#CARL BERNER, Grenseveien 11B
3 950 000,-
Lys og gjennomgående 3-roms med attraktiv og sentral beliggenhet | Moderniseringsbehov | Varmtv/fyring inkl. | Lave omk.
 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Fellesgjeld: 90 559,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 4 055 893,-
 • Ligningsverdi: 1 187 096,-
 • Fellesutgifter: 3910,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann og fyring ved fjernvarme, kabel-TV/bredbånd fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) 90 559,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 040 559,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 055 893,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 68 m²
 • Bruksareal: 70 m²
 • Bruttoareal: 75 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1935
 • Gårdsnummer: 226
 • Bruksnummer: 20
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 198754816
 • Sist endret: 01.12.20 16:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 8%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 74%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 13%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0185

Adresse og matrikkel

Grenseveien 11B, 0564, Oslo, Gnr. 226 bnr. 20, andelsnr. 5 i Frydenberg Borettslag med orgnr. 948322447 i Oslo kommune

Eier

Martin Nilsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne er forhåndsvarslet og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

70 / 68 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1935

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

4112 kvm felles, eiet tomt. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, busker, trær, parsellkasser og annen fin beplantning. Sykkelparkering, grill, flere sittegrupper og asfalterte internveier.

4112 kvm felles, eiet tomt. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, busker, trær, parsellkasser og annen fin beplantning. Sykkelparkering, flere sittegrupper og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslagets lån med lånenummer 9820.73.90712 er et IN-lån. Denne boligen har ingen andel gjeld i dette lånet.

Beskrivelse

Velkommen til en romslig 3-roms, beliggende i 1. etasje, tilhørende et veldrevet borettslag på Carl Berner. Her bor du svært sentralt med nærhet til alle tenkelige fasiliteter. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Boligen har oppussingsbehov, så her kan du skape ditt eget drømmehjem!

- Lys og romslig stue
- Kjøkken fra 2005 med hvitevarer som følger (også vaskemaskin)
- Flislagt bad fra 2005 (i regi av borettslaget)
- To fine soverom
- Entré/gang med kott
- Disponibel lofts- og kjellerbod
- Varmtv./fyring ved fjernvarme inkl.
- Kabel-TV og bredbånd fra Telia inkl.
- Veldrevet borettslag
- Sikringsordning
- Lave omk.- ingen dok.avgift
- Beboerparkering
- Nærhet til grønne parker, serveringssteder, butikker og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og består av: Entré, gang, kott, bad, to soverom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod med skråtak som har et gulvareal på ca. 5 kvm og én kjellerbod på ca. 10 kvm.

Fellesvaskeri i Grenseveien 11E. Det er også felles bod og uteparkering for sykler, samt felles barnevognskur.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring, noe som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, kiwi, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du 7-11, Narvesen, Samson bakeri og café, Backstube, apotek, Vinmonopol m.m. rett borte i gaten. Stor Meny finner du på Løren eller på Ringnes Park. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære.
Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen av dem som er verdt et besøk er Südøst, Munchies, Delicatessen, Bon Lio, Le Benjamin, Trattoria Popolare, Txotx, Villa Paradiso og mange mange fler. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Rebell, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Parkteatret byr på god atmosfære.

Leiligheten ligger rett ved Ola Narr og Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Her ligger også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023). Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand.
For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalsvannet i nord til Bjørvika/sentrum i syd.
En rask spasertur tar deg til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar med mer.

For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS Carl Berner, Bare Trening og Fresh Fitness.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen meter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken.

Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken gjennom Ola Narr park, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du også på Carl Berners plass.

Entré/gang

Arealeffektiv entré og gang med plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. I gangen er det plass til skrivepult eller annet ønsket møblement. Fra entréen er det også adkomst til et praktisk kott med ekstra lagringsplass - hyller og kleshengerstativ. Callinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Lys og meget romslig stue med god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Her er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller, spisebord og annet ønsket møblement.

Kjøkken

Separat kjøkken med innredningen fra 2005 med hvite, profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeskap og overskap, samt belysning og stikkontakt under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående hvitevarer som følger med; komfyr fra Grepa, ventilator med belysning over komfyr, oppvaskmaskin fra Whirlpool, samt kjøleskap med frysedel fra Lg. Det er også opplegg for vaskemaskin under benkeplate (denne medfølger også).

