# HØYBRÅTEN, Nybyggerveien 28A
4 990 000,-
Pen halvpart av tomannsbolig i familievennlige omgivelser | Lys og gjennomgående | Fin utsikt | Uteplass/felles hage

VISNING:

14. august søndag kl. 16:15 - 17:15 15. august mandag kl. 18:30 - 19:30
 • Prisantydning: 4 990 000,-
 • Omkostninger: 133 769,-
 • Totalpris: 5 123 769,-
Beregnet totalkostnad:
4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 123 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Tomannsbolig
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 103 m²
 • Bruksareal: 103 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1949
 • Gårdsnummer: 106
 • Bruksnummer: 115
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 261704655
 • Sist endret: 05.08.22 15:39
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 78%
  eier sin egen bolig
 • 74%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 55%
  har bolig på over 120 kvm
 • 82%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 37%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en meget innbydende og flott halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig (øvre del), som ligger i et familievennlig og rolig boligstrøk på Høybråten. Lys, gjennomgående og innholdsrik bolig hvor flere oppgraderinger er utført i nyere tid.

- Pusset opp i 2018 (v/tidligere eier)
- Gjennomgående og lyst, med flott utsikt
- Romslig og pen stue med peisovn
- Store vindusflater fra flere sider som gir svært gode innvendige lysforhold
- Lekkert kjøkken fra 2018 med integrerte hvitevarer og praktisk kjøkkenøy
- Bad fra 2018 med både badekar og dusjsone
- Praktisk vaskerom fra 2018
- Luftig og fint soverom
- Innredet loft med soverom, gang og WC-rom (loftsetasjen er ikke godkjent)
- Boligen disponerer en koselig utestue på ca. 14 kvm i felles hage
- Garasje og parkering på tomt
- Nærhet til offentlig til tog og buss

Innhold

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig over 2 plan. Adkomst via felles inngangsparti.

2. etasje består av: Gang, vaskerom, bad, soverom, samt kjøkken og stue.
Loft består av: Innredet rom benyttet som soverom, samt toalettrom. Innredning av loft er ikke godkjent (se mer info under punktet "Ferdigattest/brukstillatelse").

Overbygget platting på ca. 14 m² i hagen, samt sportsbod.

I tillegg har boligen garasje på ca. 16 m². Garasjen benyttes i dag kun til oppbevaring.
P-plass og gjesteparkering på felles tomt.

Entré/gang

Adkomst til boligen via felles inngangsparti. Romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Downlights i himling. Adgang til alle rom i 2. etasje, samt trapp til loft hvor du også finner et romslig trapperom som kan innredes etter ønske og behov. Det er romslig og har et stort vindu. Langs veggene er det gode oppbevaringsmuligheter langs knevegger.

Stue

Flott stue med store vindusflater (fem vinduer) på tre vegger, som gir svært gode innvendige lysforhold, og en luftig romfølelse. Fin utsikt over området. Pen 1-stavs parkett og tidsriktige fargevalg. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Sentralt i rommet er det en koselig peisovn som gir lun og god varme. Åpen løsning mot kjøkken, som gjør dette til et sosialt og hyggelig oppholdsrom.

Kjøkken

Lekker kjøkkeninnredning fra 2018 med hvite, profilerte fronter og vitrineskap, samt benkeplater i laminat. Takhøye overskap. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som følger med; oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og platetopp, samt vegghengt ventilator. Frittstående kjøleskap med fryser medfølger også. Praktisk kjøkkenøy med ekstra oppbevaring og benkeplass.

Bad

Pent, flislagt baderom fra 2018 med varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur, samt speilskap med belysning og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Frittstående badekar med hånddusj. Avtrekksvifte i vegg. Dokumentasjonen er hentet fra tidligere prospekt, og ligger vedlagt i salgsoppgaven.

TG2:
- Bad - 2. etasje - Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - 2. etasje - Overflater vegger: Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Vindu bør skjermes.
- Bad - 2. etasje - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TGIU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot fellesareal.

Vaskerom

Meget pratkisk, flislagt vaskerom fra 2018 med varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeplate i laminat med opplegg for vaskemaskin under, samt plass til tørketrommel. Dokumentasjonen er hentet fra tidligere prospekt, og ligger vedlagt i salgsoppgaven.

TG2:
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

TG3:
- Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-

TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjon: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar.

Toalettrom (ikke våtrom) - loft

Toalettrom fra ukjent årstall. Gulvflate belagt med gulvbelegg og vegger/himling med panel. Vegghengt servant med ett-greps armatur, samt gulvstående toalett. Varmtvannsbereder. Avtrekksvifte i vegg.

