# Vinterbro, Slorhøgda 52
9 740 000,-
Stor, velholdt enebolig fra 2008 over 3 plan | Oppgradert 2022 | Flotte utearealer | Egen utleiedel + hybel i underetg

VISNING:

26. mars søndag kl. 13:30 - 14:30
 • Prisantydning: 9 740 000,-
 • Omkostninger: 259 519,-
 • Totalpris: 9 999 519,-
Beregnet totalkostnad:
9 740 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 243 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 740 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 259 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 999 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Enebolig
 • Eierform: Selveier
 • Primærrom: 262 m²
 • Bruksareal: 275 m²
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 7
 • Byggeår: 2008
 • Gårdsnummer: 107
 • Bruksnummer: 61
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 262015179
 • Sist endret: 17.03.23 12:35
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 80%
  eier sin egen bolig
 • 63%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 66%
  har bolig på over 120 kvm
 • 59%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 53%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Slorhøgda 52 - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf. 938 98 132) hos Schala & Partners:

Attraktiv, moderne og velholdt enebolig fra 2008 (oppgradert 2022) som strekker seg over hele 3 plan. Boligen har en god og gjennomgående planløsning med store, luftige rom og store vindusflater som gir flotte innvendige lysforhold, nydelig utsikt og en åpen, luftig atmosfære.

Hovedetasjen består av luftig stue med gode møbleringsmuligheter, innmurt peis og adkomst til veranda på hele 50 m², her har man rikelig plass til sittegrupper, grill og beplantning - perfekt forlengelse av boligen i sommerhalvåret. Videre kommer man via skyvedører inn til spisestuen som har god plass til større spisebord for hyggelige sammenkomster. Kjøkkenet oppleves svært romslig og har en lys innredning fra byggeår med alt av medfølgende, integrerte hvitevarer. Stort vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, eget wc-rom og to soverom av god størrelse. Entré / hall har god plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko, samt medfølgende garderobeskap med speilfront. Trappeløp opp til loftsetasje og underetasje.

Boligens andre etasje består av romslig stue med gode møbleringsmuligheter, adkomst til 11 m² solrik balkong, tre soverom av god størrelse og svært romslig baderom fra byggeår med dusj, stort innfliset badekar og gode oppbevaringsmuligheter. Hovedboligen har balansert ventilasjon.

Via trappeløp ned til boligens underetasje (og separat inngang utenfra) kommer man til det som i dag blir brukt til hybel. Her har man eget bad og kjøkken med alt av integrerte hvitevarer, åpen løsning mot stue og plass til seng i mellomgang.
Videre har man en egen boenhet i underetasjen (utleiedel) som har romslig stue i åpen løsning til kjøkkenet (alt av integrerte hvitevarar medfølger), romslig bad med opplegg for vaskemaskin og to gode soverom med god garderobeplass.

Tomten har svært gode solforhold og er ellers svært pent opparbeidet med gressplen, dukkehus på 9 m², nedgravet trampoline, gangstier, belegningsstein inntil husveggen og muligheter for parkering av bil på begge sider av huset.

Svært barnevennlig bolig og område som sogner til Sjøskogen barneskole.

Innhold

Velholdt og attraktiv enebolig fra 2008 over 3 plan som inneholder:
1. etasje - 109 m² p-rom: Hall, spisestue, stue, kjøkken, 2 soverom, WC og vaskerom.
2. etasje / loft - 66 m² p-rom / 71 m² BRA: Trapperom/loftstue, bad, 3 soverom og bod.
U. etasje - 92 m² p-rom / 95 m² BRA: Leilighet: entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og bod. Hybel: entré, stue med åpent kjøkken, bad og gang med soveplass.

Entré / Hall | 1. etasje

Svært romslig og innbydende inngangsparti med 3-dørs garderobeskap med speilfront som gir gode oppbevaringsmuligheter. Hallen har også gode muligheter for skoskap, kommode og plass til klær og sko. Trapp opp til boligens loftsetasje, samt trapp ned til boligens underetasje. Hallen har flislagt gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Stue | 1. etasje

Romslig, åpen stue med store vindusflater i flere retninger, samt adkomst til veranda som gir rommet svært gode lysforhold, nydelig utsikt og en åpen, luftig atmosfære. Gode møbleringsmuligheter med plass til sofaseksjon med tilhørende møblement, bokhyller, reol og lesekrok. Stor, innmurt peis. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlightskasser.

