# Beste Grünerløkka, Bergverksgata 6 A
8 850 000,-
Stor, delikat 4-roms med nydelig utsikt | Sydvendt, solrik balkong | Garasjeplass med el-lader | Attraktiv beliggenhet

VISNING:

26. mars søndag kl. 15:30 - 16:30 27. mars mandag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 8 850 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 8 989 183,-
 • Fellesutgifter 5 423,-
Beregnet totalkostnad:
8 850 000,- (Prisantydning) 131 174,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 981 174,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 989 183,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 96 m²
 • Bruksareal: 96 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1983
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 629
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 295312617
 • Sist endret: 20.03.23 09:50
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 64%
  eier sin egen bolig
 • 73%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 58%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Bergverksgata 6 A - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf. 938 98 132) hos Schala & Partners:
Svært lys og luftig 4-roms med gjennomgående planløsning og store vindusflater som gir gode lysforhold og nydelig utsikt, men små muligheter for innsyn.
Boligen ligger perfekt til i 3. etasje og inneholder entré med svært god garderobeplass og plass til klær, sko, kommode etc., 3 gode soverom vendt mot indre gårdsrom/elva, stor og luftig stue med utgang til 7 m² sydvendt balkong med gode solforhold og nydelig utsikt mot hyggelige Kubaparken. Separat kjøkken med innredning fra 2015, oppgradert med nytt kjøleskap, ny benkeplate/vask og armatur i 2017. Alt av medfølgende hvitevarer.  Baderom med både badekar og dusjhjørne, totalrehabilitert av fagfolk 2013.

Det medfølger parkeringsplass med el.bil-lader i oppvarmet garasjeanlegg i kjeller. Borettslaget har i tillegg 4 gjesteparkeringsplasser på tomten.

Varmtvann, fibernett og kabel-tv inkl. - Automatsikringer - Dyrehold er tillatt - Ingen forkjøpsrett - Lave omkostninger.

Velkommen til en svært romslig og luftig leilighet på hele 96 m² i en av Grünerløkkas aller beste gater - trafikkstille, tilbaketrukket og barnevennlig i turomgivelser.

Innhold

Delikat 4-roms med svært god beliggenhet i en av Grünerløkkas aller beste gater.
Leiligheten er gjennomgående, ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad og tre soverom.

I tillegg disponerer boligen:
- 1 garasjeplass med el.bil-lader.
- 2 kjellerboder på hhv. 2,5 m² og 5,25 m².

Entré

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som skoskap, kommode, knagger etc. Stor, plassbygget skyvedørsgarderobe med svært gode oppbevaringsmuligheter. Dørcallinganlegg med portåpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Sorte fliser med varmekabler med termostatstyring i gulv, malte overflater og malt himling.

Stue

Romslig stue med store vindusflater som gir gode, innvendig lysforhold og hyggelig utsikt, men små muligheter for innsyn. God plass til sittegruppe, spisebord, bokhyller og reoler. En-stavsparkett på gulv, malte overflater og malt himling.

Direkte adkomst til sydvendt balkong på 7 m² med gode solforhold og nydelig utsikt mot Kubaparken. Sol fra ca kl 10:00-20:00 sommerstid. God plass til sittegruppe, grill og beplantning. Balkongen fungerer utmerket som en forlengelse av boligen i sommerhalvåret.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har en lys, pen innredning fra 2015 med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert induksjonstopp, stekeovn m/pyrolysefunksjon, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Kjøl-/ fryseskap medfølger også. Armatur med spylefunksjon, ventilator, lys under overskap og flislagt over benk. Ny benkeplate og vask med armatur i 2017. Vannstopper/waterguard er installert. Praktisk, plassbygget benk under vinduet med plass til lite spisebord. En-stavsparkett på gulv, malte overflater og malt himling.

