#KAMPEN, Brinken 16D
7 950 000,-
VISNINGER AVLYST - BOLIGEN ER SOLGT - BUD DIREKTE TIL SELGER
 • Prisantydning: 7 950 000,-
 • Fellesgjeld: 234 859,-
 • Omkostninger: 19 198,-
 • Totalpris: 8 204 057,-
 • Ligningsverdi: 1 514 535,-
 • Fellesutgifter: 6280,-

  Drift og vedlikehold, oppvarming/varmtvann ved fjernvarme, GET (Flex medium), vaktmestertjeneste, renhold, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Felleskostn. øker med 5% fra 1. nov. og vil da utgjøre kr. 6 594,-
Beregnet totalkostnad:
7 950 000,- (Prisantydning) 234 859,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 184 859,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 204 057,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 106 m²
 • Bruksareal: 107 m²
 • Bruttoareal: 118 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1939
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 36
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 194681900
 • Sist endret: 26.10.20 17:05
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 48%
  eier sin egen bolig
 • 15%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 48%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0139

Adresse og matrikkel

Brinken 16D, 0654, Oslo, Gnr. 231 bnr. 36, aksjebrevnr. 237-240 og 261-00264 i Aksjeselskapet Brinken borettslag med orgnr. 913512863 i Oslo kommune

Eier

Anne-Merethe Ø Sewitsky og Nils Brenna

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

107 / 106 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 778 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

1778 kvm felles, eiet tomt. Hyggelig opparbeidet gårdsrom med asfalterte internveier, gressplen, busker, trær, og annen fin beplantning. Sittegrupper, utegrill og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning eller sikringsordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 3(4)-roms topp-/hjørneleilighet, beliggende høyt og fritt i 5. etasje, i et attraktivt område på idylliske Kampen. Boligen har gjennomgående planløsning, gode lys- og solforhold, samt fantastisk utsikt over byen og Oslofjorden! God standard med flere oppgraderinger utført i nyere tid.

- Topp-/hjørneleil. med storslått utsikt
- Vestvendt balkong med ettermiddags-/kveldssol
- Østvendt balkong med morgensol
- Flott stue med store vindusflater
- Stilrent Kvik-kjøkken fra 2012 med integrerte hvitevarer
- Koselig peisestue
- Pent flislagt bad fra 2011/12
- 2 flotte soverom med god oppbevaringsplass
- Entré/gang med plassbygd garderobe
- 4 disponible boder
- Varmtv/fyring ved fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd fra GET (Flex medium) inkl.
- Lave omk.
- Veldrevet aksjelag
- Hyggelig gårdsrom
- Beboerparkering
- Sentralt og rolig

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og består av: Entré/gang, bad, to soverom hvorav ett har adkomst til innvendig bod/walk-in-closet, peisestue, og stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 3,5 kvm, samt utgang fra soverom til østvendt balkong på ca. 3 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten 4 boder i kjeller på hhv. ca. 1,6 kvm, 1,6 kvm, 3,5 kvm og 3,2 kvm.

Beliggenhet

Kampen er et idyllisk og populært område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, nyere bygg, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Her bor man skjermet til, men likevel i umiddelbar nærhet til alt av nødvendige servicetilbud. Området er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø.

Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag er velrennomerte Kampen Bistro eller Smia verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Kampen Bistro deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys. Bydelens beste kaffe får du på Kampen Kaffe og Bar, hvor det også er jazzkonserter på kveldene. Rett borte i gaten finner du en svært koselig italiensk pizzarestaurant og bakeri på Galleri Bastian. Kort vei til flere matvareforretninger som f.eks. Rema 1000 eller Coop Prix som ligger i umiddelbar nærhet.
Ikke langt fra boligen finner du Tøyen som har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og barer/puber. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo eller Brutus Mat og Vinbar med nordisk mat. Ellers finner du hyggelige kafeer som Grådi (med nydelig brunsj), Hjørnet Kro, Stockfleth`s.

