#TØYEN, Heimdalsgata 37
3 590 000,-
Stilsikker 2-roms toppleilighet vendt mot rolig bakgård | Fransk balkong | Heis | Varmtv. inkl. | Sentralt og urbant
 • Prisantydning: 3 590 000,-
 • Fellesgjeld: 141 237,-
 • Omkostninger: 15 634,-
 • Totalpris: 3 746 871,-
 • Ligningsverdi: 928 987,-
 • Fellesutgifter: 4603,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, internett, renhold, vaktmester, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Renter IN: 94 Avdrag IN: 1 453 Tillegg Fellesutgifter: 2 844 Internett: 212
Beregnet totalkostnad:
3 590 000,- (Prisantydning) 141 237,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 731 237,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 634,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 746 871,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 50 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 58 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1987
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 126
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 192709821
 • Sist endret: 17.10.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 20%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 70%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 77%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0109

Adresse og matrikkel

Heimdalsgata 37, 0578, Oslo, Gnr. 230 bnr. 126, andelsnr. 153 i Borettslaget Heimdal II med orgnr. 955112725 i Oslo kommune

Eier

Trine Lystad Olsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Andelseiere og USBL-medlemmer har forkjøpsrett.
Denne er forhåndsavklart og det er mottatt bekreftelse fra USBL på at forkjøpsretten ikke vil benyttes/ikke vist interesse.

BRA/PROM

53 / 50 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1987

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 399 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

399 kvm felles, eiet tomt. Bakgården er flott opparbeidet med hellelagte arealer, grønne plenarealer, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Sandkasse, huskestativ, flere lekeapparater og sittegrupper til glede for store og små!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-avtale).

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 2-roms toppleilighet, beliggende høyt og fritt i 5. etasje (med heisadkomst), i et veldrevet borettslag på urbane Tøyen. God intern beliggenhet da hele boligen vender ut mot rolig bakgård. Arealeffektiv planløsning, store vindusflater og fransk balkong som sørger for mye naturlig lys!

- Romslig og pen stue
- Sydvestvendt fransk balkong
- Ny parkett og nymalte vegger i 2019
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad fra ca. 2006 med kombimaskin som følger
- Stort soverom med garderobeløsning
- Entré med adkomst til romslig bod
- Disponibel kjellerbod
- Heis
- Hyggelig bakgård
- Varmtv. og fibernett inkl.
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Forkjøp avklart - ikke benyttet
- Sikringsordning og IN-ordning
- Garasjeanlegg med mulighet for leie*
- Beboerparkering
- Attraktivt og sentralt med kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 5. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, innvendig bod, baderom, soverom, kjøkken og stue. Sydvestvendt fransk balkong.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 4,7 kvm (takhøyde 2,30 meter).

Beliggenhet

Leiligheten har en super sentral og urban beliggenhet i et etablert boområde på Tøyen, omtrent der Tøyen møter Grønland og med Grünerløkka et steinkast unna. Her har du vakre Botanisk Hage like ved, samt få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten, asiatisk på Munks m.m. Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende retter og naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Meny, søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.

Grünerløkka som også ligger en liten gåtur unna, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre.

Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.

Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet Botanisk Hage (rett overfor leiligheten), Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness m.m. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i August og ligger kun 5 min gange fra leiligheten.

I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater og fargerike trehus. Det er kun 7 minutters gange til sentrum.

Bjørvika ligger godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

T-banestasjon på Tøyen og Grønland (ca. like kort vei), samt holdeplass for bl.a. 20-bussen, 60-bussen, 37-bussen m.m. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, T-bane og buss i alle byens retninger.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til ønskede oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko med f.eks. kommode, skoskap, hylle etc. Dørcallinganlegg med portåpner. Fra entréen er det adkomst til en romslig og svært praktisk innvendig bod med rikelig lagringsplass.

