#CARL BERNER / RODELØKKA, Christian Michelsens gate 6
3 750 000,-
Gjennomgående 3-roms med sydvestvendt balkong og peisovn | Moderniseringsbehov | Flott gårdsrom | Sentralt | Lave omk.
 • Prisantydning: 3 750 000,-
 • Fellesgjeld: 83 688,-
 • Omkostninger: 19 198,-
 • Totalpris: 3 852 886,-
 • Ligningsverdi: 1 071 774,-
 • Fellesutgifter: 3298,-

  Drift og vedlikehold, internett, trappevask, vaktmestertjenester, nedbetaling fellesgjeld, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Grunnleie 2.096,- Trappevask 127,- Lån balkong 652,- Lån soilrør 224,- GET 199,-
Beregnet totalkostnad:
3 750 000,- (Prisantydning) 83 688,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 833 688,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 852 886,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Bruttoareal: 61 m²
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1934
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 18
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 194320864
 • Sist endret: 28.10.20 13:47
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift
 • 64%
  har høyskoleutdanning
 • 34%
  har inntekt over 300.000

 

Oppdragsnummer

17-20-0149

Adresse og matrikkel

Christian Michelsens gate 6, 0568, Oslo, Gnr. 227 bnr. 18, aksjebrevnr. 1245-1272 i As Ringgatens Byggeselskap III borettslag med orgnr. 831025522 i Oslo kommune

Eier

Jung Nguyen Santelmann

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1934

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 158 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 158 kvm. Flotte fellesarealer opparbeidet med asfalterte gangarealer, gressplener, flaggstang, trær, parsellkasser, busker og annen fin beplantning. Flere sittegrupper, sykkelstativ, grillplass og lekeapparater. Det er laget en flott ny lekeplass i gårdsrom, samt et område til å spille bordtennis. Her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en gjennomgående 3-roms med svært sentral og attraktiv beliggenhet på Rodeløkka, rett ved Carl Berners plass. Leiligheten har arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vindusflater. Boligen har moderniseringsbehov - her kan man skape sitt eget drømmehjem!

- Romslig stue med peisovn
- Sydvestvendt balkong med gode solforhold og hyggelig utsikt over gårdsrom
- Separat kjøkken med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad
- To soverom med garderobeskap
- Entré med oppbevaringsplass i kott
- Disponibel lofts- og kjellerbod
- Fellesvaskeri
- Bredbånd fra GET inkl.
- Flott gårdsrom med sittegrupper, lekeplass, grill, bordtennis m.m.
- Lave omk. - Ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp
- Beboerparkering
- Supersentralt med umiddelbar nærhet til buss, trikk og T-bane, butikker, grønne parker, serveringssteder, treningssenter m.m.

Innhold

Leilighet ligger i 1. etasje og består av: Entré med kott, bad, stue, kjøkken og to soverom. Utgang fra stue til overbygget sydvestvendt balkong på ca. 4 kvm. Kott er medregnet i boligens primærareal iht. boligrapport.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 4 kvm, samt én loftsbod på ca. 7 kvm. (Areal på loftsbod er oppgitt i gulvflate da denne har skråtak og deler av bod ikke har måleverdig areal). Det blir sannsynligvis en omfordeling av boder ifb. utbygging av loft. Se mer info under "Hva skjer i gården/vedlikehold etc.".

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Rodeløkka, rett ved Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring. Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger rett ved leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, Waynes Coffee, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. På Carl Berner Torg vil det også åpnes Norges Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Spar, Coop, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris.
Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Backstube, Samson bakeri, apotek m.m. i nærheten. Stor Meny har du på Løren eller på Ringnes Park.

Rodeløkka er kjent for sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. På Dælenenga finner du de hyggelige nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar. For matelskere finner du den eksklusive og kritikerroste restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også den nyåpnede og trendy cocktailbaren, Dæl, som severer kreative og friske drinker. Flere restauranter i området med servering og take-away, som f.eks Vulkani Sushi, Thai Corner, Mini Sushi, Picasso Pizza m.m.
Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere.
Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc.

Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Rodeløkkens Kolonihager, Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av innendørs treningstilbud i området med blant annet SATS, Bare Trening og Fresh Fitness.

Carl Berner er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon.

T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du også på Carl Berners plass.

Entré

Arealeffektiv entré med flislagt gulv. Oppbevaringsplass til yttertøy og sko i kott, samt plass til andre oppbevaringsløsninger som f. eks. skoskap, kommode etc. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Romslig stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gir rommet gode innvendige lysforhold og et luftig preg. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Peisovn i hjørnet.

Balkong

Utgang fra stue til overbygget, sydvestvendt balkong på ca. 4 kvm. Her er det gode solforhold og hyggelig utsikt over det idylliske gårdsrommet. Fin plass til utemøblement og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt på balkongene). Bærende konstruksjoner og rekkverk av stål med gulv av terrassebord.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. God skap- og benkeplass. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Trefiberplater på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr fra Bosch og mikrobølgeovn fra Elektrolux i høyskap, oppvasmaskin, nedfelt keramisk platetopp og ventilator med kullfilter fra Bosch. Frittstående kjøleskap og fryser fra Samsung (dette medfølger også). Lekkasjestopper er montert i kjøkkenbenk. Varmtvannsbereder er innebygget i kasse.

Bad

Flislagt baderom med tiltak utført i 2001. Varme i gulv og himlingsflater av takess. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Damixa. Overskap med speildør og stikkontakt på vegg over servant. Dusj med dusjarmatur. Gulvmontert toalett fra Ifø. Avtrekksventil i himling. Oppgradering bør påregnes.

Soverom 1

Lyst og romslig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord, samt oppbevaringsplass i garderobeskap.

Soverom 2

Dette soverommet egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til seng, samt oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Bamuslaminat i stue, laminat, fliser i entré og på soverom 2. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og malt strietapet. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Takess på bad. Takhøyde opptil 2,57 meter.
Generelt: Leiligheten fremstår med moderniseringsbehov og oppgraderinger bør påregnes.

Felleskostnader

3 298 pr. mnd. Drift og vedlikehold, internett, trappevask, vaktmestertjenester, nedbetaling fellesgjeld, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Grunnleie 2.096,- Trappevask 127,- Lån balkong 652,- Lån soilrør 224,- GET 199,-

Felleskostnadene økes med 3 % pr. 01.01. hvert år, såfremt ingen høyere økninger vedtas iht. OBOS. Det er planer om å sette opp felleskostnadene litt snart da gården bruker en del på grøntarealer og slikt iht. styret.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 071 774 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 858 386 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt underetasje, kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Fasader forblendet med teglstein. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget).
Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 38dB fra Jømna. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2008. Vinduer med karmer av tre og to + 1-lags glass fra 1981. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1989/2008.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret kan en aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre. Når det gjelder utleie av bolig kan denne gjelde for inntil tre år, dersom aksjeeieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har disponert boligen/forretningen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til a være aksjeeier.

En aksjeeier kan ellers med styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre dersom
- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdannelse, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle, eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett som noen har krav på etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfelleskapsloven § 3 annet ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det.
Har selskapet ikke svart på søknad om godkjenning av brukeren innen seks uker etter at søknaden er kommet frem til selskapet, er brukeren å anse som godkjent.
Aksjeeier som har overlatt bruken av boligen/forretningen til andre, er fremdeles ansvarlig for bruken av boligen overfor selskapet, og plikter a gi styret melding om sin adresse.

Ved fremleie/fremlån skal det innbetales kr.1.500,- til selskapet, som må være innbetalt før godkjennelse kan gis, dette til dekning av saksbehandling og utgifter tilknyttet dette.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring (peisovn i stue).