Bad

Flislagt bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2005. Varme i gulv og nedsenket platehimling. Vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur, samt speil og lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med to-greps armatur, samt gulvmontert toalett. Naturlig avtrekk i himling.

Soverom 1

Lyst og fint soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i garderobeskap. Begge soverommene i leiligheten har tilnærmet lik størrelse.

Soverom 2

Dette er også et fint soverom som har plass til dobbeltseng, skap eller annet ønsket møblement. Egner seg godt som både hovedsoverom, barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov!

Overflater

Gulv: Laminat og malt laminat i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malt tapet og malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte himlingsflater. Nedsenket platehimling på bad. Takhøyde på ca. 2,59 meter.

Felleskostnader

3 910 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann og fyring ved fjernvarme, kabel-TV/bredbånd fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Garasje / Parkering

Borettslaget har fem parkeringsplasser som alle beboere kan disponere forutsatt at parkeringsbevis ligger godt synlig i frontruten. Beviset signeres ut hos vaktmester årlig, og følger med leiligheten. Det må derfor tas vare på selv om man ikke har bil. I tillegg kan man parkere på plassene til Carl Berner Fysikalske Institutt kl. 17-08 på hverdager og i helgene. Mellom blokkene kan man stå i inntil 30 min for av- og pålessing. Borettslaget har avtale med Unipark AS om borttauing og bøtelegging av feilparkerte biler (og biler som ikke har gyldig parkeringsbevis i frontruten) på nevnte plasser, mellom blokkene, samt utenfor t-banen. Kostnader i forbindelse med borttauing tilfaller bileier.

Borettslaget har også tre plasser for el-bil. Disse er for utleie til beboere og eksterne. Eksterne leietakere gis kun adgang når det er plasser tilgjengelig som ikke leies av beboerne. Per dags dato er alle plasser leid ut og det finnes en venteliste. Pris for leie ligger på kr 750,- pr. mnd.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 187 096 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 273 545 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygning over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner i mur, betong og teglstein. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendig fasader med teglstein. Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra 1996. Vinduer med karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra 1983.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av våtrom, datert 29.06.2005. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Det er ikke tillatt å overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjenning av leietaker. Ulovlig overlating av bruk kan føre til salgspålegg av boligen. Søknadsskjema og mer informasjon om vilkårene for bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer, samt elektrisitet. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, byggeområde for boliger/forretning/kontor/bevertning m.m. Tøyenbadet skal rives og gjenoppygges med planlagt ferdigstillelse i 2023. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Trondheimsveien 115 - 133 - Hasleveien 1 A-E - Oppføring av bolig- og næringsbygg - Tidligere adresse: Trondheimsveien 113 
Saksnummer:  201700233 - Byggesak       
Mottatt sak:  17.01.2017 
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1936/403881-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 10.06.1936
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Frydenberg Borettslag Org.nr: 948322447

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1936/302230-2/105 Erklæring/avtale 07.05.1936
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1936/304806-1/105 Bestemmelse om veg 08.07.1936
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser

1937/300816-1/105 Bestemmelse om gjerde 27.01.1937
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

1937/404059-1/105 Obligasjon 05.07.1937
BELØP: NOK 62.500
Panthaver:Sjømannshjelpen
Lnr: 1116790

1948/413132-1/105 ** Nedkvittering 29.11.1948
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 44.532

1952/401530-1/105 ** Transport av panthaver 25.01.1952
Fra:Oslo Kommune
Lnr: 1086990
Til:Sjømannshjelpen
Lnr: 1116790

1937/304152-1/105 Erklæring/avtale 08.07.1937
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1952/311297-1/105 Skjønn 08.09.1952
Overført fra gnr 226 bnr 29
Gjelder denne registerenheten med flere

1968/522800-1/105 Skjønn 14.12.1968
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra gnr 226 bnr 28
Gjelder denne registerenheten med flere

