# NORDSTRAND / LJAN, Breidablikkveien 6 B
9 700 000,-
Stor, lekker 3-roms hjørneleil. med fantastisk fjordutsikt | Stor, vestvendt terrasse | Heis | Peisovn | Garasje m/lader

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 9 700 000,-
 • Omkostninger: 252 719,-
 • Totalpris: 10 001 326,-
 • Ligningsverdi: 1 455 100,-
Beregnet totalkostnad:
9 700 000,- (Prisantydning) 48 607,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 9 748 607,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 243 700,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 9 748 607,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 252 719,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 001 326,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 109 m²
 • Bruksareal: 109 m²
 • Bruttoareal: 120 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1983
 • Gårdsnummer: 182
 • Bruksnummer: 1232
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 229187366
 • Sist endret: 22.11.21 16:20

 

Beskrivelse

Velkommen til en stor og lekker 3-roms terrasseleilighet, med usjenert og attraktiv beliggenhet på Nordstrand/Ljan. Boligen har en solrik, vestendt terrasse med sol fra morgen til kveld, og med storslått utsikt over Oslofjorden. Hjørneleilighet med arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys og gir en luftig romfølelse!

- Vestvendt terrasse på ca. 20 kvm med supre solforhold
- Fantastisk fjordutsikt
- Romslig og pen stue med peisovn
- Stilrent HTH-kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Stort, flislagt bad med vaskeromsdel
- Separat toalettrom med dusjkabinett
- To gode soverom
- Garasjeplass med Tesla-lader
- Romslig bod i U. etasje, samt utebod på terrasse
- Heisadkomst
- Nærhet til Sæter torg, kollektivforbindelser (buss, trikk og tog), samt flotte turområder og badeplasser

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (inngang i underetasjen og adkomst via heis) og består av: Entré/hall, mellomgang, bad/WC/vaskerom, toalettrom med dusjkabinett, to soverom, samt åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse med bod på ca. 1,5 m².

I tillegg disponerer leiligheten én bod i underetasjen på ca. 10 m². Garasjeplass for en bil i felles, lukket garasjerekke. Garasjen har hems og hyller (til oppbevaring av dekk, sykler, eller lignende), el-port og Tesla el-billader. Det er biloppstllingsplass for én bil foran garasje.

Leiligheten er omgjort fra originale byggemeldte tegninger under overflateoppussing i 2017 iflg. tidligere salg.

Entré og mellomgang

Romslig og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko som f.eks. skap, kommode, hyller etc. Garderobeskap i mellomgang med god lagringsplass.

Stue

Stor og lekker stue med vinduer fra flere sider og utgang til terrassen som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Utsikten kan nytes både inne og utendørs! I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisestue hvor det er plass til å invitere venner og familie til hyggelige lag. Ved spisestuen er det montert en opphøyd Nordpeis som gir lun og god varme. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilrent og moderne HTH-kjøkken fra 2017 med hvite, slette fronter og hvit benkeplate. Rikelig skap- og benkeplass. Nedfelt oppvaskkum og 1-greps blandebatteri og 3 liters Quooker. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; avtrekksvifte koblet til yttervegg over induksjonstopp, vinskap, kjøl/frys, oppvaskmaskin og opphøyd komfyr. Det er montert aquastopper, samt komfyrvakt over koketopp. Quooker er 3 år gammel. Downlights i himling.

Terrasse

Fra stue/kjøkken er det utgang til den fantastiske terrassen som er på hele 20 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement med både lounge og spisegruppe, grill og planter. Terrassen er vestvendt med supre solforhold fra ca. kl 12-13 og frem til den går ned i vest. Nydelig utsikt over Oslofjorden og mot sentrum. Her kan man nyte varme sommerdager utendørs! Terrassen er betongkonstruksjon med treheller på dekke, og det er montert 2 stk markiser, varmelampe og utelys. Adkomst til en praktisk utvendig bod på ca. 1,5 kvm. Rekkverk er fra 2017 (oppgradert i regi av sameiet).

Bad/WC/Vaskerom

Lyst, flislagt bad med romslig størrelse. Servant med ett-greps blandebatteri og skuffer i innredning under, samt speil med belysning over. Dusjkabinett med blandebatteri, samt vegghengt toalett. Downlights i himling og varmekabler i gulv (skiftet termostat i 2021). Badet har en egen vaskeromsdel med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og lagringsmuligheter bak skyvedører. Det er lagt flis-på-flis på badet i 2017, og eldre fliser i vaskeromsdel. Ukjent alder på bad og tettesjikt i konstruksjonen.

