# RODELØKKA / CARL BERNER, Tromsøgata 44
4 890 000,-
Lekker 3-roms med mye særpreg | Balkong mot idyllisk bakgård | Peisovn | Lekre detaljer | Originale tregulv | Lave omk.

VISNING:

15. august mandag kl. 18:00 - 19:00
 • Prisantydning: 4 890 000,-
 • Omkostninger: 19 728,-
 • Totalpris: 4 993 886,-
 • Fellesutgifter 3 325,-
Beregnet totalkostnad:
4 890 000,- (Prisantydning) 84 158,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 974 158,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 700,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 178,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 728,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 993 886,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Aksje
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1934
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 445
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 267892125
 • Sist endret: 05.08.22 15:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift
 • 64%
  har høyskoleutdanning

 

Beskrivelse

Velkommen til en nydelig 3-roms, med super beliggenhet i et veldrevet og hyggelig aksjelag på Rodeløkka/Carl Berner. Boligen er nyoppusset i 2022 med mange lekre detaljer og generelt gjennomført standard. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Store vindusflater og god takhøyde som gir en luftig romfølelse. Her kan du flytte rett inn!

- Balkong med fin utsikt mot den idylliske bakgården
- Lys og flott stue med peisovn
- Avstemte fargevalg og flotte, originale tregulv
- Stilsikkert kjøkken fra 2022 med integrerte hvitevarer
- Pent bad fra 2022 med opplegg for vaskemaskin
- To fine soverom med garderobeskap
- To boder
- TV/bredbånd fra Telia inkl.
- Flotte fellesarealer med sittegrupper, grill, lekeapparater m.m.
- Ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp
- Sentralt og attraktivt med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og består av: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder; én loftsbod med skråtak på ca. 2,5 m² (gulvflate 8 m²), samt én kjellerbod på ca. 5 m² (takhøyde 2,28 m).

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren. Downlights i himling.

Stue

Romslig og lekker stue med god takhøyde og store vindusflater som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og annet ønsket møblement. Det er åpen løsning mot kjøkkenet. Sentralt i rommet er det en moderne peisovn som gir lun og god varme. Flotte, originale tregulv og delikate fargevalg.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med slette fronter og hvit, laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Hyller over benkeplate og skap med kullfiltervifte. Plass til frittstående kjøleskap/fryser. Vannrør av typen rør-i rør system med waterguard system.

TG2:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Pent flislagt baderom fra 2022 med varme i gulv og downlights i himling. Servantinnredning med slette skuffefronter og ovenpåliggende servant av stein med ett-greps armatur, samt vegghengt speil over. Dusjhjørne med innfellbare dører og ett-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt toalett med Geberit innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin under hylle. Avtrekksventil på vegg.

TG2:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.

TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap, samt kleshengerstativ ved siden av skapet. Dette soverommet har adkomst til balkongen, som ligger vendt ut mot den hyggelige bakgården.

Balkong

Utgang fra soverom til en herlig, nordvendt balkong på ca. 3,7 m². Her er det fin plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill eller gassgrill er tillatt). Hyggelig utsikt over bakgården. Gulvflater belagt med terrassebord og rekkverk av metall.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom med romslig størrelse. Egner seg ypperlig som både hovedsoverom eller barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til dobbeltseng, nattbord, skrivepult, kommode eller annet møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Gulvflater med heltre gulv. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater. Downlights i himling på bad og i entré. Takhøyde på opptil 2,61 meter.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Rodeløkka/Carl Berner med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren.

Området rundt leiligheten er i positiv utvikling med bl.a. pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som nå er ferdigstilt. Carl Berner Passasjen ligger få minutters gange unna leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, café, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. På Carl Berner Torg er det Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Spar, Coop, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Samson bakeri og café, Backstube, apotek m.m. på Carl Berners plass. Stor Meny finner du på Løren eller på Ringnes Park.

Rodeløkka er kjent for sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Like ved leiligheten ligger de hyggelige nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar med unike lokaler. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også den nyåpnede cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr også på god atmosfære.

Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Flotte Rodeløkkens kolonihager ligger like overfor. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. For øvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av innendørs treningstilbud i området med blant annet SATS og Fresh Fitness. Det er også gode joggemuligheter i alle nærliggende parker.

Carl Berner er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 2 1, 28, 3 1, 33, 1 20, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss i umiddelbar nærhet i Københavngata, samt på Rosenhoff og på Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den går videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken gjennom Ola Narr-parken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du på Carl Berners plass. Nærhet til flere bysykkel-stativ, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

3 325 pr. mnd. Drift og vedlikehold, Telia, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forr.førsel, betjening lån, komm. avgifter m.m. Herav: Grunnleie 2.123,- Trappevask 127,- Lån balkong 652,- Lån soilrør 224,- Telia 199,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i forhold til aksjelagets faktiske kostnader.
Felleskostnadene økes med 3 % pr 01.01. hvert år, såfremt ingen høyere økninger vedtas.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

84 158,- per 01.06.2022.

