# Grünerløkka, Thorvald Meyers gate 48B
4 700 000,-
Lys, flott og gjennomgående topp-/loftsleilighet beliggende i indre gårdsrom | Vestvendt takterrasse | Bad 2018

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 700 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 747 927,-
 • Fellesutgifter 3 012,-
Beregnet totalkostnad:
4 700 000,- (Prisantydning) 39 918,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 739 918,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 747 927,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1898
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 490
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 280939163
 • Sist endret: 23.11.22 12:24
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 48%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 65%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 90%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en gjennomgående og flott 2-roms topp-/ loftsleilighet beliggende sentralt, men likevel tilbaketrukket til indre gårdsrom på Olaf Ryes plass. Boligen har store vindusflater og adkomst til terrasse som kombinert gir svært gode lysforhold.

- Stue med gode møbleringsmuligheter
- Plassbygd daybed i stue
- Vestvendt terrasse på 3,7 kvm
- Kjøkken med alt av integrerte hvitevarer og mulighet for spisebord
- Pent, moderne baderom fra 2018
- Bad med opplegg for vaskemaskin
- Romslig soverom med skyvedørsgarderobe
- Gjennomgående planløsning
- Disponerer kjellerbod
- Bredbånd inkl.
- Lave felleskostnader (kun kr. 3.012 pr. mnd.)
- Bodrom i bakgården med mulighet til oppbevaring av barnevogn etc.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 4.etasje. Adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av entré, stue/kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt takterrasse oppmålt til ca. 3,7 kvm.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til ca. 4 kvm. Kjellerbod er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde iht. tilstandsrapport fra takstmann.

Entré

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som skoskap, kommode, knagger etc. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Svært romslig stue med store vinduer og adkomst til takterrasse som gir gode, innvendig lysforhold, samt en hyggelig utsikt. Flotte møbleringsmuligheter med god plass til sofaseksjon og tilhørende møblement. Praktisk, plassbygd daybed med hyggelig utsikt mot terrassen.

Takterrasse

Direkte adkomst fra stuen ti vestvendt, solrik takterrasse på ca. 3,7 kvm. Terrassen fungerer utmerket som en forlengelse av boligen i sommerhalvåret. God plass til sittegruppe, hyggelig beplantning og elektrisk grill. Det er montert både markise og utebelysning. Gulvflate belagt med fliser. Rekkverk av betong. Rekkverkshøyde er målt til ca. 110 cm.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og skaper en luftig og sosial planløsning. Innredning med lyse, slette fronter og god skap- og benkeplass. Fliser på vegg over kjøkkenbenk, benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Integrerte hvitevarer: Nedfelt keramisk platetopp, komfyr og kjøleskap. Frittstående oppvaskmaskin. Ventilator i overskap med kullfilter. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap. Vannrør av plast. Synlige avløpsrør av plast og kobber. Kjøkkenet har lekkasjestopper og komfyrvakt. God plass til spisebord for hyggelig sammenkomster.

Bad

Pent, flislagt baderom fra 2018 med dusjsone med skillevegg i glass, vegghengt servantskap i slett utførelse, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur og speilskap med belysning over servant. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksvifte i himling. Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og kontorpult / kommode. Plassbygd skyvedørsgarderobe med god lagringsplass medfølger salget.

Overflater

Gulv: Parkettbord. Fliser på bad med varme.
Vegg: Malte flater. Fliser på bad.
Himling: Malte flater.
Slette innerdører. Skyvedørsgarderobe i soverom. Takhøyder er på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 2,44 meter til 1,39 meter i stue/kjøkken. 2,35 meter til 2,03 meter i bad. 2,44 meter til 1,44 meter i soverom. 2,36 meter i entré.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. Her bor du som nabo til flotte Sofienbergparken og sentrale Olaf Ryes Plass. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Fine dining Omakase sushi og byens beste pizza på nyåpnede Apostrophe by Lofthus på Rathkes plass, ligger kun et par minutter unna leiligheten.

Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Til den ivrige mosjonisten finner du Evo i Thorvald Meyers gate, SATS både på Ringnes Park og på Schous plass. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.

Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass Fra Olaf Ryes plass stopper trikk nr. 11, 12 og 18 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker).

Felleskostnader

3 012 pr. mnd. Inkl. Bredbånd, nedbetaling andel fellesgjeld, trappevask, kom. avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og vedlikehold mm.

Herav:
Bredbånd: 269 kr.
Andel lån 2: 443 kr.
Felleskostnader: 2 300 kr.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune .Dette kommer evt. i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Andel fellesgjeld

39 918,- pr. 31.12.2022.

