er vanlig for 100 år gamle bygg.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Nor Elektro AS, Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt sikringsskap, nye kurser til kjøkken og bad, og varmekabler på bad. Alle strømledninger, brytere, og stikkontakter er ble byttet ut med nye i forbindelse med totalrenovering av leiligheten i 2
020.
- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Har samsvarserklæring med garanti på hele det elektriske anlegget.
- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar: Har dokumentasjon på sluttkontroll etter renovering i 2020.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad, stue og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 414 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2021, Festeavgift: 234718

Borettslaget fester tomten av Oslo kommune. Festetiden er 70 år fra 01.11.1951. Festeavgiften utgjorde kr. 185 628,- i 2020 (betales via felleskostnadene), sist regulert i 2010. Festeavtalen utløper november 2021, og festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Regulering av festeavgift for boligtomt:
Saken gjelder festeforhold mellom Borettslaget Rosenhof Kvartal 1 og Oslo kommune
Oslo Kommune varslet om at festeavgiften for gnr./bnr. 226/3 mfl. ville bli regulert fra 1. november 2021. Festeavgift fra 1. november 2021: Festeavgiften, kr 185 628, er oppregulert med 26,4 % fra 1. november 2021. Denne prosenten tilsvarer konsumprisindeksens økning i perioden fra desember 2011 til november 2021. Den nye
årlige festeavgiften blir dermed kr 234 718.

Borettslagets tomt er parkmessig opparbeidet og har et velholdt preg, med store felles grøntarealer og variert, dekorativ beplantning. Stor, grønn og velstelt plen, med hekk og pene trær. Gode solforhold fra cirka formiddagen, helt til solen går ned. Idylliske forhager og et pent opparbeidet indre gårdsrom med to grillplasser, lekeapparater, flere sittegrupper/benker og paviljong som gir gode muligheter for å slappe av og kose seg på varme sommerdager. Det er muligheter for å få seg plantekasse for dyrking av urter/grønnsaker etc. De interne adkomstveiene er hovedsakelig asfaltert.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger av pussede og malte murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30, lydklasse 35dB, sikkerhetslås og kikkehull. Vinduer med tre-lags glass fra 1990. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Det følger av vedtektene at en andelseier kan, godkjenning fra styret, overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være andelseier.

En andelseier kan ellers med styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre dersom
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdannelse, militær-tjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle, eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett som noen har krav på etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfelleskapsloven § 3 annet ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det.

I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Det er gulvvarme (varmekabler) på baderom.

Energiforbruk

Forbruk siste 12 mnd er ca 10.020 kWh.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977.

Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Jørgen Løvlands gate 21 - Installasjon av nødlys
Saksnummer: 202200526 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.01.2022
Status: Tillatelse gitt 04.02.2022

Jørgen Løvlands gate 23 A-C - Utvidelse av seks boliger i 3. etasje mot loft og seks boliger i 1. etasje mot kjeller, fasadeendring og oppføring av sykkelskur
Saksnummer: 202018847 - Byggesak             
Mottatt sak: 24.11.2020
Status: Tilsyn gjennomført

Dynekilgata 15 - Bruksendring fra kontor til to leiligheter
Saksnummer: 201916727 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.10.2019
Status: Søknad om igangsettingstillatelse under behandling

Jørgen Løvlands gate 9 - Riving av Villa Sorgenfri
Saksnummer: 202200570 - Byggesak             
Mottatt sak: 13.01.2022
Status: Mottatt søknad

Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde
Saksnummer: 201817368 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 04.12.2018

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Festekontrakt, tinglyst den 06.11.1951, dagboknummer 414054. Festetid: 70år. Årlig avgift: NOK 2,812. Pant for forfalt festeavgift. Forkjøpsrett for grunneier. Med flere bestemmelser. Kontrakten kan pantsettes.

** Nye vilkår, tinglyst den 12.11.1958, dagboknummer 518218.

* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 26.01.1955, dagboknummer 301342. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

* Pantedokument, tinglyst den 08.06.2007, dagboknummer 460810. Beløp: NOK 22.450.000. Panthaver: Handelsbanken

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Rosenhof kv 1 borettslaget, Orgnr: 962036546

Rosenhof kv I er et frittstående borettslag i kvartalet Rosenhoffgata, Dynekilgata, Konghellegata og Jørgen Løvlands gate. Borettslaget består av 209 leiligheter.

