# ROSENHOFF, Dynekilgata 15
4 200 000,-
Flott 2-roms i 9.etg. med stor, solrik balkong | Nydelig utsikt | Heis | Vv. inkl.| Lave omk. | Perfekt førstegangskjøp

VISNING:

14. august søndag kl. 12:00 - 13:00 15. august mandag kl. 16:00 - 17:00
 • Prisantydning: 4 200 000,-
 • Omkostninger: 15 653,-
 • Totalpris: 4 329 470,-
 • Fellesutgifter 3 223,-
Beregnet totalkostnad:
4 200 000,- (Prisantydning) 113 817,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 313 817,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 653,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 329 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 43 m²
 • Bruksareal: 43 m²
 • Etasje: 9
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1967
 • Gårdsnummer: 226
 • Bruksnummer: 6
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 268003156
 • Sist endret: 08.08.22 09:08
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 46%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms, beliggende høyt og fritt i 9. etasje (med heisadkomst), i et attraktivt område på Rosenhoff. Boligen har smart og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse!

- Balkong på 9 kvm med fantastisk utsikt over by og fjord, gode solforhold, samt utebod
- Ingen innsyn
- Romslig og pen stue
- Stilrent Kvik-kjøkken med integrerte hvitevarer
- Bad med opplegg for vaskemaskin
- Trivelig soverom med garderobeskap
- Innbydende entré med garderobekap
- Bod/skap i U.etg
- Heisadkomst (nye heiser i 2022)
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Varmtvann, TV og fibernett inkl.
- Muligheter for leie av p-plass (også ladeplasser) i borettslaget
- Kort vei til Rodeløkkens kolonihager, Torshovdalen, butikker, serveringssteder og et ypperlig kollektivtilbud

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 9. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, soverom, samt stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydøstvendt balkong på ca. 9 kvm med adkomst til utvendig bod på ca. 1,5 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten ett oppbevaringsskap i kjeller.

2 felles sykkelboder og fellesvaskeri i kjeller. Mulig å låne større boder på ca. 7 kvm under en periode (2 stk) ved f.eks. flytting, oppussing osv.

Entré

Innbydende og romslig entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til oppbevaring av yttertøy, sko og annet i stort garderobeskap, samt plass til andre oppbevaringsløsninger, skrivepult eller annet ønsket møblement. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig! I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet, hvor det også er plass til et stort spisebord. Her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag.

Kjøkken

Kvik kjøkkeninnredning med profilerte fronter i hvit utførelse, samt fliser over laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og utslagskum. Belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; stekeovn, keramisk koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med belysning og kullfilter. Komfyrvakt er montert.

Balkong

Fra stue/kjøkken har du utgang til en nydelig, sydøstvendt balkong på ca. 9 kvm. Svært gode solforhold på morgen/formiddag fra soloppgang til rundt kl 14:00 på sommerstid. Dette er en skjermet og deilig uteplass med minimalt innsyn - det perfekte stedet å nyte lange sommerdager! Det er god plass til utemøblement, grill og planter (gassgrill eller elektrisk grill er tillatt). Fantastisk utsikt ut mot Oslo by og fjord. Balkongen har i tillegg en praktisk utvendig bod (med strømuttak) målt til ca. 1,5 kvm. Belysning og stikkontakter på vegg. Balkongen er belagt med tremmegulv og har rekkverk av glass og fasadeplater.

TG2:
-  Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra gjeldende forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales.

Bad

Badet ble pusset opp i 2016 i følge tidligere eiers opplysninger. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malt himlingsflate med lysarmatur. Servantskap med glatte fronter i treverk utførelse, samt servant i porselen med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med belysning over servant. Dusjkabinett med to-greps armatur, samt frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

TG2:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar (kjøkken). TG2 er satt for å belyse dette.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Under 25 millimeter.

TGIU:
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Sluk er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst under dusjkabinett.
- Avløpsrør (ink. sluk): Sluk ikke vurdert.

Soverom

Trivelig soverom som er malt i en behagelig plommefarge. Herfra er det også fin utsikt over området. God plass til stor seng, samt oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: En-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater.
Diverse: Maling av vegger i alle rom, samt maling av tak i stue/kjøkken er gjort etter 2019. Tak og vegger i stue er nymalt i 2022.

