#Carl Berner/Frydenberg, Hekkveien 10A
6 100 000,-
Lekker 3-roms hjørneleilighet med god standard og markterrasse | Garasjeplass | Nytt bad 2022

VISNING:

9. august tirsdag kl. 18:30 - 19:30
 • Prisantydning: 6 100 000,-
 • Omkostninger: 162 619,-
 • Totalpris: 6 306 994,-
 • Fellesutgifter 3 719,-
Beregnet totalkostnad:
6 100 000,- (Prisantydning) 44 375,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 144 375,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 600,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 144 375,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 162 619,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 306 994,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 79 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1997
 • Gårdsnummer: 126
 • Bruksnummer: 13
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 267601762
 • Sist endret: 03.08.22 16:18
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 73%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 66%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 20%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en lekker og stilren 3-roms selveierleilighet!

Hjørneleiligheten har en praktisk planløsning som sørger for en luftig atmosfære med romslige rom. Stor stue med utgang til en markterrasse.

Leiligheten inneholder entré, gang, to soverom, baderom, stue/kjøkken og innvendig bod. Det er også lagringsplass i disponibel bod på 5m2.

Leiligheten er vesentlig oppgradert i 2022 med nyrenovert baderom, oppgradert kjøkken, nytt gulv og pussede overflater.

Det er enkel adkomst til bygget og trappefri adkomst til leiligheten.

Det er et hyggelig og veldrevet sameie. Det er både heis og garasjeanlegg i bygget. Her har man garasjeplass i kjelleren med heis / trapp opp til leiligheten. Det er fjernkontroll til garasjeporten, og det er klargjort for montering av elbil-lader. I tillegg er det gjesteparkering på tomten!

Beliggenheten er sentral, samtidig som man bor tilbaketrukket i et rolig og trivelig nabolag. Det er grønt og frodig på eiendommen og i nærområdet. I nærhet av leiligheten er flere store parker og grøntområder.

Fra eiendommen er det kort spasertur til "alt" du måtte trenge: dagligvare, servicetilbud, kollektivtransport, barnehage med mer! Man kan blant annet nevne at det er kort gange til nye Carl Berner Passasjen og Carl Berner Torg. Her finner man kafeteriaer, dagligvare, Vinmonopol og andre servicetilbud. Det er ypperlig med kollektivtransport via buss, trikk og t-bane i nærområdet. Kun 100-200 meter til underjordisk t-banestasjon på Carl Berner.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré, gang, stue med utgang til en overbygget markterrasse på 6 kvm, kjøkken, to soverom, innvendig bod på 4 kvm og et baderom. Det medfølger en biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller samt en bod på 5 kvm.

Utstyr

- Røykvarsler.
- Brannslange.
- Håndholdt brannslukkingsapparat.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvannsbereder på 120L fra 2010.
- Utebelysning og stikkontakt på markterrasse.
- Garderobeskap på begge soverom.
- Garderobeskap i entré.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin.

Stue | Med utgang til markterrasse

Lekker og innbydende stue som er malt i et tidløst fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp i boligen. På gulvet er det lagt en ny en-stavs laminat fra 2022.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne terrassedøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig, overbygget markterrasse på 6 kvm. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning. Iht. husordensreglene er det tillatt med elektrisk- og gassgrill. Balkongen vender mot sydøst, så her har du morgen- og formiddagssol. Terrassen er utstyrt med utebelysning og stikkontakt på vegg.

Kjøkken

Et romslig kjøkkenet i åpen løsning mot stue. Kjøkkenet har en praktisk, tilbaketrukket plassering i stuen, noe som frigir plass til møblering i rommet. Kjøkkenet har en lekker og stilren innredning. Kjøkkenet er fra Sigdal og er oppgradert i 2022 med nye fonter fra HTH, ny benkeplate, oppvaskkum, vannkran, stekeovn og platetopp. Innredningen har glatte fronter og laminert benkeplate. Under overskapene er det satt inn stikkontakter og belysning. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen.

Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Soverom

Boligen har to soverom med malte flater i lyse farger. Begge soverommene har god plass til dobbeltseng, nattbord, øvrig møblement og garderobeskap. Garderobeskapene medfølger salget. Boligen ligger i en rolig gate. Samtidig vender begge soverommene bort fra Hekkveien og mot sameiets opparbeidede og fredelige fellesarealer. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad

Baderommet er renovert i 2022. Her har du et svært lekkert baderom med lyse, flislagte gulv- og vegger. Baderommet er tidløst, praktisk og romslig. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap med belysning og stikkontakt, vegghengt toalett og dusjnisje med glassdører. Videre er det behagelige varmekabler i gulv samt opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Veggene er malte i tidløse farger og det er lagt en lekker en-stavs laminat på gulv fra 2022. Fra gangen finner man en praktisk, innvendig bod på 4 kvm for ytterligere oppbevaringsplass. Det er trappefri adkomst til eiendommen og til leiligheten. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en brann- og lydklassifisert entrédør (B30/35dB). Det er heis og garasjeanlegg i bygget.

Innvendig bod

4m2 med gode oppbevaring- og lagringsmuligheter. Fremtidig "walk-in-closet" eller kontor?

Beliggenhet

Frydenberg ligger skjermet og landlig til på Hasle rett ovenfor Carl Berner. Området har vokst fram som en ny og attraktiv bydel midt mellom Økern og Carl Berner. Her får man både byliv og det mer landlige liv på samme sted! Her bor du i et godt etablert boligområde, nær sentrum og samtidig i et meget barne- og familievennlig område. Gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Sentrum m.m.

Nærområdet er nylig oppgradert med Carl Berner Torg og Carl Berner Passasjen. Her har du daligvarebutikk, handlemuligheter og flere servicetjenester.  I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger rett ved leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, Waynes Coffee, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. På Carl Berner Torg finner du Norges mest moderne Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.

I nærmiljøet finner du også dagligvarebutikker i nærheten er Coop extra, Rema 1000, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Squeeze, bakeri, apotek m.m. rett nede i gaten. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære og går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet The Nighthawk diner, Südøst, Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Ryes, Aku Aku, Blå og Parkteatret byr på god atmosfære. Løren Torg og Hasle Torg ligger i gangavstand fra leiligheten med matbutikker, cafeer, spisesteder m.m. Wayne´s Coffee og Peppes Pizza, Kaffebrenneriet, Dominos Pizza og UMai Sushi er blant noen av dem.

Det er mange flotte grøntområder i nærområdet. Populære Ola Narr / Tøyenparken har du rett i nærheten og er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen minutters gange til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken.

Felleskostnader

3 719 pr. mnd. Internett (OpenNet 1000 Mbit), drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, vaktmestertjenester, trappevask, m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 27.06.22 er på kr. 44.375,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.21 er på kr. 13.192,-.

Selskapet har et registrert lån:
Lånenr: OBOS1-90207906786
Type: A
Restsaldo: 2.327.794,-
Restløpetid: 14 år 4 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 27.06.22: Flyt, 4,20%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 416 909 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 100 871 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Kjøkken:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Øvrige rom:
- Overflater vegger: Veggoverflater har stedvis behov for overflatebehandling.
- Innerdører: Innerdører, karmer og belistning har stedvis noe bruksslitasje.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer:
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det
må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Kommentar: Grunnet tilstandskommentar på elektrisk anlegg har nåværende eier hatt el-tilsyn fra elektriker i juli 2022. Sluttkontroll er tilgjengelig.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 79 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, to soverom og bad.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innvendig bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 006 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det medfølger en bruksrett til én biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller merket med nr 19. Det er muligheter for å etablere el-bil lader ved behov. Leie av plass er inkludert i felleskostnadene.

Sameiet har fire parkeringsplasser for besøkende.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og fasadeplater. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein(ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 15.01.2001. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Unnlatelse av å varsle om disse forhold vil medføre et purregebyr på kr 1 000.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca.10 700 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Byggeområde for boliger, S-3472. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring. Se saksnr: 202113718. Status: Oppstartsmøte bestilt. 

