GRÜNERLØKKA, Kirkegårdsgata 5
4 550 000,-
Lys, lekker og gjennomgående 3-roms loftsleilighet | Gulvareal 62 kvm | Store vindusflater | Kjøkken 2015

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 550 000,-
 • Omkostninger: 128 289,-
 • Totalpris: 4 899 923,-
 • Fellesutgifter 3 400,-
Beregnet totalkostnad:
4 550 000,- (Prisantydning) 221 634,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 771 634,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 270,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 771 634,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 289,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 899 923,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1880
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 113
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 279057660
 • Sist endret: 23.11.22 16:47
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 48%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 71%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 98%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Kirkegårdsgata 5! Her bor du på toppen av Grünerløkka med utsikt over byens tak. Praktisk og luftig planløsning med store vindusflater gir boligen gode, innvendig lysforhold og sjarmerende utsikt mot kanskje byens fineste bakgård! Boligen har både en sentral og tilbaketrukket beliggenhet med kort gange til kollektivtransport, butikker, parker mm.

- Stue med gode møbleringsmuligheter
- Stilrent kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
- Romslig, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
- Entré med garderobeskap
- Pipeløp i stuen
- Disponerer en bod i kjeller på 6 kvm og en bod på loft på 4 kvm
- Mulighet for utleie

Innhold

Leiligheten er beliggende i 5. etasje og inneholder: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller målt til ca. 6 m2 og bod på loft målt til ca. 4 m2 med skråtak.

Entré

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som skoskap, kommode, knagger etc. Stort garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Lys og romslig stue med store vinduer som gir gode, innvendig lysforhold, samt en hyggelig utsikt. Flotte møbleringsmuligheter med god plass til sofaseksjon og tilhørende møblement, samt spisebord. Pipeløp i stuen.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og bidrar til en luftig og sosial planløsning. Kjøkkeninnredning fra 2015 med profilerte fronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket vask i kompositt materiale med ettgreps armatur. Belysning under overskap. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Induksjonstopp. Ventilator med belysning og kullfilter. Vannrør av typen rør-i-rør og avløpsrør av typen plast.

Bad

Flislagt baderom fra 1997 med servantskap med glatte fronter i hvit utførsel, innfelt speil og lysarmatur over servant. Dusjkabinett og frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. OSO varmtvannsbereder på ca. 120 liter. Vannrør av typen rør-i-rør system og avløpsrør av typen plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på vegg. Mekanisk avtrekk.

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Stor, takhøy skyvedørsgarderobe med speilfront medfølger.

Soverom 2

Rom benyttet som soverom. Plass til seng/kontorpult og kommode. Soverommet er vurdert til å ha en størrelse/utforming som avviker fra tiltenkt funksjon, under 15 m3. Det er ikke kjent om rommet er godkjent og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealet er omtalt i tilstandsrapporten etter dagens bruk.

Overflater

Gulvflater belagt med laminatgulv og parkettgulv. Malte vegg- og himlingsflater. Profilerte innerdører. Ventilasjon basert på naturlig avtrekk og naturlig.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. Her bor du med kort gange til flotte Sofienbergparken og det vil ta deg kun minutters gange til sentrale Olaf Ryes Plass. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Fine dining Omakase sushi og byens beste pizza på nyåpnede Apostrophe by Lofthus på Rathkes plass, ligger kun et par minutter unna leiligheten.

Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.

Til den ivrige mosjonisten finner du Evo i Thorvald Meyers gate, SATS både på Ringnes Park og på Schous plass. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.

Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Schous plass eller Lakkegata skole, med både trikk og buss. Fra Schous plass stopper trikk nr. 11, 12 og 18 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). Fra Lakkegata skole finner du trikk nr. 17 og buss nr. 31. Alle disse linjene tar deg til sentrum på få minutter. Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Det er også bysykkel-stasjoner ved Sofienbergparken kun noen meter fra leiligheten, Schous Plass, Helgesens gate og Olaf Ryes plass. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Felleskostnader

3 400 pr. mnd. Inkl.: Bygningsforsikring, kommunale avgifter, betjening fellesgjeld, forretningsførsel, m.m

Er internett og kabel-tv inkludert i felleskostnadene?
Styre svarer: Ja og nei; vi har en fellesavtale med Telia (tidligere Get) som inkluderer felles bredbånd og et basis TV-tilbud, men selve internett-abonnementet må den enkelte stå for selv, utfra hvilken hastighet de ønsker, osv. Dersom man ønsker en kraftigere TV-boks enn basisboksen, f.eks. med opptaksmuligheter og slike ting, må man dekke differansen selv. Den enkelte må selv kontakte Telia for eventuelle endringer, og bør da oppgi sameiets adresse slik at de registreres under fellesavtalen. Når det er sagt har vi planer om å gå gjennom denne avtalen på neste styremøte, for eventuelt å sammenlikne den med andre tilbud i vårt område, herunder inkludert fiberløsninger

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm, fyring, varmtvann, utvidelse kabel-TV, utvidelse internett, alarm, forsikring (innbo), m.m.

