#SENTRUM, Calmeyers gate 13F
4 100 000,-
Arealeffektiv og lys 3-roms hjørneleil. | Indre gård | Selveier | Sentralt | Rehabilitert gård i 2014 | Ingen forkjøp
 • Prisantydning: 4 100 000,-
 • Omkostninger: 111 519,-
 • Totalpris: 4 211 519,-
 • Ligningsverdi: 924 091,-
 • Fellesutgifter: 2621,-

  Felleskostnadene inkluderer kabel-tv, bredbånd, trappevask, forettningsførsel, renovasjonsavgift og generelt vedlikehold. Herav: Felleskostnader 2.249,- Digital-TV/Bredbånd 372,-
Beregnet totalkostnad:
4 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 102 500,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 211 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 42 m²
 • Bruksareal: 42 m²
 • Bruttoareal: 48 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1875
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 500
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 198432702
 • Sist endret: 01.12.20 14:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 29%
  eier sin egen bolig
 • 22%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 57%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 70%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0181

Adresse og matrikkel

Calmeyers gate 13F, 0183, Oslo, Gnr. 208 bnr. 500 snr. 14 orgnr. 914526671 i Oslo kommune

Eier

Jens Hertzberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

42 / 42 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1875

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 587 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Hyggelig felles tomt som er opparbeidet med trær, asfalterte og gruslagte internveier, samt sykkelparkering i bakgård.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Innhold

Leiligheten består av entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller oppmålt til ca 8 kvm.

Beliggenhet

Svært attraktiv, sentral og urban beliggenhet mindt i smørøye av Oslo sentrum rett ved Torggata og Youngstorget. Fra leiligheten har du umiddelbar nærhet til et yrende café- og restaurantliv, i tillegg til byens mange utesteder. Beliggenheten er ypperlig for den som setter pris på urbane fasiliteter innen gangavstand. Hverdagslige innkjøp kan du enkelt utføre ved Coop, Kiwi, Rema 1000 eller søndagsåpen Joker.

For den kultur- og musikkinteresserte er det kun et par minutters gange til Rockefeller, Sentrum Scene, Oslo Spektrum og Folketeateret. Torggata byr på restauranter og barer som Torggata Botaniske, Crowbar, Taco Republica og mange flere. Hele nærområdet er fult av forskellige restauranter som foreksempel Illegal burger, Freddy Fuego burrito bar, Fiskeriet, Bon Lío, Chez Colin, Kontrast og Pjoltergeist.
Nærheten til Grünerløkka og Vulkan gir deg også svært enkel tilgang til et bredt utvalg av sosiale samlingsplasser, serveringssteder og kulturelle opplevelser. På Vulkan finner du Mathallen der spennende råvarer selges over disk på gamlemåten. Her ligger også BAR Vulkan, Dögnvill Burger og Fyrhuset Kuba som alle inviterer til sosiale hyggestunder.

Samtidig som leiligheten har gangavstand til det meste, finner du også et ypperlig kollektivtilbud i området med gode buss- og trikkforbindelser til resten av byen. Det er også gangavstand til Oslo Sentralbanestasjon som er Oslos knutepunkt for offentlig transport og med forbindelser i alle byens retninger.

Stue

Lys og fin stue med plass til sofa, tv-bord og øverig møblement. Stuen har en stor vindusflate som gir en god atmosfære og slipper inn rikelig med naturlig lys.

Kjøkken

Praktisk åpen kjøkkenløsning med IKEA kjøkkeninnredning med mørke fronter fra 2014. Kjøkkeninnredningen består av laminat benkeplate, over- og underskap med mye oppbevaringsplass, samt Integrerte hvitevarer som steketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra IKEA. Ventilator med kullfilter montert i overskap.

Hvitevarene medfølger salget.

Bad

Pent, flislangt bad fra 2014 med varme i gulv. Badet består av downlights i himling, servant, speil og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom I

Fint og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønskelig møblement. Garderobeskapet i soverommet er oppmålt til ca 2,00 meter og medfølger salget. Dette soverommet egner seg godt som f.eks. soverom II, barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov.

Soverom II

Dette er det største soverommet som også har plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og øverlig møblement. Dette rommet egner seg godt som hovedsoverom.

Entré

Fint inngangsparti med plass til å henge fra seg ytterklær og sette fra seg sko. Dørcalling med portåpner plasser ved entrédøren.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med parkett og fliser med gulvvarme på bad.
Himling: Malte slette flater, samt nedsenkede himlinger i i entré og del av stue.
Vegger: Malte slette veggflater og fliser på bad.