Andel formue

56 032,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS02-98207507113
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.131.886,-
Restløpetid: 7 år 1 md.
Terminer per år: 12
Type rente (per 14.06.22): Flyt 3,15%
Andel av saldo: 48.183,-
Kapitalkostnader: 640,-

Lånenr: OBOS03-98207951870
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.000.000,-
Restløpetid: 9 år 1 md.
Terminer per år: 12
Avdr.frihet til og med: 01.07.2023. Estimert endring etter avdragsfrihet: Det er pr. dags dato ikke tatt stilling til endring av felleskostnader som følge av dette iht. OBOS.
Type rente (per 14.06.22): Flyt 3,15%
Andel av saldo: 14.281,-
Kapitalkostnader: 37,-

Lånenr: 1OB940-98207363952
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.496.790,-
Restløpetid: 10 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente (per 14.06.22): Flyt 3,15%
Andel av saldo: 21.694,-
Kapitalkostnader: 206,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 213 687 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 369 274 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Kjøkken - Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom - Overflater gulv: Det er sprekker i gulvet.
- Etasjeskiller - 1.etasje - Skjevhetsmåling: Det er målt skjevheter i rom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm.
- Dører og vinduer - Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar.
- Ildsteder / skorsteiner innvendig - Annet: Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun faglært ved JM Smart Bygg AS. Totalrenovert. Ny membran, nytt sluk, nye rør og alt nytt av fliser og inventar.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? SVAR: Ja, v/JM Smart Bygg AS & Metro Rørleggingservice AS. Nytt sluk og ny membran, 2022.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? SVAR: Ja.
- Er arbeidet byggemeldt? SVAR: Nei. Ikke krav, meldt til styret.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? SVAR: Ja, kun faglært v/Metro Rørleggingservice AS. Alt nytt av rør i leiligheten, nytt vannskap, 2022.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun faglært v/Wist Michaelsen og Gifstad AS. Alt nytt av elektrisk, nytt sikringsskap. 2022.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Ja. Samsvarserklæring foreligger.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja. Alt elektrisk er kontrollert, henviser til samsvarserklæring.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? SVAR: Loft skal bygges ut. Usikker på om det er igangsatt.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder; én loftsbod med skråtak på ca. 2,5 m² (gulvflate 8 m²), samt én kjellerbod på ca. 5 m² (takhøyde 2,28 m).

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men disse samsvarer ikke med dagens bruk. Kjøkken er flyttet til stue, og det er opprettet et ekstra soverom der kjøkken lå tidligere. Badet er også utvidet noe i deler av areal som tidligere var en del av entré. Disse arbeidene er ikke omsøkt/byggemeldt. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 212 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles, eiet tomt for aksjelaget. Bakgården er flott opparbeidet med asfalterte og hellelagte internveier, plenarealer, busker og annen fin beplantning. Det er flere områder med sittegrupper, parasoller, felles grill, bordtennisbord, samt hyggelig lekeområde. Parsellhager hvor de med grønne fingre kan utfolde seg. Aksjelaget har også vunnet pris for en av de beste bakgårdene i Oslo! Her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge for både store og små.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, oppført i 1934. Etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av mursteins overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 38 dB. Vinduer og balkongdør fra 1989 med trerammer har 2 lags glass. Se for øvrig tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Bruksoverlating (fremleie) er ikke tillatt uten styrets skriftlige tillatelse. Alle forandringer i fremleieforholdet må straks meldes til selskapet. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet, kombinert med peisovn i stue. Gulvvarme på bad.

Peisovn med glassfront. Pipeløp av typen teglstein.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, vei og kollektivfelt, friområde, spesialområde bevaring (bolig), tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

- Reguleringssak i Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201817368.
- Reguleringssak i Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202018759.

Pågående byggesaker:
- Christian Michelsens gate 18 - Hulltaking i bærevegg. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201705694.
- Christian Michelsens gate 20-40 - Montering av brannalarmanlegg. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202203458.
- Christian Michelsens 16 - Fjerning av brannbalkonger. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201805458.
- Fjellgata 42-50 og Christian Michelsens gate 18 - Montering av brannalarmanlegg. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202203457.
- Dælenenggata 17, 19, 21 og 21 B-D - Installasjon av brannalarmanlegg. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202203397.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1934/901012-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  05.07.1934 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Ringgaten Byggeselskap 3 AS  Org.nr: 831025522
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1934/900562-1/105  Obligasjon  20.03.1934 
BELØP: NOK 300.000
Panthaver:Storebrand Livsforsikring As  
Lnr: 1086719
 
1943/405131-4/105   ** Forhøyelse   28.10.1943 
FORHØYET TIL NOK 393,000
 
1973/518207-7/105   ** Tinglysing på nytt   23.10.1973 
 
1935/990899-1/105  Erklæring/avtale  23.02.1935 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver Ringgt.2.
 