Andel fellesgjeld

221 634

Andel formue

29 373

Fellesgjeld / lånevilkår

Informasjon om lån per 01.10.2022:
Bank: DNB
Lånenummer: 1636.51.48671
Nominell rente: 4,90 %
Innfrielsesår: 01.12.2041
Lånetype: Annuitet
Antall terminer pr år: 12
Saldo pr 01.10.2022: kr 2.353.234
Andel av saldo: kr 221.634

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Iht. eiendomsskattelisten foreligger det ikke eiendomsskatt for seksjonen. Det gjøres likevel oppmerksom på at dette kan komme i fremtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning: Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 094 041 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 938 549 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (TG 2):
- Bad / Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Fuger må utbedres.
- Bad / Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes. Sprekk i enkelte fliser, samt manglende flisfug.
- Bad / Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
- Kjøkken / Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom / Overflater himling: Enkelte riss/sprekker i plateskjøter og overganger.
- Øvrige rom / Overflater gulv: Stedvis knirk i laminatgulvet. Parkettgulv bærer preg av bruksslitasje.
- Øvrige rom / Innerdører: Dører på bad bærer preg slitasje.
- Tekniske anlegg / Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Dører og vinduer / Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Dører og vinduer / Takvinduer: Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader ikke undersøkt (TIGU):
- Bad / Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Ildsteder / skorsteiner innvendig / Annet: Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.

69% av boligen har fått TG 0, TG 1 og i orden.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Sprekk i flis.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Gården ble pusset opp i 2022.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun faglært av BB Elektro. Skiftet stikkontakter og montert flere.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Grunnflate: 62 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken.

Det foreligger byggetegninger fra 1998 da boligen ble innredet. Rom benyttet som soverom 2 er vurdert til å ha en størrelse/utforming som avviker fra tiltenkt funksjon, under 15 m3. Det er ikke kjent om rommet er godkjent og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealet er omtalt i rapporten etter dagens bruk. Tegningen følger vedlagt.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 271 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Selveierleilighet tilhørerne Kirkegårdsgata 5 Sameie beliggende i bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Felles tomt for sameiet i bakgården. Klassisk bygård over 5 etasjer, samt kjeller. Grunnmur av naturstein. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av murkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur. Leiligheten har glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Vinduer med 2-lags glass fra 1997.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger også ferdigattest for innredning av loftsleilighet, datert 1998. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
- Markveien - Bestilling av oppstartsmøte - Gateopprustning. Saksnummer: 202209792 - Reguleringssak. Mottatt sak: 28.06.2022. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209792

Pågående byggesaker:
-  Vahl skole til Schous plass - Sykkelfelt i Korsgata mellom Thorvald Meyers gate og Herslebs gate. Saksnummer: 202109860 - Byggesak. Mottatt sak: 10.06.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202109860
- Schæffers gate 12 A-C - Rehabilitering av fire skorsteiner. Saksnummer: 202215044 - Byggesak. Mottatt sak: 17.10.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202215044
-  Schæffers gate 12 A-C - Utskifting av 14 dører i branncelleskille mot leiligheter og installasjon av 4 vinduer med brannmotstand i trapperom. Saksnummer: 201817414 - Byggesak. Mottatt sak: 03.12.2018. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201817414
- Kirkegårdsgata 1 A-D - Bruksendring av loft til boliger, oppdeling av enkelte boliger i 1., 2. og 3. etasje, bruksendring til servering/kafé på hjørnet i 1. etasje, fasadeendringer. Saksnummer: 201715401 - Byggesak. Mottatt sak: 11.10.2017. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201715401
- Rathkes gate 12 C - Innsetting av vindu. Saksnummer: 202207928 - Byggesak. Mottatt sak: 24.05.2022. Status: Søknad under behandling. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207928
- Rathkes gate 12 A - Oppføring av balkonger. Saksnummer: 202213753 - Byggesak. Mottatt sak: 22.09.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202213753
- Rathkes gate 14 A og B - Oppføring av balkonger. Saksnummer: 202206350 - Byggesak. Mottatt sak: 26.04.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202206350
- Kirkegårdsgata 9 A - Oppføring av balkonger. Saksnummer  202200508 - Byggesak. Mottatt sak: 11.01.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202200508
- Kirkegårdsgata 9 A - Bruksendring av loft til boareal for underliggende leilighet H0402. Saksnummer: 202111833 - Byggesak. Mottatt sak: 09.07.2021. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111833
- Kirkegårdsgata 11 A og B - Installasjon av brannalarmanlegg. Saksnummer: 202006468 -Byggesak. Mottatt sak: 22.04.2020. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202006468
- Sverdrups gate 14 - Etablering av heldekkende brannalarmanlegg. Saksnummer: 202211832 - Byggesak. Mottatt sak         : 18.08.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202211832