Andel formue

31 409,- pr. 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 39 918,11,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 31 409,05,- pr. 31.12.2022.
Ligningstall pr. 31.12.2022 (innsendt ligningsoppgave).

Lån 1:
Lånnr. 8398.71.71505 i Handelsbanken.
Annuitetslån med flytende nominell rente 4,200 % p.a., effektiv rente 4,730 % p.a.
Restsaldo pr.14.10.22 er kr 181 371,-.
Lånet innfris i 2027.

Lån 2:
Som seksjonseier i Sameiet Thorvald Meyers gt. 48, hefter også borettslaget for 51% av sameiets annuitetslån i Handelsbanken, 8398.71.71513.
Nom. rente 4,200 % p.a., eff.rente 4,390 % p.a.
Restaldo pr. 14.10.22 kr 748 731,-.
Lånet innfris 30.06.2027.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Nei.
IN-ordning: Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 990 996 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 567 585 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (TG2):
- Bad / Overflater vegger: Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Vindu bør skjermes.
- Kjøkken / Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken / Innredning: Benkeplate bærer preg av noe slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom / Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom / Innerdører: Dørbladet til innerdør ved soverom kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Elektrisk anlegg - innvendig / Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
- Dører og vinduer / Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
- Dører og vinduer / Takvinduer: Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.
- Dører og vinduer / Dører: Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.
- Balkonger, terrasser, veranda etc. / Terrasser/innelukket balkong over innvendige rom: Tettesjiktet er ikke tilgjengelig for inspeksjon, og vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand/restlevetid. Konstruksjonen er erfaringsmessig fuktutsatt. TG2 er satt for å belyse risiko. Ytterligere undersøkelser anbefales.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader ikke undersøkt (TGIU):
- Bad / Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot nabo/fellesareal.
- Tekniske anlegg / Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

67% av boligen har fått TG0, TG1 og i orden.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun faglært. Utført av Østland bygg. Bad ble pusset opp i 2018.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Utført av Østland bygg. Bad ble pusset opp i 2018.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Svar: Ja. Vi har mottatt papirer fra forrige eier.
- Er arbeidet byggemeldt? Svar: Ja. Vi har mottatt papirer fra forrige eier.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Det er noe fukt i kjellerbod.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Skjevhet i gulv, grunnet gammelt bygg.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Svar: Ja. Loft utbygget mange år tilbake i tid.
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Svar: Nei. Har ikke funnet ferdigattest for leilighet/loft. Saken er dog lukket hos plan- og bygningsetaten.
- Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Svar: Ja. Har ikke funnet ferdigattest for leilighet/loft. Saken er dog lukket hos plan- og bygningsetaten.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm

4. etasje (loftsetasje):
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.

Det foreligger original byggetegning stemplet av bygningskontrollen i Oslo 08.11.1989 hvor det fremkommer at tegningen er i samsvar med approbert byggemelding og tilsvarende byggetillatelse. Iht. dagens planløsning stemmer ikke denne med original plantegning da det er åpnet opp vegger som gjør at det i dag er en åpen løsning mellom stue og kjøkken. Det var opprinnelig vegg inn mot kjøkkenet, samt en opprinnelig vegg i mellom terrasse og soverom. Disse to er i dag revet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av murkonstruksjon. Etasjeskiller av tre.
Utvendige fasader i pussede/malte flater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har
profilert entrédør med brannklasse B30 og dørpumpe. Balkongdør med to-lags glass 1988. Vinduer med to-lags glass fra 1990, 1985 og 1984. Ett
vindu med tre-lags glass fra 1984. Takvinduer med to-lags glass fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på gården eller loftsutbyggingen. Det fremkommer i skriv fra plan- og bygningsetaten fra 09.06.1995 at borettslaget har sendt melding om at to angitte mangler er rettet, med kopi av serviceavtale vedr. brannalarm. Videre fremkommer det at saken er OK for henleggelse, men at det synes å være andre mangler som hindrer ferdigattestering, og det foreligger ingen ferdigmelding fra ansvarshavende. Saken henlegges uten ferdigattest. Skrivet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
- Markveien - Bestilling av oppstartsmøte - Gateopprustning. Saksnummer: 202209792 - Reguleringssak. Mottatt sak: 28.06.2022. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209792

