#FJELLHAMAR, Elveveien 28C
2 800 000,-
Arealeffektiv og lys 2-roms med balkong | Lave felleskostnader | Varmtvann inkl | Bygg fra 2006 | Rolig og sentralt

VISNING:

9. august tirsdag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 2 800 000,-
 • Omkostninger: 72 039,-
 • Totalpris: 2 899 451,-
 • Fellesutgifter 1 883,-
Beregnet totalkostnad:
2 800 000,- (Prisantydning) 27 412,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 827 412,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 670,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 827 412,-)) -------------------------------------------------------- 72 039,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 899 451,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 32 m²
 • Bruksareal: 32 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2006
 • Gårdsnummer: 107
 • Bruksnummer: 611
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 267288238
 • Sist endret: 03.08.22 14:25
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 62%
  eier sin egen bolig
 • 60%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 51%
  har bolig på over 120 kvm
 • 65%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Lys og delikat 2-roms leilighet i byggets 3. etasje. Her får du en arealeffektiv planløsning, store vindusflater og en hyggelig balkong på 4 kvm. Boligen ble oppført i 2006, og holder en god standard. Her bor du rolig og sentralt til på Fjellhamar i grønne omgivelser. Gangavstand til Metro senteret med over 100 butikker og Lørenskog sentrum som er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger til Oslo sentrum og Lillestrøm.

Dette er et perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt!

- Stue som er enkel å møblere
- Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp
- Varmekabler i alle rom
- Østvendt balkong på 4 kvm
- Åpent kjøkken med plass til spisebord
- Romslig og lyst soverom
- Tidløst bad med opplegg for vaskemaskin
- Kjellerbod på 3 kvm medfølger
- Lave felleskostnader
- Varmtvann og kabel TV inkl
- Mulighet for å leie p-plass ved ledighet
- Flere gjesteparkeirngsplasser
- Kort vei til "alt" du trenger
- 3 min. til nærmeste busstopp

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til en østvendt balkong på 4 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 3 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til en østvendt balkong på 4 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 3 kvm.

Utstyr

- Røykvarslere, husbrannslange og håndholdt brannslukker.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Elektrisk gulvvarme i alle gulv.
- Opplegg for vaskemaskin.

Stue med utgang til balkong

Innbydende stue som er malt i et tidløst fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater som gir godt med lys i boligen. På gulvet er det lagt pen tre-stavs parkett med elektrisk gulvvarme.

Fra stuen er det utgang til en østvendt balkong på 4 kvm med morgensol! Du har plass til en sittegruppe og beplantning.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en stilren innredning fra Aran. Innredningen har hvite, glatte fronter og laminert benkeplate. Det er belysning og stikkontakt under overskapene. Det er opplegg for frittstående komfyr med koketopp.

Soverom

Romslig soverom med malte flater i tidløse farger. Soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. På gulvet er det lagt pen tre-stavs parkett med elektrisk gulvvarme.

Baderom

Flislagt baderom fra byggeår (2006) som er både tidløst, praktisk og romslig. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med belysning og stikkontakt, toalett og dusj. Videre er det opplegg for både vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.  Det er behagelige varmekabler i gulv.

Badet har fått TG2 på følgende:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Sanitærutstyr / innredning: Klosett har sprekk/riss i porselen.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Entré

TG2:
TG3:

Beliggenhet

Flott beliggenhet på populære Fjellhamar i Lørenskog, midt mellom Oslo og Lillestrøm. Kort gangavstand til togstasjon der toget tar deg til Oslo S på drøye 20 minutter! Her bor du med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter. Fra leiligheten er det kort vei til Langvannet med blant annet fin badeplass og turmuligheter, Vesletjernet med flytebrygge og Fjellhamardammen miljøpark. Lørenskog Hus kan absolutt anbefales et besøk, her finnes det blant annet kino, konserter, et flott bibliotek og kulturskole.