Bad

Svært pent og tiltalende baderom totalrehabilitert av fagfolk 2013. Dusjhjørne med innfellbare dusjvegger, innebygget badekar og vegghengt toalett. Formstøpt dobbel servant med servantskap, stort speilskap med lys og opplegg for vaskesøyle. Servantskap, møbelservant og speilskap er fra Villeroy & Boch. Fliser med varme i gulv, flislagte vegger og malt himling med downlights.

Takstmannen har boret hull i vegg fra stue mot dusjsonen for å foreta fuktmåling inne i veggkonstruksjonen. Ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom I + II + III

Boligen har tre gode soverom der samtlige er vendt mot bakgård/elva, skjermet fra trafikk og støy. Plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsninger. Flott utsikt mot Akerselva. En-stavsparkett på gulv, malte overflater og malt himling.

Diverse om leiligheten og gården

- Svært lys og luftig 4-roms med gjennomgående planløsning, god standard og store vindusflater som gir gode lysforhold og nydelig utsikt.
- Boligen ligger perfekt til i 3. etasje i en av Grünerløkkas aller beste gater.
- Stor, luftig stue med god plass til sittegruppe, spisebord, bokhyller og reoler.
- 7 m² sydvendt balkong med gode solforhold (ca kl 10:00-20:00 sommerstid) og nydelig utsikt mot hyggelige Kubaparken.
- Separat kjøkken med flott, moderne innredning fra 2015 med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass.
- Integrert induksjonstopp, stekeovn m/pyrolysefunksjon, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Kjøl-/ fryseskap medfølger også.
- Ny benkeplate og vask med armatur fra 2017.
- Praktisk benk under vindu med ekstra lagringsplass under samt plass til lite spisebord.
- Svært pent og tiltalende baderom totalrehabilitert av fagfolk 2013.
- Både badekar og dusjhjørne samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Takstmannen har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- 3 gode soverom - samtlige vendt mot bakgård/elva, skjermet fra trafikk og støy.
- Entré med stor skyvedørsgarderobe og god plass til klær, sko, skoskap etc.
- Sikringsskap med automatsikringer, rehabilitert 2013.
- Varmtvann, fibernett (500/500 Mbit) og kabel-tv er inkl. i fellesutgiftene.
- Leiligheten disponerer 2 kjellerboder på hhv. 2,5 m² og 5,25 m².
- Tilgang til stor, felles sykkel- og barnevognsbod på inngangsplan.
- Det medfølger parkeringsplass med el-billader i oppvarmet garasjekjeller.
- Månedlig kostnadsdekning ved el.bil-lading for borettslaget er kr 350 pt.
- Borettslaget har 4 gjesteparkeringsplasser på tomten.
- Bergverksgaten borettslag AL består av 35 andelsleiligheter.
- Regnskapet for 2021 viser et resultat på kr 334.818,-.
- Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2021 kr 1.774.996,- og viser borettslagets likviditet.
- Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet i rolig, trafikkstille og enveiskjørt gate på Grünerløkka.
- Kort vei til flere fine parker som f.eks Kubaparken, Nedre Foss park, Grünerhagen, Birkelunden og Sofienbergparken.
- Gode kollektivmuligheter fra Olaf Ryes plass, Toftes gate og Sannergata.
- Lave omkostninger (ingen dokumentavgift).
- Dyrehold er tillatt.
- Grilling på balkong er tillatt.
- Ingen forkjøpsrett.
- Trafikkstille, tilbaketrukket og barnevennlig.
- Denne leiligheten bør sees og oppleves!

