#ØVRE GRÜNERLØKKA / TORSHOV, Sandakerveien 10M
3 690 000,-
Lys og fin 2-roms med flott utsikt mot friområder v/Akerselva | Vestvendt brannbalkong | Bad fra 2010 | Vv/fyring inkl.

VISNING:

11. august torsdag kl. 19:00 - 20:00
 • Prisantydning: 3 690 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 954 486,-
 • Fellesutgifter 4 305,-
Beregnet totalkostnad:
3 690 000,- (Prisantydning) 256 477,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 946 477,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 954 486,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 34 m²
 • Bruksareal: 34 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1935
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 227
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 267738342
 • Sist endret: 05.08.22 12:23
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 41%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 42%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 38%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og luftig 2-roms, beliggende høyt og fint i 4. etasje. Her bor du i et attraktivt område mellom Grünerløkka og Torshov, og med idylliske Akerselva som nærmeste nabo. Boligen har arealeffektiv planløsning, store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold, samt nydelig utsikt!

- Romslig og fin stue
- Vestvendt brannbalkong med nydelig utsikt mot grønne friområder rundt Akerselva
- Ingen innsyn
- Tidsriktig kjøkken fra 2010/2020 med hvitevarer som følger med
- Pent soverom med skyvedørsgarderobe
- Bad pusset opp i regi av BRL i 2010
- Entré med garderobeskap
- Vakre, originale tregulv
- Varmtvann/fyring ved fjernvarme inkl.
- Fibernett inkl.
- Skap i kjeller, samt loftsbod
- Ingen forkjøp
- Ingen dok.avg.
- Flott bakgård med grill og sittegrupper
- Veldrevet borettslag
- Super beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og består av: Entré, bad, soverom, samt stue/kjøkken.

Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt brannbalkong på ca. 1,5 m².

Boligen disponerer i tillegg et bodskap i kjeller, samt én loftsbod på ca. 3 m² gulvflate. Deler av arealet i loftsbod er ikke måleverdig grunnet skråtak.

Entré

Lys og hyggelig entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko i plassbygd garderobeskap. Dørcalling med portåpner palssert ved entrédøren.

Stue

Lys og romslig stue med store vindusflater og adkomst til brannbalkongen som bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. I stuen er det god plass til både sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Plassbygde bokhyller som også fungerer som et dekorativt element. Tidsriktige fargevalg og flotte, originale tregulv. Åpen løsning mot kjøkkent.

Fra stue/kjøkken er det utgang til en vestvendt brannbalkong på ca. 1,5 m². Her er det supre solforhold og flott utsikt mot friområdene rundt Akerselva. Bærende konstruksjoner av betong og rekkverk av stål.

TG2:
- Balkonger, terrasser, veranda etc. - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.

Kjøkken

Stilsikkert kjøkken fra 2010, som ble oppgradert i 2020 med nye fronter, ny oppvaskkum og utvidet med nye skaper. Kjøkkeninnredning har glatte fronter og fliser over benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer om følger med; integrert komfyr med induksjonstopp, oppvaskmaskin, mekanisk kjøkkenventilator med kullfilter, samt frittstående kjøleskap med frysedel.

TG2:
 - Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

TG3:
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres.

Bad

Flislagt bad som ble renovert i 2010 i regi av borettslaget. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og downlights i himling. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, samt speil med belysning over servant. Dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur. Innebygget sisterne med vegghengt klosett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling.

TG2:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 17 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet teknisk installasjon. TG2 er satt for å belyse risiko. Tilstanden inni i konstruksjonen er ikke kjent men det er utført overflate søk med fuktindikatorinstrument av typen Protimeter MMS 3. Det ble ikke oppdaget avvikende forhold som det kan tolkes til fuktskader.

Soverom

Luftig og fint soverom som er malt i en behagelig blåtone. God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med parkett og heltre gulv. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte veggflater. Fliser på bad.
Tak: Himlingsflater i malt betong. Malt himlingflate med downlights på bad. Takhøyde på opptil 2,64 meter.

Beliggenhet

Svært attraktiv og sentral beliggenhet midt i mellom Grünerløkka og Torshov, i bydel Sagene og med gangavstand til alt av kollektivtilbud, spennende restauranter og kafeer, butikker og utesteder.  Boligens nærmeste nabo er Akerselva. Det er et av Oslos største og mest idylliske park- og turområder. Den strekker seg nesten ti kilometer, fra Maridalsvannet i nord og ned til Bjørvika i sentrum av Oslo.