* Hjemmeside: www.rosenhof.no.
* Borettslaget bruker Elitekompaniet AS til vasking av oppgangene.
* Vaktmester Andersen tar seg av fellesarealene (søppel, tagging, klipping av gress, måking av snø og liknende).
* Fellesvaskeriene finner du i kjelleren til Rosenhoffgata 7 og Dynekilgata 7.
* Borettslaget har avtale om Altibox gjennom Viken Fiber. TV og Internett-tilgang er inkludert i husleien. Både dekoder og wifi-ruter skal ligge igjen fra den forrige eieren. Ta kontakt med Viken fibernett for oppgradering av internetthastighet.
* Borettslaget har et felleslokale som beboerne kan leie for kr. 300,-.
* Borettslaget har en innendørs sykkelparkering i indre gård. Bruk nøkkelen til inngangsdøra for å komme inn.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 81297058

Regnskap

Årsregnskap for 2021 viser:

Driftsinntekter på kr. 6.907.166,-
Driftskostnader på kr. 6.342.887,-
Årsresultat på kr. 568.013,-

Årets resultat overføres til egenkapitalen iht. protokoll.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Under generalforsamlingen i 2019 ble det lagt frem et forslag om å oppgradere uteområdene i borettslaget. Arbeidet skulle gjøres ved å se på utearealene som en helhet. Uteområdene, slik de er i dag, har et uforløst potensiale. Det ble dermed foreslått at styret skulle se på mulighetene for å utarbeide en utomhusplan for borettslaget. Styret har siden det jobbet med utarbeidelse med utomhusplan, i tillegg til å involvere beboerne gjennom bl.a. medvirkning. Se vedlagt dokument/presentasjon av ferdigstilt utomhusplan med en forenklet fremdriftsplan.

Rørfornying:
Borettslaget driver med rørfornying og dette er pålagt av Oslo kommune. I følge styret skal arbeidene utføres fra kjeller og den enkelte andelseier er selv ansvarlig for sine bad. Det blir i følge styret heller ikke tatt opp noe lån i denne forbindelse, kun en eventuell indeksregulering ved behov.

Utomhusplan:
Styret arbeider for tiden med en utomhusplan for borettslaget. Foreløpig utkast til utomhusplanen ligger vedlagt. Når utomhusplanene er klar vil borettslaget fatte vedtak på hvilke tiltak de ønsker borettslaget skal utbedre. Ved innspill eller kommentarer til styrets forslag til utomhusplan vennligst ta kontakt med styret på styrets e-post post@rosenhof.no

Andre oppgraderinger:
* Det arbeides med å finne en god løsning for oppgradering av tørkestativ.
* Flere beboere har kjøpt fellestoaletter som ikke er i bruk, og planlegger å bygge ut sine leiligheter.
* Det vurderes stadig mulighet for å ha nedgravde søppelkonteinere for å øke kapasiteten.
* Lokalene etter Nettverk etter soning (Røde Kors) er nå leid ut
* Avløpsrør i Dynekilgata 7 og Rosenhoffgata har blitt rehabilitert .
* Det arbeids med å få flere sykkelparkeringer under tak, bedre sykkelparkeringene da det er trangt i sykkelboden.
* Oppgradering av felleslokalet er en sak det arbeides videre med.

Vedlikeholdshistorikk:
2020: Ventilasjonssjakter er sjekket og renset.
2017/2018: Utskifting av lyspunkter i fellesarealene, oppgradering av lekeplass og utredning av evt. rimeligere kabel-tv bredbånd.
2013/2014/2015: Loftsutbygging.
2014: Brannsikring.
2007: Nye ytterdører, nytt callinganlegg, piperehabilitering.
2006-2007: Fasadene ble totalrehabilitert.
2002-2005: Stigeledninger og sikringsskap.

Husdyrhold

Ønsker du å skaffe husdyr må du først søke om dette til styret jrf. Husordensreglene pkt. 14.

Tilbehør

Vegghengte skap på kjøkkenet mot gangen, taklampe på stuen, gardiner på soverommet mot bakgård, vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjenning må foreligge før innflytning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dynekilgata 7A, 0564, Oslo, Gnr. 226 bnr. 3 orgnr. 962036546 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0173

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.