Beliggenhet

Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff, men er likevel tilbaketrukket i gate med lite gjennomgangstrafikk.

Her har du flotte Torshovdalen og idylliske Rodeløkkas Kolonihager som nærmeste naboer. Nærområdet byr også på en rekke dagligvarebutikker, spisesteder og kaféer, parker, og offentlig kommunikasjon. Nærmeste barnehage er Dynekilen Barnehage, like ved. For de treningsglade finnes en rekke treningsstudioer innen kort gangavstand med blant annet SATS, Fresh Fitness, Actic m.m. Fagerheimen tennisklubb ligger kun et par hundre meter unna.

Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som fører til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Carl Berner Passasjen ligger like ved, og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue. En spasertur på ca. 10 min. tar deg ned til Grünerløkkas pulserende liv med utallige kaféer, butikker, utesteder etc. Skal man til sentrum, er det bare å hoppe på første trikk, buss eller t-bane.

Leiligheten har kort vei til tur- og rekreasjonsområder. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging. Torshovparken er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. I tillegg er det kort vei til Tøyen med blant annet Botanisk hage som er spesielt flott på våren og sommeren, samt Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august. Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Birkelunden m.m. ligger heller ikke langt unna. Marka ligger også godt innen rekkevidde, og tar kun ca. 15 minutter med kollektivt. Her har du tilgang til skiløyper på vinterstid, samt flotte turstier og badevann på sommerstid.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass kun 2 min unna leiligheten. Herfra går også trikk 17.

Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Det er også flere bysykkelstativ i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

3 223 pr. mnd. Inkl. Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmester, trappevask, felles forsikring, forr.førsel, festeavgift, nedbetaling andel gjeld (kapitalkostn. utgjør tot. ca. kr 613,-), komm. avgifter m.m.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

113 817,- per 01.06.2022.

Andel formue

3 376,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207924970
Lånetype: Annuitet
Restsaldo: 2.875.784,-
Restløpetid: 19 år 1 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,40%
Andel restsaldo: 18.913,-
Andel kapitalkostnader: 103,-

Lånenummer: OBBK02-98207838314
Lånetype: Annuitet
Restsaldo: 14.429.403,-
Restløpetid: 19 år 6 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,40%
Andel restsaldo: 94.904,-
Andel kapitalkostnader: 510,-

Festetomt utgjør kr 9.841,- av gjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 930 276 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 348 994 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Bad - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar (kjøkken). TG2 er satt for å belyse dette.
- Bad - Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Under 25 millimeter.
- Øvrige rom - Overflater himling: Enkelte riss/sprekker i himlingsflater og overganger på enkelte steder.
- Etasjeskiller - 9.etasje. Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste  punkt ble målt til 18 millimeter i entré mot soverom. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
- Balkonger, terrasser, veranda etc. -  Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra gjeldende forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Sluk er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst under dusjkabinett.
- Bad - Avløpsrør (ink. sluk) Sluk ikke vurdert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun faglært. Manglerud Rørleggerbedrift, E-verket elektroinstallasjon og Fatla byggservice (opplysninger tatt fra tidligere eiers egenerklæringsskjema). Opplysninger fra tidligere eiers egenerklæringsskjema: "Bad oppgradert i 2016 med nye overflater og ny innredning. Varmekabler gulv."
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? SVAR: Nei.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? SVAR: Noe dokumentasjon mottatt fra tidligere eier.
- Er arbeidet byggemeldt? SVAR: Har ingen kunnskap om.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? SVAR: Opplysninger fra tidligere eiers egenerklæringsskjema: «I januar 2017 var rørlegger innom grunnet lekkasje fra kjøkkenavløp. Dette skyltes motfall og noe tett sluk. Det ble skjøtet inn ekstra rør i riktig vinkel. Det har ikke vært lekkasje siden. Dokumentasjon foreligger.»
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? SVAR: Ja, kun faglært ved Proline Norge. Opplysninger fra tidligere eiers egenerklæringsskjema: "Det er utført rehabilitering av avløpene i hele blokka i regi av Proline Norge i 2017."
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? SVAR: Ja. Skjevheter i gården.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, kun faglært ved MTB Bygg. Opplysninger fra tidligere eiers egenerklæringsskjema: «Borettslaget engasjerte MTB Bygg vår/sommer 2017 om totalrenoverte hele dekket på sør- og nordenden av bygget. Dekket ble utskiftet, inkludert isolasjon og pussdekke, beslag og maling av toppinndekking langs taket.»
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun faglært ved T-elektro AS. Opplysninger fra tidligere eiers egenerklæringsskjema: "Det ble utført elektrisk arbeidet på leiligheten 24.06.18. Det ble byttet stikkontakter, montert dimmere, byttet lysbrytere, installert kjøkkenvakt, montert stikkontakter på balkong og i bod samt satt opp utebelysning. Dokumentasjon foreligger."
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Samsvarserklæring foreligger.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Opplysninger fra tidligere eiers egenerklæringsskjema: «Kontroll av det elektriske anlegget ble utført den 21.08.19 av Det lokale eltilsyn (DLE). Det ble ikke funnet avvik. Dokumentasjon foreligger.»

