# TORSHOV, Trøndergata 1A
Solgt
Romslig, lys og stilsikker 2-roms i klassisk Torshovgård | Balkong mot bakgård | Peis | God takhøyde | Super beliggenhet
 • Prisantydning: 4 600 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 821 917,-
 • Ligningsverdi: 1 042 620,-
Beregnet totalkostnad:
4 600 000,- (Prisantydning) 213 908,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 813 908,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 821 917,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 58 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1918
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 310
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 239441343
 • Sist endret: 01.12.21 12:31
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 54%
  eier sin egen bolig
 • 79%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 48%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og stilfull 2-roms beliggende i 3. etasje, i en flott klassisk gård på Torshov. Her bor du tilbaketrukket, og samtidig med nærhet til alle tenkelige fasiliteter. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde (opptil 2,78 meter), samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse!

- Romslig og lekker stue
- Stilrent Epoq-kjøkken fra 2021 med integrerte hvitevarer og plass til spisebord
- Balkong med utsikt mot bakgård
- Bad fra 2014 med opplegg for vaskemaskin
- Pent soverom med skyvedørsgarderobe, samt hyggelig peisovn
- Innbydende entré med garderobe
- Tidsriktige fargevalg og 1-stavs parkett på gulv
- Nye vinduer og balkongdør i 2018
- Lofts- og kjellerbod
- Hyggelig bakgård
- Ingen forkjøpsrett
- Ingen. dok.avg.
- Beboerparkering
- Rolig og sentralt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue. Utgang fra kjøkken til nordøstvendt balkong på ca. 3,8 m².

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod med gulvflate på ca. 4 m² (deler av arealet er ikke måleverdig grunnet skråtak), samt én kjellerbod på ca. 6,5 m².

Entré

Arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av bl.a. yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med hvit front og speilfront (ca. 80 cm bred). Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Lys og hyggelig stue med generøs takhøyde og store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Plassbygd hylle som også fungerer som et dekorativt element, samt flott teglsteinsvegg som er hentet frem, og som gir et flott særpreg. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilrent og moderne kjøkken med innredning fra Epoq fra 2021. Innredningen har lyse, glatte fronter og laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Malt flate over benkeplate, samt glassplate ved platetopp. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med fryser, stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin, samt vegghengt ventilator med kullfilter (alt av hvitevarer er nytt i 2021). Oso varmtvannsbereder på 110 liter fra 2021 plassert i kjøkkenbenk. Det er montert lekkasjestopper under kjøkkenbenk og komfyrvakt på platetopp.

På kjøkkenet er det fin plass til spisebord, så her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag! Utgang til balkongen, som ligger vendt mot bakgård.

Balkong

Utgang fra kjøkken til en herlig, nordøstvendt balkong på ca. 3,8 m². Her er det fin plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Utsyn over den flotte bakgården. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av stålkonstruksjoner.

Bad

Flislagt baderom fra 2014 med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt speilskap over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Vegghengt toalett fra Villroy&Boch tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Innfelte hylle over toalett, og på vegg ved servant med glasshyller og belysning. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin i nisje.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord, samt annet ønsket møblement som for eksempel kontorpult e.l. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med lyse fronter, speilfront og sorte rammer (ca. 3 meter bred). Downlights i himling. Koselig peisovn fra Ulefos i hjørnet.

Overflater

Gulv: En-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malt flater og brystningspanel, samt noe teglstein. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad og på soverom.
Oppgraderinger i 2019: Malt veggflater i entré, kjøkken og stue. Takhøyder på opptil 2,78 meter.

Beliggenhet

Attraktiv og sentral beliggenhet midt på Torshov med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Leiligheten ligger i et veldrevet borettslag med hyggelige, velholdte utearealer.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Det andre Teateret, Soria Moria med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino som ligger i gangavstand fra leiligheten. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer med bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Trikkestallen, Åpent Bakeri og Kaffebrenneriet. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren.

I Vogts gate midt på Torshov ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer. Vogts gate huser også andre spennende nisjebutikker som Konstabel i tillegg til mange gode alternativer for take-away.

Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket og squash-senter), SATS på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner og minigolf på Lilleborgbanen ved Torshovparken. Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Eventyrfabrikken" (ved Myrens verksted).

Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv.

Kort vei til både Torshov Torg og Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, blomsterbutikk, apotek og andre butikker. Det er også gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. På Storo finner du også kino med IMAX-teknologi. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet med Kiwi, Rema 1000, Coop Extra, Coop Mega, samt søndagsåpen Bunnpris og Joker.

Myraløkka og Torshovparken er populære park kun et steinkast unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking og ski om vinteren m.m. Det er umiddelbar nærhet til idylliske Akerselva som går opp til Nordmarka og ned til sentrum med flere badeplasser langs veien. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 18) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka med flotte skiløyper og sykkelstier. Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Københavngata.

Felleskostnader

3 419 pr. mnd. Drift og vedlikehold, TV/bredbånd (flex-avtale fra Telia), trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, forr.førsel, festeavgift, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.259,- Bredbånd 160,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2021 med 1,5%.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Andel fellesgjeld

213 908 per 01.11.2021.

