#Ensjø / Tøyentaket, Ensjøveien 4 (Tøyentaket)
2 100 000,-
Ny 3-roms hjørneleilighet med balkong | Takterrasse med utsikt | Ferdigstilles Q3/Q4 2023 | Salg av kontraktsposisjon

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 2 100 000,-
 • Omkostninger: 126 857,-
 • Totalpris: 6 286 857,-
 • Fellesutgifter 14 862,-
Beregnet totalkostnad:
2 100 000,- (Prisantydning) 4 060 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 160 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 25 000,- (Adminstrasjonsgebyr) 50 000,- (Transportgebyr) 51 857,- (Omkostninger ihht. opprinnelig kjøpekontrakt) -------------------------------------------------------- 126 857,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 286 857,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 67 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2023
 • Gårdsnummer: 128
 • Bruksnummer: 36
 • Finnkode: 253130046
 • Sist endret: 04.01.23 10:11
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 55%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 98%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 22%
  er barnefamilier

 

Kort om eiendommen

<b>Byggestart er vedtatt og ferdigstilles Q3/Q4 2023!

Salget gjelder transport av en kontraktposisjon for leilighet B105 i prosjektert oppføring av to nybygg i Ensjøveien 4.

•Helt ny 3-roms under oppføring på Ensjø
•Takterreasse med utsikt over Oslo
•Takterrassen vil få toalett og et treningsområde med enkle treningsapparater
•Leiligheten får en god hjørnebeliggenhet i byggets 1. etasje
•Mulighet for å kjøpe/leie garasjeplass i kjeller
•Leiligheten får en meget god planløsning med stue og åpen kjøkkenløsning, to soverom, bad, gang og balkong
•Heis
• Ettertraktet område
•Balansert ventilasjon
•5 års nybygg garanti

Ved IN-ordning kan felleskostnadene reduseres til kr. 3.697,-.

Området rundt Ensjøveien 4 borettslag preges av stor utvikling kombinert med fantastiske grøntområdet og et vel av servicetilbud. Med gangavstand til både Kampen, Tøyen og Løkka har du alle Oslo sine beste impulser innen kort rekkevidde.

Det henvises til prosjektets nettside for ytterligere informasjon samt komplett, opprinnelig salgsoppgave: https://neptuneproperties.no/vare-boliger/ensjoveien-4/prospekt

Trykk "Les mer om boligen" for å laste ned komplett salgsoppgave.

Kontakt megler ved spørsmål til kontrakten eller ønske om oversendelse av vedlegg</b>

Salg av kontraktsposisjon

Salget omfatter kontrakt til leilighet nr B105 i prosjektert oppføring av to nybygg bestående av 88 leiligheter og næringslokaler i 1. etasje. En 3-roms andelsleilighet med hjørnebeliggenhet i blokken, balkong, en sportsbod i garasjekjeller samt rett til bruk av borettslagets fellesareal. Boligen er under oppføring og vil ligge i byggets 1. etasje. Boligen får en god planløsning, med gang, 2 soverom og åpen kjøkken- og stueløsning med utgang til balkong.

Tilvalgsprosessen er gjennomført og tilvalg er gjort for kr. 110.000,-. Det er gjort tilvalg på kjøkken og bad, samt vannbåren gulvvarme i hele leiligheten.

Pris for boligen er som følger:
Merverdi iht kontraktsposisjon kr 250.000,-
Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 1.740.000,-
Fellesgjeld stipulert iht kontrakt kr 4.060.000,-
Tilvalg kr. 110.000,-
Omk. kr. 126 857,-

Totalpris ekskl. omk. kr 6.160.000,-
Totalpris inkl omk. og tilvalg kr 6.286.857,-

