#MAJORSTUEN, Åsaveien 1 D
5 700 000,-
Romslig og flott 3-roms i klassisk gård I Generøs takhøyde og store vindusflater | Peisovn | Attraktivt og sentralt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 700 000,-
 • Omkostninger: 16 039,-
 • Totalpris: 5 716 039,-
 • Ligningsverdi: 1 305 666,-
Beregnet totalkostnad:
5 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 3 194,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 5 995,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 039,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 716 039,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Aksje
 • Primærrom: 58 m²
 • Bruksareal: 58 m²
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1923
 • Gårdsnummer: 215
 • Bruksnummer: 4
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 239247394
 • Sist endret: 30.11.21 13:03
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 52%
  eier sin egen bolig
 • 42%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 25%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 88%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og gjennomgående 3-roms beliggende i en høy 1. etasje, i en klassisk gård på beste Majorstuen. Leiligheten ligger meget sentralt, men likevel tilbaketrukket i en rolig gate. Boligen har generøs takhøyde (opptil 2,81 m) og store vindusflater som gir en luftig romfølelse.

- Romslig og pen stue (kan også benyttes som soverom)
- Flott spisestue med vedovn
- Stilrent IKEA-kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer
- Soverom mot bakgård
- Flislagt bad med vaskemaskin som følger
- Entré med flott teglsteinsvegg
- Lyse fargevalg og 1-stavs parkett på gulv
- Lofts- og kjellerbod
- Lave felleskostn. med TV/bredbånd inkl.
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Hyggelig bakgård
- P-plasser i bakgård som leies ut etter venteliste
- Beboerparkering
- Nærhet til alt av fasilieter med butikker, parker og ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og består av: Entré, bad, stue (kan evt. benyttes som soverom), spisestue, kjøkken og ett soverom.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 9 kvm, samt én loftsbod på ca. 5 kvm.

Entré

Innbydende entré med plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Downlights i himling, samt dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren. Flott, karakteristisk teglsteinsvegg.

Stue (evt. soverom)

Meget romslig og tiltalende stue med store vindusflater og generøs takhøyde som gir rommet et lyst og luftig preg. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller eller annet ønsket møblement. Doble skyvedører mot spisestuen.

Dette rommet kan også benyttes som soverom om ønskelig.

Spisestue

Dette er også et hyggelig oppholdsrom med fin takhøyde og store vindusflater God plass til spisebord - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag! Koselig vedovn i hjøret som gir lun og god varme.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren IKEA-innredning fra 2016 med hvite fronter og laminat benkeplate. God skap- og benkeplass. Belysning under overskap. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra IKEA. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr med nedfelt induksjonstopp fra Beko, mekanisk kjøkkenventilator med kullfilter fra Thermex, samt oppvaskmaskin fra IKEA. Frittstående kjøleskap og fryser fra Bosch medfølger også.

Bad

Flislagt baderom med tiltak utført i 2000 (alder er satt ut fra datostempling på rør). Elektrisk gulvvarme og downlights i himling. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur fra IKEA, samt speil på vegg over servant. Dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Oras med hånddusj og regnfallsdusj. Gulvmontert toalett fra Sphinx. Opplegg for vaskemaskin (denne medfølger). Avtrekksventil i himling.

Soverom

Luftig og fint soverom med romslig størrelse og god plass til dobbeltseng, nattbord, oppbevaringsløsninger etc. Soverommet i leiligheten ligger vendt ut mot rolig bakgård. Flotte, originale tregulv.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med en-stavs parkett, samt tregulv på soverom. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad. Synlig teglstein på en vegg i entré.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad og i entré. Takhøyde på opptil 2,81 meter (2,77 meter i stue og spisestue).

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt, rolig og meget populært boligområde på Majorstuen i Oslo. Tilbakketrukket beliggenhet i en sidegate til Bogstadveien, hvor du samtidig har nærhet til alle tenkelige fasiliteter. Området består hovedsakelig av klassiske bygårder fra slutten av 1890-tallet.

Få minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og Frognerbadet. Det er også gangavstand til Slottsparken, samt tur- og bademuligheter på Bygdøy. På Vestkanttorvet holdes koselig marked hver lørdag med basarer og yrende liv, samt juletreutsalg i desember.

Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Colosseum kino  ligger også en liten spasertur unna. 

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Coop, Kiwi eller Rema 1000. Det er også kort vei til Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt Karl Johan og øvrige handlegater i sentrum. Bislett, med flere tilbud av serveringssteder, ligger i gangavstand fra leiligheten.

