# ROSENHOFF, Dynekilgata 15
Solgt
Lys og pen 2-roms i 9. etg. med stor, solrik balkong og nydelig utsikt | Heis | Varmtv. inkl.| Perfekt førstegangskjøp!
 • Prisantydning: 3 900 000,-
 • Omkostninger: 15 503,-
 • Totalpris: 4 032 097,-
 • Ligningsverdi: 784 341,-
Beregnet totalkostnad:
3 900 000,- (Prisantydning) 116 594,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 016 594,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 032 097,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 43 m²
 • Bruksareal: 52 m²
 • Bruttoareal: 57 m²
 • Etasje: 9
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1967
 • Gårdsnummer: 226
 • Bruksnummer: 6
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 239247379
 • Sist endret: 01.12.21 13:31
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 46%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en flott 2-roms, beliggende høyt og fritt i 9. etasje (med heis), i en tilbaketrukket gate på Rosenhoff. Boligen har smart og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse!

- Innglasset balkong på 9 kvm med nydelig utsikt over by og fjord, gode solforhold, samt utebod
- Lys og romslig stue
- Kjøkken med innebygde hvitevarer
- Bad med varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin
- Soverom med walk-in-closet
- Entré med skyvedørsgarderobe
- Bod/skap i U.etg
- Heisadkomst
- Ingen dok.avg.
- Forkjøp er avklart og vil ikke benyttes iht. OBOS
- Varmtvann, TV og fibernett inkl.
- Muligheter for leie av p-plass (også ladeplasser) i borettslaget
- Kort vei til Rodeløkkens kolonihager, Torshovdalen, butikker, serveringssteder og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 9. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom med walk-in-closet. Utgang fra stue/kjøkken til sydøstvendt, innglasset balkong på ca. 9 kvm. Balkongen har utvendig bod på ca. 1 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten en bod/nettingskap i kjeller på ca. 0,5 kvm.

2 felles sykkelboder og fellesvaskeri i kjeller. Mulig å låne større boder på ca. 7 kvm under en periode (2 stk) ved f.eks. flytting, oppussing osv.

Entré

Lys entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det god plass til å henge fra seg bl.a. yttertøy og plassere sko i skyvedørsgarderobe med speilfronter (ca. 1,40 meter bred). Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig! Her kan du i tillegg nyte den fantastiske utsikten over byen, og balkongen har innglassing, som gjør at denne blir en fin forlengelse av rommet. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Vegghengte hyller som også fungerer som et dekorativt element. Åpen løsning til kjøkken.

Kjøkken

Kjøkken med innredning fra Svea som er vurdert til å være fra perioden 2000-2007. Hvite, matte fronter i høyglanset utførelse og laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Kitchenboard på vegg bak oppvaskkum. Stikkontakter på vegg og belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med følgende hvitevarer; nedfelt induksjonstopp og innebygget stekeovn, ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget, samt innebygget oppvaskmaskin. Det er også plass til frittstående kjøleskap med frysedel (dette medfølger ikke).

Balkong

Fra stue/kjøkken har du utgang til en nydelig, sydøstvendt balkong på ca. 9 kvm. Balkongen er innglasset og kan derfor benyttes store deler av året, og samtidig kan du skyve glassene til side for full åpning. Svært gode solforhold på morgen/formiddag, og omtrent til kl 15:00 på sommerstid. Dette er en lun og skjermet uteplass med lite innsyn - det perfekte stedet å nyte lange sommerdager! Det er god plass til utemøblement, grill og planter (gassgrill eller elektrisk grill er tillatt). Fantastisk utsikt ut mot Oslo by og fjord. Balkongen har i tillegg en praktisk utvendig bod hvor det er hyllesystem, samt plass til ski og annet utstyr. Balkongen har betongdekke belagt med treheller og kunstgress, samt rekkverk av metall og glass. Stikkontakter og belysning er montert.

Bad

Bad med flislagt gulv med gulvvarme og veggflater med våtromstapet. Nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur, samt skap under og speilskap på vegg over. Dusjkabinett med skyvedører og to-greps armatur. Frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget. I følge egenerklæringsskjema til forrige eier ble badet i leiligheten renovert i 2007, uten at detaljer er videre oppgitt. Ifølge egenerklæringsskjema til tidligere eier ble det installert nytt dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin i 2011. Tettesjikt/membran/sluk ble ikke fornyet, og takstmann har vurdert at dette er fra byggeår.