1: Opprinnelig 10% til utbygger kr: 580.000,-, + transportgebyr kr. 50.000,- + administrasjonsgebyr kr. 25.000,- totalt kr. 655.000,- innbetales ved kontraktsignering til Schala & Partners klientkonto.
2: Merverdi til selger utgjør kr: 250.000,-, denne innbetales minimum 2 uker før overtagelse til Schala & Partners klientkonto.
3: Resterende av kjøpesum kr. 1.321.857,-. Innbetales minimum 2 uker før overtagelse til klientkonto utbygger (DNB Eiendom AS, avd. Nybygg Oslo.). (Kr. 1.740.000,- + resterende omk (51 857,- (omkostninger ihht. opprinnelig kjøpekontrakt) + 110.000,- (tilvalg) - 580.000,- (10%))

Det henvises til prosjektets nettside for ytterligere informasjon samt komplett, opprinnelig salgsoppgave: https://neptuneproperties.no/vare-boliger/ensjoveien-4/prospekt

Utstyr

Dørklokke:
Det leveres porttelefon med videokamera ved inngangsdørene, kodetablå ved garasjeport. Svarapparat med fargeskjerm i hver leilighet. For leiligheter som har mulighet for utleiedel så vil det være mulig å bestille ekstra porttelefon som tilvalg.

Postkasser:
Felles postkassestativ, montert innvendig ved inngangspartiet eller i portalen ved inngangspartiet.

Heis
Heis leveres fra garasjeanlegget og opp til alle etasjer og takplan. Alarmoverføring til vaktsentral.

Elektrisk anlegg:
Det legges opp skjult elektrisk anlegg, med brytere og kontakter i hvit utførelse. Der det er prefabrikkerte elementer eller leilighetsskiller av betong er det elektriske anlegget åpent. Automatsikringer med jordfeilbrytere i eget sikringsskap i hver leilighet. Overbelastningsvern og målere i felles teknisk rom eller i trapperommet. Det leveres downlights med dimmer på bad og i entré.

TV/bredbånd:
Det leveres ett stk. data- og TV-punkt i stue. Selger tegner abonnement for TV, internett, telefon, fibernett eller tilsvarende med inntil 3 års bindingstid på vegne av borettslaget.

Oppvarming og tappevann:
Leilighetene oppvarmes med vannbåren gulvvarme via fjernvarme, med individuell forbruksmåler er i fordelerskap. Det leveres ikke oppvarmingskilde på soverom eller innvendig bod. Det leveres en stikkontakt på vegg i soverom tilrettelagt for panelovn. Vannbåren gulvvarme på soverom kan velges som tilvalg.

Ventilasjonsanlegg:
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Avtrekk til ventilasjon føres over tak/eller ut via fasadevegg. Ventilasjonsaggregat leveres i hver leilighet, plassert i bod/teknisk rom eller entré/gang.

Markterrasser, balkonger og private takterrasser:
Trykkimpregnert spaltegulv. Rekkverk og håndløpere i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater. Balkonger leveres som tette, men er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann og drypp fra overliggende balkong/terrasse må påregnes som følge av regn, snø og vind.
Bygg B: Leiligheter som har soveromsvinduer direkte mot Ensjøveien vil få et todelt åpningsbart vindu og en utenpåliggende glassplate.

Felles takterrasser:
Trykkimpregnert spaltegulv og rekkverk i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater. Det leveres sedumdekke og bred gesims utenfor rekkverket. Det leveres plassbygde fastmonterte benker i trykkimpregnerte materialer. På begge takterrasser vil det bli levert pergola over et felles spiseområde i tilknytning til et eget utekjøkken. Det leveres også bord og stoler til dette området. Det vil bli opparbeidet plantefelt med stauder og buskbeplantning, og plantekasser for dyrking av grønnsaker iht. landskapsplan. Begge takterrassene vil få toalett og et treningsområde med enkle treningsapparater. Det blir opparbeidet private takhager, 3 stk. på bygg A og 9 stk. på bygg B med skjermede spilevegger, belysning og låsbar dør. Takhagene kan kjøpes i tillegg til leiligheten.