Stue

Romslig og flott stue med store vindusflater og fransk balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er også fin sone for spisestue med plass til mange gjester rundt bordet! Åpen løsning mot kjøkkenet. Det er doble dører fra kjøkken/stue til den sydvestvendte franske balkongen. Flott utsikt over den idylliske bakgården og det hyggelige nabolaget.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning med hvite, slette fronter og fliser over benkeplate av trefiner. Oppussing av kjøkken i 2019. Overskap med belysning under, samt dobbel stikkontakt på vegg. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, komfyr, 45 cm oppvaskmaskin, samt kjøleskap under benkeplate. Ingen ventilator, kun avtrekksventil i himling. Ventilator kan installeres - det er vifte/motor på loft. Vegghengte hyller som også fungerer som et dekorativt element.

Bad

Flislagt baderom fra ca. 2006 med mosaikkfliser på gulv med varme, samt belysning i tak. Plassbygget innredning av heltre, og servant med ett-greps armatur. Vegghengte glasshyller, samt innmurt speil med belysning og stikkontakt på vegg. I innredningen er det en praktisk nisje med kombimaskin (vask/tørk) som medfølger. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjhjørne med innfellbare dører og ett-greps armatur med hånddusj. Avtrekksventil vegg.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og annet ønsket møblement. Soverommet vender, som resten av leiligheten, ut mot den rolige bakgården. Oppbevaringsplass i garderobeløsning med vegghengte hyller og kleshengerstativ.

Overflater

Gulv: 1-stavs parkettgulv fra 2019. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte overflater i 2019. Fliser på bad.
Tak: Malte overflater. Takhøyde opptil 2,63 meter.

Felleskostnader

4 603 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, internett, renhold, vaktmester, nedbetaling andel gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Renter IN: 94 Avdrag IN: 1 453 Tillegg Fellesutgifter: 2 844 Internett: 212

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning og IN-ordning. Ved innbetaling med IN-ordning kan man redusere felleskostnadene med ca. kr .1 547,-.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til denne leiligheten, men borettslaget har et felles garasjeanlegg i Heimdalsgata 36, hvor det fra tid til annen leies ut plasser privat.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 928 987 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 344 351 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller, oppført i 1987. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater av teglstein. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med platekledning, ikke besiktiget. Entrédør av typen trefiber lydklasse 35 dB samt kikkehull. Vinduer og balkongdør fra 1988/89 med trerammer har 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse datert 07.07.1988 for eiendommen. Brukstillatelsen er gitt for hele bygget med unntak av næringslokalet. Henlegges uten ferdigattest 21.09.1995. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. kabel-TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei/trafikkområde/gatetun, spesialområde - bevaring med allmennyttig formål (kirke, barnehage, kafe m.m.), lett industri, tomt for offentlig bygning (barnehage), friområde/park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1989/64667-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 22.09.1989
Vederlag: NOK 1.373.295
KJØPER:Heimdal 2 Borettslaget Org.nr: 955112725
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1991/55521-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 21.10.1991
BELØP: NOK 73.436.400
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettsl Heimdal Ii Lnr: 1127911
anf.prt. efter nuværende og fremtidige obligasjoner til
Husbanken og evt. andre lån.
Gjelder denne registerenheten med flere

1998/8502-1/105 Leieavtale 13.02.1998
leietid: 12 År
fra dato: 01.04.1997
leie: NOK 36.420 Pr. År
Rettighetshaver:Rashid Mohammad
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke framleies uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Bestemmelser om forlengelse

1998/41051-2/105 ** Obligasjon i leierett 15.07.1998
BELØP: NOK 330.000
gjelder: LEIEAVTALE 1998/8502-1/105
Panthaver:Ringnes As Lnr: 4951570

1998/41051-1/105 Obligasjon 15.07.1998
BELØP: NOK 330.000
Panthaver:Ringnes Lnr: 4928300

2004/87922-1/105 Pantedokument 20.12.2004
BELØP: NOK 61.243.300
Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/220782-1/200 Pantedokument 13.03.2017
BELØP: NOK 5.160.000
Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/209757-1/200 Pantedokument 19.02.2019 21:00
BELØP: NOK 15.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1874/900127-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 30.07.1874
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TØYENGT 24B - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-229/21
Rettigheter i eiendomsrett

1986/56876-1/105 Best om garasje/parkering 12.09.1986
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:126
Rettigheter på 0301-230/376
Rettigheter i eiendomsrett

1987/3453-2/105 Best. om adkomstrett 19.01.1987
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41 Snr:1 -8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:124
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:125
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:126
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:352 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:353 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:355
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:375 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:380
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Registrert tinglysingsdato er feil. Riktig dato er i henhold til manuell grunnbok og pantebokskopi 15.01.1988.
Datoen er rettet etter tinglysingslovens § 18. 26.10.2012. K.B.E.
Riktig dokumentnummer i ifølge pantebokskopien : 3453 tgl. 15.01.1988.