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste holdeplass for buss og trikk er Bogstadveien, kun få minutters gange fra leiligheten. Majorstuen (ca. 5 min gange) er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil tar det ca. 2 min til Majorstuen, 5 min til Skøyen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Felleskostnader

1 745 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV/internett, vaktmestertjeneste, renhold fellesarealer, felles byggforsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Kabel-TV og Internett kr 464,- Felleskostnader kr 1 281,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til aksjelagets faktiske kostnader.

Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et á konto beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

per 31.12.2020.

Andel formue

per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapet har ikke langsiktig gjeld pt. Hele gjelden var på kr 200 000,- ved årsskiftet og var bestående av leverandørgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 305 666 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 700 398 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, spisestue, kjøkken og ett soverom.

Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 9 kvm, samt én loftsbod på ca. 5 kvm.

Stuen er i opprinnelige byggetegninger tegnet som et soverom. Dagens soverom er opprinnelig byggemeldt som pikerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 335 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles gårdsrom som er pent opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Sittegrupper og grill til bruk for beboerne. Singlet gangareal med biloppstillingsplasser.

Garasje / Parkering

Aksjelaget har 8 parkeringsplasser som eies av alle aksjonærene og disse kan leies av beboerne etter venteliste. Plassene tilhører ingen spesiell leilighet. Ta kontakt med styret ved ønske om å leie plass/bli satt på venteliste. Prisen er pt. kr 500,-/mnd. Parkeringsbestemmelser fås på forespørsel fra styret.

Utredning for el-bil ladere i bakgård er vedtatt, men ikke planlagt for evt. oppstart av disse arbeidene ennå.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fire etasjer, samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger av murkonstruksjon, utvendig pusset. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1982. Vinduer med
karmer av tre og to-lags glass fra 1995. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Aksjeeier som har overlatt bruken av boligen til andre, er fremdeles ansvarlig for bruken av boligen overfor selskapet, og plikter å gi styret melding om hvor man er å få tak i. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Elektrisk gulvvarme på bad.

Vedovn i spisestue med skorstein fra byggeår.

Energiforbruk

11 428 kWh, som utgjør kr 7 800,- iht. selger.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, spesialområde bevaring (bolig og allmennyttig formål), tomt for offentlig bygning (kirke), friområde lek/park, byggeområde for kontorer m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Åsaveien 1 B - Bryting av brannskille, rørgjennomføring fra kjøkken i leilighet i første etasje ned til bod i underetasje. Mottatt sak 05.07.2018. Status: Tillatelse gitt. Se plan- og bygg sine hjemmesider for mer info, saksnr: 201809744
- Åsaveien 1 A - Oppføring av balkonger. Mottatt sak 21.09.2021. Status: Mottatt søknad.  Se plan- og bygg sine hjemmesider for mer info, saksnr: 202114752
- Åsaveien 3 - Rehabilitering av bad og bruksendring av rom til bolig - H0102. Mottatt sak 23.03.2021. Status: Tillatelse gitt. Se plan- og bygg sine hjemmesider for mer info, saksnr: 202105082
- Åsaveien 2 - Rehabilitering, bruksendring, fasadeendring, tilbygg med mer. Mottatt sak 05.05.2021. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se plan- og bygg sine hjemmesider for mer info, saksnr: 202107111

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1925/900393-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  10.05.1925 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:AASAVEIEN 1 AS  Org.nr: 934471237

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Ingen heftelser registrert.

Grunndata
1899/900422-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten    19.10.1899 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA FAGEBORGGT 8 - UTGÅTT
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aasaveien 1 AS består av 32 leiligheter. Aksjelaget er registrert med orgnr. 934471237, og har Gnr. 215 Bnr. 4 i bydel Frogner, i Oslo kommune.

Forretningsførsel utføres av Enqvist boligforvaltning AS (aksjelaget byttet i år, fra Follo Regnskap som var tidligere forretningsfører). Revisjon utføres av Moltzau Revisjon AS.

