# Sølvsmiekvartalet / Grünerløkka, Steenstrups gate 16
5 100 000,-
Klassisk og rålekker 3-roms på beste Grünerløkka | Modernisert 2016 | God takhøyde (2,8 meter) | Fantastisk gårdsrom

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 100 000,-
 • Omkostninger: 140 139,-
 • Totalpris: 5 385 830,-
 • Fellesutgifter 3 199,-
Beregnet totalkostnad:
5 100 000,- (Prisantydning) 145 691,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 245 691,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 131 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 245 691,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 139,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 385 830,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Antall rom: 3
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1885
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 406
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 281097751
 • Sist endret: 24.11.22 15:14
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 67%
  eier sin egen bolig
 • 44%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 58%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 21%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Lys, pen og klassisk 3-roms beliggende sentralt, men likevel tilbaketrukket til på populære Grünerløkka. Boligen er beliggende i høy 1. etasje og har en gjennomgående og god planløsning. Store klassiske vindusflater og god takhøyde (2,8 meter) bidrar til en luftig romfølelse.

- Leiligheten ble modernisert 2016
- Romslig og gjennomgående planløsning
- Klassisk rosett i stue
- Gode møbleringsmuligheter
- Kjøkken med alt av medfølgende hvitevarer
- Pent baderom modernisert 2016
- To soverom av god størrelse og medfølgende garderobeløsninger
- Disponerer to boder
- Taket og pipene på taket ble totalrenovert i 2020
- Mulighet for å leie grendehus i bakgården, til losji for gjester, bursdagsfester o.l.
- Meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt til, rett ved Olaf Ryes plass, Birkelunden og Akerselva.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1 etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har calinganlegg. Boligen består av entré, to soverom, bad,
stue/kjøkken.

Boligen disponerer en kjellerbod på ca. 4 kvm, samt en kjellerbod på ca. 4 kvm.

Entré

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som skoskap, kommode, knagger etc. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Svært romslig stue med store vinduer som gir gode, innvendig lysforhold, samt en hyggelig utsikt. Flotte møbleringsmuligheter med god plass til sofaseksjon og tilhørende møblement, samt rom for spisebord til hyggelig sammenkomster. Flott rosett i himling.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og har en praktisk kjøkkenøy (montert 2018) som skaper et naturlig skille mellom sonene. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Plater mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert komfyr. Nedfelt induksjonstopp. Mekanisk kjøkkenventilator med kullfilter. Integrert oppvaskmaskin. Integrert kjøleskap. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlig avløpsrør av plast.

Bad

Pent, tidsriktig baderom modernisert 2016. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap over servant med overlys. Dusjnisje med innfellbare glassdører. Innebygget sisterne med vegghengt klosett. Flislagt gulv med varme og malt himling med downlights. Vannrør i typen rør-i-rør. Synlig avløpsrør av plast og avtrekksventil i vegg.

Soverom

Boligen har to soverom hvorav begge med rom for dobbeltseng, nattbord og kommode. Begge rom har medfølgende garderobeløsninger med god plass til oppheng av klær mm.

Overflater

Gulv: Parkett. Fliser på baderom.
Vegg: Malte veggflater. Fliser på baderom.
Himling: Malte himlingsflater. Downlights i entré og bad.
Garderobeskap i soverommene. Hvite profilerte innerdører. Boligen har naturlig ventilasjon.
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt 2,51 meter takhøyde på bad. Takhøyde i entré og soverom 2 er målt til ca. 2,66 meter. I øvrige rom er takhøyde målt til ca. 2. 86 meter. Etasjeskille av tre. Det er utført skjevhetsmåling i entré og stue/kjøkken.

Beliggenhet

Steenstrups gate er en rolig sidegate i hjertet av Grünerløkka. Leiligheten har en meget etterspurt og sentral beliggenhet, rett ved Olaf Ryes plass, Birkelunden og Akerselva. Leiligheten har nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Her finner du også Sofienbergparken og hvis du går et par minutter i motsatt retning kommer du til Kubaparken og Grünerhagen. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Kun to kvartaler unna leiligheten finner du Villa Paradiso, Way Down South, Munchies og Tim Wendelboe og de populære utestedene Parkteateret, Tea Lounge, Aku-Aku og Grünerløkka Brygghus. I Birkelunden og på Olaf Ryes plass arrangeres det ofte markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva kun få minutters gange fra leiligheten finner du også Vulkan, Oslos kreative og kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også Fitness 24, EVO og SATS i umiddelbar nærhet.

