VIKA, Reichweins gate 3
4 250 000,-
Lys, pen og klassisk 2-roms | God takhøyde og originale tregulv | Vedovn | Rolig og sentralt | Perfekt førstegangskjøp!
 • Prisantydning: 4 250 000,-
 • Fellesgjeld: 18 592,-
 • Omkostninger: 119 469,-
 • Totalpris: 4 388 061,-
 • Ligningsverdi: 1 091 174,-
 • Fellesutgifter: 2311,-

  Drift og vedlikehold, kabel-TV, vaktmestertjeneste/trappevask, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
4 250 000,- (Prisantydning) 18 592,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 268 592,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 450,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 469,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 388 061,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 46 m²
 • Bruksareal: 46 m²
 • Bruttoareal: 50 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1894
 • Gårdsnummer: 209
 • Bruksnummer: 299
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 193512614
 • Sist endret: 22.10.20 14:28
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 51%
  eier sin egen bolig
 • 10%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 49%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 82%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0136

Adresse og matrikkel

Reichweins gate 3, 0254, Oslo, Gnr. 209 bnr. 299 snr. 6 orgnr. 975266370 i Oslo kommune

Eier

Jeanette Hoff

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

46 / 46 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1894

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 222 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

222 kvm felles, eiet tomt. Felles gårdsplass opparbeidet med bl.a. belegningsstein, sykkelparkering, busker og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning. Sameiet har IN-ordning. Seksjonsnr. 6 (denne seksjonen) har innfridd sin seksjons andel av lånet og har i realiteten ikke noen andel av fellesgjeld pr. d.d. iht. forretningsfører.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en nydelig 2-roms selveierleilighet, beliggende høyt og fint i 4. etasje, i et sentralt og samtidig rolig område i Vika. Boligen har attraktive kvaliteter som originale tregulv, rosetter, generøs takhøyde (opptil 3 meter), samt store vindusflater som skaper gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære!

- Lys og romslig stue med vedovn
- Plass til stort spisebord
- Stilrent kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer og Carrara marmor benkeplate
- Pent bad fra 2008/09 med badekar og vaskemaskin som følger
- Luftig soverom med skyvedørsgarderobe
- Innbydende entré med plassbygd garderobe
- Gjennomgående og arealeffektiv planløsning
- Perfekt førstegangskjøp
- Beboerparkering
- Sentralt og skjermet
- Kort vei til grønne parker, serveringssteder, butikker, treningssentre og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og består av: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod (ikke besiktiget).

Beliggenhet

En svært attraktiv beliggenhet for de som ønsker å bo sentralt i hjertet av Oslo, og samtidig i en skjermet og rolig gate.

Boligen ligger i en rolig gate, i et attraktivt og veletablert boligområde i Vika, i bydel Frogner, like ved Tjuvholmen og med umiddelbar nærhet til blant annet Solli plass, Karl Johan, Aker brygge og sentrum. Det er kort vei til Nationaltheateret stasjon med tog, flytog, t-bane m.m.

Her finner du alle nødvendige fasiliteter i hverdagen med f.eks. dagligvarebutikker som søndagsåpen Bunnpris, Kiwi, Rema 1000 og et rikt tilbud av kafeer og restauranter. Noen av serveringsstedene som er verdt å nevne er Palace Grill, Nomads by Sawan, Alex Sushi, Frenchie (fransk bistro), Villa Paradiso (pizza), Aymara (peruiansk), Gangnam (koreansk), Kaffebrenneriet m.m.

Nylig rehabiliterte Vika Terrasse er også rett i nærheten med blant annet kino, spisesteder og flere butikker.
Det åpnes også et helt nytt senter - Via (gamle House of Oslo) som vil by på matbasar, flere restauranter og en rekke butikker. Det er heller ikke langt til sentrum og Karl Johan.

Det er kun noen minutters gange til Aker Brygge og Tjuvholmen med gode shoppingmuligheter, utesteder og restauranter. Her finner du bl.a. Pascal, Bølgen & Moi, Sjømagasinet, BAR Tjuvholmen, Delicatessen, Hanami, samt vinmonopol, gallerier og mange andre spennende tilbud. På Tjuvholmen kan man også ta seg et forfriskende bad på brygga.


God offentlig kommunikasjon som tar en til alle byens hjørner som Nydalen, Grünerløkka, Skøyen, Frogner og Helsfyr/Bryn. Busstoppet Observatoriegata ligger rett utenfor døren. I tillegg er det få minutters gange til Solli Plass og Nasjonalteateret hvor man har tilgang til både trikk, T-bane, buss, tog og flytog.