Soverom

Trivelig soverom som er malt i en behagelig blåtone. God plass til stor seng og nattbord, samt annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i walk-in-closet (ca. 1,94 meter bredt) og med skyvedører med speilfronter. Det er også fin utsikt ut fra soveromsvinduet.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Tapetserte og malte veggflater. Veggflater med våtromstapet på bad.
Tak: Malt betonghimling.

Beliggenhet

Leiligheten er meget attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff, men er likevel tilbaketrukket i gate med lite gjennomgangstrafikk.

Her har du flotte Torshovdalen og idylliske Rodeløkkas Kolonihager som nærmeste naboer. Nærområdet byr også på en rekke dagligvarebutikker, spisesteder og kaféer, parker, og offentlig kommunikasjon. Nærmeste barnehage er Dynekilen Barnehage, like ved. For de treningsglade finnes en rekke treningsstudioer innen kort gangavstand med blant annet SATS, Fresh Fitness, Actic m.m. Fagerheimen tennisklubb ligger kun et par hundre meter unna.

En spasertur på ca. 10 min. tar deg ned til Grünerløkkas pulserende liv med utallige kaféer, butikker, utesteder etc. Skal man til sentrum, er det bare å hoppe på første trikk, buss eller t-bane.

Leiligheten har kort vei til tur- og rekreasjonsområder. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging. Torshovparken er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. I tillegg er det kort vei til Tøyen med blant annet Botanisk hage som er spesielt flott på våren og sommeren, samt Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august. Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Birkelunden m.m. ligger heller ikke langt unna. Marka ligger også godt innen rekkevidde, og tar kun ca. 15 minutter med kollektivt. Her har du tilgang til skiløyper på vinterstid, samt flotte turstier og badevann på sommerstid.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass kun 2 min unna leiligheten. Herfra går også trikk 17.

Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Det er også flere bysykkelstativ i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

2 930 pr. mnd. Inkl. Drift og vedlikehold, varmtvann, TV og fibernett, vaktmestertjeneste, renhold fellesarealer, felles forsikring, forretningsførsel, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld (kapitalkostnader utgjør tot. ca. kr 586,-), kommunale avgifter m.m.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Felleskostnadene økte sist med 2,5% fra 1. juli 2021 (indeksjustering).

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

116 594 per 01.11.2021.

Andel formue

11 324 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK02-98207838314
Lånetype: Annuitet
Restsaldo: 14.780.089,-
Restløpetid: 20 år 1 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,90%
Andel restsaldo: 97.210,-
Andel kapitalkostnader: 487,-

Lånenummer: OBOS01-98207924970
Lånetype: Annuitet
Restsaldo: 2.947.532,-
Restløpetid: 19 år 8 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,90%
Andel restsaldo: 19.384,-
Andel kapitalkostnader: 99,-

Festetomt utgjør kr 8.276,- av gjeld.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato. Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 784 341 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 823 628 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

9. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom med walk-in-closet.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Innglasset balkong.
Bruttoareal 57 m².

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke er søkt om/godkjent innredning av rom benevnt som walk-in-closet, og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Rommet er av den grunn ikke er godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Rommet er opprinnelig byggemeldt som kott.

Innglasset balkong er medtatt som sekundærareal iht. takstmann.

Utvendig bod på balkong med mål på ca. 1 kvm. I tillegg disponerer leiligheten en bod/nettingskap i kjeller på ca. 0,5 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 798 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Felles, festet tomt på 4798 m². Fellesarealer er opparbeidet med gangveier, belysning, gressplen, samt annen fin beplantning. Parkeringsplasser og sykkelparkering. Uteområdene har blitt oppgradert den siste tiden, og arbeidet med oppgradering av parken i 2020, som bl.a. innebærer å sette opp utemøbler, samt beplante med trær/busker og annet. Mulighet for spyling av sykler i sørenden av blokken.