Til Metro senteret tar ca.15 minutter å gå, ca. 3 minutter med bil og ca. 8 minutter med buss fra leiligheten. Metro senter har over 100 butikker og spisesteder, og ligger midt i Lørenskog sentrum. Strømmen Storsenter er heller ikke langt unna og har 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. På nye Fjellhamar Torg finner du Coop Mega, apotek, frisør, Garcon Cafe m.m. På andre siden av togstasjonen finnes det Kiwi matbutikk, apotek, frisør, kiosk, restaurant m.m.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste busstopp er 3 minutters gange fra leiligheten med bussnummer 315 som tar deg fra Vallerudtoppen til Ahus. Nærmeste togstasjon er Hanaborg stasjon som ligger ca 15 minutters gange unna leiligheten. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra leiligheten tar det ca. 7 min til Strømmen Storsenter, ca. 9 min til Lillestrøm, ca. 20 min til Oslo sentrum og ca. 30 min til Oslo lufthavn. Haneborgåsen/Grønlia har flere flotte turløyper, sykkelstier, lysløype, lavvoplass etc. Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er både utgangspunkt for turer innover i Østmarka, og målet for tur- /skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold.

I området ved Lørenskog stasjon, finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget er åpent hver dag, hele året.

Felleskostnader

1 883 pr. mnd. Varmtvann, kabel TV, vaktmester, trappevask, drift og vedlikehold, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, m.m.

Løpende kostnader

- Strømforbruk
- Felleskostnader
- Innboforsikring
- Evnt. alarm

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 30.06.2022 er på kr. 27.412,-.
Andel felles formue pr. 31.12.2021 er på kr. 1.194,-.

Sameiet har to registrerte lån:
Lånenr: OBOS01-98207677469
Type: A
Restsaldo: 1.354.200,-
Andel restsaldo: 22.565,-
Kapitalkostnader: 138,-
Restløpetid: 21 år og 1 mnd
Term pr. år: 12
Rente pr. 30.06.2022: Flyt 4,40%

Lånenr: OBOS02-98207980587
Type: A
Restsaldo: 290.782,-
Andel restsaldo: 4.847,-
Kapitalkostnader: 53,-
Restløpetid: 9 år og 4 mnd
Term pr. år: 12
Rente pr. 30.06.2022: Flyt 4,35%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 557 358 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 006 488 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Med adkomst fra soverom:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Sanitærutstyr / innredning: Klosett har sprekk/riss i porselen.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Gulvet bærer preg av bruksslitasje slitasje, samt stedvis noe gulvknirk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innerdører: Dørbladet til innerdør mellom stue/kjøkken og soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Elektrisk anlegg - Sikringsskap:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Dører og vinduer:
- Annet: Entrédør har kontakt med dørterskel/karm. Denne bør justeres.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.
- Annet: Spaltegulv har moderate råteskader. Tiltak anbefales.

Boligens areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 397 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er mulighet for å leie parkeringsplasser ved ledighet. Det er flere gjesteparkeringsplasser tilhørende sameiet. Her er det mulig å stå parkert i 3 døgn ved registrering i via en portal som beboerne i blokken har tilgang til. Styret har engasjert et parkeringsfirma for å holde kontroll på gjesteparkeringsplassene.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Lørenskog kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer, samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong. Yttervegger av bindingsverk bekledd med malte plater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket takstein. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget. Boligen har entredør av tre med brannklasse B-30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 2006.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 25.07.2006 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Det regulerte område er på planen vist med reguleringsgrense. Planområdet som er beskrevet på planen er inndelt i reguleringsområder med følgende formål i henhold til plan- og bygningsloven § 25:
BYGGEOMRÅDER:
Frittliggende småhusbebyggelse Offentlig bebyggelse (skole, barnehage, idrettshall, idrettsbane). Forretning, lager, kontor, industri.

TRAFIKKOMRÅDER (offentlig): Kjørevei. Gang- / sykkelvei.

FRIOMRÅDER: Park.