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet i en av Grünerløkkas aller beste gater - sentralt, men svært rolig. Kort vei til flere fine parker som f.eks Kubaparken, Nedre Foss park, Grünerhagen, Birkelunden og Sofienbergparken. I Bergverksgata 6 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren, samtidig som du bor i tilbaketrukkede omgivelser.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel baristaen Tim Wendelboe, Südøst, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret og Blå. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

Rett på andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er kun noen meter unna leiligheten, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også SIO Athletica Vulkan (200 m unna), Fitness24, EVO og SATS i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, apotek, Jernia og Meny ligger kun 8 min. gange unna. Gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Nærmeste kollektivpunkt finner du på Olaf Ryes Plass/ Birkelunden hvor trikk 11, 12 og 18 går, fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Kort vei til Telthusbakken hvor du finner holdeplass for 54- og 34-bussen. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen eller en kort vei ned elven til Grønland T-Bane som har tog, flytog og diverse bussforbindelser. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Felleskostnader

5 423 pr. mnd. Varmtvann, fibernett (500/500 Mbit), kabel-tv, vaktmestertjenester, garasje, renhold av fellesareal, renter og avdrag på fellesgjeld, styre og forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold, felles forsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:
Felleskostnader: 5.383,-
Bod: 40,-

Felleskostnadene økte med 10% fra 01.01.2023, økningen er foretatt på bakgrunn av den generelle økning av kostnader den siste tiden. De viktigste elementer er kommunale avgifter, strøm, lånerenter og forsikringer. Videre økninger kommer mye an på den generelle videre kostnadsvekst, og tiltak under forrige punkt. Økningen på 10% er oppgitt i opplyste fellesutgifter.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune .Dette kommer evt. i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Andel fellesgjeld

131 174,- pr. 15.03.2023.

Andel formue

59 604,- pr. 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207889962
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 4.192.857,-
Restløpetid: 22 år 5 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 4,65%
Restgjeld for andelen: 131.174,-
Kapitalkostnad for andelen: 788,-

