FREDENSBORG, Rosteds gate 7
5 490 000,-
Flott 4-roms leilighet i klassisk gård vendt mot miljøgate | God standard | God takhøyde | Bad oppusset 2020

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 490 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 5 498 009,-
 • Fellesutgifter 4 038,-
Beregnet totalkostnad:
5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 498 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 73 m²
 • Bruksareal: 73 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1901
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 565
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 268161659
 • Sist endret: 21.09.22 15:03
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 46%
  eier sin egen bolig
 • 84%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 56%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 74%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er gift

 

Beskrivelse

Lys og innflyttingsklar 4-roms leilighet i en klassisk bygård. Leiligheten ligger sentralt til på Fredensborg, i tilbaketrukket i miljøgate med en stor, frodig og rolig bakgård. Samtidig har du nærhet til alt du trenger av servicetilbud og kollektivtransport. I nærområdet finner du blant annet Mathallen på Vulkan, Vega kino, flere gallerier, Telthusbakken og Grunerløkka med sitt yrende folkeliv. Flotte turmuligheter i parker mot Sankthanshaugen og langs Akerselva.

* Gjennomgående 4-roms med familievennlig planløsning
* Tilbaketrukket i miljøgate, med to av soverommene vendt inn mot gårdsrommet
* Bad oppusset og alle overflater sparket og malt i 2020
* God takhøyde og store vindusflater med tilpassede og isolerende plisségardiner i alle rom fra 2020
* 1 romslig bod i kjeller (9 kvm)
* Lave omkostninger - ingen dokumentavgift og ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Disponerer 1 kjeller bod på ca 9 kvm.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Dørcalling med åpner.

Stue

Lys og romslig stue med plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Gode lysforhold fra store vindusflater og god takhøyde. Moderne peisovn i hjørnet av stuen (midlertidig fyringsforbud). 1-stavs laminat på gulv. Malte sparklede overflater fra 2020.

Kjøkken

Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter. Benkeplate av heltre. Nedfelt oppvaskkum i porselen med ett greps armatur. Fliser mellom benkeplaten og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert benkekjøleskap, fryser, oppvaskmaskin og stekeovn. Nedsenket induksjonstopp. Vegghengt ventilator med kullfilter. Vannrør av typen rør-i rør system. Synlige avløpsrør av plast.

TG2: -Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
-Innredning: Det er observert kakkeleringer på oppvaskkum. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er observert svelleskader på sokkellister. Utbedringer anbefales.
TG3: -Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Bad

Delikat flislagt bad oppusset/modernisert i 2020 med varmekabler i gulv. Veggflater belagt med baderomsplater. Malt himlingsflate med leddstripe belysning. Vegghengt servantskap og høyskap med høyglans fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Stikkontakter og speil over servant. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med innfellbar glassdør og armatur tilkoblet hånddusj. Vannrør av typen rør-i rør system. Synlige avløpsrør av plast fra 2020 og sluk fra 1992. Avtreksventil i himling.

TG2: -Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
-Overflater vegger: Skjøter samt hjørner til veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning og levetiden vil derfor være redusert.
-Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Soverom

Tre gode soverom med plass til seng, nattbord og garderobeskap. To av rommene vender ut mot rolig bakgård og ett mot miljøgate.

Beliggenhet

Rosteds gate 7 B har en fantastisk beliggenhet i et nyetablert og rolig bomiljø. Området rundt Vulkan har de siste årene gjennomgått en omfattende forandring og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen.

Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen.

Fra leiligheten er det få minutter ut til yrende liv på Vulkan med Mathallen, utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole og Cinema (Vegascene.no). Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder hyggelige Birkelunden og Akerselva.

Fredensborg og nærområdet er stadig i oppgradering. Rett utenfor leiligheten ligger Chez Colin som er kjent for sitt herlige franske kjøkken, Japansk Ramen får man på Hrimnir Ramen og nylig har Nektar Vinbar og Østersbaren også åpnet rett i nærheten. Noen få minutter unna ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter. Her finner man populære Mathallen med spesialbutikker, kafeer og spisesteder. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Den legendariske streetfood-restauranten Hitchhiker, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.