FAREOMRÅDER : Område med flomfare. Høyspentlinje.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1923/86-1/8  Bestemmelse om veg 08.11.1923 
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere

1924/111-1/8  Bestemmelse om veg 23.04.1924 
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/4654-1/8  Erklæring/avtale 25.11.1968 
 Bestemmelse om å rive/fjerne bygg når bygningsrådetn forlanger det
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/5211-1/8  Erklæring/avtale 09.09.1974 
Bestemmelse om å fjerne en gangbro når bygningsrådet forlanger det
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/2496-1/8  Erklæring/avtale 02.05.1975 
 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om beplanting
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/18442-1/8  Erklæring/avtale 14.10.2002 
Rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:107 Bnr:944  
Bestemmelse om fyrkjele og fyrrom m.v.
Overført fra: 3029-107/611
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/1022017-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00 

2006/474668-1/200  Seksjonering 05.10.2006 
 opprettet seksjoner:
snr: 35
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 310/18518
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3029-107/944/0/1-39
Rettigheter i eiendomsrett

2020/2458680-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 14.05.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:107 Bnr:611 Snr:1-35  
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om snøbrøyting/strøing
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 35 seksjoner. Elveveien Terrasse Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990649499, og ligger i LØRENSKOG kommune med følgende adresse:
Elveveien 28 A,b,c,
Gårds- og bruksnummer:
107 611

Elveveien Terrasse Boligsameie har ingen ansatte.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Vibbo:
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Vaktmester:
Elveveien Terrasse Boligsameie har avtale om vaktmestertjeneste med AS Gårdpass som kan kontaktes på telefon. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

Renhold:
Sameiet har avtale med Gårdpass om renhold av fellesarealene.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 565815

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 1 483 990. Dette er høyere enn budsjettert. Dette er pga lånet som ble tatt opp for å betale for ladere til elbil i garasjen. Alle som bestilte dette betalte inn 15.000 kr i etterkant.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 1 860 017. Dette er høyere enn budsjettert. Økte kommunale avgifter på vann og avløp samt økte energikostnader er hovedårsaken.

Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 431 973 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2021:
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 72 842. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret arbeider med følgende:
- Oppgradering av postkasser og porttelefon: I generalforsamlingen ble det vedtatt å innhente tilbud og presentere prisforslag til avstemming
ved et ekstraordinært møte.

Styrets arbeid i 2021:
Infrastruktur - Elbil lading:
Styret ved styreleder har vært på befaring sammen med 10 autoriserte leverandører for å bygge ladeinfrastrukturen. Vi mottok 10 tilbud med forskjellige løsninger og forskjellig prisnivå. Styreleder har samarbeidet med elbilforeningen for å finne beste og den mest økonomiske løsningen for å bygge dette. Denne jobben pågikk over flere uker og på
høsten 2021 var infrastrukturen på plass.

Vannlekkasje i 28C:
Det ble oppdaget kondens i oppgangen. Styret kontaktet forsikringen som sendte entreprenør. Årsaken til avviket var lekkasje fra varmtvannstanken og varme/kondens fra teknisk rom. Entreprenøren leverte inn rapport til forsikringen, forsikringen ville dekke skade, men krevde at ventilasjon ble utbedret. Styret gjennomførte befaringer med Ateam
og Energima. Ateam ble valgt og monterte ventilasjon i oppgang B og C. Lørenskog rørleggerbedrift utførte reparasjon på varmtvannstankene og isolerte også rørene.

Reparasjon av takrenner:
Det gamle styret mottok tilbakemelding fra håndverker i 2019/2020 om at takrennene måtte repareres. Blikkenslager foretok ny befaring og utførte arbeidet. Årsaken til at man ventet så lenge med denne reparasjonen ikke kunne utføres på vinterstid og økonomien. Arbeidet ble utført på en god og økonomisk måte.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2008 Strømopplegg garasjer/utekontakter

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til plage for andre beboere/seksjonseiere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Elveveien 28C, 1462, Fjellhamar, Gnr. 107 bnr. 611 snr. 35 orgnr. 990649499 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

17-22-0163

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.