Veranda | 1. etasje

Direkte adkomst fra stuen til stor, solrik veranda på ca. 50 m² som fungerer utmerket som en forlengelse av boligen i sommerhalvåret. God plass til sittegrupper, spisebord, grill og beplantning. Verandaen har direkte adkomst til flott beplantet hage, nydelig utsikt over nærområdet og nye fliser på gulv fra 2022.

Spisestue | 1. etasje

Hyggelig spisestue med god plass til stort spisebord for hyggelig sammenkomster. Sosial planløsning der spisestuen ligger vegg-i-vegg med kjøkkenet. Skyvedører mellom spisestue og kjøkken. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Kjøkken | 1. etasje

Pent, moderne kjøkken fra byggeår med kremfargede, profilerte fronter, heltre benkeplate og svært god skap- og benkeplass. Integrert kjølehjørne, oppvaskmaskin, ovn, micro og platetopp. Mekanisk avtrekk fra ventilator. Praktisk barløsning med spiseplass og hyggelig utsikt. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights og høytalere. Fra kjøkkenet er det direkte adkomst til veranda og hage.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Skapfronter: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kostnadsestimat : Under 10 000

WC | 1. etasje

Flott, flislagt separat toalett med vegghengt toalett, servant med skap og speil. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Flislagt gulv, flislagte vegger og malt himling.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Spesialrom / Overflater og konstruksjon / WC: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : Under 10 000

Vaskerom | 1. etasje

Stort, praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, utslagsvask, godt med skapplass, varmtvannstank på 300 liter og sikringsskap med automatsikringer. Plass til fryseskap samt til tørk og oppbevaring av klær. Fliser med varme i gulv, malte vegger og malt himling.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i fuger. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har fungerende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat : Under 10 000

To soverom | 1. etasje

Boligens hovedetasje har to soverom hvorav begge har god plass til seng, nattbord og garderobeløsning samt store vindusflater med hyggelig utsikt. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Downlights over vindu på det ene soverommet.

Stue | 2. etasje

Via malt tretrapp og trapperom kommer man opp til boligens 2. etasje og stuen. Stuen har store vindusflater og adkomst til balkong som gir rommet svært gode lysforhold og nydelig utsikt, men ingen innsyn. Plass til sofaseksjon med tilhørende møblement, kontorløsning og/eller tv-krok. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.

Balkong | 2. etasje

Direkte adkomst fra stue til 11 m² overbygget balkong med god plass til sittegruppe, grill og beplantning. Balkongen har gode solforhold og nydelig utsikt over nærområdet. Terrassebordene er overflatebehandlet 2022.

Bad | 2. etasje

Svært romslig og pent baderom fra byggeår (2008). Praktisk dusjnisje med innfellbare dusjdører i herdet glass, stort innfliset badekar med plass til flere personer, vindu, heldekkende servant på underskap, speil og belysning. Vegghengt toalett og stort benkeskap med god oppbevaringsplass. Flislagt gulv med varme, flislagte vegger og malt himling med downlights. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overfalter vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet (fugmasse har løsnet på utvendig hjørne på flislagt benk). Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tre soverom | 2. etasje

Boligens andre etasje har tre soverom hvorav alle har god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult / kommode. Hovedsoverommet har stor 8-dørs garderobeskap som medfølger salget. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.

Underetasje | Hybel

Via trapp fra hovedboligen og via inngangsparti fra gårdsrom kommer man til det som i dag er innredet som hybel med eget kjøkken og bad. Her er det god plass til sittegruppe og spisebord samt alkove med plass til seng. Kjøkkeninnredning fra 2008 med hvite, slette fronter og god skap- og benkeplass. Integrert oppvaskmaskin, ovn, micro og platetopp. Elektrisk avtrekk fra ventilator. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Skapfronter: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kostnadsestimat : Under 10 000

Bad | Hybel

Pent, moderne bad fra byggeår med dusjnisje med innfellbare dusjvegger, vegghengt toalett, servant med skap, speil og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksvifte er montert. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overflater himling og bad: Det er påvist avvik i fuger. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har dog tilfredsstillende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har fungerende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Lister på dusjdører bør byttes. Kostnadsestimat : Under 10 000

Det opplyses at det ikke er balansert ventilasjon.