For den aktive har man et godt utvalg med SATS treningssenter, Jordal Idrettspark (som gjenoppbygges med bredere tilbud), fotballbaner og Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og skal stå ferdig i 2023) innen gangavstand.

Det er flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten med blant annet Kampen park en liten spasertur unna, Tøyenparken og Botanisk hage som grenser til hverandre, samt Vålerengaparken og Jordal idrettsplass rett i nærheten. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. Det er også nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret.

Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage, Hurdalsgata barnehage og flere andre barnehager like i nærheten er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.

Det er god tilgang til offentlig kommunikasjon med nærhet til holdeplass for bussnr. 20, 60 og 37 (sistnevnte går til alle døgnets tider). T-bane i alle retninger både fra Tøyen, Grønland og Ensjø.
Oslo S ligger en gåtur fra leiligheten.

Entré/gang

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i åpen nisje med kleshengerstativ, samt plassbygde skap. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som kommode, skoskap etc. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue og peisestue

Meget romslig og tiltalende stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Utsikten kan nytes både inne og utendørs! I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisestue ved kjøkkenet, hvor det er plass til å invitere venner og familie til hyggelige lag. Skyvedører inn mot den hyggelige peisestuen hvor det er mange innredningsmuligheter. Her er det et pent, plassbygget hyllesystem med nedfelbart skrivebord. Åpen peis som gir god varme.

Kjøkken

Stilrent kjøkken med åpen løsning mot stun og med plass til stort spisebord. Moderne Kvik-kjøkken fra 2012 med hvite, slette fronter og benkeplate i treverk. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning i tak og under overskap, samt stikkontakter på vegg. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens; nedfelt induksjonstop, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget fra AEG.

Balkong 1

Utgang fra stue/kjøkken til en herlig, vestvendt balkong på ca. 3,5 kvm med fin plass til utemøblement og planter. Supre solforhold på ettermiddag og kveld, samt vidstrakt utsikt over byen mot blant annet Oslofjorden. Betongdekker og rekkverk av metall og fasadeplater.

Bad

Delikat bad fra 2011/2012 med flislagt gulv med varme, malte veggflater og downligts i himling. Nedsenket dusjsone med flislagte vegger, skjermende glassdør og ett-greps armatur fra Tapwell med regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt servant i komposittmateriale med ett-greps armatur, samt speil og belysning på vegg over servant. Vegghengt høyskap i nisje. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Nisje i vegg over toalett som også fungerer som et dekorativt element. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje. Avtrekksventil på vegg med naturlig avtrekk ut av bygget.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord, samt skrivepult eller annet møblement. Dette soverommet har adkomst til en innvendig bod/walk-in-closet på ca. 1 kvm med rikelig oppbevaringsplass. Her er det plassbygd innredning med hyller og kleshengerstativ. Adkomst til den andre balkongen.

Balkong 2

Hyggelig østvendt balkong på ca. 3 kvm som også har fin plass til utemøblement. Dette er den perfekte plassen for å nyte kaffen og frokosten i morgensolen. Herlig utsikt over det sjarmerende nabolaget på Kampen. Betongdekker og rekkverk av metall og fasade plater.

Soverom 2

Pent soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til dobbeltseng og nattbord. Plassbygd garderobeskap med god oppbevaringsplass, samt plassbygde hyller.

Overflater

Gulv: En-stavs heltre parkett i oppholdsrom. Gulvteppe på soverom 1. Fliser med gulvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights på kjøkken, samt nedsenket platehimling med downlights på bad. Takhøyde opptil 2,66 meter.

Felleskostnader

6 280 pr. mnd. Drift og vedlikehold, oppvarming/varmtvann ved fjernvarme, GET (Flex medium), vaktmestertjeneste, renhold, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Felleskostn. øker med 5% fra 1. nov. og vil da utgjøre kr. 6 594,-

I mai, juni og september, november innkreves det eiendomsskatt fra borettslaget og dette faktureres via felleskostnadene. Dette utgjør kr 720,- i år 2020, som faktureres de aktuelle månedene (kr 180,- x 4).