Nordliveien 9 - Tilbygg og hagestue. Se saksnr: 201900272. Status: Søknad om ferdigattest under behandling.

Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen). Se saksnr: 202102096. Status: Beslutning om offentlig ettersyn.

Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Pollux Eiendom AS foreslår å regulere eiendommene med en kvartalsstruktur med høyere utnyttelse. Forslagsstiller anser at utvikling av tomten basert på gjeldende reguleringsplan S- 4888, vedtatt 06.04.2016, nå er lite hensiktsmessig fordi bare ett av de bevaringsregulerte husene gjenstår etter at ett av husene har gått tapt i brann. Plan- og bygningsetaten stopper planinitiativet fordi planinitiativet tar opp problemstillinger som ble avklart gjennom planarbeidet til den gjeldende reguleringen av eiendommene, som er en nylig vedtatt plan. Se saksnr: 202018759. Status: Mottatt avgjørelse fra byrådsavd.

Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Oslo kommune ved Omsorgsbygg eier i dag den gamle sykehusbygningen Sophies Minde, løkkebygningen Sorgenfri og det ubebygde arealet innenfor området. Omsorgsbygg driver en midlertidig barnehage med 18 avdelinger, som er lokalisert i en del av bygningen til Sophies Minde. Øvrig del av bygningen brukes i dag kun for tekniske installasjoner, eller står tom. Omsorgsbygg ønsker å rehabilitere og bygge om Sophies Minde til barnehage med inntil 28 avd. og etablere ca 185 kontorplasser og bydelsfunksjoner for Bydel Grünerløkka. Man skal også rehabilitere «Sorgenfri» -bygningen for fremtidig bruk. Se saksnr: 201817368. Status: Beslutning om offentlig ettersyn. 

Trondheimsveien 197 C med flere - Kart- og bestemmelsesmøte - Bevaring kulturmiljø H 570 - Sinsenbyen bevaringsplan. Se saksnr: 202100768. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1896/900529-1/105  Bestemmelse om gjerde 03.07.1896 
 Bestemmelse om vannledning
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1906/900290-1/105  Bestemmelse om vannledn. 07.09.1906 
 Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1906/900292-1/105  Bestemmelse om vannledn. 19.12.1906 
 Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1917/912276-1/105  Bestemmelse om vannledn. 02.02.1917 
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1920/901324-1/105  Bestemmelse om vannledn. 17.09.1920 
 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1934/909952-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 21.12.1934 
 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1945/7542-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 04.12.1945 
 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1955/12932-1/105  Bestemmelse om vannledn. 13.10.1955 
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1959/6868-1/105  Bestemmelse om veg 11.06.1959 
 Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra gnr 126 bnr 49
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1965/16574-1/105  Bestemmelse om vannledn. 23.11.1965 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/15830-1/105  Best om garasje/parkering 14.11.1967 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra gnr 126 bnr 100
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/7529-1/105  Bestemmelse om veg 28.05.1968 
 Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 0301-126/13
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/68000-1/105  Obligasjon 28.11.1996 
 BELØP: NOK 25.000
Panthaver:Sameiet Hekkveien 10  
Lnr: 1153185
Prioritet uten opptrinnsrett innenfor 90% av første
kjøpesum.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/6875-1/105  Erklæring/avtale 31.01.1997
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Nettst.nr. 1380
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Energi
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/67993-1/105  Seksjonering 28.11.1996 
opprettet seksjoner:
Snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 77/5565
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 52 seksjoner. Hekkveien 10 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 978706401, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Hekkveien 10.

Gårds- og bruksnummer: 126, 13

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er PWC.

Styret:
Styrets e-postadresse er: hekkveien10@styrerommet.net
Sameiets hjemmeside er: https://vibbo.no/hekkveien-10

Vibbo:
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.


Vaktmester:
Vaktmestertjenesten AS leverer dette til sameiet.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79358821

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 2 131 684

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 935 287

Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 842 889 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Se forøvrig årsregnskapet vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

- Grilling på verandaene skal kun foregå med elektrisk eller gassgrill

- Til hver seksjon knytter det seg bruksrett til oppstillingsplass for 1 stk personbil, samt en bod.

- Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid/planlagte rehabiliteringer i 2022:
Styret har gjennomført en del nødvendig vedlikehold. I høst og vår gjennomførte A. Hansen Gruppen arbeid på takterrasser, hvor det har blitt lagt solid membran som effektivt sikrer bygningsmassen mot vannlekkasje. Nå er endelig alle sameiets takterrasser sikret for mange tiår fremover. Styret har også gjennomført nødvendige skifter av nedslitte takvinduer som drypper/dugger. Dette arbeidet fortsetter i prioritert orden over sommeren, slik at alle takvinduer vil være skiftet i løpet av ett til to år. Enkelte terrassedører er også skiftet på de mest utsatte områdene i fjerde og femte etasje. Styret har håndtert de mest presserende tilfellene, og har satt av midler for videre nødvendige utskiftinger over de neste årene. I tillegg har styret utført alminnelig vedlikehold av heiser og utskifting av lyspærer. Sameiet har også skiftet døråpneren ved søppelrommet, gjennomført rens av avløp- og ventilasjonsrør i alle leiligheter og formidlet tilbud for skifte av gamle kjøkkenvifter for interesserte eiere. Nærmere 15 leilighetseiere benyttet seg av tilbudet og fikk oppgradert sitt ventilasjonssystem. I høst malte styret opp parkeringsplassene i garasjen. Styret beveger oss også gradvis over til ledlys i armaturer, som på sikt vil være kostnadsbesparende.

Brannvern:
I vinter gjennomførte styret nødvendig kontroll av og service på brannsikringsanlegget. Styret har fått fagfolk til å skifte batterier på alle nødlys.

Heis:
Sameiet har fått ny leverandør på heisrelaterte servicetjenester i Kone. Selskapet var konkurransedyktige på pris og har særlig inngående kjennskap til sameiets Kone-heiser. Styret tror Kones «24/7 Connected Services» som digitalt overvåker den tekniske heisdriften kontinuerlig, på sikt vil gi oss en langt bedre sikring mot funksjonssvikt.

Søppelhåndtering i Hekkveien 10 Boligsameie:
Årsmøtet ønsker å få etablert ny utvendig skapløsning for  søppelhåndtering forutsatt at godkjenning foreligger fra Oslo Kommune, og at plassering blir i området langs gjerdet mot øst fra innkjørsel til vår private stikkvei og innover, dvs. på venstre siden av vår privatvei sett i retning mot Hekkveien. Prisen for hele skapløsningen er i dag kr. 164.500 inkl. frakt og mva ferdig montert. Forslaget er vedtatt. 

Styrets arbeid i 2020/2021:
Det har vært et travelt år med fokus på vedlikeholdsarbeid, planlegging av større utbedringer, gjennomgang av våre leverandør-kontrakter og arbeid for trivelige uteområder. Styret har avholdt elleve styremøter, og gjennomført to dugnader og ett fellesmøte. Flere infoskriv til eiere/beboere er sendt ut gjennom Vibbo og gjort tilgjengelig for alle i heiser, inngangsdører og lagt i postkassene. Vedlikeholdsplan og plan for uteområdene har også blitt formidlet i flere kanaler. Boning av gulvene i oppgangene ble utført i januar, og garasjen ble vasket i mai. Gjennom det siste året, og særlig i vinter, har vi hatt utfordringer med at el-sparkesykler fra ulike utleieselskaper sto eller lå henslengt i våre fellesarealer. Styret tok derfor kontakt med en rekke av selskapene som leier ut el-sparkesykler i Oslo, og krevde at de etablerte digital parkeringsforbudssone («no-parking-zone») på sameiets eiendom. De fleste av de store selskapene har vært imøtekomne, og situasjonen er allerede merkbart bedret. Styret vil følge opp dette videre.