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. kabel-TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei/trafikkområde, friområde, spesialområde bevaring (boliger, kontor, forretning, bevertning, kultur, idrett, forsamlingslokale, undervisning) tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1934/901001-1/105
Hjemmel til eiendomsrett 05.07.1934
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Ringgaten Byggeselskap 3 AS Org.nr: 831025522

Urådigheter
1937/404489-1/105 URÅDIGHET
Heftelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1934/900557-1/105 Obligasjon 20.03.1934
BELØP: NOK 300.000
Panthaver:Storebrand Livsforsikring As Lnr: 1086719

1943/905027-1/105 ** Forhøyelse 25.10.1943
FORHØYET TIL NOK 393,000

1973/518207-2/105 ** Tinglysing på nytt 23.10.1973

1937/404489-1/105 Urådighet 21.07.1937
BEGRENSING I RÅDERETT
FORBUD MOT SALG AV EIEND. PÅ BEST. VILKÅR
KAN IKKE AVLYSES UTEN SAMTYKKE FRA OSLO VANN- OG KLOAKKVESEN
Gjelder denne registerenheten med flere

1937/404490-1/105 Erklæring/avtale 21.07.1937
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/520381-1/105 Obligasjon 04.11.1966
BELØP: NOK 12.000
Panthaver:Hesselbarth Ragna Lnr: 1116703
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/786681-1/200 Pantedokument 24.09.2012
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/332247-1/200 Pantedokument 14.04.2016
BELØP: NOK 5.260.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1934/901000-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 05.07.1934
OPPRETTELSE - FRADELT FRA RINGGT 4B - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 70 leiligheter knyttet til aksjer. A/S Ringgaten Byggeselskap III er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 831025522, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.

- Styreleder Thomas Vandraas i A/S Ringgaten Byggeselskap III er også ansatt som vaktmester og renholder.
- Fire fellesvaskerier, i hhv. Tromsøgata 38 og 42, samt Christian Michelsens gate 4 og 8, som kan benyttes etter gjeldende regler.
- Fellesbod for sykler etc.
- GET er aksjeselskapets leverandør av bredbåndstjenester (fiber inkludert i felleskostnadene). Beboer tegner egen avtale for TV.
- Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: kr 83.688,- per 01.09.2020.
Andel formue for denne leiligheten: kr 63.437,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS02-98207507113
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.825.991,-
Restløpetid: 8 år 10 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,80%
Andel av saldo: 58.860,-
Kapitalkostnader: 633,-

Lånenr: 1OB940-98207363952
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.713.192,-
Restløpetid: 12 år
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,80%
Andel av saldo: 24.828,-
Kapitalkostnader: 203,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

83 688

Andel formue

63 437

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 76464907

Regnskap

Årsresultatet for 2019 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -355 369,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 463 359,-.

Vedtekter / husordensregler

Aksjeselskapet består av 1722 aksjer à kr 100. Total aksjekapital er kr 172 200. Til aksjene er det knyttet enerett til bruk av bestemt bolig. Det er til sammen 70 beboelsesleiligheter. Kun fysiske personer kan erverve aksjer/leiligheter i selskapet.

- Se vedtekter/husordensregler for aksjeiers og aksjeselskapets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige arbeider etc.
- Ved ønske om endring av vegger i leilighetene, inkludert lettvegger, skal det sendes søknad til styret. Dette da ombygginger i de enkelte leilighetene har betydning for utviklingen av setningsskader. Aksjonær må søke om ombygging og innhente en egen rapport fra Multiconsult eller lignende fagpersoner før det kan gis tillatelse til å foreta endringer i leiligheten.
- Ved endring av ildsted i den enkelte leilighet, skal det sendes søknad til styret hvor det opplyses om ønsket endring og navn på utførende firma.
- Kun ventilator med kullfilter er tillatt i blokkker.
- Ved oppussing av bad skal styret kontaktes for skifte av sluk.
Se forøvrig vedtektene og husordensreglene som følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2012: 1) Soilrør på samtlige av selskapets bad er rehabilitert av Proline A/S. De nye rørene har en antatt varighet på 50 år. Styret er meget godt fornøyd med fremdrift og gjennomføring. Bunnledninger og stikkledninger er tidligere skiftet og det var således ikke nødvendig med rehabilitering av disse. Disse ble skiftet på nittitallet og det er opplyst at denne type rør har en gjennomsnittelig levetid på ca 50 år.