Toalettrom med dusjkabinett

Separat toalettrom med flislagt gulv, samt delvis flislagte og malte veggflater. Toalettrommet har vegghengt toalett og vegghengt servant med ett greps blandebatteri, og skap i innredning under. Dusjkabinett med blandebatteri.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt annet ønsket møblement. Rommet er malt i en lekker kalkmaling. Oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til stor seng, skrivebord, hyller eller annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: 1-stavs eikeparkett i oppholdsrom fra 2017. Fliser på toalettrom og fliser med varmekabler på hovedbadet.
Vegger: Malte, slette overflater, med unntak av kalkmaling på hovedsoverommet. Overflater er malt i 2020. Fliser på bad.
Tak: Malte, slette plater og betong. Overflater er malt i 2020. Downlights i himling på bad.
Diverse: Utvendig solskjerming på enkelte vinduer.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Nordstrand/Ljan. Her bor du fritt og usjenert med majestetisk utsikt over Oslofjorden og mot sentrum. Området er barnevennlig og Breidablikkveien er trafikkskjermet uten gjennomgangstrafikk, i en blindvei fra Solveien. Det er kort vei til skoler og barnehager, offentlig kommunikasjon og hyggelige Sæter med bl.a. Sæter Torg og ellers et rikholdig og variert servicetilbud i området rundt.

Gangavstand til Sæter Torg hvor det blant annet finnes Meny matbutikk, Egon restaurant, W.B. Samson, Kaffebrenneriet, Sushi, bokhandel, blomsterbutikk, EVO treningssenter, diverse helsetjenester og mye mer. Det er også nærhet til Lambertseter og Kolbotn hvor du finner kjøpesenter med et rikt utvalg av butikker, spisesteder, vinmonopol, kino og bibliotek. På Holtet finner du blant annet Jacobs delicatessebutikk med råvarer av ypperste kvalitet, samt blomsterhandel og Åpent Bakeri med hyggelig uteservering. Her er det kafé på dagtid, og om kvelden blir stedet gjort om til restaurant hvor man får det som av mange er ansett som byens beste pizza. 

Nærområdet har forøvrig mye å by på av aktiviteter og friluftsliv. Det er nærhet til både sjøen og marka, noe som gir gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Nærområdet byr på tennisanlegg, fotballbaner med kunstgress og slalombakke. Ridesenter og svømmehall på Lambertseter, samt kort vei til Ekebergsletta, Brannfjell og Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Det er også kort vei til store grøntarealer og fjorden med mange fine badeplasser langs Bunnefjorden som Nordstrand Bad, Katten, Ljansbadet og Hvervenbukta.

Det er kun 10 minutters reisetid til Oslo Sentrum enten med tog fra Nordstrand stasjon (kun 8 min gange), eller med buss eller trikk. Kort vei til Ljan togstasjon og buss i Ljabruveien. Gangsti til bussholdeplass langs Mosseveien.

Felleskostnader

4 467 pr. mnd. Inkluderer drift og vedlikehold, TV/bredbånd fra Telia, betjening av lån, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.818,- Lån Leiligheter 649,- Leien kreves inn kvartalsvis.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

48 607 per 01.06.2021.

Andel formue

28 358 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS02-98207805556
Type: Annuitet
Restsaldo: 360.197,-
Restløpetid: 8 år 2 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente (per 29.06.21): Flyt 5,00%
Andel av saldo: 48.607,-
Kapitalkostnader: 611,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Ingen eiendomsskatt i 2021, iht. eiendomsskattelisten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 455 100 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 238 360 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 120 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/hall, mellomgang, bad/WC/vaskerom, toalettrom med dusjkabinett, 2 soverom, stue/kjøkken.
Bruttoareal: 120 m².

Terrasse på ca. 20 m² med utebod på ca. 1,5 m².
Leiligheten disponerer bod i underetasjen på ca. 10 m².

Leiligheten er omgjort fra originale byggemeldte tegninger under overflateoppussing i 2017 iflg. tidligere salg.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 521 kvm, Eierform: Eiet tomt

Sameiets tomt består hovedsakelig av skrånende, naturlig terreng og vegetasjon, i tillegg til asfalterte interne adkomstveier. Pent beplantet med blomster og annen pynt iht. sesong.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer garasjeplass for én bil i felles, lukket garasjerekke. Garasjen har hems og hyller (til oppbevaring av dekk, sykler, eller lignende), el-port og Tesla el-billader. Det er også plass til én bil foran garasjedøren.