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 514 535 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 452 324 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt underetasje og kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med spekket teglforblending. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran(Ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 40db. Vinduer og balkongdører med to-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av 66 bad, datert 10.06.2009, samt ferdigattest på utskifting av vinduer og balkongdører, datert 30.08.2016. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 107 kvm, Bruttoareal: 118 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.
Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg og elektriske varmekabler på bad. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene. Åpen peis i stue.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
I mai, juni og september, november innkreves det eiendomsskatt fra borettslaget og dette faktureres via felleskostnadene. Dette utgjør kr 720,- i år 2020, som faktureres de aktuelle månedene (kr 180,- x 4).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, bolig/forretning/kontor, byggeområde for boliger/forretning/lager, friområde/park, tomt for offentlig bygning (barnehager) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1938/406387-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 21.10.1938
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Brinken AS Org.nr: 913512863

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1938/407132-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 28.11.1938
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1939/400346-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 12.01.1939
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. vinduer
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1992/14145-1/105 Obl. ny tgl etter fristen 12.03.1992
BELØP: NOK 126.900
Panthaver:OBOS Eiendomsforvaltning AS Org.nr: 934261585
Opprinnelig tgl.4/4-1940, dbnr.2451.

1993/3527-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 25.01.1993
veket for: OBLIGASJON 1993/826-1/105

2014/38412-1/200 ** Transport av panthaver 15.01.2014
Fra: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
Til: LINDORFF AS Org.nr: 974169282

2014/971033-1/200 ** Transport av panthaver 07.11.2014
Fra: LINDORFF AS Org.nr: 974169282
Til: OBOS Eiendomsforvaltning AS Org.nr: 934261585

2008/567034-1/200 Pantedokument 09.07.2008
BELØP: NOK 11.500.000
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766

Grunndata
1938/406386-2/105 Registrering av grunn 21.10.1938
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:42

Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 65 leiligheter knyttet til aksjer. A/S Brinken er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 913512863, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Brinken 16 A-D.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er EY.

- Aksjelaget har facebook-gruppe som man kan melde seg inn i.
- Avtale om levering av vaktmestertjenester med Bygårdsservice.
- Avtale med 4Service Eir Renhold om renhold av fellesarealene.
- GET er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester (avtale Flex medium), hvor man kan velge mellom pakke med TV og bredbånd, bare bredbånd eller bare TV. Mulighet for individuelle oppgraderinger.
- Nøkler og postkasseskilt bestilles hos styret
- Aksjelaget har søppelsjakt i hver etasje, som fortsatt er i drift, og må benyttes etter gjeldende regler (se husordensregler).
- Fellesvaskeri i gården som kan benyttes etter gjeldende regler.
- Fellesrom for lagring av sykler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 234.859,- per 01.09.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 34.448,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 1OB940-98207366234
Type: Annuitet
Restsaldo: 8.185.094,-
Restløpetid: 28 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente (14.09.20): Flyt 2,80%
Andel av saldo: 234.859,-
Kapitalkostnader: 1.005,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

234 859

Andel formue

34 448

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 79940538

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 012 067,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 184 044,-.

Vedtekter / husordensregler

AS Brinken er et boligaksjeselskap som har til formål å skaffe aksjeeierne bruksrett til egen bolig i selskapets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Selskapets aksjekapital er på kr 105.600,- fordelt på 264 aksjer á kr 400,-. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.

Se vedtekter for aksjeeierens og selskapets vedlikeholdsplikt.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
- 2014: Skiftet vinduer og dører
- 2008 - 2009: Rør, kjøkken og bad; Rørene i gården med påfølgende rehabilitering av bad og kjøkken i den enkelte leilighet ble utført høst 2008/ vår 2009.

