# GRÜNERLØKKA, Søndre gate 8
3 250 000,-
Sjelden 3-roms loftsleilighet med svært attraktiv beliggenhet! Privat takterrasse | Hems | Total gulvflate 79m2 | IN-ord

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 250 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 951 523,-
 • Ligningsverdi: 1 005 956,-
Beregnet totalkostnad:
3 250 000,- (Prisantydning) 1 693 514,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 943 514,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 951 523,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 49 m²
 • Bruksareal: 49 m²
 • Bruttoareal: 52 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1870
 • Modernisert: 2007
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 454
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 218419214
 • Sist endret: 19.06.21 14:38
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 45%
  eier sin egen bolig
 • 2%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 64%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 81%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Sjelden anledning i populære Søndre gate! Svært attraktiv beliggenhet på Grünerløkka, like ovenfor Akerselva.

I Søndre gate finner du populære spise- og serveringssteder som Delicatessen, Le Benjamin Bar & Bistro, Nedre Løkka Cocktailbar, Kaffebrenneriet med mer.

Lys og fin 3-roms loftsleilighet med privat takterrasse. Gjennomgående og god planløsning som byr på en god romfordeling og gode lysforhold. Leiligheten har hems på 18m2 som bidrar med praktiske løsninger og ekstra gulvflate.

Loftsleiligheten har total gulvflate på hele 79m2!

Fra stuen er det utgang til privat takterrasse. Her kan du nyte solen og rolige boforhold, ettersom takterrassen er vendt mot rolig bakgård.

Det er tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Ved full innfrielse av fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres til kr. 4319,-.

Innhold

Leiligheten består av entré, bad, 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, hems. Utgang fra kjøkken til nordvendt terrasse på ca 4,6 m². Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca 4 m².

Leiligheten har et gulvareal på ca 61 m², grunnet skråtak er det måleverdige primærarealt 49 m2. Leiligheten en hems med et gulvareal på ca 18m².

Standard / innhold

Entré/mellomgang: God plass til klær og sko. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert med kikkehull. Dørtelefon med åpner. Plassbygget skoskap med benk og oppheng for jakker. Stor skyvedørsgarderobe med god lagringsplass samt smart, arkitekttegnet løsning med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under praktisk benk. Malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Stue: Romslig stue med god takhøyde og store vindusflater som gir svært gode lysforhold og en åpen og luftig atmosfære. Fin plass til sofaløsning og mediebenk. Vindusflater langs takterrasse som bidrar med ekstra lys i leiligheten. Arkitekttegnet og plassbygget spisebord med benk med ekstra oppbevaringsplass samt plass til sittegruppe og bokhyller. Malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Takhøyde under møne i stue er 3,73 m. Trapp opp til praktisk hems med gulvareal på 18 m² som gir mulighet for tv-stue, ekstra soveplass, oppbevaring og lignende.

Kjøkken: Lyst og pent kjøkken med god plassering i leiligheten. Delvis åpen kjøkkenløsning mot stuen og ved utgang til den skjermede takterrassen. Kjøkkenløsning fra 2007. Kjøkkeninnredning med glatte høyglansfronter og heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Grohe. Oppvaskmaskin fra Electrolux. Integrert Stekeovn med induksjonstopp fra Electrolux. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Whirlpool. Integrert ventilator med avtrekkskanal. Gulvflater belagt med malt parkett. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater. Hvitevarer medfølger.

Bad: Romslig og lyst baderom med flislagte gulv- og veggflater. Baderom fra 2007. Badekar med glassdør og ett-greps armatur fra Grohe. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights. Veggmontert innredning med heldekkende dobbel servant og ett-greps armatur fra Hansgrohe. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Vannrør av typen rør-i-rør system. Fordelerskap med stoppekran for vann plassert i himling.

Soverom I: Hovedsoverom. Stort, luftig rom med plass til dobbeltseng, nattbord, garderobe etc. Fastmonterte kommoder som utnytter plass under skråtak samt plassbygget bokhylle. Malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Soverommet vender mot Akerselva og Søndre gate.

