#CARL BERNER, Hasleveien 14
4 600 000,-
Lekker og attraktiv 2-roms fabrikkleilighet | Nybygd i 2020 | Høy standard | V.vann og fyring inkl | Kort vei til "alt"!

VISNING:

8. august mandag kl. 16:00 - 17:00
 • Prisantydning: 4 600 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 608 009,-
 • Fellesutgifter 2 980,-
Beregnet totalkostnad:
4 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 608 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 43 m²
 • Bruksareal: 47 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1919
 • Gårdsnummer: 126
 • Bruksnummer: 4
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 267288243
 • Sist endret: 01.08.22 07:48
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 73%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 66%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 20%
  er gift

 

Beskrivelse

Stilren og attraktiv 2-roms fabrikkleilighet fra 2020 med spennende arkitektonisk uttrykk og en arealeffektiv planløsning. Her er det fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger!

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Carl Berner med umiddelbar nærhet til de fleste service-tilbud.

- Delikat og innbydende stue som er enkel å møblere
- Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp
- Tidsriktige fargevalg & en-stavs parkett
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Romslig soverom med garderobeskap
- Lekkert bad fra 2020 med varmekabler i gulv
- Opplegg for både vaskemaskin & tørketrommel
- Lys entré med praktisk, innvendig bod på 3 kvm
- Balansert ventilasjon som sikrer frisk luft
- Leiligheten disponerer en kjellerbod på 5,2 kvm
- Ingen fellesgjeld eller forkjøpsrett
- Varmtvann, fyring og internett inkludert
- Umiddelbar nærhet til Kiwi-butikk, Apotek og Cafè
- Byggets 1.etg er en del av nærsenteret Carl Berner Passasjen

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, innvendig bod på 4 kvm og et bad. Leiligheten disponerer en romslig bod i kjeller på 5,2 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, innvendig bod på 4 kvm og et bad. Leiligheten disponerer en romslig bod i kjeller på 5,2 kvm.

Utstyr

- Brannslukningsapparat, brannmeldere og sprinkleranlegg.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Felles varmtvann.
- Balansert ventilasjon.
- Mekanisk avtrekk på bad.
- Garderobeskap på soverom.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Stue

Delikat og innbydende stue som er malt i et tidløst fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp i boligen. På gulvet er det lagt en lekker en-stavs parkett. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk og god luft.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en stilren innredning fra 2020. Innredningen har glatte fronter og laminert benkeplate. Det er satt inn stikkontakter og belysning under overskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. De integrerte hvitevarene som stekeovn, platetopp, kombinert kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin medfølger handelen.

Soverom

Lyst soverom med malte flater i tidsriktige farger. Soverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Det er satt inn et stort garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter.

Bad

Lekkert, flislagt baderom som er både tidløst, praktisk og romslig. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med integrert belysning, vegghengt toalett og dusj med innfellbare glassdører. Videre er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med dimbare downlights. Det er behagelige varmekabler i gulv.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Veggene er malte i tidløse farger og det er lagt en lekker en-stavs parkett på gulv. Himlingen er nedsenket med downlights. Fra gangen finner man en praktisk innvendig bod på 3 kvm for ytterligere oppbevaringsplass. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg.  Leiligheten har en brann- og lydklassifisert (El30/43dB) entrédør med kikkhull.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Carl Berner og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. I gangavstand til leiligheten finner du SATS og Bare Trening treningssenter, samt flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Hasleveien 14 er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Løren, Tøyen, Torshov, sentrum m.m.

I umiddelbar nærhet finner du flere hyggelige serveringssteder, flere thai/sushi-restauranter, indisk, kebab, pizza m.m. Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger i umiddelbar nærhet til leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, Wayne's Coffee, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000, Coop, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Meny-butikk finner du på Løren.

Ellers finner du også W.B. Samson, Backstube, Narvesen, 7-11, apotek m.m. rett nede i gaten. På Carl Berner Torg vil det åpnes Coop Mega, i tillegg til caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.

Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.

Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren.

I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon.