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm

9. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.

Utgang fra stue til sydøstvendt balkong på ca. 9 kvm med adkomst til utvendig bod på ca. 1,5 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten ett oppbevaringsskap i fellesarealer i kjeller.

Den originale byggetegningen ligger vedlagt i salgsoppgaven, men denne avviker fra dagens planløsning. Tidligere innvendig kott er innlemmet i arealet i entré, og omgjort fra sekundærareal til primærareal. Denne endringen er ikke byggemeldt, og det er ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Se for øvrig byggetegning som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 798 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Felles, festet tomt på 4798 m². Fellesarealer er opparbeidet med gangveier, belysning, gressplen, samt annen fin beplantning. Parkeringsplasser og sykkelparkering. Uteområdene har blitt oppgradert den siste tiden, og arbeidet med oppgradering av parken i 2020, som bl.a. innebærer å sette opp utemøbler, samt beplante med trær/busker og annet. Mulighet for spyling av sykler i sørenden av blokken.

Tomten er festet med en festetid på 90 år fra 01.03.1966. Oslo kommune er bortfester. Festeavgiften for 2021 var kr 149 643,- iht. regnskap, og festeavgiften betales via felleskostnader. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 15 garasjeplasser og 56 utendørs parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Månedsprisen for leie av parkeringsplasser er ca. kr 450,- pr mnd. for utendørsplasser, samt ca. kr 650,- pr mnd. for garasjeplasser. Det er satt opp ladeplasser for el-bil. Eiere av el-biler som ønsker ladeplass vil bli prioritert for disse plassene foran fossile biler. Borettslaget har tre gjesteparkeringsplasser som kan benyttes av borettslagets gjester. Alle gjester må registrere gjeshteparkeringen på nett før parkering. Gjesteparkering er begrenset til 24 timer pr. periode på 72 timer, uavhengig av om bilen flyttes i mellomtiden. Etter en maksimal periode på 24 timer parkering er det en karantenetid på 72 timer før ny gjesteparkering kan gjøres.
Ved flytting må man selv sende oppsigelse av parkeringsplass direkte til styret.

Det ble vedtatt på fjorårets årsmøte å utvide av ladeanlegget for elbil med 15 nye stasjoner (som utgjør 30 nye ladeplasser). Disse er nå ferdigstilt.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over ti etasjer, samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/ membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med fasadeplater og trekledning. Leiligheten har glatt entrédør i brannklasse B30 fra 1982 med kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 2007. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1967 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.  Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating kan lastes ned på Vibbo/fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.

Energiforbruk

Årlig strømforbruk (kun anslag) ca.  5016 kWh (gjennomsnitt i mnd: 418 kWh).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255, av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til byggeområde for boliger, vei, kontor, friområde/park, spesialområde - bevaring, offentlig bygning/allmennyttig formål (sykehjem, skole og barnehage), byggeområde for offentlig-/allmennyttig formål (barnehage), tomt for offentlig bygning (sykehjem) m.m. Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
- Trondheimsveien 197 C med flere - Kart- og bestemmelsesmøte - Bevaring kulturmiljø H 570 - Sinsenbyen bevaringsplan. Mottatt sak 13.01.2021.  Se mer informasjon på Saksnummer 202100768 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Mottatt sak 04.12.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201817368 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Mottatt sak 20.11.2020. Se mer informasjon på Saksnummer 202018759 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring. Mottatt sak 01.09.2021. Se mer informasjon på Saksnummer 202113718 på plan- og bygg sine hjemmesider.
-  Vossegata 15 -35 - Johan Selmers gate 3 - 5 - Tverrbakken 4 - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug. Mottatt sak 22.01.2021. Se mer informasjon på Saksnummer 202101999 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Sinsenterrassen 11 - 21 med flere (Sinsenbyen) - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak 02.10.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201813816 på plan- og bygg sine hjemmesider.

