# HOFF / SKØYEN, St. Georgs vei 51
7 600 000,-
Stor og lekker 3-roms endeleilighet | Pusset opp 2019/20 | Peis | Solrik terrasse på ca. 22 kvm | Garasjeplass med lader

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 7 600 000,-
 • Omkostninger: 199 019,-
 • Totalpris: 7 799 019,-
 • Ligningsverdi: 1 578 722,-
Beregnet totalkostnad:
7 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 190 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 600 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 199 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 799 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 88 m²
 • Bruksareal: 88 m²
 • Bruttoareal: 96 m²
 • Etasje: -1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1985
 • Gårdsnummer: 31
 • Bruksnummer: 369
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 239247369
 • Sist endret: 30.11.21 12:45
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 72%
  eier sin egen bolig
 • 2%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 32%
  har bolig på over 120 kvm
 • 96%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 27%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en meget tiltalende 3-roms endeleilighet, med attraktiv beliggenhet i idylliske omgivelser på Hoff/Skøyen. God intern beliggenet, tilbaketrukket fra støy og trafikk og med utsyn mot grøntområder. Boligen ble pusset opp i 2019, og nymalt i 2020 og holder en generelt god standard. Leiligheten ligger kun en trapp ned fra inngangsdøren.

- Vestvendt, solrik og skjermet terrasse på ca. 22 kvm
- Stor og lekker stue med koselig peis
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
- Hovedsoverom med walk-in-closet
- Soverom 2 er lyst og romslig
- Innbydende entré med garderobe
- Tidsriktige fargevalg og en-stavs parkett
- Romslig bod i U.etg.
- Garasjeplass med lader medfølger
- Kort vei til Smestad skole, flere barnehager, offentlig transport, og et bredt servicetilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets U. etasje (kun én trapp ned fra inngangsdøren) med adkomst via felles trappegang med trappeheis, og består av: Entré, gang, bad, stue/kjøkken, samt to soverom hvorav ett har adkomst til omkledningsrom. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt markterrasse på ca. 22 m².

I tillegg disponerer leiligheten én bod i underetasjen på ca. 6 m² (merket nr. 28), samt én biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg med lader til el-bil.

Entré/gang

Lys og innbydende entré/gang som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Rikelig oppbevaringsplass til blant annet yttertøy og sko, i garderobeskap med speilfronter. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode, hyller etc. Dørcalling med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Meget romslig og pen stue med store vindusflater og utgang til markterrassen som gjør rommet ekstra lyst og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er åpen løsning mot kjøkkenet hvor det også er fin sone for stort spisebord med plass til å invitere venner og familie til hyggelige lag! Sentralt i stuen er det en koselig peis som gir lun og god varme.

Kjøkken

Stilrent og moderne kjøkken med IKEA-innredning fra 2019 med sorte, slette fronter og sort benkeplate i laminat. Kjøkkenøy med ekstra skap- og benkeplass, og med rom for sitteplasser under benk. Nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr, nedfelt platetopp tilkoblet komfyrvakt, ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal, kjøleskap med fryser, samt oppvaskmaskin. Oppvaskmaskinen er frittstående, men denne kan også integreres (front til dette står i boden). Oso varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2009 plassert i benkeskap. Lekkasjestopper og hovedstoppekran er plassert under oppvaskkum. Det er downlights i himling i kjøkkensonen.

Markterrasse

Fra stue/kjøkken er det utgang til en fantastisk, vestvendt markterrasse på hele 22 kvm. Her er det god plass til alt av ønsket utemøblement med både lounge og sittegruppe, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Gode solforhold fra ca. kl 11:00-18:00 på sommerstid. Dette er en lun og skjermet uteplass med utsyn over fine grøntområder - her kan man glede seg til mange varme sommerdager utendørs! Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av mur- og trekonstruksjoner, samt hekk (nye terrassebord, samt kledd inn deler av rekkverk i 2021). Det er montert utebelysning, stikkontakter, elektrisk markise og terrassevarmer.

Bad

Delikat, flislagt bad fra 2019 med romslig størrelse. Varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Gulvstående servantskap med god oppbevaringsplass og benkeplate av laminat. To ovenpåliggende servanter med ett-greps armaturer, samt speil og stikkontakter på vegg over servantene. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånd- og regnfallsdusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom 1

Luftig og pent hovedsoverom som er malt i en behagelig mintfarge (Tender green). Plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt annet ønsket møblement. Adkomst til et praktisk walk-in-closet med rikelig lagringsplass i garderobeinnredning med skuffer, hyller og kleshengerstativ. Begge soverommene ligger vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Dette er også et lyst og romslig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til stor seng, skrivepult og annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap med åpen løsning.