Det bygges, rives og rehabiliteres i området og det anbefales å ta et søk hos kommunen her: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser:
1964/512368-1/105  Erklæring/avtale  
03.09.1964 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/113
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/512434-1/105  Erklæring/avtale  
04.09.1964 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/113
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/25641-1/105  Erklæring/avtale  
08.05.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1 - 16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1 - 12 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:286  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:287  
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale minstekrav
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
1994/44914-1/105  Seksjonering  
17.08.1994 
opprettet seksjoner:
snr: 12
formål: Bolig
sameiebrøk: 136/790
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer:
1986/52830-1/105  Best. om adkomstrett  
27.08.1986 
Overført fra: 0301-228/113
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1 - 12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1 - 16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1 - 12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1 - 10
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/113

1988/56988-1/105  Best. om adkomstrett  
25.08.1988 
Overført fra: 0301-228/113
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1 - 12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1 - 16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1 - 12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:284  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/113

1999/41573-1/105  Erklæring/avtale  
03.08.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:109  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:111  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:113 Snr:1 - 12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:278 Snr:1 - 16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:280 Snr:1 - 12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:386  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:387 Snr:1 - 10
Gårdsromerklæring
Bestemmelse om parkering/lagring(forbud)
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
v/direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav
til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav
ved utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Kirkegårdsgt. 5, Orgnr: 986712321

Forkjøpsrett

Det foreligger ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Fremtind Forsikring Polisenummer: 15810933

Regnskap

Kommentarer til årsregnskapet:
- Disponible midler pr 31.12.2021: 359.149 kr.
- Resultat: 107.988 kr.

Regnskapet for 2021 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og disse vedtekter, har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse.
- Den enkelte sameier har enerett til å bruke sin bruksenhet og rett til å benytte fellesarealene til det de er beregnet eller vanlig brukt til.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. mottatt mail fra styreleder:
Vi er midt i rehabilitering av fasader og portrom. Frontfasaden ble ferdig i begynnelsen av oktober, og portrommet ble påbegynt i går. De regner med å være ferdige der innen 1. desember i år.  Oppgangen ble pusset opp i vår. Det som gjenstår nå er bakgårdsfasden, men den har blitt utsatt fordi frontfasaden tok vesentlig lenger tid enn først antatt. Vi vil se an bakgården når vi har oversikt over økonomien etter at de andre arbeidene er ferdigstilt.
Det er ikke planlagt noen økning i kostnader, annet enn et mulig påslag for å holde tritt med den heftige prisstigningen for tiden. Vi vil, som nevnt over, også se an økonomien når de siste fasadefakturaene er betalt. Vi skal ha et styremøte om neste års budsjett om ikke så lenge, og det er derfor foreløpig litt tidlig for å gi et klart svar her.

Er internett og kabel-tv inkludert i felleskostnadene?
Styrte svarer: Ja og nei; vi har en fellesavtale med Telia (tidligere Get) som inkluderer felles bredbånd og et basis TV-tilbud, men selve internett-abonnementet må den enkelte stå for selv, utfra hvilken hastighet de ønsker, osv. Dersom man ønsker en kraftigere TV-boks enn basisboksen, f.eks. med opptaksmuligheter og slike ting, må man dekke differansen selv. Den enkelte må selv kontakte Telia for eventuelle endringer, og bør da oppgi sameiets adresse slik at de registreres under fellesavtalen. Når det er sagt har vi planer om å gå gjennom denne avtalen på neste styremøte, for eventuelt å sammenlikne den med andre tilbud i vårt område, herunder inkludert fiberløsninger

Det må alltid påregnes generelt vedlikehold. Innkalling og protokoll fra årsmøte 2022 følger vedlagt.

Husdyrhold

Husdyrhold skal godkjennes av styret. Det er ikke tillatt hvis det er til urimelig sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kirkegårdsgata 5, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 113 snr. 12 orgnr. 986712321 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-22-0180

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.