Felleskostnader

2 621 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kabel-tv, bredbånd, trappevask, forettningsførsel, renovasjonsavgift og generelt vedlikehold. Herav: Felleskostnader 2.249,- Digital-TV/Bredbånd 372,-

Etasje

2. etasje.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 924 091 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 326 728 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Støpt plate på mark, grunnmur, bærende konstruksjoner, skillende dekker i hovedsak av treverk, naturstein og murkonstruksjoner, utvendige fasader med pussede og malte murflater, takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 35dB, samt vinduer med to-lags glass fra 1996.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bruksendring datert 2014, ferdigattest for oppføring av bygningstekniske installasjoner datert 2014, ferdigattest for loftsutbygging datert 2014, ferdigattest for loftsutbygging i 2014, ferdigattest for bruksendring i 2014 og brukstillatelse for bruksendring i 2004,

Det foreligger "bygningsanmeldelse" fra byggeåret. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. "Bygnigsanmeldelse" kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
 

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Energiforbruket er på ca. 5.832 kWh pr. år.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for forretning, kontor, industri og boliger etter bestemmelsene i S-3014 av 16.11.88. Området rundt er regulert til boliger, kjørevei, forretning, kontor, industri, spesialområde bevaring m.m. Reguleringskart følger i salgsoppgaven.

Pågående byggesaker:
Saksnummer: 202015166. Calmeyers gate 11 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendringer.

Saksnummer: 201115208. Calmeyers gate 11 - Loftsutbygging med 2 leiligheter

Saksnummer: 201810850. Calmeyers gate 9 A-C - Bruksendring - Serveringssted - Dispensasjon fra formål

Saksnummer: 202015165. Calmeyers gate 9 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendringer

Saksnummer: 201115209. Calmeyers gate 9 - Loftsutbygging med to leiligheter

Saksnummer: 202011348. Osterhaus gate 4B - Etablering av solcelleanlegg på tak

Saksnummer: 201805459. Hausmanns gate 19 - Bruksendring fra kontor til bolig

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1879/900234-1/105 Erklæring/avtale 25.11.1879 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-208/500
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1892/900488-1/105 Best. om adkomstrett 15.07.1892 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-208/500
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/30188-1/105 Erklæring/avtale 23.05.1997 
Best. om evt. gjenmuring av vinduer
Overført fra: 0301-208/500
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/789787-2/200 Best. om adkomstrett 18.09.2013
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:976  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-208/500
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/789787-4/200 Erklæring/avtale 18.09.2013
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:976  
Bruksrett til uteoppholdsareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-208/500
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/789787-7/200 Best. om vann/kloakkledn. 18.09.2013 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:976  
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-208/500
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Cg 13 består av 18 seksjoner, er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 914526671 og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse, Calmeyers Gate 13 C-F.

Bygården ble renovert av utbygger Osterhaus gate 6 AS i 2014.

- Regnskap- og forvaltning er i henhold til kontrakt utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
- Sameiets revisor er PWC.
- Sameiet Cg 13 har ingen ansatte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet Cg 13 har ikke lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87991239

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 606 098 i samsvar med budsjett og driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 467 283. Dette er kr 317 557 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at det er gjennomført mindre vedlikeholdsarbeid enn planlagt. Årets resultat på kr 145 351 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

- Arbeider på bad, vaskerom og kjøkken, som inkluderer røropplegg, må kun utføres av autoriserte firmaer pga. fare for lekkasje til underliggende leiligheter.
- Elektrikerarbeid skal utføres av autoriserte firmaer.
- Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bygården ble renovert av utbygger Osterhaus gate 6 AS i 2014.

Det indre gårdsrommet mellom Calmeyers gate 13 og Osterhausgate 6 skal pusses opp. Rørfornying av en avløpsledning vil da også bli utført. Planen til styret er å enten legge grus eller asfaltere hele bakgården, samt muligens drenere. Styret jobber sammen med Osterhausgate 6 for å finne en løsning begge parter er tilfreds med.

Innkreving for TV/Bredbånd øker med 3 % fra 01.01.2021.

Annet en økning for TV/Bredbånd er det per 10.11.2020 ingen planer om å øke felleskostnader eller fellesgjeld.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Det er båndtvang i gården hele året.

Tilbehør

Følgende medfølger handelen: Vaskemaskin på bad og garderobeskap på soverom I.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Eiendommen er seksjonert av utbygger Osterhaus gate 6 AS. Tinglyst eierbrøk samsvarer ikke med oppgitt BRA/Areal P-rom eller BTA. Årsak til avvik er ukjent.
- Leiligheten er basert på naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler i yttervegger.
- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles trapperom. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og sprinkleranlegg tilknyttet felles varslingsanlegg og brannslukningsapparat.
- Varmtvannsbereder på 120 liter plassert under kjøkkenbenk.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.