Det er kort vei til Günerløkka og alle tilbudene de har her. På Villa Paradiso finner du pizza som er beskrevet som Oslos beste, spansk tapas på Txotx og Delicatessen, Italiensk mat på Trattoria Popolare, Fransk bistro på fantastiske Le Benjamin og deilig burger på Munchies og Illegal. Her er det mange alternativer!

På St. Hanshaugen finner du trivelige nisjeforretninger som Gutta på haugen, Røtter og Olivers og co. Mange hyggelige spise- og serveringssteder finnes også på St. Hanshaugen. Her er kafeer som Java, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen. Spisesteder som Smalhans, Tunco og Tranen (Loftshus Samvirkelag) ligger også i dette området.

I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Vulkanområdet. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen". Kollektivtrafikk har man også god tilgang på. 37-bussen (Nydalen- Sentrum-Helsfyr) stopper ved Nordahl Bruns gate. 54- (Kjelsås-Sentrum-Aker Brygge) og 34-bussen (Tåsen-Sentrum-Ekeberg) stopper i Møllerveien. Kort vei er det også til Stortinget T-banestopp, hvor alle byens linjer går

Felleskostnader

4 038. Inkl.: Fibernett, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter mm.

Herav:
Internett: 291,-
Felleskostnader: 3.747,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Fellesutgifter, strøm, varmtvann, fyring, evt. kabel-tv, alarm, evt.  eiendomsskatt, samt forsikringer (innbo mm).

Andel formue

81 748

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 01.07.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 81.748,- pr. 31.12.2021.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: DNBNOR-12116101511
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 6.292.010,-
Andel av fellesgjeld: 0,-
Restløpetid: 23 år 9 md.
Terminer pr. år: 2
Type rente: Flytende
Rente: 3,0% pa.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Ja.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

IN-ordning: Ja.
Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån). Det gjøres oppmerksom på at denne andelen har innbetalt sin andel av fellesgjelden.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 370 615 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 934 214 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2:
-Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
-Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
-Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15 mm i stue og 50 mm i entré. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
-Overflater gulv: Det er stedvis knirk i entré gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
-Overflater vegger: Skjøter samt hjørner til veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning og levetiden vil derfor være redusert.
-Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
-Innredning: Det er observert kakkeleringer på oppvaskkum. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er observert svelleskader på sokkellister. Utbedringer anbefales.
TG3:
-Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Nei, bad renovert høsten 2020. Vannrør i kjøkken mot bad erstattet i ledd av dette.
-Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Bad og Prosjekt AS, Org.nr 815 354 982. Christer Kralik, oktober - desember 2020. Rehabilitering av bad fra sluk og opp: støping av gulv, ny ramme/bærebjelker, membran, rør, fliser, plater, tak, varmtvannsbereder, elektrisk arbeid.
-Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Bad og prosjekt AS. Christer Kralik, oktober til desember 2020.
-Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Dokumentasjon og faktura kan sendes
-Er arbeidet byggemeldt? Ikke nødvendig
-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Bad og prosjekt AS, Crister Kralik. Undersøkt som ledd av rehabilitering.
-Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Kjeller er gammel og har lite ventilasjon. Rør i kjeller er av gammel dato, men uten skader.
-Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Vedovner i sameiet er pr. dags dato ikke i bruk. Tidligere takst oppgir at det er en blokkering i pip eløpet. Sameiet har i årsmøtet 2022 et forslag til på å innhente tilbud for å rehabilitere pipeløp.
-Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Vannløp på takterasser ble skiftet som ledd i oppussing av ytre fasade
våren 2022
-Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Styret i sameiet bestilte inn firma til oppussing av bygningen, startet opp våren 2022(Årsmøtet har vedtak på videre oppussingsarbeider ift stallbyggningen i gårdsrommet,portrommet, utbedring av dører til kjeller og utbytting
av utgangsdøren i oppgangene). Oppussing av fasade og maling av ytre vegger og vinduer, utbedring av vannløp på takterrasser
i ledd av dette.
-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Elektro Solutions, Kine Tøraasen. "Nytt bad, omtrekking av kurser til kjøkken/gang/sov, downlights gang, kabler i rør til lekting,
legge om to tilf i gang" (fra samsvarserklæring, datert 11/11 2020)
-Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Denne kan ettersendes. Anticimex har tilgang.
-Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Elektro Solutions
-Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Felleskostnader gikk opp 10 % i 2021.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Alle rombenevnelser er oppgitt etter rommenes faktiske bruk uten hensyn til byggeforskriftenes krav til "rom til varig opphold".
Opprinnelige byggetegninger er fravikende dagens bruk der evt. bruksendring av rom og påfølgende kostnader tilfaller ny hjemmelshaver. Tegninger vedlagt i prospekt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 439 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Det i saltaksform utvendig tekket med takstein/plater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkhull og dørpumpe. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1984. Se tilstandarpport for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning/kontor, byggeområde for boliger, forretning/kontor og fornyelsesområde, fellesområde (lek, gårdsplass) og fellesområde (lek, gårdsplass) / fornyelsesområde iht. S-3785 av 03.05.2000. Området er også regulert iht. S-4250 av 21.06.2006. Dokumentene følger vedlagt. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger - Hauskvartalet
Saksnummer hos kommunen: 201919993 - Reguleringssak   
Mottatt sak: 04.12.2019
Saken innebærer: Hensikten med planarbeidet er å oppføre boligprosjekt i samsvar med dagens regulering, justert iht. bystyrets vedtak i sak 101 (15.05.2019). I vedtaket ber bystyret byrådet om å «sørge for at det utarbeides et nytt reguleringsforslag for Hausmanns gate 42 (H42), hvor H42 kan
rives og nytt bygg kan oppføres». Formålet og intensjonen skal samsvare med dagens reguleringsplan for kvartalet (S-4387) og reguleringsbestemmelsen i § 2 «Å legge til rette for enkel standard og dermed gunstige rammevilkår for nyetablering av kunstrelaterte virksomheter og bolig.» For dette prosjektet er hovedmålet «boliger» da kunstrelaterte virksomheter i stor grad oppfylles av de øvrige eiendommene som inngår i reguleringsplanen for kvartalet.
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201919993