Andel formue

8 308 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBBK01-98207682217
Type: Annuitet
Restsaldo: 14.007.172,-
Restløpetid: 25 år 2 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,90%
Andel av saldo: 213.908,-
Kapitalkostnader: 894,-

Festetomt utgjør kr 8.578,- av gjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning eller sikringsordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 042 620 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 753 430 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue
Bruttoareal: 58 m².

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod med gulvflate på ca. 4 m² (deler av arealet er ikke måleverdig grunnet skråtak), samt én kjellerbod på ca. 6,5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 578 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Fellesarealer er pent opparbeidet med blant annet belegningsstein, internstier, plenarealer og annen fin beplantning. Hageanlegget ble oppgradert i 2007 og inneholder flere benker, grillområder og lekeapparater til glede for store og små! Her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge. Det er også sykkelstativer, samt sykkelboder.

Tomten er festet av Oslo Kommune i 70 år fra 1951. Festeavgift for 2020 utgjør kr 56 182,- iht. regnskap og betales via felleskostnadene. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Det er flere kommunale p-plasser med el-lading i Trøndergata.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger naturstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger med pussede og malte flater. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med glassfelt og brannklasse B30 samt kikkehull. Balkongdør og vinduer fra 2018 med karmer av tre og to-lags glass. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest for nytt brannalarmanlegg fra 2010, samt ferdigattest for drenering bygninger og omlegging utvendige ledninger fra 2008. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad.

Peisovn fra Ulefos plassert på soverom. Skorstein fra byggeår (ukjent eventuelle oppgraderingshistorikk).

Energiforbruk

10 565 kWh i 2020. Totalbeløp 2020: kr 10 325,1,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei og fortau, friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Trøndergata 1 - 9 - Utskifting av vinduer. Mottatt sak 29.05.2018. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201807574. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201807574

- Vogts gate 52 A - Flytting av inngangsdør i trapperom. Mottatt sak 03.10.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201916065. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201916065

- Vogts gate 52 - Utskifting av vinduer. Mottatt sak 16.02.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202102825. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102825

- Hegermanns gate 6 B - Utbygging av loft med fasadeendring. Mottatt sak 19.06.2021. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer:202110499. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202110499

- Vogts gate 58 - Rehabilitering av tre bad, endret planløsning. Mottatt sak 08.01.2019. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201900525. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201900525

- Hegermanns gate 5 A - Utsparing i etasjeskille og flytting av interntrapp, kjøkken og våtrom, ombygging av kjøkken til soverom i H0301. Mottatt sak 29.06.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202010554. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202010554

- Hegermanns gate 5 B - Rørleggerarbeider - H0201. Mottatt sak 09.12.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202019693. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202019693

Pågående reguleringssaker:
- Reguleringssak - Stamnett; Forsterking av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn. Se saksnummer 201915152 på plan- og bygg sine hjemmesider.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1917/900265-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  19.04.1917 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE   Org.nr: 958935420
Rettighetshavere til festerett

1956/420813-2/105  Hjemmel til festerett 31.12.1956 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Torshov Kvartal 3 Borettslaget  Org.nr: 953276569
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1921/920701-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  08.12.1921 
Med flere bestemmelser
 
1956/420813-11/105  Festekontrakt - vilkår  31.12.1956 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 666
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1957/400670-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  14.01.1957 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett
1956/420813-11/105  Festekontrakt - vilkår  31.12.1956 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 666
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
 
1982/512731-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  07.12.1982 
BELØP: NOK 785.000
Panthaver:Torshov Kvartal 3 Borettslaget  
Org.nr: 953276569
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/24112-1/105   ** Forhøyelse  13.04.1987 
FORHØYET TIL NOK 800,000
 
1991/52531-1/105   ** Forhøyelse   07.10.1991 
FORHØYET TIL NOK 833,000
 
1995/10887-1/105   ** Nedkvittering  28.02.1995 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 800.000
 
2007/967151-2/200   ** Transport av panthaver  26.11.2007 
Fra:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Til:Torshov Kvartal 3 Borettslaget  
Org.nr: 953276569
 
2007/967151-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.  26.11.2007 
BELØP: NOK 10.400
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 512731/1982
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/546289-1/200  Pantedokument  15.03.2018
BELØP: NOK 17.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
0/911274-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
OPPRETTELSE - FRADELT FRA SANDAKERVEIEN 31 - UTGÅTT
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-225/363/0/1-12
Rettigheter i eiendomsrett

1989/92175-1/105  Best. om adkomstrett   28.12.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:310  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:313  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:315  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:317  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:319  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:361 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:365 Snr:1 - 10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:367 Snr:1  - 16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:369  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Torshov kvartal 3 borettslaget, Orgnr: 953276569

Borettslaget Torshov Kvartal III er en tradisjonsrik bygård fra 1918 og består av 56 leiligheter. I tilegg til leilighetene består borettslaget av bygningene, en flott bakgård og fellesarealer i kjellere og på loftet.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