Entré | Utleiedel

Hyggelig entré med garderobeskap og plass til klær og sko. Ringeklokke. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Stue | Utleiedel

Romslig stue med store vindusflater som gir boligen svært gode lysforhold og hyggelig utsikt mot hagen. Plass til sittegruppe, spisebord, bokhyller osv. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling.

Kjøkken | Utleieleilighet

Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper en luftig og sosial planløsning. Lys, pen innredning fra 2008 med hvite, profilerte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin, ovn, micro, platetopp og mekanisk avtrekk fra ventilator. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad | Utleiedel

Pent, flislagt baderom fra byggeår med dusj med dusjvegger i herdet glass, vegghengt toalett, heldekkende servant på underskap, speil med belysning over og opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv med varme, fliser på vegg og malt himling med downlights. Balansert ventilasjon.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overfalter vegger og himling: Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sluk, membran og tettesjikt: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Soverom | Utleiedel

Utleiedelen har to gode soverom. Plass til seng, nattbord og garderobeskap i begge rom. Stavvinyl på gulv, malte vegger og himling.

Standard

Entré / Hall | 1. etasje
Svært romslig og innbydende inngangsparti med 3-dørs garderobeskap med speilfront som gir gode oppbevaringsmuligheter. Hallen har også gode muligheter for skoskap, kommode og plass til klær og sko. Trapp opp til boligens loftsetasje, samt trapp ned til boligens underetasje. Hallen har flislagt gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Stue | 1. etasje
Romslig, åpen stue med store vindusflater i flere retninger, samt adkomst til veranda som gir rommet svært gode lysforhold, nydelig utsikt og en åpen, luftig atmosfære. Gode møbleringsmuligheter med plass til sofaseksjon med tilhørende møblement, bokhyller, reol og lesekrok. Stor, innmurt peis. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlightskasser.

Veranda | 1. etasje
Direkte adkomst fra stuen til stor, solrik veranda på ca. 50 m² som fungerer utmerket som en forlengelse av boligen i sommerhalvåret. God plass til sittegrupper, spisebord, grill og beplantning. Verandaen har direkte adkomst til flott beplantet hage, nydelig utsikt over nærområdet og nye fliser på gulv fra 2022.

Spisestue | 1. etasje
Hyggelig spisestue med god plass til stort spisebord for hyggelig sammenkomster. Sosial planløsning der spisestuen ligger vegg-i-vegg med kjøkkenet. Skyvedører mellom spisestue og kjøkken. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Kjøkken | 1. etasje
Pent, moderne kjøkken fra byggeår med kremfargede, profilerte fronter, heltre benkeplate og svært god skap- og benkeplass. Integrert kjølehjørne, oppvaskmaskin, ovn, micro og platetopp. Mekanisk avtrekk fra ventilator. Praktisk barløsning med spiseplass og hyggelig utsikt. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights og høytalere. Fra kjøkkenet er det direkte adkomst til veranda og hage.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Skapfronter: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kostnadsestimat : Under 10 000

WC | 1. etasje
Flott, flislagt separat toalett med vegghengt toalett, servant med skap og speil. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Flislagt gulv, flislagte vegger og malt himling.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Spesialrom / Overflater og konstruksjon / WC: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : Under 10 000

Vaskerom | 1. etasje
Stort, praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, utslagsvask, godt med skapplass, varmtvannstank på 300 liter og sikringsskap med automatsikringer. Plass til fryseskap samt til tørk og oppbevaring av klær. Fliser med varme i gulv, malte vegger og malt himling.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i fuger. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har fungerende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat : Under 10 000

To soverom | 1. etasje
Boligens hovedetasje har to soverom hvorav begge har god plass til seng, nattbord og garderobeløsning samt store vindusflater med hyggelig utsikt. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Downlights over vindu på det ene soverommet.