Soverom 1

Stort og luftig soverom som er malt i en behagelig blåtone. God plass til dobbeltseng med nattbord på hver side, samt plass til annet ønsket møblement som f.eks. skap, kommode etc.

Soverom 2 - loft

Loftsetasjen har et innredet rom, som i dag er benyttet og innredet som soverom. Mange innredningsmuligheter med plass til seng, skrivepult, oppbevaringsløsninger m.m. Langs veggene er det gode lagringsmuligheter under knevegger. Det gjøres oppmerksom på at loftet og soverom på loft ikke er godkjent (se mer info under punktet "Ferdigattest/brukstillatelse").

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Gulvflater med tre-stavs parkett på loft. Fliser med gulvvarme på bad og vaskerom, samt gulvbelegg på toalettrom.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad og vaskerom, samt panel på loft.
Tak: Malte flater. Downlights i entré, stue/kjøkken, på bad og vaskerom.

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget attraktivt, veletablert og rolig villaområde på populære Høybråten med nærhet til det meste. Skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud ligger alle innen kort rekkevidde fra boligen. Kombinasjonen av fredelige og barnevennlige omgivelser med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og servicetilbud gjør dette til et svært attraktivt sted å bosette seg. Det er også kort vei til både barneskole og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på Rema 1000, Joker (søndagsåpen) eller Kiwi. Det er kun en kort spasertur til Furuset senter med blant annet legesenter, bibliotek, apotek, treningssenter, flere kafeer og en rekke forretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. nye Stovner senter eller Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter. Strømmen storsenter med over 200 butikker og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via bil eller offentlig kommunikasjon.

Fra boligen er det også kort vei til marka som har flotte tur- og friluftsområder som gir svært gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Løypenettet i både Østmarka og Lillomarka er flott preparert på vinterstid med belyste løyper, og det er flotte bade- og fiskevann i nærheten. I tillegg finnes det utallige aktivitetstilbud i nærheten som bl.a. lekeplass, tennisbaner (på Lørenskog/Skårer), fotballbaner, svømmehall og ridesenter. Verdensparken, som et ledd i "Groruddalssatsningen", ligger også i gangavstand fra boligen. Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud for barn og unge innenfor flere idretter som fotball, håndball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn. Dessuten Høybråten basketballklubb.

Det er ca. 550 meter til Haugenstua Togstasjon. Svært effektiv transport med tog. Toget bruker ca. 14 minutter til Oslo S. Buss 64 stopper også på Haugenstua stasjon.

Felleskostnader

Det foreligger vedtekter for sameiet som blant annet opplyser at fellesutgiftene fordeles etter sameiebrøk. Selger opplyser om at det ikke betales noe felleskostnader per i dag, men det gjøres oppmerksom på at denne kan bli aktuelt i fremtiden. Samtlige kostnader ved årsmøtets beslutninger deles mellom sameierne i samme forhold som sameiebrøken.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. TV/internett, alarm og hus- og innboforsikring kommer i tillegg.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kr. 10 495,04 pr. år Betales kvartalsvis.

Dette inkluderer renovasjon, vann- og avløpsavgifter. Den totale årlige kostnaden vil variere etter eget forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Ingen eiendomsskatt i 2022 iht. eiendomsskatteliste. Det gjøres oppmerksom på at dette kan påløpe senere.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 253 805 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 513 697 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Oppgitt formuesverdi er beregnet på skatteetaten.no sin boligkalkulator, da det har vært problemer å få opplyst av skatteetaten. Beregningsgrunnlaget er opplyst størrelse, alder og beliggenhet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - 2. etasje - Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - 2. etasje - Overflater vegger: Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Vindu bør skjermes.
- Bad - 2. etasje - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vaskerom - 2. etasje - Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Loft - innredet - Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Kun tilluftventil i vindu. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres.
- Loft - innredet - Overflater gulv: Gulvets overflatematerale er slitt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Loft - innredet - Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Loft - innredet - Innerdører: Dørbladet har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Innvendige trapper: Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav.
- Etasjeskiller - 2.- og loftsetasje - Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 20 mm i på loft.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst må etableres.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Fasader ink. kledning: Overflatebehandlingen bærer preg av alder/slitasje. Vindusomrammingen har stedvise moderate råteskader. Utbedring anbefales.
- Dører og vinduer - Vinduer: Beslag på vannbord ved trapp loft mangler og vannbord har råteskader. Fare for fukt i konstruksjon. Innsettingsdetaljer rundt enkelte vinduer bærer preg av ufagmessig utførelse. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Yttertak - Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
- Drenering - Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20-60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Vaskerom - 2. etasje - Ventilasjon:  Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Varmtvannsbereder: Det er avdrypp under varmtvannsberederen. Skade må repareres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-
- Brann - Brannslokkingsutstyr: Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot fellesareal.
- Vaskerom - Fukt i tilliggende konstruksjon: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar.
- Grunnmur, fundamenter - Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Grunnmur, fundamenter - Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
- Drenering - Fuktmåling i lukkede konstruksjoner: Det ble ikke foretatt måling inne i lukkede konstruksjoner i kjeller pga det tilhører naboenheten.
- Drenering - Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Det ble ikke foretatt måling inne i lukkede konstruksjoner i kjeller pga det tilhører naboenheten.
- Stikkledninger og tanker - Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Ikke besiktiget.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, kun faglært. Solgt.no. Utviding av vindu i kjelleren, arbeid pågår (meglers kommentar: gjelder ikke denne seksjonen).
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ledning ved parkeringsplass.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? SVAR: kjeller, arbeid pågår.
- Tilleggskommentar: Det pågår arbeid i den andre boenheten.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom, soverom, samt stue og kjøkken.