Pågående byggesaker:
- Dynekilgata 19 A - Rehabilitering av bad - H0402. Mottatt sak 01.12.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202019187 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 170 D - Rehabilitering av bad - H0402. Status: Søknad om ferdigattest under behandling. Se mer informasjon på Saksnummer 202108016 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 170 D - Rehabilitering av bad - H0102.  Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202201064 på plan- og bygg sine hjemmesider.
-Trondheimsveien 170 E - Rehabilitering av bad - H0501. Mottatt sak 11.10.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202115940 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 157 - Åpning i branncellebegrensende vegg. Status: Tilsyn gjennomført. Se mer informasjon på Saksnummer 202018945 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 153 - 161 - Utskifting av vinduer og balkongdører. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202103825 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 153 - Utvidelse og totalrenovering av bad - H0301.  Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202018437 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Dynekilgata 9 C - Renovering av bad. Mottatt sak 27.08.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202013264 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Dynekilgata 7 B - Innlemming av toaletter i felles trapperom til tilstøtende boenhet i 2. etasje H0203. Mottatt sak 26.03.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202105359 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Dynekilgata 10 - Utskifting av vinduer og montering av utvendig solskjerming. Mottatt sak 29.10.2020. Status: Rammtillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202017224 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Strømstadgata 8 - Bruksendring av kjeller til bolig og demontering av bærevegg. Mottatt sak 12.02.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202002473 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Strømstadgata 10 - Fasadeendringer på tak. Mottatt sak 25.11.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202018850 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Jørgen Løvlands gate 23 A-C - Utvidelse av seks boliger i 3. etasje mot loft og seks boliger i 1. etasje mot kjeller, fasadeendring og oppføring av sykkelskur. Mottatt sak 24.11.2020. Status: Tilsyn gjennomført. Se mer informasjon på Saksnummer 202018847 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 158 C - Bruksendring av loft fra tilleggsdel til hoveddel. Mottatt sak 09.06.2017. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer  201709099 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 158 - Installasjon av brannalarmanlegg. Mottatt sak: 18.03.2022.  Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202204297 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 158 B - Riving av bærevegg - H0201. Mottatt sak 04.12.2018. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer  201817426 på plan- og bygg sine hjemmesider.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1957/414223-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  16.10.1957 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE   Org.nr: 958935420
HJEMMEL TIL GRUNN
Rettighetshavere til festerett

1985/9105-1/105  Hjemmel til festerett  13.02.1985 
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Dynekilg 15 Borettslag  Org.nr: 948859211
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1880/924303-1/105  Rettsbok   05.11.1880 
Grensegangssak
 
1919/912739-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  24.06.1919 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1919/912740-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   24.06.1919  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1936/915063-1/105  Bestemmelse om vannledn.  12.05.1936 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1963/506052-1/105  Erklæring/avtale   25.04.1963 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1966/50796-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  13.01.1966 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Med flere bestemmelser
 
1966/301505-1/105  Bruksrett  24.01.1966 
vedr. areal
Med flere bestemmelser

1966/505541-1/105  Erklæring/avtale  23.03.1966 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1966/516812-2/105  Festekontrakt - vilkår   19.09.1966 
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER
 
1985/9105-2/105   ** Nye vilkår   13.02.1985 

1967/514248-1/105  Best. om vann/kloakkledn.   04.08.1967 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1978/506958-1/105  Erklæring/avtale  21.04.1978 
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
Pengeheftelser i festerett
1966/516812-2/105  Festekontrakt - vilkår  19.09.1966 
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER
Gjelder feste
 
1985/9105-2/105   ** Nye vilkår  13.02.1985 
 
1970/504174-1/105  Obligasjon  10.03.1970 
BELØP: NOK 1.758.000
Panthaver:Boligstiftelsens Leieboere   Lnr: 1116795
Gjelder feste
 
2016/1150198-1/200  Pantedokument   12.12.2016 
BELØP: NOK 16.300.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder feste

2021/119134-1/200  Pantedokument  29.01.2021 13:19 
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS   Org.nr: 911986884
Gjelder feste
 
Grunndata
0/910667-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 105 B F
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930
 
1966/501698-2/105  Registrering av grunn  26.01.1966 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:226 Bnr:7
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Dynekilgata 15 Borettslag består av 160 andelsleiligheter i én bygning og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948859211. Borettslaget ligger i Oslo kommune med adresse: Dynekilgata 15, 0569 Oslo. Gårds- og bruksnummer: 226/6.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterHouseCoopers AS.