Stue | 2. etasje
Via malt tretrapp og trapperom kommer man opp til boligens 2. etasje og stuen. Stuen har store vindusflater og adkomst til balkong som gir rommet svært gode lysforhold og nydelig utsikt, men ingen innsyn. Plass til sofaseksjon med tilhørende møblement, kontorløsning og/eller tv-krok. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.

Balkong | 2. etasje
Direkte adkomst fra stue til 11 m² overbygget balkong med god plass til sittegruppe, grill og beplantning. Balkongen har gode solforhold og nydelig utsikt over nærområdet. Terrassebordene er overflatebehandlet 2022.

Bad | 2. etasje
Svært romslig og pent baderom fra byggeår (2008). Praktisk dusjnisje med innfellbare dusjdører i herdet glass, stort innfliset badekar med plass til flere personer, vindu, heldekkende servant på underskap, speil og belysning. Vegghengt toalett og stort benkeskap med god oppbevaringsplass. Flislagt gulv med varme, flislagte vegger og malt himling med downlights. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overfalter vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet (fugmasse har løsnet på utvendig hjørne på flislagt benk). Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tre soverom | 2. etasje
Boligens andre etasje har tre soverom hvorav alle har god plass til dobbeltseng, nattbord, kontorpult / kommode. Hovedsoverommet har stor 8-dørs garderobeskap som medfølger salget. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.

Underetasje | Hybel
Via trapp fra hovedboligen og via inngangsparti fra gårdsrom kommer man til det som i dag er innredet som hybel med eget kjøkken og bad. Her er det god plass til sittegruppe og spisebord samt alkove med plass til seng. Kjøkkeninnredning fra 2008 med hvite, slette fronter og god skap- og benkeplass. Integrert oppvaskmaskin, ovn, micro og platetopp. Elektrisk avtrekk fra ventilator. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Skapfronter: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kostnadsestimat : Under 10 000

Bad | Hybel
Pent, moderne bad fra byggeår med dusjnisje med innfellbare dusjvegger, vegghengt toalett, servant med skap, speil og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksvifte er montert. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling med downlights.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overflater himling og bad: Det er påvist avvik i fuger. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har dog tilfredsstillende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har fungerende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Lister på dusjdører bør byttes. Kostnadsestimat : Under 10 000

Det opplyses at det ikke er balansert ventilasjon.

Entré | Utleiedel
Hyggelig entré med garderobeskap og plass til klær og sko. Ringeklokke. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Stue | Utleiedel
Romslig stue med store vindusflater som gir boligen svært gode lysforhold og hyggelig utsikt mot hagen. Plass til sittegruppe, spisebord, bokhyller osv. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling.

Kjøkken | Utleieleilighet
Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper en luftig og sosial planløsning. Lys, pen innredning fra 2008 med hvite, profilerte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin, ovn, micro, platetopp og mekanisk avtrekk fra ventilator. Stavvinyl på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad | Utleiedel
Pent, flislagt baderom fra byggeår med dusj med dusjvegger i herdet glass, vegghengt toalett, heldekkende servant på underskap, speil med belysning over og opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv med varme, fliser på vegg og malt himling med downlights. Balansert ventilasjon.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
- Overfalter vegger og himling: Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Sluk, membran og tettesjikt: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Soverom | Utleiedel
Utleiedelen har to gode soverom. Plass til seng, nattbord og garderobeskap i begge rom. Stavvinyl på gulv, malte vegger og himling.

Tomt

Areal: 1600 kvm. Eierform: Eiet tomt

Areal: 1 600 kvm, Eierform: Eiet tomt

Løpende kostnader

Kommunale avgifter (vann, rennovasjon, avløp, eiendomsskatt mm), feiing av pipe, branntilsyn, varmtvann, fyring, strøm, internett, kabel-tv, byggforsikring, innboforsikring, alarm mm.

Det er pliktig å være medlem i Fålesloråsen vel med en årskontigent på kr 1.500,-.