Pågående byggesaker:
- Thorvald Meyers gate 50 F - Bruksendring. Saksnummer: 201801629 - Byggesak. Mottatt sak: 31.01.2018. Status: Rammetillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201801629
- Grüners gate 13 - Utskifting av heis. Saksnummer: 202106104 - Byggesak. Mottatt sak: 13.04.2021. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202106104
- Olaf Ryes plass10 - Installasjon av brannalarmanlegg. Saksnummer: 202209732 - Byggesak. Mottatt sak: 27.06.2022. Status: Tillatelse gitt. Se saken hos Oslo kommune her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209732

Det bygges, rives og rehabiliteres i området og det anbefales å ta et søk hos kommunen her: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser:
1932/991033-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
20.02.1932 
vedr. loft m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/490
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1948/412942-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
22.11.1948 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/490
Gjelder denne registerenheten med flere

1950/409747-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
20.07.1950 
Overført fra: 0301-228/490
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/508000-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
23.04.1976 
Rettighetshaver Thv. Meyersgt.50.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/490
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/87366-1/105  Best. om adkomstrett  
28.12.1987 
Bestemmelse om bruksrett
Rettighetshaver kvartal 23 11 02
Overført fra: 0301-228/490
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/87368-3/105  Erklæring/avtale  
28.12.1987 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 20,000
MED PRIORITET ETTER 90 % AV LÅNETAKST TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

1996/67345-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
26.11.1996
BELØP: NOK 4.695.255
Panthaver: Andelseierne  
Lnr.: 1153222

2017/675647-1/200  Pantedokument  
23.06.2017 21:00
BELØP: NOK 1.500.000
Panthaver: HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324

2017/675667-1/200  Pantedokument  
23.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 370.000
Panthaver: HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324

Grunndata:
1987/87368-2/105  Seksjonering  
28.12.1987 
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 746/1463
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 5 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer:
1988/22112-1/105  Best. om adkomstrett  
28.03.1988
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62 Snr:1 - 15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374 Snr:1 - 87
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:494  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:548 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549 Snr:1 - 7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:550  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:551
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1990/16104-1/105  Best. om adkomstrett 
08.03.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:60  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62 Snr:1 - 15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374 Snr:1 - 87
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 - 5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:548 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549 Snr:1 - 7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:550  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:551  
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1990/54242-1/105  Erklæring/avtale  
10.09.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:60  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62 Snr:1 - 15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:63  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374 Snr:1 - 87
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:494  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:551  
Erkl.om at eiere av overnevnte bnr. har rett til adkomstvei,
samt rett til anlegge og vedl.h tekn.ledn. på d.e. Ikke
anledn. til park.pl.Fl. best. Erkl. kan bare slettes av Oslo
komm. ved boligdirektøren.

1991/2052-1/105  Erklæring/avtale  
11.01.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:60  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62 Snr:1 - 15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374 Snr:1 - 87
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:494  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:548 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549 Snr:1 - 7
Rett til adkomst ,vedlikeh.,plikt til utbedr.etter komm.krav
(30 år) .Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo
kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.

1992/5764-1/105  Erklæring/avtale  
30.01.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:60  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374 Snr:1 - 87
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:494  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:548 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549 Snr:1 - 7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:550  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:551  
Rett til atkomst, vedl.hold., plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes u/samtykke fra
Oslo kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.

1992/5766-1/105  Erklæring/avtale  
30.01.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:60  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62 Snr:1 - 15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 -  17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:494  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:548 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549 Snr:1 - 7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:550  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:551  
Rett til atkomst, vedlikehold, plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.

1993/30972-1/105  Erklæring/avtale  
08.07.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:60  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62 Snr:1 - 15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374 Snr:1 - 87
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:486 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:494  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:548 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:550  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:551  
Rett til adkomst, vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra
Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.

1996/59689-1/105  Erklæring/avtale  
23.10.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:60  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:62 Snr:1 - 15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:372  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:374 Snr:1 - 87
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:488 Snr:1 - 17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:494  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:496  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:548 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:549 Snr:1 - 7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:550  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:551  
Bestemmelser om gårdsplass
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Plikt til utbedring etter komm.krav (30år)
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/
direktør for etat for eiendom og utbygging

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Thorvald meyers g 48 borettslaget, Orgnr: 842132142

seksjoner hvorav laget eier seksjon nr. 5. Lagets seksjon er delt opp i 13 boligseksjoner. Laget har en eierpart i de nedenfor nevnte forhold etter denne fordelingsnøkkel: Seksjon 1 - 4, teller 717. Seksjon 5, teller 746. Sum nevner i eierbrøk 1 463. Borettslaget er organisert etter de bestemmelser som følger av borettslagsloven og borettslagets vedtekter, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for andelshaverne.