Det er flere parker og rekreasjonsområder i nærheten.
med blant annet flotte Slottsparken, Ankerhagen eller Hydroparken noen kvartaler unna. Gang- og sykkelvei til Bygdøy med sine hyggelige skogsveier og badestrender langs Frognerstranda. Fine turmuligheter ved Frognerkilen, Bygdøy og Skarpsnoparken, samt kort vei til Frognerparken, Frogner Stadion (med blant annet skøytebane på vinteren) og øvrige rekreasjonsområder på Skillebekk. Flere treningssentre som Barrys og SATS Solli Plass i nærheten.

Av utdanningsmuligheter er det kort vei eller gode transportmuligheter til blant annet Bjørknes, Tannlegehøyskolen, OsloMet, Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og Veterinærhøyskolen. God offentlig kommunikasjonsmuligheter i området som tar en til alle byens hjørner. Det er mange bysykkelstativ i nærheten - ypperlig transportmiddel gjennom sommerhalvåret.

Entré

Innbydene entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko i plassbygd garderobeskap. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Lys og romslig stue med store vindusflater og generøs takhøyde som gir rommet et ekstra lyst og luftig preg. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, stort spisebord og annet ønsket møblement. Leiligheten har vedovn fra Eidfoss Verk av eldre dato. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning med fronter fra Superfront (fra 2015), samt benkeplate i Cararra marmorstein (levert av Sigvartsen stenindustri AS). Underlimt servant og ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin og stekeovn med induksjon koketopp fra IKEA, samt kjøleskap under kjøkkenbenk. Automatisk lekkasjestopper montert under kjøkkenbenk. Ingen ventilator eller avtrekk.

Bad

Flislagt baderom fra 2008/2009 med varme i gulv og downlights i himling. Servant med ett-greps armatur fra Hansgrohe, skuff under, samt vegghengt speilskap med belysning over. Stikkkontakter på vegg, samt hyller integrert i vegg. Vegghengt toalett fra Grohe. Innmurt badekar med ett-greps armatur og hånddusj. Avtrekksvifte i himling. Opplegg for vaskemaskin (denne medfølger også).

Soverom

Lyst og luftig soverom med plassbygd dobbeltseng hvor det er gode lagringsmuligheter under seng. Det er også plass til nattbord, samt rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.

Overflater

Gulv: Originale tregulv i alle rom, foruten parkett på soverom. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights på bad. Rosetter i himling, samt takhøyde opptil 3 meter.

Felleskostnader

2 311 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV, vaktmestertjeneste/trappevask, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 091 174 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 928 225 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer, samt kjeller og innredet loft. Bygget er oppført med grunnmur og gulv mot grunn i naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger i teglstein med pusset og malt overflate. Takkonstruksjon av saltaksform (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkhull og sikkerhetslås. Brannklasse B30. Vinduer med rammer/karmer av tre og PVC. Vindu på soverom fra 2014. Vinduer i stue og kjøkken fra omkring 2000.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Utleie skal godkjennes av styret, og godkjenning vil normalt bli gitt for ett år av gangen iht. §10 i sameiets vedtekter. Sameieren skal meddele styret om hvem som leier og leieforholdets varighet.

Oppvarming

Oppvarming via elektriske panelovner og varmekabler på bad. Leiligheten har vedovn fra Eidfoss Verk av eldre dato. Utbedring av pipeløp i hele bygården i regi av Sameiet 4/2-2019. Ubrennbar plate under peisovn har ikke tilstrekkelig størrelse.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. bredbånd, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for byggeområde for boliger med tilhørende serviceformål etter bestemmelsene i S-1949 av 26.09.1974. Området rundt er regulert til boliger, kontor, forretning, friområde/park, vei/trafikkområde, allmennyttig formål (barnehage), spesialområde for bevaring (kontor, forretning, allmennyttig formål (kultur), med tilhørende hageanlegg) m.m.   Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1938/912174-1/105 Erklæring/avtale 10.01.1938
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-209/299
Gjelder denne registerenheten med flere

1991/69540-2/105 Pantsettelseserklæring 20.12.1991
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Eierseksjonssameiet
Lnr: 1129234
Prioritet etter 80% av lånetakst til enhver tid.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1991/69540-1/105 Seksjonering 20.12.1991
opprettet seksjoner: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 65/845
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 8 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer: Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Reichweinsgate 3 & 5 er et eierseksjonssameie bestående av 19 boligseksjoner.
- Forretningsførsel utføres av SK eiendom.
- Vaktmester- og trappevaskavtale hos Rene Bygårder/Rene Trapper.