Tomten er festet med en festetid på 90 år fra 01.03.1966. Oslo kommune er bortfester. Festeavgiften for 2020 var kr 125 840,- iht. regnskap, og festeavgiften betales via felleskostnader. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 15 garasjeplasser og 56 utendørs parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Månedsprisen for leie av parkeringsplasser er ca. kr 450,- pr mnd. for utendørsplasser, samt ca. kr 650,- pr mnd. for garasjeplasser. Det er satt opp ladeplasser for el-bil. Det medfølger et parkeringskort som kan gis til gjester, slik at de slipper å betale for parkering. Denne finnes ved nordenden av blokka. Her kan gjester parkere i opptil 24 timer av gangen. Eiere av el-biler som ønsker ladeplass vil bli prioritert for disse plassene foran fossile biler.

Det ble vedtatt på årsmøte å utvide av ladeanlegget for elbil med 15 nye stasjoner (som utgjør 30 nye ladeplasser).

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 10. etasjer, samt kjeller med boder og garasjeplasser. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og stålkonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader med pusset betong, fasadeplater og utfyllende felter i treverk. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran (Ikke Ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra 1987 med kikkehull, sikkerhetslås, sikkerhetslenke, brannklasse B30 og lydklasse 30db. Vinduer med tre glassfelt vurdert til å være fra byggeår. Balkongdør med to-lags glass fra 1996.
Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1967 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.  Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating kan lastes ned fra borettslagets nettsider eller fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.

Energiforbruk

Nøyaktig 6 500 kWh, noe som tilsvarte en totalpris på kr 8 296,35,- (1. November 2020 - 31. oktober 2021).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255, av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til byggeområde for boliger, vei, kontor, friområde/park, spesialområde - bevaring, offentlig bygning/allmennyttig formål (sykehjem, skole og barnehage), byggeområde for offentlig-/allmennyttig formål (barnehage), tomt for offentlig bygning (sykehjem) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
- Reguleringssak i Sinsenterrassen 11 - 21 (med flere gnr og bnr) - Midlertidig forbud mot tiltak. Status Mottatt sak 02.10.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201813816 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Status: Mottatt sak 04.12.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201817368 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Mottatt sak 20.11.2020. Se mer informasjon på Saksnummer 202018759 på plan- og bygg sine hjemmesider.
-  Vossegata 15 -35 - Johan Selmers gate 3 - 5 - Tverrbakken 4 - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug. Mottatt sak 22.01.2021. Se mer informasjon på Saksnummer                 202101999 på plan- og bygg sine hjemmesider.

Pågående byggesaker:
- Dynekilgata 15 - Utskifting av to heiser. Mottatt sak 18.05.2021. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202108364 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Dynekilgata 15 - Bruksendring fra kontor til to leiligheter. Mottatt sak 14.10.2019. Status: Søknad om endret tillatelse avslått. Se mer informasjon på Saksnummer 201916727 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Dynekilgata 9 C - Renovering av bad. Mottatt sak 27.08.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202013264 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Dynekilgata 10 - Utskifting av vinduer og montering av utvendig solskjerming. Mottatt sak 29.10.2020. Status: Rammtillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202017224 på plan- og bygg sine hjemmesider.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1957/414223-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 16.10.1957
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420
HJEMMEL TIL GRUNN
Rettighetshavere til festerett

1985/9105-1/105 Hjemmel til festerett 13.02.1985
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Dynekilg 15 Borettslag Org.nr: 948859211

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1880/924303-1/105 Rettsbok 05.11.1880
Grensegangssak

1919/912739-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1919/912740-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.06.1919
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1936/915063-1/105 Bestemmelse om vannledn. 12.05.1936
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1963/506052-1/105 Erklæring/avtale 25.04.1963
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/50796-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 13.01.1966
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Med flere bestemmelser

1966/301505-1/105 Bruksrett 24.01.1966
vedr. areal
Med flere bestemmelser

1966/505541-1/105 Erklæring/avtale 23.03.1966
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/516812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985
1967/514248-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 04.08.1967
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1978/506958-1/105 Erklæring/avtale 21.04.1978
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Pengeheftelser i festerett
1966/56812-2/105 Festekontrakt - vilkår 19.09.1966
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 13,000
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR FESTER
Gjelder feste

1985/9105-2/105 ** Nye vilkår 13.02.1985

1970/504174-1/105 Obligasjon 10.03.1970
BELØP: NOK 1.758.000
Panthaver:Boligstiftelsens Leieboere Lnr: 1116795
Gjelder feste

2016/1150198-1/200 Pantedokument 12.12.2016
BELØP: NOK 16.300.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder feste

2021/119134-1/200  Pantedokument  29.01.2021
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS   Org.nr: 911986884
Gjelder feste

Grunndata
0/910667-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 105 B F
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930

1966/501698-2/105 Registrering av grunn 26.01.1966
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:226 Bnr:7

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Dynekilgata 15 Borettslag består av 160 andelsleiligheter i én bygning og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948859211. Borettslaget ligger i Oslo kommune med adresse: Dynekilgata 15, 0569 Oslo. Gårds- og bruksnummer: 226/6.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterHouseCoopers AS.