Utomhus:
Foreløpig utomhusplan er inntatt i prospektet. Endelig utomhusplan vil bli utarbeidet i forbindelse med detaljprosjekteringen. Fellesareal med gress, beplantning og torg med belegningsstein. Alle gang- og kjøreveier leveres med asfalt eller belegningsstein. Kantskille i overganger mellom asfalt/belegningsstein og grøntarealer. Lekeareal med lekeapparater. Flettverksgjerde og/eller spilerekkverk monteres der det er krav til sikring på grunn av høyder. Snøsmelteanlegg leveres i bratte partier i kjørebanen til garasjeanlegget. Det leveres utvendig belysning med lyssensor på fellesarealer i form av pullerter/lysmaster og lamper ved inngangspartiene og i nedkjøringsrampen. En stikkontakt utvendig ved inngangspartiene og i garasjekjeller ved trapperom/heishus. Disse er tilknyttet fellesanlegget. Det leveres 3 stk. frostsikre utekraner per bygg
på fellesareal bakkeplan, endelige plassering

Garasjekjeller:
Ved innkjøring til garasjeanlegget monteres det garasjeport med motordrift og kodetablå. Alle garasjeplasser leveres med elbillader som standard.

Sykkelparkering:
Sykkelstativer leveres iht. utomhusplan. I garasje blir det avsatt plass til sykkelparkering. Det leveres egne rom for sykkelparkering i kjeller med lademulighet for el-sykler. I tilknytning til sykkelrom vil det settes av et areal som tilrettelegges for service og rengjøring av sykler.

Sportsboder:
Alle leilighetene får en sportsbod i garasjekjeller eller i 1. etasje i bygg A. Leiligheter under 50 kvm får en sportsbod på minimum 2,5 kvm, leiligheter over 50 kvm får en sportsbod på minimum 5 kvm.

Informasjon

Entreprenørens interiørarkitekt har utarbeidet tre ulike interiørkonsepter - Urban, Pure og Calm. Urban blir levert som standard, og dette konseptet er nærmere beskrevet i romskjema. De to andre konseptene kan velges som tilvalg mot et pristillegg.

Veggene består av betong eller stenderverk av stål/tre kledd med gips som er sparklet og malt. Alle innervegger i lett konstruksjon leveres isolert.

Kjøkkeninnredning leveres med skap og minimum en skuffeseksjon med bestikkinnlegg, demping på skap og skuffer. Det leveres integrerte hvitevarer fra Siemens, se romskjema og plantegning for nærmere beskrivelse. Enkelte leiligheter leveres med 45 cm. bredde på oppvaskmaskin.

Himlinger leveres i gips eller som sparklet betong uten synlige v-fuger, med unntak av innvendige boder som kan bli levert med systemhimling. Innvendig takhøyde er ca. 250 cm. Nedforet gipshimling må påregnes i entré/gang, bod, bad og over overskap grunnet downlights og/eller tekniske føringer. Mindre nedforinger og/eller innkassing av tekniske føringer vil også kunne forekomme i stue, kjøkken og soverom. Både nedforet gipshimling og eventuell innkassing er sparklet og malt. I rom med downlights eller tekniske føringer kan takhøyden være ca. 220 cm. Badene vil bli levert som prefabrikkerte badekabiner i betong. Enkelte baderom blir av byggtekniske årsaker plassbygget. Vinduer, balkong- og terrassedører leveres med energiglass, klassisk hvite innvendig og i henhold til arkitektens fargevalg utvendig. Utførelse, inndeling og slagretning avhenger av hvilke tekniske krav de enkelte vinduer har, herunder i forhold til støy, brannkrav osv. Det kan forekomme nivåforskjell/terskel mellom rom, og fra innvendige arealer til balkong/takterrasse/markterrasse.

Moderne vinduer har gode isoleringsevner, dette medfører at vinduene blir kalde på utsiden og forblir varme på innsiden. De kalde utvendige flatene kan gi kondens på utsiden av vinduet.

Det leveres ikke garderobeskap eller klesskap, men det er avsatt plass til garderobe i entré/gang og på soverom.

