# FRYDENBERG / HASLE, Fougners vei 22
5 490 000,-
Lys og romslig 3-roms endeleilighet med stor balkong | Moderniseringsbehov | Garasjeplass | Egner seg godt for utleie

VISNING:

8. august mandag kl. 16:00 - 17:00
 • Prisantydning: 5 490 000,-
 • Omkostninger: 152 269,-
 • Totalpris: 5 882 625,-
 • Fellesutgifter 4 723,-
Beregnet totalkostnad:
5 490 000,- (Prisantydning) 240 356,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 730 356,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 143 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 730 356,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 152 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 882 625,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 75 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1988
 • Gårdsnummer: 126
 • Bruksnummer: 39
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 261357251
 • Sist endret: 05.08.22 09:58
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 73%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 66%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 20%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 3-roms, beliggende i 2. etasje, i et attraktivt og familievennlig område på Frydenberg/Hasle. Her har du nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Dette er en endeleilighet med arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater fra flere sider som gir svært gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.

- Solrik balkong på ca. 8 m²
- Romslig stue med flotte vindusflater, og minimalt med innsyn
- Praktisk åpen kjøkkenløsning - hvitevarer følger med
- To gode soverom
- Eldre bad med opplegg for vaskemaskin
- Entré med god oppbevaringsplass
- Boligen har noe moderniseringsbehov
- Fasade/balkonger er pusset opp i 2018
- Nye vinduer i 2018
- Garasjeplass i felles anlegg
- Gjesteparkering i sameiet
- Disponibel bod
- Hyggelig felleshage
- Kabel-TV inkl.
- Rolig boligstrøk, og samtidig nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og består av: Entré, bad, to soverom, samt stue/kjøkken.
Utgang fra stue til østvendt balkong målt til ca. 8 m².

Boligen disponerer én bod i underetasjen (ikke besiktiget), samt én garasjeplass i felles garasjeanlegg. Sameiet har også gjesteparkering.

Entré

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko, i garderobeskap med speilfronter. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode etc. Dørcallinganlegg med video og portåpner.

Stue

Stuen har store vindusflater fra flere sider, samt adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Minimalt med innsyn. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, stort spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Praktisk åpen kjøkkenløsning. Innredning med hvite, slette fronter og fliser, samt speil over heltre benkeplate. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; komfyr, platetopp, samt oppvaskmaskin (denne er ny). Plass til kjøleskap/fryser. Ventilator med belysning over platetopp.

TG2:
- Vannrør: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig, østvendt balkong på ca. 8 m². Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Solen har du fra tidlig morgen til ca. middagstid. Grønt og hyggelig utsyn over området og nabolaget. Balkongen ble rehabilitert ifb. fasadeoppussingen som ble utført i 2018. Rekkverk av metall og glassfelt.

Bad

Bad fra 1988 med flislagt gulv med gulvvarme, samt veggflater med malte baderomsplater. Himlingsflate med malte takplater. Vegghengt servantskap med skuffer i innredning, samt servant med ett-greps armatur. Speil med belysning på vegg over servant. Oppbevaringsplass i høyskap. Dusjkabinett med to-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

TG2:
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater vegger: Nedre del/underkant til veggplater har omfattende skader/slitasje.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 20 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Avløpsrør (ink. sluk): Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt annet ønsket møblement. Meget romslig størrelse. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Soverom 2

God plass til seng, skrivepult, skap eller annet ønket møblement. Egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. Vegghengt hylleseksjon.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malt strie. Baderomsplater på bad.
Tak: Slett, malt betinghimling. Malte takplater på bad.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet på Frydenberg/Hasle, rett ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter! I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Rett utenfor døren finner du flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Fougners vei 22 er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Løren, Sentrum m.m.

Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med blant annet pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som har ført til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Carl Berner Passasjen ligger like ved, og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue. Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000, Coop Prix, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Meny-butikk finner du på Løren. Ellers finner du også W.B. Samson, Backstube, Narvesen, 7-11 m.m. rett nede i gaten.

Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder.