God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Olaf Ryes plass trikkestopp) med trikk linje 11, 12 og 18, til Oslo Sentralstasjon tar det kun 7 min. Ett par minutters gange finner du også holdeplass for buss 30 som tar deg direkte til BI og Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. 31-bussen og 17-trikken kjører også via Heimdalsgata. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker (også søndagsåpent).

Felleskostnader

3 199 pr. mnd. 25 mbps inkludert i internetthastighet og TV inkludert, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, normalt vedlikehold, forretningsførsl m.m.

Herav:
Felleskostnader: 2.991,-
Kollektiv Get-avtale: 208,-

I husleien er det 25 mbps inkludert i internetthastighet og TV inkludert.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 5% den 01.07.2022.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, varmtvann, fyring, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

145 691,- pr. 22.09.2022.

Andel formue

9 946,- pr. 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS04-98207893900
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 2.657.774,-
Restløpetid: 12 år 11 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente (pr. 22.09.2022): 5,20%
Kapitalkostnad for seksjon 13: 1.299,-
Restgjeld for seksjon 13: 145.691,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Iht. eiendomsskattelisten foreligger det pt. ingen eiendomsskatt for seksjonen. Det opplyses likevel at dette kan påløpe i fremtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning: Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 079 550 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 886 381 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 (TG2):
- Bad / Overflater vegger: Det er riss/sprekker i veggfliser ved avtrekksventil. Kan skyldes utettheter i tettesjikt.
- Bad / Overflater gulv: Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Kjøkken / Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken / Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Kjøkken / Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
- Øvrige rom / Overflater gulv: Det er sprekker i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad ikke undersøkt (TGIU):
- Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

78% av boligen har fått TG0, TG1 og i orden iht. vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Sprekker i fuger mellom noen flis.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Ble oppusset av en av de forrige eierne. Vet ingenting om arbeidet. Har ikke kvitteringer. Ble utført i 2016.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Svar: Ja. Det var problemer med skorsteinene på taket til sameiet. Dette ble utbedra (renovert i 2020).
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Skjev parkett noen steder inne i leiligheten.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Har vært lekkasjer i taket på bygget (sameiet). Taket ble renovert i 2020.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun ufaglærte / egeninnsats. Byggconcept utbedret taket på bygget og renoverte piper på tak i 2020. Rasfare utbedra fasadene i 2017/2018.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun faglært.
Oslo elektrikere AS installerte nytt sikringsskap i leiligheten, nye kurser på kjøkkenet, lys under skap, stikk til stekeovn, oppvaskmaskin og koketopp, opplegg av 3stk downlights i gang, opplegg av 4 stk downlights på badet, byttet tilførsel, stikk til vaskemaskin i kjeller, tilkobling av VVB, opplegg av stikk i stuen og opplegg av varmekabler og termostat på badet i 2016. Samsvarserklæring foreligger i Boligmappa. Oslo elektrikere AS utbedret sikringer som ikke slo ut på jordfeilbrytere i 2020. Energiplan AS oppdaterte EL-anlegget, internkontroll, oppgraderte kurs inn til strømskap fra kjelleren fra 25A til 40A. Kabel fra elskap ble byttet fra 6 kvadratmilimeter til 10 kvadratmilimeter, alle kurser ble testet. Alt fra Energiplan ble gjort i 2021. Samsvarserklæring foreligger i Boligmappa.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja, samsvarserklæring for arbeidet i 2016 av Oslo elektrikere AS og for arbeidet av Energiplan AS i 2021.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. , El-tilsyn av Elvia AS i 2020.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja. Det er forslag fra forrige årsmøtereferat om å se på feiing av pipeløp.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Svar:  Ja, det var råteskader på taket. Taket ble renovert og råteskadene utbedret av Byggconcept i 2020.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Det foreligger godkjente, originale byggetegninger som ikke stemmer overens med dagens planløsning. Opprinnelig kjøkken har blitt flyttet ut til stuen, og det har blitt etablert soverom hvor opprinnelig kjøkken lå. Rommene er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemeldte eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Plantegningen følger vedlagt.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 618 kvm, Eierform: Eiet tomt
Sameiet består av 15 seksjoner og har felles tomt. Tomtearealet er opparbeidet med felles gårdsrom. Gårdsrom har plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen av saltaksform utvendig tekket med takstein. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget. Boligen har entrédør av tre med brannklasse B-30. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1982.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Ca. kwh: 13 000 (årlig).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Steenstrups gate 21 - Installasjon av brannalarmanlegg. Saksnummer: 202114127 - Byggesak. Mottatt sak: 09.09.2021. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202114127
- Markveien 7 A og B - Oppføring av balkonger mot bakgård. Saksnummer: 201609721 - Byggesak. Mottatt sak: 23.06.2016. Status: Søknad om endret tillatelse avslått. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201609721
- Steenstrups gate 17 - Oppdeling av leilighet til to boenheter. Saksnummer: 200707170 - Byggesak. Mottatt sak: 21.06.2007. Status: Mottatt søknad om endring. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200707170
- Markveien 9 - Åpning i bærevegg og utvidelse av bad i H0204. Saksnummer: 202016191 - Byggesak. Mottatt sak: 13.10.2020. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016191
- Steenstrups gate 20 - Etablering av røykskillende dører i underetasje - Foss videregående skole. Saksnummer: 201904236 - Byggesak. Mottatt sak: 15.03.2019. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201904236
- Steenstrups gate 20 - Etablering av ny branncelle - Foss videregående skole. Saksnummer: 201807693 - Byggesak. Mottatt sak: 01.06.2018. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201807693

