#GRÜNERLØKKA, Sverdrups gate 22 B
Solgt
Lys, lekker og klassisk 3-roms med sydvestvendt balkong | Felles takterrasse | Takhøyde på 3,03 m | Flott bakgård
 • Prisantydning: 5 850 000,-
 • Omkostninger: 15 503,-
 • Totalpris: 6 174 335,-
 • Ligningsverdi: 1 242 556,-
Beregnet totalkostnad:
5 850 000,- (Prisantydning) 308 832,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 158 832,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 174 335,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 72 m²
 • Bruksareal: 72 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1895
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 448
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 239395984
 • Sist endret: 30.11.21 13:27
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 57%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Lys og lekker 3-roms leilighet med flere klassiske detaljer, takhøyde på 3,03 m og sydvestvendt balkong på 7 kvm. Leiligheten har en god planløsning og standard.

Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang på alt Grünerløkka har å tilby. Samtidig ligger leiligheten i en rolig og tilbaketrukket miljøgate med umiddelbar nærhet til grønne parker og turområder.

- Gjennomgående 3-roms leilighet i rolig miljøgate
- Sydvestvendt balkong med gode solforhold og hyggelig utsyn
- Felles takterrasse og loftslokale
- Delikat flislagt bad fra 2021 med opplegg til vaskemaskin
- Separat og tiltalende kjøkken med integrerte hvitevarer
- Disponerer 2 boder
- Kort vei til offentlig kommunikasjon og servicetilbud

Innhold

Leiligheten ligger flott til i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og balkong på 7 kvm.

Ellers disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod på ca 5 kvm.
- 1 loftsbod med gulvflate på ca 6,5 kvm.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Originalt tregulv og malte overflater. Dørcalling med åpner.

Stue

Romslig stue med gode lysforhold fra to store vindusflater og takhøyde på 3,03 m. God plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Klassisk rosett og stukkatur i himling og doble fløydører ut til entré. Originalt tregulv og malte overflater.

Kjøkken

Separat kjøkken med plass til kjøkkenbord. Lekker kjøkkeninnredning fra Kvik fra 2009 med hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Nedfeldt vask med ett-greps armatur. God skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og keramisk platetopp med induksjon. Fliser på gulv og malte overflater. Utgang til leilighetens balkong fra kjøkkenet.

Bad

Delikat flislagt bad fra 2021 med gulvvarme og downlights i himling. Inneholder vegghengt klosett, dusj med innfellbare dusjvegger i herdet glass, servant på underskap samt speil og belysning. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er oppusset i 2021 av firma (Martinsen Bad & Bolig AS)

Leiligheten selges med verdibevis på bad ved tegning av boligkjøperpakke/forsikring. Se tilstandsrapport for ytterligere informasjon om verdibeviset.

Balkong

Romslig sydvestvendt balkong på 7 kvm med gode solforhold. Balkongen vender ut mot en rolig og hyggelig bakgård. Plass til ønsket utendørsmøblement og grill.

Takterrasse

Tilgang til et hyggelig fellesareal på loftet. Her er det sittegrupper, leker, bordspill m.m. Dette er et hyggelig hobbyrom som et ekstra tilskudd for beboerne. Herfra har man også adkomst til romslig takterrasse med gode solforhold og fantastisk utsikt.

Soverom

Leilighetens hovedsoverom er av god størrelse og det er god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og annet ønsket møblement. Originalt tregulv og malte overflater. Garderobeskap medfølger.

Soverom 2 har plass til seng, nattbord og garderobeskap. Rommet passer også godt som kontor, barnerom, el.l.

Beliggenhet

Sverdrups gate er en del av de fredelige kvartalene rett nedenfor Sofienbergparken, samtidig har du kun noen få hundre meter å spasere bort til Grünerløkka. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. I kvartalene rundt boligen er det lagt brostein, mye beplantning og er regulert til miljøgater/gatetun. Rathkes Plass har sittegrupper, fontene, etc. På Rathkes Plass finner man også Apostrophe, en café/restaurant med hyggelig uteservering.