Overflater

Gulv: En-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater.  Downlights i himling på kjøkken og på bad.
Oppgraderinger: Malt veggflater i 2020.

Beliggenhet

Svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et fredelig, tilbaketrukket og idyllisk boligområde på Hoff/Skøyen. Dette området, som ligger midt mellom Ullern, Smestad, Skøyen og Frognerparken, og er en skjult perle hvor du har følelsen av bo landlig samtidig som det er kort vei til sentrum og alle tenkelige fasiliteter. Sameie har store, flotte grøntområder rundt bebyggelsen med et godt naboskap.

Fra boligen er det kort vei til Møllhausen Torg med bl.a. Coop Mega, apotek, Mester Grønn blomsterbutikk, frisør og legesenter. Rett ved siden av ligger også Kiwi-butikk, og det er også kort vei til Rema 1000 i Hoffsveien. I Karenslyst allé på Skøyen er det både vinmonopol, kaféer og restauranter, gode shoppingmuligheter, i tillegg til populære Maschmanns matmarked som byr på spennende råvarer av ypperste kvalitet. 

Det er flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten, med bl.a. Kikkutkollen som er en av sameiets nærmeste naboer. På kollen sto det tidligere en villa, som nå er revet, og flere av Edvard Munchs malerier har inspirasjon fra denne kollen. Det er også kort vei til Hoffselven med flotte Dronningsfossen. Gangavstand til Nedre og Øvre Smestaddammen, Bygdøy, Mærradalen, samt Skøyenparken og Frognerparken, for å nevne noen. I sistnevnte finner du flotte Vigelandsparken, samt idrettsanlegg og Frognerbadet. Fine turveier langs småbåthavnen ved Bygdøy, og her kan man også ta seg et forfriskende bad ved Bygdøy sjøbad eller ved Huk.

Det er et godt tilbud av offentlig kommunikasjon i nærheten, med buss nr. 40 og trikk nr. 13 i Hoffsveien, samt flere bussforbindelser (nr. 23, 24 og 28 på Ring 3), buss nr. 45, flybuss og Tbanelinje 2 og 3 på Smestad, samt både tog, flytog, buss og trikk på Skøyen. Det er kun 15 minutters gange til Skøyen stasjon.

Adressen sogner til Smestad barneskole, og det er også kort vei til Ullern Videregående skole, Skøyem skole m.m. Det er også en rekke barnehager i nærområdet.

Felleskostnader

3 157,30 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV/bredbånd fra Telia, felles byggforsikring, renhold fellesarealer, forr.førsel, komm. avgifter m.m. NB! Felleskostnader betales kvartalsvis med kr 9 472,-/kvartal.

Felleskostnadene betales kvartalsvis med kr 9 472,- (forfall hver 3 md.)
Herav:
Felleskostnader: 8 575,- (forfall hver 3 md.)
Kabel-TV/bredbånd: 897,- (forfall hver 3 md.)

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, vamtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

per 21.10.2021.

Andel formue

25 568 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke lån pt.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Eiendomsskatt for 2021 utgjør kr 1 261,- iht. eiendomsskatteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 578 722 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 683 400 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 96 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, gang, stue/kjøkken, omkledningsrom, to soverom.
Bruttoareal: 98 m².

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke er søkt om/godkjent innredning av rom benevnt som omkledningsrom, og det er heller ikke tatt
stilling til om dette lar seg gjøre. Rommet er av den grunn ikke er godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod.

Leiligheten disponerer i tillegg én bod i underetasjen på ca. 6 m² (merket nr. 28), samt én biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg med lader til el-bil.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 705 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker, plenarealer, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Lekeplass med husker, sklie og tildekket sandkasse. Det er også sportsplass ved Hoffsveien, som benyttes av flere i nabolaget.

Garasje / Parkering

Det medfølger biloppstillingsplass med lader til el-bil.