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei.
IN-ordning: Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 800 749 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 482 695 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3 (TG3):
- Kjøkken / Avtrekk: Avtrekksventilen skal ikke være plassert inne i et skap. Ventilator skal ikke blåse luften opp et skap. Kostnadsestimat: Under 10.000kr.
- Tekniske installasjoner / Vannledninger: Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. Rør og rør-opplegg i badet. Stoppekraner for badet er plassert i fordelerskapet, tilgang over det vegghengte toalettet. Eier bekrefter at stoppekraner for kjøkkenet er plassert i garasjen, og er merket.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (TG2):
- Utvendig / Dører: Døren/karmer har tegn på noe trekk.
- Utvendig / Veranda: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Gulvbordene på verandaen har behov for oppgraderinger. Rekkverket har en høyde på ca. 95 cm. Dagens krav er 100 cm. I tillegg er det for store åpninger i rekkverkets øvre del.
- Våtrom / Overflater vegger: Noe misfarging i fuger ble registrert.
- Våtrom / Overflater gulv: Gulvet har noe lite fall utenfor dusjsonen.
- Våtrom / Sluk, membran og tettsjikt: Vurdering basert på alder.
- Våtrom / Sanitærutstyr og innredning: Vegghengt toalett har ikke tilfredsstillende sikring i tilfelle lekkasje fra sisternen. Lekkasjevann skal synliggjøres, ved at det skal være en spalteåpning i overgangen gulvflis og veggflis under toalettskålen. Alternativt kan det monteres en vannstopper inne bak toalettet. Det innebygde badekaret har ikke tilfredsstillende ventilasjon. Registrerte borehull i kortenden av badekaret, i overgang gulv/vegg, gir ikke tilfredsstillende ventilasjon under badekaret. I henhold til Sintef Byggforsk skal det være 2 gode luftventiler i hver ende av badekaret, lengst mulig fra hverandre. Servanter mangler vannlås.
- Kjøkken / Overflater og innredning: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. For å plassere kummen er det foretatt utskjæring i benkeplaten. Snittflater er ikke fuktsikret. Snittflater vil kunne bli utsatt for kondens/fukt.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader ikke vurdert (TGIU):¨
- Utvendig / Taktekking.
- Utvendig / Veggkonstruksjon.
- Innvendig / Radon.
- Tekniske installasjoner / Varmtvann.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? SVAR: Ja, det har fra forrige eier vært en liten sprekk i glassflis over toalettet mot hjørnet av vannskap. Flisen er ikke i våt sone og er knapt synlig. Den har ikke utviklet seg til å bli noe større så lenge vi har bodd her. Det er ekstra fliser i loftsbod ved ønske om utskiftning.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun av faglært. Utført av Aarsrud Bygg AS og Moderne VVS AS. Bad og gang ble totalrenovert av forrige eier. Det foreligger full dokumentasjon på utført arbeid (FDV-perm foreligger).
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? SVAR: Ja, badet ble totalrenovert. Utført av Aarsrud Bygg AS og Moderne VVS AS. FDV-perm foreligger.
- Er arbeidet byggemeldt? SVAR: Nei, arbeidene var ikke søknadspliktig i 2013.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? SVAR: Ja. Etter vedlikeholdsspyling i 2019 oppsto trolig en propp i rør tilknyttet eiers andel som delvis stoppet tilførsel av varmtvann. Feilen ble utbedret av rørlegger Geir Kjær ved Moderne VVS AS og har ikke inntruffet siden. Dokumentasjon på arbeidet foreligger.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? SVAR: Ja, kun av faglært. Styret har gjennomført utskiftning av alle avløpsrør i kjeller i 2020. Styret gjennomførte også full vedlikeholdsspyling av alle avløpsrør i blokka i 2021. Det ble også gjennomført videoinspeksjon av ikke synlige avløpsrør. WaterGuard (automatisk stengeventil) installert på kjøkken i 2023. Utført av PX Solutions AS.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, kun av faglært. Brodahl Entreprenør AS: Foretok oppussing av fasade og legging av fliser på balkong i 2015. Eltel Networks: Det ble installert el-billadere på garasjeplass for eier og andre garasjeplasser i 2020.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun av faglært. T-elektro: Ifb. arbeider i gang og bad ble det utført diverse el-arbeider på bad ,gang, samt skifting av innmat i sikringsskap. Foreligger full dokumentasjon på dette. Christiania Rørleggerbedrift: Varmtvannsberedere ble skiftet i blokka i 2009 og det ble installert varmepumpeanlegg. Det har vært meldt om at det ved enkelte tilfeller tar tid å få varmt i springen. Eier har kun opplevd dette på badet. Styret har forespurt leverandør om mulige tiltak for å bedre sikring av varmtvann. Eier har også fått etablert enkelte nye stikkontakter, dimmere og spotskinner i stue. Dette er gjort av T-elektro og Lysmesteren AS.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Ja, samsvarserklæring foreligger datert 26. desember 2013.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja. Gjennomført en sluttkontroll ifb. arbeid i 2013.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ja, ladeboks ved eiers parkeringsplass installert i 2020.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? SVAR: Ja. Er kjent med at styret vurderer å iverksette et prosjekt for oppgradering av blant annet vinduer. Informasjon om dette vil trolig bli tilgjengelig ifb. årets generalforsamling i slutten av mars 2023.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? SVAR: Ja. Det har vært ett tilfelle av påstått observasjon av rotte i garasjeanlegg. Det ble gjort tiltak etter meldte observasjon, nye observasjoner er ikke meldt. Eier har aldri observert skadedyr.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og tre soverom.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk Baderommet er utvidet med opprinnelig separat wc, samt noe utvidet mot entre/gang. Det er usikkert når disse arbeidene ble utført, men muligens da dagens bad ble rehabilitert i 2013. Arbeidene var ikke søknadspliktige i 2013.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 381 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass i oppvarmet garasjeanlegg. Fellesutgiftene for garasjeplassen innbetales sammen med fellesutgiftene til borettslaget.
Selger har også montert lader til el-bil. Bruk av lader/strøm koster pr. i dag kr 350/mnd. Det betales til borettslaget, i tillegg til felleskostnader.

