# MAJORSTUEN, Bogstadveien 26
11 500 000,-
Lys og rolig 96 m² selveier | Garasje | Heis | 16 m² sydvestvendt balkong mot bakgård | Høyt og fritt i 7. etg.

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 11 500 000,-
 • Omkostninger: 296 519,-
 • Totalpris: 11 796 519,-
 • Fellesutgifter 3 540,-
Beregnet totalkostnad:
11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 296 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 796 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 96 m²
 • Bruksareal: 96 m²
 • Etasje: 7
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1988
 • Gårdsnummer: 214
 • Bruksnummer: 34
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 262494714
 • Sist endret: 23.01.23 16:50
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 42%
  eier sin egen bolig
 • 92%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 21%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en stor og luftig 3-roms, beliggende høyt og fritt i 7. etasje (med heisadkomst). Leiligheten oppleves som stille med lite innsyn, og samtidig med supersentral beliggenhet i Bogstadveien på Majorstuen. Boligen er gjennomgående og har store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold, samt en luftig romfølelse.

- "Easy living" med svært gode fasiliteter
- Sentralt med kort vei til "alt"!
- Sydvestvendt balkong på hele 16 kvm med supre solforhold og lite innsyn
- Garasjeplass i oppvarmet anlegg medfølger
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken oppgradert i 2021 med integrerte hvitevarer
- Stort bad med både boblebad og dusjnisje
- 2 gode soverom
- Entré med garderobe
- Romslig kjellerbod
- Varmtvann, TV/bredbånd inkl.

* Leiligheten er i dag utleid med oppgitte vilkår. Se mer under punktet "adgang til utleie" for nærmere bestemmelser om leieforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.
Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på ca. 16 m².

Leiligheten disponerer i tillegg én tørr og fin bod på ca. 4,5 m² (merket 31), samt én biloppstillingsplass (merket 36) i felles garasjeanlegg i kjeller.

Entré

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko som f.eks. garderobeskap, skoskap, kommode etc. Downlights i himling. Dørcallinganlegg med portåpner. Adkomst til leilighetsplan via heis, som også ligger i praktisk nærhet til garasjeplass og bod.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Lysmalte overflater og parkett på gulv. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Åpen/gjennomgående løsning mot kjøkkenet, som bidrar til mye naturlig lys på dagen og stemningsfull belysning på kveldstid. Downlights i himling.

Kjøkken

Stilrent kjøkken oppgradert i 2021. Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen, men oppleves samtidig som en adskilt sone. Kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplater av stein. God skap- og benkeplass i innredningen. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Stikkontakter over benkeskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med frysedel (med automatisk avriming), komfyr med pyrolysefunksjon, oppvaskmaskin i benk, nedfelt induksjonstopp, samt ventilator fra Røroshetta.

TG2:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Mulighet til å koble seg på luftesjakt i skap over kjøleskap.
- Vannrør: Tilførselsrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Lekkasjestopper må etableres.

Balkong

Fra stue er det utgang til en herlig, sydvestvendt balkong på ca. 16 m². Her er det god plass til diverse utemøblement med både lounge, sittegruppe og planter. Supre solforhold fra ca. kl 09:00 - 21:00 (på sommertid/juni). Fin utsikt over bakgården. Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av metall. Det er montert utebelysning og stikkontakt. Plassbygget benk med oppbevaringsplass og blomsterkasse i tre på balkong medfølger. Her kan man glede seg til mange varme sommerdager utendørs.

TG2:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra gjeldende forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Flislagt bad fra 2003 med varme i gulv og downlights i himling. Veggene er delvis flislagte, og har vegger av glassbyggerstein med sokkelflis. Vegghengt servantskap med skuffer i innredning, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Badet har både boblebad og dusjnisje. Dusjnisje på gulv med glassbyggerstein, sokkelflis og innfellbar glassdør. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert på vegg mot felles rørsjakt og ut mot entré. Oppgraderinger: nye varmekabler med påstøp og gulvfliser i 2013.

TG2:
- TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg av kobber, sprekk og stedvis riss/krakilering i veggfliser, manglende drenering fra innebygget sisterne, utførelse vedrørende hjelpesluk bærer preg av ufagmessig utførelse, dusjsonens oppbygging med glassbyggerstein mot tørt rom samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger bør påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtrommets oppbygning og vegger av siporex. Basert på registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Store, fine vindusflater uten innsyn. Dette soverommet ligger vendt inn mot rolig bakgård.

Soverom 2

Flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til stor seng, skrivepult, oppbevaringsløsninger etc.