Leilighetene bygges i henhold til TEK17.

Kjøper vil få anledning til å gjøre tilvalg i henhold til totalentreprenørens tilvalgsmeny mot tillegg i pris. Oversikt over totalentreprenørens tilvalg og hvilke kostnader som vil påløpe vil bli utarbeidet etter at arbeidene er igangsatt. Alle tilvalg og endringer avtales direkte mellom kjøper og totalentreprenøren, og utgjør et separat avtaleforhold.

Utbygger informerer i mail 03.03.22 at de er i full sving med å sette i gang tilvalg og JI Bygg vil ta kontakt med kjøpere om kort tid. De kaller inn til fysisk møte eller teams møte, alt ettersom hva som passer best for dere.

Beliggenhet

Området rundt Ensjøveien 4 borettslag preges av stor utvikling kombinert med fantastiske grøntområdet og et vel av servicetilbud. Med gangavstand til både Kampen, Tøyen og Løkka har du alle Oslo sine beste impulser innen kort rekkevidde.

Det finnes flotte grøntområder i nærheten som Kampen Park, Vålerengaparken, Tøyenparken/ Ola Narr, Botanisk hage m.m. Kampen park er i seg selv en liten perle der det aldri er trangt om plassen - fantastisk plass for piknik eller grilling om sommeren. Hovindammen ligger rett oppi gaten og er en liten idyll med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger. Valle Hovin og Valhall Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. På Valle Hovin kan du også ta på deg skøytene vinterstid. Intility Arena ligger også i gangavstand. For innendørs trening er både SATS Kampen, Fresh Fitness Ensjø, SATS Hasle, Hasle tennissenter eller Valhall Trening & Terapisenter gode alternativer.

Ensjø T-bane er i umuddelbar nærhet og tar deg mot sentrum og Ringen eller mot Ryen, Manglerud og Lambertseter. Kort vei til busstopp som tar deg vestover mot Carl Berner, Kiellands Plass og Majorstuen eller østover mot for eksempel Bryn og Hellerud.

Kombinasjonen av godt utbygd infrastruktur, kort vei til sentrum og flere tur- og rekreasjonsområder gjør dette til et perfekt boområde for mennesker i alle aldre. Bydel Ensjø har i de senere år hatt en total oppgradering med nye gårder, totalrenovering av eksisterende bygg, og endring fra "næringsby" til boligområde. Les mer om dette spennende prosjektet på www.ensjobyen.no.

Felleskostnader

Felleskostnadnene er kr. 14.862,-

Hvorav:

Driftskostnad: 2.598,-
TV/Bredbånd: 414,-
Akonto varme: 685,-
Renter: 11.165,-

Etter 10 års avdragsfrihet økes felleskostnadene til 19.052,- og inkluderer avdrag på 4.190,-

Ved IN-ordning kan felleskostnadene reduseres til kr. 3.697,-.

Beregnet totalkostnad:
Merverdi iht kontraktsposisjon kr 250.000,-
Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 1.740.000,-
Fellesgjeld stipulert iht kontrakt kr 4.060.000,-
Tilvalg kr. 110.000,-

Totalpris ekskl. omk. kr 6.160.000,-

2 100 000,- (Prisantydning)
4 060 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 160 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
25 000,- (Adminstrasjonsgebyr)
50 000,- (Transportgebyr)
51 857,- (Omkostninger ihht. opprinnelig kjøpekontrakt)
--------------------------------------------------------
126 857,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 286 857,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Andel fellesgjeld

4 060 000

Fellesgjeld / lånevilkår

Fellesgjelden er planlagt etablert som et annuitetslån med flytende rente, og med en forventet løpetid på 50 år med 10 års avdragsfrihet. Hvilken rentesats som gjelder på tidspunktet lånet blir konvertert fra byggelån, er avhengig av den generelle renteutviklingen. Stipulert rente på fellesgjelden fremgår av prislisten.