- Hjemmeside med nyttig info: www.dynekilgata15.no
- Medlemskontigenten til OBOS er på kr 200,- i 2022
- Fellesvaskeri i kjeller
- Felles sykkelboder
- Mulighet for leie av parkeringsplass etter venteliste (også ladeplasser for el-bil)
- Selskapet har 2 større boder i kjelleren som lånes ut gratis til beboere i kortere perioder i forbindelse med f.eks. oppussing og flytting
- Borettslaget har én større bod i kjeller som leies ut for kr 4 200 pr år (etter venteliste)
- TV og fibernett fra Telia (tidligere Get) inkludert i felleskostnadene
- Borettslaget har vedtatt å gå over til fiber fra Obos OpenNet fra 2023
- Renhold utføres av Rene Trapper AS
- Vaktmestertjeneste utføres internt av en beboer
- Snørydding/gressklipping utføres av Vaktmesterkompaniet AS
- Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles gjennom eget bestillingsskjema på borettslagets nettsider eller ved direkte henvendelse til styret
- Pris for adgangsbrikke er kr. 100,- for 2023

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS forkjøpsrett. Denne er paralellvarslet og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650727

Regnskap

Årets resultat for 2021 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 2 428 066,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr 511 501,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel. Andelene lyder på kroner 100,-. Styret skal godkjenne nye eiere.

Se også husordensregler/vedtekter for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold/rehabilitering:
- 2021: Planting av kirsebærtre i parken, samt diverse busker og plantekasser i parken. Arbeidet med parken vil pågå kontinuerlig i årene framover.
-2021: Asfaltering av indre parkeringsområde mellom blokka og parken. Oppgraving og anlegg av riktig fall mot offentlig sluk. Øst Asfalt AS sto for arbeidet.
- 2021: Utskifting av heisanlegget med oppstart i august 2021. Schindler står for utskiftingen, med Heiskonsulenten AS som prosjektleder. Søksmål mot Orona blir tatt opp til første rettslige behandling i september 2021. Nytt heisanlegg fra Schindler sto ferdig i mars 2022.
- 2021: Komplettering av ladeanlegget med 30 ny ladeuttak fordelt på 15 doble ladestasjoner på ytre parkeringsrekke. Forventet oppstart er noe usikker pga. leveringsproblemer på halvledere. Antatt ferdigstillelse i løpet av høsten 2021.
- 2020: Asfaltering av ytre parkeringsrekke og innkjøring i fellesskap med borettslagene som ligger langs Trondheimsveien. Øst Asfalt AS sto for arbeidet.
- 202: Montering av utemøbler i parken: 2 sett med bord og benker med tilsammen 12 sitteplasser.
- 2020: Utskifting av alle hovedstoppekraner for varmt- og kaldtvann på felles stammer.
- 2020: Alle dører til vaskekott til høyre for heisene skiftet ut (fra 1. - 10. etg.) Vaskekummer er demontert og avløp fjernet av hensyn til vedlikehold og lekkasjesikkerhet i alle etasjene bortsett fra 9., 6. og 1. etg.
- 2020: 2 vaskemaskiner er skiftet ut med nye av tilsvarende type (Electrolux MyPro).
- 2019: Ladeanlegg for 26 elbiler på indre parkeringsrekke ferdigstilt.
- 2019: Utskifting av korridordører i 1-10. etg.
- 2019: Montering av videoovervåkning av fellesarealer.
- 2019: Montering av sikringsbeslag på postkasseanlegg.
- 2019: Utskifting av takdekke og dreneringssluk fra tak over inngangsparti.
- 2019: Utskifting av begge indre hovedinngangsdører i 1. etg.
 2018:  Utskiftning av komplett berederanlegg for varmtvann
- 2018/17: Styrets arbeid i driftsperioden var preget av tre store rehabiliteringsprosjekter som ble igangsatt og gjennomført i løpet av året: Utskifting av heisene, rehabilitering av gavlveggene og rehabilitering av avløp (fra vannlåser/sluktopp i leilighetene til kommunal tilknytning i gate).
- 2017: Nye postkasser
- 2014: Det ble utført oppgradering av el-anlegg og innmat i sikringsskap for alle leiligheter.
For fullstendig og mer detaljert vedlikeholdshistorikk, se borettslagets hjemmeside link: https://www.dynekilgata15.no/?page_id=3588