T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Det er også kort vei til bysykkelstativ som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

2 980 pr. mnd. Varmtvann, fyring, internett (Riks TV), vaktmestertjenester, trappevask, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles forsikring, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 2.290,-
TV/internett 299,-

Styreleder informerer om følgende:
"Vi øker felleskostnadene med 5 % fom. september, for å dekke inn strømpriser langt over budsjettet, og ser ikke bort fra at det vil komme en ytterligere økning i løpet av høsten"

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget/aksjelaget v/styret og det er opp til borettslaget/aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Eiendomsskatt var på ca. kr. 391,- pr. kvartal (Fire ganger i året) i 2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 29.06.22.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 18.781,- pr. 31.12.2021.

Borettslaget har ikke lån.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 615 020 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 814 071 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Øvrige rom:
- Overflater gulv: Det er stedvis sprekker/slitasje i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 47 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 867 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det er muligheter for å leie parkeringsplass i nærliggende parkeringshus ved ledighet.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer. Byggeår: 1919. Grunnmur og skillende dekker av betong. Bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Tak av saltaksform som er utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse EI30 og lydklasse 43dB. Vinduer med rammer/karmer av tre og tre-lags glass fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Fabrikkbygningen ble oppført i 1919, men det ble lagt til rette for etablering av 17 leiligheter i 2020.

Det foreligger ferdigattest datert 06.01.2021 for bruksendring av deler av bygg fra kontor til bolig.

Det foreligger ferdigattest datert 13.01.2021 for ombygging og etablering av forretningsvirksomhet.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten har radiatorer med vannbåren varme. I tillegg er det gulvarme på baderom.

Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor, S-4714. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Ja.

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hasleveien 6 og 8 - Riving av enebolig og garasje. Se saksnr: 201908465. Status: Mottatt søknad om ferdigattest.

Jørgen Løvlands gate 9 - Riving av Villa Sorgenfri. Se saksnr: 202200570. Status: Rammetillatelse gitt.

Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Planen inneholder noen  bevaringsbegrensninger knyttet til tre trehus. Ett kan rives, mens de andre to skal bestå. Siden planen ble vedtatt er ett av de bevaringsverdige husene brent og verneverdien har gått tapt. Det gjenstår derfor kun ett trehus med verneverdi.Se saksnr: 202018759. Status: Mottatt avgjørelse fra byrådsavd.

Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Se saksnr: 201817368. Status: Beslutning om offentlig ettersyn.

Trondheimsveien 132 - Delvis riving og fasadeendring - Sophies Minde. Se saksnr: 202204617. Status: Rammetillatelse gitt.

Trondheimsveien 135 - Etablering av takterrasse på deler av inntrukket 4. etasje. Se saksnr: 202210388. Status: Mottatt søknad.

Trondheimsveien 152 - Tilbygg til restaurant. Se saksnr: 202107967. Status: Rammetillatelse gitt.

Trondheimsveien 197 C med flere - Kart- og bestemmelsesmøte - Bevaring kulturmiljø H 570 - Sinsenbyen bevaringsplan. Se saksnr: 202100768. Status: Oppstartsmøte bestilt

Sinsenveien 4 B - Etablering av terrasse i deler av 1.etasje. Se saksnr: 201816682. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1941/2007-1/105 Bestemmelse om veg Tinglyst 26.02.1941
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

1946/12437-1/105 Bestemmelse om bebyggelse Tinglyst 14.12.1946
Bestemmelse om kloakkledning
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/7052-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 17.06.1949
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

1959/13338-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 29.10.1959
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

1959/13339-1/105 Erklæring/avtale Tinglyst 29.10.1959
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/15062-1/105 Best om garasje/parkering Tinglyst 20.10.1966
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