1979/510019-1/105 Obl. ny tgl etter fristen 11.06.1979
BELØP: NOK 110.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al
Lnr: 1087017
OPPR TGL DBNR 3617/38

2004/47885-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 12.07.2004
veket for: PANTEDOKUMENT 2004/47875-1/105

2009/951351-1/200 Obl. ny tgl etter fristen 10.12.2009
BELØP: NOK 1.500
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al
Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBL. NY TGL ETTER FRISTEN 510019/1979

2014/608708-1/200 Pantedokument 21.07.2014
BELØP: NOK 19.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/183341-1/200 Pantedokument 01.03.2017
BELØP: NOK 5.350.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/552193-1/200 Pantedokument 16.03.2018 10:20
BELØP: NOK 10.480.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1930/900556-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 19.08.1930
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TRONDHEIMSVN 109

Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 148 andelsleiligheter. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948322447, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Borettslaget har ordinær forretningsførerkontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Borettslagets hjemmeside med nyttig info: www.frydenbergborettslag.no
- Borettslaget har også Facebook-gruppe som beboere kan melde seg inn i.
- Parkeringsavtale med Unipark AS, og en avtale om snømåking og strøing med Bygårdsservice AS.
- Fredrik Davidsen er ansatt som vaktmester I Frydenberg borettslag.
- Fellesvaskeriet er i Grenseveien 11 E.
- Telia (tidligere Get) er borettslagets leverandør av TV og internett. Borettslaget dekker kostnadene til en grunnpakke til alle beboere, og som gir beboerne reduserte priser på oppgradering av internetthastighet og leie av TV-dekodere. Styret ser nå på en avtale med kun internett (fiber) fra OBOS.
- Det er også mulighet for å benytte Homenet som internettleverandør. Borettslaget har imidlertid ikke kollektiv avtale med denne leverandøren.
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2020.
- Borettslaget er tilknyttet sikringsordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 99.559,- pr. 09.11.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 4.835,- pr. 31.12.2019.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBBK01-98207390712
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 12.612.777,-
Restløpetid: 24 år 1 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Borettslagets lån med lånenummer 9820.73.90712 er et IN-lån. Det er mulig å innfri på dette lånet pr. 30.05 og 30.11 hvert år. Denne boligen har ingen andel gjeld i dette lånet.

Lånenummer: OBBK02-98207582778
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 4.452.716,-
Restløpetid: 15 år 4 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 32.566,-
Kapitalkostnader: 203,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.

Lånenummer: OBBK03-98207686107
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 4.262.027,-
Restløpetid: 5 år.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 31.158,-
Kapitalkostnader: 561,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.

Lånenummer: OBBK04-98207686115
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 3.669.528,-
Restløpetid: 22 år 5 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,80%
Andel av saldo: 26.835,-
Kapitalkostnader: 122,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

90 559

Andel formue

4 835

Forsikring

Tryg Forsikring, Polisenummer: 6596647

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 1 078 879,- fremkommer i resultatregnskapet og overføres til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 674 334,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 100,-.