Soverom II: Plass til seng og nattbord. Malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Fra vindu er det idyllisk utsyn utover Akerselva.

Annet:
Loftsleiligheten ble utbygget i 2007.
Gulvflater belagt med malt parkett. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater. Hvite glatte innerdører. Garderobeskap i entré og soverom 2.

Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon. Leiligheten har glatt entredør av tre med kikkhull. Brannklasse B60 og lydklasse 35db. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2007.

Utgang fra kjøkken til nordvendt terrasse på ca 4,6 m². Belagt med terrassebord. Rekkverk av trevirke. Rekkverkshøyden er målt til ca 1,05 meter.

Beliggenhet

Svært attraktiv beliggenhet på Grünerløkka. Søndre gate er en trafikkstille gate, mellom Markveien og Thorvald Meyers gate, like ovenfor Akerselva. Søndre gate oppfattes som svært ettertraktet boområde, hvor leiligheter for salg anses som en sjelden mulighet.

Gaten oppleves som fredelig og idyllisk, med nærhet til "alt" du kan tenke deg. Det er fine handlemuligheter i nærområdet, og gatene bugner av serveringsmuligheter. Nedenfor leiligheten har du blant annet Delicatessen,  Le Benjamin Bar & Bistro, Nedre Løkka Cocktailbar, Kaffebrenneriet med mer. Gangavstand til Sentrum med Torggata, Møllergata, Youngstorget med mer. Ellers er det fine turmuligheter langs Akerselva, som strekker seg fra Bjørvika og opp til Maridalsvannet. Langs elven finner du også populære serveringssteder som Blå, Ingensteds og Vulkan. Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende område for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands, der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten.

Thorvald Meyers gate har nylig blitt oppgradert og det er lagt til rette for kollektivtransport, fotgjengere og uteservering. Det er gode kollektivmuligheter i nærområdet, med blant annet trikkestopp på Schous Plass, like i nærheten. Det går flere rutebusser i nærområdet.

Du finner flere parker i nærheten av leiligheten.

Velkommen til et herlig område, fylt med folkeliv. Her bor du tilbaketrukket og skjermet, med "Løkka-livet" like utenfor døren.

Felleskostnader

11 053 pr. mnd. felleskostnader 3.869,- (inkl. forretningsførsel, drift og vedlikehold, forsikringer, kommunale avgifter med mer.), kabel-tv 450,-, kapitalkost. lån 1 OBBK01 6.734,-

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 11.053,- pr. md.

Herav:
Felleskostnader 3.869,-
Kabel-tv 450,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 6.734,-

Ved full innfrielse av fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres til kr. 4319,-

Løpende kostnader

Elektrisitet, internett, innboforsikring med mer.

Andel fellesgjeld

1 693 514

Andel formue

32 106

Fellesgjeld / lånevilkår

Låne nr. OBBK01-98207838128 Type Annuitet Restsaldo 16.646.402,- Restløpetid 26 år 4 md. Terminer pr år12 Type Flyt Rente 1,80%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja.
28.02 og 31.08 er datoer for individuell nedbetaling av lån. Forretningsfører bør kontaktes i god tid før eventuell nedbetaling for nærmere informasjon. Engangsgebyr for nedbetaling av fellesgjeld er kr. 5000,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 005 956 pr. 10.05.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 621 442 pr. 10.05.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 52 kvm, Grunnflate: 79 kvm

4. etasje + hems:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.

Gulvareal 4.etasje utgjør 61m2. Gulvareal hems utgjør 18m2.