Hver seksjon disponerer én oppstillingsplass i felles, lukket garasjeanlegg. Garasjeanleggene er ikke seksjonerte (det oppnås ikke rettsvern for plassene). Oppstillingsplassen kan bare brukes til oppstilling av bil/motorsykkel/tilhenger og eventuelt ett sett dekk. Seksjonseier har adgang til å kunne plassere ett sett dekk i felles oppbevaringsrom (dekkhotell).

Strømforbruk belastes seksjoneier med kvartalsvis ákontobeløp og avregnes årlig. Iht. styret kommer sameiet til å inngå en avtale med eksternt firma som vil yte service/support og som avregner forbruk og øvrig kostnader til den enkelte sameier som har installert dette.

Sameiet disponerer også noen plasser som kan leies ut til sameiere som har 2 biler. Hvis det er behov for en ekstra parkeringsplass, ta kontakt med styret.

Gjesteparkeringsplass på uteområdet: Plassen er ment for korte opphold og besøk (helst ikke utover 1 døgn), samt firmabiler under arbeid. Seksjonseierne bør ikke oppta plass her, men benytte egne plasser i garasjeanlegget.

Gjesteparkering i den store garasjen: Plassene er ment for kortere opphold/besøk. Det skal legges P-tillatelse i front-ruten. Ekstra lapper med P-tillatelser henger innenfor kjøreporten.

Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over tre etasjer, samt underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur og betongkonstruksjoner. Fasader utført i fasadeplater og teglstein samt felter med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkehull og sikkerhetslås samt dørpumpe i brannklasse F15 og 35dB. Heve/skyvedør med karm av tre og aluminium i 2-lags glass fra 2013. Vinduer med karmer av tre og aluminium i 3-lags glass fra byggeår og 2020. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.08.1989 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Fremleie er tillatt og navn på leietaker skal meldes styret senest 14 dager etter at leieforholdet startet. Seksjonseieren har ansvar overfor Sameiet for alle skader eller ulemper Sameiet får av hans/hennes fremleier(e). Seksjonseier skal sørge for at leietaker blir orientert om informasjon gitt av styret. Leietaker plikter å rette seg etter Sameiets vedtekter og husordensregler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, samt peis med oppdriftsvifte plassert i stue (skorstein fra byggeår). Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Svar: 6 245 kWh siste 12 mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2656 av 22.03.1983. Området rundt er regulert til boliger, vei, friområde (park/turvei), byggeområde for allmennyttig formål (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
- Hoffsveien 30 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig med næring. Mottatt sak 05.02.2016. For mer info se plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201601632.
- Skøyen - Områderegulering. Mottatt sak 24.04.2017. Status: Planforslag. For mer info se plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201414412.
- Hoffsveien 25 - 29 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Status: Mottatt sak 30.11.2020. For mer info se plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202019158.
- Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen). Status: Mottatt sak 05.02.2021. For mer info se plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202102096.
- Fornebubanen (Skøyen) - Bestilling av oppstartsmøte, strekning Skøyen - Majorstuen. Mottatt sak 25.03.2019. For mer info se plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201908157.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Sameiet har også oppført en liste med linker vedrørende fremtidige planer for Skøyen;
- Oslo kommune/fjordbyen-vest
- Oslo Motorbåtforening/Mulighetsstudie for Sjølyst Marina - Bestumkilen
- Artikkel NRK 11.juni 2018/Vil bygge nytt Bjørvika på Skøyen
- Artikkel Aftenposten 8.sept 2016/Firedoble-antallet-boliger på Skøyen
- Minsak, ny folkepark
- Folkeaksjonen for Skøyen

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1984/24726-1/105  Best. om adkomstrett    24.05.1984 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:2  
Overført fra: 0301-31/369
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/41822-1/105  Bruksrett    22.08.1984 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:2  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-31/369
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/41823-111/105  Erklæring/avtale    22.08.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 15,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV GODKJENT LÅNETAKST
TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/65296-1/105  Best. om vann/kloakkledn.    18.12.1984 
Overført fra: 0301-31/369
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/55205-2/105  Erklæring/avtale    09.09.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:441 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:441 Snr:3  
Bruksrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/920594-2/200  Bestemmelse om veg    24.10.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:29 Bnr:812  
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1984/41823-110/105  Seksjonering    22.08.1984 
opprettet seksjoner: snr: 22
formål: Bolig
sameiebrøk: 93/10344
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 86 SEKSJONER
 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-31/132, 0301-31/249, 0301-31/340
Rettigheter i eiendomsrett