Loftsetasje:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av loft og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene og soverom på loft er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Se mer info under punktet "Ferdigattest/brukstillatelse". Deler av loftet er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 964 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles, eiet tomt for sameiet. Tomten er pent opparbeidet med gruslagt innkjørsel og adkomst, plenareal, busker og diverse fin beplantning. Skjerming med hekk, og ellers i hagen er det plantet kirsebærtre, epletre, og plommetre. Tomten deles med nabo.

Markterrasse/utestue:
Opparbeidet uteplass med utestue i hagen og markterrasse på ca. 14 m². Utestuen er delvis innglasset og skjermet fra vær og vind. God plass til sittegruppe og grill. Tilhørende innebygget hagebod. Det er montert lysplater i taket. Selger har pt. benyttet denne plassen til oppbevaring.

Garasje / Parkering

Garasje på 16 m². Denne brukes per i dag kun som bod.
Ellers parkering på tomt.

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over to etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner med utvendig stående kledning. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Renner og nedløp av metall. Glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2018 og tre-lags glass fra 1999. Vinduer med to-lags glass fra 1994 på loft. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest den 18.11.1948 for våningshus med garasje.
Det er utstedt ferdigattest den 01.11.1991 for nybygg/garasje.
Det er utstedt ferdigattest den 03.12.2004 for flytting av garasje på tomten.
Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven. At slike tillatelser/ attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Loftet er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet på loftet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Boligen er omgjort ved å flytte kjøkken i åpen løsning mot stue (fjernet tidligere soverom), og bad er bygget der tidligere oprinnelig kjøkken lå. Vaskerom ligger der bad lå opprinnelig. Disse arbeidene er gjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse fra både styret og kommunen er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Boligen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommune/evt.styret, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om det ikke er godkjent.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.
Se for øvrig vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt peisovn i stue. Gulvvarme på bad og vaskerom.

Skorstein fra byggeår og teglsteinspipe.

Naturlig ventilasjon.

Opplysninger om branntekniske installasjoner:
- Varslet feiing/fresing av skorsteinen den 29.04.22 - avvist av beboer, ikke utført.
- 25.03.22. Feier utførte et visuelt tilsyn av skorstein/boenhet. Ingen avvik registrert etter visuelt tilsyn.

Energiforbruk

Ikke opplyst.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4220 av 15.03.2006. Området rundt er regulert til boliger, vei, friområde (Høybråten idrettspark og idrettsplass) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
- Småhusplanen - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak 25.03.2022. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202204703.

Pågående byggesaker:
- Nybyggerveien 19 - Oppføring av enebolig. Status: Endret tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201919053.
- Kringveien 17 C - Oppføring av enebolig - Hus 2. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201615560.
- Kringveien 34 - Ombygging av tomannsbolig til enebolig og tilbygg med ny boenhet. Status: Rammetillatelse gitt.Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202201430.
- Idrettsveien 4 - Tilbygg, påbygg, ombygging og bruksendring. Status: Rammetillatelse gitt.Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202115974.
- Idrettsveien 4 - Innbygging av terrasse. Status: Tillatelse gitt.Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201718660.