Rettigheter på 0301-230/353
Rettigheter i eiendomsrett
1989/41666-1/105 Best. om adkomstrett 27.06.1989
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41 Snr:1 -8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:124
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:125
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:126
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:352 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:1 -2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:355
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:376
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:380
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-230/375
Rettigheter i eiendomsrett
1989/41667-1/105 Best. om adkomstrett 27.06.1989
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:124
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:125
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:126
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:352 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:1 -17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:355
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:358
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:360
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:360 Snr:1 -3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:376
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:380
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Heimdal II er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Borettslaget Heimdal II består av 173 boliger og 5 næringslokaler. Borettslaget ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 95511272.

Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

- Hjemmeside med nyttig info: http://www.heimdal2.no/
- Homenet leverer fiber til borettslaget. Ønsker man TV må andelseier selv ta kontakt med leverandører som kan levere dette på fiber, f.eks. Riks-TV, Altibox, Telenor og GET.
- Borettslagets vaktmestertjenester utføres av Gamle Oslo Servicesentral
- Fellesvaskeri i gården som kan benyttes mot gjeldende priser
- Borettslaget har opprettet et lite bryggeri i Heimdalsgata 36
- Det finnes badstuer i gårdene i Heimdalsgata 30, Heimdalsgata 37, Tøyengata 32 og Urtegata 46, koster 25,-/timen
- Festlokale i Heimdalsgata 30 som kan leies til dåp, konfirmasjon, bursdager etc.
- Gjestehybel i Heimdalgata 37 (nyoppusset 2018) og kan leies for borettshavernes gjester
- Sykkelboder til hver gård i borettslaget (man må evt. bestille nøkkel for kr. 550,-)
- Gratis container settes ut to ganger årlig (for større gjenstander/avfall)
- IN-ordning og sikringsordning i borettslaget

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: kr 141 237,- pr 03.08.2020.
Andel formue for denne leiligheten: kr 13 061,- pr 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114967268, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.08.2020: 1.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 16
Saldo per 03.08.2020: 13 334 992,-
Andel av saldo: 71 846,-
Første termin/første avdrag: 01.01.2006 ( siste termin 01.07.2024 )

Lånenummer: 60308104187, Nordea
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.08.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 115
Saldo per 03.08.2020: 14 097 976,-
Andel av saldo: 69 391,-
Første termin/første avdrag: 01.04.2020 ( siste termin 01.04.2049 )

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-avtale).
Selskapet har inngått avtale om IN med Husbanken og Usbl. Såfremt det er flytende rente på lånet er det anledning til å nedbetale på fellesgjelden to ganger i året; 15. mars og 15. september. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Minstebeløp for nedbetaling er kr 100 000,- pr gang.

Balkongrehabiliteringen er fullt lånefinansiert (kr 11 300 000,-) og dette beløpet vil bli fordelt på andelenes fellesgjeld med utgangspunkt i borettslagets fordelingsnøkkel. Se mer info under "hva skjer i gården/vedlikehold etc".

Andel fellesgjeld

141 237

Andel formue

13 061

Forsikring

Gjensidige, Polisenummer: 79352208

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 1 115 190,-. Se forøvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel.

Se vedtekter for andelseiernes og borettslagets vedlikeholdsplikt.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Balkongrehabilitering: Borettslaget er i startfasen av utbedring av alle innglassede balkonger. Det er Viking Entreprenør som vil utføre arbeidet og prosjektledelsen blir ivaretatt av USBL Prosjekt AS og Multiconsult. Arbeidet består i hovedsak ut på å tette skjøter i innglassingen med gjennomsiktige lister, reparere betongskader, legge nye fliser på balkongdekket, male fasadeplater på balkonger og skifte ut eksisterende dør- og vindusfelt ut mot balkonger for å begrense varmetapet i boligen. Det er kun de innglassede balkongene som vil få nytt dør og vindusfelt. For mer informasjon se borettslagets hjemmeside http://www.heimdal2.no/Nyttognyttig.aspx

- Reparasjon av toppbalkonger: Oslo Byggentreprenør AS ble engasjert for å stoppe lekkasjer. Dette arbeidet pågikk i desember/januar. I tillegg til dette har det vært løpende vedlikehold av borettslagets bygningsmasse.