1937/404489-2/105  Erklæring/avtale  21.07.1937 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/404490-1/105  Erklæring/avtale  21.07.1937 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/520381-1/105  Obligasjon 04.11.1966 
BELØP: NOK 12.000
Panthaver:Hesselbarth Ragna  
Lnr: 1116703
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/786681-1/200  Pantedokument 24.09.2012 
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/332247-1/200  Pantedokument   14.04.2016 
BELØP: NOK 5.260.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

2021/747725-1/200  Pantedokument   21.06.2021 12:49 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1934/901011-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  05.07.1934 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA RINGGT 4B - UTGÅTT
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 70 leiligheter knyttet til aksjer. A/S Ringgaten Byggeselskap III er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 831025522, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.

- Beboere kan finne informasjon om boligselskapet og sitt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no
- A/S Ringgaten Byggeselskap III har ansatt Thomas Vandraas som vaktmester og renholder
- Fellesvaskeri som kan benyttes etter gjeldende regler
- Telia ( tidligere Get) er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
- Boligselskapet har digital adkomstløsning med OBOS Nøkkel på fellesdører/garasjeporter. Mer om OBOS Nøkkel her: obos.no/obos-nokkel/

Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i aksjelaget.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 76464907

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 105 561,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 1 144 801,-. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Aksjeselskapet består av 1722 aksjer à kr 100. Til aksjene er det knyttet enerett til bruk av bestemt bolig. Det er til sammen 70 beboelsesleiligheter. Kun fysiske personer kan erverve aksjer/leiligheter i selskapet. Styret skal godkjenne nye aksjonærer.

Kjøkkenpiper er ikke i bruk, og skal ikke tilkobles ildsteder. Det må ikke monteres kjøkkenventilator knyttet til luftekanal, eller ventil i yttervegg. Kun ventilator med kullfilter er tillatt i blokkker.

Se for øvrig vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, aksjeeiers og selskapets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider, retningslinjer ved oppussing m.m.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Soilrørene ble rehabilitert 2012.

Iht. årsmøte 2022:
Nye postkasser:
Med bakgrunn i innspill fra beboere, samt et ønske om å videre heve tilbudet til byggets beboere har styret innhentet anbud på nye postkasser. Nyere postkasser er dypere og tillater for større pakker samt hever det estetiske i hver oppgang. Mange får levert, samt sender pakker hjemmefra så dette vil være positivt for de som trenger slikt. Hvis dette virker som positivt forslag så stemmer du for, og imot hvis eksisterende postkasser er bra nok. Det ble vedtatt å etablere nye postkasser iht. tilbud.

Utbygging på loft:
Styret har gleden av å informere at ytterligere 2 søknader om utvidelse av eksisterende bolig opp på loftet er mottatt. Dette betyr at 6 av mulige 7 utvidelser blir utført der hvor vi får inn gode penger på bok. I 2020 godkjente byggets beboere slik utvidelse og 4 leiligheter søkte og ble dermed godkjent. Pga. en formalitet må byggets beboere nå også godkjenne ytterligere 2 søknader, men dette stiller styret seg bare positivt til. Likt skal være likt, samt at ytterligere 1 million kroner inn i kassa er supert der hvor eksistere sparing trenger innskudd. Disse midlene kan bygget bruke på fremtidige prosjekter. Utbygging av loft godkjennes i henhold til overnevnte beskrivelse.
Loftet vil kunne selges til beboere i øverste etasje etter gitte kriterier. Kontakt styret for mer informasjon.

Husdyrhold

Må sendes søknad/henvendelse til styret på fohånd. Dyrehold må ikke være til ulempe for øvrige beboere. Båndtvangsreglene følges ved hundehold og beboeres katter må merkes. Husdyr skal holdes i bånd, ikke løpe fritt omkring på fellesarealer.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Leiligheten har aksjenr. 793-816 pålydende kr 2400,-.
- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på vegg, på soverom 1. Overbelastningvern har 32Amp.
- Røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat.
- Varmtvannsbereder fra 2018 på 107 liter.
- Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Tromsøgata 44, 0565, Oslo, Gnr. 227 bnr. 445, aksjebrevnr. 793-816 i Ringgaten Byggeselskap 3 As boligaksjeselskap med orgnr. 831025522 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0161

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.