Brenneriveien 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger
Saksnummer hos kommunen: 202016180 - Reguleringssak   
Mottatt sak: 13.10.2020
Saken innebærer: Det ble den 24.07.2018 gitt rammetillatelse med dispensasjon for høyde for påbygg i to etasjer på eksisterende bygning i Brenneriveien 5, saksnummer 201803816-12. Tillatelsen har ble trukket av Fylkesmannen på bakgrunn av at begrunnelsen for dispensasjon fra områdets dominerende høyde var mangelfull. Påbygging over to etasjer kan ikke føres som en byggesak per dags dato. Hensikten med reguleringsplanen er å tilrettelegge for påbygging over to etasjer for etablering av seks nye leiligheter. Planinitiativet viser et mindre prosjekt enn det som ble godkjent i 2018
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016180

Maridalsveien 4C - Oppføring av to balkonger
Saksnummer hos kommunen: 202111729 - Byggesak               
Mottatt sak: 09.07.2021
Status: Tillatelse gitt
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111729

Rosteds gate 4 A-B - Montering av brannalarmanlegg
Saksnummer hos kommunen: 201804307 - Byggesak               
Mottatt sak: 22.03.2018
Status: Tillatelse gitt
Følg saken hos kommunen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201804307

Deichmans gate 9 A og B - Brannteknisk oppgradering av bygård
Saksnr: 201718723
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Dersom man vil følge plansaker / byggesaker for området kan man ta et søk hos kommunen: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1877/923626-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere

1926/912573-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/73043-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om bruksendring
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/37305-1/105  Erklæring/avtale  
Bruksrett til uteareale.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
direktøren for etat for eiendom og utbygging.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-208/565
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2006/388888-1/200  Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1412/1462
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter i eiendomsrett
2007/170858-1/200  Bruksrett  
Bruksrett av uteareal.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/direktøren for Eiendoms-og byfornyelsesetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Borettslaget Rostedsgate 7, Orgnr: 889157542

Borettslaget består av 17 andelsleiligheter. Rostedsgate 7 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 889157542. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Borettslagets revisor er PWC.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forskjøpsrett, det forligger kun styregodkjenning av ny andelseier.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 565624

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 1 116 936. Andre inntekter består i hovedsak av refusjon, fra statens innkrevingssentral.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 867 461.