- Bestilling av Bevar Vedlikehold: Det er bestilt av USBL Prosjekt en vedlikeholdsrapport, kalt Bevar vedlikehold. Formålet med denne bestillingen er å ivareta bygningsmassens verdi. Dette er et nettbasert verktøy for planleging av vedlikeholdsarbeidet i borettslaget, og gir styret en fullstendig oversikt over oppgaver og plikter på alle digitale flater.

- Rapport fra USBL Prosjekt: Det ble i generalforsamling i 2018 vedtatt at det skulle utarbeides en skriftlig rapport om tidligere balkongrehabilitering gjennomføring og økonomi. Rapporten ble ferdigstilt i mars 2020 og ble distribuert både på borettslagets hjemmeside og Facebookside.

- Borettslagets økonomi: På grunn av et stort vedlikeholdsbehov har styret tatt ut hele lånerammen pålydende 15 000 000,- i Nordea som ble tatt opp i forbindelse med etablering av varmepumpe og tidligere balkongrehabilitering. På grunn av låneopptaket på kr 3 850 000,- betyr det at styret har budsjettert med positive disponible midler (omløpsmidler - kortsiktig gjeld) ved utgangen av 2020. Borettslagets disponible midler var ved utgangen av 2019 på kr -952 037,-. I forbindelse med pågående balkongrehabilitering så ble borettslagets felleskostnader økt med 4 % fra og med 1. april 2020, noe som samsvarer med generalforsamlingsvedtaket som ble gjort 28. januar.

- Reparasjon og vedlikehold: I budsjettforslaget "reparasjon og vedlikehold" er det satt av beløp stort kr 14 317 000,-. Denne summen er satt sammen av følgende vedlikeholdsposter: Balkongrehabilitering, reparasjon av toppbalkonger og øvrig løpende drift og vedlikeholdskostnader i 2020.

- Exit-lokalene: Styret er i dialog med utbygger da det er uenigheter i fobindelse med re-andelering av andel 101 (Heimdalsgata 36). Styret har i den sammenheng engasjert advokat for juridisk bistand.

- Styret opplyser at det har blitt observert skjeggkre eller lignende i et par andre gårder i borettslaget, men det er ikke motatt noe varsel om at dette er observert i Heimdalsgata 37. Styret har lagt ut feller for å få kartlagt oversikten.

- Iht. styret er det ikke bestemt noen ytterligere økning av felleskostnader i forbindelse med rehabilitering av balkonger utover endringen på 4 % som ble gjort fra og med 01. april 2020. Balkongrehabiliteringen er fullt lånefinansiert (kr 11 300 000,-) og dette beløpet vil bli fordelt på andelenes fellesgjeld med utgangspunkt i borettslagets fordelingsnøkkel. Budsjettarbeideidet for 2021 er ikke i gang men man må måtte påberegne at det i fremtiden vil bli utført vedlikeholdsarbeider i borettslaget som kan ha påvirkning på både felleskostnader og fellesgjeld.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer detaljert info om planer/styrets arbeid, samt detaljert vedlikeholdshistorikk som i innkalling/årsrapport fra 2020, vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er kun tillatt etter godkjenning av styret.

Tilbehør

- Kombimaskin (vask og tørk) på bad følger med salget. Kjøleskap i bod kan følge med etter avtale.
- Taklampe over spisebord og taklampe på soverom medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap har automatsikringer, plassert på vegg i entré. Hovedsikring er plassert i felles hovedtavle med strømmåler (ikke besiktiget).
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Sprekk i fugemasse i dusjsone, sprekk i mosaikkfliser (8 stk).
- Nye stikkontakter og lysbryter ifbm. flytting av vegg og oppussing av kjøkken i 2019. Arbeid utført av autorisert elektriker fra Harald Frogner AS.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.