Det tas forbehold om belåningsgrad, antall år med avdragsfrihet og løpetid på lånet, da det på salgstidspunkt kun foreligger et indikativt tilbud fra finansinstitusjon.

Fellesgjelden betjenes gjennom Kjøpers betaling av borettslagsandelens felleskostnader i Borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget vil få IN-ordning (individuell nedbetalingsordning). Dette innebærer at hver enkelt andelseier - på nærmere fastsatte vilkår og i henhold til avtale med Borettslaget - kan nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden etter overtakelse eller på et senere tidspunkt i forbindelse med forfall på borettslagets lån. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før alle andelene er overtatt og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerheten. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Ved etablering av IN-ordning vil det påløpe et gebyr til forretningsfører på cirka kr 10 600 eks. mva. som belastes Borettslaget. Ved den enkelte andelseiers benyttelse av IN-ordningen vil det også påløpe et gebyr på kr 3 050 inkl. mva.

Ved innbetaling innenfor IN-ordningen får andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjon i renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld. Nedbetalt andel fellesgjeld kan ikke reverseres.

Borettslaget vil jf salgsoppgave fra utbygger inngå avtale om sikring av felleskostnader i henhold til reglene i borettslagsloven § 5-26 til § 5-30.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Garantier/Forbehold mm

Jf prospekt fra utbygger skal det (fra utbygger - Ensjøveien 4 AS) stilles garanti for rett oppfyllelse av Kjøpekontrakten i henhold til buofl. § 12. Det er i Kjøpekontrakten tatt forbehold om igangsettingstillatelse, jf punkt 11, og det er da tilstrekkelig at Selger (Ensjøveien 4 AS) stiller garanti straks etter at forbeholdet er bortfalt, jf buofl. § 12 andre ledd.

For perioden frem til overtakelse skal garantien være på 3 % av Kjøpesummen. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien utgjøre 5 % av Kjøpesummen. Garantien stilles i Kjøpers navn, og følger leiligheten. Garanti utstedes og oversendes til megler. Selger (Ensjøveien 4 AS) kan kreve at Kjøper skal stille garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon for rett oppfyllelse av avtalen, jf buofl. § 46 annet ledd.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 67 kvm

Arealene som er oppgitt er bruksareal (BRA) i henhold til NS 3940, som er leilighetens areal innvendig målt ved leilighetens omsluttede vegger, inklusive innvendige vegger, boder og sjakter, men ikke medregnet yttervegger. Utbygger har tatt forbehold om at mindre arealavvik kan forekomme.

De oppgitte romstørrelser på plantegningene er uten innvendige vegger og samsvarer derfor ikke med leilighetens totale BRA.

Arealer for leiligheter, balkonger og terrasser er angitt så nøyaktig som mulig. Utbygger tar imidlertid forbehold om mindre avvik blant annet som følge av at prosjektet per i dag ikke er detaljprosjektert. Det vil også forekomme rørføringer og sjakter i leilighetene som ikke er vist på tegning. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Utbygger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.

Adkomst

Ensjøveien 4 er plassert mellom og avgrenses av tydelige strukturer i form av Gjøvikbanen i vest og Ensjøveien i sør. Man finner også tilgrensende naboeiendom med parkeringsgarasjer i nord og parkdrag med turvei i øst. Tomten har en markant høydeforskjell opp mot ti meter fra nord mot sørvest. Bolig- og forretningsbygget i sørenden er trukket ut mot gaten og danner en forplass for opphold og ferdsel, med sittetrinn og benker, steinbelagte flater, plantefelt og trær. Gårdsrommet struktureres av skjermende vegetasjon i form av hekker og espalier i forkant av boligenes markterrasser og romslige sittekanter i torgets nordøstre og sørvestre del, som også bidrar til å strukturere regnbed og avgrense arealer for lek og ballspill. Gårdsrommet kan også nås fra forretningene i sør via en trappeforbindelse i sørvest. Hele tunet er universelt tilgjengelig, med trinnfri adkomst til boliger, lek- og fellesareal. Tak med oppholdsflater, dyrkekasser og takhager blir alle tilgjengelige fra heis. Adkomst- og bevegelseslinjer, plasser og lekeareal blir belyst.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til leiligheten.