- Hjemmeside med nyttig info: www.dynekilgata15.no
- Medlemskontigenten til OBOS er på kr 200,- i 2021
- Fellesvaskeri i kjeller
- Felles sykkelboder
- Mulighet for leie av parkeringsplass etter venteliste (også ladeplasser for el-bil)
- Selskapet har 2 større boder i kjelleren som lånes ut gratis til beboere i kortere perioder i forbindelse med f.eks. oppussing og flytting
- Borettslaget har én større bod i kjeller som leies ut for kr 4 200 pr år (etter venteliste)
- TV og fibernett fra Telia (tidligere Get) inkludert i felleskostnadene
- Renhold utføres av Rene Trapper AS
- Vaktmestertjeneste utføres internt av en beboer
- Snørydding/gressklipping utføres av Vaktmesterkompaniet AS
- Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles gjennom eget bestillingsskjema på borettslagets nettsider eller ved direkte henvendelse til styret

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS forkjøpsrett. Denne er forhåndsvarslet, og det er ikke meldt interesse for bruk av forkjøpsretten iht. OBOS.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650727

Regnskap

Årets resultat for 2020 viser et overskudd på kr 1 135 077,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr 1 449 743,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Det tas forbehold om at regnskapet blir godkjent av årsmøte.

Vedtekter / husordensregler

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel. Andelene lyder på kroner 100,-.

Se også husordensregler/vedtekter for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold/rehabilitering:
- 2021: Planting av kirsebærtre i parken, samt diverse busker og plantekasser i parken. Arbeidet med parken vil pågå kontinuerlig i årene framover.
-2021: Asfaltering av indre parkeringsområde mellom blokka og parken. Oppgraving og anlegg av riktig fall mot offentlig sluk. Øst Asfalt AS sto for arbeidet.
- 2021: Utskifting av heisanlegget med oppstart i august 2021. Schindler står for utskiftingen, med Heiskonsulenten AS som prosjektleder. Søksmål mot Orona blir tatt opp til første rettslige behandling i september 2021.
- 2021: Komplettering av ladeanlegget med 30 ny ladeuttak fordelt på 15 doble ladestasjoner på ytre parkeringsrekke. Forventet oppstart er noe usikker pga. leveringsproblemer på halvledere. Antatt ferdigstillelse i løpet av høsten 2021.
- 2020: Asfaltering av ytre parkeringsrekke og innkjøring i fellesskap med borettslagene som ligger langs Trondheimsveien. Øst Asfalt AS sto for arbeidet.
- 202: Montering av utemøbler i parken: 2 sett med bord og benker med tilsammen 12 sitteplasser.
- 2020: Utskifting av alle hovedstoppekraner for varmt- og kaldtvann på felles stammer.
- 2020: Alle dører til vaskekott til høyre for heisene skiftet ut (fra 1. - 10. etg.) Vaskekummer er demontert og avløp fjernet av hensyn til vedlikehold og lekkasjesikkerhet i alle etasjene bortsett fra 9., 6. og 1. etg.
- 2020: 2 vaskemaskiner er skiftet ut med nye av tilsvarende type (Electrolux MyPro).
- 2019: Ladeanlegg for 26 elbiler på indre parkeringsrekke ferdigstilt.
- 2019: Utskifting av korridordører i 1-10. etg.
- 2019: Montering av videoovervåkning av fellesarealer.
- 2019: Montering av sikringsbeslag på postkasseanlegg.
- 2019: Utskifting av takdekke og dreneringssluk fra tak over inngangsparti.
- 2019: Utskifting av begge indre hovedinngangsdører i 1. etg.
 2018:  Utskiftning av komplett berederanlegg for varmtvann
- 2018/17: Styrets arbeid i driftsperioden var preget av tre store rehabiliteringsprosjekter som ble igangsatt og gjennomført i løpet av året: Utskifting av heisene, rehabilitering av gavlveggene og rehabilitering av avløp (fra vannlåser/sluktopp i leilighetene til kommunal tilknytning i gate).
- 2017: Nye postkasser
- 2014: Det ble utført oppgradering av el-anlegg og innmat i sikringsskap for alle leiligheter.
For fullstendig og mer detaljert vedlikeholdshistorikk, se borettslagets hjemmeside link: https://www.dynekilgata15.no/?page_id=3588

Det var for 2019 vedtatt å ferdigstille parkprosjektet med en kostnadsramme på kr 900 000. Dette lånet var pr 05.11.19 fordelt på andelene.