- Borettslagets hjemmeside med nyttig info: www.kvartal3.no, og det er også opprettet Facebook-side
- Beboere har tilgang til nytting info om sitt boforhold og boligselskapet via Vibbo.no
- Vaktmester Andersen er leverandør av vaktmestertjenester, trappevask, matteservice, snørydding og vintertjenester
- Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester (flex-avtale)
- Borettslaget har et fellesrom i Trøndergata 7 som kan lånes av beboere
- Det er fellesvaskerier i kjelleren i 1b og 9a som kan benyttes etter gjeldende retningslinjer
- To praktiske sykkelboder i bakgården
- Beboerne har også tilgang til barnevognparkeringer med lås i bakgården
- Nøkler bestilles på nettsiden til borettslaget, www.kvartal3.no

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79930926

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 638 589,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 571 292,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.  Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Elektrisk eller gassgrill kan benyttes på balkongen såfremt dette er i tråd med brannforskrifter.

Se husordensregler/vedtekter for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Det ligger også vedlegg med retningslinjer for utbygging av kjeller og loft (for 1. og 4. etg.).

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
- 2018: Nye vinduer
- 2016: Rehabilitering av soilrør
- 2013: Nye dører til leilighetene og kjeller og loft
- 2012: Maling av trappene
- 2011 - 2012: Rehabilitering av pipeløpene og nye piper over tak.
- 2008: Installert brannsikringsapparater med varslere i trappeoppgangen og leilighetene som gir varsling til alle leilighetene i oppgangen dersom en av varslingsenhetene reagerer på røyk eller varme.
- 2006: Totalrehabilitering av utomhusområdet. Drenering av kjeller og oppgradering av bakgård.
- 2003: Oppussing av oppganger
- 2003: Rehabilitering av El-anlegg
- 2002: Porttelefoner installert
Se mer detaljert vedlikeholdshistorikk i årsberetningen.

Styrets arbeid den siste perioden:
- Styret diskuterer også en rekke saker som går over tid men ikke protokollføres før det eventuelt fattes vedtak. Protokollen fra styremøtene distribueres til alle beboernes via Vibbo.
- Styret igangsatte utarbeidelse av en vedlikeholdsplan for kort og lang sikt. Den er planlagt å ferdigstilles før Generalforsamlingen i 2021.
- Begge smijernsportene til gården er blitt utbedret.
- Vindusutskiftningen ble avsluttet, ferdigbefairng ble gjennomført i juni, med mangler som enten er utbedret eller fortsatt skal utbedres.
- Styret har gjentatt, og det ligger informasjon på hjemmesidene, at det er viktig med god ventilasjon i leilighetene for å unngå dugg og fuktskader.
- Styret har gjentatt at vi selv er ansvarlige for renhold av sluk og vedlikehold av egen bolig samt at det finnes veileder for hvordan man skal gå frem ved oppussing på hjemmesidene.
- Styret har gjentatt at bakgården vår ikke kan benyttes som luftegård for husdyrene i gården.
- Oslo Brann- og redningsetat OBRE meddelt i 2017 at de er fornøyd med vår oppfølging av de pålagte brannsikringstiltakene. Det som er en løpende utfordring er brennbart materiale i fellesarealene og den snublefellen som f.eks. sko, sportsutstyr og søppelposer plassert i oppgangene utgjør ved evakuering dersom det er totalt mørke i oppgangene og ute.
- Styret vedtok en økning av fellesutgiftene for 2021 i sammenheng med økte Kommunale avgifter i Oslo kommune og økt forsikringspremie.
- Det ble arrangert både vår og høstdugnad, dog noe nedjustert i forhold til tidligere år på grunn av Korona pandemien og smittevernstiltak.

Iht. styret er det pr. i dag ikke planlagt noe vedlikeholdsarbeid.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det skal søkes styret om tillatelse til dyrehold, og naboer skal samtykke. Det gjelder båndtvang på eiendommen hele året.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vegghengt TV
- Vaskemaskin på bad
- Gardiner på soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Bad: Liten flis som har løsnet fra limet på hjørnet mot toalettet.
- 3 nye kurs, komfyrvakt, stikkontakter og servicebryter til ny varmtvannsbereder utført av elektriker i 2021. Arbeid utført v/Elfag Expert AS. Det foreligger samsvarserklæring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i felles trappegang utenfor leiligheten. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarslere. Brannslokkningsapparat av pulver fra 2017.

Følgende punkter er gitt TG2 i boligsalgsrapporten:
- Bad: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det mangler fugemasse på to fliser over speilskap. Vindu uheldig plassert i våtsone.
- Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.

Info:
- Bad:  Det er registrert noe avskalling på speil.
- Bad: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 25 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
- Kjøkken: Kullfilter i tillegg til separat avtrekkskanal ut av bygget.
- Skjevhetsmåling: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 10 mm i stue og 8 mm på soverom.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Trøndergata 1A, 0477, Oslo, Gnr. 225 bnr. 310, andelsnr. 5 i Torshov kvartal 3 borettslaget med orgnr. 953276569 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-21-0242

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.