Byggemåte

Alle bærekonstruksjoner er av betong og stål. Isolerte yttervegger av tre og betong. Fasader består hovedsakelig av stålplatebeslag og glass.

Markterrasser, balkonger og private takterrasser har Trykkimpregnert spaltegulv. Rekkverk og håndløpere i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater. Balkonger leveres som tette, men er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann og drypp fra overliggende balkong/terrasse må påregnes som følge av regn, snø og vind.

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Avtrekk til ventilasjon føres over tak/ eller ut via fasadevegg. Ventilasjonsaggregat leveres i hver leilighet, plassert i bod/teknisk rom eller entré/gang.

Hovedinngangsdør med dørpumpe i glass/ aluminium i henhold til arkitektens fargevalg. Dørhåndtak i blank eller børstet utførelse. Slagretning og utførelse kan variere avhengig av tekniske krav, herunder i forhold til bl.a. brannkrav.

Det leveres støpt terrazzogulv i inngangsparti, trappeløp og i gangarealer. Vegger sparkles og males i en mørk farge. Metallspiler på en vegg i inngangsparti. Nedforet gitterhimling i inngangsparti og på hovedrepos. Himling males i en mørk farge. Rekkverk og håndløper

i trapper leveres i malt/lakkert utførelse i stål eller aluminium, alternativt rustfritt stål. Styretavla, en elektronisk oppslagstavle og kommunikasjonskanal for Styret i borettslaget, leveres i alle inngangspartier.

Leilighetene bygges i henhold til TEK17. Leilighetene og fellesarealene leveres byggerengjort. Det må påregnes noe byggestøv etter overtakelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Utbygger ønsker å praktisere en liberal utleiepraksis i den perioden selger er representert i styret i borettslaget. Styret vil derfor i denne perioden også kunne gi samtykke til å leie ut leiligheten i inntil 3 år fra overtakelse, selv om vilkårene for utleie i §§ 5-4 til 5-6 ikke er oppfylt, jf. § 5-3. Eventuell søknad om utleie må sendes styret før ferdigstillelse/overlevering og det er opp til styret om utleien godkjennes. Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. Dette er en utvidelse av tidligere lov.

Oppvarming

Leilighetene oppvarmes med vannbåren gulvvarme via fjernvarme, med individuell forbruksmåler i fordelerskap. Det leveres ikke oppvarmingskilde på soverom eller innvendig bod. Det leveres en stikkontakt på vegg i soverom tilrettelagt for panelovn.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og barnehage iht. reguleringsbestemmelsene S-5043, se vedlagte reguleringskart og - bestemmelser. Reguleringsplanen er godkjent og rammetillatelse for prosjektet ble sendt til plan- og bygningsetaten i juli 2020. Det er søkt dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene om oppføring av barnehage. Dersom dispensasjon om barnehage ikke blir godkjent av kommunen, vil dette påvirke utforming av 1. etasje i bygg A, samt felles utomhusområder. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt salgsoppgave.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpslova. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til utbygger/selger 1 om salget. Bolighandelen som ny kjøper trer inn i følger Bustadoppføringsloven, som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Kjøper 1 skal etter overdragelsen av Kjøpekontrakten være fri en hver forpliktelse overfor Utbygger i henhold til Kjøpekontrakten, og bærer således intet ansvar overfor Utbygger i forhold til Kjøpers oppfyllelse av sine plikter etter Kjøpekontrakten.