Det rives, rehabiliteres og bygges i området. For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1942/10179-1/105  Bestemmelse om veg  27.08.1942 
Bestemmelse om gjerde
Riktig årstall for tinglysing er 1952.
Overført fra: 0301-106/115
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten ble ikke funnet i digitalarkivet.
 
1948/1656-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  18.02.1948 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:106 Bnr:116  
Overført fra: 0301-106/115
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten ble ikke funnet i digitalarkivet.
 
1949/1744-1/105  Bestemmelse om veg  16.02.1949 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-106/115
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten ble ikke funnet i digitalarkivet.
 
1949/8385-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  21.09.1949 
Overført fra: 0301-106/115
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten ble ikke funnet i digitalarkivet.
 
2003/63371-1/105  Erklæring/avtale  02.10.2003 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
Vederlagsfri overdragelse av veigrunn til kommunen
Overført fra: 0301-106/115
Gjelder denne registerenheten med flere
Dispensasjon fra plan og byggings loven § 67. Forlikelse for eier av gnr 106 bnr 115 til å bekoste og utvide veien med mer om dispensasjom bortfaller. Nybyggerveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Hjemmelshaver er kjent med at kommunen når som helst kan trekke dispensasjonen tilbake med den virkning av at eier får plikt til å opparbeide vei til og langs den side a tomta hvor den har sin adkomst. Eier forplikter seg til å overfra vederlagsfritt til Oslo kommune den nødvendige veigrunn i en bredde av inntil 10 meter med bruksrett til skjærings- og fyllingsarealer. Se erklæringen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
2004/68883-1/105  Erklæring/avtale  08.10.2004 
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
Utearealet seksjoneres som tilleggsdeller til den respektive seksjonen samt et fellesareal for alle seksjonene. I tillegg skal garasjen i kjelleren på den eksisterende horisontaldelte tomannsboligen bli tilleggsdel bygning for seksjon 1 og ikke som tidligere tilhøre seksjon 2. Erklæringen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Grunndata
2003/83566-1/105  Seksjonering 12.12.2003 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/6
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 2-4
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt.
Sameiet har panterett som sikkerhet for bl.a. riktig betaling av fellesutgifter. I tillegg kan eiendommen ha tinglyst panterett til sameie jf. grunnboksutskrift. Ovennevnte panterett(er) vil alltid følge eiendommen.

Vei/vann/avløp

Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra ukjent årstall.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

Sameie

Sameie: Sameiet Kringveien 21,

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring


Seksjon 1 og 2 betaler en felles byggforsikring.

Ny eier er selv ansvarlig for å tegne villa/husforsikring/innboforsikring f.o.m. overtagelse.

Vedtekter / husordensregler

Det foreligger vedtekter for sameiet som blant annet opplyser at fellesutgiftene fordeles etter sameiebrøk.

Sekjon 1 og 2 har felles ansvar for alt ytre vedlikehold av sin fellesbolig. Videre er sekjon 1 og 2 ansvarlig for drift og vedlikehold av felles vann og avløpsledning fram til kommunale ledninger i nybyggerveien. Samtlige kostnader ved årsmøtets beslutninger deles mellom sameierne i samme forhold som sameiebrøken.

Ingen av sameierene kan nekte at det blir utført nødvendig reparasjon og vedlikehold på felles anlegg. Kjøper må påregne at det kan påløpe kostnader til felles drift og vedlikehold.

Selger opplyser at det pt. ikke er opprettet noe styre og at det ikke er noe fungerende sameie med husordensregler, årsmøter og regnskap etc.

Den enkelte sameier har ekslusiv bruksrett over sin seksjon og garasje, samt utearealet slik det fremgår av seksjoneringen og vedlagte kart. Alt areal som ikke er definert som tilleggsareal for den enkelte seksjon er fellesareal. Se for øvrig vedtekene som ligger vedlagt.

I 2017 inngikk daværende eiere av seksjon 1 og 2 en avtale om bytte av tomteparsell. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det i forbindelse med denne avtalen er ikke foretatt noen resekjonering og tinglysning, og det er derfor avvik fra tinglyste reseksjonering av utearealer og dagens faktiske bruk. Iht. avtalen disponerer Seksjon1 (G1) parsell på 5,5 meter totalt fra gjerdet mot huset, og seksjon 2 (G2) resterende av hagen, se vedlagt tegning og avtale.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom. Boligen har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Boligen har røykvarslere og brannslukkingsaparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nybyggerveien 28A, 1084, Oslo, Gnr. 106 bnr. 115 snr. 1 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 1/6

Oppdragsnummer

17-22-0110

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.