Overflater

Gulv: Tre-stav parkett i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Vegg av glassbyggerstein mot bad samt felter med glassbyggerstein, og for øvrig fliser på bad.
Tak: Malte flater med nedforede kasser med downlights (i stue/kjøkken, hovedsoverom og i entré). Downlights i himling på bad. Takhøyde på opptil 3,56 meter.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og meget populært boligområde i Bogstadveien på Majorstuen i Oslo. Her har du har nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Bogstadveien har den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting.

Det er få minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og Frognerbadet. Det er også gangavstand til Slottsparken, samt tur- og bademuligheter på Bygdøy. På Vestkanttorvet holdes koselig marked hver lørdag med basarer og yrende liv, samt juletreutsalg i desember.

Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen. Colosseum kino  ligger også en liten spasertur unna. 

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Kiwi, Coop eller Rema 1000. Det er også kort vei til Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt Karl Johan og øvrige handlegater i sentrum. Bislett, med flere tilbud av serveringssteder, ligger i gangavstand fra leiligheten.

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste holdeplass for buss og trikk er Bogstadveien, like utenfor inngangsporten til gården. Majorstuen (ca. 5 min gange) er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Du finner også bussholdeplasset Homansbyen i nærheten. Med bil tar det ca. 2 min til Majorstuen, 5 min til Skøyen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn. Det er også nærhet til bysykkelstativ som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

3 540 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, TV/bredbånd fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, felles byggforsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader leil. 3 339,- Felleskostnader garasje: 201,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med 10% fra 01.07.2022, og denne økningen er inkludert i oppgitte felleskostnader. Årsaken begrunnes med økte kostnader, bl.a. strømutgifter og nylig utskiftning av sameiets varmtvannsberedere.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

0,- per 31.12.2021.

Andel formue

10 901,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten for 2022 utgjør kr 5 545,- iht. eiendomsskatteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 088 716 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 519 379 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg av kobber, sprekk og stedvis riss/krakilering i veggfliser, manglende drenering fra innebygget sisterne, utførelse vedrørende hjelpesluk bærer preg av ufagmessig utførelse, dusjsonens oppbygging med glassbyggerstein mot tørt rom samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger bør påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtrommets oppbygning og vegger av siporex. Basert på registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt.
- Kjøkken - Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Mulighet til å koble seg på luftesjakt i skap over kjøleskap.
- Kjøkken - Vannrør: Tilførselsrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Lekkasjestopper må etableres.
- Øvrige rom - Overflater vegger: Det er observert små riss på soverom 1, over dør og ved vindu/skyvedørsgarderobe. Overflatebehandling anbefales. TG2 gjelder: Støvkondens/skjolder ved overgang vegg/tak i stue. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom - Overflater gulv: Det er stedvis sprekker mellom gulvbord. Gulvet bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Etasjeskiller - 7.etasje - Skjevhetsmåling: Det er noe målbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 10 mm på soverom 1. Det er kun registrert mindre måltbare skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 5 mm.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
- Dører og vinduer - Vinduer: Vinduskarmer er av eldre dato og har behov for utvendig overflatebehandling.
- Balkonger, terrasser, veranda etc. - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra gjeldende forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Styret i sameiet planlegger for oppsett av ladeinfrastruktur for elbiler i garasje.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? SVAR: Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med 10% fra 01.07.2022. Årsaken begrunnes med økte kostnader, bl.a. strømutgifter og nylig utskiftning av sameiets varmtvannsberedere. Meglers kommentar: Denne økningen er inkludert i oppgitte felleskostnader.

Utførte arbeider i leiligheten:

Arbeid/endringer som er utført i nåværende eiers botid:
2022: Malt dør og dørkarm soverom/kontor.
2021: Kjøkken pusset opp, 12 nye ruter (alle på hovedsoverom og i stue). Sameiet har også byttet varmtvannsberedere, skiftet låser i fellesarealer og renset ventilasjon.
2020: Pusset opp vegger og vinduer på hovedsoverom.
2019: Nye takvinduer. Pusset opp vegger på soverom/kontor.
2018: Malt rekkverk på balkong.
2015: Total renovering av oppgang og fellesarealer inne. Nye takrenner over balkong.
2014: Ny integrert stekeovn med pyrolysefunksjon og koketopp med induksjon.

Utbedringer informert om fra tidligere eier:
2013: Alle overflater pusset opp (gulv, vegger og himlinger). Nytt dørcalling-anlegg og utbedring av garasjedekket.
2012: Takrehabilitering i sameiet, og ny kameraovervåkning i garasjeanlegget.
2009: Oppussing av fasade i sameiet.
2008: Heisrehabilitering.
2003: Nytt kjøkken og bad.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm

7. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.