Videre har selger/kjøper 1 av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra utbyggers side. Kjøper 2 har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til lovens § 52 og 53. Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøper holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Eiendomsskatt

Kjøper overtar plikten til å betale sin andel av eiendomsskatt fra og med overtakelsesdato. Det ble i 2016 innført eiendomsskatt i Oslo kommune.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1949/2184-3/105  Bestemmelse om bebyggelse 26.02.1949 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser

1952/15220-1/105 Erklæring/avtale 11.12.1952 
Bestemmelse om kloakkledning

1955/4935-1/105 Best om garasje/parkering 12.04.1955 
 
1956/14942-1/105 Best. om veg 10.12.1956 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/25463-1/105 Skjønn 19.12.1974
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/14831-1/105 Best. om veg  29.03.1984
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Med flere bestemmelser
 
1996/53006-1/105 Erklæring/avtale 24.09.1996
Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra OSLO KOMMUNE VED
SAMFERDSELSETATEN.
Bestemmelse om veg
Med fl.best.
 
2007/134403-1/200 Erklæring/avtale 17.01.2007
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av kabelanlegg.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Netteier.
 
2018/1016391-1/200 Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 11.07.2018
Rettighetshaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

2018/1524192-1/200 Erklæring/avtale 08.11.2018
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Rettighetshaver allmennheten
Barnehagens utearealer skal være tilgjengelig for allmenheten utenom barnehagens åpningstider
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
 
2021/211184-1/200 Pantedok. 19.02.2021
BELØP: NOK 620.000.000
Panthaver:DNB EIENDOM AS  
Org.nr: 910968955

2022/273923-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 10.03.2022
veket for: PANTEDOKUMENT 2022/273918-1/200
 
2021/211184-2/200  Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 19.02.2021
Rettighetshaver:DNB EIENDOM AS  
Org.nr: 910968955
 
2022/273923-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 10.03.2022
veket for: PANTEDOKUMENT 2022/273918-1/200

2022/273918-1/200 Pantedok. 10.03.2022 21:00 
BELØP: NOK 600.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
Grunndata

1949/1654-1/105 Registrering av grunn 15.02.1949 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:29

1975/140-4/105 Registrering av grunn 03.01.1975 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:113
 
1994/33589-1/105 Sammenslåing 24.06.1994 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:37
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig ledningsnett for vei, vann og avløp. Vann og avløp er tilknyttet ledningsnettet via stikkledninger som vedlikeholdes for borettslagets regning frem til påkoblingspunkt. Særskilt avtale/ erklæring er/vil kunne bli tinglyst på eiendommen. Eiendommen har direkte adkomst til offentlig vei.

Borettslag

Ettersom prosjektet skal inneholde en kombinasjon av næring og bolig, skal eiendommen oppdeles i eierseksjoner som vil utgjøre et eierseksjonssameie. I eierseksjonssameiet vil næringslokalene seksjoneres som næringsseksjoner og leilighetene vil seksjoneres som en eller flere boligseksjoner som vil eies av og inngå i Ensjøveien 4 Borettslag. Utbygger har inngått avtale med USBL som forretningsfører for Borettslaget. Som andelseier i borettslaget vil kjøper få enerett til bruk av sin leilighet i borettslaget, med tilhørende rett til bruk av borettslagets fellesarealer og fellesrom. Det kan bli ett eller flere borettslag som eier boligseksjonene. Utbygger forbeholder seg retten til å bestemme endelig organisering av eierseksjonssameiet, herunder antall seksjoner (bolig- eller næringsseksjoner), antall borettslag, størrelsen på borettslaget (antall andeler) m.m.

Vedtekter / husordensregler

Kjøper plikter å rette seg etter eierseksjonssameiets og Borettslagets vedtekter. Disse vedtektene aksepteres av Kjøper.

Informasjon og oppgjør ved salg av kontraktsposisjon

Det gjøres spesielt oppmerksom på at objektet for dette salget er salg av kontraktsposisjon. Ved kjøp av en kontraktsposisjon vil kjøper tre inn i en kontrakt som allerede er inngått mellom utbygger og selger. Kjøper vil tre inn i selger sine rettigheter og plikter iht. den opprinnelige kjøpekontrakten og prospekt. Det vil ikke være anledning til å endre på kontraktsvilkårene i den opprinnelige kontrakt med mindre utbygger aksepterer å reforhandle kontraktsvilkårene. Transport av kontraktsposisjonen forutsetter at utbygger godkjenner overdragelsen til ny kjøper, og må avklares før avtale om kjøp av kontraktsposisjon inngås.