Oppgradering av uteområdene:
I høst og vinter har flere trær og busker blitt felt eller beskåret. Trestubber omkring på eiendommen har blitt fjernet med innleid stubbefreser. I vår hadde sameiet anleggsgartner på eiendommen, og de generelle planene for uteområdene ble mer konkretisert. Siden planting av eple- eller kirsebærtre på plenen utenfor A-blokka og tre rødlønn langs veien utenfor garasjeporten blir noe dyrere enn budsjettert, har dette bli utskutt til våren 2022. Selv om noe altså må vente til neste år, har styret allerede igangsatt temmelig omfattende dugnadsprosjekter. Mer vil bli gjort fremover.

Vedlikehold:
Styret har gjennomført en del nødvendig vedlikehold knyttet til nye takrenneløsninger flere steder, utskifting av vinduer (særlig nedslitte takvinduer) og terrassedører. Styret har her prioritert de mest presserende tilfellene, og vil sette av midler for videre utskiftinger over de neste årene. Innhenting av tilbud på utbedring av fire terrassearbeid (lekkasjesikring ved legging av ny membran) har vært arbeids og tidskrevende. Det visste seg rett og slett vanskelig å få tilbydere til å gi tilbud fra entreprenører, og styret ble nødt til å gå flere runder med dette gjennom vinteren og våren. I mai valgte styret å akseptere tilbudet sameiet fikk fra A. Hansen Gruppen, som er en stor og seriøs entreprenør som spesialiserer seg på taktekking. Arbeidet vil tentativt igangsettes i september, slik at terrassene er sikret innen vinteren kommer. I tillegg har styret utført alminnelig vedlikehold av heiser og utskifting av lyspærer.

Skader/forsikring:
I september hadde sameiet vannlekkasje i Blokk C, som berørte mange seksjoner i bygget. Sameiets forsikring dekket alle utgifter knyttet skadeutbedringen. Styret har tatt flere grep for å forhindre denne typen vannskader i fremtiden. Styret tok blant annet initiativ til å hente inn felles anbud på varmtvannsberedere, som det i dag er pålagt at skal installeres med lekkasjesperre. En slik lekkasjesperre ville forhindret skaden som inntraff i september i den aktuelle seksjonen. Ti seksjoner fikk ved anledningen byttet beredere og installert lekkasjesperre. I vår har styret dessuten opplevd at det fra tid til annen renner vann ned langs rørene til garasjen under blokk C. Rørlegger har vært her flere ganger, men har dessverre ennå ikke identifisert kilden. Lite tyder på at vannet gjør noen stor skade ennå, men situasjonen kan forverres og beboere i blokka bes fortsatt om å være oppmerksomme. Vi vil følge opp dette innen rimelig tid ifm med annet arbeid på fasade/tak.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2015 - 2015 Rengjøring av garasjeanlegg. Vedlikehold VVS. Avløpsrens blokk A,B,C.

2014 - 2014 Skiftet kjøre-port, forsterket ramme og sidedør, utbedret dreneringssystem. Installert nytt dørtelefonsystem og skiftet postsonelåser. Utlevert røkvarslere og pulverapparater til samtlige husstander. Utskifte av alle lysarmaturer. Reparasjon av vannlekkasje (r) på terrasse i 5 etasje C og følgeskader i 4.etasje. Kontroll og rensing av tak og vannrenner alle blokker. Installert fuglesperrer. Skiftet brannisolasjonsmatter i tak i garasjen. Skiftet brannalarmsentral.

2013 Maling av alle trappeløp og ganger. Maling av heis og branndører. Maling av søppelrom og kjøreport. Maling av garasjen.

2012 Utbedring av vannlekkasjer i garasjetak.

2011 Utvendig oppussing av alle fasadene.

2010 Rensing av ventilasjonssystemene i leilighetene. Reparasjon av fuktskader på alle 3 bygninger. Utskiftning av alle lede- og nødlysarmaturer.

2008 Innstallasjon av bedre internt varslingssystem. Oppkobling av direkte varsling til brannvesen.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Husdyr må føres i bånd på anlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Taklampe over stuebord.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Hekkveien 10A, 0564, Oslo, Gnr. 126 bnr. 13 orgnr. 978706401 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0170

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.