Leiligheten disponerer i tillegg én bod på ca. 4,5 m² (merket 31), samt én biloppstillingsplass (merket 36) i felles garasjeanlegg i kjeller.
Boder tilhører den enkelte sameier, og bruksretten overføres ved salg av seksjonen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Soverom 1 var tidligere to mindre soverom, og det er opprettet et nytt soverom i deler av det som var kjøkken. Tidligere WC er fjernet/innlemmet i utvidet bad. Disse arbeidene er ikke omsøkt/godkjent, og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Se for øvrig tegning som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 796 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet. Bakgården er opparbeidet med betongheller, busker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles, oppvarmet garasjeanlegg. Enkel tilgang til heis og bod. Felleskostnader for garasjeplassen utgjør kr 201,-/mnd og er inkludert i oppgitte felleskostnader. Garasjeplass har gnr. 214, bnr. 34, seksjon 1, ideell andel 1/52, og tinglyses parallelt med leiligheten.
Det kan også være mulig å leie ytterligere plass (fra Thon Eiendom) ved ledighet.

Overdragelse av garasjeplasser kan kun skje til de øvrige sameiere. Fremleie av garasjeplassser også til andre leietakere enn byggets beboere aksepteres. Ved overdragelse og fremleie skal styret varsles.

Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25. Styret er i gang med etablering av ladeinfrastruktur. Evt. montering av lader og forbruk til strøm dekkes av den enkelte eier.

Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 7 etasjer samt underetasje, kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Yttervegger av pussede flater samt felter med liggende trekledning. Saltak tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Entrédør fra byggeår med kikkhull og sikkerhetslås. Brannklassifisering B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med karmer av tre fra ukjent årstall, og to-lags glass fra 2021. Velux takvinduer oppgitt av selger å være fra 2019. Det er fremlagt faktura vedrørende utskifting av glass på balkongdør og vinduer, datert 08.10.2021. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 28.03.1990 for eiendommen (forretningsbygg med boliger). Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Leiligheten er i dag utleid med følgende vilkår *:

Type leieforhold kontrakten gjelder:
- Hus eller leilighet
- Lofts- eller sokkelbolig i enebolig i tomannsbolig der utleier bor i samme hus
- Ett beboelsesrom der leieren etter avtalen har adgang til en annens bolig
Leier har færre rettigheter enn vanlig, bl.a innskrenket oppsigelsesvern. Se husleieloven paragraf 9-5 tredje ledd, 9-6 annet ledd, første pktm, 9-7 fjerde ledd, 9-8 tredje ledd
- Bolig som utleieren selv har brukt som egen bolig, og som blir leid ut som følge av midlertidig fravær på inntil fem år *
Leier har færre rettigheter enn vanlig, Se husleieloven paragraf 11-4.
- Annen bolig enn nevnt ovenfor

Varighet - leieperiode:
Leieperiode
- Leieavtalen er tidsbestemt, og opphører uten oppsigelse ved utløpet av avtalt leietid *
- Leieavtalen er tidsubestemt, og løper til den blir sagt opp av en av partene

Leieforholdet starter 1. nov 2022 og opphører uten oppsigelse 31. okt 2025 *

Oppsigelsesadgang:
- Partene kan i leieperioden si opp avtalen *
- Avtalen kan ikke sies opp a noen av partene i leieperioden

Måneders oppsigelsesfrist:
3 mnd *

Oppsigelsesfristen regnes fra første månedsskifte etter at oppsigelsen er mottatt.

Flytteoppfordring:
Innen tre måneder etter avtalt leietid er utløpt må utleier sende skriftlig flytteoppfordring. Leieavtalen vil ellers gå over til å være tidsubestemt.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Ved salg og fremleie plikter sameierne å melde dette skriftlig til styret for registrering. Sameierne plikter ved fremleie å gjøre leietaker oppmerksom på vedtekter, husordensregler og øvrige bestemmelser som gjelder for sameiet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt gulvvarme på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Ingen fastmonterte varmekilder utenom varmekabler på bad. Tidligere eier hadde to panelovner som nåværende eier fjernet i 2018, da det ikke har vært nødvendig for nåværende eier.

Energiforbruk

10 753 kWh (i 2021).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, holdeplass og fortau, friområde, byggeområde for forretning, fellesareal - lek, opphold, tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
- Ny Majorstuen T-baneknutepunkt - Sørkedalsveien 13 med flere - Teknisk infrastruktur (stasjon). Mottatt sak 09.07.2021. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202111789. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111789
- Holmboes gate 8 - Majorstuveien 5 B - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Mottatt sak 04.04.2022. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202205283. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202205283