Se også vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Se vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Rehabiliteringer og større vedlikehold:
2019: Installasjon av filter og vannbehandlingsanlegg i varmeanlegg blokk 9
2018: Skiftet vinduer mot Grenseveien, nye støyvinduer
2017: Utbedringer av avløpsledninger fra bygg til kommunalt nett
2016: Rehabilitering av oppgangene:
- nye inngangsdører
- nytt porttelefonsystem og nye ringeklokker til alle andeler
- nye postkasser
- rehabilitering av terrazzogulv
- ny belysning
- ledninger i oppgangen lagt i kanaler
- maling
2015: Montering av brannvarslingsanlegg i fellesarealer (kjellere, oppganger og loft), samt generell brannsikring av fellesarealer
- Rensing av luftekanaler
- Montering av nye, låsbare søppelskur
- Ferdigstillelse av vindusmaling og kitting (vinduer vest i begge blokker)
2014: Rehabilitering og nyetablering av balkonger
- Utskifting av radiatorer i stue i leiligheter der det er blitt montert nye vinduer og dører i forbindelse med balkongprosjektet
- Maling og kitting av vinduer mot øst, sør og nord
- 10-årskontroll av brannslukkingsapparater i fellesområder og leiligheter
2013: Utbedret bred trapp fra nr. 9 til søppelskur
- Laget ny, smal trapp fra nr. 9 til søppelskur
- Oppgradering av borettslagets interne kabelanlegg for TV og internett
- Malt søppel-, vogn- og sykkelskur
2012: Felt trær i hagen foran nr. 9 samt noen syke trær mellom 9 og 11
- Kjøpt inn to nye vaskemaskiner og en ny tørketrommel til vaskeriet
2011: Oppgradert fellesvaskeri til ny, kortbasert løsning
- Avviklet vaskeri i nr. 9
- Installert toveismålere til fjernvarmen
2010: Ferdigstillelse av fire parkeringsplasser med ladestasjon for el-biler
- Utbedring av lekeplass med nye husker og oppussing av gamle leker
- Innført låsbare søppel- og papirskur
- Branntettet på loft i nr. 11
2009: Gjennomgang og utbedring av el-feil i alle fellesområder
2008: Avtale med Get om leveranse av Digital-TV, bredbånd og telefoni
- Avtale med Viken fjernvarme om levering av fjernvarme
- Asfaltert indre gårdsrom
2006: Ettårsbefaring av våtrom
- Nøkkelsystem skiftet
2005: Ferdigstilt våtromsrehabilitering
- Tjenesteleilighet pusset opp for utleie
- Tak- og fasadekontroll
- Branntetting
2004: Oppstart våtromsrehabilitering
2003-1983: For eldre rehabiliteringer og vedlikehold, se vedlagt vedlikeholdshistorikk i årsberretning i salgsoppgaven.

Styret har gjennom mange år fått innspill til utbedringer av borettslagets utearealer, og ved generalforsamlingen 2018 fikk styret i oppgave å utarbeide en plan for oppgradering av borettslagets utearealer. Det ble på generalforsamlingen 17.10.2019 fremlagt to forslag, hvor forslag 2 ble vedtatt:
- Forslag 2 - «kun det nødvendige» (estimert kostnad 5 500 000,-).
Dette forslaget er mindre i omfang, det har enklere løsninger og rimeligere materialer enn i forslag 1. På dette forslaget spesielt, må alle punkter for forbedring veies opp mot hverandre og prioriteres underveis i løpet av prosjektet. I dette forslaget ligger blant annet utbedring av avfallshåndteringen, løfting av arealet ved oppgang 9 F og 11 A, ny sykkelparkering, plan for bruk av hagen bak nr. 9, utbedring og nyetablering av elbilparkeringsplasser, retting og reparasjon av mur langs Frydens gate og nye gjerder rundt tomten.
- Kostreduserende tiltak (ikke bekreftet)
Begge forslagene må finansieres gjennom låneopptak. Det finnes flere ulike tilskuddsordninger for tiltakene i begge forslagene, og styret vil søke aktuelle instanser om støtte for å redusere det totale lånet.
Det er mer info om arbeidene som skal utføres på borettslagets hjemmeside; https://frydenbergborettslag.no/

Planer for neste styreperiode:
- Internkontroll av elektroanlegg (El-sjekk)
- Avtale med el-firma for beboere
- Kartlegging optimering varmeanlegg
- Kartlegging piper og peis
- Gjennomføring uteareal
- Ny avtale for internett og TV

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

- Husdyr er i utgangspunktet ikke tillatt i Frydenberg borettslag. Dersom naboene gir skriftlig tillatelse og gode grunner ikke taler mot det, kan styret innvilge tillatelse til å holde husdyr etter skriftlig søknad.
- Husdyreier må undertegne avtale om dyrehold i borettslaget, og plikter å rette seg etter offentlige vedtekter for hundehold også på borettslagets område.
- Husdyreier er ansvarlig for skader og ulemper dyret medfører for eiendom og personer.
- Berettigede klager på dyreholdet kan medføre plikt til å fjerne dyret/ dyrene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen.
Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskapet i felles gang med automatsikringer og skrusikringer.
- Brannslokkingsapparat med pulver fra 2018. Takstmann har gitt TG3 som følge av at det ikke er røykvarsler/-e iht. forskrift i leiligheten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.