Kommunale avgifter

Kr. 42 279 pr. år

Fakturert beløp i 2021 (2022 ikke mottatt fra kommunen):
Avløp: 14 865,59 kr
Eiendomsskatt: 4 210,10 kr
Renovasjon: 8 925,00 kr
Vann: 14 277,86 kr

De kommunale avgiftene inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Ås kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 499 012 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 996 441 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som kan kreve tiltak) :
- Utvendig / Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Utvendig / Balkong / terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder (gjelder veranda i 1. etasje).
- Bad / Overfalter vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Bad / Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm (gjelder bad i utleiedel og vaskerom). Det er påvist avvik i fuger. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Bad / Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Vaskerom / Overflater gulv::  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i fuger. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har fungerende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Vaskerom / Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Bad / Overflater himling og bad: Det er påvist avvik i fuger. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har dog tilfredsstillende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Bad / Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Lister på dusjdører bør byttes. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Bad 2 / Overflater vegger og himling: Det er påvist avvik i fuger. Synlig elde og slitasje på stedvis silikon og flisfuger men har dog tilfredsstillende funksjon. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Bad 2 / Overfalter gulv: Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Bad 2 / Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Bad 2 / Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Kjøkken / Skapfronter: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Spesialrom / Overflater og konstruksjon / WC: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Tekniske installasjoner / Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Tekniske installasjoner / Varmtvannstank 2: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Tomteforhold / Drenering: Det er avvik: klemlist på topp av fuktsikring bør etableres. Kostnadsestimat : Under 10 000

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Utvendig / Dører - 2: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
- Utvendig / Utvendig trapper: Skader på fliskanter.
- Innvendig / Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Våtrom / Sluk, membran og tettsjikt i alle bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
- Våtrom / Sluk, membran og tettsjikt i vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
- Kjøkken / Overflater og innredning: Stedvis synlig elde på sokler og mindre brukshakk på innredning.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Vi har hatt mus i huset for ca 2 år tilbake. vi fant ut hvor de kom inn og dette er utbedret. ingen mus har vært oppdaget etter utbedringen. vi har hatt tidvis svart jord maur (sukker maur) disse har forsvunnet når vi har vasket og fjernet matrester. vi har observert noen sølvkre ved flisene i inngangspartiet.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Svar: Ja. Kun sølvkre har blitt observert
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Vi har hatt lekkasje i taket over soverom ved karnappvindu. her er undertaket forsterket og ødelagte taksteiner er byttet ut. dette ble utført i mars 2022. Arbeidene har blitt utført av meg og en venn som er tømrermester.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Jeg har byttet til fliser på terrassen. Samt byttet fasade plater og pusset disse. jeg er selv flislegg er og dermed så anser jeg det som utført av faglært. Ingen firma var involvert.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Nytt anlegg i byggeåret. Ås Elektriske.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. Samsvarserklæring manglet så jeg har fått denne laget i forbindelse med salget.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Svar: Nei. Det er lagt ut trekkerør fra sikringsskap til boks ved inngangsparti, slik at det er mulig ved ønske og legge opp til garasje/elbil.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Svar: Ja. Jeg er utdannet Elektriker og jobber som tømrer og flislegger og har gjort dette siden 2009. Nest
en all oppussing har jeg utført selv.
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Svar: Ja.
- Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Svar: Ja. Det er i dag 1stk leilighet og 1 hybel, begge er i sokkeletasjen.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Ja. Tilstandsrapport lages av takstmann i forbindelse med salget.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Nabo i slorhøgda 54 har tinglyst vegrett over nedre hjørnet av tomten, der hvor hans oppkjørseler i dag.
- Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Dette er selveiertomt.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Kjøper er pliktig til og være med i Fålesloråsen vel med en årskontigent på 1500kr.
- Tilleggskommentarar: Huset og uthuset/lekestue ble malt utvendig i 2020 og noe i 2022
Følgende er gjort i 2022:
- Nytt laminat gulv og nye gulvlister er lagt i 1 og 2 etasje med unntak av ett soverom i 1 etg.
- Nesten alle vegger og himlinger i hoveddelen av boligen er malt opp.
- Hoved terrassen har byttet ut dekket til fliser.
- Begge utleiedeler er malt opp vegger tak på de fleste overflater.
- Grunnmurplater er byttet ut og pusset med weber puss system.
- Trappetrinn er slipt og lakkert opp til 2 etg. vanger og rekkverk er malt opp.