1971/9533-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 03.06.1971
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/3593-1/105 Skjønn Tinglyst 01.03.1972
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/3617-1/105 Erklæring/avtale Tinglyst 19.01.2004
:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:98
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/829154-1/200 Pantedokument Tinglyst 10.09.2015
BELØP: NOK 350.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/539637-1/200 Bestemmelse om adkomstrett Tinglyst 13.03.2018 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:180
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/539637-5/200 Bruksrett Tinglyst 13.03.2018 21:00
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:126 Bnr:179
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
Gjelder uteoppholdsareal
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/539637-6/200 Erklæring/avtale Tinglyst 13.03.2018 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/539637-7/200 Bestemmelse om vannledning Tinglyst 13.03.2018 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:179
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:180
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/539637-8/200 Bestemmelse om kloakkledning Tinglyst 13.03.2018 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:179
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:180
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/743958-1/200 Bestemmelse om adkomstrett Tinglyst 08.05.2018 21:00
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:179
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/950793-1/200 Bruksrett Tinglyst 27.06.2018 21:00
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:126 Bnr:179
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/950793-2/200 Bestemmelse om adkomstrett Tinglyst 27.06.2018 21:00
:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:179
Overført fra: 0301-126/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/340555-1/200 Pantedokument Tinglyst 28.03.2022 21:00
BELØP: NOK 99.390.000
Panthaver:De Fremtidige Andelseiere I Borettslaget, Jf. Lov Om Borettslag § 2-11, 1. Ledd
Lnr: 20031001
Gjelder denne registerenheten med flere
 2018/967780-1/200 Seksjonering Tinglyst 02.07.2018 21:00
snr: 54
formål: Næring
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1427/7991

2020/2723544-1/200 Reseksjonering Tinglyst 09.07.2020 21:00
snr: 54
formål: Bolig
sameiebrøk: 61/7991
Endring av fellesareal
Endring av tilleggsdel
Endring av formål
Deling av seksjon
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 17 andelsleiligheter. Hasleveien 14 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 923799850, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:
Hasleveien 14

Selskapet eier seksjonene 54-70 som utgjør 1427/7991 deler av i Eierseksjonssameiet Carl Berner Passasjen. Selskapet har prorataansvar for sin forholdsmessige andel av gjelden i sameiet som utgjør kr 32 318,- pr. årsberetning fra 2022. Utearealet disponeres av sameiet.

Hasleveien 14 Borettslag har ingen ansatte.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig)

Styret
Styrets e-postadresse er hasleveien14@styrerommet.no.

Vibbo
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i TRYG FORSIKRING med polisenummer 6708333. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal andelseier sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS Eiendomsforvaltning AS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no. Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet. Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseiers ansvar. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 659 148. Dette er i henhold til budsjett.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 294 213 mot kr 622 296 budsjettert. Dette er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak regnskapsført andel av egenkapital i fellesanlegg på kr 236 864, ført på konto 'Kostnader sameie'.

Resultat: 
Årets resultat på kr 365 039 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Disponible midler:
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 204 308 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Postkasseskilt og nøkler
Postkasse ved hovedinngangen skal merkes på en måte godkjent av styret. Ønsker en ikke reklame i postkassen skal oblater fra "Posten" benyttes. For å sikre en enhetlig utforming pålegges alle nye innflyttere et innflyttingsgebyr pålydende kr. 1000,- for dekning av utgifter til dette. Nøkler bestilles via styret og faktureres kr. 750 per nøkkel.

Hensynet til øvrige beboere:
Enhver andelseier plikter å påse at leiligheten brukes slik at det ikke oppstår ulempe eller ubehag for andre beboere. Det skal være alminnelig ro mellom kl 23.00 og 07.00. Ved større private arrangementer bør naboer varsles i god tid, og vinduer og dører bør holdes lukket under arrangementet. Verten plikter å fjerne eventuelle etterlatenskaper (sigarettstumper, tomemballasje m.m.) i fellesareal senest dagen etter arrangementet.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om følgende:
"Vi øker felleskostnadene med 5 % fom. september, for å dekke inn strømpriser langt over budsjettet, og ser ikke bort fra at det vil komme en ytterligere økning i løpet av høsten"

Borettslagets vedlikehold:
Videre har styret hatt løpende oppfølging med utbygger (Urbanium) for bedring av kjøkkenvifter og ventilasjon for bygget som en helhet. Vi har gjennomført undersøkelser som resulterte i brannslukningsapparat til alle enheter i Hasleveien 14. Det har vært gjennomført 1-års befaring av fellesarealer og utbedring er gjennomført av utbygger.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Det er en forutsetning for dyrehold av vedlagte "Erklæring om dyrehold" undertegnes og følges.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Hasleveien 14, 0571, Oslo, Gnr. 126 bnr. 4 snr. 54, andelsnr. 54 i Hasleveien 14 borettslag med orgnr. 923799850 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0167

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.