Forretningsførselen er i samsvar med kontrakt utført av Enqvist Boligforvaltning AS og borettslagets revisor er Bod AS.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP3351803.1.3

Regnskap

Kommentarer til årsregnskapet:
- Regnskapet viser et overskudd på kr. 83.800 og en egenkapital på kr. 3.200.303, ble fastsatt som borettslagets regnskap for 2021.
- Budsjettet for 2022 viser et overskudd på kr. 36.234 og forutsetter ingen økning i felleskostnader i 2022. Budsjettet ble tatt til orientering.
Regnskapet for 2021 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

- Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det.
- Hver andel gir enerett til bruk av en bolig i laget og rett til å bruke fellesarealer på vanlig måte.
- Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.
- Med godkjennelse fra styret kan en andelseier gjennomføre nødvendige tiltak på eiendommen som trengs på grunn av funksjonshemming hos bruker av boligen. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.
- Andelseieren skal holde boligen i forsvarlig stand, og skal vedlikeholde slikt som vindusruter (andelseier har også ansvaret for skifting av knuste ruter), rør, ledninger, inventar, utstyr, apparater og innvendige flater.
- Vedtektene kan endres med to tredjedels flertall av de avgitte stemmer i generalforsamlingen, med mindre loven stiller strengere krav.
- Det gjennomføres dugnad hver vår og høst der alle beboere samarbeider om forefallende oppgaver til forskjønnelse av sameiet.
- Grilling på balkongen kan skje med elektrisk grill eller gassgrill.
- Vask og renhold av trapper utføres ukentlig av innleid rengjøringsselskap.
- Det er tillatt å holde dyr i sameiet under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre beboere.
- Det er montert felles brannvarslingsanlegg i Thorvald Meyers gate 48 A og B med røykvarsler installert i alle leiligheter. Det anbefales å montere egne røykvarslere i alle oppholdsrom.
Vedtekter og husordensregler følger vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Styret har hatt mange oppgaver i 2021 av ulik karakter. Særlig har det vært arbeidet med brannsikring og vedlikehold innen VVS og EL. I tillegg har en vannskade fra en privat takterrasse krevd mye av styret.
- Brannalarmanlegget er utvidet til å omfatte lokalene som tilhører Sysenteret, både butikklokalet, mellombygget bak boden, samt kjøkken og lager med kjeller i bygg B. Varslingsklokker er montert eller aktivert i både Sysenteret og i oppgangene. Brannvarslingsanlegget i bygg B er lagt ut på egen kurs i henhold til avvik fra tidligere kontroll. O-plan er utarbeidet for begge oppganger og montert i glass og ramme.
- Felles VVS anlegg har gjennomgått første årlige kontroll etter fast rammeavtale er inngått med et rørleggerfirma, og både innvendige og utvendige avløpsrør er filmet. Kontrollen avdekket et vedlikeholdsetterslep på flere områder. Oppgraderinger i henhold til alvorlighetsgrad ble umiddelbart igangsatt etter kontrollen. Begge de to utvendige kummene er tømt i 2021, og arbeidet ifølge vedlikeholdsplanen vil fortsette i 2022.
- Nye lamper med LED og sensor er montert i begge i oppgangene som erstatning for diverse gamle lamper med lysstoffrør og halogen. Sameiets strømforbruk til felles anlegg ble umiddelbart redusert med ca. 30% etter monteringen.

Bakbygningen 50 F:
Bygningen innerst i gården har stått tom siden mars 2018. Den pågående byggesaken kan følges i saksinnsynet til Plan- og bygningsetaten på følgende adresse: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201801629. Saksnr. 201801629

Iht. mottatt mail fra styret er det pt. ingen planlagte arbeider på gang i laget.
Det må alltid påregnes generelt vedlikehold. Innkalling og protokoll fra årsmøte 2022 følger vedlagt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr i sameiet under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Hunder kan luftes innenfor sameiets område dersom ekskrementer fjernes umiddelbart. I sommerhalvåret mellom vår- og høstdugnad skal hunder føres i bånd, og kan bare luftes i høyre side av innerste gård, under treet. I vinterhalvåret mellom høst- og vårdugnad kan hunder luftes uten bånd innenfor sameiets område.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen: Nattbordslamper og TV.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Thorvald Meyers gate 48B, 0552, Oslo, Gnr. 228 bnr. 490 snr. 5, andelsnr. 11 i Thorvald meyers g 48 borettslaget med orgnr. 842132142 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-22-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.