Boligens areal

Primærrom: 262 kvm, Bruksareal: 275 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, soverom 2, kjøkken 2, bad, bad 2 og gang med soveplass
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott og bod.
U.etg: Innvendig romhøyde på opptil 2,42 meter i stue. Hybel på ca. 35 m². Utleiedel på ca. 67 m²

1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, spisestue, soverom, vaskerom, kjøkken, stue, wc og soverom 2.
1.etg: Innvendig romhøyde på opptil 2,42 meter i stue.

2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue, soverom, soverom 2, soverom 3 og bad
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod
2.etg: Innvendig romhøyde på opptil 2,41 meter i stue. Gulvareal på ca. 82 m². Stige på gavlvegg eller balkong bør etableres for tilfredsstillende rømming.

Utendørs:
- Dukkehus med areal på ca. 9 m² (7 m² gulvareal) (sekundærrom). Dukkethuset er ikke måleverdi.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Mulighet for parkering på tomt.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Ås kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bolig over 3 plan med normalt god planløsning. Tradisjonelt godt bygget bolig som fremstår generelt med tiltenkt funksjon, og er godt vedlikeholdt der det henvises til generelle levetidsbetraktinger for beregninger av fremtidige vedlikehold. Enebolig med saltak tekket med takstein. Yttervegger i reisverk med utvendig fasade kledd med panel. Etasjeskillere i tre. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser.

Betongtakstein fra byggeår. Taktekking anses å ha sin tiltenkte funksjon uten negative avvik utfra alder tatt i betraktning. Kommende lokale
utskiftinger av stein er påregnelig på sikt som normalt vedlikehold. Taktekke ble inspisert fra bakkenivå og fra takfot i stige. Taktekket er i hovedsak vurdert opp mot alder og gjenværende forventet levetid.

Nedløp, renner og beslag fremstår med normal bruksslitasje. Det var oppholdsvær på befaringsdagen slik at renner- og nedløpsfunksjon er vanskelig å stadfeste. Renner og beslag ble besiktiget fra bakkeplan. Det gjøres oppmerksom på alder og det kan derfor ikke utelukkes dårlige skjøter, gjennomrustete beslag etc. Påregnelig med stedlige utskiftninger med tanke på alder.

Yttervegger i reisverk fra byggeår. Konstruksjonen framstår med tiltenkt funksjon der vurderingen blir gitt med grunnlag på visuell kontroll uten inngrep i konstruksjonen der det er ukjent for undertegnende vdr. videre forhold. Utvendige overflater kledd med panel fra byggeår. Utvendige overflater fremstår med normal bruksslitasje, tiltenkt funksjon og godt vedlikeholdt.

Takkonstruksjon fra byggeår i antatt taksperrer. Takkonstruksjonen fremstår med tiltenk  funksjon på befaringsdagen. Synlig luftespalter
ved kontroll i gesimskasser men begrenset kontrollmuligheter for øvrig og er i hovedsak vurdert opp mot alder. Takkonstruksjon fremstår med tiltenkt funksjon på befaringsdagen. Det opplyses om diffåpent undertak og lufting på undersiden av takstein. Fabrikkmalte trevinduer med 2-lags isolerglass fra byggeår. Vinduer fremstår med normal bruksslitasje og tiltenkt funksjon. Fabrikkmalt balkongdør med isolerglass fra byggeår. Dør fremstår med normal bruksslitasje og tiltenkt funksjon. Fabrikkmalt ytterdør med glassfelt. Dør fra byggeår. Dør fremstår med normal bruksslitasje og tiltenkt funksjon. Fabrikkmalt slett ytterdør med glassfelt til utleiedel. Dør fra byggeår. Dør fremstår med normal bruksslitasje og tiltenkt funksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest - Enebolig med sekundærleilighet (ekstra boenhet i underetasjen) datert 20.04.2015. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger originale byggetegninger som ikke stemmer overens med dagens bruk. Endringene kommer av at badet i boenheten i underetasjen har blitt flyttet til ene soverommet og soverommet har derfor blitt mindre, det samme har boden som ligger innenfor soverommet. Opprinnelig kjøkken i boenhet i underetasjen er derfor betydelig større enn på den opprinnelige tegningen. Soverom i underetasjen med adkomst fra primærboligen har fått innstallert kjøkken - dette fremkommer ikke av de opprinnelig tegningene. Kjøkkenet som har blitt installert i tidligere soverom benyttes i dag til stue/kjøkken som i en hybel - men denne er ikke søkt om og dermed ikke godkjent hos kommunen.