Det er mange grøntområder i nærheten.  Skulpturparken ligger like utenfor, mens populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. For øvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva. For trening innendørs er det også et godt utvalg av treningssentre i området med bl.a. SATS Carl Berner og Fresh Fitness.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berners plass som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og T-bane i alle byens retninger. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss på Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet fra sentrum til Carl Berner, og på nærmeste holdeplass går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Det er også bysykkel-stativ i nærheten, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

4 723 pr. mnd. Drift og vedlikehold, felles strøm, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsfører, regnskap og revisor, kabel-TV, vaktmestertjenester, lånekostnader m.m. Herav: Renteutgifter kr 978,- Avdrag kr 709,- Driftsutgifter kr 3 036,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.
Felleskostnadene ble sist justert med 5% fra 01.05.2022.

Prisen på kabel-TV vil øke med kr 40,- fra og med 01.07.2022.

Felleskostnadene vurderes løpende ut ifra prisstigning på løpende leverandør avtaler, vedlikeholdsbehov og eventuelle renteendringer på lån. Se for øvrig innkalling til årsmøte med styrets driftsrapport. Det er pr i dag ikke planlagt videre økning i felleskostnader for 2022 unntatt nevnte økning av kabel-TV.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. internett, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

240 356,- per 31.12.2021.

Andel formue

190 404,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Långiver / lånenr: DNB, 12136154131
Lånets totale saldo: 3 677 613,- pr 31.12.2021
Lånetype: Annuitet
Antall terminer årlig: 12
Årlig rentesats: 3,8 pr 31.12.2021
Dato siste termin: 2038
Andel felles gjeld kr. 240 356,- pr 31.12.2021
Andel fradr.berettigede utgifter kr. 17 975,-

Sameiet har rehabilitert fasader og arbeidene er i sluttført. Utbedringer og rehabiliteringsarbeider er finansiert med opptak av felles lån hvor 7 seksjonseier har innfridd sin andel, resten av seksjonseierne og snr 11 er med på felles lån.

Andel fellesgjeld gjelder kun langsiktig gjeld for snr 11 (banklån DNB), kortsiktig gjeld er ikke tatt med. Høy formue dekker også sameiets lånekrav mot seksjonseierne.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2022 iht. liste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
IN-ordning på fellesgjeld. Ta kontakt med forretningsfører ved ønske om å innfri andel fellesgjeld.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 376 042 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 953 752 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Overflater vegger: Nedre del/underkant til veggplater har omfattende skader/slitasje.
- Bad - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 20 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Bad - Avløpsrør (ink. sluk): Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - Vannrør: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Kjøkken - Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom - Overflater vegger: Veggoverflater er slitt.
- Øvrige rom - Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, kun faglært. Ukjent firma. Ny kledning, nye vindu, utbedring/fornying av altan.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, samt stue/kjøkken.

Boligen disponerer også én bod i underetasjen (ikke besiktiget), samt garasjeplass.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Opprinnelig bod i deler av soverom 2 er fjernet/innlemmet i soveromet, og er derfor omtalt, samt medregnet i leilighetens primærareal grunnet dagens bruk. Det er ikke søkt om bruksendring for rommet og det er ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. For øvrig samsvarer byggetegninger med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 772 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet, opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, lekeapparater, sittegrupper og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg (nr. 11), som medfølger ved salg. Felleskostnadene til seksjonen inkluderer garasje iht. forretningsfører.

Sameie har også flere parkeringsplasser på tomten som kan benyttes av beboerne og gjester. Kun en plass per beboer av gangen - se husordensreglene.