Pris for boligen er som følger:
Merverdi iht kontraktsposisjon kr 250.000,-
Kontraktssum iht opprinnelig kontrakt: kr 1.740.000,-
Fellesgjeld stipulert iht kontrakt kr 4.060.000,-
Tilvalg kr. 110.000,-
Omk. kr. 126 857,-

Totalpris ekskl. omk. kr 6.160.000,-
Totalpris inkl omk. og tilvalg kr 6.286.857,-

1: Opprinnelig 10% til utbygger kr: 580.000,-, + transportgebyr kr. 50.000,- + administrasjonsgebyr kr. 25.000,- totalt kr. 655.000,- innbetales ved kontraktsignering til Schala & Partners klientkonto.
2: Merverdi til selger utgjør kr: 250.000,-, denne innbetales minimum 2 uker før overtagelse til Schala & Partners klientkonto.
3: Resterende av kjøpesum kr. 1.321.857,-. Innbetales minimum 2 uker før overtagelse til klientkonto utbygger (DNB Eiendom AS, avd. Nybygg Oslo.). (Kr. 1.740.000,- + resterende omk (51 857,- (omkostninger ihht. opprinnelig kjøpekontrakt) + 110.000,- (tilvalg) - 580.000,- (10%))

Forskuddet, transportgebyr og administrasjonsgebyret skal betales til megler 1 på prosjektet, og refunderes ikke uavhengig om transporten gjennomføres eller ikke.

Det minnes om at utbygger stiller krav til bekreftelse av finansiering, som må innhentes av megler 2, nåværende selgers megler, før salget kan gjennomføres.

Før overtakelse av leilighet skal det betales inn resterende kjøpesum samt omkostninger iht kontrakt med utbygger, til Megler 1.

Generelle forbehold knyttet til utførelsen av prosjektet

Opplysninger i dette prospektet er basert på opprinnelig prospekt fra utbygger. Prosjektet  var ved salget da ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger om leilighetene og prosjektet for øvrig er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og leilighetene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for å tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.

Utbygger har videre rett til, uten at kjøperen kan kreve endring i pris, å foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/ eller nødvendige, og som ikke forringer prosjektets eller leilighetenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.

Utbygger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene.

Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for detaljutforming og farger av leilighetene eller prosjektet for øvrig. Opplysninger gitt i salgsprospektet kan fravikes dersom utbygger anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.

På de enkelte plantegningene er det vist forslag til plassering av møbler og annet utstyr. Det samme gjelder garderobeinnredning i entré/gang og på soverom, vaskemaskin på bad/vaskerom og stiplete løsninger. Forslagene er kun av illustrativ karakter og ment som eksempler og leveres ikke.

Den foreløpige utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.

Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Det er ikke mulig å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av kontraktsposisjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Antatt overtagelse / Byggetid

Prosjektet planlegges å være klart for overtakelse i perioden oktober-desember 2023. Kjøpere vil få beskjed om endelig overtakelsesdato senest to måneder før ferdigstillelse. Det blir ofte spørsmål om mål på rom i leiligheter i forbindelse med innredning og bestilling av garderobeløsninger etc. Det vil derfor arrangeres en åpen dag der kjøpere kan få en sniktitt i leiligheten, ta mål og kartlegge eventuelle andre praktiske forhold før forhåndsbefaring og overtakelse. Dere vil få nærmere beskjed om dette i 3. kvartal 2023.

Ferdigstillelse av utomhusområdene vil kunne bli utført etter overtakelse, bl.a. avhengig av årstiden.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ensjøveien 4 (Tøyentaket), 0655, Oslo, Gnr. 128 bnr. 36, andelsnr. 57 orgnr. 950285680 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0093

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.