Det bygges, rives og rehabiliteres i området, og det anbefales å ta et søk hos kommunen her: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1894/990894-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
10.02.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/406
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1894/990895-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
29.05.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-228/406
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/545516-6/105  Erklæring/avtale  
11.09.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
1984/545516-2/105  Resek/deling av seksjon  
11.09.1984 
oppdelt seksjoner: snr: 1
formål: Næring
sameiebrøk: 1201/1441
seksjonsameieandeler: snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 79/1441
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 14 SEKSJONER

Rettigheter på andre eiendommer:
1989/41590-1/105  Best. om adkomstrett  
27.06.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:42 Snr:1-14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:43 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:44 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:335  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:336  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:338 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:402 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:404  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:406 Snr:1-15
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Steenstrups Gate 16, Orgnr: 986089039

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 743276

Regnskap

Driftsresultat 2021: 255.274,-
Årsresultat 2021: 154.894,-
Sum egenkapital og gjeld: 196.926,-
Regnskap for 2021 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Hver sameier har anledning til fritt å overdra sine rettigheter med tilhørende forpliktelser, samt pantsette og bortleie sin seksjon. Dog må styret varsles om fremleie før innflyttning finner sted.
Vedtekter følger vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. ekstraordinær generalforsamling november 2022:
- Vannlekkasje med muggsopp: Vannlekkasjen er oppstått mellom takterrasse/tak og leilighet i 4. etasje i oppgang A. Saken er meldt til sameiets forsikringsselskap og firmaet Recover AS har vært på befaring. Membran i terrassegulv kan være årsaken til lekkasjen og er dermed sameiet sitt snvar siden dette regnes som den av taket. Forslag til vedtak: Styret følger opp saken og setter i gang nødvendige tiltak så raskt soom mulig for å stoppe den pågående lekkasjen. I tillegg må skadet området repareres/tørkes opp slik at muggsopp ikke kan oppstå igjen. Forslaget ble vedtatt.
- Avvik fra brann- og redningsetaten på fyringsanlegget: Brann- og redningsetaten gjennomførte tilsyn i sameiet 11. og 12 oktober 2022. Under tilsynet fant de avvik på fyringsanlegget i noen leiligheter og på sameiets skorsteinsløp, feieluke og sotluke. Forslag til vedtak: Styret henter inn anbud for å bytte ut sotluker for pipeløp i bruk og installerer feieluker det det mangler. Forslag vedtatt.

Ingen ny status på skade på fasade B-oppgang eller sjekk av pris på forsikring siden fokuset nå har vært en ny sak med lekkasje fra takterrasse til leilighet under iht. styret.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Tillatt iht. eierseksjonsloven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Gardiner og gardinstang følger ikke med.
- Tamper på begge soverom følger ikke med.
- 2 stk veggmonterte lamper i stue følger ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Boligen har entrédør av tre med brannklasse B-30. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass 1982.
- Boligen har røykvarslere og håndholdt brannslukker.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Overspenningsvern på 32A. Boligen har skjult elektrisk anlegg.
- Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for vann på bad. Stoppekran for vann i fordelerskap.
- Hovedstoppekran og stakeluke plassert i kjeller.
- Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2016 i kjellerbod.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Steenstrups gate 16, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 406 snr. 13 orgnr. 986089039 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-22-0168

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.