Soilrør på kjøkken i seks av selskapets åtte oppganger ble rehabilitert i løpet av perioden 2001-2005 av Smestad & Vangsøy Rørservice A/S. Forventet levetid er anslått til 30-40 år. Resterende soilrør ble rehabilitert i 2012 av Proline A/S.
Det har vært skiftet sluk på fire bad i 2012. Styret minner for ordens skyld om at aksjonærene plikter å søke styret før rehabilitering av baderom. Selskapet dekker utgifter med inntil kr. 7.750,- inkl. mva. pr sluk. Dette tilsvarer den fastpris styret har fremforhandlet hos Smestad & Vangsøy Rørservice A/S. Det presiseres for ordens skyld at aksjonærene selvsagt står fritt ved valg av utførende firma. Utførende firma må imidlertid gjøres oppmerksom på at skifte av sluk må gjøres ihht. påkrevd fremgangsmåte, se nærmere om dette i forslag til nye husordensregler.
2) Som ledd i styrets HMS-plan er det inngått avtale med Trygg og Sikker A/S med varighet på 10 år. Samtlige av selskapets leiligheter har fått ny optisk/termisk røykvarsler og brannslukker, samt et slukkeskum som kan brukes til alle små branntilløp på komfyr. Brannslukkingsapparatene som er plassert i fellesarealene kontrolleres hvert år, mens brannslukkerne i leilighetene vil kontrolleres om fem år. Etter ytterligere fem år vil slukkerne erstattes av nye slukkere. Batteriet på montert brannvarsler har ti års levetid. Utlevert utstyr er selskapets eiendom og skal følge boligen ved eventuelt eierskifte. Det er p.t. ikke planlagt felles innkjøp av redningsliner. De aksjonærer som ønsker redningsline, kan bestille dette direkte, eksempelvis fra Trygg og Sikker A/S.

Ekstraordinær generalforsamling 16.09.2020:
- Det ble på generalforsamlingen vedtatt salg av loftsareal til utvidelse av leiligheter i øverste etasje. Kostnader ifm. utredning og tiltaket generelt, samt eventuelle følgesskader dekkes av kjøper. Dette vil sannsynligvis medføre en endring i fordeling av boder i fellesareal. Når man har fått oversikt over hvor mange som ønsker å bygge ut loftet, foreslås det at styret gis mandat til å fordele bodarealer innenfor oppmålt overslag over totalt bodareal (7-10 m²) og det som passer den enkelte oppgang best. Beboerne i hver oppgang får en frist for å melde fra om ønsket plassering av boder (kun kjeller, eller kjeller og loft).
- Det ble også vedtatt å pusse opp alle kjellergulv i gården, da disse brukes ofte og er i dårlig stand. Det foreslås også å pusse opp trappeoppgang i nr. 9 grunnet setningsskader. Videre foreslås det å pusse opp vaskerom i nr. 38 på grunn av setningsskader og dårlig stand.
Man kan se mer om vedtakene i innkalling og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Iht. mail fra styret:
- Salg av loftsarealer vil gi gården noen millioner ekstra på bok til senere prosjekter. Oppussing av kjeller etc. vil ikke øke fellesgjelden.
- Det er planer om å sette opp felleskostnadene litt snart, da gården bruker en del på grøntarealer og slikt.
- Det skal innhentes priser på nye vinduer, og dette legges frem tidligst på neste års generalforsamling.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig innkalling og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold må ikke holdes uten spesiell tillatelse, ta kontakt med styret på forhånd. Dyrehold må ikke være til ulempe for øvrige beboere. Husdyr skal holdes i bånd, ikke løpe fritt omkring. Båndtvangsreglene følges ved hundehold og beboeres katter må merkes.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Varmtvannsbereder er plassert på kjøkken.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Hovedsikringens kapasitet er 63A. Leiligheten har åpent elektrisk anlegg. Det mangler kursoversikt.
- Boligen har røykvarslere og, håndholdt brannslukker.
- Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.