Fra husordensregler/vedtekter:
All eventuell utleie (fremleie) av garasjer skjer kun etter skriftlig søknad til styret. Styret forbeholder seg retten til å nekte eller stoppe utleie. Fortrinnsrett til fremleie av garasjene har andelseiere i borettslaget. Søknad om fremleie må sendes inn selv om det ikke tas godtgjørelse for utleien.

Fremleie godkjennes kun for 6 måneder av gangen, med mulighet til fornyelse. Søknad om fornyelse må eieren sende til styret i tide. Ved fremleie har eier av garasjen selv plikt til og ansvar for å kreve nøkkel tilbake ved utleiens opphør. Automatisk portåpner tillates ikke utleid, fremleietaker skal bare disponere nøkkel. Garasjene kan ikke utleies til biler/kjøretøy som nyttes til ervervsvirksomhet.

Det er ikke tillatt å drive store reparasjonsarbeider av egen eller andres bil i garasjene. Likeledes er sprøytelakkering, sveising, skifting av olje og bruk av kjemiske væsker o.l. samt annen virksomhet som kan skade andres eiendom og/eller eiendommen, forbudt. Dessuten er oppbevaring av bensin, olje og andre kjemiske væsker ikke tillatt i garasjene ifølge Brannvesenet.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Byggeår 1983.
Taktekking: Ukjent tekking.
Veggkonstruksjon: Yttervegger i betong og bindingsverk, med panel og fasadeplater.
Vinduene fra byggeperioden. Noen vindusposter, karmer trenger noe oppgraderinger. Det ble ikke registrert punkterte vinduer eller kondensering på befaringstidspunktet. Takstmannen anmerker at det kan det være vanskelig å registrere slike forhold, da dette er avhengig av temperatur og luftfuktighet, og kan være synlig kun sporadisk.
Dører: Entredør er fra byggeperioden. Døren er lyd- og brannklassifisert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende:
- Bergverksgata 6A-C - Boligblokk m. Garasjer - Ferdigattest datert 1985.
- Bergverksgata 6B - Installasjon av trappeheis - Ferdigattest datert 2015.
Dokumentene følger vedlagt

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, med panelovner.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til  tomt for offentlig bygning (barnehage), friområde, byggeområde for boliger og trafikkområde (fortau) etter  S-2547 av 11.06.1981. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Området er også regulert til allmennyttig/offentlig formål (kunsthøgskole med tilhørende anlegg, spesialområde bevaring (kultur, undervisning, bevertning, kontor, industri m.m.) iht. S- 3851 av 20.06.2001. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Marselis' gate 35 A - Fasadeendring. Saksnummer: 202103358 - Byggesak. Mottatt sak: 24.02.2021. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202103358
- Fossveien 23 B - Installasjon av brannalarmanlegg. Saksnummer: 202215319 - Byggesak. Mottatt sak: 21.10.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202215319
- Steenstrups gate 12 A - Oppføring av balkonger. Saksnummer: 202214981 - Byggesak. Mottatt sak: 13.10.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202214981

Det bygges, rives og rehabiliteres i området, og det anbefales å ta et søk hos kommunen her: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1965/508623-1/105  Forkjøpsrett  
31.05.1965 
IFLG SAMEIEKONTRAKT
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/539195-1/105  Obligasjon  
03.08.1984 
BELØP: NOK 10.336.000
Panthaver: Fremtidige Andelseiere I Brl. Repr V/Styret.  
Lnr.: 10004641
Overført fra: 0301-228/629

1984/539195-3/105   ** Prioritetsbestemmelse  
03.08.1984  Prioritet etter kr 7.870.000 ABC Bank

1998/20119-1/105   ** Diverse påtegning  
08.04.1998  Mortifikasjonsdom sak nr:97-341 A
Autorisert kopi utstedt samme dag.