Plassene er ikke selvstendig panteobjekt/det oppnås ikke rettsvern for plassene.

Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler.

Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Terrassert boligblokk med bærende konstruksjoner. Vegger av betong eller murkonstruksjoner, samt utfyllende vegger i bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning eller felter som er pusset og malt. Tilnærmet flatt tak, antatt tekket med papp/folie (ikke befart av takstmann). Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse/fjell. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannin og ikke kontrollert videre. Vinduer med 3-lags isolerglass fra 1981 (Produksjonsår). Utvendig solskjerming på enkelte vinduer. Original, laminert entrédør som er malt på innsiden. Hev- og skyvedør til terrasse med 3-lags isolerglass fra 1983 (Produksjonsår). Innvendige hvite slette dørblader i enkel karmer. Normal funksjon med noe bruksslitasje på dørblader og karmer fra 2017. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen og for garasje fra 1985. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Leier av seksjon må meldes til styret for registrering. Se nærmere bestemmelser i vedtektene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av boligen, samt ildsted (Nordpeis) i stue. Varmekabler på bad.

Energiforbruk

Strømforbruk sommerhalvår: I snitt rett under 1300 kWh per mnd.
Strømforbruk vinterhalvår: I snitt under 2200 kWh per mnd.
Totalforbruk siste 12 mnd.: 21 285 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2565 av 04.11.1981. Området rundt er regulert til boliger, vei, offentlig trafikkområde (jernbane), friområde, spesialområde - bevaring allmennyttig formål (skole), allmennyttig formål (institusjon), spesialområde - bevaring (bygninger og kulturmiljø) m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Pågående byggesaker:
- Mosseveien 222 C - Innkledning av veranda. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201917910
- Mosseveien 224 - Bruksendring fra bod i kjeller til soverom. Status: Mottatt søknad. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202111099.
- Breidablikkveien 8 B - Oppføring av støttemur. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202010719.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1983/10425-3/105  Erklæring/avtale  14.04.1983 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 20,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE TGL ERVERVSSUM
PRIORITET ETTER: 90% AV LÅNETAKSTEN, TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1556368-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  15.11.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/1556352-1/200
 
Grunndata
1983/10425-2/105  Seksjonering   14.04.1983 
opprettet seksjoner: snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 122/1105
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 10 SEKSJONER
 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Breidablikkveien 6 B, Orgnr: 986977554

Sameiet består av 10 boligseksjoner.

Telia er leverandør av fibernett (bredbåndstjenester) / TV-signaler sendes trådløst fra ruter innebygget i skap i gangen.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 484897

Regnskap

Årsresultat for 2020 viste et overkudd på kr 48 029,-. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se sameiets vedtekter for bestemmelser om seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. årsrapport 2020:
- Sikring av fjell: På grunn av nedfall av stein og ytterligere rasfare er det gjennomført sikring av fjellskrent opp mot Signo. Det er boret og satt bolter. Nedfall av stein kan etter all sannsynlighet settes i forbindelse med Signo sin bygging, og manglende håndtering av overflatevann.
- Møter med Signo om håndtering av overflatevann: På grunn av både steinras og problemer med overflatevann som skaper problemer med fuktighet og skader i vårt garasjeanlegg, har styret tatt initiativ til dialog med Signo for en mulig løsning. Det ble avholdt et møte 30. oktober der Signo sa at de vil sette overvannshåndteringen på agendaen på sin årlige vedlikeholdsplan for 2021. Det vil bli gjennomført en kartlegging og vurdering av aktuelle tiltak som Signo kan iverksette på egen eiendom. Styret vil følge opp saken med mål om utbedring og en kompensasjon for kostnader til utbedring.
- Utskifting av vifter på tak: Det er skiftet ut to vifter på taket (avtrekk peis) og gjennomført justering for å dempe støy. Tiltaket mot støy har vært effektive.
- TV- og internett fra Telia: Styret har forhandlet ny avtale om leveranse av TV- og internettabonnement. Dette har både resultert i lavere kostnader og bedre kvalitet/kapasitet. I forbindelse med den nye avtalen vil Telia oppgradere hele anlegget og legge inn fibernett. Arbeidene vil bli gjennomført i april 2021.
- Rensing av avløp: Det er gjennomført rensing av avløp fra alle leilighetene. Det hadde samlet seg mye fett i rørene og det henstilles til alle om å være forsiktige med fett og rense jevnlig med eget middel. Mudin er anbefalt.
- Dugnad: Det ble gjennomført en «koronatilpasset» dugnad der alle gjorde oppgaver individuelt. I tillegg til vanlige dugnadsoppgaver ble gulvet i søppelrommet malt.
- Heisen: Det er har vært gjennomført vanlig kontroll og vedlikehold, samt gjort flere justeringer av heisen i 2020.