Grünerløkka er en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo, og området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger. Torshov byr også på et bredt utvalg av hyggelige serveringssteder og alt av fasiliteter. Noen få minutter unna finner du flere av Løkkas mest populære spisesteder som pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana, tapas på Delicatessen, Txotx eller Bon Lio, samt mye mer. Ved Oskar Braatens Plass på Torshov finner du flere restauranter som f.eks. Vertshuset Grisen, Caminito og Albatross.

Leiligheten ligger like ovenfor populære Ringnes Park, og her finner du bl.a. Kan Frisør, kaffebaren Påfyll, Jernia, Mester Grønn og Tanum bokhandel i tillegg til stor Meny-butikk. Her ligger også Ringen kino, treningssenteret SATS og restauranter som Jonoe, Bombay Cuisine og Pizzeria Ricetta. Det er også kort vei opp til Torshov Torg hvor du finner Rema-1000, Nille, blomsterbutikk, apotek m.m. Flere andre matforretninger i nærheten som søndagsåpen Joker, Coop, frukt- og grøntbutikk og Bunnpris i nærheten. Det er også gangavstand til Mathallen på Vulkan - den lille "byen i byen".

Det er flere parker i nærheten som Iladalen, Myraløkka, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Torshovdalen m.fl. Her er det mange naturlige samlingspunkt på sommerstid med gressplener, fontener, uteservering og lekeplasser for barn. Nærområdet er fullt av utendørsmuligheter sommer som vinter. Via flotte opparbeidede naturstier langs Akerselva kommer du lett til bl.a. sentrum, Maridalen og Frysja med sine tur-, bade- og rekreasjonsmuligheter. I tillegg til parkene i området og de idylliske turstiene langs Akerselva, kan området også by på flere treningssentre som Fresh Fitness og flere SATS-sentere. Det er også nært til Botanisk hage og Tøyenbadet, samt Dælenenga idrettsanlegg med bl.a. fotballbane og ishall (Grünerhallen). Tennisbaner i Fagerheimgata.

Godt tilbud av offentlig transport med både trikker og busser i nærheten. Nærmeste holdeplass for buss er ved Vøyenbrua (nr. 28) og nærmeste holdeplass for trikk er ved Biermanns gate (trikk nr. 11 og 12). Leiligheten ligger meget godt tilknyttet transportnett i Toftes gate og Sannergata, der det går buss og trikk med hyppige avganger i flere av byens retninger. Det er også Flybuss i nærheten. Kort vei til Høyskolen i Oslo, Handelshøyskolen BI i Nydalen, Blindern m.m.

Felleskostnader

4 305 pr. mnd. Varmtvann/fyring, bredbånd, trappevask, vaktmester, betjening gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskost. 2048 Avdrag IN 352 Renter IN 130 Renter lån 360 Avdrag lån 1235 Bredbånd 105 Dugnadstillegg 75

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Borettslaget økte felleskostnadene fra 01.01.22 med 3,4%, og pleier å øke dette årlig. Styret har nå vedtatt å øke felleskostnaden med 2,3% ytterligere, gjeldende fra august 2022.

Registrert deltakelse på minst én dugnad i året, med arbeidsoppgaver tildelt av styret, gir rett til tilbakebetaling av dugnadstillegg ved slutten av året iht. husordensreglene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir derfor viderefakturert eier dersom det tilfalles eiendomsskatt på andelen. Kravet følger boligen og det er eier som er ansvarlig for betaling (dersom kravet har forfall før overtagelsestidspunktet, er det selgers ansvar og dersom kravet har forfall etter overtagelse er dette kjøpers ansvar).

Andel fellesgjeld

256 477,- per 28.06.2022.

Andel formue

14 073,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987175926, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.06.2022: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55.0033
Saldo per 28.06.2022: 9 944 814,-
Andel av saldo: 67 717,-
Første termin: 30.06.2018
Første avdrag: 30.01.1961 ( siste termin 31.12.2035 )
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Lånenummer: 83987181225, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.06.2022: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 45
Saldo per 28.06.2022: 33 289 351,-
Andel av saldo: 188 761,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2019 ( siste termin 30.06.2033 )
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Det er IN-ordning på ett av lånene, nr. Lånenummer: 83987175926. Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Dersom man betaler ned dette lånet vil felleskostnadene reduseres med ca. kr 482,- basert på dagens vilkår/renter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 786 180 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 830 246 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Bad - Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Bad - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 17 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Kjøkken - Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Elektrisk anlegg - Sikringsskap - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Dører og vinduer - Vinduer: Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men tiltak anbefales.
- Dører og vinduer - Dører: Balkongdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dør hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Balkonger, terrasser, veranda etc. - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Kjøkken - Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet teknisk installasjon. TG2 er satt for å belyse risiko. Tilstanden inni i konstruksjonen er ikke kjent men det er utført overflate søk med fuktindikatorinstrument av typen Protimeter MMS 3. Det ble ikke oppdaget avvikende forhold som det kan tolkes til fuktskader.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? SVAR: Ja. Har brukt Plumbo en gang i året, ellers ingen problemer.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? SVAR: Ja. Det er observert skjeggkre i noen leiligheter.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue/kjøkken.

Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt brannbalkong på ca. 1,5 m².

Boligen disponerer i tillegg et bodskap i kjeller, samt én loftsbod på ca. 3 m² gulvflate. Deler av arealet i loftsbod er ikke måleverdig grunnet skråtak.

Det foreligger byggemeldte tegninger som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøkkenet er flyttet ut i stuen, og det er opprettet et soverom der kjøkkenet lå tidligere. Dette arbeidet er ikke byggemeldt. Byggetegning er gammel/utydelig, og det har ikke latt seg tyde om leiligheten har noen andre endringer fra original planløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 653 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for sameiet som er pent opparbeidet med hellelagte og asfalterte gangveier, gressplen og annen fin beplantning. Sykkelstativ, felles grill og flere sittegrupper til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger, samt skillende dekker av betong/murkonkonstruksjoner. Yttervegger av murkonstruksjoner utvendig pusset og malt. Takkonstruksjonen av saltaksform utvendig tekket med takstein. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget. Boligen har entredør av tre med brannklasse B-30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre med tre-lags glass fra 1984. Boligen har vannbåren varme til radiatorer via felles varmesentral. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest for bruksenring fra vaskeri til bod for sykler og barnevogner fra 2015, samt ferdigattest på rehabilitering av våtrom (Sandakerveien 10L-T) fra 2010. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Fjernvarme - felles oppvarming m/radiatorer i eiendommen. Felleskostnadene er inkl. fyring og varmt vann.

Energiforbruk

Ca. kWh: 6000.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, friområde/park (langs Akerselva), spesialområde for bevaring (offentlig bygning), spesialområde bevaring (industri), byggeområde for kontor, bolig/barnehage,  spesialområde bevaring (boliger) m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Sandakerveien 10 C - Montering av solcelleanlegg på tak og omlegging av takdekke. Mottatt sak 30.08.2021,  Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202113607

- Sandakerveien 8 A og B (Sandakerveien 8) - Flytte av brannskille mellom to boenheter. Mottatt sak 03.09.2020, Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202013734

- Ved Sandakerveien 10 T - Oppføring av bysykkelstativ - ID-nummer 02-330. Mottatt sak 30.04.2018, Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201806114

- Holsts gate 2 A - Riving av bærende konstruksjon. Mottatt sak 04.10.2019, Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201916134

- Holsts gate 4 C-D - Riving av bakgårdsbygg og oppføring av tomannsbolig. Mottatt sak 21.11.2019, Status: Igangsettingstillatelse gitt.  Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201919148

- Biermannsgate 2 - Oppføring av gjerde. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201811196

- Marcus Thranes gate - Vøyenbrua mot Vogts gate - Oppføring av leskur - ID 667. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201715385

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
2002/8831-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  08.02.2002 
Vederlag: NOK 75.370.000
KJØPER:MØLLEBAKKEN BORETTSLAG  Org.nr: 983816223
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1936/402422-1/105  Best. om adkomstrett  27.03.1936 
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/404505-1/105  Erklæring/avtale  22.07.1937 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1937/404506-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  22.07.1937 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1937/404507-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  22.07.1937 
Med flere bestemmelser
 
1950/408161-1/105  Erklæring/avtale  14.06.1950 
Bestemmelse om kloakkledning
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
2002/8831-2/105  Erklæring/avtale  08.02.2002 
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver Oslo kommune
 
2002/27475-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  29.04.2002 
BELØP: NOK 23.250.000
Panthaver:Boligbyggelaget Usbl  
Lnr: 5979328
Prioritet etter nåværende og fremtidige lån til Den Norske
Stats Husbank
 
2009/514118-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  13.07.2009 
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/281625-1/200
 
2009/514118-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  13.07.2009 
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/281634-1/200
 
2010/101096-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  09.02.2010 
veket for: PANTEDOKUMENT 2010/51354-1/200
 
2018/516008-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  07.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/419638-1/200
 