1998/46549-2/105   ** Transport av panthaver  
13.08.1998  
Fra: ABC-bank  
Lnr.: 1086573
Til: Vidar Laune  
Lnr.: 4951569
1998/60010-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
13.10.1998  veket for: OBLIGASJON 1998/25862-1/105

 2006/395063-1/200   ** Transport av panthaver  
22.08.2006 
Fra: Vidar Launy  
Lnr.: 4951569
Til: Fremtidige Andelseiere I Brl. Repr V/Styret.  
Lnr.: 10004641
 
1986/36885-1/105  Best. om adkomstrett  
19.06.1986 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere

1991/17086-1/105  Best. om adkomstrett  
08.04.1991 
Gjensidig bruksrett for gnr 228 bnr 1 og bnr 629 langs felles grense. Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo bygningsråd.
Overført fra: 0301-228/629
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/286967-1/200  Erklæring/avtale  
22.04.2010 
Rettighetshaver: ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspennings og høyspennings kabelanlegg.
Med flere bestemmelser

2015/200578-1/200  Pantedokument  
05.03.2015 
BELØP: NOK 5.100.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Elektronisk innsendt

Grunndata
1986/36890-1/105  Registrering av grunn  
19.06.1986  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:1

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Bergverksgaten Borettslag Al, Orgnr: 958541171

Borettslaget består av 35 andelsleiligheter. Bergverksgaten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 958541171, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Forsikring

IF forsikring Polisenummer: 515752

Regnskap

Kommentarer til regnskapet 2021:
- Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 2 027 219. Dette er i henhold til budsjett.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 1 605 657. Dette er i henhold til budsjett.
- Resultat
Årets resultat på kr 334 818 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 1 774 996 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Regnskap 2021 og budsjett 2022 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen. Nekter styret å godkjenne erververen som bruker, må melding om dette komme fram til erververen senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt.
- Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.
- Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre.
- All eventuell utleie (fremleie) av garasjer skjer kun etter skriftlig søknad til styret.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020:
- Infrastruktur el-billading. Strøminntak forsterket og lagt infrastruktur for lademulighet for el-biler på alle parkeringsplasser.
- Utskifting avløpsrør. Det ble foretatt utskifting av horisontale avløpsrør i kjeller.
2015:
- Oppussing av fasade. Det ble foretatt oppussing av fasade og legging av fliser på balkonger og terrasser.
2010:
- Ekstra boder. Det ble i bygd ekstra boder til samtlige leiligheter. Disse ble bygd på ledige arealer i 1. etasje, og på loft.
2008-2009:
- ENØK-prosjekt - nye varmtvannsberedere mv. Det ble skiftet varmtvannsberedere og installert varmepumper. Installert termo-elektronisk styring av varmekabler i oppkjørsel. Dette i samarbeid med eier av naboeiendom. Det ble installert styring av varmekabler i takrenner.
2006-2007:
- Oppussing av oppganger. Alle oppganger ble pusset opp; med nytt gulvbelegg, maling av tak og vegger, utsmykning med gamle foto fra Grünerløkka m.v.