1993/49115-1/105  Best. om vann/kloakkledn.    11.10.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:369 Snr:1-86
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-31/441/0/1,3
Rettigheter i eiendomsrett

1997/55205-1/105  Erklæring/avtale   09.09.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:369 Snr:1 -86
Bruksrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet St. Georgs vei 43-65 består av 86 seksjoner og ligger på Abbediengen ved Skøyen i bydel Ullern i Oslo. Boligmassen ble oppført 1984-85 og består av 5 blokker. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 979 479 409, med Gnr 31 og Bnr 369 i Oslo.

OBF (Oslo og Omegn Boligforvaltning AS) er forretningsfører for sameiet.

- Hjemmeside med mye nyttig info og oppdateringer: www.stgeorg.no
- Telia (tidligere Get) er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester
- Låsbare sykkelboder i sameiet
- Låsbar fellesbod til bildekk (dekkhotell) i sameiet hvor nøkler utleveres mot et lite gebyr
- Verkstedbod med diverse utstyr som kan lånes
- Dugnad 1-2 ganger i året
- Maleregler/fargekoder finnes på sameiets hjemmeside

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 64829254

Regnskap

Resultatet av driften for 2020, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr 8 392,-. Overskuddet for 2020 foreslås overført til opptjent egenkapital. Disponible midler utgjorde per 31.12 kr 2 761 883,-. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se husordensregler/vedtekter for bestemmelser om ro og orden, retningslinjer ved oppussing/bygningsmessige endringer, bruk av fellesarealer, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt m.m.
Seksjonseiers eksklusive bruksrett til terrasse/veranda er begrenset i overensstemmelse med husordensreglene.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har prioritert følgende oppgaver i året som har gått:
- Sameiets gavlprosjekt
- Sameiets økonomi: nøktern forvaltning og god økonomistyring
- Kommunikasjon med sameierne: Hjemmeside med interaktiv oppfølging ble etablert i desember 2019
- Sameiets utearealer: Det er besluttet investeringsnivå og prioriteringer for 2020, gartneravtale reforhandles
- Garasje- og parkeringsforhold. Det er foretatt en omfattende gjennomgang av gjeldende rettigheter og forpliktelser. Nye leieavtaler er inngått.
- Sameiet har også inngått en rekke serviceavtaler med eksterne tjenesteytere (se årsberetning)

Rehabilitering/større vedlikehold:
Gavlprosjektet:
Årsmøtet som ble avholdt 22. juni 2020 vedtok å foreta en fullstendig rehabilitering av gavlveggene på blokk 2. Valg av leverandør ble Bra Fas AS som var den samme leverandør det forrige styret innstilte på. Videre ble Aker Takst AS benyttet som rådgiver for å kvalitetssikre valg av leverandør, kontraktsform og utført arbeid. Prosjektet ble gjennomført innenfor fastsatte tids- og kostnadsrammer. Begrunnelsen for å gjennomføre rehabilitering av en blokk først, var å få erfaring med valg av leverandør, valg av materialer og tekniske løsninger. Resultatet på blokk 2 er godt og sameiet av fått to gavlvegger som er vedlikeholdsfrie og som vare i mange år. Neste steg i prosessen vil være å gjennomføre tilsvarende utbedring på alle øvrige gavlvegger med unntak av vestveggen på blokk 3 som fikk ny teglsteinsvegg for ca. 4 år siden. Her må det imidlertid gjøres utskifting av vinduer, treverk og beslag.

Status på renoveringsprosjektet / Gavlprosjektet: Dette prosjektet er ferdig og har vært finansiert via innbetaling fra sameierne (nåværende eier har betalt sin andel fullt ut, og denne utgjorde ca. kr 80.000,-).

Fasade ved inngangspartier:
I tillegg til teglsteinfasader på gavlvegger er det tilsvarende teglstein ved inngangspartier. Her må det løpet av de nærmeste år gjøres reparasjoner og forbedringer. Dette arbeidet er mindre omfattende og bør kunne planlegges og gjennomføres innfor de løpende økonomiske rammer til sameiet.