Iht. årsmøte 2020:
- Det ble fremmes forslag om å sette låser på dørene som er mellom oppgangene og kjellerbodene. Styret har allerede bestilt elektronisk skallsikring (se nederste punkt). Innvendige dører beholder eksisterende låsesystem og nøkler. Med oppgradering av inngangsdørene ser ikke styret det nødvendig å installere flere innvendige låser. Det er gitt at beboere selv tar ansvar for å sikre at alle dører går i lås. Styret ønsker at alle skal være sikre på hvem man låser opp for, slik at man unngår ubudne gjester. Styret får fullmakt til å foreta en risikovurdering, og å vurdere om det er hensiktsmessig å ha flere låssoner i bygget.
- Opprettet en hagekomite med hensikt å beplante bakgården med ulike vekster, blomster og planter og sørge for at de blir ivaretatt gjennom året. Beboere oppfordres til å melde interesse.
- Det ble vedtatt endring av avtale med GET til Flex medium. Mulig å oppgradere pakkeløsning etter individuell avtale.
- Styret ønsker å oppgradere varmeanlegget i fyrrommet for å installere et vannbehandlingsanlegg. Anlegget vil være et tiltak for å rense vannet som brukes til oppvarming. Det kan gjøre at det blir mindre susing i rørene, at varmeeffektiviteten øker og at anlegget som helhet fungerer bedre. Det vil ikke være noe som gjennomføres på årets budsjett, men styret ønsker å ta det opp slik at det kan gjøres til neste år. Styret fikk fullmakt til å starte utredning og innhenting av innhente tilbud.
- Styret ønsker å flytte porten inn i bakgården frem til gatenivå. Det vil være et tiltak for å dempe lyd, det vil være estetisk penere og vi minimerer muligheten for uønsket opphold i portrommet. Ved flytting av porten vil en løsning med lyddempende muligheter være optimalt. Dersom porten flyttes, vil det installeres callinganlegg på gatenivå for oppgang A. Innhenting av tilbud er i gang og styret fikk fullmakt til å flytte porten ihht. mottatt tilbud.
- Styret fremmet forslag om skifte av lås til inngangsdører. Den ene grunnen er fordi det er ugunstig at det er samme nøkler på alle dører inn i oppganger og bodområder, og den andre grunnen er fordi det ble stjålet inngangsnøkkel og i ettertid har det vært innbrudd i bombe/sykkelrommet. Med digital løsning vil det være lett å sperre mistede digitale nøkler siden de er nummerte. Styret fikk fullmakt til å velge og installere digitalt låssystem med kostnadsramme rundt kr 200 000.

Iht. styret er det gjennomført mye de siste årene, så det er ikke planer om større vedlikeholdsarbeider neste år. Styret skal gjennomgå budsjett for 2021 i November, men det er pr. i dag ikke vedtatt noen økning av fellesutgifter bortsett fra den 5%-økningen i november.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr i aksjeselskapet. Unntatt fra denne regel er:
a) førerhunder
b) innekatter
c) andre fugler/dyr som kan holdes innenfor leilighetens inngangsdør.
Etter søknad kan styret likevel samtykke i dyrehold dersom:
a) gode grunner taler for det og
b) dyreholdet ikke er til urimelig ulempe for øvrige brukere av eiendommen.

I de tilfeller styret gir dispensasjon fra hovedregelen om dyrehold, skal beboer følge de vilkår styret gir i det enkelte tilfelle. Det vises for øvrig til reglene om ro i gården i punkt 2.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom. Hovedsikring på 35 Amp. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Det er røykvarslere i leiligheten. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2013.
- Adkomstdokumentene består av: Aksje nr 237-240 pålydende kr. 400, Aksje nr 261-00264 pålydende kr. 400, samt Andelsobligasjon nr 506 pålydende kr. 2300 og Andelsobligasjon nr 512 pålydende kr. 1500.
- Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Selger pusset opp badet før de flyttet inn (i 2012). Alt nytt v/Huskvalitet Valerijus.
- Har vært noe undertrykk ifb. peis/ildsted. Konsultert feier, som sa det er helt normalt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås.
Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.