- I den sydligste garasjerekken, må det utbedres med drenering og utbedring av dekke. Selgers garasje er ikke berørt av disse skadene. Siste melding fra styret er som følger: Styret har besluttet å utsette arbeidene med garasjene til våren 2022. Vi vil innkalle til et informasjons- og avklaringsmøte i sameiet tidlig på høsten, og kjøre en ny anbudsrunde etter at vi har spesifisert oppdraget. Vi vil vurdere å legge midlertidig asfalt i hjulsporene i mellomtiden.
Iht. svar fra styret: Sameiet ligger i en gammel bygning med stadig oppgraderingsbehov og det vil komme vedlikeholdsprosjekter etter hvert. Utbedring av garasjeanlegget er under planlegging, men ellers er det ikke noe konkret.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Gardiner
- Opphengte speil/bilder
- Taklampe på soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Det minste badet er pusset opp med maling på vegg, nytt servantskap m/ny kran. Arbeidet er utført av selger, som jobber i et selskap som selger kjøkkenkraner. Disse arbeidene er derfor utført som en faglært person.
- Det har vært brudd i i et bend i avløpet, i et område som har vært tilknyttet bodene i første etasje. Altså ikke inne i selgers bolig.
- De skiftet ut det skadde rørbendet, og en sponplate i selgers bod. Arbeid utført v/Frøiland Bygg Skade - Oslo.
- I den sydligste garasjerekken, må det utbedres med drenering og utbedring av dekke. Selgers garasje er ikke berørt av disse skadene. Siste melding fra styret er som følger: Styret har besluttet å utsette arbeidene med garasjene til våren 2022. Vi vil innkalle til et informasjons- og avklaringsmøte i sameiet tidlig på høsten, og kjøre en ny anbudsrunde etter at vi har spesifisert oppdraget. Vi vil vurdere å legge midlertidig asfalt i hjulsporene i mellomtiden.
- Utvendig malerarbeider på hele bygget i 2019. Arbeid utført v/Malermester Rune Toftner AS.
- Installert Tesla elbil lader i 2019. Ble gjort som vennetjeneste i samarbeid med faglært elektriker.
- Det er en Tesla ladeboks med svært god ladekapasitet. Man kan lade opp til 20 A, men bør ikke gjøres i sammenheng med matlaging på ovn/platetopp, da kan sikringen gå. Selger har løst dette ved å sette på timer, slik at bilen er ladet opp til kl 08.00 om morgenen. Det er evt mulig å sette inn en lavere sikring for å unngå problematikken, men da vil man ikke kunne lade på samme hastighet.
- Det skal bli færre tog som passerer, når Follobanen er ferdig utbygget og klar.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er montert røykvarsler og pulverapparat.
- Sikringsskap med automatsikring plassert i mellomgang og digitalmåler plassert på fellesarealet.
- Naturlig ventilasjon via enkelte veggventiler og vindusventiler. Sentralt avtrekk på bad og gjestetoalett m/ dusjkabinett, samt spalte åpning.
- Kjøkken: Åpent rørsystem med rør i rør uten endetetting til sanitærinstallasjoner i kjøkkenbenken og plast avløp.
- Bad/wc/vaskerom: Rørsystem med kobberrør til sanitærinstallasjoner. Eldre avløp fra servant og dusjkabinett. Det to stk. sluk i støpejern. Varmtvannsbereder er på 190 L. fra byggeår.
- Toalettrom med dusjkabinett: Forkrommet kobberrør til sanitærinstallasjoner. PVC avløp fra servant og dusjkabinett.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Breidablikkveien 6 B, 1167, Oslo, Gnr. 182 bnr. 1232 snr. 4 orgnr. 986977554 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 122/1105

Oppdragsnummer

17-21-0176

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.