Selgers kommentar: det er kun soverom som er delt fra spisestue som er bygget i ettertid. Resterende er bygget slik det står fra 2008. det er dog ikke bygget likt som på søknadstegninger på alle steder.

Adgang til utleie

Boligen har en sekundærleilighet (utleiedel) og en hybel. Sekundærleiligheten kan fritt leies ut, men det opplyses at hybelen ikke er godkjent som utleieenhet hos kommunen, og selger bærer ingen risiko / ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Peis i stue - 1. etasje.
Varmekabler på baderom og vaskerom.
Panelovner.
Boligen har balansert ventilasjon.
Ventilasjonsaggregatet består av en vifte som normalt sett trekker ut brukt luft fra våtrom, kjøkken og tekniske rom. Det består også av en vifte som trekker luft utenifra og tilfører frisk, temperert luft til oppholdsrom, som soverom, stue og evt. kontor. Tilluften passerer pollenfilter i aggregatet, innen den føres ut i oppholdsrom. I ventilasjonsaggregatet gjenvinnes varmen fra den brukte luften og overføres til tilluften. Dette gjør at den luften som føres tilbake til oppholdsrommene er oppvarmet. Filter bør byttes 2-3 ganger pr. År.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Planområdet er regulert til: Byggeområde for boliger, friområde - turvei, lekeplass, ballplass, spesialområde - frisiktsoner, kommunalteknisk virksomhet - trafo, friluftsområde, trafikkområde - kjørevei, gang- og sykkelvei, annet veiareal, fellesområde - felles avkjørsel, felles lekeareal og felles grøntområde. Dokumentet følger vedlagt.

Iht. informasjon fra kommunenen er det ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 500 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1963/204023-1/6  Bestemmelse om bebyggelse  
23.08.1963 
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
MED FLERE BESTEMMELSER
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
AVSTÅELSE AV AREAL TIL VEGGRUNN
Bestemmelser om hugst på tomten.
 
2007/743884-1/200  Bestemmelse om veg  
19.09.2007  rettighetshaver:Knr:3021 Gnr:107 Bnr:617  
 
Grunndata
1953/200415-1/6  Registrering av grunn  
28.01.1953  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3021 Gnr:107 Bnr:2
 
2005/12088-1/6  Registrering av grunn  
27.09.2005 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3021 Gnr:107 Bnr:610
 
2005/12089-1/6  Målebrev  
27.09.2005 
2020/317622-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3021-107/2

Rettigheter i eiendomsrett
1963/204023-2/6  Rettigheter iflg. skjøte  
23.08.1963 
rettighetshaver:Knr:3021 Gnr:107 Bnr:61  
Rett til fellesbadeplass

Iht. tinglyste retter på eiendommen:
1) Erklæring på veirett (datert 2007):
Det bekreftes at eiendommen Slorhøgda 54 (gårdsnummer: 107, bruksnummer: 617) gis veirett over Slorhøgda 52 (gårdsnummer 107, bruksnummer: 61) i nordvestre hjørne i henhold til situasjonskart (følger vedlagt i salgsoppgaven).
2) Skjøte datert 1963:
- På tomten må ikke drives handelsvirksomhet eller industri.
- Kjøperen og hans familie har adgang til felles badeplass ved Gjersjøen på nærmere angitt sted, så lenge myndighetene kan godkjenne Gjærsjøen til bading av helsemessige grunner.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ås kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Trampoline, lekestativ og inventar i dukkehus følger med i salget, blomsterkasse på veranda i 1. etg følger også med.
Fastmonterte hvitevarer følger med, løse hvitevarer følger ikke med.
Skohylle/kommode i hall kan følge med om kjøper ønsker det.

Følgende tilbehør medfølger ikke:
Surround annlegg, prosjektor og lerret i stue.
Løse hvitevarer medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 89 81 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Slorhøgda 52, 1407, Vinterbro, Gnr. 107 bnr. 61 i Ås kommune

Oppdragsnummer

16-22-0079

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.