Ref. innkalling til årsmøte 06.05-13.05.2021:
- Styret vil fortsette arbeidet med løpende vedlikehold og generell oppgradering av bygning og fellesarealer i 2021. Budsjettpost til ordinært og løpende vedlikehold foreslås satt til 1.000.000,-. Dette skal dekke både det faste vedlikeholdet, uforutsette hendelser og mindre prosjekter. Det er satt av kr. 1 125 000,- til nye ladestasjoner og kr. 500 000,- til asfaltering til indre parkeringsområde. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Fremlagt forslag om at styret gis fullmakt til å inngå kontrakt med Øst Asfalt AS om asfaltering av indre parkeringsområde mellom parken og garasjerekken, for en estimert kostnad på 500.000,-. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Fremlagt forslag om utvidelse av ladeanlegget for elbil med 15 nye stasjoner (som utgjør 30 nye ladeplasser). Estimert kostnad er kr 1.125.000,-, finansiert gjennom låneopptak i OBOS Banken. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Fremlagt forslag om at styret engasjerer Firesafe AS for en gjennomgang og vurdering av ytterligere brannverntiltak i bygningen, spesielt med tanke på installasjon av manuelle brannmeldere i hver etasje. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Det var en økning av felleskostnadene med 2,5 % gjeldende fra 01.07.2021 (indeksjusering som allerede har trådt i kraft). Det var også en økning fra 01.04.2022.

Ref. innkalling årsmøte 04.04-07.04.2022:
Heisprosjektet:
Borettslaget har hatt en sak gående mot heisleverandør Myhre (nå Orona) vedr. utskiftning av heiser. Heisen fungerte, men det er mangelfull jobb i forbindelse med nytt anlegg. På ekstraordinær generalforsamling 22.10.2020 ble det vedtatt at Generalforsamlingen gir styret mandat til å bryte den gjeldende kontrakten med Orona og finne en ny entreprenør som kan skifte ut heisanlegget.
Borettslaget har etter vurdering og konklusjon fra Heiskonsulenten AS, med teknisk støtte fra BMA Heisteknisk Rådgivning AS, valgt å inngå ny kontrakt etter NS8407 med Schindler AS for utskiftning av heisanlegget. Kontraktssummen er på kr 3.932.500,- og borettslaget tar utgangspunkt i en fullfinansiering gjennom låneopptak i OBOS Banken, som legges til borettslagets samlede gjeld. Borettslaget vil kreve full dekning av utskiftingen fra Orona, men det kan ikke garanteres et bestemt utfall av den rettslige prøvingen av dette kravet, og borettslaget må derfor være forberedt på å ta hele eller deler av denne kostnaden selv. Nytt heisanlegg fra Schindler sto ferdig i mars 2022. For å redusere risiko for ytterligere kostnader og belastning gikk borettslaget med på en frivillig rettsmegling før en evt. rettssak. Rettsmeglingen resulterte i en avtale mellom partene som borettslaget kan være svært fornøyd med. Heisprosjektet kan dermed, etter snart 6 år, anses som endelig avsluttet.

Asfaltering:
Den indre delen av innkjøring og parkering på østsiden av blokka ble asfaltert sommeren 2021. Dermed er hele fellesområdet og parkeringsplassene på denne siden av blokka asfaltert og ferdigstilt. Det ble i forbindelse med arbeidet også laget nytt og bedre fall slik at avrenning etter nedbør blir mer effektivt ledet mot kommunalt gateavløp. I forbindelse med arbeid i naboborettslaget ble det også asfaltert og reparert i området helt nord på fellesområdet. Dette arbeidet ble dekket av entreprenøren som brukte området under arbeidet på nabotomten.