2018/516008-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  07.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/421783-1/200
 
2016/574666-1/200  Bruksrett  24.06.2016 
Rettighetshaver:SAMEIET SANDAKERVEIEN 10 B  
Org.nr: 982202388
Bruks- og vedlikeholdsavtale for gårdsrom
 
2018/419638-1/200  Pantedokument   08.02.2018 21:00 
BELØP: NOK 41.300.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
2018/421783-1/200  Pantedokument  09.02.2018 21:00 
BELØP: NOK 21.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
2018/1721548-1/200  Pantedokument  20.12.2018 15:24 
BELØP: NOK 3.400.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
2020/3047017-1/200   ** Massetransport  18.09.2020 13:11 
Fra:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1935/901120-2/105  Registrering av grunn   29.10.1935 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:225
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Møllebakken borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Møllebakken borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 983816223. Møllebakken borettslag består av 146 boliger og ett næringslokale.

Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

- Borettslaget har egen nettside med nyttig info for beboere og andre interesserte: www.mollebakken.com.
- Borettslaget har to felles sykkelboder med lås.
- Borettslaget har også hobbyrom hvor beboere kan betale halvårlig for tilgang, kr. 250,-/halvår. Refunderes ikke/krediteres ikke delevis, ved eventuelt eierskifte.
- Fellesvaskeri som kan benyttes etter gjeldende retningslinjer.
- NextGenTel leverer fiber, og dette er inkludert i felleskostnadene.
- Borettslaget har en avtale med 1 Hjelpende Hånd, som har ansvaret for vaktmestertjenester, vedlikehold av grøntanlegget, matter ved inngangsdører og renhold i trappeoppgangene.
- Andre spesielle opplysninger: Borettslaget eier tre andelsleiligheter, samt ett forr.lokale, som leies ut. Styret har fullmakt til å selge samtlige boligandeler, noe som vil kunne redusere øvrige leiligheters andel fellesgjeld.
- Borettslaget har inngtt en "Bevar vedlikeholdsavtale med Usbl".

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586835

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 3 952 649,-. Disponible midler utgjorde per 31.12.2020 kr 1 823 822,-. Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Andelene skal være på kroner 100,-.

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

En brannbalkong er en sikkerhetsinnretning som skal sikre fri rømning ved brann og andre nødsituasjoner. På brannbalkongene er det ikke tillatt med skillevegger eller gjenstander som kan hindre fri rømning eller medføre fare for personer eller gjenstander under brannbalkongene. Røyking er ikke tillatt på brannbalkongene.

Se vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningstekniske forandringer m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har jobbet med følgende saker i året som har gått:
- Gjennomført 1 dugnad.
- Oppfølging av forretningsfører og forvaltning av borettslagets økonomiske interesser.
- Gjennomført mindre reparasjoner, forbedringer og vedlikehold på bygget.
- Gjennomført radon-måling i utleieleilighet.
- Samlet inn info om varsle- og slukkeutstyret i leilighetene.
- Montert varmekabler i takrenner for å unngå isdannelse.
- Ryddet opp i belysning utendørs.
- Gjennomført pålagte oppgraderinger av heisene.
- Montert flere sykkelstativer i den ene sykkelboden.
- Gjennomført brannteknisk tilstandsvurdering av bygget.
- Byttet loftsvinduer (L-T).
- Etablert eget system for vedlikehold og prosjekter i borettslaget.

Styret opplyser om at de økte felleskostnadene 01.01.22 med 3,4%, og pleier å øke dette årlig. Styret har nå vedtatt å øke felleskostnaden med 2,3% ytterligere, gjeldende fra august 2022. Utover det er det et gammelt bygg. Styret vurderer og håndterer fortløpende behov knyttet til vedlikeholds- og driftstiltak, men på den bakgrunn er det ikke mulig å si noe håndfast om fremtidige kostnader/vedlikeholdsprosjekter mv.

Styret har ikke innkallingen fra 2022 tilgjengelig enda, men denne kan evt. ettersendes når den mottas fra USBL/Styret.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Klage på husdyr er å betrakte som klage på beboer.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Leiligheten har SSBnr: H0401
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trappeoppgang. Overspenningsvern på 40A. Boligen har delvis skjult/åpent elektrisk anlegg.
- Boligen har røykvarslere og håndholdt brannslukker.
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i borettslaget. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 10M, 0473, Oslo, Gnr. 225 bnr. 227, andelsnr. 83 i Møllebakken Borettslag med orgnr. 983816223 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0168

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.