Det er ikke tillatt å leie bort garasjeplassen til eksterne, dvs. personer som ikke har bolig i sameiet.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over over 3 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere hovedsakelig av betong. Flatt tak belagt med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås og kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med tre-lags glass fra 2018. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 11.07.1990, ferdigattest for fasadeendring (utskifting av eksisterende balkongrekkverk) fra 06.11.2018, samt ferdigattest for installering av trappeheis datert 17.12.2021. Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Melding må sendes til styret eller forretningsfører for registrering. For mer informasjon, se vedlagte vedtekter/husordensregler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, sporvei (Gjøvikbanen), byggeområde for bolig, forretning, kontor, industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Jernbanen som går forbi, men man hører bare et sus når togene passerer iht. selger.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
- Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr.        202113718
- Hasleveien 30 og 36 - Planforslag - Byggeområder for boliger - Sak avsluttes.  Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201110042.
- Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak.  Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202204703.
- Trondheimsveien 197 C med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Bevaring kulturmiljø - Sinsenbyen. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202100768.
- Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202018759.

Pågående byggesaker:
- Hekkveien 18 - Oppføring av sykkelskur. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202004427.
- Nordliveien 14 - Bruksendring og fasadeendringer. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201905382.
- Hekkveien 9 B - Åpning i bærevegg. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202205633.
- Nordliveien 9 - Tilbygg og hagestue.  Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201900272.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1911/900769-1/105  Bestemmelse om veg  18.08.1911 
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/2384-1/105  Skjønn  01.03.1961 
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/29019-1/105  Erklæring/avtale  12.05.1987 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/72524-1/105  Erklæring/avtale  04.11.1987 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1988/91803-3/105  Pantsettelseserklæring  29.12.1988 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1096853
ANFØRT PRIORITET: ETTER FØRSTE TINGLYSTE KJØPESUM
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1988/91803-2/105  Seksjonering  29.12.1988 
opprettet seksjoner: snr: 11
formål: Bolig
sameiebrøk: 80/1713
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 23 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Fougners vei 22. Sameiet består av 23 seksjoner av gnr 126, bnr 39 i Oslo kommune.
Forretningsførselen er utført av Nor Forvaltning AS.

- Sameiet har avtale med Vaktmesterkompaniet om snømåking
- Sameiet har avtale med Rene Trapper AS som foretar renhold av fellesareal
- Sameiet har avtale med Idar Sørensen om plenklipping
- Sameiet har avtale med Rentokil om skadedyrskontroll
- Sameiet har avtale med Vinsor om vedlikehold av garasjeport
- Sykkelbod i sameiet

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85988078

Regnskap

Årsresultatet fra 2021 viste et overskudd på kr 52 976,-. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Nye eiere kan bare være fysiske personer.
Dyrehold på balkong er ikke tillatt.
Elektrisk grill og godkjent propan, kan benyttes på balkongene såfremt det ikke er til sjenanse for naboene.

Se vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har rehabilitert fasader i 2018 og arbeidene er i sluttført. Arbeidene innebar ny kledning, nye vinduer og renovert av altan. Utbedringer og rehabiliteringsarbeider er finansiert med opptak av felles lån hvor 7 seksjonseier har innfridd sin andel, resten av seksjonseierne og snr 11 er med på felles lån.

Alle ventilasjonsvifter på tak (8 stk) ble byttet 03.06.2021.

Iht. mail fra styret 03.06.2022:
Det er ingen store utbedringer planlagt pt. Vi har økt fellesutgifter i mai og kommer derfor ikke til å gjøre det igjen med det første.
Det er mulig å koble lader opp til seksjonens egen strømtavle i tavlerommet. Det  er begrenset plass i kanalen opp, så her er det førstemann som gjelder. Vi har begynt å se på felles ladeanlegg, men har ikke kommet fram til en konklusjon ennå. Når vi installerer fellesanlegg må alle private anlegg kobles ned.

Ingen innkomne forslag til behandling på årsmøte 27.04.2022.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Beboerne plikter å underrette styret om dyrehold. Dyreeiere må vise nødvendig hensyn til andre beboere og ikke la dyret være alene i leiligheten hvis det sjenerer naboene. Se for øvrig §8 i Husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap plassert på vegg på kjøkken.
- Leiligheten har brannvarsler. Leiligheten har husbrannslange.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fougners vei 22, 0560, Oslo, Gnr. 126 bnr. 39 snr. 11 orgnr. 882704432 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 80/1713

Oppdragsnummer

17-22-0141

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.