Styrets arbeid:
Styrets arbeid i driftsperioden 2020-2021 har i hovedsak bestått i arbeidet med parkanlegget, oppfølging og utredning av heisprosjektet, samt mindre løpende og nye vedlikeholdsprosjekter i bygningen. Styret har hovedsaklig konsentrert seg om oppfølging og tilrettelegging for eksisterende prosjekter og forberedelse av heisutskiftingen som er planlagt for siste halvår av 2021 og begynnelsen av 2022. Styret planlegger også andre mindre omfattende prosjekter for 2021.

Heisprosjektet:
Borettslaget har hatt en sak gående mot heisleverandør Myhre (nå Orona) vedr. utskiftning av heiser. Heisen fungerte, men det er mangelfull jobb i forbindelse med nytt anlegg. På ekstraordinær generalforsamling 22.10.2020 ble det vedtatt at Generalforsamlingen gir styret mandat til å bryte den gjeldende kontrakten med Orona og finne en ny entreprenør som kan skifte ut heisanlegget.
Borettslaget har etter vurdering og konklusjon fra Heiskonsulenten AS, med teknisk støtte fra BMA Heisteknisk Rådgivning AS, valgt å inngå ny kontrakt etter NS8407 med Schindler AS for utskiftning av heisanlegget. Kontraktssummen er på kr 3.932.500,- og borettslaget tar utgangspunkt i en fullfinansiering gjennom låneopptak i OBOS Banken, som legges til borettslagets samlede gjeld. Borettslaget vil kreve full dekning av utskiftingen fra Orona, men det kan ikke garanteres et bestemt utfall av den rettslige prøvingen av dette kravet, og borettslaget må derfor være forberedt på å ta hele eller deler av denne kostnaden selv.
Det pågår utskiftning av heisene i disse dager. Første heis ferdigstilles desember 2021, og den andre heisen ferdigstilles mars 2022. Utføres av Schindler. Mer informasjon om dette finnes i innkalling til ekstraordinært årsmøte fra 12.01.2021, samt i Årsberetning 2020 som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ref. innkalling til årsmøte 06.05-13.05.2021:
- Styret vil fortsette arbeidet med løpende vedlikehold og generell oppgradering av bygning og fellesarealer i 2021. Budsjettpost til ordinært og løpende vedlikehold foreslås satt til 1.000.000,-. Dette skal dekke både det faste vedlikeholdet, uforutsette hendelser og mindre prosjekter. Det er satt av kr. 1 125 000,- til nye ladestasjoner og kr. 500 000,- til asfaltering til indre parkeringsområde. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Fremlagt forslag om at styret gis fullmakt til å inngå kontrakt med Øst Asfalt AS om asfaltering av indre parkeringsområde mellom parken og garasjerekken, for en estimert kostnad på 500.000,-. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Fremlagt forslag om utvidelse av ladeanlegget for elbil med 15 nye stasjoner (som utgjør 30 nye ladeplasser). Estimert kostnad er kr 1.125.000,-, finansiert gjennom låneopptak i OBOS Banken. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Fremlagt forslag om at styret engasjerer Firesafe AS for en gjennomgang og vurdering av ytterligere brannverntiltak i bygningen, spesielt med tanke på installasjon av manuelle brannmeldere i hver etasje. Dette ble godkjent/vedtatt av årsmøte.
- Det var en økning av felleskostnadene med 2,5 % gjeldende fra 01.07.2021 (indeksjusering som allerede har trådt i kraft).
I tillegg ser styret at det er nødvendig å ta opp lån for å dekke de planlagte drifts- og vedlikeholdsoppgavene.