Grünerløkka kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg - her nevnes Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenbadet, Sofienbergparken, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Botanisk Hage. Kommunikasjonsmuligheter som buss og trikk i umiddelbar nærhet. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

5 935. Herav: Felleskostnader: 2 273,- Driftskostnader: 3 663,-

Felleskostnadene i borettslaget er delt i to deler; en del er felleskostnader til borettslaget (dekker bl.a. renter/avdrag lån i borettslaget, strøm, drift borettslaget), og den andre del er felleskostnader til sameiet (dekker bl.a. renter/avdrag lån i sameiet og driftskostnader for sameiet/bygården, herunder kommunale avgifter, forsikring, kabel-tv, drift og vedlikehold, portner, m.m.).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget/sameiet. I tillegg må det påregnes utgifter i forbindelse med blant annet eget strømforbruk, forsikring (innbo/løsøre), internett, evt. eiendomsskatt, medlemsgebyr til obos kr 500,-, m.m.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld i borettslaget er kr. 189 000,- per 01.11.2021 + andel fellesgjeld i sameiet på ca kr 119 832,-. Total gjeld per 31.12.20 er ifølge forretningsfører på kr 308 832,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lån Sverdrupsgate 22 Borettslag:
Lånenummer: EIKA1-152107603
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2.873.799,-
Andel restsaldo: Kr. 189.074,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 298,-
Rest løpetid: 14 år
Term. per år: 12
Type rente: Flytende
Rente pr. 02.11.2021: 2,15%

Lån Eierseksjonssameiet Sverdrupsgate 22:
Lånenummer: OBOS02-98207524778
Restsaldo per 31.12.2020: Kr. 2.683.674,-
Rest løpetid: Sameiets lån har restløpetid på 305 terminer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 242 556 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 473 202 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 506 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur av naturstein. Bærende konstruksjoner hovedsakelig av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur med ornamenter. Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås og dørpumpe i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og 2-lags glass fra 1994. Vinduer med 2-lags glass fra 1984 og 1995. Oppvarming via elektrisitet. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 05.11.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad. Pipeløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Disp. plan bystyrets vedtak 16.06.82 (Sofienberg). Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart med bestemmelser vedlagt i prospekt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sverdrups gate 24 A - Bruksendring fra kontor til forsamlingslokale
Saksnummer: 201806994 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring

Sofienberggata 37 - Bruksendring til permanent barnehage, ombygging og rehabilitering - Sjokoladefabrikken barnehage
Saksnummer: 201915387 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Trondheimsveien 43 - Bruksendring fra næring til forsamlingslokale
Saksnummer: 201911095 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Trondheimsveien 43 - Bruksendring fra forretning til treningssenter
Saksnummer: 202002079 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1921/920719-1/105  Best om garasje/parkering  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/448/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/24483-1/105  Erklæring/avtale  
Bruk av gårdsrom
Bestemmelser om utbedring etter komm. krav (30år)
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/direktør
for etat for eiendom og utbygging
Overført fra: 0301-228/448/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/73073-2/105  Pantsettelseserklæring  
BELØP: NOK 30.000
Panthaver:Sameiet Sverdrupsgt.22  
Lnr: 1143101
Prioritet etter 80 % av salgssummen ved førstegangs
overdragelse.
Overført fra: 0301-228/448/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2008/347991-2/200  Resek/deling av seksjon  
oppdelt seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1138/1385
seksjonsameieandeler:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 76/1385
 
2008/347991-4/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
endring av formål/brøk:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 76/1383

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Sverdrupsgate 22 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 956 424 011, og består av 16 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Fra 01.01.2009 ble bygården organisert i et Eierseksjonssameie, hvor borettslaget har 16 seksjoner (1136/1383), og de tre tidligere næringsseksjonene i 1. etasje er seksjonert til 5 boligseksjoner. Eierseksjonsameiet Sverdrupsgate 22 er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 300 365. Driften av bygården skjer i sameiet, mens borettslaget har lånet fra rehabiliteringen av gården på 1990-tallet og betaler strøm. Det føres to separate regnskap, et for borettslaget, og et for sameiet. De som ønsker nærmere informasjon om sameiet, kan henvende seg til forretningsfører.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett i OBOS. Forkjøpsretten blir parallellavklart.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 90358318

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 1 085 760.

Kostnader
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 596 298.

Resultat
Årets resultat på kr 356 965 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 108 823 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2020 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold av gården bør alltid påregnes.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Oppussing portrom
2017: Oppussing oppganger
2016: Tak rehabilitert
2016: Rehabilitert takterrasse
2015: Piper rehabilitert
2015: Ny brannsentral Koblet til 5 leiligheter i 1.etasje
2013: Vedlikehold sentralstøvsuger
2012: Fasaderehabilitering

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt med styrets forhåndsgodkjennelse. Se vedlagt husordensregler for utfyllende bestemmelser vedrørende dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sverdrups gate 22 B, 0559, Oslo, Gnr. 228 bnr. 448 snr. 8, andelsnr. 3 i Sverdrupsgate 22 borettslaget med orgnr. 956424011 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

16-21-0232

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.