Tak:
Det blir gjennomført inspeksjon av alle tak og beslag to ganger per år. Til dette arbeidet benytter sameiet Blikkenslager Tom Gran. I tillegg til inspeksjon blir det fjernet løv og annet skitt som samler seg ved alle sluk. Historisk ble membran på alle 5 tak byttet etter bare ca 10 år (rundt 1995). Senere har det vært nødvendig å rehabilitere takene på blokk 1 og 2 nok en gang og man valgte da en annen løsning enn hva som har vært gjort tidligere. På blokk 1 og 2 ble gammel membran fjernet, det ble bygget bedre fall mot sluk og lagt papp i stedet for ny membran. Under de årlige inspeksjoner ser vi at det snart er tid for å gjøre en tilsvarende jobb på blokk 3.

Stueterrasser:
I 2013 ble det gjennomført et stort og omfattende reparasjonsprosjekt på alle stueterrasser. All utvendig betong ble reparert for skader og alle terrasser fikk ny membran. Hver enkelt sameier betalte selv for nye fliser og innvendig malearbeid. Vi kan konstatere at det har vært mye reklamasjoner og vi ser at det oppstår nye skader som faller utenfor garantitiden. Det er viktig at hver enkelt sameier sørger for løpende renhold og vedlikehold av sine terrasser slikt det er beskrevet i vedtektene. Det inkluderer å holde det rent for snø og is om vinteren og løv og skitt som hindrer vannavrenning. Styret er i dialog med Thorendahl AS for å se om det fortsatt er skader som kommer inn under en garanti, samtidig som vi ser på hvordan nye skader kan repareres. Terrasserte boligblokker er mer utsatt for skader og sameiet må påregne et mer omfattende vedlikehold om noen år. I mellomtiden er det viktig å følge godt med, slik at mindre skader ikke utvikler seg.

Iht. styret:
Det er ikke planlagt nye prosjekter som innbefatter ekstra innbetalinger pt. Evt. økninger i felleskostnader kan komme som følge av økte kommunale avgifter og strøm, og dette er foreløpig ikke vedtatt.

Telia er leverandør av TV/bredbånd og sameiet har inngått ny avtale for de neste tre år etter en oppgradering som vil skje i 1. kvartal 2022. Når det nye er på plass vil prisen per leilighet stige fra ca. NOK 310,- per måned til ca. NOK 389,- per måned iht. sameiets hjemmeside. Beløpet blir som vanlig en del av de månedlige felleskostnader. Det vil fortsatt være mulig for den enkelte sameier å kjøpe tilleggstjenester fra Telia ut over standardtilbudet som alle i sameiet får.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde mindre husdyr såfremt husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre seksjonseiere.
Det er ikke tillatt å holde mer enn 2 husdyr i hver seksjon (2 hunder / 2 katter / 1 hund og 1 katt). Hunder kan luftes på fellesområder unntagen lekeplassene. Hundeekskrementer må fjernes av hundeeier. Dyrehold av enhver art skal ikke være til sjenanse for andre.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Totalrenovering av bad i regi av forrige eier i 2019. Arbeid utført av faglært v/Bygg Renovasjon og VVS AS.
- Lagt ny membran, sluk og nye rør i regi av forrige eier i 2019.
- Eier har fått bildedokumentasjon av forrige eier på hva som ble gjort.
- Forrige eier har montert vifte på tak for å få bedre trekk. Viften er fjernstyrt.
- Fasade: Murstein på gavlveggen er nyrenoverte i regi av sameiet. Tilsvarende ble da alle vinduer på den veggen skiftet. Arbeidet ble gjort i slutten av 2020/begynnelsen av 2021. Terrasse: Lagt nye terrassebord på terrassen og kledd inn deler av rekkverket med tre. Innfelt LED belysning. Utført i 2021. Arbeid utført av faglært v/Brafas AS, Bærum Entreprenør As.
- Hele det elektriske anlegget er skiftet til nytt med automatsikringer i regi av forrige eier. Arbeid utført av faglært v/Drøbak Elektriske As. Foreligger samsvarserklæring fra Drøbak Elektriske As.
- Ny ladeboks på garasjeplassen fra 2020.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles gang. Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannvarsler og brannslukkingsapparat.

Det er gitt TG2 på følgende punkter i rapporten:
- Bad: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
- Bad: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Bad /overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

St. Georgs vei 51, 0280, Oslo, Gnr. 31 bnr. 369 snr. 22 orgnr. 979479409 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 93/10344

Oppdragsnummer

17-21-0231

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.