Styrets arbeid:
- Styret har i 2021 gjort sitt beste for å ivareta fellesskapets interesser og den enkelte beboers trivsel.
- Det ble utført beskjæring av både planter og trær sommer/høst.
- Videoinspeksjon av ikke synlige avløpsrør i grunnen er gjennomført. Detaljert analyse av inspeksjonen gjenstår
- På rørprosjektet gjenstår fortsatt utbedring av vannrør på alle kjøkken, og installering av WaterGuard. På grunn av leveranseproblemer under pandemien, har dette arbeidet stoppet opp. Så snart utstyr er tilgjengelig på markedet, gjenopptas denne siste delen av prosjektet.
- Oppfølging av berederanlegget har også siste år krevd ressurser. Det har kommet noen spredte klager på dårlig varmtvann. Christiania Rørleggerbedrift (leverandør av anlegget) er forspurt om forslag til tiltak for bedre sikring av varmtvann.
- Årlig service/vedlikehold av garasjeporter og rengjøring av pumpesump i kjeller ble gjennomført.
- Det ble også siste år fjernet betydelig med tagging på fasaden. Borettslaget abonnerer på ordningen Stopp Taggingen.
- Det ble på høsten skiftet ut røykvarslere og brannslukkere i samtlige leiligheter. Det var 10 år siden forrige utskifting.
- Det ble foretatt en inspeksjon av fri rømningsvei 2 fra balkonger i blokka vår. En nærmere oppfølging vil måtte gjennomføres i 2022.
- Etter styrets anmodning, skiftet Boligbygg Oslo KF ut sine leiligheters markiser. De gamle var meget slitt og skjemmende.
- Styret inngikk på våren en tilkallingsavtale med vekterselskapet Securitas. Dette på grunn av uønsket besøk i omradet på i og rundt var gjesteparkering. Securitas greide ikke å effektuere denne avtalen. Når høsten kom, viste det seg at problemene med uønsket besøk hadde avtatt betydelig. Dermed ble avtalen stilt i bero.
- Styret har vurdert utvidelse av sykkelboder, men besluttet å se dette i sammenheng med et evt. større prosjekt med oppgradering av bygningsmassen.
- Det ble foretatt en inspeksjon av ventilasjon fra kjøkken i alle leiligheter. Dette for å kontrollere at kjøkkenventilator ikke var tilkoplet sentralt avtrekk. En nærmere oppfølging vil måtte gjennomføres i 2022.
- Det ble senhøstes foretatt full vedlikeholdsspyling av alle avløpsrør i blokka.
- Da det de siste årene har vært en del svikt i dørtelefonanlegget, ble det oppgradert siste år.

Iht. mail mottatt fra styret 15.03.2023:
Styret har nylig mottatt en oppdatert tilstandsvurdering fra bygningsteknisk konsulent. Hvilke tiltak som skal gjennomføres på bakgrunn av den, er foreløpig uklart. Her må både styret og andelseiere vurdere hva som både er nødvendig og økonomisk forsvarlig i dagens situasjon. Det vil nok bli fokus på sikkerhet (brann) og energiøkonomisering. Budsjett for dette er det ikke mulighet til å si noe spesifikt om pr i dag. Fra og med 01.01.2023 kommer det en økning på 10% i fellesutgiftene. 10 % økning i felleskostnader er foretatt på bakgrunn av den generelle økning av kostnader den siste tiden. De viktigste elementer er kommunale avgifter, strøm, lånerenter og forsikringer. Videre økninger kommer mye an på den generelle videre kostnadsvekst, og tiltak under forrige punkt.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr i borettslaget. Hunder skal føres i bånd i trapperom og på borettslagets fellesområde for øvrig (inne og ute). Katter skal kun være innekatter. Verken hunder eller katter kan mates - eller oppholde seg i trapperom. Hunde- eller kattehold begrenser seg til et dyr per husstand. Husstander som tar husdyr inn i borettslaget plikter å melde skriftlig til styret. Husdyrets eier har ansvar for å påse at dyret ikke er til sjenanse for andre beboere. Eieren er pålagt å fjerne ekskrementer under lufteturer og ha full kontroll over dyret, slik at det ikke støyer eller er truende overfor borettslagets beboere eller andre. Hvis eieren ikke overholder sine plikter, kan styret nekte videre dyrehold og/eller påby dyret fjernet. Etterkommes ikke påbudet, betraktes dette som alvorlig brudd på husordensreglene, med de følger dette innebærer etter borettslagslov og vedtekter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer i kjøkken medfølger.

Følgende tilbehør medfølger ikke:
- Klesskap, hylle og ribbevegg barnerom
- Stringhylle stue og kjøkken
- Lampe over spisebord
- Hyller i bod

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NAFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 89 81 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bergverksgata 6 A, 0551, Oslo, Gnr. 228 bnr. 629, andelsnr. 10 i Bergverksgaten Borettslag Al med orgnr. 958541171 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-23-0026

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.