Fellesgjeld / lånevilkår

Seksjonens andel formue pr. 31.12.2019: kr 18.592,-.
Seksjonens andel gjeld pr. 31.12.2019: kr 18.592,-.
Seksjonsnr. 6 (denne seksjonen) har innfridd sin seksjons andel av lånet og har i realiteten ikke noen andel av fellesgjeld pr. d.d. iht. forretningsfører.

Sameiet har et lån i DNB. Lånenr: 1213.79.37555
Resteløp (per 01.09.2020): 497.480,69,- iht. nedbetalingsplan.
Rente (per 19.06.2020): 3,30% iht. nedbetalingsplan.
Lånet er tatt opp med 15 års nedbetaling.
Se forøvrig nedbetalingsplan som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 82811487

Regnskap

Regnskapet for 2018 viser et underskudd på kr. 157.108-. Styret foreslår at underskuddet belastes konto for annen egenkapital slik at akkumulert egenkapital pr. 31.12.2018 utgjør kr. 41.771,-. I årsregnskapet er fortsatt drift lagt til grunn, da det etter styrets oppfatning ikke er forhold som tilsier noe annet. Se også regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i forrige periode arbeidet med følgende saker:
1. Videokontroll av pipeløp.
2. Arbeid med det elektriske annlegget, jordfeil og sjekking av thermoviftene.
3. Reparasjon av gjennomgående riss i fasaden i bakgården.
4. Innført ny vaktmester- og trappevaskavtale hos Rene Bygårder/Rene Trapper.
5. Brannalarmanlegget - installasjon av ny hovedpanel in Nr. 3 og årlig kontroll av anlegget.
6. Arbeid med inngangsdør i Nr. 3.
7. Diverse vedlikehold inkludert tømming av avfukter osv.
8. Arbeid med reparasjoner etter vannlekasjen i Nr. 5.

Iht. styret:
Reichweins gate 3&5 er et gammel bygg fra 1894. Det gikk mange år uten særlig inngrep, så det kommer til å bli en del vedlikehold i nærmere framtid, i tillegg til at det har blitt gjort en del de siste årene.
- Må fornye hovedrør og grener under huset med strømper, og sette inn nye sluk i kjelleren - mottatt tilbud for arbeidet på ca. 400.000,-.
- Takterrasene til to loftsleiligheter vil bli forbedret om ikke alt så lenge; som en del av taket er det sameiets ansvar. En av tre takterrasser (den minste) var rehabilitert etter en lekkasje for noen år siden, og det kostet da ca. 300.000,-.
- Inngangspartiet og trappeoppgangen i nr. 3 må males om (og sprekker tettes) etter arbeidet rundt inngangsdøren/riss i fasaden ifjor.
- Planlagt el-tilsyn i slutten av september, og det kan og betyr at anlegget delvis må forbedres - det er foreløpig ikke avklart hva som evt. må gjøres.
- Det er sannsynlig at hovednedløpsrørene (fra bad og kjøkken osv.) må rehabiliteres med strømper snart.
- Vurdere å tette alle hull i steinveggene i kjelleren for å hindre adgang for skadedyr.
- Kabel-TV er inkludert i husleie pt., men styret skal foreslå å gå vekk fra denne avtalen på neste årsmøte, og at seksjonseier ordner med TV- og internettavtaler selv.

Husleie er for tiden ganske lav, og husleie vil komme til å øke ifb. overnevnte. Arbeidene må finansieres enten ved låneopptak eller ved innskudd fra beboerne. Det kan også komme uventede problemer som må forbedres. Pt. har ikke styret noen konkrete tall.

Se mer info om utført arbeid, samt videre planer i sameiet som ligger innkalling og protokoll fra 2019 (vedlagt i salgsoppgave). Det er ikke avholdt årsmøte i 2020 pt.

Husdyrhold

Normalt tillatt.

Tilbehør

- Sofa, salongbord (fra Ferm Living) og spisebordet kan evt. følge med etter nærmere avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Varmtvannsbereder plassert i garderobeskap på soverom med automatisk lekkasjestopper montert.
- Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent anlegg. Sikringsskap med automatsikringer montert i garderobeskap i entré.
- Leiligheten har brannslukningsapparat og røykvarsler tilkoblet felles anlegg.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Underetasje/kjeller: Eldre bygårdskjeller - fuktig.
- Utbedring av pipeløp i hele bygården i regi av Sameiet 4/2-2019.
- Eldre bygård - noen skjevheter forekommer.
- Hele taket i bygården ble skiftet i 2011. Utført av Argus Bygg og Entreprenør AS.
- Utskiftning av elektrisk anlegg, arbeid utført av EL-MAT v/Mariusz Trzyszczak.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.