Gulvflate 4. etasje + hems utgjør total gulvflate på 79m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 325 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen har 2 bnr. Gnr 228, bnr 453, Oslo - oppdelt i 2. seksjoner hvorav borettslaget er snr 2. Søndre gate 6, 0550 Oslo med andelsnr 1 - 10. Gnr 228, bnr 454, Oslo - oppdelt i 2 seksjoner hvorav borettslaget er snr 2, Søndre gate 8, 0550 Oslo med andelesnr 11 - 20.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner hovedsakelig av betong. Skillende dekker av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss og stående kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør av tre med kikkhull, brannklasse B60 og lydklasse 35db. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tolags glass fra 2007. Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Søndre gate 6-8 - Nytt brannalarmanlegg - Ferdigattest - 2007
Søndre gate 6-8 - Påbygg og bruksendr loft tillagt leil mm - Brukstillatelse - 2007
Søndre gate 6-8 - Påbygg og bruksendr loft tillagt leil mm - Ferdigattest - 2016
Søndre gate 6-8 - Påbygg og bruksendr loft tillagt leil mm - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest)
Søndre gate 8 - Gang mellom butikk og lager - Ferdigattest - 1968
Søndre gate 8 - Lager (bakgaard) - Ferdigattest - 1967
Søndre gate 8 - Rehabilitering - Ferdigattest - 1983
Søndre gate 8 - WebMatrikkel - Bygningsinformasjon - 1870

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2546 med forretning i 1.etasje. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1998/5966-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 02.02.1998
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rett til adkomst, vedlikehold, plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år).
Med flere bestemmelser:
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Grüner park borettslaget, Orgnr: 990712468

Borettslaget består av 20 andelsleiligheter med adressene Søndre Gate 6 og Søndre Gate 8. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Diverse:
- Lys og fin 3-roms loftsleilighet fra 2007 med fine, arktitekttegnede løsninger.
- Enveiskjørt, trafikkstille gate med svært attraktiv beliggenhet på Grünerløkka.
- Rolig beliggenhet like ovenfor Akerselva.
- "Alt" i nærheten.
- Loftsleilighet med hems.
- Hvitevarer medfølger.
- Arkitekttegnet med mange smarte og plassbesparende løsninger.
- Gjennomgående planløsning, god takhøyde og store vindusflater gir gode lysforhold og en åpen, luftig atmosfære.
- Romslig privat takterrasse mot indre gårdsrom.
- Praktisk hems med gulvareal på 18 m² som gir mulighet for tv-stue, ekstra soveplass, oppbevaring osv.
- Leiligheten har totalt gulvareal på hele 79 m²
- Takhøyde under møne i stue er 3,73 m.
- Stort baderom fra 2007 med badekar som gir kontrollert avløp til sluk.
- Plassbygget spisebord med benk med ekstra oppbevaringsplass i stue.
- Plassbygget skoskap med benk og oppheng for jakker i entré.
- Stor skyvedørsgarderobe med god lagringsplass samt smart, arkitekttegnet løsning med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under praktisk benk i mellomgang.
- Plassbygget kommode under skråtak på soverom I.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Sprinkelanlegg i leiligheten.
- Boligen disponerer bod i kjeller.
- Borettslaget Grüner Park består av 20 andelsleiligheter.
- Ingen forkjøpsrett.
- IN-ordning på lån.
- Fellesgjeld med flytende rente: opplyst rente i megleropplysninger er pt. 1,80% pa.
- Felles terrasse med gode solforhold i bakgården.
- Mulighet for hurtig overtagelse.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80181928

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 827 589,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 698 321,-.
Årets resultat (2019) på kr 583 364,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2021: Dør med ny lås ble montert i kjeller.
2020:TT-teknikk utførte arbeid av strømping av avløpsrørene i desember 2020.
2019: Nye varmtvannsbereder av Berederekspressen.i alle leiligheter inkl vannsikring (WaterGuard).

Planer: Ingen bestemte planer, men fellesterrassen skal fikses neste år. Enten av en bedrift eller av styret.

Det er foreløpig ikke planlagt noen økning i felleskostnader / fellesgjeld.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer medfølger inkl. vaskemaskin og tørketrommel i mellomgang følger.
Sofa og tv-møblement i stue følger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjenning må foreligge før overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Søndre gate 8, 0550, Oslo, Gnr. 228 bnr. 454, andelsnr. 20 i Grüner park borettslaget med orgnr. 990712468 i Oslo kommune

Eier

Thomas Kalleli Sæbøe

Oppdragsnummer

17-21-0099

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.