30 nye ladestasjoner:
Ladestasjoner på indre parkeringsrekke ble satt opp i 2017 og har fungert praktisk talt feilfritt i årene etter. Tanken har vært at det skulle kompletteres med ytterligere 30 ladestasjoner på ytre parkeringsrekke etter hvert som behovet ble større. Etter at indre parkeringsrekke har vært fulltegnet med el biler en god stund ble det derfor besluttet å fullføre anlegget og montere de siste stasjonene i 2021. På grunn av koronapandemien så det lenge ut til at ladestasjonene ville bli utsatt på ubestemt tid på grunn av leveringsproblemer på elektronikk. Sent på høsten 2021 fikk vi imidlertid inn de siste delene. Ved hjelp av mye egeninnsats og en dugnad i borettslaget fikk vi montert og koblet opp ladestasjonene sent på høsten, akkurat i tide før den første snøen. Borettslaget har nå 56 utendørs ladeplasser og har fått et av Norges største og mest moderne private ladeanlegg. Parkeringsleietakere som bytter fra fossil bil til el-bil og ønsker avtale om lading kan henvende seg direkte til driftsoperatøren for anlegget, Movel. Det tegnes individuelt ladeabonnement med Movel og borettslaget har ingen belastninger med den daglige driften av anlegget.

Vedlikeholdsavtale:
På ekstraordinær generalforsamling i juni 2021 ble det vedtatt å formalisere og inngå en vedlikeholdsavtale for borettslaget med styreleder. Oppgavene med løpende og større vedlikehold har tidligere for det meste blitt utført under styreledervervet eller gjennom enkeltoppdrag ved behov. Grunnet arbeidsmengden ble det til slutt nødvendig å skille styreledervervet og vedlikeholdsoppgavene. Styreledervervet er i all hovedsak er et administrativt verv, og det er mest ryddig og mer praktisk håndterbart for borettslaget om dette ikke blandes med de praktiske vedlikeholdsoppgavene i borettslaget. Vedlikeholdsavtalen er ment å inngås for ett år av gangen, med mulighet for gjensidig oppsigelse. Oppstår det større vedlikeholdsbehov som går utover avtalen, skal dette på forhånd drøftes med nestleder i styret og eventuelt godkjennes av det øvrige styret. Se mer info i innkallingen om hva vedlikeholdsavtalen omfatter.

Energieffektivisering:
Konkrete tiltak og installasjoner vil bli fremlagt for generalforsamlingen når de er nærmere utredet og kostnadsberegnet. Se mer info i innkallingen.

Uteområder:
Styret vil jobbe videre med utvikling av uteområdene  rundt blokka. Vi har inngått avtale med Vaktmester Andersen om bistand i dette arbeidet. De har overtatt blant annet gressklipping og vedlikehold av hekk, men kommer også til å bistå med andre oppgaver med parkanlegget. Styret oppfordrer beboere til å engasjere seg mer i uteområdene. Se mer info i innkallingen.

- Det ble vedtatt at borettslaget sier opp dagens avtale med Telia med virkning fra 2023 og tegner avtale om levering av nett med OBOS OpenNet fra samme periode. OBOS OpenNet tilbyr 1000 Mbps hastighet til kr. 169,- pr. mnd. pr. andel. (I tillegg tilbys det rabaterte priser på TV-tjenester hos Strim, allente og Viaplay for de som ønsker det.)

- Iht. den ordinære generalforsamlingen og ekstraordinær generalforsamling 27.04.2022 ble det vedtatt vedtektsendringer vedr. fastsettelse av styrehonorar. Se mer info i innkalling/protokoll fra møtet.

Iht. mail fra styret 03.08.2022: Det er ikke planlagt nye prosjekter eller låneopptak som vil påvkrke felleskostnadene. Vi regner også med at den økningen i felleskostnader som ble gjort i år er tilstrekkelig for å dekke utgifter. Vi har imidlertid lagt inn en årlig indeksregulering av felleskostnadene som blir vurdert hvert år.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven for mer detaljert info.

Husdyrhold

Dyr som er til sterk sjenanse for andre leieboere, kan fjernes etter styrets anmodning. Lufting av hunder er ikke tillatt på borettslagets område.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap (nummer 901) med automatsikringer plassert på vegg i felles gang.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet (ikke funksjonstestet). Brannslukkingsapperat med 6 kilo pulver fra 2022.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dynekilgata 15, 0569, Oslo, Gnr. 226 bnr. 6, andelsnr. 129 i Dynekilg 15 Borettslag med orgnr. 948859211 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0149

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.