Resultat
Årets resultat på kr 82 474 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
I løpet av 2021 ble det innbetalt kr 0 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat etter korrigering for IN-innbetalinger er kr 82 474.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 864 465 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet  Kommentarer til budsjett for 2022". For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

- Borettslagets andelskapital er NOK 85.000 fordelt på 17 andeler pålydende NOK 5000,-.
- Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget.
- Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn en andel. Juridiske personer som blir medlemmer av borettslaget kan erverve intill 10%, men likevel minst en av andelene i borettslaget.
- En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av styret for at erverver skal bli gyldig ovenfor laget.
- En andelseier som selv bor i boligen kan overlate bruken av deler av boligen til andre.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid
Vi har i 2021 pusset opp og rehabiltert innvendig fasade, samt malt vindusrammer i innvendig gårdsrom. Vi har reparert taket, pga lekasje. Vi har fått innstallert varmekabler i takrenne og i nedløpsrør, for å forhindre farlige situasjoner med snø og istapper på taket. Vi har tettet alle sprekker i fasadene ut mot både Rosteds gate, og Deichmans gate.

Fra årets generalforsamling:
-Felling, evt beskjæring av treet som er helt inntil stallen(huset i bakgården). Vedtak: Leie inn noen profesjonelle til å beskjære/felle treet. Evt ha en dugnad og beskjære/felle treet.
-Vedtak: Rette/fikse eller bytte inngangsdørene til A og B
-Vedtak: Maling portrom: Velge farge og male portrommet
-lstandsetting pipeløp: Vedtak: Utrede om hvem som ønsker å ta i bruk pipene igjen. Få tilbud på arbeidet og tidshorisont når det kan gjennomføres.
-Oppussing av stall, trapper og innvendige vegger: Vedtak: En helhetlig plan for oppussing blir formulert, der spesifiserte delprosjekter er plassert i kalenderen.
-Interesse for bygging av balkong. Ønsker å sondere interessen for bygging av balkonger. Kontakt med byantikvar om sjansen for godkjenning av en søknad. Innhenting av tilbud og forespørre på tidslinje for bygging. Vedtak: Utredning for bygging av balkonger.
-Rette/fikse og sjekke dørene til kjeller inngang A og B. Vedtak: Rette/fikse og sjekke kjellerdører i A og B
-Oppussing av fasaden på stallen(huset i bakgården). Fasaden på Stallen(huset i bakgården) begynner å bli svært slitt. Malingen flasser av og det er store hull hvor murstein er synlig og hvor den har begynt å falle ut, spesielt på baksiden og på sidene. Det er på tide og legge en plan for oppussing av dette. Vedtak: Pusse opp fasaden på stallen(huset i bakgården)

Det må alltid forventes generelt vedlikehold av borettslaget. Innkalling og protokoll fra årsmøte følger vedlagt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr i leilighetene under forutsetning av at andelseieren følger de regler som andelseierne selv vedtar i generalforsamlingen. Følgende regler gjelder inntill andelseierne i generalforsamlingen vedtar noe annet:
- Ekstrementer som dyr etterlater seg skal fjernes umiddelbart.
- Hunder skal holdes i bånd og luftes utenfor borettslagets område.
- Dyr må holdes borte fra sandkasser.
- Dersom det kommer berrettigede klager over at dyreholdet sjenerer naboene ved lukt, bråk eller på annen måte, forplikter eieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten dersom det ikke kan oppnås en minnelig ordning med den beboeren som blir sjenert.
- For øvrig vises det til politivedtektene for Oslo ang. dyrehold.
- Det er en uttrykkelig forutsetning for tillatelse til dyrehold av borettslagets dyreholdserklæring blir undertegnet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rosteds gate 7, 0178, Oslo, Gnr. 208 bnr. 565 snr. 1, andelsnr. 4 i Borettslaget Rostedsgate 7 med orgnr. 889157542 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-22-0125

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.