Pågående byggesaker:
- Bogstadveien 24 - Installasjon av brannalarmanlegg. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201906996.
- Bogstadveien 30 A - Bruksendring av lokaler i 2. etasje til atelier, kontor, showroom og butikk.  Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202114234.
- Bogstadveien 23 - Oppføring av uthengsskilt og innsetting av skyvedør på fasade - Cewe AS.  Status: Rammetillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201901155.
- Vibes gate 2 - Installasjon av brannalarmsystem.  Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202104193.
- Bogstadveien 27 - Fasadeskilt og uthengsskilt - TGR. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201215078.
- Bogstadveien 29 - Bruksendring fra forretning til bolig og fasadeendring. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr.  202105596.
- Dunkers gate 4 A - D - Utskifting av fire heiser. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202110799.
- Industrigata 38 A - Innglassing av balkong.  Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202011962.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1860/924250-1/105  Bestemmelse om gjerde  07.12.1860 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Forbud mot generende bedrift
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1863/900138-1/105  Bestemmelse om veg  05.06.1863 
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1877/923547-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   20.07.1877 
Overført fra gnr 214 bnr 109
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1923/993625-1/105  Best om garasje/parkering  14.07.1923 
Overført fra gnr 214 bnr 109.
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1928/924412-1/105  Best om garasje/parkering  26.04.1928 
Overført fra gnr 214 bnr 109.
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1929/912820-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  16.05.1929 
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1933/942319-1/105  Best om garasje/parkering  29.04.1933 
Overført fra gnr 214 bnr 109.
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/302195-1/105  Erklæring/avtale   09.08.1951 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra gnr 214 bnr 36.
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1953/301626-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  05.06.1953 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra gnr 214 bnr 36.
Overført fra: 0301-214/34
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1988/92001-126/105  Pantsettelseserklæring   29.12.1988 
BELØP: NOK 15.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1109571
PANTSETTELSESERKLÆRING
ANFØRT PRIORITET: ETTER 1. TGL KJØPESUM
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1988/92001-129/105  Seksjonering  29.12.1988 
opprettet seksjoner: snr: 31
formål: Bolig
sameiebrøk: 105/8325
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 64 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 64 seksjoner. Sameiet Bogstadveien 26-28 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 997533712, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med følgende adresse: Bogstadveien 26 og Holmboes Gate 1.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Man kan finne informasjon om boligselskapet og sitt boforhold på Vibbo.no
- Sameiet Bogstadveien 26-28 har avtale om vaktmestertjeneste med Frogner Vaktmestertjenester AS
- Riktig Renhold AS utfører renhold av sameiets fellesområder
- Telia (tidligere Get) er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87227075

Regnskap

Årets resultat for 2021 viste et overskudd på kr 68 004,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 758 008,-. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Det er ikke tillatt å grille på balkonger iht. husordensreglene.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2021:
- I denne perioden har styrets fokus vært på å stabilisere økonomien i sameiet etter å ha brukt mye penger på oppgradering av tak og takvinduer i 2019, samt gjøre nødvendige forbedringer på eksisterende infrastruktur.
- Skifte låser til fellesarealer
- Utbedring av heiser
- Ventilasjonsrens av leiligheter
- Energi/fyring, økning av strømutgifter hvor kosnad ble dekket av egenkapital
- Ladeinfrastruktur: Tilbudet fra Enviro Elektro m/Ensto ladebokser ble først godtatt i desember 2021 med planlagt utrulling i starten av 2022. Planen er å rulle ut infrastruktur på samtlige parkeringsplasser og dette er planlagt dekket av sameiets egenkapital. Selve ladeboksen må dog dekkes av den enkelte eier av p-plass.
- Skifte av varmtvannsberedere var også planlagt i 2021, men grunnet dårlig kapasitet hos Teien Rørservice AS (rørleggerfirma med kjennskap til bygget) og svak økonomi i sameiet ble dette byttet forskjøvet til starten av 2022. Dette er også planlagt dekket av sameiets egenkapital.
- Styreleder fikk ordnet én måneds avslag på TV-anlegg/bredbåndutgifter til den nette sum av 26 200 kr etter at internett og TV-signaler falt ut i noen dager.

Vedtatt på årsmøte 2022:
- Inngansparti Holmboes gate 1: Forslag om å skaffe noen kunstige planter, samt en form for belysning som gjør det litt koseligere for beboere og gjester. Forslaget ble vedtatt.
- Oppgradere bakgård til en attraktiv uteplass som man ønsker å benytte: Tilby et par koselige sittegrupper. Noen blomsterpotter med små trær eller lignende. Fjerne busk og Ppynte opp med Tujia eller lignende i eksisterende blomserkasser (f.eks). Forslaget ble vedtatt.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer info i innkalling og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Styret kan til enhver tid trekke tilbake tillatelse til dyrehold dersom dette er til åpenbar sjenanse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Garderobeskap på soverom 2.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i entré. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles tavlerom i underetasjen. Leilighet har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat av pulvet fra 03/13.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bogstadveien 26, 0355, Oslo, Gnr. 214 bnr. 34 snr. 31 orgnr. 997533712 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 105/8325

Oppdragsnummer

17-22-0152

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.