- Felles sykkelrom i kjeller, samt sykkelstativer i bakgård
- Tillatt å sette barnevogn nede ved inngang fra parkeringsplass i bakgården (ned to trinn fra bakgård)
- Aksjelaget har også et felles Trimrom
- Skilt kan bestilles hos Norsk Skiltgravering a/s i Hegdehaugsveien 6, tlf. 22 11 13 90
- Renhold, skifting av lyspærer etc. i oppgangene utføres av vaktmester
- Telia er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester

Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i aksjelaget.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP2058268.3.2

Regnskap

Årsregnskapet for 2020 viser et overskudd på kr 83 210,-. Se for øvrig regnskap for 2020, samt budsjett for 2021 som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Flere personer kan eie aksjer sammen. Dersom en av disse ikke bor i leiligheten, anses det som om bruken er overlatt til de som bor, og man må følge reglene for overlating av bruk, se punkt 3 i vedtektene.
Styret skal godkjenne nye aksjeeiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn til det.
Se for øvrig vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, aksjeeierens og selskapets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. generalforsamling i 2021:
- Aksjelaget har laget et trimrom. I den forbindelse ble det vedtatt å gå til innkjøp av romaskin og tredemølle, samt at trimrommet blir åpnet for bruk av samtlige beboere.
- Det ble vedtatt at styret skal utrede mulighet for oppgradering/etablering av infrastruktur for å legge til rette for etablering av ladestasjoner i bakgården, samt mulighet for offentlig støtte. Styret utreder rimelig fordeling av kostnader for ladepunkter mellom leietager (p-plass) og aksjelaget. Styret utreder hvordan strømforbruket kan registreres og belastes den enkelte bruker.
- Det ble også vedtatt salg av loftsarealer over oppg. D til aksjonærer Sverre Akersveen og Anne Marit Rørholt Vigerust.
Info fra kjøpere av loftsareal/aksjonærene; Vi vil være ansvarlige for kostnader for oppgradering av objektet, samt å drive prosessen med å få nødvendig godkjenning fra relevante etater. Innledende dialoger med arkitetkt, potensiell entreprenær og andre indikerer en byggekostnad for prosjektet på ca. 3 mill inkludert kostnader for arkitekt, søknader til kommunen, prosjektfinansiering, materialer, arbeid og nødvendig flytting av seks boder til lite brukt tørkerom på loft (vedlegg 2). Alle endringer av betydning skal utføres av fagpersonll, være i tråd med dagens standarder for brannsikkerhet, statikk og byggeskikk, og kontrolleres av uavhengig tredjepart. Der vil legges vekt på at valgt konsept er i tråd med praksiser for god arkitetktur og byggemåte. En endelig transaksjon skjer med forbehold om at aksjonærene i Åsaveien 1 AS, samt Oslo Plan og Bygningsetat, godkjenner endring av formål for loft til boareal og fasadeendringer. Vår forståelse er at dette i første omgang krevet at aksjonærer godkjenninger følgende i GD 24. juni (se vedlegg 1). Overordnet medfører dette at: Aksjeeiere Anne Marit Rørholt Vigerust og Sverre Akersveen gis opsjon på kjøp av loftsareal over H0401 i Åsaveien 1D. Styret i borettslaget /evt. et eget prosjektstyre) gis fullmakt til å følge opp salgsprosessen og godkjenne salget på vegne av aksjonærene i Åsaveien 1.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se nærmere informasjon i innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Du må søke styret om tillatelse for dyrehold i gården iht. husordensreglene. Bakgården må holdes fri for hundeekskrementer. Ved lufting av hunden må denne føres i bånd. Hunden skal ikke luftes på plenen mot Aasaveien.

Tilbehør

Lysekronene (tre stk) inngår ikke i kjøpet, men disse kan kjøpes for 4.999,- pr stk om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Leiligheten har Aksjenr: (114-120), Pålydende: 500,00 og samlet pålydende: 3 500,00. Leilighetsnr.: 617-4-25 og Bolignr.: H0102
- Vannrør av kobber. Stoppekraner for vann er plassert i kjøkkenbenk. Hovedstoppekran for vann er plassert i kjeller. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 2001 er plassert i kjøkkenbenk.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Hovedsikringer og måler er plassert i felles skap i kjeller. Leiligheten har delvis skjult/åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler, og håndholdt brannslukker.

Følgende har fått TG2 i boligsalgsrapporten:
- Bad - Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
- Kjøkken - Ventilasjon: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
- Kjøkken - Overflater gulv: Brukslitasje på parkett.
- Øvrige rom - Overflater gulv: Brukslitasje på parkett og tregulv. Det er stedvis gulvknirk i entré.
- Øvrige rom - Innerdører: Dørbladet til innerdør ved bad har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
- Etasjeskiller - 1. etasje - Skjevhetsmåling: Det er målt skjevheter i stue og kjøkken. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til ca 14 mm og ca 16 mm i kjøkken. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg -  Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Informasjon:
- Dører og vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
- Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp): Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Åsaveien 1 D, 0362, Oslo, Gnr. 215 bnr. 4, aksjebrevnr. 114-120 i Aasaveien 1 As boligaksjeselskap med orgnr. 934471237 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-21-0239

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.