Ref. innkalling til ekstraordinær generalforsamling 03.06-.06.06.2021:
Styret innstiller på inngåelse av drifts- og vedlikeholdsavtale med styreleder Are Solberg iht. oppgavebeskrivelse angitt i innkallingen. Avtalen faktureres månedsvis f.o.m. januar 2021 med en årspris på 320.000,- ekskl. MVA. Styrelederhonoraret vil bli foreslått redusert til 235.000,-pr. år på neste ordinære generalforsamling (2022) for å gjenspeile adskillelsen av styrelederoppgaver og vedlikeholdsoppgaver. Dette ble godkjent/vedtatt av møte.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven for mer detaljert info.

Husdyrhold

Dyr som er til sterk sjenanse for andre leieboere, kan fjernes etter styrets anmodning. Lufting av hunder er ikke tillatt på borettslagets område.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i utgangspunktet IKKE i handelen:
-  Kjøleskap
- Vaskemaskin på bad

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Bad: Revita er et selskap som hadde ansvar for totaloppusing av badet i etasjen over i 2019. Da de skulle hakke opp bunnledning i gulvet kom de gjennom taket på badet i denne leiligheten. Nabo i 1013 har papirer på arbeidet som Revita gjorde.
- Bad: Ifølge egenerklæringsskjema til forrige eier ble badet i leiligheten renovert i 2007, uten at detaljer er videre oppgitt. Ifølge egenerklæringsskjema til tidligere eier ble det installert nytt dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin i 2011.
- Totalrenovering av avløpsledninger fra vannlåser/sluktopp i leilighetene til kommunal tilknytning i gate. Arbeidet ble utført av Proline med en kombinasjon av epoxy-sprøyting og strømpekledning. Dette ble gjennomført av styret i 2017.
- Totalrehabilitering av gavlfasadene etter avdekking av feil i kledning fra tidligere inndekking. MTB Bygg AS var ansvarlig for arbeidet, som besto i fullstendig nedriving og sanering av tidligere kledning og oppbygging med 15 cm isolasjon, armering, pusskledning og ytterpuss med STO fasade system. Dette ble gjennomført av styret i 2017. Balkongen ble innglasset i 2014 ifølge tidligere eier.
- Utskifting av komplett berederanlegg for varmtvann ved Rørleggersentralen AS. Utført av styret i 2018.
- Sikringsskapene i hele bygget ble oppgradert i 2014 i regi av styret. Samsvarserklæring for dette arbeidet foreligger.
- Eltilsyn i hele bygget 15.11.2021.
- Borettslaget eier og leier ut 56 parkeringsplasser, hvor cirka halvparten fikk elbillader i 2019. De resterende parkeringsplassene får elbiluttak i løpet av vinteren.
- Radonmåling: Ikke aktuelt for 9. etg.
- Det pågår utskiftning av heisene. Første heis ferdigstilles desember 2021, og den andre heisen ferdigstilles mars 2022. Utføres av Schindler.
- Borettslaget fører sak mot selskapet som tidligere skiftet heiser (Orona AS), for å få dekket kostander ved bytte av nye heiser i 2021. Orona AS (tidl. Myhre Heis og Elektro AS) skiftet ut heisene i 2017, men disse har ikke stått til borettslagets krav, og de måtte dermed skiftes igjen allerede i 2021.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføre

Diverse

- Sikringsskap plassert i felles oppgang. Automatsikringer. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Det er røykvarsler i leiligheten. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2014.

TG2 er gitt på følgende punkter i boligrapporten:
Bad - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Bad: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
Bad: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
Bad: Det er rørgjennomføringer med mangelfull tetthet i servantskap noe som kan medføre at fukt kommer inn i konstruksjonen.
Kjøkken - Vannrør: Gjelder eldre kobberrør i benkeskap på kjøkken: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Kjøkken - Avløpsrør: Gjelder avløpsrør av støpejern i benkeskap på kjøkken: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Treheller bærer preg av brukslitasje. Veggflater med panel bærer preg av alder slitasje.

Informasjon fra boligrapporten:
Bad: Anbefaler videre bruk av dusjkabinett.
Bad - fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 28 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
Overflater gulv: Normal bruksslitasje.
Skjevhetsmåling: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 9 mm i stue.
Dører: Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dynekilgata 15, 0560, Oslo, Gnr. 226 bnr. 6, andelsnr. 141 i Dynekilg 15 Borettslag med orgnr. 948859211 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-21-0241

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.